✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢٧ فروردین ١۴٠٢
🌙 الأحد، ٢۵ رمضان ١۴۴۴
🌲م Sunday 16 April 2023
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
مناسبت خاصی نداریم.
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب بیستم و ششم ماه رمضان، هشت رکعت نماز وارد شده که به صورت چهار نماز دورکعتی خوانده میشود و در هر رکعت یک بار سوره حمد و صد بار سوره توحید قرائت میگردد.
🔻دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان:
«اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ، و مُعادیاً لأعْدائِکَ، مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ، یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین»
«خدایا قرار بده مرا در این روز، دوست دوستانت، و دشمن دشمنانت، و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت، ای نگهدار دلهای پیامبران»
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «صَوْمُ الْقَلْبِ خَیْرُ مِنْ صِیَامِ اللِّسَانِ وَ صَوْمُ اللِّسَانِ خَیْرُ مِنْ صِیَامِ الْبَطْنِ»
«روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است»
📚 غررالحکم، ج ۱، ص ۴۱۷
┈┈•✾🌸✾•┈┈
IMG_20230415_180104_725.mp3
2.38M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓آیا تبعیت از اهل سنت در وقت افطار روزه در مراسم عمومی و مجالس رسمی و غیر آن، جایز است؟ اگر مکلّف تشخیص دهد که این متابعت از موارد تقیه نیست و دلیلی برای التزام به آن وجود ندارد، وظیفهاش چیست؟
✅ تبعيت از ديگران در افطار روزه بدون احراز دخول وقت افطار، جايز نيست، اما اگر از موارد تقيه باشد افطار جايز است؛ ولی روزه آن روز قضا دارد؛ بنابراین جايز نيست بهطور اختيارى افطار نمايد مگر بعد از آنکه داخل شدن شب و پايان يافتن روز را با يقين حسى و يا با حجت شرعى احراز نمايد.
❓اگر روزهدار جاهل باشد به اینکه تا به حد ترخص (که دیوارهای شهر را نبیند و صدای آن را نشنود) نرسیده، نباید قبل از زوال افطار کند، و قبل از حد ترخص به این اعتبار که مسافر است، افطار نماید، روزه این شخص چه حکمی دارد؟ و آیا فقط قضای روزه بر او واجب میشود، یا کفاره هم دارد؟
✅ در فرض مرقوم، روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند، لکن اگر از حکم مسأله، غافل بوده، کفّاره ندارد.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#آیات_المهدی ٢۴»
روز یکشنبه، ١۴٠٢/٠١/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، سخن امروز را نیز با یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم:
💠 «لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا الَّذينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذاباً أَليما»: «اگر [كافر و مؤمن] از هم متمايز مىشدند، قطعاً كافران را به مجازات دردناكى عذاب مىکردیم» (فتح/٢۵)
در این آیه خداوند به سنّت «تَزایُل» به معنای «ضرورت جدا شدن کامل دو گروه کافر و مؤمن از هم» اشاره مینماید، و آن را یکی از دلایل تأخیر در نزول عذاب الهی بر کافران میداند؛ چنانچه مفسرین آوردهاند که در ماجرای صلح حدیبیه، مؤمنینی در مکه بودند که جبههی ایمان آنها را نمیشناختند یا به تعبیر دقیقتر، عدهای به ظاهر کافر بودند ولی در باطن مؤمن! لذا خداوند به پیامبر اکرم دستور صلح داد تا فرصت لازم برای جدایی کامل مؤمنان از کافران ایجاد شود و مؤمنین همراه کافران کشته نشوند.
✍️ البته مفسرین بنا بر روایات اهلبیت عصمت و طهارت (ع) این آیه را از «آیات المهدی»، و «تزایل» را یکی از فلسفههای تأخیر در ظهور حضرت صاحب الزمان (عج) دانستهاند؛ چنانچه در روایتی آمده که خدمت امام صادق (ع) عرض کردیم: «آیا امیرالمؤمنین (ع) در راه دین خداوند، نیرومند و شجاع نبودند؟» حضرت فرمودند: «آری، چنین بودند»؛ پس عرض کردیم: «چرا (بعد از رحلت رسول خدا) گروهی بر ایشان غلبه کردند و حضرت از (حق مسلّم) خودشان در برابر آنها دفاع نکردند؟ امام فرمودند: «یکی از آیات قرآن، مانع این کار شد» و سپس آیه «لو تَزَیَّلوا لعَذَّبْنَا الذِینَ کَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابًا أَلیمًا» را تلاوت کرده و فرمودند: «خداوند در میان فرزندان کفّار و منافقان و (در صُلب آنها) مؤمنانی را قرار داده بود و آن حضرت بنا نداشتند تا زمانیکه آن فرزندان به دنیا بیایند با آنها بجنگند! (و آنها را نابود نمایند) لذا زمانیکه آنها به دنیا آمدند، حضرت علی (ع) با آنها که دشمنی خود را ابراز کردند، (یعنی ناکثین و قاسطین و مارقین) جنگیدند» و سپس حضرت صادق (ع) اضافه نمودند: «درباره قائم ما اهلبیت نیز چنین است و آن حضرت، زمانی ظهور خواهند کرد که مؤمنانی که در نسل کفّار هستند، متولّد شده باشند؛ آنگاه آن حضرت قیام کرده و کافران را نابود مینمایند»: «...کَذَلِکَ قَائِمُنَا (عج) أَهْلَ الْبَیْتِ (ع) لَنْ یَظْهَرَ أَبَداً حَتَّی تَظْهَرَ وَدَائِعُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَإِذَا ظَهَرَتْ ظَهَرَ عَلَی مَنْ ظَهَرَ فَقَتَلَهُ» (کمال الدین، ج۲، ص۶۴۱/ البرهان/ نورالثقلین)
همچنین صادق آل محمد (ع) در روایتی دیگر، دربارهی آیهی «لو تَزَیَّلوا...» فرمودند: «هرگاه خداوند، کفّاری را که از نسل مؤمنان و مؤمنانی را که از نسل کفّار متولّد میشوند به دنیا آورد، آنان را که کفر ورزیدند، عذاب خواهد کرد»: «...لَوْ أَخْرَجَ اللَّهُ مَا فِی أَصْلَابِ الْمُؤْمِنِینَ مِنَ الْکَافِرِینَ وَ مَا فِی أَصْلَابِ الْکَافِرِینَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ لَعَذَّبَ الَّذِینَ کَفَرُوا» (بحارالأنوار، ج۲۹، ص۴۳۷/ نورالثقلین/ البرهان)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از فلسفههای طولانی شدن غیبت امام عصر (عج)، جاری شدن سنّت «تزایل» است؛ بدین معنا که کافران و مؤمنان، کاملاً از هم جدا شوند، و حتی در نسل و صلب دشمنان امام زمان (عج) نور مؤمنی باقی نمانده باشد؛ تا در زمان ظهور و قیام حضرت کنند، مؤمنی ولو در صلب کافری از بین نرود؛
2️⃣ کار اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، پرورش انسانهاست، نه از بین بردن آنها! لذا حضرات معصومین (ع) نه تنها به انسانهای موجود توجه دارند، بلکه حتی به نسلهای بعدی آنها نیز توجه مینمایند؛
3️⃣ هیچگاه نباید درباره حکمت الهی و سیره حکیمانه پیامبران و امامان معصوم تردید و اعتراض کرد و قضاوت عجولانه نمود؛ چراکه فلسفهی بعضی از افعال آنها در ظاهر برای ما معلوم نیست؛ و خداوند و انبیاء و اولیاء الهی نکاتی را میدانند که ما نسبت به آنها جاهل هستیم! مثل وجود نور مؤمنین در اصلاب کافران.
💠 سختترین ساعت برای انسان
🔻امام سجاد علیهالسلام
🔹 أشدّ ساعات ابن آدم ثلاث ساعات: الساعة الّتي يعاين فيها ملك الموت و الساعة الّتي يقوم فيها من قبره، و الساعة الّتي يقف فيها بين يدى اللّه تبارك و تعالى فامّا الى الجنّة و إمّا على النار.
🔸سختترین ساعت برای هر انسانی سه ساعت است:
◽️زمانیکه فرشته مرگ را میبیند
◽️زمانیکه از قبرش برانگیخته میشود
◽️زمانیکه در برابر خدای متعال میایستد که یا به بهشت میرود یا جهنم.
📚خصال شیخ صدوق، ص۱۱۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ضد خش؛ فیلم کوتاه درباره #حجاب
✍️اگر دیده اید ارزش دوبار دیدن را دارد
💚قبله دل های عاشق...
🌾از دلم گِله دارم که وقتی تو را نمیبینم، شادی را بر خود حرام نمیکند.
🌾دوست دارم دلم را به حبس ابد محکوم کنم، وقتی که بدون تو در دنیا خوش میگذراند.
🌾 باید دلم را تکه تکه کنم وقتی که در فراق تو تکه تکه نشده. چگونه برای داشتن چنین دلی از تو عذر بخواهم. دلی که خانۀ عشق تو نباشد، جز شرم بهرهای برایم ندارد.
🌾عاشقم کن و مرا از این شرم برَهان آقا!
💚صبح بخیر قبلۀ دلهای عاشق!
✍محسن عباسی ولدی