✅ #ناتوانی از گرفتن #روزه در #آغاز_بلوغ
سؤال : دختری که به #سن_تکلیف رسیده، ولی به علت #ضعف_جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از #ماه_مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
پاسخ
✍️ مقام معظم #رهبری : #ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعی دختران همان تکمیل نه سال قمری است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضی از عذرها جایز نیست، ولی اگر روزه گرفتن برای ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار برای آنها جایز است.
✍️آیت الله #مکارم : انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر به قدرى ضعف پيدا کند که تحمّل آن بسيار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد.»
✍️ آیت الله #سیستانی : چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجّه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا میترسند مریض شوند، احکام مریض در مورد آنان جاری میشود؛
🔻امّا اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد، ولی مثلاً به علّت طولانی بودن روز یا شدّت گرما، تمام کردن روزه برای آنان سختی فوق العادهای دارد که معمولاً چنین سختی قابل تحمّل نیست، باید به قصد قربت مطلقه[۱] روزه بگیرند و هنگامی که به علّت ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد، ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان فوق العاده سخت شد، میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند؛ ولی بنابر احتیاط واجب در خوردن و آشامیدن، تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند و در بقیّه روز از انجام کاری که روزه را باطل میکند پرهیز نمایند؛ هرچند در هر صورت، با خوردن یا آشامیدن، روزه آنان، باطل میشود.
🔺و اگر آنان میتوانند با استفاده از راههای معمول برای تقویت، مثل سحری مُقوّی خوردن یا کاهش فعالیت بدنی در طی روز یا استراحت بیشتر بدون داشتن ضرر و سختی فوق العاده روزه ماه مبارک رمضان را بگیرند، این کار لازم است.
🔹منبع :
سیستانی https://b2n.ir/310531
مکارم : https://b2n.ir/154353
رهبری : https://b2n.ir/620772
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حکم کفاره روزه خانم بارداری که در همان سال نتوانسته روزه را قضا کند چیست؟
#استاد_وحیدپور
#زمزم_احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اگر متوفی مصرف ثلث ارث را تعیین نکرده باشد حکم چیست؟
#استاد_وحیدپور
#زمزم_احکام
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🎓روزه دانش آموزان در ایام امتحانات🎓
✅ اگر امتحانات آخر سال دانش آموزی هم زمان با ماه رمضان باشد و او نتواند هم درس بخواند و هم روزه بگیرد، آیا می تواند برای هدر نرفتن تلاش یک سالش، چند روز از روزه هایش را افطار کند⁉️
🔹پاسخ:
باید روزه بگیرد و تا سختی زیادی پیش نیامده، نمی تواند افطار کند، البته می تواند به سفر برود و افطار نماید و بعد از بازگشت در آن روز لازم نیست امساک کند.
🚨 نکته:
این شخص می تواند پس از اذان صبح به قصد سفر از شهر خارج شود و پس از حد ترخص، مجاز به افطار روزه است، ولی حداقل باید 22/5 کیلومتر از شهر دور شود و دوباره برگردد تا مسافرت شرعی محقق شود.
---------------
📚منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 353.
#احکام_روزه
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⭕️ اذن پدر در ازدواج موقت برای فردی که رابطه نامشروع داشته
❓سوال: دختری هستم که متاسفانه بخاطر نادانی مرتکب زنا شدم که بعد از مراجعه به دکتر فهمیدم پرده بکارتم ارتجاعیه و با رابطه پاره نمیشه ولی دچار سائیدگی میشه که قابل تشخیص هم هست. حالا با توجه به اینکه متاسفانه با اون پسر هنوز در ارتباطم و از طرفی به گناه بزرگ این رابطه پی بردیم باتوجه به وضعیت پرده من و ارتباطی که درگذشته داشتیم آیا برای محرمیت اجازه پدر لازمه؟
✅ پاسخ: ⬇️
🔸 در فرض سؤال اگر چه حكم باكره را ندارد ولى احتياط در اجازه از پدر يا جدّ پدرى بهتر است ترك نشود. ( طبق نظر آیت الله خامنه ای)
------------------
✅ پی نوشت:
استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: d2dCzZYAGtk.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
«جمعه» آخرین روز ماه شعبان است.
عضو ستاد استهلال: ۶ اردیبهشت به احتمال زیاد اول ماه رمضان خواهد بود و کارشناسان معتقدند پنجشنبه احتمال رویت ماه وجود ندارد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔸 #روزه_مشکوک
✅ روزی که انسان شک دارد که آخر شعبان است یا اول ماه رمضان (یوم الشک) واجب نیست روزه بگیرد، و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیّت روزهی رمضان کند، بلکه میتواند قصد روزهی مستحبی آخر شعبان یا روزهی قضا یا مانند آن کند و اگر بعداً معلوم شود که رمضان بوده از رمضان حساب میشود و قضای آن روز لازم نیست، و اگر در اثنای روز بفهمد که ماه رمضان است باید از همان لحظه نیّت روزهی رمضان کند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔴 ماه رویت نشد/شنبه اول ماه مبارک رمضان خواهد بود
🔸کارشناسان ستاد استهلال در قم رصد هلال ماه مبارک رمضان را عصر پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام دادند.
🔹در این رصد هلال آغاز ماه مبارک رمضان دیده نشد، از این رو قطعاً شنبه ۶ اردیبهشت اول ماه مبارک رمضان خواهد بود
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
5d82666c87e0522ec18a789a_-1432075028780007561.mp3
1.39M
💬 #سوال_مخاطب
#فلسفه_احكام
📝فلسفه احكام چيست؟
چرايي واجبات و مستحبات و مكروهات چيست؟
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰منظور از #نیت_روزه چيست؟ و كيفيت نيت روزه ماه رمضان چگونه است؟
✅ پاسخ:
✍ مشهور مراجع عظام:
روزه آن است كه انسان براي تذلّل و كرنش در پيشگاه خداوند عالم و انجام فرمان او با قصد قربت از اذان صبح تا مغرب از انجام كارهايي كه روزه را باطل ميكنند خودداري نمايد. (۱)
براي صحت روزه، #نيت شرط است، اگر به طور اتفاقي از صبح صادق تا غروب آفتاب از خوردن و نوشيدن و جماع اجتناب ورزيد ولي نيت روزه را نكرده بود، چنين روزهاي صحيح نيست.
البته لازم نیست انسان نیّت روزه را به #زبان یا حتی از #قلب خود بگذارند،
بلکه #همین_قدر👈 که برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند، انجام ندهد، کافی است و برای آن که یقین کند تمام این مدت را روزه بوده، باید (مکارم، احتیاطأ) مقداری پیش از اذان صبح و مقداری هم بعد از مغرب از انجام کاری که روزه را باطل می کند، خودداری نماید. (۲)
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
روزه از عبادات است و لازم است با نیّت به جا آورده شود، در موقع نیّت لازم نیست به زبان بگوید، یا از قلب خود بگذراند همین اندازه که در نظرش این باشد که براى اطاعت فرمان خدا از اذان صبح تا مغرب کارهایى که روزه را باطل مى کند ترک نماید کافى است.
___________
📚 پی نوشت:
۱- رساله ۱۶ مرجع جلد ۱، قبل م ۱۵۵۰
۲- توضیح المسائل ۱۶ مرجع، م ۱۵۵۰؛ العروه الوثقی، ج ۲، کتاب الصوم، فصل فی النیه؛ منهاج الصالحین، ج ۱، م ۹۷۰ و ۹۷۵؛
#احکام_دین👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔻مال گمشده 👇
🔵سوال: اگر انگشتری را پیدا کنیم و برداریم وظیفه ی ما چیست ؟
🔹پاسخ : مالى كه انسان پيدا مىكند اگر قيمتش كمتر از درهم باشد تملك آن در همان حال بدون تعريف و فحص از مالكش جايز است.
هرگاه چيزى كه پيدا كرده نشانهاى دارد كه به واسطه آن مىتواند صاحبش را پيدا كند، در صورتى كه قيمت آن چيز به ۱۲.۶ نخود نقره سكه دار برسد بايد اعلان كند، و چنانچه به نحوى که در رسالههاي عمليه مذکور است اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود مىتواند آن را براى خود بردارد به قصد اين كه هر وقت صاحبش پيدا شد عوض آن را به او بدهد، يا براى او نگهدارى كند كه هر وقت پيدا شد به او بدهد، ولى احتياط مستحب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد.
اگر انسان در بين سالى كه اعلان مى كند از پيدا شدن صاحب مال نااميد شود احتياط واجب آن است كه آن را صدقه بدهد.
منبع استفتاء سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din