✨💫✨💫✨💫✨
💢سوال :
♻ کثیرشک چه کسی است ؟ معیار کثیرالشک چیست ؟ ♻
✅ پاسخ: 👇👇
✅ کثیر الشک کسی است که بگویند زیاد شک میکند و اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند یا در سه نماز پشت سر هم شک کند، «کثیر الشکّ» است.
🚫 شک از عمل شیطان است و کسی که بسیار شک می کند یک نوع وسوسه شیطانی است که محرک چنین شخصی می باشد پس باید از این عمل اجتناب و دوری کرد، مخصوصا شما که جوان هستید و هنوز در ابتدای کار بسر می برید، دقت کنید شیطان شما را احاطه نکند و با وسواسهای نادرست شما را خسته و ناامید از دین نکند.
👈 وظیفه کثیر الشک :نباید به شک خود اعتنا کند،هر طرفی که به نفع او است را انتخاب کند ، خواه در عدد رکعات نماز باشد، یا در اجزای نماز، یا شرایط نماز.
👌 مثلا اگر در نماز صبح بین دو سه شک کند بگوید دو رکعت خوانده ام و اگر در بجا اوردن رکوع و سجده شک کند بگوید انجام داده ام.
💠 فقط مراعات این قاعده مهم و لازم است : كثيرالشك اگر در بجا آوردن چيزى شك كند چنانچه بجا آوردن آن نماز را باطل نمی كند بايد بنا بگذارد كه آن را بجا آورده، مثلا اگر شك كند كه ركوع كرده يا نه بايد بنا بگذارد كه ركوع كرده است و اگر بجا آوردن آن نماز را باطل می كند بايد بنا بگذارد كه آن را انجام نداده، مثلا اگر شك كند كه يك ركوع كرده يا بيشتر چون زياد شدن ركوع نماز را باطل می كند بايد بنا بگذارد كه بيشتر از يك ركوع نكرده است.
چندنکته : ◀ نکته اول : اگر کسی بعد از نماز شک کند که در هنگام نماز وضو داشته یا نه نمازی که خوانده صحیح است ولی باید یرای نمازهای بعدی وضو بگیرد
◀ نکته دوم : عمل وسواسی و کثیر الشک نسبت به شک خود : 👇
🔶آیت الله خامنه ای: كثيرالشك تا وقتى يقين نكند كه به حال معمولى مردم برگشته بايد به شك خود اعتنا نكند و اگر اعتنا كند موجب بطلان عمل میشود.
🔷آیت الله مکارم شیرازی: اشخاص وسواسى باید به یقین و شکّ خود عمل نکنند بلکه مطابق اشخاص معمولى عمل کنند خواه یقین براى آنها حاصل شود یا نه، و الاّ در بسیارى از موارد نمازشان باطل خواهد بود.
◀نکته سوم: اگر کسی شک داشته باشد که کثیر الشک هست یا نه بنابر عدم بگذارد.
◀نکته چهارم : اگر بعد از غسل در صحت غسل شک کنید ، اعتنا نباید کرد و غسل صحیح است.
◀نکته پنجم : كسي كه در يك چيز نماز زياد شكّ مي كند، چنانچه در چيزهايي ديگر نماز شكّ كند بايد به دستور آن عمل نمايد، مثلاً كسي كه زياد شكّ مي كند سجده كرده يا نه، اگر در بجا آوردن ركوع شكّ كند بايد به دستور آن رفتار نمايد يعني اگر ايستاده ركوع را بجا آورد و اگر به سجده رفته، اعتنا نكند.
#احکام_کثیر_شک
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
📝 توضیح المسائل مراجع مسئله ،1186،1184،301
----------------------
🔹کانال پاسخگوی احکام👇
http://eitaa.com/ahkam01
🔻گفتن «وعجّل فرجهم» بعد از #صلوات تشهد
🔵سوال. مىخواستم بدانم نمازگزار اگر بعد از صلوات تشهد وعجل فرجهم بگويد؟ آيا نماز باطل مىشود و اشكال دارد و يا خير؟
🔻ج. به قصد ذکر و دعا مانع ندارد ولى نماز را به همان نحو که در رسالههاى عمليه بيان شده بجا آوريد.
🔻کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
آیدی ما پاسخ به سوالات شرعی👇
@hosein5
🔻استیکر #اللهم_عجل_لولیک_الفرج 👆👆
🔻در کانال ها و گروههایتان به نیت تعجیل در فرج عزیز زهرا علیها السلام پخش کنید🙏😊
🔵آیا دعای الهی عظم البلا را میتوان در قنوت نماز خواند؟
🔵پاسخ :خواندن دعای مذکور انجایی که مخاطب غیر خداست جایز نیست و باعث باطل شدن نماز میشود 👆
🔻اما گفتن #اللهم_عجل_لولیک_الفرج در قنوت اشکال ندارد👌
کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اعتراض شدید رهبرانقلاب خطاب به مسئولان
🔺چرا اسناد #لانه_جاسوسی را در #کتابهای_درسی قرار نمیدهید؟
🔺 چرا نمیگذارید نسل جوان ما بفهمد آمریکا با ما چه کرده است؟
✅ کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
⁉️ پرسش: اگر دخترم در منزل با اجازه من با جنس مخالف چت کند و من مطمئن باشم خطری او را تهدید نمی کند؛ از نظر معظم له این کار چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: این کار جایز نیست؛ ممکن است فعلاً خطری نداشته باشد، ولی تجربه نشان داده که خالی از گناه نیست.
===========
❇️ منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
--------------------
✅ کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
24.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | رهبرانقلاب، امروز: بعضیها تاریخ را تحریف میکنند که "شروع اختلافات از تسخیر #لانه_جاسوسی بوده"
🔺 اختلاف بین ملت ایران با دولت آمریکا از #۲۸مرداد و قبل آن بود. ۹۸/۸/۱۲
🏷 #دیدار_۱۳_آبان
🔻منبع :
💻 @Khamenei_ir
✅ کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
✨💫✨💫✨💫✨
حکم پوشیدن شلوارک برای آقایان
💢سوال :
1⃣➖ پوشیدن شلوارک (شلوار کوتاه تا روی زانو یا یه کم یایین تر) برای آقایان در عمومی(کوچه، خیابان و مهمانی های عمومی ) چه حکمی دارد ؟
2⃣➖ با توجه به اینکه بعضی از آقایان رعایت نمی کنند و تذکر برای آنها فایده ای ندارد تکلیف و وظیفه خانم چیست نگاه به پای این افراد بدون قصد لذت و به صورت معمولی چه حکمی دارد ؟
✅ پاسخ: 👇👇
✅ آیت الله خامنه ای:
♦ 1- مردان اگر بدانند که هرگاه بدنشان لخت باشد زن های نامحرم به آنان نگاه میکنند، احوط آن است که غیر از سر و گردن و دستها را بپوشانند.
♦2-نگاه زن به سر و صورت و گردن و دستهاى مرد نامحرم، تا جايى كه معمولاً نمىپوشانند بدون قصد لذت و ريبه اشكال ندارد؛ و در غیر این صورت جایز نیست.
🔶♣♣♣♣♣♣🔶
✅آیت الله مکارم شیرازی:
♦1- مردان مي توانند سر و گردن و مقداري از سينه و دستها و پاها را نپوشانند، ولي بقيه بدن که معمولا پوشانده مي شود را بايد بپوشانند.
♦2-نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمى پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقدارى از پا و دست اگر به قصد لذّت نباشد و مايه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد.
🔶♣♣♣♣♣♣🔶
✅آیت الله شبیری زنجانی:
♦1- در فرضی که می داند یا در معرض این است که نامحرم به این مواضع -که معمولا پوشیده می شود-نگاه کند جایز نیست.
♦2-نگاه كردن زن بدون قصد لذّت به مواضعى از بدن مرد كه معمولًا پوشيده است جایز نیست، و نگاه كردن به قصد لذّت به تمام مواضع مرد حرام است.
🔶♣♣♣♣♣🔶
✅آیت الله فاضل :
♦پوشیدن شلوارک (شلوار کوتاه تا روی زانو یا یه کمی یایین تر) برای آقایان در فضای عمومی مفسده دارد و جایز نیست. البته در غیر از موارد عمومی، پوشش برای مرد به مقدار پوشاندن عورتین یا از ناف تا زانو کفایت میکند ولی برای خانم ها واجب است نگاه نکنند.
🔸♣♣♣♣♣♣🔸
✅آیت الله وحید :
1و 2- حرام است.
➖➖➖➖➖
#احکام_پوشش_شلوارک
*ء*-----------------*ء*
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام
----------------------
✅ کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
🔵نحوه شستشوی فرش نجس🔻
🔻 اگر با آب قليل آب بکشيد، يعني مثلا با آفتابه روي فرش آب بريزيد، اگر نجاست غير از ادرار باشد، اگر بعد از برطرف شد ن عين نجاست، يک مرتبه آب در جائي که نجس شده است، بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، پاک مي شود .
🔻اگر نجاست ادرار باشد، يک مرتبه آب به جايي که نجس شده است ، بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، در صورتي که ادرار در فرش نماند، يک مرتبه ديگر هم آب قليل روي آن بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، پاک مي شود.(يعني يک مرتبه آب بريزيد و قطع کنيد و فشار دهيد تا غساله آن خارج شود. دو مرتبه آب بريزيد و بعد از قطع آب فشار دهيد تا آبي که در فرش جمع شده است ، خارج شود، پاک مي شود.)(1)البته غساله آب قليل ، يعني آبي که موقع شستن و فشار دادن از فرش جدا شده و مي ريزد ، نجس است. بنابراين بهتر است با آب شير شسته شود.
🔻اگر قسمتي از فرش را که ترشح ادرار به آن رسيده ، زير آب شيرلوله کشي که متصل به کر است، قرار دهيد تا آب به تمام جاهايي که نجس شده است برسد، بعد همان قسمت از فرش را بنا بر احتياط واجب فشار دهيد تا آبي که در آن جمع شده است، خارج شود. فرش نيز پاک مي شود.(1)
پي نوشت ها:
1.امام خميني،توضيح المسائل ، مسئله159-160.
✅ کانال پاسخگوی احکام👇😊
https://eitaa.com/ahkam01
🔻کیفیت نماز جعفر طیار👌
نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است، در هر رکعت حمد و سوره و بعد از آن پانزده مرتبه: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اکْبَر» خوانده شود، همین تسبیحات را ده مرتبه در رکوع و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع، و ده مرتبه در سجدۀ اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجدۀ دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود، در رکوع و سجده می توان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتیاط مستحب آن است که علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود. این نماز سوره مخصوصی ندارد، لکن افضل آن است که در رکعت اول، سوره «إِذَا زُلْزِلَتْ» و در رکعت دوم، سوره «وَ الْعَادِیَاتِ» و در رکعت سوم، «إذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ» و در رکعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَد» خوانده شود.
کانال پاسخگوی احکام👇
http://eitaa.com/ahkam01
⚫️❌ استیکر #شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام ❌ پخش کنید در کانال ها و گروه هایتان👆👆
🔴سوال:ببخشید نهم ربیع را چرا ما جشن میگیریم آیا بخاطر قتل خلیفه دوم و عیدالزهرا اینگونه عمل میکنیم؟
🔵 سلام علیکم.
🔷پاسخ:
ما فقط بخاطر عیدولایت #امام زمان علیه السلام که در روایات تعبیر به غدیر ثانی شده است جشن میگیریم و قتل عمر در چنین روزی نبوده و اصلا در روز قتل او ما مراسمی نداریم
🔹نظر بزرگان را در این خصوص بیان میداریم🔻
بسياري از بزرگان شيعه براين اتفاق نظر دارند كه تاريخ قتل خليفه دوم 26 يا 29 ذي الحجة سال 23 هـ .ق است.
شيخ مفيد در كتاب « مسار الشيعه » آورده است:
« در روز بيست و ششم ذي الحجة سال 23 هجري عمر بن خطاب مجروح گرديد و در بيست ونهم ماه درگذشت . »
هم چنين ابن ادريس حلي در كتاب معروفي به نام سرائر آورده است:
« بايد دانست كه قتل خليفه دوم در 26 ذي الحجة سال 23 هـ .ق واقع شده است و اين مطلبي است كه صاحبان كتاب هاي « قره »، « معجم »، « طبقات »، « مسار الشيعه »، و سيد بن طاووس بر آن تصريح نموده اند بلكه اجماع شيعه و اهل تسنن نيز براين است . »
سيد بن طاووس در كتاب اقبال الاعمال نوشته است : در رابطه با روز نهم ربيع الاول ، روايتي عظيم الشان نقل شده است و برخي از برادران امامي غير عربما در اين روز بسيار اظهار خوشحالي نموده و قائلند كه اين روز ، روز هلاكت شخصي است كه به خدا و رسول ( صلي ا... عليه و اله ) اهانت كرده و دشمني مي ورزيد ؛
ولي من با وجود تفحص در كتب ، تاكنون روايتي موافق با اين روايت نيافته ام .
#عید_بیعت
🔻پاسخگوی احکام🔻
@ahkam01
🔻آیدی پاسخگو🔻
@hosein5
🔷 ۹ ربیع الاول سالروز آغازامامت و زعامت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف گرامی باد.
#عید_بیعت
#امام_حسن_عسکری
#امام_زمان
سلامتی آقامون صلوات
🔴پاسخگوی احکام
@ahkam01
آیدی پاسخگو👇😊
@hosein5
حکم دف زدن در مجالس عروسی و...
----------------------
👌 پاسخگوی احکام
🔘 https://eitaa.com/ahkam01
✨💫✨💫✨💫✨
✴ کشتن حیوانات موذی از لحاظ شرعی ✴
💢سوال :
💠کشتن حیوانات موذی ازجمله مورچه، سوسک و مارمولک چه حکمی دارد؟ کشتن و یا آزار رساندن بدون قصد به آنها چطور؟ حشرات موذی که کشتن آنها جایز است کدامها هستند؟
✅ پاسخ:👇👇
✅ یک قانون و حکم کلی این است که حیواناتی که اذیت نمیکنند و آزاری نمیرسانند را آزار نرسانید؛
↙اما این حکم کلی استثنا هم دارد. نمیتوانیم بگوییم هیچ حیوانی را نکشید. حالا ممکن است مورچههای داخل خانه آزار میرسانند، خب اگر اذیت میکنند کشتن آنها اشکالی ندارد؛ اگرچه سوزاندن حیوانات نهی شده است.
♦ دربارهی سوسک، مگس و مارمولک هم همینطور است؛ حتی ممکن است آزار و اذیت آنها ظاهری هم نباشد، اما ناقل میکروب باشند و سبب بیماری بشوند که این هم خودش یک نوع آزار است. بنابراین از بینبردن حیوانات موذی اشکالی ندارد.
✳اما اگر فردی بدون قصد کشتن، مثلاً حواسش نبود و پایش را گذاشت روی یک حیوان بیآزاری و آن حیوان کشته شد، او مرتکب گناه نشده است؛ اگرچه مراقبتکردن خوب است.
⏪اما اینکه کدامیک از حیوانات یا حشرات موذی هستند و کشتن شان جایز است برمیگردد به تشخیص خود افراد. این حیوانات زیاد هستند؛ چه آنهایی که آزار معمولی ظاهری متعارف میرسانند و چه آنهایی که آزارشان در ظاهر نیست اما ناقل بیماری و میکروب هستند.
➖➖➖➖
#احکام_حیوانات_اذیت_موذی
*ء*-----------------*ء*
📚 منبع:
[۱] . عروه الوثقی القول فی القرائه مسئله ۱۱ ، ، أجوبه الإستفتاءات س ۴۶۶ .
----------------------
کانال پاسخگوی احکام
http://eitaa.com/joinchat/4074700810C119ee01c7d