به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
موضوع: ریختن زباله
بعید نیست که شما هم در گوشه و کنار شهر یا حتی در حاشیه رودخانه و تپههای ماسهای و هر جایی که به آن فکر کنید، «زباله» دیده باشید؛ بیشتر از همه پلاستیک.
برای مردمی که فرهنگ و تمدن را مدعی هستند، بسیار زشت است که در گوشه و کنار شهر، انواع زباله دیده شود، از «ماسک» و پوست تخمه و کاغذ بگیر تا انواع کارتن و پلاستیک.
باید کاری کنیم که ریختن زباله حتی پوست تخمه روی زمین، که اسباب زحمت پاکبانهای عزیز و اسباب خجالت و شرمندگی در برابر مردمی است که به شهر وارد میشوند، کاری بسیار زشت و اسباب شرمساری و بیفرهنگی تلقی شود.
جالب است که چندی پیش شخصی که خودش مدام تخمه میشکست و پوستههای آن را روی زمین میریخت، از بیفرهنگی مردم، شکایت میکرد.
از مغازهداران و فروشندگان عزیز هم در همه جای شهر میخواهیم در حد توان خود، کمتر از کیسههای پلاستیکی استفاده کنند، و از مردم هم میخواهیم با مدیریت درست خرید، کمتر از کیسههای پلاستیکی استفاده کنند، برای مثال، برای خرید چند چیز، از یک پلاستیک استفاده کنند(چه اشکالی دارد پیاز و سیبزمینی هر دو در یک کیسه باشند؟) یا بهتر از آن، از کیسههای پارچهای استفاده کنند.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #دین
موضوع: انتظارسازنده
ما پیروان پیامبر خاتم(صلی الله علیه و آله و سلم) و شیعیان امیرالمؤمنین، علی، علیه السلام و منتظران ظهور حضرت مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستیم.
همهی ما، بارها و بارها، دعای فرج امام عصر(عج) را زیر لب زمزمه کردهایم و برای ظهور آن عزیز، دست به دعا برداشتهایم.
اما باید بدانیم که اسلام دین سکون و سکوت و درجا زدن نیست، اسلام دینی متعالی، پیشرو، بالنده و همواره در حال رشد و تعالی است.
آیا فقط با دعا کردن، میتوان گفت ما منتظر ظهور هستیم؟ آیا براستی نباید هیچ کاری برای ظهور انجام دهیم؟ آیا با نشستن در یک کنج و دست به دعا برداشتن، باید منتظر بود که ایشان ظهور کنند؟ در حالی که دشمنان آن امام موعود، ثانیه به ثانیه در حال کار و تلاش و برنامهریزی برای پیشرفت و تعالی علمی و اقتصادی خود و عقبگرد و انحطاط اخلاقی بشریت و بویژه، شیعیان آن حضرت هستند؟ ما برای پیشرفت علمی و اقتصادی کشور چه کردهایم؟ برای رشد و تعالی فرهنگی بشریت، بویژه شیعیان چه کردهایم؟
من معلم، چقدر تلاش کردهام دانشآموزانم در راه توسعهی علمی و فناوری و تعالی اخلاقی و فرهنگی قرار گیرند؟
آن عزیز طلبه، برای رشد و تعالی فکری بشریت و اعتلای فکری جامعه و پویا و بالنده نگه داشتن آن، چقدر تلاش کرده است؟ و چقدر از مطالب مخدر و ضد حرکت و پویایی را در منبر بر زبان رانده است؟
آن عزیز سرمایهدار، چقدر از سرمایهی خود را برای راهانداختن یک کارخانه یا کارگاه صرف کرده است و چقدر از آن را برای دلالی و افزایش قیمت زمین و مسکن و نیازهای روزانهی مردم خرج کرده است؟
و هزاران پرسش بیپاسخ دیگر.
دقت کنیم که نباید توقع داشته باشیم بدون تلاش و کوشش و جدیت و پیگیری، و فقط با دعا و تضرع، ظهور امام زمان(عج) را انتظار کشیم. انتظار، با سکون و سکوت و عزلت و گوشهنشینی، درست منطبق با تفکرات دستگاههای سخنپراکنی وابسته به سرمایهسالاران جهانی و شرکتهای چندملیتی است و این انتظار، نه سازنده، که کشنده و میرانندهی جامعه است؛ اما انتظار و دعا، همراه با کار و تلاش و جهاد در راه خدا، انتظاری است سازنده.
بدان امید که ما هم، منتظر باشیم، اما منتظر ظهور موعودی منتظر، عدلگستر، جهانوطن و...؛ نه در انتظار گذشتن روز دیگری از زندگی مثل روزهای دیگر....
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #زبان_فارسی
موضوع: افعال مرکب
در زبان فارسی، گاهی از افعال ساده استفاده میکنیم(مثل: رفتن، خوردن، بردن، کشیدن و...) و گاهی از افعال مرکب یا دو قسمتی(مثل کار کردن، راه رفتن، غذا خوردن، رنج بردن، بو کشیدن و...)؛ برای درک بهتر زبان فارسی، بهتر است که اجزای فعل مرکب را با سایر قسمتهای جمله از هم جدا نکنیم تا هم مفاهیم بدرستی منتقل شوند و هم گویاتر و روشنتر بنویسیم و حرف بزنیم؛ به این مثالها دقت کنید:
نادرست:
❌🚫⛔️فرزند من، نقاشی خیلی خوبی کشیده است.(فعل نقاشی کشیدن)
❌🚫⛔️دانشمندان ایرانی، اختراعات زیادی را کردهاند.(فعل اختراع کردن)
❌🚫⛔️با کم کردن شعله بخاری، صرفهجویی در مصرف گاز را بکنیم.(فعل صرفهجویی کردن)
❌🚫⛔️دولت باید بر تولید و توزیع کالا مدیریت درست بکند.(فعل مدیریت کردن)
❌🚫⛔️تهران، در دریا جواب اسرائیلیها را میدهد؟(فعل جواب دادن)
❌🚫⛔️زحمت باری که قرار بود بفرستید را کشیدید؟(فعل زحمت کشیدن)
❌🚫⛔️از زحمات شما، کمال تقدیر و تشکر را به عمل میآوریم.(فعل تشکر کردن)
❌🚫⛔️لطفا در این خصوص، اقدامات لازم را معمول دارید.(فعل اقدام کردن)
درست:
☑️فرزند من، بخوبی نقاشی کشیده است.
☑️دانشمندان ایرانی، خیلی زیاد، اختراع کردهاند؛ یا دانشمندان ایرانی، چیزهای زیادی اختراع کردهاند.
☑️با کم کردن شعلهی بخاری، در مصرف گاز، صرفهجویی کنیم.
☑️دولت باید بر تولید و توزیع کالا، بدرستی مدیریت کند.
☑️تهران در دریا، به اسرائیلیها پاسخ میدهد؟(بجای جواب میدهد)
☑️باری را که قرار بود، زحمت کشیدید و فرستادید؟
☑️از زحمات شما بینهایت(یا حتی قید «بکمال») تقدیر و تشکر میکنیم.
☑️لطف کنید در این زمینه، هرگونه لازم است، اقدام فرمایید.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #دین #فرهنگ_شهروندی
موضوع: تغییرات فرهنگ حجاب و عفاف
روی صحبت این #یادداشت، با افراد معتقد به مبانی #اسلام است.
در روزگاری نه چندان دور، در همین شهر ما، ورزنه، مردم چنان تعصب داشتند که حتی دانستن نام مادر یا همسرشان را زشت میدانستند؛ البته ما نمیخواهیم تعصبات غلط را تأیید کنیم و بگوییم آنچه در گذشته انجام میشد، درست است؛ ولی آنچه امروز آرام-آرام در شهر ما در حال وقوع است، قابل تحمل نیست. بسیاری از مردان، تحت تأثیر تبلیغات غربگراها یا باستانگرایان یا ماهوارهها، حجاب را سبک میشمارند، افتخار میکنند که با پُز روشنفکری، همسرانشان را با فکل پیدا و آرایش آشکار به شهر میآورند. حدود شرعی حجاب برای بانوان، بدرستی مشخص است؛ فقط گردی صورت و کف دو دست؛ حتی مچ دست و گلو هم باید از نامحرم پوشیده شود. چطور است که یک پدر متشرع و معتقد به مبانی اسلام، راضی میشود دخترش با لباسهای کاملا بدننما به نام ساپورت به محیط اجتماع برود، اگرچه چادر بر سر داشته باشد؟ چطور یک پدر یا شوهر مسلمان شیعه، راضی میشود همسرش در حالی که بخشی از موهای او آشکار شده، به خرید برود؟ چطور یک مسلمان و شیعهی علی(علیه السلام)، اجازه میدهد در پنجشنبهبازار، زنان و دختران آرایشکرده و شلحجاب و کمحجاب و بیحجاب، در میان انبوهی از مردان که برخی هرزهاند و برخی چشمچران و البته بسیاری پاک، بلولند؟ ما مسلمانها را چه شده؟ پدر! چرا اجازه میدهی فرزندت با لباس بدننما و آرایش غلیظ به مدرسه برود؟ حال آنکه در هر مدرسهی دخترانه، دست کم چند نیروی مرد کار میکنند؟ آیا مسلمانان هم باید از متهم شدن به «تحجر» و «واپسگرایی» و «املی» بترسند یا باید از خدا بترسند و تقوا پیشه کنند؟ بترسیم از آتش شل شدن گره روسریها و کش چادرها که اگر آتش بیحجابی درگرفت، خشک و تر را با هم میسوزاند؛ مسلمان و غیر مسلمان و زردشتی و آریایی و ... نمیشناسد. باور کنید آزادی حجاب، نه تنها شرایط روابط اجتماعی زن و مرد را بهبود نمیبخشد، فاجعه عمیقتر و بحرانیتر هم خواهد شد. برای نمونه در آمریکا، مهد آزادی روابط جنسی، از هر 6 زن، دست کم به یک زن با تعاریف آمریکایی، تجاوز شده است و این آمار برای دختران دانشجو، یک دختر از هر 4 دختر است. آیا از اساس، ما میتوانیم به فرهنگ برهنگی غرب تن دهیم؟ هشدار که اگر دست نجنبانیم و نسبت به حجاب زنان و دختران خود، سختگیری نکنیم، زودا که برهنگی، شهر را درنوردد و در این شرایط، چه شود، خدا داند.
لازم است یادآوری کنم این یادداشت، هیچ اقدام قهری را توصیه نمیکند؛ فقط کافی است هر کس از خانواده خود، همسر و دختر و خواهر خود، بخواهد حدود شرعی حجاب را بدرستی رعایت کند؛ خط به خط و مو به مو مطابق شرع مقدس؛ نه اندکی بیشتر و نه اندکی کمتر؛ و یادآوری به همسران و دخترانمان اگر در حجابشان سهوی دیدیم . همین، حجاب درست را رواج خواهد داد.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
#آهنگ_در_خودرو
یکی دیگر از مشکلات #فرهنگ_شهروندی در شهرها، و باز به طور ویژه در ورزنه که بتازگی شمارگان آن هم افزایش یافته، استفاده از خودرو با بلندگوهای بزرگ و آهنگهای با صدای بلند است؛ هر کس مختار است هر آهنگی را که دوست دارد، گوش کند(گرچه این اختیار، حلال و حرام شرعی آن آهنگ را مشخص نمیکند)؛ اما این که بخواهیم با صدای بسیار بلند، این آهنگ را به گوش سایر مردم هم برسانیم، هم اسباب زحمت مردم است، هم اسباب اذیت و آزار احتمالی اطرافیان سالمند، مریض، خردسال یا ... که در حال استراحت، خواب یا طی دورهی بیماری هستند. من بارها شاهد بودهام که با عبور چنین خودروهایی، کودک خردسالی که در آغوش مادرش بوده، وحشتزده و گریان شده است.
اغلب مالکان این خودروها، افرادی هستند که خود را «روشنفکر» و «امروزی» میدانند؛ اما غافلند که با پُز روشنفکری، نمیتوان عصر حجری و پارینهسنگی اندیشید و مانند یک کودک دو ساله، دنیا را فقط از دریچه چشمان خود دید که «دلم میخواهد»؛ پُز روشنفکری، به پاک اندیشیدن و درست اندیشیدن است، نه به لاف روشنفکری و بسته فکر کردن.
لازم است البته یادآوری کنم که بلند کردن صدای بلندگو و آزار مردم، فقط مخصوص خودروها نیست و میتواند عروسیها، مراسم شادی و عزا، و حتی گاه مراسم مذهبی را هم شامل شود. مهم هم نیست که آهنگی که از خودرو پخش میشود، حلال است یا حرام، شاد است یا غمگین، مذهبی است یا غیر مذهبی، فارسی است یا خارجی، باکلام است یا بدون کلام یا هر گزینه و امکان دیگر؛ آنچه مهم است، جلوگیری از ایجاد مزاحمت است با اختصاص صدایی که میخواهیم بشنویم، به محیط خصوصی(مثل داخل خودرو، داخل منزل، داخل مراسم عروسی، داخل مراسم عزا، داخل مراسم مذهبی و ...) و ممانعت از انتشار آن برای عموم مردمی که گاه، مشکلات و گرانیها و بیماریها و اعصابخردیها، گرفتارشان کرده، برای گوش کردن به صداهای دیگر، حوصله ندارند.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #دین
کی از اون دنیا خبر آورده؟
☑️ گفت و گوی دو جنین در رحم مادر ... ‼️
اولی: تو به زندگی بعد زایمان اعتقاد داری؟
دومی: آره حتماً؛ یه جایی هست که می تونیم راه بریم شاید با دهن چیزی بخوریم
اولی: امکان نداره. ما با جفت تغذیه می شیم. طنابشم اِنقد کوتاهه که به بیرون نمی رسه. اصلاً اگه دنیای دیگه هم هست چرا کسی تاحالا از اونجا نیومده بهمون نشونه بده؟
دومی: شاید مادرمونم ببینیم
اولی: مگه تو به مامان اعتقاد داری؟ اگه هست پس چرا نمی بینیمش؟
دومی: به نظرم مامان همه جا هست. دور تا دورمونه.
اولی: من مامانو نمی بینم پس وجود نداره.
دومی: اگه ساکت ساکت باشی صداشو می شنوی و اگه خوب دقت کنی حضورشو حس می کنی ...
این مکالمه چقدر آشناست ...‼️
🔴✔️این مطلب از کانال داناب در ایتا نقل شده است.
@dastanak_ir
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #زبان_فارسی
فعل معلوم و فعل مجهول
در زبان انگلیسی، مرسوم است که از افعال مجهول زیاد استفاده میکنند؛ در زبانهای فارسی و عربی هم استفاده از افعال مجهول، یعنی فعل(کار)ی که فاعل یا کنندهی کار معلوم نیست، مرسوم است. اما اشکال آنجاست که گاهی ما فعلی را که فاعل دارد، به صورت مجهول به کار میبریم؛ کاری که فقط در زبان انگلیسی مرسوم است و در زبان فارسی، وقتی فاعل فعل مشخص است، باید از فعل معلوم استفاده کنیم؛ به این مثالها دقت کنید:
نادرست:
❌🚫⛔️بیماران توسط دکتر ویزیت شدند. [فعل مجهول(ویزیت شدن) با فاعل معلوم(دکتر)]
❌🚫⛔️بیمارستانی در صنعا، از سوی هواپیماهای رژیم سعودی بمباران شد. [فعل مجهول(بمباران شدن) با فاعل معلوم(هواپیما)]
درست:
☑️پزشک(بجای دکتر)، بیماران را معاینه کرد(بجای ویزیت کرد).
☑️هواپیماهای نظام(بجای رژیم) سعودی، بیمارستانی را در صنعا بمباران کردند.
واضح است که دو جملهی دوم، روانتر و قابل فهمتر از دو جملهی اول هستند.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #دین
موضوع: این بخش دین را قبول دارم، این بخش دین را نه.
برخی چیزها، وقتی به اجزای خود هم تقسیم شوند، ذات و چیستی(ماهیت) آنها تغییر نمیکند، مثل یک میلگرد فولادی که اگر به چند قسمت هم تقسیم شود، میلگرد فولادی است؛ یا یک دیگ پلو، اگر باندازهی بشقاب و دیس و قاشق هم ریز شود، همچنان پلو، باقی خواهد ماند.
اما برخی چیزها، وقتی به اجزای خود تقسیم شوند، دیگر ذات و چیستی(ماهیت) پیشین خود را ندارند؛ فرض کنید چرخ یک خودرو را باز کنیم، اتاق آن را پایین بیاوریم و موتور آن را پیاده کنیم. آیا به چرخ خودرو هم میتوان «خودرو» گفت؟ آیا به اتاق یا موتور خودرو، میتوان گفت خودرو و بر آن سوار شد و از آن سواری گرفت؟ البته بخشهایی از خودرو هم انتخابی است و اگر نباشد، به خودرو بودن آن، لطمه نمیزند؛ برای مثال اگر خودرو رادیو نداشته باشد، همچنان خودرو است، ولی اگر موتور نداشته باشد، خودرو نیست.
گوشی تلفن همراه هم، وقتی گوشی است که همهی اجزای آن، در کنار هم باشند، وگرنه باتری و LCD و قاب و سیمکارت، هیچ یک بتنهایی، گوشی نیستند.
این مقدمه را گفتم که بگویم، اسلام، یک «کل» است که وقتی همهی اجزای آن(از نماز و روزه و خمس و زکات و جهاد[جهاد در عربی به معنی کوشش و تلاش است و مبارزه و جنگ، فقط یکی از جلوههای جهاد است] و امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری و حج و حجاب و ...) در کنار هم باشند، «اسلام» است و نمیتوان گفت: این بخش از دین را قبول دارم و این بخش را نه(نؤمن ببعض و نفکر ببعض/قرآن کریم). بنابراین، کسی که با بررسی اصول دین، به این نتیجه رسیده که اسلام دینی است کامل و پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) دارای مقام عصمت و مصونیت از گناه هستند، نمیتواند بخشهایی از دین را بپذیرید و بخشهایی را نه؛ که در این صورت، داستان شیر بی یال و دم و کوپال، خواهد شد.
البته دین اسلام هم، بخشهای اختیاری و قابل صرف نظر دارد، مثل نماز شب، یا روزهی مستحبی و صدقهی مستحبی. اما اگر بخشهای واجب آن، مثل نماز و روزه و حجاب و خمس و زکات و جهاد و کمک به دیگران و خیلی چیزهای دیگر را حذف کنیم، آنچه به آن اعتقاد داریم، اسلام نیست؛ یک دین مندرآوردی است.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #سوادرسانه
موضوع: فن تقطیع(برش) در رسانهها
یکی از فنونی techniqueکه در رسانهها برای خلاصه کردن یک سخنرانی یا نشست خبری conference انجام میشود، بریدن قسمتهایی از آن است که چندان مهم نیست؛ مثل بخشهایی که شاید سخنران مکث میکند یا مثالی را بیان میکند؛ اما متأسفانه برخی رسانهها از فن تقطیع برای تغییر محتوای بیان شده استفاده میکنند؛ مثالی که بسیار معروف است، ادعای سخنگوی دولت موقت است که گفته بود: « برای اقشار کمدرآمد، آب و برق مجانی میشود»؛ و پاسخ امام خمینی(ره) که فرموده بودند: «دلخوش به این مقدار نباشید که آب و برق را مجانی میکنیم، اتوبوس را مجانی میکنیم»؛ رسانههای معاند با تقطیع یا برش «دلخوش به این مقدار نباشید» و پخش «آب و برق را مجانی میکنیم، ...» درست برعکس نظر امام خمینی(ره) نتیجهگیری میکنند. بگذریم که بتازگی یکی از مقامات ارشد کشور هم، به همین تقطیع سخنان امام خمینی(ره) استناد میکند و میگوید ما آرزوی دیرینهی نظام را برآورده کردیم! در حالی که از اساس امام خمینی(ره) با این موضوع، مخالف بودهاند.
یکی دیگر از روشهای تقطیع، برخلاف روش اول، کنار هم قرار دادن چند برش نامربوط از یک شخصیت و ساختن جملاتی نامربوط است که نمونهی آن، صوتی بود که با عنوان «جلسهی لو رفته ...» چندی پیش در شبکههای اجتماعی منتشر شد. البته چنانکه در مطلب قبلی هم گفتیم، امروزه با فناوری #DeepFake ساختن ویدئو از شخصیتها، به فن تقطیع نیاز ندارد و کافی است یک تصویر از یک شخص داشته باشیم تا بتوانیم از او ویدئویی بسازیم که بطور کلی وجود ندارد.
سومین روش تقطیع، نمایش برشی از یک ماجراست که مدیران یک رسانه آن را میپسندند و پنهان کردن بخشهایی که مدیران آن رسانه، آن را دوست ندارند؛ مثل انتخاب صحنههای خاصی از راهپیمایی 22 بهمن در BBC یا انتخاب صحنههای قمهزنی در صفحهی جستجوی google برای عبارت Ashura است؛ یعنی برش اصل موضوع و پرداختن به فرع.
برای نمونه، این ویدئو را تا آخر ببینید تا به اشتباه نیفتید.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #فرهنگ_شهروندی
موضوع: موتورسواران نوجوان و جوان
همین چند ماه پیش بود که در اثر سانحهی تصادف، یک جوان عزیز را از دست دادیم. متأسفانه چند وقتی است که تکچرخ زدن با موتورسیکلت به سرگرمی نوجوانان و جوانان شهرمان تبدیل شده است؛ البته این که در شهر ما مراکز تفریحی و سرگرمی و گذران اوقات فراغت و کلاسهای آموزشی فوق برنامه و خیلی چیزهای دیگر، باندازهی کافی وجود ندارد، درست؛ این که بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و قرنطیهی خانگی و محدودیت سفر و تفرجگاه(پارک)ها و مکانهای بازی مزید بر علت شده و کار را برای نوجوانان و جوانان شهر، سختتر کرده، باز هم درست؛ اما ما به عنوان پدران و مادران و اولیا و معلمان جامعه، تا کی باید ساکت بنشینیم و دست روی دست بگذاریم تا جوان دیگری قربانی هیجانات دوران نوجوانی و جوانی شود و جان خود را از دست بدهد؟ اگر خدای ناکرده، قربانی بعدی، یکی از نزدیکان و بستگان ما باشد، چه باید بکنیم؟ آیا براستی، مسأله این قدر کوچک است که دست کم
با امر و نهی کردن فرزندانمان؛
با وقت گذاشتن و همبازی شدن با آنها؛
با دوتایی سوار موتور شدن و یاد دادن قوانین راهنمایی و رانندگی؛
با بیان مخاطرات رانندگی پرخطر؛
و یا با هر روش معقول و منطقی دیگر، نتوانیم از این دست رویدادهای ناگوار، که هستی و تمام زندگی چندین خانواده را به باد خواهد داد، جلوگیری کنیم؟
بیایید همه با هم، یا هر کس به روشی که خود صلاح میداند، پایانی باشیم بر مرگهای ناگوار تصادفات قابل پیشگیری. باور کنید، بسیاری از تصادفات منجر به جرح و فوت، براحتی و با کمی دقت و مراعات و احترام به قانون، رخ نخواهد داد و خانوادههایی را عزادار نخواهد کرد.
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
به نام خدا
#یادداشت #زبان_فارسی
موضوع: علامت جمع عربی در زبان فارسی
در زبان فارسی، دو علامت جمع داریم، یکی «ها»(مثل پرندهها، دیوارها و...) و دیگری «ان»(مثل جانوران، آدمیان و...)؛ در زبان عربی دو علامت جمع وجود دارد؛ یکی «ون» و «ین» برای مذکر و دیگری «ات» برای مؤنث. دو علامت مثنی(دوتایی) هم وجود دارد که معادل فارسی ندارد؛ یکی «ان» و دیگری «ین». دقت کنیم که کلمههای فارسی را نباید با علامت جمع یا تثنیه(دوتایی) عربی، جمع بست؛ بنابراین واژههای فارسی «سفارش»، «پیشنهاد»، «فرمایش»، «گزارش» و ... نباید با «ات» عربی به صورت «سفارشات»، «پیشنهادات»، «فرمایشات»، «گزارشات» و مانند آن جمع بسته شود و «سفارشها»، «پیشنهادها»، «فرمایشها»، «گزارشها» و... درست است. همچنین نباید کلمات عربی را با علامت جمع مذکر عربی جمع ببندیم؛ برای مثال شایسته است بجای مسافرین، مجالسین، مراجعین، مزاحمین، منافقین، قاتلین و... بگوییم و بنویسیم: مسافران، مجالسان، مراجعان، مزاحمان، منافقان، قاتلان و ...
#محمدحسین_یزدانی_بخش
انتقاد، نظرات، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
سایر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem