رزق روزی 5 نامه31.MP3
4.81M
💠 نامه 31 نهج البلاغه 💠
🎙 شرح و توضیح بخشی از نامه 31 نهج البلاغه در رابطه با رزق و روزی.
#نهج_البلاغه 5⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیتالله محمدتقی بهجت(رضواناللهعلیه)❇️
🗓 تاریخ تولد: ۱۲۹۵
🗓 تاریخ وفات: ۱۳۸۸
👈 برخی از اساتید(رضواناللهعلیهم اجمعین) آیات عظام:
سید ابوالحسن اصفهانی
آقا ضیاءالدین عراقی
میرزای نائینی
محمدحسین غروی اصفهانی
محمدکاظم شیرازی
سید حسین طباطبایی بروجردی
سید علی قاضی
مرتضی طالقانی
سید حسین بادکوبهای
📚 برخی از آثار:
مناسک حج
وسیله النجاه
مباحث الاصول
📜 بخشی از زندگی آیتالله بهجت(ره):
آیتالله بهجت در شب جمعه ۲ شهریور ۱۲۹۵، برابر با ۲۵ شوال ۱۳۳۴ هجری قمری در خانوادهای دیندار، در شهر فومن واقع در استان گیلان، چشم به جهان گشود. کربلایی محمود، پدر وی، از مردان مورد اعتماد شهر فومن بود و در ضمن اشتغال به کسب و کار، به رتق و فتق امور مردم میپرداخت و اسناد و قبالههای محلی به گواهی وی میرسید. پدرش همچنین از ذوق ادبی برخوردار بوده و در رثای اهل بیت به ویژه حسین بن علی(علیهماالسلام) شعر میسرود.
در مورد نامگذاری ایشان اینطور نقل شده:
پدرشان در سن٢۶–٢٧ سالگی بر اثر بیماری وبا در بستر بیماری میافتد و حالش بد میشود، به گونهای که امید زنده ماندن او از بین میرود. وی میگفت: در آن حال ناگهان صدایی شنیدم که گفت: «با ایشان کاری نداشته باشید، زیرا ایشان پدر محمدتقی است.»
تا اینکه با آن حالت خوابش میبرد و مادرش که در بالین او نشسته بود گمان میکند وی از دنیا رفته، اما بعد از مدتی پدر آقای بهجت از خواب بیدار میشود و حالش رو به بهبودی میرود و بالاخره کاملاً شفا مییابد. چند سال پس از این ماجرا تصمیم به ازدواج میگیرد و سخنی را که در حال بیماری به او گفته شده بود کاملاً از یاد میبرد. بعد از ازدواج نام اولین فرزند خود را به نام پدرش مهدی میگذارد، فرزند دومی دختر بوده، وقتی سومین فرزندش متولد میشود، اسمش را محمدحسین میگذارد، و هنگامی که خداوند چهارمین فرزند را به او عنایت میکند به یاد آن سخن که در دوران بیماری اش شنیده بود میافتد، و وی را «محمدتقی» نام مینهد، ولی وی در کودکی در حوض آب میافتد و از دنیا میرود، تا اینکه سرانجام پنجمین فرزند را دوباره «محمدتقی» نام میگذارد، و بدینسان نام آیتالله بهجت مشخص میگردد.
در ۱۳ سالگی پدرش که شوق وی به کسب علم را دید، او را همراه یکی از دوستان متمکّنش که قصد تشرف به عتبات عالیات داشت، به کربلا فرستاد. محمدتقی در سفر اول موفق به خروج از مرز نشد و مأموران مرزی به بهانه عدم همراهی والدین یا نداشتن جواز خروج، از ورودش به عراق جلوگیری کردند. اما چندی بعد، در جمادیالثانی سال ۱۳۴۸ ق.(۱۳۰۸ خورشیدی) در حالی که چند ماه بیشتر تا ۱۴ سالگی فاصله نداشت موفق به خروج از کشور شد و به منزل عمویش که در آن زمان مقیم کربلا بود، وارد شد و پس از حدود یک سال به مدرسه رفت و در حجره ساکن شد. محمدتقی بهجت در این سالها ادبیات عرب و بخشی از کتابهای فقه و اصول را خواند و در سال دوم سکونتش در کربلا، نزد جعفر حائری فومنی و با حضور پدر که به کربلا آمده بود، معمم شد.
پس از چهار سال حضور در کربلا، در سال ۱۳۵۲. ق برابر با ۱۳۱۲ عازم نجف شد. او در حوزه علمیه نجف نخست بخشهای پایانی سطح عالی علوم حوزوی را در محضر استادانی همچون مرتضی طالقانی، هادی میلانی، ابوالقاسم خویی، علی محمد بروجردی و سید محمود حسینی شاهرودی به پایان رساند و سپس وارد دروس خارج فقه و اصول شد. برای تحصیل در دروس خارج، در محضر استادان طراز اول نجف همچون آقا ضیاءالدین عراقی و میرزای نائینی در اصول و محمدکاظم شیرازی در فقه بود. سپس به حوزه درسی محمدحسین غروی اصفهانی (مشهور به کمپانی اصفهانی) پیوست و سالها ماندگار شد. همچنین از محضر درس ابوالحسن اصفهانی بهره برد. محمدتقی علاوه بر فقه و اصول، به فلسفه و علوم عقلی نیز توجه داشت. بدینرو کتابهای مهم فلسفه مانند الاشارات و التنبیهات ابن سینا و اسفار ملاصدرا را نزد سید حسین بادکوبهای فراگرفت.
با تدریس دروس، از فضلا و مدرسین سطوح عالی حوزه شد. همکاری با شیخ عباس قمی در تألیف کتاب سفینةالبحار از دیگر فعالیتهای علمی و معرفتی وی در آن سالها بود. وی در حدود ۲۸ سالگی به درجه اجتهاد رسیده بود.
پس از آن به ایران بازگشت و در شهر قم سکنی گزید و تحصیلات خود را با حضور در جلسات درس خارج آیات عظام کوه کمرهای و بروجردی (که چند ماهی از حضورش در حوزه علمیه قم نمیگذشت) ادامه داد. وی در زمرهٔ برجستهترین افراد حاضر در درس آن مرجع قرار گرفت و خیلی زود بهعنوان یکی از مهمترین و دقیقترین مستشکلان درس او شناخته شد.
آیتالله محمدتقی بهجت پس از سالها مرجعیت و تلاش بیوقفه علمی و عملی، روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ در سن ۹۲ سالگی به علت ایست قلبی درگذشت. پیکر مطهر وی پس از تشییع انبوه مردم و اقامه نماز بر آن توسط آیتالله جوادی آملی در حرم حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) به خاک سپرده شد.
#معرفی_علما 7⃣
#آیت_الله_بهجت
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جلسه هفتگی13990426.MP3
5.46M
📌 #جلسه_موعظه
📎 #بیانات_اخلاقی - کتاب چهل حدیث
🗓 پنچ شنبه _ 26 تیرماه 1399
استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🔰سرپیچی از قوانین جمهوری اسلامی🔰
✅مخالفت با قوانین دولت که به تصویب مجلس شورای اسلامی و فقهای شورای نگهبان رسیده باشد،جایز نیست.
#احکام 8️⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 حکایت های آموزنده 💠
❇️ مقاماتی از مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی(رضوان الله علیه) ❇️
🔰 «حکایت کرد برای این نگارنده جناب آیت الله حاج سید جعفر شاهرودی که از شاگردان خاص آن مرحوم و از علماء مبرز فعلی تهران است مکاشفه مفصلی را که مجمل آن اینست که فرمود:
✳️ شبی در شاهرود خواب دیدم که در صحرائی حضرت صاحب الامر(عج)با جماعتی تشریف داشتند و گویا به نماز جماعت ایستاده اند ؛ نزدیک رفتم که جمالش را زیارت کنم و دست مبارکش را ببوسم ، شیخ بزرگواری را دیدم که متصل به آن حضرت و آثار جمال و وقار و بزرگواری از سیمایش پیداست ؛ چون بیدار شدم در اطراف آن شیخ فکر کردم که کیست که تا این حد نزدیک و مربوط به مولای ما امام زمان(علیه السلام ) است، از برای یافتن او به مشهد مشرف شدم وی را ندیدم ، در تهران آمدم نیافتم ، به قم مسافرت کردم او را در حجره ای از حجرات مدرسه فیضیه مشغول تدریس دیدم ، پرسیدم این آقا کیست؟ گفتند:آقای حاج میرزا جواد آقا ی تبریزی است .
❎ خدمتش رسیدم تفقد زیادی کردند و فرمودند کی آمدی؟گویا مرا دیده و شناخته و از قضیه آگاهند پس ملازمتش را اختیار نموده و چنان یافتم که او را دیده بودم .
✅ شب یازدهم ذی الحجه 1343 نزدیک سحر در بین خواب و بیداری دیدم درهای آسمان به روی من گشوده و حجاب ها مرتفع گشته تا زیر عرش الهی را مشاهده کردم و دیدم آن مرحوم را که ایستاده و دست به قنوت گرفته و مشغول تضرع و مناجات و گریه است و من از مقام و قرب او به حق تعالی تعجب کردم که صدای کوبه در خانه را شنیدم فورا برخاستم و درب را باز کردم دیدم یکی از دوستان است گفت:فلانی بیا منزل آقا گفتم چه خبر است ؟گفت :تسلیت می گویم شما را آقا از دنیا رفت.»
📚 گنجینه دانشمندان ، ج1 ، ص 232
#حکایت_های_آموزنده 3⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌#پادکست 1⃣1⃣
💠 کلام الملوک ملوک الکلام 💠
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 Eitaa.com/Adibi_Larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
🔰غفران یعنی چه ؟ غفران یعنی این خلأ ، این کمبود روح ، این زخم روان ، این نقیصهای که در نفس او به وجود آمدهاست، این برطرف شود ، این را می گویند غفران . چه جوری برطرف می شود ؟ چه جوری برطرف می شود آن نقیصه ایی که در روح تواز سوی گناه به وجود آمده ؟ با جبران کردن . آن کسی که با یک گناهی جان خود را از اوج انسانیت و تکامل و نقطه پرواز انسان یک قدری منحط کرده و دور انداخته ، آن وقتی این عقب ماندگی اش جبران شده است که یک مقداری برود بالا.
✳️ یک مثال دیگر بزنم . سوار ماشین شدید ، دارید میروید سر پنجاه فرسخی . اگر این ماشین در راه توقف کرد شما چه شدید ؟ عقب افتادی . جبران این عقبماندگی به چیست ؟ به این که یک خرده تندتر بروید ، یک خرده بیوقفه تر بروید ، یک مقدار از استراحت ، بیشتر صرفنظر کنید تا در وقت معین به نقطه موردنظر برسید . و الا با نشستن آنجا و گفتن که خدایا من غلط کردم ، یک ساعت پیش اینجا در قهوهخانه لمیدم و دیر حرکت کردم ، خدایا اشتباه کردم ، خدایا غلط کردم ؛ این کاری از پیش نمیبرد. حالا بالاخره غلط انجام گرفت ، زودتر حرکت کن ، تندتر برو تا این توقف و تاخیر یک ساعته را جبران کرده باشی . مغفرت الهی اینجوری است .
❎ خدای متعال نمیگوید چون تو گناه کردی ، حالا هرچه کار نیک بکنی ، ما آن گناه را اصلاً از بین نخواهیم برد ، لج نمیکند خدا .《 و انی لغفار 》 ما لجباز نیستیم ، ما غفاریم . آن گناههایی که انجام گرفت ، آن اشتباهاتی که به وجود آمد ، ما حاضریم از آن اشتباهات صرفنظر کنیم ، درصورتیکه جبران بشود . نمیگوییم چون شما یک روزی اشتباه کردید ، حالا صد برابر مجاهدت کردید ، مجاهدت شما به خاطر اشتباه شما هیچ ، نه ؛ 《و انی لغفار 》 ما غافریم ، ما خلأها را پر میکنیم ، زخمها را التیام می دهیم ، اما برای چه کسی؟ 《 وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى 》سوره طه آیه 82 من بخشندهام برای آنکه توبه کند .توبه کند یعنی چه ؟ یعنی برگردد . راه تکامل شما از اینجا بود ، شما باید اینطرفی میرفتید ؛ حاضریم شما را ببخشیم ، کی ؟ وقتی بروید به طرف تکامل ، مجدداً به راه درست برگردید. 《لمن تاب 》 توبه کند ، یعنی برگردد . توبه یعنی برگشتن . ایمان خود را قوی کند ، عمل صالح کند . عمل ! نباید از عمل غافل بود و به سخن گفتن و دل خوش داشتن خود بسنده کرد .
✅ بنابراین مغفرت یعنی پر کردن آن خلأهایی که زخمهای روح انساناند ، با پر کردن آنها انسان به کمال میرسد . این ، شایسته است که انسان در راهش کوشش کند ، مسابقه بدهد ، سرعت بگیرد . مغفرت خیلی مهم است . مغفرت این نیست که خدای متعال بیحساب ، از روی دلبخواه ، یک کسی را مورد لطف به جایی قرار بدهد ، بدون اینکه خود او کوششی در راه این لطف الهی کرده باشد.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص38 و 39
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 9⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
🔰 چه گناهی سبب تسلط شیطان بر انسان می شود؟
👌《 إِنَّمَا سُلْطَانُهُ عَلَى الَّذِينَ يَتَوَلَّوْنَهُ وَالَّذِينَ هُم بِهِ مُشْرِكُونَ》
تسلّط شیطان فقط بر کسانی است که او را سرپرست و ولی خود گرفته اند و برای خداوند شریک قرار دادند.
(سوره نحل آیه 100)
💠 هر گناهی بر اساس نفوذ شیطان انجام می شود و اگر انسان به گناه عادت داشته باشد ، ولایت و تسلط شیطان بر او مسلم خواهد بود .ولایت شیطان همان تسلط او بر آدمی است.
📚 رهنمای طریق ، ص 37
#رهنمای_طریق 2⃣1⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 امام جواد عليه السلام:
مَوْتُ الاْنْسانِ بِالذُّنُوبِ أكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْجَلِ، وَ حَياتُهُ بِالْبِرِّ أكْثَرُ مِنْ حَياتِهِ بِالْعُمْرِ.
♻️ فرارسيدن مرگ انسان ها، به جهت معصيت و گناه، بيشتر است تا مرگ طبيعي و عادي، همچنين حیات (طولانی شدن عمر )به وسيله نيكي و إحسان به ديگران بيشتر است از حیات طبیعی(طول عمر عادی ).
كشف الغمّه، جلد 2، صفحه 350
http://eitaa.com/adibi_larijani
✳️ آیت الله جاودان حفظه الله ✳️
🔰پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند :
《اعْلَمُوا أَنَّ خَیْرَ أَعْمَالِکُمْ عِنْدَ مَلِیکِکُمْ وَ أَزْکَاهَا وَ أَرْفَعَهَا فِی دَرَجَاتِکُمْ وَ خَیْرَ مَا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ ذِکْرُ اللَّهِ سبحانه وتَعَالَی》
وسائل الشیعه ، ج7 ، ص162
♻️ بهترین اعمال و پاکیزهترین اعمال نزد خدای متعال ، آن عملی که بیش از همه اعمال درجات انسان را نزد او بالاتر می برد و بهترین چیزی که در میان اعمال بشری آفتاب بر او تابیده است ، چیست ؟ یاد کردن خدای سبحان و تعالی است . این ریشه همه اعمال خیر است و عمل خیر اصلاً با این عمل ، خیر می شود .
❎ اگر کسی بزرگترین کارهای دنیا را کرده باشد ، مثلاً جانفشانی کرده باشد ، اما بدون یاد خدا باشد ، قیمت آن چقدر است ؟! یا هیچ است یا خیلی اندک است ! عمل کسی که به یاد خدا به جهاد رفته است ، به یاد خدا از جان گذشته است ، به یاد خدا از مال گذشته است ، به یاد خدا از راحت خود گذشته است و به یاد خدا از آبروی خود گذشته است ، در آخرت ارزش پیدا میکند و خریدار دارد . پس ریشه همه خوبیها این است که آن خوبی به یاد خدا باشد.
📚 حدیث اندرز ، ص19
#کلام_بزرگان 5⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
توسل7.MP3
4.04M
💠 معنای توسل 💠
🔰 بخش هفتم
🎙بیانات استاد ادیبی پیرامون توسل و معنای آن در مبانی دینی و قرآنی
#اعتقادات 7⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
آنچه که قوای باطن انسان را کنترل میکند، عقل و شرع است.
اگر کنترل نشود، وهم، غضب و شهوت غالب میشود و انسان طغیان میکند.
استاد ادیبی لاریجانی
#عکس_نوشته
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 طرح پرسش و پاسخ 💠
❇️شبهه :
🔰 چطور امام علی( ع) هر شب شیر میذاشته دره خونه فقرا ؟ ظروف یکبار مصرف که نبوده ، تو چی میبرده هر شب هر شب باعقل جور در نمیاد؛ تازه تو ظرف های فلزی هم اگر به فرض بگیریم میبرده شبی ده تا خونه ام که به صورت ناشناس شیر برده باشه سالی بیش از ۳۰۰۰ تا ظرف باید میخرید ، بعدم طبق روایت های شیعیان میگند ناشناس میبرده شبونه پس یعنی نمیرفته ظرفشم پس بگیره !! یعنی کارخونه مسگری هم اگر داشت از پس این همه ظرف بر نمیومد گاوداریش پیش کش واقعا جواب قانع کننده ای براش پیدا نکردم!!
❇️ جواب :
🔰سلام علیکم
این نوع شبهات از افرادی مطرح می شود که یا از روی جهل به سیره زندگانی اهل بیت علیهم السلام است و یا افرادی هستند که جاهل نیستند بلکه غافلند ویا معاندند .
در هر صورت اگر کسی اندکی با تاریخ صدر اسلام آشنایی داشته باشد و سیره امیر المومنین و سایر ائمه اطهار علیهم السلام را بداند ، متوجه غلط بودن این شبهه می شود.
⚫️ ایجاد اختلاف طبقاتی و شهروند درجه ۱و۲و۳ محصول سه خلیفه ی بعد رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم هست که به طور غلط این جایگاه را اشغال کردند ؛ خصوصا در دوران خلیفه دوم پرداخت از بیت المال دیگر همانند زمان رسول خدا به طور مساوی تقسیم نمی شد ، بلکه در بین افراد بر اساس حضور در جنگ ها و سابقه اسلام و .... بیت المال تقسیم می شد ؛ مثلا به عایشه به دلیل تقرب به پیامبر سالی دوازده هزار درهم می داد و به سایر زنان پیامبر هرکدام ده هزار درهم ، کسانی که در جنگ بدر شرکت داشتند پنج هزار درهم و....
⛔️ خب محصول این تقسیم بندی چیزی جز طبقه پولدار و فقیر ایجاد نمی کند و همین مساله جامعه فقیر را به وجود آورد پس فقرا محصول خلفای قبل امیر المومنین هستند .
✅اما مساله شیر
🔷 اولا کسی نان شب ندارد بخورد شیر خوردن به چه دردش می خورد ؛ می گویند طرف نون نداشت بخوره پیاز می خورد اشتهاش باز بشه!!
🔶ثانیا آنچه در سیره اهل بیت هست بردن نان یا نان و خرما به درب خانه فقرا بوده است ؛ مثلا در جنگ بدر وقتی اسرا را گرفتند ، پیامبر فرمودند : بهترین غذایتان را به اسرا بدهید، آنها نان داشتند و خرما ، نان را به اسرا دادند.
👌دقت کنید نان جزو بهترین غذاها بود .
یا در سیره امام سجاد علیه السلام داریم بالاسر فقرا یک قرص نان قرار می دادند ، و اصلا بحث شیر برای فقرا مطرح نبود . فقط در ایام ضربت خوردن حضرت وقتی پزشک گفت برای حضرت شیر خوب است اهل کوفه برای ایشان شیر آوردند .
محمدباقرادیبی
موفق باشید
#پرسش_و_پاسخ 2⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌#پادکست 2⃣1⃣
💠 فلینظر الانسان الی طعامه 💠
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 Eitaa.com/Adibi_Larijani
✳️ غزل زیبا در رابطه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ✳️
به تو دل بستم و غیر تو کسی نیست مرا
جُز تو ای جان جهان، دادرسی نیست مرا
عاشق روی توام، ای گل بی مثل و مثال
به خدا، غیر تو هرگز هوسی نیست مرا
با تو هستم، ز تو هرگز نشدم دور؛ ولی
چه توان کرد که بانگ جرسی نیست مرا
پرده از روی بینداز، به جان تو قسم
غیر دیدار رخت ملتمسی نیست مرا
گر نباشی برم، ای پردگی هرجایی
ارزش قدس چو بال مگسی نیست مرا
مده از جنت و از حور و قصورم خبری
جز رخ دوست نظر سوی کسی نیست مرا
📚 دیوان اشعار امام خمینی (رحمة الله علیه )
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
قرب و بعد مکانی در رابطه با اهل بیت علیهم السلام مهم نمیباشد، بلکه آنچه که مهم است، قرب و بعد مقامی و مکانتی میباشد.
استاد ادیبی لاریجانی
#عکس_نوشته
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 Eitaa.com/Adibi_Larijani
جلسه هفتگی13990503.MP3
4.89M
📌 #جلسه_موعظه
📎 #بیانات_اخلاقی - کتاب چهل حدیث
🗓 پنچ شنبه _ 2 مرداد ماه 1399
استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🔰تغییر نظر مرجع🔰
✅ تا انسان یقین نکند که فتوای مرجع تقلید وی عوض شده است می تواند به آنچه در رساله نوشته شده است، عمل کند
❓هرگاه فتوای مجتهد تغییر یابد آیا جایز است به همان فتوای قبلی ایشان عمل کرد؟ اگر بعد از عمل فهمیدیم نظر مجتهد عوض شده وظیفه چیست؟
📝 خیر؛ باید به فتوای جدید عمل کرد و لازم نیست عباداتی که بر طبق فتوای پیشین انجام گرفته قضا شود.
#احکام 9️⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 حکایت های آموزنده 💠
🔰 یکی از مشایخ حکایت می کند که در بعضی از بیابان ها به گله گوسفندان رسیدم ، شبان گله را دیدم به نماز ایستاده و گرگی در میان گله می گردید و گوسفندان از او احتراز نمی کردند و او نیز آسیبی به گوسفندان نمی رسانید ؛ تعجب کردم و توقف نمودم تا شبان از نماز فارغ شد ، به او گفتم میان گرگ و گوسفندان از کی صلح برقرار شده است ؟
👌 گفت:از وقتی که من با خدای خود صلح کرده ام خدای من گرگ را با گوسفندان من صلح داده است .
✅ گفتم مرا وصیتی کن ؛ گفت :
🔷«کن لله یکن الله لک» 🔷
یعنی تو با خدا باش تا خدا با تو باشد.
📚 کشکول منتظری ، ص 135
#حکایت_های_آموزنده 4⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani