🌙 #دعای_ماه_مبارک_رمضان
🗓دعای روز بیستویکم ماه مبارک رمضان
🔹 اَللَّـهُمَّ اجْعَلْ لی فيهِ اِلي مَرْضاتِكَ دَليلاً، وَلا تَجْعَلْ لِلشَّيْطانِ فيهِ عَلَيَّ سَبيلاً، وَاجْعَلِ الْجَنَّةَ لی مَنْزِلاً وَمَقيلاً، يا قاضِیَ حَوآئِـجِ الطّالِبينَ.
🔸 خدايا در اين ماه برای من به سوی خشنودیات دليلی قرار ده، و برای شيطان راهی به سوی من قرار مده، و بهشت را منزل و آسايشگاهم قرار ده، ای برآورنده حاجات خواهندگان.
🏴🏴🖤📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۲۳ فروردین ۱۴۰۲
میلادی: Wednesday - 12 April 2023
قمری: الأربعاء، 21 رمضان 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السلام، 40ه-ق
🔹بیعت مردم با امام حسن مجتبی علیه السلام، 40ه-ق
🔹قتل ابن ملجم مرادی لعنة الله علیه، 40ه-ق
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا سومین شب قدر
▪️9 روز تا عید سعید فطر
▪️15 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️23 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️33 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢٣ فروردین ١۴٠٢
🌙 الأربعاء، ٢١ رمضان ١۴۴۴
🌲م Wednesday 12 April 2023
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل ( ١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز شهادت امیرالمؤمنین (ع)
🌙 به آسمان رفتن حضرت عیسی (ع)
🌙 سالروز رحلت حضرت موسی (ع) و حضرت يوشع بن نون (ع)
🌙 آغاز امامت امام حسن مجتبی (ع)
🌙 وفات شيخ حر عاملی (١١٠۴ ق)
🌙 هفته كمك به محرومان و مستضعفان
☀️ روز دندانپزشكى
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب بیستم و دوم ماه رمضان، هشت رکعت نماز وارد شده که به صورت چهار نماز دورکعتی مثل نماز صبح خوانده میشود.
🔻دعای روز بیست و یکم ماه رمضان:
«اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيْهِ إِلى مَرْضاتِكَ دَلِيلا، وَلا تَجْعَلْ لِلْشَّيْطانِ فِيْهِ عَلَيَّ سَبِيلاً وَاجْعَلْ الجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَمَقِيلاً، يا قاضِيَ حَوائِج الطَّالِبِينَ»
«خدایا برایم در این ماه دلیلی به موجبات خوشنودی خود مقرر فرما، و راهی برای تسلط شیطان بر من باقی مگذار، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده، ای برآرنده حاجات جویندگان»
💠 حدیث روز:
💎 امام حسن (ع): «لَقَد فارَقَكُم رَجُلٌ بِالأَمسِ، لَم يَسبِقهُ الأَوَّلونَ بِعِلمٍ، ولا يُدرِكُهُ الآخِرونَ»
«ديروز، مردى از ميان شما رفت كه پيشينيان، در هيچ دانشى بر وى پيشى نگرفته بودند و آيندگان نيز به او نخواهند رسيد»
📚 مسند ابن حنبل: ج ١، ص ٤٢٥، ح ١٧١٩
┈┈•✾🌸✾•┈┈
IMG_20230412_043111_960.mp3
2.42M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ رساندن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند، چه غبار چیزی باشد که خوردن آن حلال است، مثل آرد؛ و یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است، مثل خاک؛
✅ اگر به واسطۀ باد غبار غلیظی پیدا شود و انسان با این که متوجه است، مواظبت نکند و به حلق برسد، روزهاش باطل میشود.
✅ احتیاط واجب آن است که روزهدار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را به حلق نرساند؛
✅ اگر مواظبت نکند و غبار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است؛
✅ اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزهاش باطل نمیشود؛
⬅️ تذکر: در رابطه با «بخار غلیظ»، نظر مراجع عظام تقلید متفاوت است و برخی آن را از مبطلات روزه میدانند؛ و برخی دیگر باطل کننده نمیدانند، مگر این که در دهان به صورت آب در آید و فرو دهد که حتماً روزه را باطل مینماید؛
📚 براساس نظر مشهور مراجع عظام تقلید
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#آیات_المهدی ٢٠»
روز چهارشنبه، ١۴٠٢/٠١/٢٣
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز شهادت مولیالموحدین، امیرالمؤمنین، حضرت علی (ع) است، لذا سخن خود را با دو حدیث قدسی در رابطه با مقام حضرت امیر (ع) آغاز مینمائیم:
✅ قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ: «قَد جَعَلْتُ عَلِیّاً عَلَماً لِلنَّاسِ فَمَنْ تَبِعَهُ کَانَ هَادِیاً»: «خداوند فرمود: به تحقیق حضرت علی (ع) را پرچم و نشانهی هدایت قرار دادهام، پس هرکس از او پیروی کند، هدایت میشود» (بحارالأنوار، ج۳۹، ص ۲۵۳)
✅ قالَاللّهُ عَزَّوَجَلَّ: «لَوِ اجْتَمَعَ النَّاسُ کُلُّهُمْ عَلَی وَلَایَهِ عَلِیٍّ علیه السلام مَا خَلَقْتُ النَّارَ»: «خداوند فرمود: اگر همهی مردم بر ولایت حضرت علی (ع) جمع میشدند، آتش جهنم را خلق نمیکردم!» (امالی شیخ صدوق، ص ۶۵۷)
✍️ اما امروز بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ وَأُخِذُوا مِنْ مَكَانٍ قَرِيبٍ🔹وقَالُوا آمَنَّا بِهِ وَأَنَّی لَهُمُ التَّنَاوُشُ مِن مَكَانٍ بَعِيدٍ»: «اگر ببينى کافران را هنگامىكه ناله و فريادشان بلند مىشود امّا نمىتوانند [از عذاب الهى] بگريزند و آنها را از جاى نزديكى [كه انتظارش را ندارند] مىگيرند [از درماندگى آنها تعجّب خواهى كرد]🔹(و در آن حال) گويند: به حق ايمان آورديم! ولی كجا اين دستيابى به ايمان از راه دور (كه توان بر انجام عمل صالحى ندارند) به سودشان خواهد بود» (سبأ ۵١ و ۵٢)
خداوند در ظاهر اين آيات تا آخر سوره سبأ، سيمايى از وضع دلخراش جان دادن مشركان و کافران ترسيم نموده است؛ اما مفسرین با عنایت به روایات تبیینی اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیات را در رابطه با «خروج سفيانى» در هنگام قيام حضرت مهدى (عج) و «خسف در بیداء» و نابودی او و لشکریانش به امداد غیبی دانستهاند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «در ابتدای قیام مهدی (عج) که از جانب مشرق است، «سفیانی» خروج میکند و به اندازه مدت بارداری یک زن، یعنی نه ماه سلطنت میکند؛ او در شام خروج میکند و مردم شام جز عدّهای...از وی اطاعت میکنند؛ سپس سفیانی با لشکری جرار به «بیداء» مدینه میآید و وقتی به این منطقه رسید، خداوند او را (با لشکرش) به زمین فرو میبرد و این است معنی این آیه شریفه: وَ لَوْ تَری إِذْ فَزِعُوا... » (بحار الأنوار، ج۵۲، ص۲۵۲/ تفسیر البرهان)
امام باقر (ع) نیز فرمودند: «... و چون «قائم» به بیابان «بیداء» میآید، لشکر سفیانی (برای جنگ) به سوی او میروند و خداوند به زمین امر میکند که آنها را فرو بَرَد، و چون دیدند به زمین فرو میروند، میگویند ایمان آوردیم به قائم آل محمّد (عج)، (اما دیگر برای آنها سودی ندارد) چنانچه خداوند فرموده است: وَ لَوْ تَری إِذْ فَزِعُوا... وَأَنَّی لَهُمُ التَّنَاوُشُ مِن مَكَانٍ بَعِيدٍ» (بحارالأنوار، ج۵۲، ص۳۱۵/ تفسیر نورالثقلین)
✍️ و اما چند نکته در رابطه با آیات فوقالذکر:
1️⃣ عذاب الهی از آنچه فکر میشود به مجرمین نزدیکتر است؛
2️⃣ جزع و فزع و استمداد مشركان در لحظات آخر، مشكلى از آنان حل نمىكند و پناهگاهی در برابر عذاب الهی نمییابند: «فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ»
3️⃣ عقوبت کافران و مشركان از همين دنيا آغاز مى شود: «مَّكَانٍ قَرِيبٍ»
4️⃣ «ايمان انتخابى» ارزش دارد نه «ایمان اضطرارى»، مگرنه هر كافرى در لحظهى چشیدن مرگ، ايمان مىآورد ولى دیگر برای او سودی ندارد: «وَأُخِذُوا مِن مَّكَانٍ قَرِيبٍ - وَقَالُوا آمَنَّا»
5️⃣ طبق روایات، کسانی که بعد از ظهور حضرت حجت (عج) تا آن زمان که حضرت، دست به شمشير میبرند ايمان نياورده باشند، ديگر ايمان واقعی نخواهند آورد و ايمانشان صوری و منافقانه است و برای آنها سودی ندارد؛ و امام زمان (عج) همه آنها را به سزای اعمالشان میرسانند؛ چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: «در زمان ظهور حضرت قائم (عج) که با شمشیر به پاخیزد، ایمان کسى که پیشتر ایمان نیاورده باشد به وى سودی نرساند، گرچه به پدران گذشته وى ایمان آورده باشد. (كمال الدين و تمام النعمة، ج١، ص ١٨)
6️⃣ دو مورد از «علائم حتمیه ظهور»، «خروج سفیانی» و «خسف در بیداء» یعنی فرو رفتن او و لشکرش در منطقه بیداء، است؛
7️⃣ از صدر اسلام تا کنون دو جریان «اسلام علوی» و «اسلام اُموی» در برابر هم بودهاند تا بالأخره «اسلام دروغین اُموی» به دست امام زمان (عج) برای همیشه محو و نابود میشود، لذا ما باید مدعیان دروغین اسلام را بشناسیم تا فریب نخوریم و به نام دین، در لشگر سفیانی قرار نگیریم.
🌹 شهادت مظلومانه ی حضرت اميرالمؤمنين امام علی(ع) در كوفه(۴۰ ق)
✍️ پس از ضربت خوردن امام علي(ع) در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان توسط ابن ملجم مرادي از بازماندگان خوارج نهروان، درمانِ آن زخم تاثيري نبخشيد و خبر پيامبر(ص) به امام(ع) به اين كه "محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود." تحقق يافت.
آنجا که پیامبر(ص) فرمود:
🌷 ...... وَ أَنْتَ تُصَلِّي لِرَبِّكَ وَ قَدِ انْبَعَثَ أَشْقَى الْأَوَّلِينَ شَقِيقُ عَاقِرِ نَاقَةِ ثَمُودَ فَضَرَبَكَ ضَرْبَةً عَلَى قَرْنِكَ فَخَضَبَ مِنْهَا لِحْيَتَكَ....؛(۱)
تو در حال نماز براى پروردگار خویشى، که نگون بختترینِ اوّلین و آخرین، همو که برادرِ پى کننده ناقه قوم ثمود است، برمى خیزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند و محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود.
✅ شهادت آن امام همام در شب بیست و یکم رمضان سال ۴۰ ق، و پس از سي سال امامت و چهار سال و نه ماه خلافت صورت گرفت. بدن مطهرامام علي(ع) را شبانه در نجف دفن كردند و قبر آن حضرت تا نزديك به يكصد و پنجاه سال، از عموم مخفي بود و تنها برخي از شيعيان خاص از محل دفن امام آگاهي داشتند. امام علي(ع) در طول حيات پر بركت خويش نقش مهمی در جنگهاي صدر اسلام ایفا نمود. آن حضرت پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) به خاطر مصالح مسلمانان به مدت بيست و پنج سال خانه نشيني گزيد.
✅ با قتل عثمان، سومين خليفه، مردم امام علی(ع) را به خلافت برگزيدند و در آن دوران پرآشوب نيز سه جنگ جمل، صفين و نهروان از جانب ناكثين (پيمان شكنان) قاسطين (معاويه و مردم شام) و مارقين (خوارج و خارج شدگان از دين) بر امام علي(ع) تحميل شد.
✅ امام علي(ع) مظهر اسماء الهی است و فضایل آن حضرت فوق آن است كه بتوان در باره آن سخن گفت. ابن ابي الحديد معتزلي، شارح نهج البلاغه می گويد: فضايل علي(ع) در آن حد از عظمت است كه نويسنده و گوينده در برابر آن، خود را ضعيف و زبون و شرمسار مي بيند كه درصدد تفصيل آن برآيد.(۲)
✅ حضرت امام خمینی (ره) می فرماید: من درباره شخصیت حضرت علی(ع) چه می توانم بگویم. کسی که انسان کامل است و مظهر جمیع اسماء و صفات حق تعالی است. ابعادش به حسب اسماء حق تعالی باید هزارتا باشد و ما از عهده بیان یکی اش بر نمی آییم.(۳)
(۱) اقبال الاعمال، ج۱، ص ۲۷۰.
(۲) شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۱، ص۱۶ و ۱۷.
(۳) صحیفه امام، ج۲۰، ص۱۱۲.
استاد فاطمي نيا:
شهيدثاني مثال جالبي دارد كه مفادش اين است
"انسان وقتي درراهي وبياباني مشغول حركت باشدو برخورد كند با گله گوسفندي كه يك سگ گله وحشي دارد، براي اينكه به راحتي ازآنجا عبوركند وآن سگ وحشي به او گزندي نرساند، عاجزانه چوپان راصدا ميزند و ازاو خواهش ميكند كه اين حيوان خطرناك را ازما دور كن تا ما رد شويم!"
حال ماهم اگر ابتداي نمازبه همان مقداري كه به آن چوپان التماس عاجزانه ميكنيم، به خداوند پناه برده و التماس واستمداد نماييم، او هم به ما پناه ميدهد وسگ شيطان را كنار ميزند وما را حفظ ميكند!
أعوذ بالله يعني استمداد عاجزانه از خدا كه اين سگ را به كناري ببر تا ما برويم!
ما به خدا عاجزانه پناه نميبريم و به همين جهت است كه آن شيطان خبيث تا آخر نماز با ما مي باشد و ما را راحت نميگذارد!