🔵 #آب_نیسان
👌ادعیه که باید بر اب خوانده شود
بعد از این که در این ماه آب باران را جمع آوری کردید، بر آن سوره های فاتحه و آیه الکرسی (255-257 بقره) و سوره توحید (قل هو الله احد) و دو سوره معوذتین (قل اعوذ برب الفلق ... و قل اعوذ برب الناس) و سوره کافرون را هر کدام هفتاد بار می خوانی و هفتاد مرتبه الله اکبر و هفتاد بار "لااله الا الله" می گویی و هفتاد بار صلوات می فرستی و هفت روز پی در پی صبح و شام از آن می نوشی .
⁉️ سوال :
✨ استفاده از عطر و اسپرى براى زن 👩 در بیرون از خانه 🏡 چه حكمى دارد؟
✍ آیت الله خامنه ای :
فى نفسه مانعى ندارد ولى اگر جلب توجه 👤 نامحرم مىكند باید از كنار نامحرم عبور نكنند.❌
✍ آیت الله مکارم شیرازی : 🌹استفاده از عطر و ادکلن به این منظور و به مقداری که بوهای نامطبوع 😷 بدن را دفع کند مانعی ندارد.
✍ آیت الله سیستانی :
👀 اگر موجب تهییج و تحریك باشد جایز نیست.⛔️
#احکام_پوشش_بانوان_عطر
#احکام_استفاده_عطر_ادکلن_نامحرم
➖➖➖➖➖
کانال پاسخگوی احکام👇😊
🆔 http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d
🙎 خانمی هستم و باید هر روز آمپول 💉 بزنم. آمپول زنِ درمان گاه نزدیک ما مرد 👱 است و درمان گاه دورتری هست که آمپول زن خانم نیز دارد، ولی به علت دوری باید با ماشین 🚙 بروم؛ آیا می توانم نزد مرد آمپول بزنم؟
✅ پاسخ :
این کار حرام ⛔️ است، مگر در موارد اضطرار (ناچاری) و این فرض (دور ی مکان) اضطرار محسوب نمی شود.
‼️زن نمی تواند آستین خود را برای آمپول زدن یا فشار خون یا نبض گرفتن و مانند آن در مقابل نامحرم بالا بزند، مگر در هنگام اضطرار؛ مثل این که اگر بخواهند او را به جایی دیگر ببرند، خطر مرگ یا نقص عضو و یا آسیب جدّی در پی خواهد داشت.
-----------------------------
📝 احکام مصور پوشش بانوان؛ مسئله 53، سوال 54، مسئله 55 و سوال 56
#احکام_پوشش_آمپول_زن_مرد
#احکام_پزشک_مرد_آمپول_اضطرار
➖➖➖➖➖
کانال پاسخگوی احکام👇😊
🆔 http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d
🔵با سلام. در مورد کفاره تاخیر روزه و عذر کمی توضیح بدهید؟
🔻پاسخ👇😊
کفاره تاخير و عذر، به ازاء هر روز يک مد طعام(معادل 750 گرم گندم، برنج و مانند آن) و يا اطعام يک فقير (حدود 2500 تومان) که بايد به مصرف نان يا طعامي برسد که يک انسان را سير کند، همچنين پرداخت پول بجاي کفاره کافي نيست مگر اينکه يقين داشته باشد که فقير، آن را صرف نان مي کند.
برای سهولت امر می توانید از درگاه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی جهت اطلاع از مبالغ آن و نیز نسبت به پرداخت آن استفاده نمایید.
نشانی الکترونیکی درگاه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی: http://www.leader.ir/fa/monies
👈🏻 شب نیمه شعبان از جمله شبهای بافضیلت و از چهار شبی است که در روایات به احیای آن توصیه شده است که ولادت با سعادت ولیعصر حضرت مهدی(عج)در سحرگاه این شب به وقوع پیوسته است.
🔸از امام باقر(علیه السلام) درباره فضیلت شب نیمهشعبان سؤال شد، ایشان فرمودند:
«این شب بهترین شب پس از #شب_قدر است.... پس در نزدیک شدن به خداوند در این شب بکوشید، همانا آن شبی است که خداوند بر خود سوگند خورده که هیچ سائلی را از درگاهش برنگرداند...»
🔸برخی از اعمال امشب به نقل از مفاتیح الجنان:
1️⃣ احیای شب به دعا و نماز
پیامبر(صلی الله علیه واله) فرمود: هرکه این شب را زنده بدارد در روزی که قلبها بمیرند قلبش نمیمیرد.
حضرت علی(علیه السلام) به نقل از رسول خدا(صلی الله علیه واله) فرمودند: هرگاه شب نیمه شعبان فرا رسید، شبش را احیا، و روزش را روزه بگیرید، که خداوند در این شب از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا میدهد: آیا آمرزشخواهی نیست که بیامرزمش؟! آیا روزیخواهی نیست که روزیاش دهم؟!
2️⃣ خواندن صلوات شعبانیه
3⃣خواندن این دعا:
اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنَا هَذِهِ وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِکَ وَ مَوْعُودِهَا الَّتِی قَرَنْتَ إِلَى فَضْلِهَا فَضْلًا فَتَمَّتْ کَلِمَتُکَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لَا مُبَدِّلَ لِکَلِمَاتِکَ وَ لَا مُعَقِّبَ لِآیَاتِکَ نُورُکَ الْمُتَأَلِّقُ وَ ضِیَاؤُکَ الْمُشْرِقُ وَ الْعَلَمُ النُّورُ فِی طَخْیَاءِ الدَّیْجُورِ الْغَائِبُ الْمَسْتُورُ جَلَّ مَوْلِدُهُ وَ کَرُمَ مَحْتِدُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ شُهَّدُهُ [شهدائه] وَ اللَّهُ نَاصِرُهُ وَ مُؤَیِّدُهُ إِذَا آنَ مِیعَادُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ أَمْدَادُهُ سَیْفُ اللَّهِ الَّذِی لَا یَنْبُو وَ نُورُهُ الَّذِی لَا یَخْبُو وَ ذُو الْحِلْمِ الَّذِی لَا یَصْبُو مَدَارُ الدَّهْرِ وَ نَوَامِیسُ الْعَصْرِ وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ الْمُنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الذِّکْرُ وَ مَا یَنْزِلُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ أَصْحَابُ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ تَرَاجِمَةُ وَحْیِهِ وَ وُلَاةُ أَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى خَاتِمِهِمْ وَ قَائِمِهِمْ الْمَسْتُورِ عَنْ عَوَامِلِهِمْ [عوالمهم] وَ أَدْرِکْ بِنَا أَیَّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِیَامَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ اقْرِنْ ثَارَنَا بِثَارِهِ وَ اکْتُبْنَا فِی أَعْوَانِهِ وَ خُلَصَائِهِ وَ أَحْیِنَا فِی دَوْلَتِهِ نَاعِمِینَ وَ بِصُحْبَتِهِ غَانِمِینَ وَ بِحَقِّهِ قَائِمِینَ وَ مِنَ السُّوءِ سَالِمِینَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ وَ الْمُرْسَلِینَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِهِ الصَّادِقِینَ وَ عِتْرَتِهِ النَّاطِقِینَ وَ الْعَنْ جَمِیعَ الظَّالِمِینَ وَ احْکُمْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُمْ یَا أَحْکَمَ الْحَاکِمِینَ.
4⃣زیارت امام حسین(علیه السلام)
هر گاه روز اول شعبان فرارسد منادی از عرش الهی ندا میدهد: ای زائرین حسین(علیه السلام) از زیارت حسین در شب نیمه شعبان غافل نشوید؛ چه اگر میدانستید چه چیز در آن نهفته است کل سال را برای آمدنش به انتظار مینشستید.
5⃣گفتن اذکار اربعه
امام باقر علیهالسلام میفرماید: هرکه در این شب صدمرتبه «سبحانالله» و صدمرتبه«الحمد لله» و صدمرتبه «الله اکبر» و صدمرتبه «لا اله الا الله» بگوید خداوند گناهان گذشتهاش را میآمرزد و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد چه حاجاتی را که از خدا خواسته و چه آن را که نخواسته اما خدا آن را میداند. این از فضل خداست بر بندگانش.
#نیمه_شعبان
@ahkam01
✳️ #خرج_کردن_عیدی_بچه ها
❓آیا پدر و مادر می توانند مبالغی را که بابت عیدی به فرزندان توسط اقوام داده می شود، در امور جاری زندگی مصرف کنند؟
✅ پاسخ:🔻🔻
_ مبالغ عیدی که به فرزندان غیربالغ پرداخت می شود، اگر پدر یا جدّ پدری به عنوان ولایت بر کودک، آن را قبض کرده باشد، ملک کودک محسوب می شود و ولیّ کودک (پدر یا جد پدری) می تواند در مال او به گونه ای تصرف کند که مفسده ای برای کودک نداشته باشد، بلکه احتیاط در این است که مصلحت کودک را مراعات کند.
==========
✅ پایگاه اطلاع رسانی امام خامنه ای
✳️ @ahkam01
👆🔵پیدا کردن قبله با شاخص👇👆
🔻👈نوک سایه ی شاخص روی زمین را علامتگذاری می کنیم . به مدت ده یا بیست دقیقه ، صبر می کنیم تا نوک سایه چند سانتیمتر جابهجا شود. حال محل جدید سایه ی شاخص ( که تغییر مکان داده است ) را علامتگذاری می نماییم . حال اگر این دو نقطه را با خطی به هم وصل کنیم . نقطه ی علامتگذاری اول سمت غرب، و نقطه ی دوم سمت شرق را نشان میدهد👌
@ahkam01
🔶🌿 #مژه_مصنوعی
🔶🌿 غسل و وضو با وجود مژه مصنوعی
❓ سؤال: آیا چسباندن مژه مصنوعی برای وضو و غسل اشکال دارد؟
✅ جواب: چسباندن مژه مصنوعی چه دائم و چه موقت، مانع رسیدن آب به اعضای وضو و غسل است و باید قبل از وضو و غسل، هر چند مستلزم هزینه یا زحمت باشد، برطرف شود و وضو و غسل جبیره ای صحیح نیست مگر آنکه برطرف کردن در وقت نماز حرج و مشقت غیرقابل تحمل داشته باشد، که در این صورت باید وضو و غسل به صورت جبیره ای انجام شود، ولی پس از رفع عذر باید برای وضو و غسل بعدی مانع را برطرف کند، در هر حال با توجه به زینت بودن آن، باید از نامحرم پوشانده شود.
___
🌿🌼 پایگاه اطلاع رسانی دفترامام خامنه ای
🔶🌿 🔻کانال پاسخگوی احکام👇😊
http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d
آیدی ما پاسخ به سوالات شرعی👇
@hosein5
🔵سوال از یا مهدی(عج):👇😊
میخاستم بدونم کسی که سریع میاد به نماز جماعت وصل میشه و جماعت رسیدن به رکعت دوم ماهم همزمان نمازمونو میبندیم ک میشه رکعت اول بعد اونا میخان حرکت قنوت رو انجام بدن ما باید اینجا چیکار کنیم؟؟؟
🔻پاسخ👈 همراه امام جماعت قنوت را بخوانید، حتی اگر در رکعت دوم زمانی اقتدا کردید که امام قنوت میخواند نیاز نیست صبر کنید تا به رکوع رود بلکه در همان قنوت اقتدا کنید و با امام قنوت را بخوانید
👌کانال پاسخگوی احکام🔻
@ahkam01
🔵سوال👇
سلام علیکم.لطفا نظر مراجع عظام را درمورد اینکه وکیل میتواند کفاره غیر عمد چند نفر را که به او سپرده شده برای افطار مناطق سیل زده هزینه نماید. در کفاره عمد چطور؟ در این مورد وکیل باید به دستور مرجع خود عمل کند یا مرجع موکل. با تشکر. مرجع وکیل رهبر معظم
🔻پاسخ🔻👇
با سلام . کفاره روزه باید صرف موارد خاص خود شود و در این خصوص مراجع اعلم اجازه نداده اند
🔵سوال👇😊
F.A:
سلام وقتتون بخیر و خداقوت🌺
راجع به موسیقی سوال داستم:
.گوش دادن به آهنگهای سنتی،
و آهنگ سراج
و افتخاری چه حکمی دارن؟
مرجعم :رهبر
🔻پاسخ🔻👇
هر موسیقى که به نظر عرف موسیقى لهوى و مطرب که مناسب با مجالس عیش و نوش است باشد، موسیقى حرام محسوب مىشود و فرقى نمىکند که موسیقى کلاسیک باشد یا غیر کلاسیک. تشخیص موضوع هم موکول به نظر عرفى مکلّف است و اگر موسیقى این گونه نباشد بخودى خود اشکال ندارد.
👌کانال پاسخگوی احکام👌پاسخ به سوالات شرعی شما👌
http://eitaa.com/ahkam01
ایدی ما جهت دریافت سوالات👇
@hosein5
🔵افطار روزه پس از گذشتن از حدّ ترخّص 👇
🔻سوال : آیا مسافر میتواند پس از گذشتن از حد ترخص شهر خود، روزه خود را افطار کند؟
👌پاسخ: میتواند، اگر مسافرت او حد شرعی را داشته باشد.
ادامۀ روزه در مسافرت شرعی
http://eitaa.com/ahkam01
✈️مسافرت در ماه رمضان✈️
🔵سوال: حکم مسافرت روزه دار در قبل و بعد از ظهر ماه مبارک رمضان چیست؟
پاسخ:
🍃1-اگر مسافر بعد از ظهر به وطنش برسد، یا به جایی برسد كه می خواهد ده روز در آنجا بماند: 🔺نباید آن روز را روزه بگیرد.🔺
🍃2-اگر قبل از ظهر برگردد به وطنش برسد، یا به جایی برسد كه می خواهد ده روز در آنجا بماند : 🔺در صورتی كه افطار نكرده باشد، روزه آن روز بر او واجب می شود، بنابراین باید نیّت روزه بكند و روزه اش هم صحیح است.✅
🤔 مثلاً اگر شخص روزه دار بعد از ظهر روز سه شنبه از وطن خود یا جایی که ده روز در آن قصد ماندن کرده بود به جایی مسافرت نماید، روزه آن روزش(سه شنبه) صحیح است و برای این که روزه روز چهارشنبه اش نیز صحیح باشد باید قبل از ظهر در روز چهارشنبه به وطن خود یا جایی که می خواهد ده روز در آنجا بماند، برسد، و در صورتی که کاری را هم که روزه را باطل می کند، انجام نداده باشد، و بعد از رسیدن به این مکان، نیت روزه کند، روزه اش صحیح است.✅
-------------------
📝 منبع:توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1، ص 953، م 1721و 1722
#احکام_روزه
#احکام_مسافرت_در_ماه_رمضان
➖➖➖➖➖
کانال پاسخگوی احکام👇
🆔 http://eitaa.com/ahkam01
🔵سوال ازگل نرگس:👇
👌سلام خدا قوت. در زمان بلوغ از امام خمینی تقلید می کردم. بعد از رحلت ایشون از آیت الله بهجت تقلید کردم. و بعد از ایشون از رهبر معظم. آیا این روش تقلید من اشتباه بوده؟
🔻پاسخ👈با سلام. اشتباه نیست بلکه اعمال شما صحیح است
http://eitaa.com/ahkam01
🔻سوال ازسیمرغ:👇😊
سلام
مالیدن کافور واجبه یا همین که بر مواضع هفت گانه ریخته شود کافیه؟
🔵پاسخ👈مسأله ۵۸۵ (نظر حضرت امام راحل)بعد از غسل، واجب است میّت را حنوط کنند، یعنی به پیشانی و کف دستها و سر زانوها و سر دو انگشت بزرگ پاهای او کافور بمالند (۱)
(۱) (گلپایگانی، صافی:) و بنا بر احتیاط واجب در این چند موضع مقداری کافور هم بگذارند..
(مکارم:) و احتیاط آن است مقداری از کافور روی این اعضاء بگذارند و باید کافور پاک و مباح و تازه باشد، به طوری که عطر معمولی خود را حفظ کند.
(سیستانی:) کافور بزنند به طوری که مقداری از کافور در آنها باقی بماند هر چند به غیر مالیدن باشد.
کانال پاسخگوی احکام👇😊
http://eitaa.com/ahkam01
🔵سوال از:عشق فقط یک کلام "حسین علیه السلام" ش:
با سلام
اگر کسی به دلیل روزه گرفتن دچار مریضی شدید شود حکم روزه او چیست؟ مرجع آیت الله خامنه ای
🔻پاسخ👈👌کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست بلکه حرام است، خواه این یقین و خوف از تجربهی شخصی حاصل شده باشد یا از گفتهی پزشک امین یا از منشأ عقلایی دیگر.
ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن، تشخیص خود روزهدار نسبت به خودش است، بنابراین اگر پزشک بگوید روزه ضرر دارد، اما او با تجربه دریافته است که ضرر ندارد باید روزه بگیرد، همچنین اگر پزشک بگوید روزه ضرر ندارد ولی او بداند روزه برایش ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد نباید روزه بگیرد.
کانال پاسخگوی احکام👇😊
http://eitaa.com/ahkam01
👌کانال پاسخگوی احکام👌پاسخ به سوالات شرعی شما👇
http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d
👇ایدی ما جهت دریافت سوالات شرعی شما👇
@hosein5
🔻سوال ازعلی آقا عبداللهی:👇
سلام، خدا قوت،خانمی در ماه رمضان پارسال چندتا روزه گرفت و بعد حالش بعد شد، رفت دکتر، دکتر آزمایش ها رو دید گفت، نباید روزه بگیرد، بعد از ماه رمضان هم خواست که قضای اون روزه ها رو بگیره، که بازهم پیش دکتر رفت، و دکتر گفت نباید، روزه بگیرد، حالا تکلیف این روزه های قضا چی میشود؟
👈پاسخ
🔵با سلام اگه روزه برایش ضرر داشته، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نتوانسته -به علت مریضی- قضا کند _به تشخیص خودش_روزه قضا بر او واجب نیست و باید به ازای هر روز 750 گرم طعام به فقیر بدهد.
کانال پاسخگوی احکام👇
http://eitaa.com/ahkam01
🔵سوال از گل نرگس👇
سلام.خدا قوت. زمانی که در نماز جماعت در حالت تجافی قرارداریم ذکر تشهد را با امام جماعت همزمان می خوانیم. ولی امام جماعت وقتی وارد ذکر سلام شد ما باید بلند شیم و ادامه نماز را بدهیم یا باید تا 3 سلام در حالت تجافی بمانیم و بعد ادامه نماز را بدهیم. ممنون
مقلد رهبر معظم انقلاب
🔻👇پاسخ👌با سلام.
مخیر هستید که نیت فرادا کنید و ادامه نماز را بدهید و هم میتوانید بعد از اتمام سلام امام جماعت برخیزید👌
کانال پاسخگوی احکام👇😊
http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d