⁉️سوال
آیا در کفاره به جای دادن غذا می توان پول آن را به فقیر پرداخت کرد؟🧐
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
پرداخت پول کافی نیست اما چنانچه فقیر مورد اعتماد و اطمینان باشد می توان پول طعام را به او پرداخت کنید و فقیر را در خرید طعام وکیل کنید تا فقیر پس از خرید آن را مالک شود یا مصرف نماید
✍آیت الله سیستانی:
پرداخت پول کافی نیست مگر اینکه صاحب کفاره فقیر را وکیل کند تا با پول کفاره طعام را از طرف صاحب کفاره خریداری کند و از طرف او آن را به عنوان کفاره به ملک خودش درآورد و آن را به عنوان کفاره قبول نماید و در صورتی که صاحب کفاره بری الذمه می شود که مشخص شود فقیر طبق وکالت عمل کرده است
✍آیت الله مکارم:
پرداخت پول به جای طعام کافی نیست مگر اینکه یقین داشته باشد که فقیر آن پول را صرف همان چیزی میکند که پولش را به فقیر داده مثلا اگر پول نان به فقیر داده یقین کند فقیر پول را صرف خرید نان می کند
#روزه
#پول_کفاره
#وکیل_کردن_فقیر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔄 یادآوری
📚 احکام روزه طبق فتاوای حضرت آیة اللّه العظمی خامنه ای (مد ظله العالی)
💠 مواردی که قضا و کفاره عمد واجب است:
۱. هرگاه در ماه مبارک رمضان کارهایی که روزه را باطل میکند از روی عمد و اختیار و بدون عذر شرعی انجام شود، علاوه بر اینکه روزه باطل میشود و قضا دارد، کفارة عمد نیز بر انسان واجب میشود، چه بداند کفاره دارد و چه نداند.
۲. اگر کاری را که میداند حرام است ولی نمیداند روزه را باطل میکند انجام دهد، علاوه بر قضا، بنابر احتیاط واجب باید کفاره بدهد.
۳. اگر در ماه رمضان به گفتة کسی که میگوید مغرب شده و اعتمادی به گفتة او نیست، افطار کند، سپس متوجه شود مغرب نبوده، قضا و کفاره بر او واجب میشود.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
#ماه_رمضان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✍
احکام روزه اولی ها چیه؟ باید حتما روزه بگیرن؟
آیت الله خامنه ای:
اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
آیت الله مکارم:
دختران با تمام شدن نه سال قمري (8 سال و 8 ماه و 25 روز شمسي) بالغ میشوند، ولي چنانچه قادر بر انجام برخي از تکاليف مثل روزه نباشند، انجام آن براي آنها واجب نيست؛ و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاي آنهم نباشند، قضا نيز ندارد، ولي براي هرروز بايد فقيري را سير کنند.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠حکم نقل روایاتی که در کتاب ها آمده و از راست یا دروغ بودن آن ها اطلاعی نداریم:
🌺نقل روایاتی که در کتاب ها آمده است و انسان نمی داند که دروغ است، اشکال ندارد، هرچند احتیاط مستحب آن است که آن ها را با نسبتِ به آن کتاب، نقل کند.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠حکم روزه واجب معین(مثل ماه رمضان) کسی که مردد در گرفتن روزه می شود یا اینکه قصد می کند یکی از مبطلات روزه را انجام دهد؛ چیست؟
🌺اگر در روزهی واجب معین بین روز مردد شود که روزه را ادامه دهد یا نه و یا تصمیم بگیرد یکی از مبطلات روزه را انجام دهد ولی آن را انجام ندهد، بنا بر احتیاط واجب باید روزه را تمام کند و بعداً قضای آن را بگیرد.
📚 رساله نماز و روزه آیتالله خامنهای/مسأله ۸۱۴
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📗 🌙 #احکام_روزه| کارهایی که برای روزه دار مکروه است
🔻 چند چیز برای روزه دار مکروه است و از آن جمله است:
1️⃣دارو ریختن به چشم و سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد
2️⃣انجام دادن هر کاری که مانند خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف می شود،
3️⃣ انفیه کشیدن (۱) اگر نداند که به حلق می رسد و اگر بداند به حلق می رسد جایز نیست (۲)،
4️⃣ بو کردن گیاههای معطر،
5️⃣ نشستن زن در آب (۳)،
6️⃣ استعمال شیاف،
7️⃣ تر کردن لباسی که در بدن است،
8️⃣ کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید،
9️⃣ مسواک کردن به چوب تر (۴)
0️⃣1️⃣ و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد (۵) و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد در صورتی که منی بیرون آید روزه او باطل می شود (۶).
⚜️ @Ahkaam ⚜️