هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
بحران آب؛ مجازات مردم یا تنبیه مدیران بیتدبیر؟!
🔸اخیرا از طرف برخی مدیران اعلام شد که به رغم بارندگیهای هفتههای گذشته، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از ظرفیت سدهای پنج گانه تهران خالی است و شرایط این سدها در وضعیت ناپایدار قرار گرفته است. برای حل این مشکل پیشنهاد کردهاند که از این به بعد، به جای اینکه تنها مصرفکنندگان بیش از ۳ برابر الگوی مصرف دچار قطعی آب شوند، آنهایی که ۲ برابر و یک و نیم برابر الگوی مصرف استفاده دارند هم تحت مجازات قرار بگیرند تا بتوان از بحران آب عبور کرد. خدمت عزیزانی که این پیشنهادات عجیب را مطرح میکنند عرض میشود که بحران آب در تهران و اغلب کلانشهرهای دیگر، نتیجه به هم خوردن تعادل منطقهای و توسعه نامتوازن است که سبب انباشت جمعیت در پهنهای محدود شده است و بدیهی است که وقتی ظرفیت زیست محیطی و اکولوژیک یک شهر به سر آید، انواع بحرانهای آب و انرژی و غیره بروز مییابد. لذا برای مجازات، کسانی اولویت دارند که کلانشهرها و به ویژه تهران را طی دهههای گذشته اینطور نامتوازن توسعه دادهاند و با توجیهاتی نظیر لزوم درآمدزایی از طریق تراکم فروشی و بارگذاریهای مازاد، وضعیت تراکم و جمعیت شهر را به این روز انداختهاند.
🔸در همین راستا چند سوال برای تأمل مدیران مربوطه مطرح میشود:
- پیشنهاد قطع آب خانوادههایی که مصرفشان یک و نیم برابر الگوی مصرف است چه نسبتی با سیاست افزایش جمعیت دارد؟ خانوادهای که به جای ۱ فرزند، مثلا ۳ فرزند دارد اگر مصرف آبش یک و نیم برابر شود آیا مرتکب جرم شده است که آب منزل او را قطع کنیم؟! آیا با این نوع تنبیهات عجیب و غریب میتوان خانوارهای ایرانی را تشویق به فرزندآوریِ بیشتر کرد؟
- آیا مصرف آب در سبک زندگی مولّد با سبک زندگی رایج که صرفاً مصرفی است یکسان است؟ آیا تولید محصولات خانگی و مواردی نظیر کاشت درختان مثمر و ... نیازمند مصرف آب بیشتر نیست؟ نسبت سبک زندگی مصرفی با سبک زندگی اسلامی ایرانی چیست؟ آیا با مجازات خانوادههایی که سبک زندگی مولّد دارند میتوان به ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی امیدی داشت؟ آیا وقتش نرسیده که برای قبوض انرژی، پیوست سبک زندگی هم لحاظ شود و برای همه خانوادهها، از یک نوع الگوی مصرف تبعیت نکنیم؟
- برای حل بحران آب و انرژیِ کلانشهرها بهتر نیست که به جای مجازات مردم، به سراغ مجازات مدیرانی برویم که از اجرای اسناد بالادست طفره رفتهاند و وضعیت کلانشهرها را به این حال و روز انداخته اند؟ برای مثال، هم در سند ملی آمایش سرزمین و هم در سیاستهای کلی نظام در امور شهرسازی (ابلاغی رهبر معظم انقلاب به تاریخ ۸۹/۱۱/۲۹) به وضوح بر لزوم تراکمزدایی از کلانشهرها و جلوگیری از گسترش بیرویه کلانشهرها تصریح شده است اما مدیران مربوطه به گونهای عمل کردهاند که گویی چنین اسنادی اساسا وجود ندارد و عجیب آنکه در این خصوص، حتی اگر از سنگ هم صدا درآید از نهادهای نظارتی صدا در نمیآید! حال در چنین شرایطی چه کسی برای مجازات اولی است؟ مردم بیچاره و یا مدیران بیتوجه به اسناد بالادست و یا نهادهای نظارتی که این تخلفات برایشان هیچ اهمیتی نداشته و سکوت کردهاند و یا شاید هم بنده حقیر که پایم را از گلیمم درازتر کردهام و به چنین پیشنهادات فاقد توجیهی معترض شده ام؟!
@baladetayyeb
پوست موز واردات خودروی کارکرده!
واردات خودروی دست دوم زیر ۵سال امکانپذیر نیست چون عرضه خودروی کم کارکرد بسیار پایین است و هیچ فرد عاقلی در هیچ جای دنیا خودروی سالم خود را در مدت زمان کوتاه پس از خرید نمیفروشد.
واردات خودروی کارکرده پوست موزی برای فشار ارزی به معیشت طبقات پایین، اسقاط خودروهای فرسوده کشورهای همسایه و گرانی خودروی خارجی در کشور به نفع طبقه مرفه است.
جمعبندی آنکه اولا نه ارز کافی برای واردات انبوه خودرو در کشور داریم، نه اولویت ارزی کشور واردات خودرو است و نه اصلا به میزان نیاز ما خودروی قابل واردات در مبداهای اعلامی وجود دارد و نه قیمت آن مناسب نیاز و قدرت خرید بین ۲۰۰ تا ۴۰۰میلیونی مردم است!
راهکار اولا ارزانسازی قیمت تمام شده خودرو از محل قیمتگذاری ریالی مواد اولیه، ثانیا آزادسازی تولید خودرو و ثالثا تخصیص این منابع به جهش تولید خودروی ارزان و با کیفیت است.
وزیر صمت جایگاهش را به خواست عدهای در مجلس نفروشد!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
473.3K
🔹حالا که به همه اجازه واردات میدهید آیا اجازه تولید هم میدهید؟
🔸تولیدات نوآورانه جوانان ایرانی را آیا پلاک میکنید؟
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از احمد نبویان
473.3K
پرسش چالشی دکتر حمیدرضا مقصودی از مدیران وزارت صمت:
🔰آیا به همه مردم اجازه تولید خودرو میدهید یا اینکه دوست دارید مردم ما فقط واردکننده و سفتهباز خودروهای خارجی بشوند؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹امروز سخنگوی وزارت صمت نکتهای را ناظر به لایحهی دو فوریتی واردات خودروی کارکرده مطرح کرد، آنهم اینکه «هر ایرانی که دوست داشته باشد میتواند خودروی کارکرده وارد کند!»
🔹من فقط یک سوال دارم از آقایان وزارت صمت و خواهش میکنم که هرکسی که دسترسی دارد به این دوستان، این پیام را یکطور به آقایان مدیران وزارت صمت، آقایان معاونان وزیر و خود وزیر منتقل کند.
🔹سوال بنده اینست: اگر هر ایرانی بخواهد از همین قطعات موجود در بازار برای خود خودرو تولید کند، یا احیاناً بخواهد نوآوری کند، آیا به او اجازه میدهید؟
آیا حاضر هستید که ضمن بررسی کیفیت خودرو، اجازه دهید که خودرو خود را پلاک کند؟
آیا حاضر هستید اجازه دهید خودرویی که مکانیکهای ما میتوانند در مغازه خود مونتاژ یا بهر نحوی تولید کنند، در خیابانها و جادههای کشور تردد کند؟
👈یا اینکه نه، فقط دوست دارید مردم ما واردکننده و سفتهباز خودروهای خارجی بشوند؟
🔹خواهش میکنم جواب این سوال من را دهید.
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
کسانی که از دخالت دولت در قیمتگذاری انتقاد میکنند، لطفا بگویند کدامیک از شرایط #رقابت_کامل در بازار ارز و پتروشیمی و فولاد و خودرو و... وجود دارد که نیاز به دخالت دولت نباشد؟! اینها حتی درس اول اقتصاد لیبرالیستی را هم نخواندهاند، شاید هم پای #منافع_شخصی، در میان است!
🆔 @DrSaeedi
💠 *نگاهی به واردات خودرو دست دوم از منظر هزینههای مشتری*
🔻به لحاظ سیستمی، هزینههای خودرو برای مشتری نهایی به دو قسمت تقسیم میشود. بخش اول مربوط به قیمت خرید اولیه و بخش دوم مربوط به نگهداری و تعمیرات در طول زمان استفاده است. در مورد واردات خودرو (و هر کالای صنعتی دیگر) باید به کل فرایند نگاه کنیم هم قیمت خرید اولیه و هم نگهداری و تعمیرات و تامین قطعات یدکی و ...
🔻یکی از نگرانیهای مهم در خصوص واردات خودروهای خارجی (بالاخص خودروهای دست دوم) این است که واردکنندگان اقدام به ورود خودروهای متنوع کنند که این تنوع باعث خواهد شد که واردات قطعات یدکی توجیه اقتصادی مناسبی پیدا نکند. لذا مشتری نهایی در صورت نیاز به تعمیر باید هزینههای بالایی را متحمل شود و حتی در برخی از موارد شاید تامین یک قطعه خاص برای خودروی خاصی با قیمت معقول اصلاً امکان پذیر نباشد. این امر در خودروهای دست دوم که معمولاً از زمان خرید نیازمند رسیدگی و تعمیرات مختلف هستند، شدت بیشتری پیدا می کند. علاوه بر نکات ذکر شده این را هم اضافه کنید که چه بسا تعمیرکاران ایران نسبت به تعمیر خودروهای خارجی خاص تبحر لازم را نداشته باشند و هزینه آن به مشتری تحمیل شود...
✍ دکتر سیامک طهماسبی
عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی
📢سرباز سازندگی
🆔ble.ir/join/MTk4YTczMz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار دانشجویان: هر قانون خوبی هم ممکن است بد عمل شود خصوصی سازی هم همینطور است/ چارهای جز خصوصی سازی نداشتیم/ آن توقعی که بنده از خصوصی سازی داشتم برآورده نشده اما کارهای خوبی انجام شده است. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🖼 #دیدار_دانشجویان
پ.ن:
در حوزه مدیریت بنگاههای بزرگ، بیانات رهبری خوب است توسط تشکلهای دانشجویی تجربه نگاری گردد.
میبایست جزییات و تجربیات مفاسد مدیریت دولتی بنگاههای واگذارشده، خصوصیسازیهای نامطلوب که موجب نارضایتی رهبری گردیده است و خصوصیسازیهای موفق که رهبری از آن مثال میزنند، طی گزارشی دقیق و تفصیلی بررسی و منتشر گردیده و الگوبرداری شود.
این سوال هم مطرح است که با توجه به سیاستهای کلی اصل ۴۴، مقصود رهبری از استفاده از واژه خصوصیسازی ناظر به هرگونه مدیریت غیردولتی اعم از مردمی، کارگرمالکی، تعاونی، شبه دولتی و.. را شامل میگردد یا فقط بنگاههای خصوصی بزرگ منظور است.
با کنکاش در ادبیات مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی اصل۴۴، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و قانون اساسی اینطور برداشت میگردد که مدل مطلوب ایشان از اساس، مردمیسازی اقتصاد کشور و در بخش بنگاههای بزرگ، مدیریت تعاونی آن است و تعارض جدی با انحصار، تمرکز، تداول و تکاثر ثروت دارند اما تکیه بر واژه بخش خصوصی با معانی خاص آن نیز میتواند محل تامل باشد.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔹پس از مردمیسازی! یارانهها در اردیبهشت ۱۴۰۱، هر ماه تورم دهک اول (فقیرترین دهک جامعه) از تورم دهک دهم (پولدارترین دهک جامعه) بیشتر شده است به طوری که در بهمن ماه ۱۴۰۱ تورم دهک اول ۵۵ و تورم دهک دهم ۴۵ درصد بوده است. یعنی تورم فقرا ۱۰ درصد بیشتر از ثروتمندان بوده است| مرکز آمار
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هدایت شده از نَجوایِ اقتصادی | مسعود داودیپور
اصل ۴۴ قانون اساسی!
❇️نویسندگان قانون اساسی و اصل ۴۴، هم هوشمند بودند، هم منصف؛ به نظر بنده.
❇️ در محصول کار هم که همین اصل ۴۴، اصل ۴۳ و اینهاست، کاملاً پیداست که اینها هم مردمان هوشمندی بودند، هم مردمان باانصافی بودند. اینها آن چیزی را که از نظرشان به شکل کلی درست هم هست، خط میانهی بین اقتصاد سرمایهداری و اقتصاد سوسیالیسم شناخته بودند و این را در قالب آن سه محور اصلی مالکیت، در اصل ۴۴ ریختند.
❇️ مالکیتهای اختصاصی دولتی، مالکیت تعاونی، و مالکیت بخش خصوصی؛ اینها را تقسیمبندی کردند. بعد، در ذیلش برای این، دو سه تا شرط قرار دادند.
🔰یکی از شرطها این است که این تقسیمبندی با این مصادیق - که مصادیق را ذکر کردم - باید موجب رشد و توسعهی اقتصاد بشود؛ باید مایهی زیان نباشد.
✅یعنی اگر یک روزی مسئولان کشور تشخیص دادند که این تقسیمبندی، مایهی زیان است؛ موجب رشد اقتصادی نیست، این قانون دیگر در آن روز، بدین شکل اعتبار ندارد و به شکلی که منطبق بر مصلحت باشد، انطباق دارد. این، هوشمندی و انصاف آنها را میرساند.
۱۳۸۵/۱۱/۳۰
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌بر اساس رتبه جهانی تولید خودرو ایران در دولت رئیسی چهار پله صعود کرده و چهاردهمین کشور جهان رسیده است...
میدانید چرا هنوز بازار خودرو ملتهب است؟
گند هشت ساله را نمیشود دو ساله پاک کرد...
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
در این کشور با دو گروه بزرگ مدعی در حوزه خودرو روبرو هستیم؛ اول) گروهی که بر حمایت بی چون و چرای خود از صنعت خودروسازی داخلی تاکید می کنند و دوم) گروهی که مثل این نماینده محترم دغدغه واردات خودرو دارند!
هر دو گروه از وضعیت بازار خودرو و مشکل اصلی گرانی و تورم وحشتناک قیمت خودرو کف بازار غافل هستند و راه حل هایشان هیچ کدام ربطی به حل مشکل بازار خودرو و گرانی آن ندارد!
مثلا اگر خودرو خارجی وارد کشور شود مفت به دست مردم عادی می رسد که این نماینده محترم اینقدر برای آن بی تابی می کند؟!
وقتی فاصله قیمت درب کارخانه و بازار آزاد نزدیک 3 برابر است مشکل در انحصار توزیع، دلالی، سفته بازی و سوداگری است! این مشکل به جز شکستن انحصار توزیع، جمع کردن دلالی و تمرکز بر بازار و تحکیم قدرت سیاست گذار بر روی آن قابل حل نیست!
@hokmraniirani
فریب بزرگ شبهاقتصاددانان درباره اثر دستمزد کارگران بر تورم!
دکتر جعفری رییس دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامهوبودجه در نشست«رابطه دستمزد و تورم»، اعلام کرد که طبق بررسی، افزایش ۵۷درصدی دستمزد کارگران برخلاف ادعای برخی اهالی شبه علم در اقتصاد مبنی بر ایجاد تورم های سنگین، حداکثر ۳درصد بر تورم موثر بوده است!
مدعیان اقتصاددانی در ایران کارنامه سیاهی در یکسال اخیر کشور از خود به جا گذاردند اما به مدد لشکر رسانهای و پمپاژ پول پرقدرت، همچنان با توهین به اقتصاددانان دلسوز و کارآمد انقلابی به تئوری پردازی نظریات مخرب لیبرالی خود ادامه میدهند.
الحمدالله یکسال اخیر فضای روشنی را برای قضاوت بین کارآمدی جریانهای اقتصاد ایران و پیامدهای استفاده از نظرات جریان لیبرالی به جای جریان انقلابی فراهم آورده است.
انشالله دیگر با طناب پوسیده شبهاقتصاددانان به چاه معیشتسوز و مخرب لیبرالیسم اقتصادی کشیده نشویم.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مردم تجربه کردهاند و میدانند گران کن و پولش را به خودمان بده یعنی گران کن و گران کن و گران کن تا پولی هم که دادهای آب شود!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifa
سلام و احترام خدمت مخاطبین گرامی🌹
عید سعید فطر بر شما مبارک🌻
همانطور که مستحضرید از جمله راهکارهای مهم برای حل مشکلات و نارضایتی های حوزه خودرو؛ تکیه بر توان، دانش و همت جوانان نخبه مهندس ایرانی است که توانایی طراحی و ساخت خودرو را در مقیاس کوچک و کارگاهی داشته باشند.
از همین سو از شما بزرگواران خواستاریم اگر از اهالی فن و متخصین هستید یا آنها را میشناسید و راه ارتباطی با آنان دارید، ما را در این مسیر یاری فرمایید🙏
ما به مشورت شما در تهیه طرح دقیق و فنی و قابل اتکا در این حوزه نیازمندیم.
💡لطفا جهت کمک، به آیدی زیر پیام ارسال فرمایید:
💠@amirhossein_hosseini_ir
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
در سفر به اصفهان در مرقد سید محمدباقر شفتی برای مبارزه با نئولیبرالیسم،به عنوان طاغوت بزرگ و شیطان اکبر اقتصادی تجدید بیعت کردیم.
هرچند تهاجم این تفکر از میدان نقشجهان تا پلهای سیوسهپل تا مسجد شیخ لطفالله بصورت کالاییسازیِ بازاریِ فرهنگِ اصیل ایرانی-اسلامی مشهود و ناراحتکننده بود ولی ما را بیش از پیش مصمم کرد تا پای کار اقتصاد انقلاب اسلامی بایستیم.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco