هدایت شده از پیامهای قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼🌸🌼موضوع: وصیت در خصوص داراییها🌼🌸🌼
كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ ٱلْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَيْرًا ٱلْوَصِيَّةُ لِلْوَٰلِدَيْنِ وَٱلْأَقْرَبِينَ بِٱلْمَعْرُوفِۖ حَقًّا عَلَى ٱلْمُتَّقِينَ ١٨٠ فَمَنۢ بَدَّلَهُۥ بَعْدَ مَا سَمِعَهُۥ فَإِنَّمَآ إِثْمُهُۥ عَلَى ٱلَّذِينَ يُبَدِّلُونَهُۥٓۚ إِنَّ ٱللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ١٨١
بر شما واجب شده است که هرگاه مرگ یکی از شما نزدیک شد، اگر مالی به جا گذاشته، برای والدین و خویشان، بشایستگی و مطابق عرف، وصیت کند، که این شایستهی پرهیزکاران است؛ پس هر کس که آن (وصیت) را بعد از آن که آن را شنید، تغییر دهد، گناهش تنها بر عهده کسانی است که آن را تغییر میدهند؛ همانا خداوند شنوای دانا است.
سورهی مبارکهی بقره، آیات 180 و 181
کُتِبَ: واجب شد، نوشته شد؛ عَلیٰ: بر؛ کُمْ: شما؛ إِذا: هنگامی که؛ حَضَرَ: حاضر شد، فرارسید؛ أَحَدَ: یکی؛ الْمَوْتُ: مرگ؛ إِنْ: اگر؛ تَرَکَ: ترک کرد، باقی گذاشت؛ خَیْراً: مالی، خیری؛ الْوَصِیَّةُ: وصیت، سفارش؛ لِ: برای؛ الْوالِدَیْنِ: والدین، پدر و مادر؛ الْأَقْرَبینَ: نزدیکان، خویشاوندان؛ بِ: به؛ الْمَعْروفِ: پسندیده، شایسته؛ حَقاً: حق، به صورت حق، واجب؛ الْمُتَّقینَ: پرهیزکاران، افراد باتقوا؛ فَ: پس، درنتیجه؛ مَنْ: هر کس؛ بَدَّلَ: تبدیل کرد، تغییر داد؛ هُ: آن؛ بَعْدَ: بعد؛ ما: آنچه، چیزی؛ سَمِعَ: شنید؛ إِنَّما: فقط، جز این نیست؛ إِثْمُ: گناه؛ الَّذینَ: کسانی که؛ یُبَدِّلونَ: تغییر میدهند، تبدیل میکنند؛ إِنَّ: همانا؛ سَمیعٌ: شنوا؛ عَلیمٌ: دانا، آگاه.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
@yazdanibakhsh
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
موضوع: زبالهی تر؛ طلای کثیفی که دور میریزیم!
هر روز در بخش ما، چند تن هندوانه، خربزه، طالبی و سایر میوهها و سبزیها به فروش میرسد. بخشی از اینها، شامل پوست و تخمه و هسته دورریز و بخشی هم به خاطر خرابی به زبالهدان سپرده میشود.
مدتها به این فکر میکردم که آیا راهی هست که این همه مواد باارزش را که میتواند به عنوان خوراک دام و مرغ خانگی مصرف شود، از زباله نجات دهیم؟ چندی پیش در شبکههای اجتماعی و پس از آن در صدا و سیما، گزارشی منتشر شد که نشان میداد این کار، راهکار دارد.
سالها قبل در کاشان هم دیده بودم که افرادی در هر محل، پوست هندوانه را جمع میکنند و به دامهای خود میدهند.
این کار، به دو روش مرکزی(برای مثال با همکاری شهرداری یا جهاد کشاورزی یا...) یا روش محله به محله، انجامشدنی است. فقط کافی است بخواهیم و جلو این حجم عظیم از اسراف و از بین رفتن آنچه را کاربرد خوراکی برای دام و طیور دارد، بگیریم. در هر محلهای، یکی دو نفر هستند که دامداری داشته باشند؛ کافی است بزرگان هر محله(مثل ائمهی جماعات) در این خصوص دست به کار شوند و آغازی باشند برای یک ماجرای شیرین. هم حجم زبالههای تر، بشدت کاهش مییابد و به شهرداری و نیروهای خدمتگزار مدیریت پسماند و پاکبانهای محترم و عزیز، کمک خواهد شد و هم به تولیدکنندگان واقعی کشور، یعنی کشاورزان و دامداران.
راستی، برای کاهش زبالهها، یک راه دیگر هم وجود دارد، تفکیک از مبدأ. بهتر است هر کدام از ما در خانه، چیزهای دورریختنی را به چند دستهی کاغذی، شیشهای، فلزی، پلاستیکی، مورد استفادهی دام و طیور و زبالههای واقعا دورریختنی تقسیم کنیم.
برخی چیزهای دورریختنی دیگر هم که نه هر روز، ولی گهگاه در هر خانهای پیدا میشود، ضایعات ناشی از تمیز کردن مرغ(پوست، چربی، دم و...)، استخوانهای مرغ یا گوسفندی که خوراک انسان نیست، ولی به صورت پودر استخوان، برای دام کاربرد دارد(حتی سگهای گله و نگهبان هم میتوانند از آن استفاده کنند)؛ تا جایی که شنیدهام از پودر هستهی خرما، خوراکی بسیار مقوی میسازند.
اگر خودمان هم به پول این مواد احتیاج نداریم، افرادی هستند که زندگیشان را در این شرایط بحرانی اقتصادی، با همین اندک درآمد ناشی از جمعآوری مواد بازیافتی، بگذرانند.
بتازگی در صدا و سیما، دو گزارش در مورد استفاده از زبالههای تر به عنوان خوراک دام(خشکاله) و تهیهی مکمل خوراک ماهی از ضایعات شکم و سر ماهی پخش شد:
https://cdn.yjc.news/files/fa/news/1400/2/12/13904149_921.mp4
https://www.iribnews.ir/files/fa/news/1400/4/26/6725005_449.mp4
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
یادداشتهای آقامعلم
به نام خدا #یادداشت #فرهنگ_شهروندی موضوع: زبالهی تر؛ طلای کثیفی که دور میریزیم! هر روز در بخش م
به نام خدا
#یادداشت #سوادرسانه
موضوع: اقناع با استدلال غیر منطقی به روش «قیاس مع الفارق»
اغلب، برای قانع کردن شخص، به درستی یک مطلب، از استدلال منطقی استفاده میکنند؛ اما گاهی استدلال غیر منطقی، شخص را به عقبنشینی وامیدارد و دست کم در ظاهر، میپذیرد که استدلال طرف مقابل درست است. به این دو نمونه نگاه کنید:
* به شخصی گفتند: «چرا سیگار میکشی؟» پاسخ داد: «فرق شما با الاغ، چیست؟ الاغ، سیگار نمیکشد، شما هم سیگار نمیکشید!»
میبینید که در این استدلال، ذرهای منطق وجود ندارد، فقط شخص با توهین و یک مقایسهی نادرست، سیگار کشیدن خود را توجیه کرده است و باحتمال زیاد، طرف مقابل هم در برابر این استدلال، عقب نشسته است. اما در هر حال، مقایسهی کارهایی که الاغ انجام نمیدهد، برای شناخت تفاوت انسان با الاغ، اصلا درست نیست؛ زیرا الاغ به حمام و هتل و... هم نمیرود، کباب و برنج نمیخورد؛ اما کسی برای شناخت شخصیت یک انسان و مقایسهی آن با یک حیوان، به چنین کارهایی استدلال نمیکند.
* معلمی، با انداختن چند کرم در الکل و نشان دادن مرگ آنها، به دانشآموزانش گفت: «الکل، مادهای مضر است و مرگ انسان را موجب میشود»؛ یکی از دانشآموزان پاسخ داد: «نه، این آزمایش نشان میدهد که الکل، تمام کرمهای بدن را از بین میبرد و درنتیجه، بسیار مفید و لازم است!»
در این مثال هم، معلم و دانشآموز، هر دو، از استدلال غیر منطقی یا بیربط، استفاده کردهاند. چون، از اثر الکل روی کرم، لزوماً نمیتوان نتیجه گرفت که الکل، روی انسان هم، چنین نتیجه دارد. استدلال دانشآموز هم غیر منطقی است، چون نوع کرم دستگاه گوارش، با نوع کرم مورد آزمایش، یکی نیست.
گاهی در برابر استدلال غیر منطقی، باید غیر منطقی استدلال کرد؛ البته فقط برای ایجاد عقبنشینی در مخاطب؛ وگرنه، استدلال غیر منطقی با کمک «قیاس معالفارق»(مقایسهی نادرست) هرگز درست نیست؛
در پایان، یک استدلال غیر منطقی مشهور: «درخت گردکان به این بزرگی، درخت خربزه الله اکبر»؛ شخصی با مقایسهی درخت گردو و اندازهی میوهی آن، نتیجه گرفت که با توجه به اندازهی محصول خربزه، درخت خربزه چه اندازه خواهد بود!
ممکن است بگویید این استدلالها را کسی نمیپذیرد، ولی بسیاری از اوقات، ما در برابر چنین استدلالهایی در فضای مجازی، کوتاه میآییم.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از پیامهای قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼🌸🌼موضوع: کشتن فرزندان از روی نادانی و ناآگاهی🌼🌸🌼
قَدْ خَسِرَ ٱلَّذِينَ قَتَلُوٓاْ أَوْلَٰدَهُمْ سَفَهَۢا بِغَيْرِ عِلْمٍ وَحَرَّمُواْ مَا رَزَقَهُمُ ٱللَّهُ ٱفْتِرَآءً عَلَى ٱللَّهِۚ قَدْ ضَلُّواْ وَمَا كَانُواْ مُهْتَدِينَ ١٤٠
به طور قطع و یقین، کسانی که فرزندان خود را از روی سفاهت و بدون علم و دانش کشتند و آنچه را خدا روزیشان کرده بود، از روی افترا و بهتان به خدا حرام کردند، سخت زیان دیدند. براستی آنان گمراه شدند و از راهیافتگان نبودند.
سورهی مبارکهی انعام، آیهی 140
قَدْ: بتحقیق، قطعا؛ خَسِرَ: زیان کرد، خسارت دید؛ الَّذینَ: کسانی که؛ قَتَلوا: کشتند، به قتل رساندند؛ أَوْلادَ: فرزندان؛ هُمْ: ایشان؛ سَفَهاً: از روی نادانی؛ بِ: به؛ غَیْرِ: جز؛ عِلْمٍ: آگاهی، دانش؛ حَرَّموا: حرام کردند؛ ما: آنچه؛ رَزَقَ: روزی داد؛ افْتِراءً: با تهمت و بهتان؛ عَلیٰ: بر؛ ضَلّوا: گمراه شدند؛ ماکانوا: نبودند؛ مُهْتَدینَ: هدایتیافتگان.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
@yazdanibakhsh
به نام خدا
#یادداشت #سوادرسانه #فناوری_اطلاعات #ICT
موضوع: فرآیند ذخیره و بازیابی اطلاعات و دشواریهای پیش رو
برای همهی ما پیش آمده که باشتباه، اطلاعاتی را از یکی از حافظههای جانبی دستگاههای رُقومی(Digital) خود مثل تلفن همراه یا رایانه، حذف کرده باشیم و بعد خودمان یا به کمک دیگران، بازیابی اطلاعات یا دراصطلاح Recovery را دنبال کنیم. پیش از بازیابی، باید با فرآیند ذخیرهسازی در حافظه آشنا شویم:
هر حافظهی جانبی، سه بخش را شامل است:
*Partition Table(PT) یا جدول قسمتها که نشان میدهد این حافظه به چند قسمت(آنچه به غلط Driver گفته میشود) بخش شده است. اغلب، حافظههای رایانه را چند بخشی و حافظههای کوچکتر مثل حافظهی گوشی را یک بخشی تنظیم میکنند(این کار را اغلب فروشندهی حافظه انجام میدهد، و بنا به نظر خریدار، تغییرپذیر است)؛ اگر PT به هر دلیل پاک شود، اطلاعات روی حافظه دست نخورده باقی میماند، ولی وقتی حافظه را به دستگاه وصل کنیم، آن را به طور کامل خالی نشان میدهد. ترمیم PT یکی از سادهترین روشهای بازیابی اطلاعات، و البته بدلیل تخصصی بودن آن، یکی از گرانترین روشهای بازیابی اطلاعات است.
**File Allocation Table(FAT) یا جدول تخصیص فایل که در این قسمت، فقط اسامی پوشهها و پروندهها نگهداری میشود و در صورت آسیب دیدن این بخش، اطلاعات را کمی دشوارتر از مرحلهی پیش، بازیابی میکنند. جالب است وقتی شما اطلاعاتی را روی حافظه میریزید هم بخش FAT باید اسم پروندهها را ذخیره کند و هم بقیهی حافظه، خود اطلاعات را. اما وقتی اطلاعاتی را حذف میکنید، فقط بخش FAT از اسم آن پرونده یا پروندهها پاک میشود، ولی اطلاعات، دستنخورده باقی میماند، مگر این که...(بخش پسین را ببینید)
***بخش سوم حافظههای دستگاههای رقومی، خانههاBlockیی دارند که هر خانه یک نشانی مستقل دارد و اطلاعات هر پروندهFile در یک یا چند تا از این خانهها ذخیره میشود. اگر این خانهها در FAT به اطلاعاتی تخصیص پیدا کند، این خانهها «پر» تلقی میشوند و اگر در FAT هیچ اطلاعاتی به این خانهها تخصیص پیدا نکند، این خانهها خالی بشمار میروند. در صورتی که اطلاعات جدیدی را به حافظه اضافه کنید، نخستین خانههای خالی، به اطلاعات جدید تخصیص خواهد یافت و این گونه است که دیگر اطلاعات پاک شده، قابل بازیابی نیست.
پس اگر اطلاعاتی از حافظهی شما پاک شد، بهترین کاری که میتوانید بکنید، خاموش کردن دستگاه است؛ نه اطلاعاتی به حافظه بیفزایید و نه چیزی از حافظه کم کنید و اگر تخصص ندارید، بازیابی را به یک متخصص بسپارید.
اما اگر تاکنون اطلاعات شما پاک نشده، هرگز به وسائل الکترونیکی، اطمینان نداشته باشید؛ شاید همان حافظهای که تا دیروز سالم و سلامت کار میکرد، ساعتی بعد، از کار بیفتد؛ بنابراین، از اطلاعات مهم و ارزشمند و شخصی خود، دست کم، یک نسخهی پشتیبان داشته باشید تا در صورت بروز مشکل برای یکی از حافظهها، دیگری را استفاده کنید و مجبور نشوید بابت بازیابی اطلاعات، هزینه کنید.
بسیار کوشیدم که مبحث تخصصی بازیابی اطلاعات را به زبان ساده توضیح دهم؛ امیدوارم که بهره برده باشید.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem