بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: بهره اندک و موقت در دنیا، بیچارگی و عذاب دردناک در آخرت؛ این آیه درباره کافران و گروهی است که مقابل تعالیم الهی ایستاده اند. تاریخ همواره چنین افرادی را به خاطر دارد که در عین حال که با خدا دشمنی می کنند، از نعمت های او بهره کافی و عالی دارند. خیلی بهتر از اکثر مومنان و حق طلبان! آن قدر که پناه بر خدا انسان فکر می کند که آن ها در موضع حق هستند، یا از آن بدتر ، اینکه که خداوند نمی تواند آن ها را عذاب کند! این آیه پاسخی به این تفکرات اشتباه هست. خداوند تأکید می فرماید بهره آنها از زندگى دنيا تو را شگفت زده نكند، (ما كمى از متاع دنيا در اختيار آنان مى گذاريم - و متاع دنيا هر چه باشد هم زود گذر و هم كم و ناچيز است - سپس آنها را بالاجبار به عذاب شديد مى كشانيم ) عذابى مستمر و دردناك. تا هیچ کس تصور نكند، که آن ها در اين جهان از قبضه قدرت خداوند خارجند، خود او مى خواهد آنها را براى آزمايش و اتمام حجت و مقاصدى ديگر آزاد بگذارد و به آن ها نعمت دهد، پس همين متاع قليل به آنها نيز از سوى او است . البته که آن ها در این معامله بد زیان می کنند، این متاع قلیل به آن عذاب غلیظ اصلا نمی ارزد!
🔷 آیه روز:
نُمَتِّعُهُمْ قَلِيلًا ثُمَّ نَضْطَرُّهُمْ إِلَى عَذَابٍ غَلِيظٍ (لقمان / آیه 24)
🔶 ترجمه:
ما اندكى آنها را از متاع دنیا بهره مند مى كنیم، سپس آنها را به تحمل عذاب شدیدى وادار مى سازیم!
📅 سه شنبه 12 تیر 1397
#دنیا ، #دنیاطلبی، #متاع ، #آخرت ، #عذاب
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: تحریم ازدواج با محارم؛ این آیه از قرآن شامل حکم خداوند در خصوص حرام بودن ازدواج با کسانی است که اصطلاحا به آن ها محرم گفته می شود. در واقع این آیه افرادی را که به انسان محرم هستند را معرفی می کند. از این آیه استنباط می شود که سه عامل برای محرمیت وجود دارد. 1- ولادت (ارتباط نسبی) ، 2- ازدواج (ارتباط سببی) 3- شیر خوردن. (رضاعی).
🔷 آیه روز:
حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهَاتُكُمْ وَ بَنَاتُكُمْ وَ أَخَوَاتُكُمْ وَ عَمَّاتُكُمْ وَ خَالاَتُكُمْ وَ بَنَاتُ الأَخِ وَ بَنَاتُ الأُخْتِ وَ أُمَّهَاتُكُمُ اللاَّتِي أَرْضَعْنَكُمْ وَ أَخَوَاتُكُم مِّنَ الرَّضَاعَةِ وَ أُمَّهَاتُ نِسَآئِكُمْ وَ رَبَائِبُكُمُ اللاَّتِي فِي حُجُورِكُم مِّن نِّسَآئِكُمُ اللاَّتِي دَخَلْتُم بِهِنَّ فَإِن لَّمْ تَكُونُواْ دَخَلْتُم بِهِنَّ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَ حَلاَئِلُ أَبْنَائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلاَبِكُمْ وَ أَن تَجْمَعُواْ بَيْنَ الأُخْتَيْنِ إَلاَّ مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا (نساء / آیه 23)
🔶 ترجمه:
حرام شده است بر شما، مادرانتان، و دختران، و خواهران، و عمه ها، و خاله ها، و دختران برادر، و دختران خواهر شما، و مادراني كه شما را شير داده اند، و خواهران رضاعي شما، و مادران همسرانتان، و دختران همسرتان كه در دامان شما پرورش يافته اند از همسراني كه با آنها آميزش جنسي داشته ايد - و چنانچه با آنها آميزش جنسي نداشته ايد، (دختران آنها) براي شما مانعي ندارد - و (همچنين) همسرهاي پسرانتان كه از نسل شما هستند (- نه پسر خوانده ها -) و (نيز حرام است بر شما) جمع ميان دو خواهر كنيد؛ مگر آنچه در گذشته واقع شده؛ چرا كه خداوند، آمرزنده و مهربان است.
📅 چهارشنبه 13 تیر 1397
#احکام ، #ازدواج ، #حرام ، #محرم ، #محارم ، #خویشاوند ، #خانواده
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: شکست آن ها برای خدا کاری ندارد؛ در برهه های مختلف تاریخ مومنان و موحدان دشمنانی داشتند. از همان صدر اسلام که پیامبر با چند نفر انگشت شمار در مقابل قریش با آن همه توان اقتصادی و اجرایی ایستاد، یا زمانی که لشکر کافران در جنگ خندق مدینه را به محاصره خود درآوردند و ... . در تمام این لحظات خدا همان خدا بود. زمانی که تهدیدها جدی می شد، خدا پیامبر را دلداری می داد و البته دشمنان را تهدید می کرد. آن هم با این جمله که به آن ها بگو که فکر نکنند که قدرت زیادی دارند. چه بسیار تمدن هایی که از آن ها نیرومندتر بودند و خدا آن ها را در هم شکست. البته همین طور هم می شد. خداوند در تمام این رویارویی ها در وقت خودش وارد عمل می شد و مانع از این می شد که دشمنان به خواسته خود برسند. خدا همان خدا است. سنت الهی تغییر نمی کند. در طول تاریخ بسیار پیش آمده است که تسلط و توانمندی دشمنان نسبت به مومنان از امروز بیشتر باشد. اما خدا به وقتش وارد عمل شد. بعد از این هم همین طور خواهد شد.
🔷 آیه روز :
وَ كَأَيِّن مِّن قَرْيَةٍ هِيَ أَشَدُّ قُوَّةً مِّن قَرْيَتِكَ الَّتِي أَخْرَجَتْكَ أَهْلَكْنَاهُمْ فَلَا نَاصِرَ لَهُمْ (محمد / آیه 13)
🔶 ترجمه :
و چه بسیار شهرهایى كه از شهرى كه تو را بیرون كرد نیرومندتر بودند; ما همه آنها را نابود كردیم و هیچ یاورى نداشتند!
📅 پنجشنبه 14 تیر 1397
#سیاست_خارجی ، #دشمن ، #جنگ ، #جهاد ، #یاری ، #نصرت_الهی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: خبر خداوند از پایان کار فتنه انگیزان یهود؛ این آیه در باره خطاب الهی به بنی اسرائیل است که می فرماید زمانی که "وعد الاخره" فرا برسد شما را گرد می آوریم. هر چند اغلب مفسران این اشاره الهی را به حشر انسان ها در قیامت مربوط دانسته اند، اما مفسران بزرگی همانند علامه طباطبایی با توجه به آیات ابتدایی این سوره احتمال داده اند که عبارت "وعد الاخره" همان است که در آیه 7 سوره اسراء آمده است و آن اشاره به شکست قطعی و نابودی یهود پس از دومین فساد بزرگ خود در بیت المقدس است. در این صورت عبارت انتهایی آیه به معنای زیر خواهد بود (به نقل از متن تفسیر المیزان): "بعد از غرق فرعون، به بنى اسرائيل دستور داديم كه در سرزمين مقدس كه فرعون شما را از رفتن به آنجا جلوگيرى مى كرد منزل كنيد و در آنجا باشيد تا وعده ديگر شما برسد، همان وعده اى كه در آن، بلاها شما را مى پيچاند و دچار قتل و غارت و اسيرى و جلاى وطن مى شويد. در آن موقع همه شما را گرد آورده و در هم فشرده مى آوريم." با این تفسیر ابتدا و انتهای آیه با یکدیگر مرتبط می شوند. ضمن اینکه از سیاق آیه بر می آید که این جمع شدن بساط، پایان کار فتنه انگیزی بنی اسرائیل در دنیا است و پس از آن بازگشتی برای ان ها وجود نخواهد داشت. جالب است که بدانید نام دیگر سوره اسراء، سوره بنی اسرائیل است و سوره با بیان فتنه انگیزی های این قوم آغاز شده و با بیان عاقبت آن ها ختم می شود.
🔷 آیه روز :
وَ قُلْنَا مِن بَعْدِهِ لِبَنِي إِسْرَائِيلَ اسْكُنُواْ الأَرْضَ فَإِذَا جَاء وَعْدُ الآخِرَةِ جِئْنَا بِكُمْ لَفِيفًا (اسراء / آیه 104)
🔶 ترجمه :
و بعد از آن به بنى اسرائیل گفتیم: «در این سرزمین ( مصر و شام) ساكن شوید! اما هنگامى كه وعده آخرت فرا رسد، همه شما را دسته جمعى (به آن دادگاه عدل) مى آوریم»
⬅️ نکته : سوره اسراء از مهمترین سوره های مرتبط با موضوع مهدویت است. به طوری که در مفاتیح الجنان آمده است : " از حضرت صادق روایت شده است که هر که در هر شب جمعه سوره بنی اسرائیل را بخواند، نمیرد تا به خدمت حضرت قائم عجل الله فرجه برسد و از اصحاب آن حضرت باشد" . در میان آیات این سوره ، آیه مورد بحث امروز از جایگاه خاصی در موضوعات مربوط به زمان ظهور و نابودی فتنه یهود در دنیا دارد و برخی محققان استفاده هایی از لفظ لفظ این آیه کرده اند که نتایج شگفت انگیز و تکان دهنده ای دارد و نگارنده ، عزیزان علاقه مند را به جستجو و مطالعه نتایج حیرت آور این پژوهش ها دعوت می نمایم.
📅 جمعه 15 تیر 1397
#مهدویت ، #آخرالزمان ، #یهود ، #بنی_اسرائیل ، #اسرائیل
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: رنج و سختی همراه همیشگی انسان؛ این آیه از یک سنت مهم الهی پرده بر می دارد و آن این است که رنج و سختی همیشه در زندگی همراه انسان است و از آن گریزی نیست. (كبد) (بر وزن حسد) به معنى دردى است كه عارض كبد انسان (جگر سياه ) مى شود و سپس به هر گونه مشقت و رنج اطلاق شده است . انسان از آغاز زندگى حتى از آن لحظه اى كه نطفه او در قرارگاه رحم واقع مى شود، مراحل زيادى از مشكلات و درد و رنجها را طى مى كند تا متولد شود، و بعد از تولد در دوران طفوليت ، و سپس جوانى ، و از همه مشكلتر دوران پيرى ، مواجه به انواع مشقتها و رنجها است ، و اين است طبيعت زندگى دنيا، و انتظار غير آن داشتن اشتباه است. نگاهى به زندگى انبياء و اولياء الله نيز نشان مى دهد كه زندگى اين گلهاى سرسبد آفرينش نيز با انواع ناملائمات و درد و رنجها قرين بود، هنگامى كه دنيا براى آنها چنين باشد، وضع براى ديگران روشن است . و اگر افراد يا جوامعى را مى بینیم كه به ظاهر درد و رنجى ندارند يا بر - اثر مطالعات سطحى ما است ، و لذا وقتى نزديكتر مى شويم به عمق درد و رنجهاى
همين صاحبان زندگى مرفه آشنا مى گرديم ، و يا اينكه براى مدتى محدود و زمانى استثنائى است كه قانون كلى جهان را بر هم نمى زند.
🔷 آیه روز :
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي كَبَدٍ (بلد / آیه 4)
🔶 ترجمه :
كه ما انسان را در رنج آفریدیم (و زندگى او پر از رنجهاست)!
📅 شنبه 16 تیر 1397
#سنت_الهی ، #رنج ، #سختی ، #زندگی ، #اجتماعی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: شنیدن تهمت و زخم زبان، امتحان دشوار الهی برای بزرگان ؛ به طور کلی تحمل تهمت و زخم زبان بسیار دشوار است و خداوند در بسیاری از موارد اولیاء و پیامبران خود را با این امتحان دشوار مواجه می کرده است. هر چند که این مسئله در مورد پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به اوج خود می رسد، اما قرآن در بیان سرگذشت حضرت مریم سلام الله علیها هم به یکی از دشوارترین این امتحان ها که درباره مریم مقدس رخ داد، اشاره می فرماید. در آن زمان که دوران حمل پايان گرفت ، و لحظات طوفانى زندگى مريم شروع شد، احساس كرد لحظه اى را كه از آن مى ترسيد فرا رسيده است ، لحظه اى كه هر چه پنهان است در آن آشكار مى شود و رگبار تيرهاى تهمت مردم بى ايمان متوجه او خواهد شد. به قدرى اين طـوفان سخت بود و اين بار بر دوشش سنگينى مى كرد كه بى اختيار (گفت : اى كاش پيش از اين مرده بودم و به كلى فراموش مى شدم )!. از همین جمله شدت ترس و ناراحتی مریم را از زخم زبان و تهمت مردمان میتوان فهمید و راستی هم برای دختری همچون مریم که تا آن ساعت در کمال عفت و تقوی زندگی کرده و از نظر خانوادگی هم از خاندان اصیل و پاکدامن به دنیا آمده بود، بسیار تلخ و ناگوار است که او را به آلودگی و زنا متهم سازند، و با توجه به اینکه زنان از نظر احساس و عواطف حساس تر از مردان هستند و پیشامدهای ناگوار و ناملایمات زودتر آنها را تحت تأثیر قرار میدهد، میتوان فهمید که آن ساعتها چقدر برای مریم دشوار و سخت گذشته است. هرچند که در همان لحظه خدای رحمان او را مورد حمایت خود قرار می دهد و نمی گذارد این خجالت زیاد به طول بینجامد.
🔷 آیه روز :
فَأَجَاءهَا الْمَخَاضُ إِلَى جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَذَا وَ كُنتُ نَسْيًا مَّنسِيًّا (مریم / آیه 23)
🔶 ترجمه :
درد زایمان او را به كنار تنه درخت خرمایى كشاند; (آنقدر ناراحت شد كه) گفت: «اى كاش پیش از این مرده بودم، و بكلى فراموش مى شدم!»
📅 یکشنبه 17 تیر 1397
#اجتماعی ، #تهمت ، #زبان ، #مریم ، #زایمان
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌑سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد.🌑
📋 گزاره: درباره اهمیت علم فقه ؛ این آیه اشاره به مسئله مهمی دارد و آن اينكه : گر چه جهاد بسيار پر اهميت است و تخلف از آن ننگ و گناه ، ولى نبايد همه به جهاد بروند بلكه لازم است هر جمعيتى از مسلمانان به دو گروه تقسيم شوند گروهى فريضه جهاد را انجام دهند، و گروه ديگرى به آموزش فقه در دین بپردازند. شك نيست كه منظور از (تفقه ) در دين فراگيرى همه معارف و احكام اسلام اعم از اصول و فروع است ، زيرا در مفهوم تفقه ، همه اين امور جمع است ، بنابراين آيه فوق دليل روشنى است بر اينكه همواره گروهى از مسلمانان به عنوان انجام يك واجب كفائى بايد به تحصيل علم و دانش در زمينه تمام مسائل اسلامى بپردازند، و پس از فراغت از تحصيل براى تبليغ احكام اسلام به نقاط مختلف ، مخصوصا به قوم و جمعيت خود بازگردند، و آنها را به مسائل اسلامى آشنا سازند. بنابراين آيه فوق دليل روشنى است بر وجوب تعليم و تعلم در مسائل اسلامى ، و به تعبير ديگر هم تحصيل را واجب مى كند، و هم ياد دادن را، و اگر دنياى امروز به تعليمات اجبارى افتخار مى كند، قرآن در چهارده قرن پيش علاوه بر آن بر معلمين نيز اين وظيفه را فرض كرده است. این آیه مبنای تشکیل مدارسی است که مخصوص فقه است و البته امام صادق علیه السلام بنیانگذار چنین مدارسی (در خصوص فقه شیعه) محسوب می شوند.
🔷 آیه روز :
وَ مَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنفِرُواْ كَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي الدِّينِ وَ لِيُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ (توبه / آیه 122)
🔶 ترجمه :
شایسته نیست مؤمنان همگى (بسوى میدان جهاد) كوچ كنند; چرا از هر گروهى از آنان، طایفهاى كوچ نمى كند (و طایفهاى در مدینه بماند)، تا در دین (و معارف و احكام اسلام) آگاهى یابند و به هنگام بازگشت بسوى قوم خود، آنها را بیم دهند؟! شاید (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خوددارى كنند!
📅 دوشنبه 18 تیر 1397
#عترت ، #اجتماعی ، #فقه ، #علم ، #جهاد
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: آن ها که به قانون خدا حکم نمی کنند؛ در ابتدای آیه خداوند از دستور خود به مسیحیان پس از نزول انجیا سخن می گوید و این که انتظار داشته است که بر مبنای آنچه در انجیل به آن ها نازل شده است، در تقابل ها حکم کنند. از این آیه نتیجه می گیریم مبنای قضاوت فقط و فقط احکام الهی باید باشد. حال اگر کسی این مسئله را قبول نداشته باشد، همان طور که در انتهای آیه بیان می شود، فاسق است. فاسق یعنی خارج، خارج از فرمان خدا، خارج از مرز بندگی خدا. جالب است که خداوند در آیات قبل با همین سیاق کسانی را که به قانون خدا حکم نمی کنند را کافر و ظالم هم می نامد. زیرا كسى كه بر خلاف حكم خداوند داورى مىكند ، از یك طرف ، قانون الهى را زیر پا گذاشته و كفر ورزیده و از طرف دیگر با عدم رعایت عدالت به انسان بىگناهى ستم و ظلم كرده و از طرف سوم از مرز وظيفه و مسئوليت خود خارج شده و فاسق گردیده است.
🔷 آیه روز :
وَ لْيَحْكُمْ أَهْلُ الإِنجِيلِ بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فِيهِ وَ مَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (مائده / آیه 47)
🔶 ترجمه :
اهل انجیل ( پیروان مسیح) نیز باید به آنچه خداوند در آن نازل كرده حكم كنند! و كسانى كه بر طبق آنچه خدا نازل كرده حكم نمى كنند، فاسقند.
📅 سه شنبه 19 تیر 1397
#احکام ، #قضاوت ، #عدالت ، #فسق ، #فاسق ، #انجیل ، #حکم
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
💠 حدیث روز 💠
❓ چگونه از مرگ نترسیم
🔹عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ (ع) قَالَ: أَتَى النَّبِيَّ (ص) رَجُلٌ فَقَالَ لَهُ مَا لِي لَا أُحِبُّ الْمَوْتَ فَقَالَ لَهُ أَ لَكَ مَالٌ قَالَ نَعَمْ قَالَ فَقَدَّمْتَهُّ، قَالَ لَا ، قَالَ فَمِنْ ثَمَّ لَا تُحِبُّ الْمَوْتَ.
🔳 امام صادق(ع) از پدر بزرگوارش علیهماالسلام روایت کرد که: مردی نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: نمیدانم چرا مرگ را دوست ندارم.
حضرت به او فرمود: آیا مالی داری؟ گفت: بله.
پیامبر فرمود: آن را از پیش فرستاده ای؟ گفت: نه.
پیامبر فرمود: به همین خاطر است که مرگ را دوست نداری.
📚 خصال، ج۱، ص۱۳
توضیح: منظور از پیش فرستادن مال و ثروت انفاق آن در راه خدا است.
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: نا امیدی از درگاه خداوند، نشانه گمراهی انسان؛ نا امیدی از رحمت خدا ایجاد نمی شود، مگر در این سه حالت:
۱.زمانیکه انسان معتقد شود که خداوند قادر برامور نیست.
۲. انسان معتقد شود که خداوند عالم و آگاه به خواسته او و اتفاقات عالم نیست.
۳. یا اینکه انسان خدا را عالم و آگاه بداند، اما گمان کند که او بخیل است و کریم نیست.
هر کدام از این سه حالت که رخ دهد نشانه گمراهی انسان است و از آن بالاتر موجب کفر می شود. (همانطور که در آیات دیگر بیان شده است) در نتیجه انسان باید مراقب باشد که در سختی های زندگی امید خود را از دست ندهد.
🔷 آیه روز:
قَالَ وَمَنْ يَقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلَّا الضَّالُّونَ (حجر / آیه 56)
🔶 ترجمه:
{ابراهیم} گفت چه كسي جز گمراهان از رحمت پروردگارش مايوس مي شود.
📅 پنجشنبه21 تیر 1397
#عبادی ، #اجتماعی ، #رحمت، #ناامیدی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: پاسخ به شبهه زمان قیامت؛ در این آیه خداوند به دو شبهه طرح شده توسط کافران اشاره کرده و پاسخ می دهد. شبهه دوم در مورد زمان قیامت است که با توصیف جالب قرآن از طرح کنندگان آن همراه است. آنـهـا در حـقيقت با اين ايراد خود مى خواستند اين مطلب را منعكس كنند كه به فرض اين ماده خـاكـى قـابـل تـبـديـل بـه انـسـان بـاشـد، و قـدرت خـدا را نـيـز قبول كنيم ، اما اين يك وعده نسيه بيش نيست و معلوم نيست در چه زمانى واقع مى شود؟ اگر در هـزاران يـا مـيليونها سال بعد باشد چه تاثيرى در زندگى امروز ما مى كند؟ پاسخ قرآن "نزدیک" است. البـتـه نـزديك است چرا كه مجموعه عمر اين جهان هر چه باشد در برابر زندگى بى پايان در سراى ديگر لحظه زود گذرى بيش نيست. از ايـن گـذشـتـه ، اگر قيامت در مقياسهاى كوچك و محدود ما دور به نظر برسد آستانه قيامت كه مرگ است به همه ما نزديك است چرا كه مرگ قيامت صغرى است. ضمنا تعبير به (عسى ) شايد اشاره به اين است كه هيچكس تاريخ قيام قيامت را دقيقا نـمـى دانـد.
🔷 آیه روز:
أَوْ خَلْقًا مِمَّا يَكْبُرُ فِي صُدُورِكُمْ فَسَيَقُولُونَ مَنْ يُعِيدُنَا قُلِ الَّذِي فَطَرَكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ فَسَيُنْغِضُونَ إِلَيْكَ رُءُوسَهُمْ وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَنْ يَكُونَ قَرِيبًا (اسراء / آیه 51)
🔶 ترجمه:
يا هر مخلوقي كه در نظر شما از اين هم سختتر است (و از حيات و زندگي دورتر، باز خدا قادر است شما را به زندگي مجدد بازگرداند) آنها به زودي ميگويند چه كسي ما را باز ميگرداند؟ بگو همان كسي كه روز نخست شما را آفريد، آنها سر خود را (از روي تعجب و انكار) به سوي تو خم ميكنند و مي گويند: در چه زماني خواهد بود؟! بگو شايد نزديك باشد.
📆 جمعه 22 تیر 1397
#آخرت، #قیامت ، #زمان ، #وعده_الهی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: روز روشن کننده خورشید ؛ در خصوص آیه سوم سوره شمس که می فرماید : " و به روز هنگامی که آن را روشن سازد" ، بسیاری از مفسران ضمیر "آن" را به "زمین" بازگرداننده اند. (یعنی روز روشن کننده زمین است." حال آن که در آیات قبل صحبت از خورشید است و ضمیرها هم به خورشید بر می گردد. با این تفسیر مضمون آیه این می شود که روز روشن کننده خورشید است که قدری عجیب به نظر می رسد. اما امروزه دانشمندان دریافته اند که اکثریت پرتوهای خورشیدی قابل رویت نیستند. مرئی شدن بخشی از پرتوهای خورشیدی برای ما حاصل برخورد آن ها با مولکولهای تشکیل دهنده اتمسفر زمین است. (به همین دلیل است که فضای بالای جو ،با وجود حضور خورشید همیشه تاریک است و نوری از خورشید دریافت نمی کند.) بنابراین بر خلاف انتظار قبلی ما، "روز" یعنی همان قرار گرفتن نیمی از کره زمین و اتمسفر آن به سوی خورشید است که باعث مرئی شدن نور خورشید و روشن شدن آن برای زمینیان می شود. حقیقت عظیمی که می توان آن را از این آیه قرآن آن را استخراج نمود.
🔷 آیه روز:
وَ النَّهَارِ إِذَا جَلَّاهَا (شمس / آیه 3)
🔶 ترجمه:
و به روز هنگامي كه آن را روشن سازد
📆 شنبه 23 تیر 1397
#معجزات_علمی ، #خورشید ، #زمین ، #فضا ، #جو
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: نعمتی بزرگ به نام تشکیل خانواده؛ خداوند در این آیه سخن از نعمت هایی که به انسان داده است می گوید و به طور خاص به همسر، فرزندان و نوه ها و روزی پاکیزه اشاره می فرماید و در انتها از کافران به خاطر بی ایمانی و ناسپاسی شان نسبت به این نعمت ها گله می کند. اصولا تشکیل و داشتن خانواده ، از جمله نعمت هایی است که به انسان کمک می کند تا نیازهای مادی و روحی خود را بر طرف کند و با زیباتر کردن زندگی انسان، ناملایمات آن را از خاطر انسان دور می کند. اما از این دست فواید تشکیل خانواده که بگذریم، باید به این مسئله اشاره کنیم که اختیار کردن همسر و متعاقب آن تولد فرزندان و نوه ها، پایه و اساس جامعه بشری و تمدن است و اگر این روند وجود نداشته باشد، در اندک زمانی جامعه به دلیل عدم بقای نسل ، از هم می پاشد. در عصر ما کاملا این مسئله به چشم می آید. بسیاری از جوامع غربی که به خاطر بی مسئولیتی و راحت طلبی از ازدواج و فرزنددار شدن رویگردان شده اند ، به رشد منفی جمعیت دچار شده اند. یعنی در این جوامع افراد پس از مرگ جایگزینی از همان تمدن و فرهنگ نخواهند داشت و ناچار جای آن ها را افراد مهاجر که فرهنگی متفاوت و حتی متضاد دارند، پر می کنند و آن ها هستند که ثروت ها و امکانات آن سرزمین را به ارث می برند. در نتیجه این روند، استحاله کامل جامعه مورد نظر دور از انتظار نخواهد بود. (این مسئله در صورت ادامه روند فعلی کاهش رشد جمعیت، کشور ما را نیز تهدید می کند.)
🔷 آیه روز:
وَ اللّهُ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا وَ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَزْوَاجِكُم بَنِينَ وَ حَفَدَةً وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ أَفَبِالْبَاطِلِ يُؤْمِنُونَ وَ بِنِعْمَتِ اللّهِ هُمْ يَكْفُرُونَ (نحل / آیه 72)
🔶 ترجمه:
خداوند براى شما از جنس خودتان همسرانى قرار داد; و از همسرانتان براى شما فرزندان و نوه هایى به وجود آورد; و از پاكیزه ها به شما روزى داد; آیا به باطل ایمان مى آورند، و نعمت خدا را انكار مى كنند؟!
📆 یکشنبه 24 تیر 1397
#اجتماعی ، #خانواده ، #جمعیت ، #فرزند، #همسر ، #ازدواج ، #نوه
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: اشاره قرآن به جن پرستی؛ از مهمترین انواع شرک پرستش جن ها است. واقعیتی که به عقیده برخی محققان پایه و اساس بت پرستی هم هست. ریشه آن هم به کمک گرفتن انسان ها از شیاطین جنی برای رسیدن به اهداف دنیایی خود بر می گردد و البته شیاطین جنی در قبال این کمک ها که از جنس ماوراء الطبیعه هم بود، از مردم می خواستند تا آن ها را به عنوان شریک خدا و یا فرشته و فرزند خدا و یا رب النوع و ... بپرستند. هر چند خیلی عجیب به نظر می رسد ولی علاوه بر دوران باستان، در عصر حاضر نیز چنین شرکی رواج دارد. از برخی دعانویسان و رمالان گرفته تا انجمن های مخفی قدرتمندی مانند فراماسونری که هنوز هم به این رابطه کفرآمیز با جنیان آلوده هستند.
🔷 آیه روز:
وَ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَكَاءَ الْجِنَّ وَ خَلَقَهُمْ وَ خَرَقُوا لَهُ بَنِينَ و َبَنَاتٍ بِغَيْرِ عِلْمٍ سُبْحَانَهُ و َتَعَالَى عَمَّا يَصِفُونَ (انعام / آیه 100)
🔶 ترجمه:
آنان براي خدا شريكهائي از جن قرار دادند در حالي كه خداوند همه آنها را آفريده است، و براي خدا پسران و دختراني به دروغ و از روي جهل ساختند، منزه است خدا، و برتر است از آنچه توصيف مي كنند.
📅 دوشنبه 25 تیر 1397
#جن ، #شیطان ، #شرک ، #فرشته
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر (مناسبت دیروز) مبارک باد🌺
📋 گزاره: پاسخ خداوند به حسرت مادر مریم؛ قرآن خبر می دهد که هنگامی که مادر مریم آبستن شد، با اعتقاد به اینکه فرزندش پسر است، نذر کرد که فرزندش را برای خداوند آزاد کند. یعنی هیچ گونه توقع خدمتی از فرزندش نداشته باشد تا بتواند در اماکن مقدس خدمت کند. اما پس از زایمان هنگامی که دید فرزندش دختر است، با توجه به اینکه تا آن روز تمامی خادمان اماکن مقدسه مرد بودند، با لحنی حسرت بار درباره دختر بودن فرزندش با خداوند مناجات می کند. هر چند که با وجود این از خداوند می خواهد که کاری کند که شیطان در دخترش و نسلی که از دخترش می ماند، راهی پیدا نکند. جالب است که خداوند درست بلافاصله پس از جمله حسرت بار مریم درباره دختر بودن فرزندش، بیان شگفت انگیزی دارد. خداوند می فرماید: هیچ پسری مانند دختر نیست! هر چند برخی مفسران با انتساب این جمله به مادر مریم و برداشت وارونه از معنای آن از حقیقت آیه دور شده اند، اما علامه طباطبائی در تفسیر المیزان توضیح می دهند که این جمله از قول خداوند است و در تکریم و بزرگداشت دختر بودن آن فرزند. دقت شود که نمی فرماید : "دختر، مانند پسر نیست" بلکه می فرماید "پسر، مانند دختر نیست" !
🔷 آیه روز:
فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنثَى وَ اللّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَ لَيْسَ الذَّكَرُ كَالأُنثَى وَ إِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ وِ إِنِّي أُعِيذُهَا بِكَ وَ ذُرِّيَّتَهَا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ (آل عمران / آیه 36)
🔶 ترجمه:
ولى هنگامى كه او را به دنیا آورد، (و او را دختر یافت،) گفت: «خداوندا! من او را دختر آوردم -ولى خدا از آنچه او به دنیا آورده بود، آگاهتر بود- و پسر، همانند دختر نیست. من او را مریم نام گذاردم; و او و فرزندانش را از (وسوسه هاى) شیطان رانده شده، در پناه تو قرار مى دهم.»
📅 سه شنبه 26 تیر 1397
#نبوت ، #مریم ، #فرزند ، #دختر
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: یکی از روش هایی که خداوند در کوران دشواریهای رسالت پیامبر ، برای دلداری دادن به ایشان به کار می برد، تذکر به موقعیت های مشابه برای پیامبران پیشین است. هر چند که ما بر اساس حدیث خود پیامبر اعتقاد داریم که هیچ پیامبری، به اندازه پیامبر اسلام در جریان رسالتش آزار ندیده است، اما اصل مواجه شدن پیامبران با آزار و عداوت دشمنان خدا همواره ، امری قطعی بوده است. بنابراین خداوند بارها و بارها در قرآن این موارد را به پیامبر یادآوری می کند و البته سرنوشت کافران را هم متذکر می شود. به طریق مشابه این مسئله برای جماعت مومنان هم صادق است . منافقان و کفار به عنوان دشمنان اهل ایمان در دوره های مختلف در برابر مومنان قرار گرفته اند و از هرچه که در توان داشتند برای زمین زدن مومنان (از جنگ روانی گرفته تا جنگ اقتصادی و جنگ نظامی) مضایقه نکردند! پس این دشمنی ها چیز جدیدی نیست و تازگی ندارد و البته عاقبتش هم مشخص است!
🔷 آیات روز:
كَذَّبَتْ قَبْلَهُمْ قَوْمُ نُوحٍ وَ أَصْحَابُ الرَّسِّ وَ ثَمُودُ * وَ عَادٌ وَ فِرْعَوْنُ وَ إِخْوَانُ لُوطٍ * وَ أَصْحَابُ الْأَيْكَةِ وَ قَوْمُ تُبَّعٍ كُلٌّ كَذَّبَ الرُّسُلَ فَحَقَّ وَعِيدِ (ق / آیات 12 تا 14)
🔶 ترجمه:
پیش از آنان قوم نوح و «اصحاب الرس» ( قومى كه در یمامه زندگى مى كردند و پیامبرى به نام حنظله داشتند) و قوم ثمود (پیامبرانشان را) تكذیب كردند، * و همچنین قوم عاد و فرعون و قوم لوط، * و «اصحاب الایكه» ( قوم شعیب) و قوم تبع (كه در سرزمین یمن زندگى مى كردند)، هر یك از آنها فرستادگان الهى را تكذیب كردند و وعده عذاب درباره آنان تحقق یافت!
📅 چهارشنبه 27 تیر 1397
#سیاست_خارجی ، #سیاست ، #نبوت ، #تکذیب، #عاد ، #ثمود
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: تقلید کورکورانه و دروغ بستن به خدا، روش های توجیه کار اشتباه؛ معمولا انسان ها وقتی در مورد کارهای اشتباه خود مورد بازخواست قرار می گیرند، روی به توجیه می آورند. خدا در این آیه به دو روش توجیه اشاره می کند، یکی تقلید کورکورانه از نیاکان و دومی انتساب دروغین آن عمل به خدا. مصداق امروزی مورد اول همان سنت های غلط اجتماعی است که حتی با عقل هم جور در نمی آید و تنها مرجع آن ها تقلید است. برای مورد دوم هم مصادیق فراوان است. در تفاسیر واژه "فاحشه" را اشاره به طواف برهنه اعراب جاهلی دور کعبه بیان کردند، که آن را به خداوند منتسب می کردند. البته در برخی روایات هم اطاعت بی چون و چرای اعراب از حاکمان ظالم و انتساب آن به دستور خداوند را مقصود این واژه معرفی کرده اند. امروزه نیز موارد مشابه زیاد است. افراد بسیاری هستند که نظرات خود را در قالب های مختلف، از شعر سراییدن افراد فاسق برای دادگاه قیامت و ملاک های محاکمه انسان ها! تا بیان احکامی که به طور صریح با قرآن منافات دارد توسط مفتیان وهابی به خداوند نسبت می دهند. جمله آخر آیه پاسخی است به این افراد. با این مضمون که اگر شما يقين به دروغ بودن اين سخنان نداريد (که البته در خیلی از موارد دارند!)، لااقل دليلى هم بر اثبات آن نداريد، پس چرا بى دليل تهمت ميزنيد و چيزى را كه نمي دانيد به خدا نسبت مى دهيد؟!
🔷 آیه روز:
وَ إِذَا فَعَلُواْ فَاحِشَةً قَالُواْ وَجَدْنَا عَلَيْهَا آبَاءنَا وَ اللّهُ أَمَرَنَا بِهَا قُلْ إِنَّ اللّهَ لاَ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاء أَتَقُولُونَ عَلَى اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ (اعراف / آیه 28)
🔶 ترجمه:
و هنگامى كه كار زشتى انجام مى دهند مى گویند: «پدران خود را بر این عمل یافتیم; و خداوند ما را به آن دستور داده است!» بگو: «خداوند (هرگز) به كار زشت فرمان نمى دهد! آیا چیزى به خدا نسبت مى دهید كه نمى دانید؟!»
📅 پنجشنبه 28 تیر 1397
#اجتماعی ، #سنت ، #تقلید، #دروغ ، #فحشاء ، #فتوا
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: درباره پایان جهان؛ این آیه از یکی از سنت های الهی پرده بر می دارد. اینکه تا پیش از برپایی واقعه عظیم قیامت، تمامی آبادی ها و در واقع تمدن ها نابودی و یا عذاب را تجربه خواهند کرد.مضمون آیه بسیار تکان دهنده است. چون درباره تمام تمدن ها است. یا نابودی کامل در انتظارشان هست و یا عذاب شدید! البته هر دوی این موارد قطعا نتیجه اعمال خود آن ها است. چون خداوند به کسی ظلم نمی کند و البته در عین حال این آیه تاکیدی است بر فانی بودن این جهان.
🔷 آیه روز:
وَإِنْ مِنْ قَرْيَةٍ إِلَّا نَحْنُ مُهْلِكُوهَا قَبْلَ يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَوْ مُعَذِّبُوهَا عَذَابًا شَدِيدًا كَانَ ذَلِكَ فِي الْكِتَابِ مَسْطُورًا (اسراء / آیه 58)
🔶 ترجمه:
هر شهر و آبادي را پيش از روز قيامت هلاك ميكنيم يا (اگر گناهكارند) به عذاب شديدي گرفتارشان خواهيم ساخت، اين در كتاب الهي (لوح محفوظ) ثبت است.
📅 جمعه 29 تیر 1397
#آخرالزمان ، #تمدن ، #عذاب
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: نهی خداوند از اسراف؛ خداوند در این آیه پس از دستور مهمی در خصوص آداب حضور در مسجد، اشاره به مواهب ديگر يعنى خوردنيها و آشاميدنيهاى پاك و پاكيزه مى كند و مى گويد از آنها بخوريد و بنوشيد. اما چون طبع زياده طلب انسان ، ممكن است از اين دو دستور سوء استفاده كند و به جاى استفاده عاقلانه و اعتدال آميز از پوشش و تغذيه صحيح ، راه تجمل پرستى و اسراف و تبذير را پيش گيرد، بلافاصله اضافه مى كند ولى اسراف نكنيد كه خدا مسرفان را دوست نمى دارد. كلمه اسراف كلمه بسيار جامعى است كه هر گونه زياده روى در كميت و كيفيت و بيهوده گرائى و اتلاف و مانند آن را شامل مى شود، و اين روش قرآن است كه به هنگام تشويق به استفاده كردن از مواهب آفرينش ، فورا جلو سوء استفاده را گرفته و به اعتدال توصيه مى كند.
🔷 آیه روز:
يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ و كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ وَ لاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ (اعراف / آیه 31)
🔶 ترجمه:
اى فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود بردارید! و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید، ولى اسراف نكنید كه خداوند مسرفان را دوست نمى دارد!
📅 یکشنبه 31 تیر 1397
#اجتماعی ، #اخلاق ، #خوردن ، #اسراف ، #مسجد ، #آراستگی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: توبه و جبران ؛ نکته جالبی در آیه مورد بحث امروز وجود دارد و آن این است که توبه از گناه باید با انجام حسنات (به طور مثال در اینجا پرداخت زکات) همراه باشد. همان گونه كه از آيات متعددى از قرآن مجيد استفاده مى شود توبه تنها ندامت و پشيمانى از گناه نيست، بلكه بايد تواءم با اصلاح و جبران نيز باشد، اين جبران مخصوصا ممكن است به صورت كمكهاى بلا عوض به نيازمندان باشد. اين تفاوت نمى كند كه گناه يك گناه مالى باشد، يا گناه ديگر، در واقع هدف اين است كه روح آلوده به گناه ، با عمل صالح و شايسته اى شستشو شود، و پاكى نخستين و فطرى را بازيابد.
🔷 آیه روز:
أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَ يَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ وَ أَنَّ اللّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (توبه / آیه 104)
🔶 ترجمه:
آیا نمى دانستند كه فقط خداوند توبه را از بندگانش مى پذیرد، و صدقات را مى گیرد، و خداوند توبه پذیر و مهربان است؟!
📅 سه شنبه 2 مرداد 1397
#عبادی ، #توبه ، #حسنه ، #صدقه ، #زکات
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
میلاد با سعادت امام رضا علیه السلام بر همگان مبارک باد.
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺سالروز میلاد امام مهربانی ها، ولی نعمت ما ایرانی ها، امام رضا علیه السلام مبارک باد🌺
📋 گزاره: در توصیف محبت پیامبر به مومنان؛ خداوند در این آيه ، روى سخن را به مردم كرده ، مى گويد: (پيامبرى از خودتان به سوى شما آمد)! گوئى پاره اى از جان مردم و از روح جامعه است. به همين دليل تمام دردهاى آنها را مى داند، از مشكلات آنان آگاه است، و در ناراحتيها و غمها با آنان شريك مى باشد، و با اين حال تصور نمى شود سخنى جز به نفع آنها بگويد و گامى جز در راه آنها بردارد. در ادامه می فرماید : او به شدت از رنجهاى شما رنج مى برد، سخت به هدايت شما علاقمند است و به آن حرص می ورزد. سپس می فرماید او نسبت به مؤ منان رؤف و رحيم است . یعنی اگر دستوری می دهد و حتی کار طاقت فرسایی از مومنان می خواهد، ناشی از این است که از روی محبت و لطف به هر گونه پيشرفت و ترقى آن ها عشق می ورزد.
🔷 آیه روز:
لَقَدْ جَاءكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ (توبه / آیه 128)
🔶 ترجمه:
رسولي از خود شما به سويتان آمد كه رنجهاي شما بر او سخت است، و اصرار به هدايت شما دارد و نسبت به مؤ منان رئوف و مهربان است.
🌹 عیدانه : هر چند که این آیه زیبا درباره پیامبر صلی الله علیه و آله است و به شیوایی هر چه تمام تر ، شدت محبت و اشتیاق پیامبر را به مردم بیان می کند. اما به روشنی می توان آن را بیانگر رابطه سایر اولیاء الهی و به ویژه ائمه اطهار با مومنان، - هر چند در سطحی پایینتر- دانست. خداوند در این آیه پیامبر را رئوف می نامد. صفتی که همگان ولی نعمت ما امام رضا علیه السلام را با آن می شناسند. رأفت، عطوفت، لطف و رحمت خالص و شدید است یعنی لطف و رحمتی است که وقوع درد و ناراحتی را برنمی تابد هر چند آن درد و ناراحتی به مصلحت فرد باشد؛ اما رحمت، صرف عطوفت و مهربانی کردن است مهربانی کردنی که گاهی با درد و ناراحتی فرد نیز همراه است مانند لطف و رحمت یک جراح به یک بیمار . بنابراین «رأفت» مرحله ای دقیق تر و بالاتر از «رحمت» است، و هرگز در مسائل ناخوشایند به کار نمی رود ولی رحمت در امور ناخوشایندی که به خاطر مصلحتی انجام می شود، استعمال می شود. چه بسیار حکایت هایی که از رأفت امام رضا علیه السلام در برابر کسانی که در دوران حیاتش به خدمت ایشان رسیده اند و یا زائرانی که به زیارتش رفته اند ذکر شده است. بی جهت به او امام رئوف نمی گویند. نقل است که هنگامی که امام سفره پهن می کردند، همه اطرافیان را به دور خوان گسترده خویش فرا می خواندند. از بزرگان و عالمان و شاگردان گرفته، تا خدمتکاران و حتی آن هایی که در اسطبل خدمت می کردند. همه طبقات اجتماعی را به یک چشم می دیدند و به همه محبت می کردند. امروز هم حرم امام رضا میزبان همه است. از سیاه و سفید و عرب و عجم و پاکستانی گرفته تا فقیر و غنی، از اولیاء و انسان های پرهیزکار گرفته تا روسیاهان گنهکاری چون نگارنده. امام رضا همه ما را راه می دهد و به همه ما توجه می کند. واقعا که آقا رأفت دارند. اگر کسی رفت و حاجتی خواست و به آن نرسید، مبادا گمان به بی توجهی حضرت ببرد. بداند که صاحب رأفت ، تشخیص داده است که ممکن است روا شدن این حاجت برایش سختی و دشواری بیاورد. این چنین است که برایش آن را نمی خواهد. اگر نه چه بسیار حاجت های نخواسته و بر زبان نیاورده که امام رضا برای زائرانش روا می کند.
📅 چهارشنبه 3 مرداد 1397
#عترت ، #پیامبر ، #رئوف ، #هدایت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: هشدار الهی به دروغگویان و مجرمان؛ خداوند در این آیه به شدت دروغگویان و گنهکاران را تهدید می کند. (افاك ) صیغه مبالغه است، و به معنى كسى است كه بسيار دروغ مى گويد، و البته به كسى كه دروغ بزرگ مى گويد هر چند زياد هم نباشد گفته شده است. (اثیم ) از ماده (اثم ) به معنى مجرم و گنهكار است. امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که دارندگان این صفت ها در جای جای این جهان مشاهده می شوند و متاسفانه زر و زور و تریبون هم در اختیار دارند. ولی هرگز نباید خود را از عذاب الهی مصون بدارند.
🔷 آیه روز:
وَيْلٌ لِّكُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ (جاثیه / آیه 7)
🔶 ترجمه:
واى بر هر دروغگوى گنهكار!
📅 پنج شنبه 4 مرداد 1397
#اخلاق ، #دروغ ، #گناه ، #تهمت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: ادعای گزاف فرعون؛ در قرآن می خوانیم که فرعون ادعا می کند که "رب اعلای" مردم است. رب معمولا پروردگار معنا می شود. از مهمترین و پرکاربردترین نام های خداوند در قرآن است. بزرگان معانی مختلفی از جمله تربیت کننده، فرمانروا، مالک و ... برایش ذکر کردند. اصل قضیه این است که رب کسی است که برای فرد برنامه می دهد تا او اجرا کند. برای همین به فرمانروا هم رب می گویند. بخش مهمی از دین هم پذیرش ربوبیت خدا است. فرعون ها هم در طول تاریخ دنبال همین ربوبیت بودند. آن ها همیشه می خواستند تا برای دیگران تعیین تکلیف کنند. امروز هم این افراد وجود دارند که به خاطر مال و یا قدرتشان دنبال این هستند که دیگران ربوبیتشان را بپذیرند.
🔷 آیات روز:
ثُمَّ أَدْبَرَ يَسْعَى * فَحَشَرَ فَنَادَى* فَقَالَ أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى (نازعات / آیات 22 تا 25)
🔶ترجمه:
سپس پشت كرد و پيوسته (براي محو آيين موسي) تلاش نمود. * و ساحران را جمع كرد و مردم را دعوت نمود. * و گفت من پروردگار بزرگ شما هستم!
📅 جمعه 5 مرداد 1397
#سیاست_خارجی، #عبادی ، #رب، #فرعون
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear