🔰 بیان خاطره ای از استاد ادیبی :
💠رسیدن به مقامات معنوی با خدمت به مادر 💠
🗯 یکی از علمای مطرح شهرستان بافق که شهرت عمومی پیدا کردند مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد تقی بافقی یزدی رحمت الله علیه می باشد؛ داستانها و کرامت هایی از ایشان هم از اساتیدم شنیدم و هم در بعضی کتب شرح حال ایشان آمده است. جریان برخورد ایشان با زنان پهلوی اول که قصد داشتند بدون حجاب در مراسم تحویل سال حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها وارد حرم بشنوند، مشهور و معروف تاریخی است.
👈 ایشان برادر بزرگتری داشتند بنام آیت الله ملا اسدالله قائمی بافقی ساکن در بافق بوده و همانجا وفات می کنند و در حرم امامزاده عبدالله که در مرکز شهر قرار دارد دفن شده است ؛ گر چه به شهرت و معروفیت برادرشان نمی رسد، اما از ایشان کرامت های زیادی در خاطره علما و مردم بافق باقی است. از جمله این کرامات انگشتری است که ایشان از حضرت زهرا سلام الله علیها هدیه می گیرند. مردم بافق به ایشان معتقد بودند.
📋 در سفری که جهت سخنرانی به حوزه علمیه امام صادق علیه السلام بافق دعوت شدم یکی از طلاب آن مدرسه در تاریخ چهارشنبه ٢٩ آذر ماه ١٣٩٦ برای حقیر نقل کردند:
🗓 حجت الاسلام و المسلمین حاج سید جواد میرغنی زاده که در سال ١٣٩٤ شمسی مرحوم شدند و از شاگردان آیات عظام بروجردی و مرعشی نجفی و.... بودند و( از افرادی شنیدم ایشان مجتهد هستند.)روزی خدمت ایشان بودم به من فرمودند زمانی محضر آیت الله مرعشی نجفی رحمت الله علیه بودم به مناسبت اینکه اهل بافق یزد هستم صحبت از آیت الله بافقی به میان آمد آیت الله مرعشی فرمودند:
🌷 ملا اسدالله (برادر بزرگتر آقای شیخ محمد تقی بافقی) ویژگی هایی دارد که برادرش حاج شیخ محمد تقی ندارد و این ویژگی ایشان به خاطر خدمت به مادرشان بود که ملا اسدالله را پس از تحصیلات ماندگار در بافق می کند .
#خاطرات_شفاهی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
💠 وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ 💠
👈 اینهم وعده خداست، باز برای مؤمن و مؤمن متعهد، دقت کنید، وعده الهی در این آیه بهصراحت میگوید ما به مؤمنین وعده کردیم که حکومت روی زمین برای شماست، ایده و آیین و فکر و مکتب شما بر جهان خیمه خواهد زد، ترس و بیمناکی شما بدل به امن و امان خواهد شد، اگر در طول تاریخ زجر کشیدید، جور بردید، بعد از این بهراحتی، بیدغدغه، بی تشویش خواهید زیست و خدا را عبادت خواهید کرد و رقبای خدا را از زمین بر خواهید انداخت. این وعده خدایی است در این آیه. اگر چنین وعدهای خدا به مسلمانان دادهاست، این وعده مربوط به مؤمنین است و مؤمنین متعهد.
⛔️ بعضی خیلی وسواسی میشوند، جمود میکنند، میگویند مخصوص زمان ولیعصر صلوات الله و سلامه علیه است، شکی نداریم ما در اینکه زمان ظهور امامزمان صلوات الله و سلامه علیه مصداق کامل این آیه است، در این تردیدی نیست؛
🔵 اما کجای این آیه نوشته که مخصوص آن زمان است؟ بگویید ببینیم!
⚫️کدام روایت دارد که مخصوص آن زمان است؟
🔴 چرا آیه را محدود میکنید؟
⚪️ مگر خدا با مؤمنین صدر اسلام این وعده را عمل نکرد؟
همین آیه بود که عمل شد. آمدند در مدینه، آن حکومت را به وجود آوردند. بلال هایی که از ترس کفار قریش جرأت نمیکردند لاالهالاالله را به زبان هم حتی بگویند، بر روی ماذنه ها به صدای بلند تکبیر گفتند و لاالهالاالله سرودند. آنهایی که مجبور بودند در مقابل سیصد بوت غیرانسانی و چندین بت انسانی و بتی از نفس خود و شهوتهای خود و تمایلات نفسانی خود، هر روز و هرشب سجده کنند و عبودیت و اطاعت مطلق؛ اینهمه شریک برای خدا قرار داده بودند، اینها آمدند در آن سرزمین امنوامان جامعهی برین اسلامی مشغول زندگی شدند، بدون اینکه کمترین دغدغهای داشته باشند. شریکی برای خدا قرار ندادهاند، از کوچک و بزرگ، از بیجان و باجان، از خود و از دیگران.
👌 این آیه ما یکبار آنجا عمل شده، هزار و بار دیگر هم قابل عمل شدن است، اما شرطش چیست؟
🌺 شرطش این است که این جملات اول آیه محقق بشود که میفرماید :
《وَعَدَ اللَّهُ 》 وعده کردهاست خدا، به چه کسانی؟
《الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ》 به آن کسانی از شماها که ایمان بیاورند و عمل شایسته و صالح کنند؛ یعنی طبق تعهدات این ایمان عمل کنند. به اینها وعده داده 《لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْض》 که آنان را در زمین جانشین سازد.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ١٠٢
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 7⃣4⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ دانشجوی بیست و دوساله هستم که دغدغه رعایت مسائل شرعی را دارم. مدتی است که علاقه شدیدی به یکی از خانمهای محجبه و مؤمنه ای که همکلاسی بنده هستند پیدا کردهام، اما به دلیل اینکه بنده در خانواده کاملاً مذهبی بزرگ شدهام، امکان اینکه این مطلب را برای خانوادهام بیان کنم وجود ندارد. لطفاً بفرمایید که آیا علاقه من به این خانوم گناه است؟ و در غیر این صورت چگونه باید این مشکل را حل کنم؟
🔰 در ابتدا باید بدانید که معمولاً اینگونه علاقهها چندان بنیانی ندارد و ممکن است اگر مدتزمانی طولانی بین شما دونفر فاصله شود، بهکلی فراموش گردد. حال برای اینکه مسئله به گونه صحیحی دنبال شود، بهترین راه این است که یکی از نزدیکان شما در مطرح نمودن این مسئله دخالت کند؛ مثلاً خواهر بزرگتر، خاله، عمه و خلاصه هر کسی که شما با او راحت باشید و نزد پدر و مادرتان نیز ارج و قربی داشته باشد تا وساطت کند و نتیجهای حاصل شود. در غیر این صورت باید صبر کنید و پاکدامن بمانید تا خدای متعال برای شما شرایط را فراهم فرماید.
🔥 صرف محبت به آن خانم چون از محدوده اختیار شما بیرون است، مشکلی ندارد؛ اما مطلب مهم این است که شما بهخاطر علاقه به ایشان گناهی انجام میدهید یا نه؟
👈 بهعنوان مثال نگاه به نامحرم به هر صورت و دلیلی که باشد گناه است. لذا اگر میخواهید خدای متعال در کار شما نظر مرحمتی بنماید، باید خود را پاک نگاه دارید؛ پس شما با نگاه ایشان را دنبال نکنید، بهدنبال راه ملاقات با ایشان نباشید و از صحبت و امثال اینها نیز پرهیز نمایید.
📚 رهنمای طریق ، ص ٦٥ و ٦٦
#رهنمای_طریق 0⃣5⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
✳️ عالم سالک ✳️
🔰 به مناسبت سالگرد ارتحال عالم معنوی حضرت آیت الحق حاج شیخ جعفر توسلی تبریزی رحمت الله علیه :
💠 قال رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : إنّ لِرَبِّكُم في أيّامِ دَهرِكُم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا لَهُ
♻️ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : همانا از سوى پروردگار شما در طول عمرتان نسيم هايى مى وزد ، پس خود را در معرض آنها قرار دهيد.
👈 سالگرد حضرت حاج آقا توسلی رحمت الله علیه بهانه ای شد تا نکته ای درباره ایشان عرض کنم : اگرچه آفرینش و رشد و پویایی انسان همگی لطف و رحمت پروردگار متعال می باشد که سراسر عمر انسان را فرا گرفته است اما گاه گاهی نسیم های رحمت خاصه الهی به سوی بنده اش می وزد. در اینجا مهم رفتار بنده در برابر این نعمت و رحمت خاصه الهی است که در زندگی اش دمیده شده که اگر شکر این نسیم و رحمت الهی انجام بگیرد، نعمت زیاد می شود و اگر معاذ الله کفران این نعمت شود، این نعمت را انسان از دست میدهد.
🍀به قول مولوی در دفتر اول مثنوی معنوی که می گوید:
شکر نعمت نعمتت افزون کند،
کفر، نعمت از کفت بیرون کند
یکی از این نسیم های الهی که نصیب نگارنده و برخی از دوستان شد آشنایی با این روحانی معنوی و عالم سالک حضرت حاج آقای توسلی رضوان الله علیه می باشد.
⁉️ اما این که آیا نگارنده و دیگر عزیزانی که با ایشان آشنا شدند چقدر از این نعمت الهی بهره مند شده و از وجودشان استفاده کرده ایم؟ جای تامل و تفکر دارد و هر کسی باید درونش را بکاود و ببیند چقدر خویشتن خویش را در معرض این نسیم رحمت و نعمت قرار داده است.
📆 نگارنده به یاد دارد روزهای آغازین آشنایی با حاج آقا توسلی رحمت الله علیه استاد معظم حضرت آیتالله جاودان حفظه الله فرمودند یا با این بزرگان دوستی مکن و اگر دوستی کردید، حرمت و احترام این بزرگان را حفظ کن؛ توصیه ایشان مهم بود و از آن مهم تر اجرای این سفارش بود. حفظ حرمت ایشان به چه بود ؟ و چگونه؟
👌حفظ حریم ایشان که همان نفحه و نسیم خداوند ی است ؛ قرار گرفتن در این مسیر بود، و در معرض بودن میسر نمیشود، مگر با عمل به سفارشات اخلاقی و دینی ایشان، به عبارت دیگر:
۱) یعنی حال که مورد رحمت خاصه خداوند قرار گرفتی این نعمت بزرگ را حفظ کن و حفظ این نعمت به شناخت ایشان و فهمیدن توصیهها و عمل به آن بود.
۲) در رفتار و گفتار و کردارت نسبت به ایشان مواظب باش تا پایت را از گلیمت دراز تر نکنی.
⛔️ یکی از آسیب های جدی در این نوع رابطه با خوبان ونیکان عادی شدن روابط است بدین معنا که در اثر مجالست و شنیدن پند و اندرز اخلاقی و عدم شناخت عاقلانه به گوینده و عمل نکردن به پندها، بین این شخص و آن بزرگ پرده و حجابی قرار میگیرد و وقتی این عالم ربانی در من اثری از عمل به سفارشات نبیند دیگر لب فرو بسته و در حد کلیات و یاحرف های عادی سخن دیگری نخواهد گفت. این جاست که شخص بعد از چند سال به این فکر فرو می رود که رابطه من با این عالم معنوی چه فایدهای داشته؟ چرا فلانی نکات و دستورات عملی به من نداده ؟در حالی که این فرد در خواب به سر می برد آن زمانی که استاد در قالب داستان یا حتی شوخی و مطایبه دستوری داده ,ایشان به خاطر عدم شناخت استاد اصلأ متوجه نشده است و فقط یک دلخوشی داشت که خدمت ان بزرگ می رسید. گرچه همین ارتباط هم بسیار مغتنم بوده و او را به عقب نمی اندازد اما پیشرفتی هم در معنویت (به خاطر عمل نکردن)حاصل نمی شود.
🌹اگر کسی عالمانه و عاقلانه به سیره عملی ایشان توجه می کرد به موارد زیر پی می برد؛ باید بدانیم نافذترین و بهترین روش تبلیغ ؛ تبلیغ و دعوت عملی است .
🌺نکاتی که از سیره عملی ایشان فهمیده می شد:
۱) توجه به احکام که فقه مقدمه اخلاق است.
۲)نماز باتوجه و به جماعت.
۳) نماز شب و تهجد و شب زنده داری.
۴)قرآئت قرآن.
۵) زندگی زاهدانه و ساده.
۶)مراقبت از چشم و گوش و زبان.
۷)ادب و احترام به علما.
۸) یاد مرگ و توصیه به یاد مرگ.
و.... که از حوصله این نوشتار خارج است. به فضل الهی در جای خودش بیان خواهیم کرد.
بمنه و کرمه .
محمدباقر ادیبی لاریجانی
٢٧ خردادماه ١٤٠٠
⚫️ سالروز وفات حضرت استاد توسلی رحمت الله علیه⚫️
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🌼 بیانیه ی انتخاباتی استاد ادیبی 🌼
🔰 باسمه تعالی
«فَلَیْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِیَّةُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلَاةِ» فرازی از خطبه 216 نهجالبلاغه
حالِ مردم نیکو نشود، جز آنگاه که حاکمان نیکو رفتار باشند.
درباره انتخابات بزرگان و اساتید در پیام یا صحبت های شان مطالبی بیان کردند که دیگر جای این حقیر نیست اما از این جهت که قرآن ما را توصیه و سفارش به حق فرموده دو نکنه بیان می گردد :
۱) روز رأی گیری، روز تعیین سرنوشت یک ملت و حکومت می باشد پس سعی کنیم با مشارکت و دعوت دیگران به شرکت در انتخابات امنیت و قدرت کشور را تامین کنیم .
۲) پس از مشارکت سعی کنیم با انتخاب فردی شایسته و شجاع که دارای برنامه و کارنامه بوده به ساختن و آبادانی کشور کمک کنیم .
👌 در پایان تذکر این نکته ضروری است که بدانیم کشتی انقلاب در مسیر خود در حرکت است و متاسفانه برخی افراد از کشتی انقلاب پیاده شده و برخی دیگر دانسته یا ندانسته می کوشند تا کشتی انقلاب را معیوب کنند که باید بدانند این تلاشها و کوششهابه فضل الهی به نتیجه ای نخواهد رسید
♦️گو به گرگان جفا پیشه طماع حریص
♦️چشم بپوشیدازاین گله که چوپان دارد
حقیر ناچیز محمدباقر ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ از خرداد تا خرداد ❇️
🔰حضرت استاد توسلی رحمت الله علیه در خرداد ماه 1317 شمسی در تبریز در خانوادهای پاک و مذهبی دیده به جهان گشود و در دامان مادری علویه و عفیفه پرورش یافت. پس از تحصیل مقداری از دروس جدید به خاطر علاقه شخصی و تشویق شوهر خاله شان مرحوم علامه چرندابی به تحصیل در حوزه علمیه راه یافت و در ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم آمده و در مدرسه حجتیه سکونت گزیدند ؛در آنجا با افرادی دوست ویا هم درس و هم حجره بودند که بعدها هرکدام در زمره بزرگان و دانشمندان قرار گرفتند ؛ از جمله آشنایی ایشان با مقام معظم رهبری مدظله می باشد.
👈 دروس سطح و خارج را نزد اساتیدی و بزرگان ان زمان آموختند که می شود به حضرات آیات اراکی، شریعتمداری، علامه طباطبایی، سید حسین قاضی طباطبایی، شیخ عباس تهرانی، حاج سید حسین فاطمی رحمت الله علیهم اشاره کرد.
🌸 پس از تحصیل به تبلیغ و بیان احکام و عقاید و اخلاق پرداخته و در راستا افرادی که مستعد بودند از نفس معنویت ایشان بهره مند گردیدند.
⚫️ سرانجام در شب جمعه شب عید سعید فطر در خرداد ماه 97 دعوت حق را لبیک گفته و به دیار معبود شتافت
روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد.
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله بهجت رحمه الله علیه ❇️
⁉️ چه کنیم که معصیت نکنیم؟
🔰 انجـام طاعت و ترك معصـیت به حسب ظاهر مشـکل است، وسـلمان شـدن مشـکل، بلکه کالمحال است، و لـذا غیر از معصومین-
علیهم السلام - همه به ترك طاعت و فعل معصیت مبتلاهستیم و معصوم بودن مثل این که نشدنی است، ولی در افراد بشر،شمر هم
بسیار است؛ اما آیاچیزی هست که مطلب را آسان کند؟
👈 از اموری که خیلی سـهل المؤونۀ و آسان است -ولوعمل برخلاف
قول باشـد- این است که انسان ملاحظه کنـدو ببینـداگر ملتزم به طاعت و تارك معصـیت باشـد، آیاحال او مثل صورتی است که
ترك طـاعت و فعـل معصـیت می کنـدو آیـا این حـال مثـل حالت اول است یاخیر؟
🌳 فرض کنیـداگر انسان نزد رییس جمهور یا هر
رییس مطلق، مقرب باشـد، این برای او بهتر است و یا اینکه نزد یک فقیر تهی دست و محروم؟!
‼️ آیاخوب است به ذاتی که موت و
حیـات و مرض وصـحت و غنـا و فقر به دست او است مراجعه کنیم و رابطه ی دوستی داشـته باشـیم، یـا بـاکسـی که خود محتاج و
ناتوان و بیچاره است؟!
👌 در اطاعت اوامر الهی ، و نیز در معصیت و به فرمان شیطان و نفس بودن، امر دایر است بین این که باکسی که حیـات و ممات، غنا و فقر و مرض وصـحت و مریضخانه و دکتر وخزانه و ثروت و... به دست او است؛ مجالست کنیم یا باکسـی
که هیـچ نـدارد؟! انسـان کـدام را اختیار می کنـدو محبت وجـدانیه (نه بهحسب خوف نار یاشوق بهشت) باکـدام طرف است؟
🌴 به
حسب ظاهر بنده ی مطیع، پشتیبانش مثل کوه، محکم و اسـتوار و منبع همه ی خیرات است، و بنده ی عاصـی پشتیبانش محتاج تر از
او و دشـمن دانایی(شـیطان) است که از دوست نادان بـدتر است وصـلاحدیدش تمام به زیان او است. نظیرشخصـی که نزدکسـی
رفت تا او را از فقر و فشار و ناراحتی روزگار نجات دهـد،
🗣 اوگفت:شایسـته ترین کار براي شـما اقـدام به مرگ وخودکشـی است!
صلاح دیـدش از این قبیل است که بگویـد:صـلاح و نجات شـما در این است که قرص مرگ آور یاخواب آور بخوریـدتا راحت
شویـد!
✅ بنـابراین، مـا در عزم به طـاعت عـازم به رفاقت و دوستی و همنشـینی با غنی قادر و دانای کریم هستیم، و در عزم بر معصـیت
عازم به رفاقت و همنشـینی با فقیر عاجزجاهل و لئیم. اگر این معنا را درست تشـخیص دهیم و بفهمیم و به طور واضح و روشن باور کنیم، خواهیم فهمیـدکه در اطـاعت سود برده ایم، نه زیـان وخسـارت؛ به دلیـل اینکه دیـده ایم افرادی(و احی الموتی بـاذن الله)
(مردگان را به اذن خـدا زنده میکنم.) وکراماتی از این قبیل را داشـته اند و شدنی است و محال نیست و اختصاص به انبیا -
علیهم السـلام - هم ندارد، بلکه هرکه از آنها متابعت کند، می توانداز این راه به مقامات وکمالات وکرامات آنها دست یابد،
البته بدون تحدی نبوت وکذابیت مدعیان؛ پس اگر انسان یقین کندو برای او واضح و آشـکارشودکه درطاعت، با غنی و قادر
وکریم و... رفـاقت کرده و در معصـیت بـا عـاجزتر و محتـاج تر ازخود،طبعـا هیـچگاه به معصـیت تمایل پیـدا نمی کنـد و از قصـر
شاهنشاهی و ازکنار هرگونه ناز و نعمت و آبادی و آسایش به کاروانسرای خرابه و ویرانه نمی رود و باصاحب آن رفیق و همنشین
نمی شود، درحـالی که خود آن صاحبخـانه هم راضـی نیست که رفیق او و بـا او باشـیم، و از هرچیز محروم گردیم!
🌷بنـابراین، برای تسـهیل طـاعت و اجتنـاب از معصـیت راهی جز این نـداریم که متـوجه شـویم و یقین کنیم که طـاعت، نزدیکی به تمـام نعمت هـا و
خوشی ها و دارایی ها و عزت ها و... است، و معصیت، عبارت است از محرومیت و ناخوشی و نداري و ذلت و...
📚 در محضر آیت الله العظمی بهجت ، کتاب اول
#کلام_بزرگان 4⃣4⃣
#آیت_الله_بهجت
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جلسه ظهر14000324-.همت.MP3
5.07M
🔰 مبحث همت
🗓 ظهر ۲۷ خرداد ماه 1400
استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 حکایت های آموزنده 💠
❇️ اهمیت پوشیدن لباس روحانیت و داستان مرحوم علامه طباطبائی ❇️
🔰 مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین حاج شیخ مجتبی عراقی، مدیر کتابخانه مدرسه فیضیه قم، به نقل از مرحوم علامه طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان فرمودند:
📢 در نجفاشرف که بودم شخصی از ایران مخارج مرا قبول کرده و برای من آن مخارج را حواله میکرد و امور من از همان حوالههای او اداره میشد. مدتی بهعلت سختگیریهای دولت وقت حواله به من نرسید؛ من بدهکار شدم و ادای آن به قدری به طول انجامید که روزی طلبکاران مطالبه بدهی خود را از من کردند؛ بدینجهت خیلی ناراحت شدم و شب از ناراحتی نتوانستم بخوابم و صبح که دمید ناگاه متوجه شدم درب منزل را میزنند؛ درب منزل شکافی داشت از شکاف آن به بیرون منزل نگاه کردم دیدم پیرمردی قدبلند پشت درب ایستادهاست. بچهها بهطرف درب حیاط رفتند و از او پرسیدند چه میخواهی؟
🔷 گفت: میخواهم فلانی را ببینم؛
🔶 بچهها به من گفتند: پیرمردی است میخواهد شما را ببیند.
🔷 گفتم: بگویید بیاید.
🔶 پیرمرد آمد و به من گفت:
من فرستاده خدایم و خدا به شما سلام میرساند و میفرماید :
🌺 بیست سال است که تو را فراموش نکردم چرا نگران هستید.
آن پیرمرد اضافه کرد که من شاه حسین ولی هستم و کار شما نیز تا یک هفته دیگر درست میشود و از پیش من رفت.
👈 علامه طباطبایی فرمود: من گفتم این چه شخصی بود که با رمز با من صحبت کرد؟! گفتم اگر تا آخر هفته کار من درست شد معلوم میشود او از جانب خدا آمدهاست. آخر هفته عدهای تجار به نجفاشرف آمدند و حواله رمزی آوردند، و کار من درست شد. ولی نکتهای که برایم مبهم باقیمانده بود این بود که از آغاز تحصیل من بیشاز بیست سال میگذشت و نمیدانستم چرا او بیست سال را به زبان آورد. پساز مدتی متوجه شدم بیست سال از وقت عمامه گذاری من سپریشده است . من تا آن موقع شاه حسین ولی را نمیشناختم و وقتی به تبریز رفتم در خانه ای مهمان بودم ، کتابی را بنام هزار مزار در آنجا دیدم که در آن از شاه حسین ولی و محل قبر و خصوصیات دیگر او صحبت شده بود. روزی به قبرستانی که آن کتاب اشاره کرده بود رفتم و قبر او را در آنجا پیدا کردم، ولی با تعجب بسیار مشاهده کردم وی در دویست سال پیش فوت کردهاست؛ درحالیکه خصوصیاتی را که در آن کتاب از او یاد کرده بود با آنچه من در بیداری از او دیده بودم تطبیق میکند.
👌 مؤلف میگوید از نکاتی که این داستان بر آن دلالت دارد، مسئله عمامه گذاری است که معلوم میشود از اهمیت خاصی برخوردار است؛ که باید مورد توجه برادران اهل علم قرار گیرد. عمامه گذاشتن باعث تمرکز عمامه گذار شده و بهتر میتواند به وظایف روحانی خود بپردازد؛ و نیز دیگران در او طمع نمیکنند و او را از ادامه درس بازنمیدارند. همچنین عظمت و شوکت حوزههای علمیه به آنست که عده قابلتوجهی در آن به وظائف حوزوی اشتغال داشته باشند. گذشته از آنکه عمامه گذاشتن نیز آدمی را از کارهای نامناسب حفظ میکند.
📚 روزنه هایی از عالم غیب ، ص ٢٥٣ _ ٢٥٥
#حکایت_های_آموزنده 6⃣4⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
🔰 ما خیال میکنیم مؤمنین هرجا بودند از اول عالم، همیشه توسری خوردهاند، اصلا تاریخ دانی و جهانبینی عامه مسلمانان این است که ایمان یعنی ملازمت با کتک خوری، مسلم بودن، مؤمن بودن، در راه خدا بودن، ملازم با زجر کشیدن است و شکنجه شدن و شکست خوردن. درست نقطه مقابل آنی که قرآن میخواهد بگوید. ما یک وقتی تشریح کردیم این را که چطور دین از اولی که بهوجودآمده تا امروز، همهاش پیشرفت داشته، یک قدم عقبنشینی نداشته. یک قدم، به عقیده ما، دین تا حالا عقبنشینی نداشته، آنی که خیال میکنند عقبنشینی است، آن پیشرفت است درواقع.
👈 به هر صورت، روی زمین از آن شماست و حکومت آن در دست شما، همچنانی که در دست پیشینیان شما بود؛ یعنی مؤمنان دورانهای قبل.
🌻《وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ 》 مستقر خواهد ساخت دین و آیین و مسلک و مرامشان را، آن دین و آیینی که ،
🌼《الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ》 برای آنان پسندیدهاست، آن دینی که شایسته آنها بوده؛ یعنی همین دین اسلام، که دنیا و آخرت را شامل است و حال و آینده را و جسم و روح را و خلاصه همهجانبه است، برای همه نیازها کافی است
🌸《 وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا 》
تبدیل خواهیم ساخت پساز خوف و ترس و بیم آنان، امنیت و امان را.
⁉️ تا چه بشود؟ در سایه این امنیت چه کار کنند؟ در سایه این امنیت بنشینند، چای عصر تابستان را کنار باغچه، با قوری چینی و سماور ورشو بخورند؟ مسئله امنیت برای اینهاست؟ امنیت داشته باشند تا بتوان راحت لم بدهند و لشی کنند و بی عاری کنند؟ نه.
آن امنیت برای این است که بتوانند در سایه آن یک گام و ده گام به سوی سرمنزل نهایی انسان، یعنی تکامل، نزدیک بشوند. بتوانند بنده خدا باشند، بندگی بندگان از سر آنها برداشته بشود، مطیع و خاضع خدا باشند و از این راه بتوانند متعالی و متکامل بشوند. اینها هر کلمهاش بحثی دارد.
🌺《يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا 》
مرا عبودیت کنند و به من شرک نورزند. و البته در آخر آیه این را هم تذکر میدهد که《 اگر بعد از آن که ایمان آوردند، شرک ورزیدند؛ اینجا فاسق خواهند بود.》فاسق یعنی از دین به درآمده، خارج شده.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ١٠٣و ١٠٤
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 8⃣4⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani