بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: لزوم جلوگیری از توهین کفار به مقدسات؛ خداوند در این آیه به مسلمانان دستور می دهد که از توهین به مقدسات کفار بپرهیزند تا از اینکه کفار به این بهانه ، خداوند را دشنام بدهند، جلوگیری شود. از این آیه و همچنین سیره معصومان می توان نکات بسیاری را استفاده کرد. اولا دشنام نشانه نبود منطق و یا ادب و یا صبر است و از مسلمان انتظار می رود که واجد این قابلیت ها باشد. دوم انسان اگر کاری می کند باید به بازتاب آن هم توجه داشته باشد. سوم ناسزا گویی عامل ناسزا شنیدن است. چهارم هرکاری که منجر به توهین به مقدسات شود حرام است. جالب است که از حضرت علی نقل می شود که در جنگ صفین به سپاهیانش تأکید می فرمود که معاویه را دشنام ندهند و به جای دشنام او را افشا کنند. نکته دیگری که باید اشاره نمود این است که برابر روایات هرگونه توهین به پیامبر اسلام و سایر معصومان از مصادیق "سب الله " (دشنام دادن به خدا) است. به هر حال از این آیه می شود فهمید که مسئله توهین به مقدسات در نزد خدا اهمیت زیادی دارد و لازم است مسلمانان زمینه های آن را در جامعه از بین ببرند.
🔷 آیه روز:
وَ لاَ تَسُبُّواْ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ اللّهِ فَيَسُبُّواْ اللّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ كَذَلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلَى رَبِّهِم مَّرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ (انعام / آیه 108)
🔶 ترجمه :
(به معبود) كسانى كه غیر خدا را مى خوانند دشنام ندهید، مبادا آنها (نیز) از روى (ظلم و) جهل، خدا را دشنام دهند! اینچنین براى هر امتى عملشان را زینت دادیم سپس بازگشت همه آنان به سوى پروردگارشان است; و آنها را از آنچه عمل مى كردند، آگاه مى سازد (و پاداش و كیفر مى دهد).
🗓 دوشنبه 10 اردیبهشت 1397
#اجتماعی ، #سیاسی ، #دشنام ، #توهین
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: جمله آغازین قرآن، سخن پایانی بهشتیان؛ ذکر معروف "الحمد لله رب العالمین" که به نوعی نخستین آیه قرآن (بدون در نظر گرفتن بسم الله) است، بسیار جمله با عظمتی است. در عظمت این آیه بسیار می توان قلم فرسائی کرد. اما به طور خلاصه می توان گفت که معنای آیه این است که "هر گونه حمد و ستايش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانيان است ." به عقیده مفسران، الف لام "الحمد" از نوع جنس است و عمومیت را می رساند. یعنی هر چه ستایش وجود دارد از آن خدا است. پس اگر کسی چیزی را ستایش کند، بداند یا نداند، خدا را ستایش می کند، چون در واقع خداوند پدید آورنده آن است. نکته جالب این است که در آیه مورد نظر امروز می خوانیم که بهشتیان در بهشت آخرین سخنشان همین جمله است. روشن است فرد بهشتی که عوالم دنیا، برزخ و آخرت را تجربه کرده است، پرده ها از برابر چشمش کنار رفته است و فضل و رحمت و بزرگی خدا را در این عوالم درک نموده است، در قله فهم و بصیرت و ادراک و خداشناسی قرار دارد. اینجا است که از سویدای دل و با معرفت و شناخت به این نکته می رسد ستایش فقط و فقط شایسته پروزدگار عالمیان است و بر لب جاری می سازد که "الحمد لله رب العالمین"
🔷 آیه روز:
دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَ تَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلاَمٌ وَ آخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (یونس / آیه 10)
🔶 ترجمه :
گفتار (و دعاى) آنها در بهشت این است كه: «خداوندا، منزهى تو!» و تحیت آنها در آنجا: سلام; و آخرین سخنشان این است كه: «حمد، مخصوص پروردگار عالمیان است!»
🗓 سه شنبه 11 اردیبهشت 1397
#آخرت ، #تسبیح ، #سلام ، #حمد ، #بهشت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸میلاد باسعادت منجی آخرالزمان حضرت مهدی عجل الله فرجه بر همگان مبارک باد🌸
📋 گزاره : مهدی عجل الله فرجه مضطری که اجابت می شود؛ مضطر یعنی درمانده، یعنی کسی که تمام درهای عالم اسباب به رویش بسته می شود. خوب معنای این آیه را می فهمیم. وقتی که کسی مضطر شود، فقط خدا است که می تواند به دادش برسد. شر را از او دور کند. خوب می فهمیم چون زیاد تجربه کردیم. در این دوره زمانه مومنان زیاد پیش می آید که درمانده شوند. امیدشان از همه جا قطع شود. مضطر می شویم و خدا را می خوانیم و انشاءالله اجابت می شویم. ما فکر می کنیم مضطر هستیم. شاید هم باشیم . اما در واقع اضطرار را کسی دارد که بنده کامل و شایسته خدا است. در پشت پرده بی معرفتی مسلمانان اسیر است . دستش بسته است نه ده سال و بیست سال، هزار سال است می بیند که هر روز ظلم و جور و پلشتی بیشتر می شود. مومنان گرفتار تر می شوند، مضطر می شوند، اما باز هم بیدار نمی شوند. به سوی او توجهی ندارند. می بیند و دم بر نمی آورد. می بیند دروغ را، ریا را ، دنیا طلبی را، شهوت رانی را ، خونریزی را، جنایت را. تصورش هم سخت است که او چه رنجی می کشد. آری همان طور که روایات می گویند، مضطر واقعی او است . کسی که خداوند اجابتش می کند. این آیه مخصوص او است. به ویژه آن که در انتهای آیه می فرماید شما را در زمین جانشین قرار می دهیم . آن زمان است که همه اضطرارهای ما تمام می شود. و ما به یاد آن روز که انشاءالله دیر نباشد، امشب را جشن می گیریم. فراموش نکنیم که امشب شب استجابت است و هنگام دعا. ما همه به اندازه خودمان مضطر هستیم و همه امید به استجابت داریم. کم از خدا نخواهیم بهتر است. اگر همه دعای امشب مان تعجیل در فرج نیست، حداقل دعای اصلی مان باشد.
🔷 آیه روز:
أَ مَّن يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ وَ يَجْعَلُكُمْ خُلَفَاء الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَّا تَذَكَّرُونَ (نمل / آیه 62)
🔶 ترجمه :
یا كسى كه دعاى مضطر را اجابت مى كند و گرفتارى را برطرف مى سازد، و شما را خلفاى زمین قرارمى دهد; آیا معبودى با خداست؟! كمتر متذكر مى شوید!
🗓 چهارشنبه 12 اردیبهشت 1397
#آیات_مهدوی ، #مهدویت ، #مضطر ، #استجابت ، #دعا
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋گزاره: امنیت و اقتصاد دو نعمت بزرگ خداوند به جوامع؛ خداوند در این آیات منشا این دو نعمت مهم را به خود نسبت می دهد و تذکر به این که حداقل به خاطر رعایت حق این دو نعمت هم که شده، شایسته بود قریش بت پرستی را کنار می گذاشتند.
🔷 آیه:
فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَيْتِ * الَّذِي أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ (قریش / آیات 3 و 4)
🔶 ترجمه:
پس (به شكرانه اين نعمت بزرگ) بايد پروردگار اين خانه را عبادت كنند. * همان كس كه آنها را از گرسنگي نجات داد و از نا امني رهائي بخشيد.
📆 پنجشنبه 13 اردیبهشت 1397
#اجتماعی ، #نعمت ، #امنیت ، #اقتصاد
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: آسان بودن امر قیامت برای خدا؛ یکی از مواردی که کافران در برخورد با پیامبران آن را انکار می کردند، قیامت بود. اینکه مردگان همه زمان ها زنده شوند و به اعمال آن ها رسیدگی شود، برای شان بسیار دور از ذهن بود. البته که این تصور آن ها ریشه در عدم شناخت صحیح خداوند داشت. خداوند در این آیه پیش نیاز اجرای قیامت را علم نامحدود خداوند به غیب و شهود و همچنین قدرت بی انتهایش معرفی می کند. پس حال که خداوند چنین علمی و قدرتی دارد رخداد قیامت بسیار آسان است و برای خدا مانند یک چشم بر هم زدن است. شاید برای ما هم امر ظهور حضرت مهدی عجل الله و اتفاقات عجیبی که می افتد، دور از ذهن باشد، اما درست با همین استدلال باید پذیرفت که امر ظهور هم می تواند در چشم بر هم زدنی اتفاق بیفتد.
🔷 آیه روز:
وَلِلَّهِ غَيْبُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا أَمْرُ السَّاعَةِ إِلَّا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (نحل / آیه 77)
🔶 ترجمه:
غيب آسمانها و زمين از آن خداست (و او همه را ميداند) و امر قيامت (به قدري آسان است) درست همانند چشم بر هم زدن، و يا از آن هم نزديكتر است (چرا كه) خدا بر هر چيزي توانا است.
📆جمعه 14 اردیبهشت 1397
#آخرت ، #قیامت، #علم ، #قدرت ، #ظهور
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: گل سرخی در آسمان! ؛ بخش قابل توجهی از آیات قرآن درباره نشانه های قیامت می باشد که بیانگر این حقیقت است که در آن روز نظام كنونى جهان در هم مى ريزد، و حوادث بسيار هول انگيز در سرتاسر عالم رخ مى دهد، كواكب و سيارات و زمين و آسمان دگرگون مى شوند. از جمله این اتفاقات چيزى است كه در آيه امروز آمده است كه كرات آسمانى از هم مى شكافد و به رنگ سرخ و به صورت مذاب همچون روغن در مى آيد. جالب است که در این آیه از دو واژه "ورده" به معنای گل و "دهان" به معنای روغن مذاب استفاده شده است. جالب است که تصاویری که توسط تلسکوپ های دقیق ناسا از انفجار ستاره ها و سیارات ثبت نموده اند، شباهت بسیار اعجاب انگیزی به این توصیف دقیق قرآنی دارد و قرآن پژوهان بسیاری احتمال می دهند که آیه شریفه به این شکافت مربوط به اجرام آسمانی اشاره دارد و آن را از مصادیق بارز اعجاز علمی قرآن می دانند.
🔷آیه روز:
فَإِذَا انشَقَّتِ السَّمَاء فَكَانَتْ وَرْدَةً كَالدِّهَانِ (الرحمن / آیه 37)
🔶 ترجمه:
در آن هنگام كه آسمان شكافته شود و همچون روغن مذاب گلگون گردد (حوادث هولناكى رخ مى دهد كه تاب تحمل آن را نخواهید داشت)!
📆شنبه 15 اردیبهشت 1397
#معجزات_علمی ، #فضا ، #ستارگان ، #نجوم ، #قیامت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: دایره وسیع انفاق و اولویت بندی دریافت کنندگان؛ در قرآن آن قدر درباره فضیلت انفاق سخن گفته شده بود، که مسلمانان تشنه دانستن جزئیات آن شده بودند و مرتب از پیامبر در باره این دستور الهی سوال می کردند. این است که خداوند در این آیه به پرسش آن ها که می پرسیدند "چه انفاق کنیم؟" پاسخ می دهد. اما پاسخ بسیار ساده و در عین حال جامع است و آن واژه "خیر" است که هر نوع كار و مال و سرمايه مفيدى را شامل مى شود. در ادامه اولویت گیرندگان انفاق بیان می شود که نشان از اهمیت این مسئله دارد و به ترتیب پدر و مادر، یتیمان، نیازمندان و در راه ماندگان به عنوان اولویت ها مشخص می شود. سپس تذکر سازنده ای بیان می شود که خداوند به هرچه انفاق می کنید چه آشکار باشد و چه پنهان علیم است. با این هدف که افراد به مسیر تظاهر و ریا نروند.
🔷 آیه روز:
يَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنفِقُونَ قُلْ مَا أَنفَقْتُم مِّنْ خَيْرٍ فَلِلْوَالِدَيْنِ وَالأَقْرَبِينَ وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا تَفْعَلُواْ مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِيمٌ (بقره / آیه 215)
🔶 ترجمه:
از تو سؤال میکنند چه چیز انفاق کنند؟ بگو: «هر خیر و نیکی (و سرمایه سودمند مادی و معنوی) که انفاق میکنید، باید برای پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و مستمندان و درماندگان در راه باشد.» و هر کار خیری که انجام دهید، خداوند از آن آگاه است.( لازم نیست تظاهر کنید، او میداند).
📆یکشنبه 16 اردیبهشت 1397
#اجتماعی ، #احکام ، #انفاق ، #بخشش ، #فقیر
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: خداوند بی نیاز و مهربان؛ در قرآن بارها و بارها تأکید شده است که خداوند ذره ای به بندگانش ظلم نمی کند و مجازات هایی که بندگان در دنیا و آخرت می بینند، فقط و فقط نتیجه اعمال و یا خود اعمالشان هست که به سوی ایشان باز می گردد. این آیه درباره اینکه چرا خداوند به کسی ظلم نمی کند سخن می گوید. می فرماید که پروردگار تو، هم بى نياز است ، و هم رحيم و مهربان بنابراين دليلى ندارد كه بر كسى كوچكترين ستم روا دارد زيرا كسى ستم مى كند كه يا نيازمند باشد يا خشن و سنگدل. از سوی دیگر نه نيازى به اطاعت شما دارد و نه بيمى از گناهانتان زيرا اگر بخواهد همه شما را مى برد و به جاى شما كسان ديگرى را كه بخواهد جانشين مى سازد همانطور كه شما را از دودمان انسانهاى ديگرى كه در بسيارى از صفات با شما متفاوت بودند آفريد.
🔷 آیه روز:
وَ رَبُّكَ الْغَنِيُّ ذُو الرَّحْمَةِ إِن يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَ يَسْتَخْلِفْ مِن بَعْدِكُم مَّا يَشَاء كَمَآ أَنشَأَكُم مِّن ذُرِّيَّةِ قَوْمٍ آخَرِينَ (انعام / آیه 133)
🔶 ترجمه:
پروردگارت بى نیاز و مهربان است; (پس به كسى ستم نمى كند; بلكه همه، نتیجه اعمال خود را مى گیرند;) اگر بخواهد، همه شما را مى برد; سپس هر كس را بخواهد جانشین شما مى سازد; همانطور كه شما را از نسل اقوام دیگرى به وجود آورد.
📆دوشنبه 17اردیبهشت 1397
#توحید ، #عبادی ، #صفات_الهی ، #سنت_الهی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: حسرتی برای کافران؛ در زندگی بسیار برای انسان پیش می آید که از عملکرد و یا انتخاب های خود پشیمان شود. اما این حسرت زمانی بزرگتر خواهد بود که درباره تصمیمات بنیادین زندگی انسان (مانند اختیار دین و مذهب) باشد و زمانی به اوج می رسد که فرد نتواند انتخاب اشتباهش را جبران کند. بنابراین خط اول تفسیری این آیه مربوط به حسرت کافران در آخرت است، وقتی که نتیجه انتخاب هایشان را می بینند. اما خط دوم مربوط به دنیا است و مربوط به افرادی است که حقانیت اسلام را دریافته اند و می خواهند مسلمان شوند، اما از ترس تبعات این تصمیمشان در جامعه، قید مسلمانی را می زنند و البته حسرتش بر دلشان می ماند. البته این حسرت می تواند در جزئیات مذهب نیز مشاهده شود. یعنی مومنی به یکی از دستورهای دین بی اعتنا باشد و وقتی نتیجه این بی اعتنایی دامنش را گرفت، آرزو کند که کاش تسلیم فرمان خدا بود.
🔷 آیه روز:
رُّبَمَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَوْ كَانُواْ مُسْلِمِينَ (حجر/ آیه 2)
🔶 ترجمه:
كافران (هنگامى كه آثار شوم اعمال خود را ببینند،) چه بسا آرزو مى كنند كه اى كاش مسلمان بودند!
📆سه شنبه 18اردیبهشت 1397
#آخرت ، #اجتماعی ، #اسلام ، #تسلیم
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: خداوند، پیروز جنگ اراده ها؛ یکی از جنبه های آموزنده سرگذشت موسی و فرعون، غلبه اراده خداوند بر اراده مستکبران است. می دانیم که فرعون تمام مکر و تلاش خود را به کار بست تا موسی اصلا متولد نشود. به این قناعت نکرد و دستور داد تمام نوزادان پسر بنی اسرائیل را در بدو تولد بکشند! اما موسی علیه السلام متولد شد و به دست خود فرعون بزرگ شد تا خداوند غلبه اراده خود را به رخ او بکشد. در طول تاریخ هم همین طور بوده است فرعون ها و مستکبران خودشان برنامه هایی طراحی می کنند تا جبهه حق را زمین گیر کنند. وقتی آن را اجرا می کنند، بر عکس انتظارشان می بینند که اجرای آن برنامه از جنبه ای دیگر به تقویت و رشد جبهه حق انجامیده است! در واقع همان چیزی را که از آن می ترسیدند را به چشم می بینند. به جای اینکه پشت این شکست ها، اراده الهی را رصد کنند، بر می گردند و برنامه های قبلی را که خودشان طراحی و اجرا کرده اند را زیر سوال می برند و به طراحانش بد و بیراه می گویند و این چرخه ادامه دارد!
🔷 آیه روز:
وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَ نُرِي فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ وَ جُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا كَانُوا يَحْذَرُونَ (قصص / آیه 6)
🔶 ترجمه:
و حكومتشان {حکومت مستضعفان } را در زمین پابرجا سازیم; و به فرعون و هامان و لشكریانشان، آنچه را از آنها ( بنى اسرائیل) بیم داشتند نشان دهیم!
📆چهارشنبه 19 اردیبهشت 1397
#سیاست_خارجی ، #استکبار ، #مستضعف ، #مستکبر ، #ترس
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
روح برجام به ملکوت اعلی پیوست...
به مناسبت خروج آمریکا از برجام:
💬وحید یامین پور: #برجام را جشن گرفتند چون از ترکمانچای و گلستان و میرزا ابوالحسن ایلچی و وثوق الدوله چیزی به خاطر نداشتند.
آیا برجام را به خاطر خواهیم سپرد یا آنهم فراموش میشود؟!
#untr_US_table
💬کبری آسوپار: تلویزیون باید امشب تک تک سخنان رهبر از سال ۹۲ را که از خوش بین نبودن به مذاکرات با آمریکا گفتند، از قابل اعتماد نبودن آمریکا گفتند، پخش میکرد...
#برجام
#untr_US_table
💬توحید عزیزی: خوب الان با اطمینان کامل میتونیم بگیم دولت #روحانی هیچ دستاورد مهمی در ۵ سال گذشته نداشته است.
#برجام پر
💬سید هادی حسینی: وضعیت طوری شده است که می ترسم پنج کشور باقی مانده هم اگر از #برجام خارج شوند جناب دکتر روحانی می فرمایند که ما تا آخر در برجام هستیم و هرگز از تعهدمان خارج نمی شویم
💬حجت الله عبدالملکی: خزانه داري آمريكا: #تحريم خريد نفت ايران بعد از 180 روز و بقيه تحريم ها بعد از 90 روز باز ميگردد.
روحانی: اما ما همچنان در #برجام هستیم!
💬محمد عبداللهی: آن جمله تاریخی رهبر مان بعد از پیروزی روحانی در انتخابات92 خاطرتان هست؟! من به مذاکرات خوش بین نیستم.. اما تجربهای است و پشتوانه تجربی ملت ایران را افزایش خواهد داد..
#برجام
💬سلمانه: فرمود خوشبین نیستم
فرمود بد عهداند
فرمود بد حسابند
فرمود خرشان ک از پل گذشت ب ریشتان میخندند...
#برجام
💬ترامپ میگه تحریمها رو بر میگردونیم
روحانی میگه یک موجود مزاحم از برجام خارج شد!
قشنگ معلومه یه خشاب ترامادول دادن بهش خورده که نفهمه چه خاکی به سرش شده.
#برجام
💬ریشو: روحانی چند روز بعد : حتی اگر اروپا هم از #برجام خارج شود ما همچنان به توافق با خودمان ادامه خواهیم داد
#untr_US_table
کانال افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: رد پیمان داری یک طرفه؛ این آیه با یک پرسش آغاز می شود. پرسشی درباره مشرکانی که پیمان خود را زیرپا گذاشتند. خدا می فرماید با این کارهایی که کردند، چگونه انتظار دارند که پیمانی پیش خدا و رسول داشته باشند و در واقع به رعایت یکجانبه این پیمان از سوی مسلمانان امید دارند؟ در ادامه خداوند گروه خاصی از مشرکان را که پیمان داری کردند را مستثنا می کند و سپس در یک قاعده کلی به مسلمانان دستور می دهد که تا زمانی که طرف مقابل بر سر پیمان خود استوار ماند، شما هم پیمان نگهدارید. چرا که پیمان شکنی (حتی در برابر مشرکان) دور از تقوا است و خدا تقواپیشگان را دوست دارد.
🔷 آیه روز:
كَيْفَ يَكُونُ لِلْمُشْرِكِينَ عَهْدٌ عِندَ اللّهِ وَ عِندَ رَسُولِهِ إِلاَّ الَّذِينَ عَاهَدتُّمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ فَمَا اسْتَقَامُواْ لَكُمْ فَاسْتَقِيمُواْ لَهُمْ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ (توبه / آیه 7)
🔶 ترجمه:
چگونه براى مشركان پیمانى نزد خدا و رسول او خواهد بود (در حالى كه آنها همواره آماده شكستن پیمانشان هستند)؟! مگر كسانى كه نزد مسجد الحرام با آنان پیمان بستید; (و پیمان خود را محترم شمردند;) تا زمانى كه در برابر شما وفادار باشند، شما نیز وفادارى كنید، كه خداوند پرهیزگاران را دوست دارد!
📆پنجشنبه 20 اردیبهشت 1397
#سیاست_خارجی، #عهد ، #پیمان ، #پیمان_شکنی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear