سقاخانه اسماعیل طلا؛ موقوفه ای همیشه جاری
🔷سقاخانه جدید سلطانی که به نام سقاخانه نادری و سقاخانه اسماعیل طلا معروف است از سقاخانههای مشهور ایران است که هنوز هم در صحن انقلاب(عتیق)وجود دارد و به فرمان نادرشاه افشار ساخته شده و به همین نام معروف شده است.
🔷سنگاب این سقاخانه از سنگ یکپارچه است که به امر نادرشاه از هرات آوردهاند. پس از نصب سنگاب در محل صحن عتیق سقایان به مردم آب میدادند.
🔷طبق سندی در کتاب عالم آرای نادری در این محل حوضی بوده که به فرمان نادرشاه حوض به چهار بخش تقسیم و سنگاب را در میان حوض گذاشتند و کلاه فرنگی در بالای آن قرار دادند وگفته شده دردوره قاجار فردی به نام اسماعیل روی آن را طلا کاری کرد و برای همین به سقاخانه اسماعیل طلا معروف شد.
🔷طبق اشارات وقف نامهها، كاركنان این سقاخانه سقاباشیها و سقاها را شامل بوده كه وظایف آنها خریداری یخ به هنگام گرمی هوا و صرف آن برای سقاخانه و تأمین روشنایی آن در شب بوده است.
🔷 در این وقف نامه ها مصارفی برای پرداخت چهار سقای راویه كش آنها تعیین شده كه هر روز آب را از حوض انبار حمل كنند.
🔷لازم به توضیح است راویه ظرف آبی از چرم بوده و توسط افرادی تحت عنوان راویه کش حمل میشده است. گاه این امر توسط حیوانات باری تحت عنوان قاطران راویه صورت میگرفته که تمام این امور زیر نظر سقاباشی انجام میپذیرفته است.
🌕 وقت طلاست 🌕
📣 قابل توجه مخاطبین گروه
🛎 به صدای گوشی حساس باشید...
💥در فواصل زمان های مختلف پیام های ویژه ای با نام وقت طلایی ارسال می گردد که در زمان تعیین شده می توانید از خدمات ویژه ارائه شده استفاده نمائید.💥
😎از وقت طلائی عقب نمانید...
https://eitaa.com/Aftabsuites
مدرسه پریزاد حرم امام رضا (علیه السلام)
🔷مدرسه پریزاد حرم امام رضا (علیه السلام)، همزمان با مسجد گوهرشاد در عهد تیموریان با معماری زیبایی ساخته شده است که به گفته برخی، به همت پریزاد خانم، ندیمه گوهرشادآغا بنا شد. متأسفانه عمده کتیبههای اولیه مدرسه در حین مرمتهای پیشین از بین رفته، در نتیجه سال احداث بنا و نام و القاب بانی آن نامشخص مانده است.
🔷این مدرسه که هنگام تأسیس در حاشیه بازار زنجیر قرار داشت، از شمال به مدرسه بالاسر (دارالولایه)، از شرق به دارالسیاده، از جنوب به مسجد گوهرشاد و از غرب به بازار زنجیر منتهی میشد.
🔷مدرسه پریزاد حرم امام رضا (ع) که ثبت ملی نیز شده است، اکنون در ضلع غربی بیوتات بالاسر بقعه مطهر امام رضا (ع)، روبهروی مدرسه دو در و در جنب رواق بزرگ دارالولایه واقع است.
🔷این مدرسه به مساحت 300 متر مربع در دو طبقه، شامل 22 حجره و چهار ایوان در چهار سمت حیاط کوچک مدرسه است. پیشانی ایوانچه حجرهها و نمای داخل ایوانها با کاشیهای معرق و گچبری تزیین شده است.
🌸معرفی روستای فرخد؛ مهد گل محمدی و قمصر خراسان🌸
🌷اطراف مشهد روستاهای زیبا و جاذبههای گردشگری زیادی وجود دارد که بسیار دیدنی هستند. یکی از خاصترین روستاهای خراسان و مشهد در ۸ کیلومتری جاده مشهد به کلات نادری واقع شده است که به مهد گل محمدی خراسان معروف میباشد. روستای فرخد با مزارع زیبای گل محمدی و گلابگیری در فصل بهار، قمصر خراسان نامیده شده است.
🌷اگر در کنار زیارت علی ابن موس الرضی (علیه السلام) به دیدن کاشت و برداشت گل محمدی و همچنین تولید گلاب علاقهمند هستید، راه کاشان را نزدیک کنید و در فصل بهار و دمدمههای طلوع آفتاب سری به روستای فرخد در نزدیکی مشهد بزنید تا در آنجا نظارهگر زیباییهای طبیعت و برداشت گل محمدی و همچنین تولید گلاب به روش سنتی باشید. عاشقان گل سرخ محمدی می توانند از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه برای گلابگیری به این روستای زیبا و معطر بروند.
🌕وقت طلاست 🌕
🕙 فقط امروز مورخ 1402/02/10 از ساعت 10 الی 10.30 میتوانید پیام دهید، تماس بگیرید و رزرو کنید
🎊نفری 140 هزارتومان به همراه صبحانه در اردیبهشت🎊
🏮الویت با کسانی است که پیام می دهند و در صورت تکمیل ظرفیت امکان رزرو وجود ندارد...
👇با ما تماس بگیرید:
☎️: ۰۵۱۳۷۶۰۳۴۲۰
📱: ۰۹153018667
👤: @adminaftab
🏮 مشاهیر مدفون در حرم: شیخ پیر پالان دوز
🔷شیخ محمد عارف عباسی مشهور به «پیر پالان دوز» از عرفا و پیران سلسله ذهبیه است که در نیمه دوم قرن دهم هجری قمری ولادت یافت. ایشان متولد روستای کارند مشهد و معاصر شیخ بهایی بودهاند. او علاوه بر اینکه در عرفان به مقامات بلندی دست یافت، در کیمیاگری و خطاطی متبحر بود.
🔷شیخ محمد در خط ثلث استاد بوده و هفت سوره از قرآن نگاشته شده به خط خوش ایشان موجود است. وی با اینکه صاحب موقعیت بود و میتوانست بدون کوشش زندگی خوبی داشته باشد، از راه پالان دوزی روزگار میگذراند. شیخ محمد عارف، برمبنای باور توحیدی خود و توکل بر خدا و ذکر تشکر و خدمت و طاعت و قناعت و ایثار که از صفات عارفان است به جستجوی راه معرفت پرداخت و مدتی از عمر خود را به کسب فیض از اهل حق سپری کرد و به بروز کراماتی معروف شد.
🔷سرانجام عالم ربانی، محمد عارف عباسی در سال ۹۸۵ ه. ق جان به جانان تسلیم کرد. مقبره این عارف بزرگ جنب حرم رضوی در مشهد مقدس واقع و در شمال شرقی حرم مطهر، واقع در ابتدای خیابان نواب صفوی (پایین خیابان)، زیارتگاه بسیاری از شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است. بنای اولیه آرامگاه شیخ مربوط به عهد صفویه بوده است که سلطان محمد (معروف به خدابنده) پدر شاه عباس صفوی آن را در سال ۹۸۵ ق بنا نهاد و در سالهای اخیر توسط آستان قدس بازسازی شده است.
مدم ای شاه ، پناهم بده
خط امانی ز گناهم بده
💥مدیران مدارس، مدیران صندوق های قرض الحسنه خانگی، خادمین هیئت ها، بانیان روضه های خانگی ، خیرین محترم زیارت اولی ها💥
🛎خدمات ویژه، قیمت های فوق العاده ویژه گروه ها
🌻هتل و آپارتمان آفتاب🌻
🚶♂️ ۸دقیقه تا حرم امام رضا(ع)
✨ ۲۲ واحد، ۵۵ تخت
✅ سوئیت ۲ تخته
✅ سوئیت ۳ تخته
✅ سوئیت ۴ تخته
✨ امکانات هر واحد: سرویس بهداشتی، حمام، تلویزیون، سیستم سرمایش کولر گازی، یخچال،فرش، گاز و سینک ظرفشویی، شامپو و صابون اختصاصی، رستوران
👇با ما تماس بگیرید:
☎️: ۰۵۱۳۷۶۰۳۴۲۰
📱: ۰۹۱۲۷۲۰۷۹۳۸
👤: @adminaftab
🌕 وقت طلاست 🌕
🕙 فقط امروز مورخ 1402/02/15 از ساعت 18 الی 20 پیام دهید
🎊سوئیت دو تخته 200🎊
🎊سوئیت سه تخته 250🎊
🎊سوئیت چهارتخته 300🎊
🏮الویت با کسانی است که پیام می دهند و در صورت تکمیل ظرفیت امکان رزرو وجود ندارد...
👇با ما تماس بگیرید:
☎️: ۰۵۱۳۷۶۰۳۴۲۰
📱: ۰۹153018667
👤: @adminaftab
مسجد پیرزن
آورده اند كه گوهرشاد هنگامى كه براى ساختن مسجد زمینهاى مناسب نزدیك «حرم» را مى خرید، و چندان خرید كه ساختن مسجد را كافى باشد، پیرزنى حاضر به فروش كلبه محقّر خود نشد، به هیچ بهایى ، و چنان كه مهندسان سنجیده بودند، این كلبه قناسى پنج ضلع، درست در میانه مسجد مى انداخت.
شهبانو گوهرشاد كه زنى بسیار توانا اما دادگر بود، توانایى و توانگرى خود را به ستم نیالود و پیرزن را مجبور به فروش نكرد. گرداگرد خانه او را خرید و به ساختن مسجد آغاز كرد. كار ساختن كه تمام شد و مسجدى بدین فرّ وجلال وجود گرفت، همه ناظران و صاحبنظران تنها نقض این بنیاد باشكوه و آباد را بودن آن كلبه محقر و ویران در میان مسجد مى دیدند، خاصه با چنان قناسى كه داشت.
پیرزن پس از آن كه كار مسجد انجام گرفت، نزد گوهرشاد رفت و گفت: «اینك قناسى ِ خانه ام را به تو مى فروشم، تا از بهاى آن در میان مسجد بزرگ تو، من نیز مسجدكى از خود و به نام خود یادگار بگذارم.» و چنان شد كه او گفت.
تا چندى پیش، هر كه به صحن جامع گوهرشاد مى رفت، در میان آن پهنه بسیار وسیع، چهار دیوارى مستطیل شكل مى دید كه به آن محل مسجد پیرزن مى گفتند.
اما در این اخیر آن نرده ها را برداشته اند و مسجد پیرزن را آبدان بزرگى كرده اند كه از آبش وضو مى گیرند.
مراسم عزاداری شهادت امام صادق علیه السلام
🔹 شب شهادت
سخنرانی : آیت الله عاملی
مداحی : آقایان مهدی سروری و میثم مطیعی
ساعت شروع : ۱۹:۳۰
🔹 روز شهادت
سخنرانی : آیت الله علم الهدی
مداحی : آقای امیر عارف
قرائت زیارت امام صادق علیه السلام: آقای میثم مطیعی
ساعت شروع : ۸:۳۰
🔹 شام شهادت
سخنران : آیت الله عاملی
مداحی : آقایان مهدی سروری و کاظم غلامشاهی
قرائت دعای پرفیض توسل:
آقای عباس واعظی
ساعت شروع : ۱۹:۳۰
🔺حرم مطهر رضوی ، رواق امام خمینی (ره)