6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر محمدجواد توکلی رئیس پژوهشکده امور اقتصادی:
وارد نکردن ارز حاصل از صادرات محصولات خام با اصول اقتصاد اسلامی همخوانی ندارد؛
در سیاستگذاری اقتصادی با محوریت اقتصاد اسلامی باید منافع عمومی مردم تامین گردد و آن سیاست نباید منجر چرخش بیشتر ثروت در دست بخش خاصی از ثروتمندان گردد.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از تواصی
🩸بازخوانی اصل ۴۳ قانون اساسی🩸
قانون اساسی کشور ایران به عنوان حیاتی ترین سند قانونی کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
❌برای کسی که میخواهد با مسائل اقتصادی جمهوری اسلامی ایران آشنا شود شناخت دور نما و بَنایِ اقتصادی ایران امری ناگریز محسوب میشود، چرا که هدف کلی اقتصاد کشور ما در قوانین اقتصادی قانون اساسی کشور منعکس شده است.
👈اولین اصل یا مغز اقتصادی قانون اساسی اصل 43 قانون اساسی است.
📜 این قانون به هدف #استقلال_اقتصادی_جامعه،#ریشه_کن_کردن_فقر_و_محرومیت #برآوردن_نیازهای_انسان_در_جریان_رشد به شرط آزادی تشکیل شده است که ضوابطش 9 بند دارد:
1⃣. تأمین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه.
🟢 بخشی از پیام امام به مناسبت افتتاح حساب شماره 100 به منظور خانه سازى براى مستضعفان را مرور میکنیم. در بخش هایی از این پیام آمده است:
«از حداقل [حقوق] هر فرد است که باید مسکن داشته باشد. مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهى استفاده کنند.همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسى در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامى است که براى این مسئله مهم چاره اى بیندیشد، و بر همه مردم است که در این مورد همکارى کنند... و نیز دولت باید در طرح هاى اساسى و دراز مدت خود براى حل این مشکل در سطح عموم طرحهایى تهیه کند؛ و اکنون این یک تجربه تازه از بسیج نیروى ایمان جامعه در راه تعاون اسلامى و مبارزه با محرومیت است که ملت با توفیق الهى باید از آن نیز سرفراز درآید. من با کمال تواضع از ملت عزیز در این امر حیاتى استمداد مى کنم و سلامت و سعادت همگان را خواستارم.» (صحیفه امام، ج6،ص519_ 521)
امام خمینی ره این پیام را در 21 فروردین 1358 یعنی کمتر از 2 ماه پس از پیروزی انقلاب مطرح کرده اند.
🟢 در رابطه با آموزش دولتی با کیفیت نیز در کلام امام خامنه ای که به تازگی با معلمان سراسر کشور ایراد فرمودند مرور میکنیم:
«تقویت مدارس دولتی مهم است.... وقتی ما به مدرسهی دولتی کماعتنائی بکنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیهی مالیاش آن قدر نبود که بتواند در آن مدرسهای که شهریّه میگیرد ثبت نام بکند، ناچار است که تن به ضعف بدهد؛ معنایش این است که کسی که بنیهی مالی ندارد، بنیهی علمی هم نداشته باشد. این بیعدالتیِ محض است؛ این بیعدالتی به هیچ وجه قابل قبول نیست. پس یکی اینکه مدرسهی دولتی بایستی از آموزش خوب، از معلّم خوب، از فضای آموزشی خوب بهرهمند بشود.» (بیانات در دیدار معلمان۱۴۰۲/۰۲/۱۲)
🔮 به روشنی در کلام امامین انقلاب مشاهده میکنیم که دولت وظیفه تامین مسکن و آموزش مردم که منحصر در اینها نیست بلکه نیاز های اساسی مردم که در قانون ذکر شده است را برعهده دارد.
🤔 حال سوالی پیش می آید که فقط دولت باید از بیت المال و اموال حکومت این تسهیلات را به مردم ارائه دهد یا میتوان از دیگر ظرفیت ها استفاده کرد؟
✅در پاسخ باید گفت که دولت میتواند به دو روش این تسهیلات را به مردم ارائه دهد:
الف) از طریق مردم: یعنی دولت با استفاده از ظرفیت مردمی و کمک های مردمی به مستضعفان خدمات دهد.
🟢 در پیام امام به وضوح این مساله دیده میشود:
«به همه در کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت می کنم که خیر دنیا و آخرت شماها رسیدگی به حال محرومان جامعه است... وچه نیکو است که طبقات تمکندار به طور داوطلب برای زاغه و چپرنشینان مسکن و رفاه تهیه کنند. و مطمئن باشند که خیر دنیا و آخرت در آن است. و از انصاف به دور است که یکی بی خانمان و یکی دارای آپارتمانها باشد.» (وصیت نامه سیاسی_الهی، ص 83)
ب) از طریق حکومت: یعنی حکومت از بودجه اسلامی کشور ارائه خدمت به متستضعفان را انجام میدهد. در کلام امام به روشنی این وظیفه نمایان شده است:
🟢 «بنیاد مستضعفین نیز باید به کمک این طرح بشتابد و از اموال مصادره شده خاندان پهلوى و اطرافیانش در این طرح استفاده شود. و نیز دولت باید در طرح هاى اساسى و دراز مدت خود براى حل این مشکل در سطح عموم طرحهایى تهیه کند» (صحیفه امام، ج6، 521)
💡 امید است دولت فعلی در تحقق هر چه بیشتر اصل 43 قانون اساسی در رابطه با نیاز های اولیه و اساسی مردم بیش از پیش تلاش کند و به فرمایش بنیان گذار انقلاب دولت باید در طرح های اساسی و دراز مدت خود برای حل این مشکل اقدام کند.
ادامه دارد...
👤 یکی از اعضای کارگروه تواصی
#قانون_اساسی
#عرصه_اقتصاد
🔹کارگروه مسأله شناسی تواصی🔹
هدایت شده از حسین زمانی میقان
نرخ اشتغالزایی این فروشگاهها نسبت به سرمایه، یکدهم مشاغل خرد هم نیست، ایجاد اشتغال با چنین فروشگاههایی یک سراب و دروغ بزرگ است...
بله در شهر نگردید تا ما گندهلاتهای سرمایهدار همه را برده خود کنیم، مرحله بعد از تخریب و تعطیلی خردهفروشهای شهر، به اسارت گرفتن تولیدکننده و مصرفکننده خواهد بود
@hzamanim
درس اقتصادی از واگنر!
تجربه خصوصیسازی ولنگارانه شئون و وظایف اصلی دولت اعم از آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، پول و بانک، مسکن، امنیت و.. در ایران و جهان نشان میدهد که این بخش خصوصی هیچگاه حامی منافع بخش مردمی نبوده و مانع بزرگ منافع ملی و بحرانآفرین در مقاطع حساس است.
این امر دولت را ضعیف اما پاسخگو میکند و با ایجاد نارضایتی عمومی مردم، در حالیکه قصور از بخش خصوصی است اما تاوان و جبران و زیان بر عهده دولت است.
#واگنر
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
اهمیت جایگزینی پارلمان کار به جای سرمایه
بر اساس آخرین آمار منتشره از دفتر آمار و اطلاعات سازمان تامین اجتماعی،
از مجموع بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تا پایان اسفند سال گذشته، 14 میلیون و 580 هزار و 188 نفر در ردیف بیمه شده اصلی و 22 میلیون و 735 هزار و 281 نفر به عنوان بیمه شده تبعی قرار دارند.
بنابر سالنامه اتاق بازرگانی نیز کلا ۲۹هزار عضو حقوقی در این نهاد است.
حاکمیت اما به جای پارلمان کارگری ۱۴میلیونی با خانواده ۳۷میلیون نفری، اتاق بازرگانی را در جهت حمایت از سرمایه به جای کار در تمام شئون حاکمیت راهاندازی نموده است و به آن هویتی جهت تشدید انحصار و رانت اطلاعاتی و ایجاد دست برتر نسبت به تمام فعالان فضای تولید و تجارت؛ بخشیده است.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
درس اقتصادی از واگنر! تجربه خصوصیسازی ولنگارانه شئون و وظایف اصلی دولت اعم از آموزش و پرورش، بهداش
درس اقتصادی به روسیه!
آنچه که حیاتبخش و نجاتبخش و هویتساز است و باعث اقتدار و پیشرفت و موفقیت میگردد؛ مردمیسازی عرصههای خدمت و جلب مشارکت تودههای میلیونی آنان به جای واسپاری ولنگارانه به قشر خاصی در بخش خصوصی است.
تجربه حضور بسیج، مسجد و هیات در سربلندی و موفقیت طی بحرانهایی مثل ۸سال دفاع مقدس، تقابل با داعش در محور مقاومت و مبارزه تمام عیار علیه چالش کرونا تجربهای بینظیر و آموزنده برای تمام جهانیان است.
این تجربه نشان میدهد که با خیال راحت شئون حاکمیتی را به مردم بسپارید و در موقعیتهای حساس نظارهگر کارآمدی اساسی و رضایتمندی عمومی مردم باشید و هویت معنابخش انقلاب اسلامی در همین مفهوم نمایان میگردد.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از 🇮🇷تولید قدرت🇮🇷
💠 ترجمان «کم مِّن فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کثِیرَةَ بِإِذْنِ اللَّهِ» این است که:
✅ توان ما وابسته به امکانات و تکنولوژی نیست، بلکه به میزان ارتباطمان با خدا بستگی دارد.
💎 فقط کافی است وقتی در خدا ضرب میشویم، صفر نباشیم تا #بینهایت شویم...
✳️ و این است راز غلبهی جبههی حق بر باطل/ قلت یا کثرت ملاک حقانیت نیست
✔️خواهی نشوی رسوا همرنگ حقیقت شو
@Hosseinshabani1368
هدایت شده از اسلام تمدّنی | ابوالفضل انصاری
✍ گمان نمیکردم بزرگ جریان #پولطلا چنین سطح تحلیل اقتصادی ضعیفی داشته باشد..
حاج اقا.. شما هم که حرف نئولیبرال ها را در مکتب #گران_سازی میزنید..
بنزین گران شود، فاجعه ملی به بار میآید
@tahliltamadoni
هدایت شده از بیداری ملت
یکی از مغالطهها و دروغهای بزرگ حامیان گرانسازی جمله "یک لیتر بنزین ارزانتر از یک آب معدنی است"
سوال کنید چرا دقیقاً یک لیتر بنزین رو با یک لیتر آب مقایسه نمیکنند👌 ۸۰درصد قیمتتمامشده آب معدنی بسته نفتی و پلاستیکی اون هست که در غالب کشورهای دنیا هم یک بسته آبمعدنی گرانتر از یک لیتر بنزین است
اینکه ندانیم قیمتتمام شده بنزین ملی امروز کمتر از قیمت جایگاههاست و از مطالب رسانهای کپی کنیم و نسخه گرانی و معیشتسوزی برای ملت بپیچیم اسمش تمدنسازی نیست تمدنسوزی است...
در دیدگاه جماعت گرانساز قیمت واقعی همیشه قیمت بازار سیاه است و این دور باطل هیچوقت پایانی ندارد...
#بحران_نیلی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از اقتصاد ما
📸 شراکت حسین سلاحورزی با مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد و یکی از مدیران فولاد مبارکه
🔹براساس آگهیهای روزنامه رسمی کشور، حسین سلاحورزی رئیس فعلی اتاق بازرگانی ایران به همراه برخی از فعالان اقتصادی در سال ۱۳۹۷ موسسهای با نام «موسسه غيرتجاري تعالي پويا ايرانيان» به ثبت رسانده است که در این بین، آمدن نام برخی از افراد بهعنوان شرکا قابلتامل است.
🔹برای مثال در کنار نام سلاحورزی، نام عليرضا بختياري مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد نیز دیده میشود. محمد ناظمی هرندی مدیر اسبق تضمین کیفیت و تعالی سازمانی فولاد مبارکه و معاون فعلی تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه نیز نام جالبتوجه بعدی است.
✅کانال اقتصاد ما👇
https://eitaa.com/joinchat/1713963010C09dff8f4a4
کل ماجرای شایعه وضعیت شرعی فروش یکپارچه خودرو میدانید از کجا آب میخورد؟
بله درست حدس زدید
سفتهبازانی که پیگیر عرضه و گرانسازی خودرو در بورس کالا هستند!
اینقدر اسیر خبرپراکنی رسانهای نباشید..
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از کانال سید مقدام حیدری
رفتار اقتصادی ما مردم هم میتواند در کم یا زیاد شدن عدالت تأثیرگذار باشد.
https://eitaa.com/sayedmeqdam