اوقات شرعی شهر ورزنه در سال 1401 خورشیدی(کیفیت پایین، مناسب گوشی)
برای دریافت نسخه PDF یا تصویر با کیفیت بالا، به
https://eitaa.com/aghamoalem
مراجعه فرمایید.
اوقات شرعي شهر ورزنه.jpg
7.37M
اوقات شرعی شهر ورزنه در سال 1401 کیفیت بالا
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: جابهجایی دوران سختی و رفاه، سنت الهی است🌼
🔵 ومَآ أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّبِيٍّ إِلَّآ أَخَذْنَآ أَهْلَهَا بِٱلْبَأْسَآءِ وَٱلضَّرَّآءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ ٤
ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ ٱلسَّيِّئَةِ ٱلْحَسَنَةَ حَتَّىٰ عَفَواْ
وَّقَالُواْ قَدْ مَسَّ ءَابَآءَنَا ٱلضَّرَّآءُ وَٱلسَّرَّآءُ فَأَخَذْنَٰهُم بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ ٩٥
🔴 و ما در هیچ دیاری پیامبری نفرستادیم، مگر ساکنان آن را با سختی و تنگنا و بیماری گرفتار کردیم، شاید تضرع و زاری کنند؛ سپس محنتها و رنجها را با خوبی و خوشی جایگزین کردیم، تا آن که وضعشان خوب شد و گفتند: «اجداد ما را نیز (از گردش روزگار، دوران) بیچارگی و رفاه میرسید»؛ پس ناگهان آنان را گرفتار کردیم در حالی که غافل بودند.
🔶 سورهی مبارکهی اعراف، آیات 94 و 95
🔍ماأَرْسَلْنا: نفرستادیم؛ فی: در؛ قَرْیَةٍ: شهر، روستا؛ مِنْ: از؛ نَبِیٍّ: پیامبری؛ إِلّا: مگر؛ أَخَذْنا: گرفتیم؛ أَهْلَ: اهل؛ ها: او؛ بِ: با؛ الْبَأْساءَ: آسیبهای روحی و غیر جسمی، تهیدستی، تنگدستی؛ الضَّرّاءِ: آسیبهای جسمی و مالی، بدبختی، ضرر، بیچارگی؛ لَعَلَّ: باشد که، شاید؛ هُمْ: ایشان؛ یَضَّرَّعونَ: گریه و زاری میکنند، ذلت به خرج میدهند؛ ثُمَّ: سپس؛ بَدَّلْنا: تبدیل کردیم، جایگزین کردیم؛ مَکانَ: جای؛ السَّیِّئَةِ: بدی؛ الْحَسَنَةَ: نیکی؛ حَتّیٰ: تا؛ عَفَوْا: زیاد شدند، دارایی و نفراتشان افزون شد؛ قالوا: گفتند؛ قَدْ: به تحقیق؛ مَسَّ: رسید، تماس گرفت، برخورد؛ ءاباءَ: پدران، اجداد؛ السَّرّاءُ: رفاه، ناز و نعمت؛ بَغْتَةً: ناگهانی؛ لایَشْعُرونَ: درنمییابند، نمیفهمند.
طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: بازنشر #یادداشت «ترقهبازی» به مناسبت چهارشنبه سوری
🔵 در تعالیم غربی، مفهومی وجود دارد به نام «حقوق بشر» یا Human Rights.
در تعالیم دینی، مفهومی داریم به نام «حق الناس» که بنا به نقل علمای اسلام، خداوند از «حق الله» مانند نماز و روزه و ... در صورت توبه و عهد قطعی برای پیشگیری از تکرار گناه، میگذرد؛ البته جبران حق الله هم در جای خود(مثل قضا کردن نماز و روزه و دادن کفاره بابت روزههای فوت شده و...)؛ اما «حق الناس» بدون جبران و جلب رضایت «ناس» یا مردم یا همان «بشر»، قابل بخشش و گذشت نیست. حقالناس، خود بخشی دارد به نام «حقوق عامه» که در واقع همان «حقوق بشر» است، به زبان دینی.
در خصوص حقوق عامه، میتوان موارد زیادی را برشمرد؛ از جمله حق آرامش و آسایش؛ که در عروسیها و شبهای چهارشنبهسوری با زدن ترقه، از مردم سلب میشود؛ معضلی بزرگ که هم اسباب مزاحمت برای مردم و بویژه بیماران و کهنسالان است و هم اسباب ترس و وحشت برای کودکان و خردسالان و نوزادان و هم اسباب سودهای کلان اقتصادی برای تولیدکنندگان و توزیعکنندگان آن، و البته اسباب تفریح و سرگرمی برای عدهی کمی که شاید مدعی عقل و فرهنگ و تمدن و تجدد باشند و حتی ممکن است نویسندهی این چند سطر را به تحجر و بسته بودن بودن فکر متهم کنند؛ افرادی که برای دو رکعتی بودن نماز صبح، به دنبال دلیلی علمی آن هم بر اساس علوم تجربی هستند، اما یک بار، فقط یک بار از خود نپرسیدهاند، برای زدن ترقه و ایجاد این حجم از سر و صدا و خطر، کدام دلیل علمی، دینی، روانشناختی یا هر دلیل دیگری را بهانهای برای این کار میکنند!
شاید نتوان وقتی ترقه بوفور در فروشگاههای سطح شهر به فروش میرسد، از جوانان و نوجوانان توقع داشت شور و نشاط جوانی را به کناری بگذارند و عاقلانه و متمدنانه، به عواقب کار خود بیندیشند؛ اما میتوان از فروشندگان عزیز انتظار داشت از سود این کالای خطرآفرین و دردسرساز، چشمپوشی کنند. همچنین از رئیس محترم دادگاه و نیروی محترم انتظامی میخواهیم در برابر این جرم مشهود(فروش ترقه) واکنشی در خور جرم، نشان دهند و با عوامل پیدا و پنهان توزیع ترقه در بخش، برخورد کنند؛ البته نه قهرآمیز، بلکه برخوردی ارشادی و فرهنگی و اگر برخورد ارشادی، نتیجه نداد، به سراغ برخورد قهرآمیز بروند.
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: تشکیل گروههای تبهکاری یا شبه تبهکاری در بین جوانان و نوجوانان
🔵 خبر شهادت یکی از عزیزان نیروی انتظامی، آن هم در حالی که میتوانست فرد تبهکار را با اسلحه زخمی کند یا بکشد، وجدان بسیاری از انسانهای آزاده را آزرد و قلبهای بسیاری را اندوهگین کرد.
🔵 اما این، تمام ماجرا نیست. کالبدشکافی ماجرا، به از بین رفتن اقتدار و ابهت نیروهای نظامی و انتظامی و حافظ امنیت با استفاده از امواج سهمگین رسانهای و تهمتهای ناجوانمردانه برمیگردد.
🔵 زنگ خطر تکرار این نوع حوادث، از هماکنون در شهر ما نیز به صدا درآمده است: مشکلی که برخی مدیران محترم مدارس متوسطهی پسرانه و معلمان عزیز به آن اذعان دارند: تشکیل گروههای کوچک تبهکاری و ایجاد سلسلهمراتب و یارگیری و عضوگیری. گرچه در آغاز، همه چیز به یک بازی کودکانه یا هوس جوانانه شباهت دارد، اگر با آن به روش فرهنگی(و البته نه قهری و خشونتبار) برخورد نشود، دیر یا زود نظیر این حوادث را در شهر خودمان هم خواهیم داشت.
🔵 اول به معلمان عزیز عرض میکنم که در برابر فرهنگ و تغییرات فرهنگی، همگی مسؤولیم و کشتیای که در آن نشستهایم، اگر غرق شود، همه را غرق خواهد کرد.
🔵 دوم به مسؤولان اجرایی و بالادستی شهرستان که برای اوقات فراغت خواهران و برادران دانشآموز، چارهای بیندیشید. اتلاف وقت نوجوانان ما در کنار کوچهها و خیابانها یا پای گوشیهای تلفن همراه، علاوه بر هدر رفت سرمایهی انسانی و نیروی جوانی، در آینده مشکلات زیادی را پیش روی مسؤولان خواهد گذاشت. اگر نمیتوانیم برای جوانان و نوجوانان، شغل ایجاد کنیم، دست کم فضای تفریح و گذران اوقات فراغت را برای آنان فراهم کنیم.
🔵 سوم به مسؤولان امنیتی و نظامی و انتظامی که تصور نکنید مماشات و اغماض، برای همهی جرایم، کارساز است؛ با برخی جرایم باید قاطع و سریع و روشن برخورد کرد؛ قبل از آن که این جرم مشهود، به رویهای ثابت و در برخی موارد، به فرهنگ تبدیل شود. چوب این اغماض را همهی جامعه از جمله خانوادههای همین مسؤولان خواهند خورد.
🔵 چهارم به مردم عزیز شهر! ریختن ابهت و از بین بردن اقتدار نیروهای انتظامی که باید امنیت و جان و مال و ناموس مردم را حفاظت کنند، پیش از آن که ضربهای به نظام یا خدشهای به دولت باشد، بلایی است که گریبانگیر ما و خانواده و مال و ثروت ما خواهد شد. مواظب باشیم کاری نکنیم این اقتدار، خدشهدار شود.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem