#احکام_نموداری (دوره کامل احکام)
⭕️ وقت واجب شدن زکات❓❓
✍️ زکات گندم و جو و ... از کی واجب می شن؟ از وقتی می کاریم یا از وقتی برداشت می کنیم؟
💢 توضیحات در فایل صوتی پایین👇
🌺 @shia_ahkam
5d5e93885a5cc38cea801459_-9115060067648234300.mp3
10.28M
غریب کوچهها شدن با من💔
غریب کربلا شدن با تو💦
دیدن مادر روی خاک با من
شهید سر جدا شدن با تو 💦
تو نبودی و دیدم روی خاکه یه مادر💔
ای غریب مدینه💔💦
ای غریب مدینه💦
#بسیاربسیارجانسوز
#یاکریم_اهلبیت علیه السلام💚✋
#شهادت_پیامبر_اسلام_تسلیت🏴
🔆💠🔅💠﷽💠
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠
#پست_ویژه #دنیا
👌 توی کاروان پیادهروی اربعین بودم؛ تنها چیزی که توی اون شلوغی باعث میشد کاروان رو گم نکنم و عقب نیفتم، توجه به پرچم و عَلَم پیشروی کاروان بود.
🔻 یه دفعه، یه لحظه رفتم توی یه موکب تا یه چیزی بخورم، یهو دیدم کلّی از کاروان جاموندم!
👈 یاد این شعر افتادم:
رفتم که خار از پا کشم
محمل ز چشمم دور شد
یک لحظه من غافل شدم
صد سال راهم دور شد!
📙 نکته اخلاقی:
🔺 در استفادۀ از دنیا باید به ضروریات اکتفا کرد؛ هربار توجه بیش از حد ضرورت به دنیا و زرقوبرقهای اون، باعث میشه کُلّی از قافله عقب بمونیم!
🔅 @shia_ahkam
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠
▪▪▪▪▪▪
#ترجمه_قرآن_به_زبان_ساده
🔸متن:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَالْفَجْرِ(۱) وَلَيَالٍ عَشْرٍ(۲) وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ(۳) وَاللَّيْلِ إِذَا يَسْرِ(۴) هَلْ فِي ذَٰلِكَ قَسَمٌ لِذِي حِجْرٍ(۵) أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعَادٍ(۶)
🔸 ترجمه:
به سپیدۀ صبح قسم!(۱) به شب های دهگانه قسم!(۲) به زوج و فرد قسم!(۳) و به پایان شب قسم(۴) در این همه قسم، قسمِ قانع کننده برای آدم عاقل که هست؟!(۵) مگر ندیدی خدا چه کرد با قوم عاد؟!(۶)
👌 نکته:
۱.منظور آیه اول همه صبح ها یاصبح روز عید قربان هست
۲.منظور آیه دوم شب های دهه اول ذی الحجه هست
۳.آیه سوم منظور روز ترویه(هشتم ذی الحجه) و روز عرفه (روز نهم ذی الحجه)
♦ سوره فجر آیات ۱ تا ۶، ترجمه علی ملکی
@shia_ahkam
▪شهادت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم و امام حسن علیه السلام تسلیت▪
▪▪▪▪▪▪
⚠️توجه⚠️ ⚠️توجه⚠️
👓 در پی مطالبات عمومی در مورد یک فرع فقهی:
متن کامل بیانات (جلسۀ آخر درس) آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی در مورد بازاریابی شبکهای:
📋 بحث دربارۀ شبکههای بازاریابی یا بازاریابی شبکهای به اتمام رسید. اکنون جمعبندی نهایی دراینباره را که در 8 نکته خلاصه و جمعبندی شده است، بیان میکنیم:
🔹 نکتۀ اول: اساس تمام بازاریابیهای شبکهای و هرمی یکی است و همه آنها روی هرم دور می زند. همگی از خاصیت اعداد تصاعدی و اشکال هرمی استفاده میکنند و اگر تفاوتی وجود دارد، در مسائل حاشیهای و غیرمربوط به ماهیت آنهاست.
🔹 نکتۀ دوم: مشتریهای این بازار غالباً کالا را براساس نیاز خود خریداری نمیکنند؛ بلکه برای این است که در صف بازاریابها قرار گیرند و سودهای کلان ببرند. در واقع، همه فروشندهاند، نه خریدار.
🔹 نکتۀ سوم: این بازاریابیها هزاران@هزار نیروی جوان را از کارهای تولیدی و حتی تحصیل به بیراهه میکشاند و به واسطۀ حقیر و مصرفگرایی تبدیل میکند.
🔹 نکتۀ چهارم: منابع آماری معروف خارجی و داخلی نشان میدهد که تنها عدد کمی از آنها سود کلانی میبرند و اکثریت قاطع که گاه تا 99% پیش میرود، محرومها و ناکامها هستند.
🔹 نکتۀ پنجم: این کار قطعاً مصداق «أکل مال به باطل» است و توجیهاتی که برای آن مطرح میکنند، واقعیت ندارد و شبیه توجیهات و حیلههای رباخواران است.
بعضی آن را شبیه نوعی بختآزمایی و قمار میدانند؛ ولی ما میگوییم قماری است که چند قمارباز حرفهای در برابر عدۀ کثیری قمارباز ناشی قرار دارند.
آنهایی که در رأس هرم هستند، مثل قماربازهای حرفهایاند و آنهایی که در انتهای هرم هستند، همچون قماربازهای ناشی.
🔹 نکتۀ ششم: اگر دلیلی بر حرمت آن نباشد، جز اینکه سبب ضرر و زیان گروه زیادی میشود، کافی است و حکومت اسلامی باید جلوی آن را بگیرد.
🔹 نکتۀ هفتم: جالب اینکه به تصدیق محققان، ادارهکنندگان بازاریابی شبکهای، غالباً همان هرمیها و گلدکوئیستیها هستند.
🔹 نکتۀ هشتم: متأسفانه اخیراً اطلاعات نادرستی به شورای محترم نگهبان دادهاند و فتوا بر جواز گرفتهاند؛ وزارت صنایع و معادن هم به آن دامن میزند، به دلایلی که روشن است و مخفی نیست.
منبع:
🌎 http://www.makarem.ir/main.aspx?typeinfo=4&lid=0&mid=401708&catid=30452
🔶 بررسی فقهی بازاریابی شبکه ای
🔹 حجتالاسلام جوادی عبادی، مدیر عامل مؤسسه فقه اقتصادی طیبات قم که در زمینۀ فقه معاملات جدید فعالیت میکند با بیان اینکه در مورد بازاریابی شبکهای، واقعیت این است که موضوعشناسی بسیار مهم است، اظهار کرد: ما در قم در زمینه بازاریابی شبکهای دورههای آموزشی داریم که ده جلسه است و فقط پنج جلسهاش به موضوعشناسی اختصاص یافته است. رئیس مؤسسههای بادران گستر و بیز هم در مؤسسه ما حضور یافتند و وقتی شرایط ششگانه FTC را برایشان توضیح دادیم، فهمیدند که ما بیش از خودشان میفهمیم!
🔹سازمان تجارت فدرال آمریکا برای کنترل شرکتهای بازاریابی شبکهای این شرایط ششگانه را مطرح کرده است؛ چرا که این شرکتها در مظانّ اتهام به هرمی بودن هستند. شرکتهای هرمی به لحاظ حقوقی و اقتصادی در همه دنیا محکوم هستند، نه فقط در کشور ما. هر شرکتی هم که شبیه به شرکتهای هرمی باشد نیز در مظانّ اتهام است.
🔶 نظر فقه و مراجع در مورد بازاریابی شبکهای
🔹اگر از بنده به عنوان یک کارشناس بپرسید که نظرتان در مورد شرکتهای بازاریابی شبکهای چیست؟ بنده خواهم گفت که پس از تحقیقاتی که انجام دادم و پس از شنیدن سخنان بزرگان این عرصه، به این نتیجه رسیدم که هیچ کدام از شرکتهای موجود، شرایط فعالیت یک شرکت بازاریابی شبکهای سالم را ندارند.
🔹برای بررسی یک معامله، باید ببینیم که آیا این معامله در حقیقت یک معامله است یا اینکه ترکیبی از معاملات است. اگر ترکیبی از معاملات بود، باید آن معاملات را جدا از هم و یکبهیک بررسی کنیم و ببینیم که آیا این معاملات صحیح هستند یا خیر.
🔹بازاریابی شبکهای، از چند معامله تشکیل شده است؛ اول فروش کالا از طرف شرکت به اعضا، دوم، فروش کالا توسط اعضا به مصرفکننده نهایی و سوم، دریافت پورسانت توسط سرشاخهها از شرکت بابت خریدهای زیرمجموعهها. اگر از منظری دیگر به بازاریابی شبکهای بنگریم، هر یک از اعضای این شرکتها، دو کار انجام میدهند؛ ۱ـ خرید مقدار ثابتی از کالاهای شرکت؛ چرا که اگر این خرید را انجام ندهند، نمیتوانند بابت خرید زیرمجموعههایشان از شرکت پورسانت دریافت کنند ۲ـ آماده کردن زیرمجموعهها برای خرید کالاهای شرکت.
🔶 اشکالات فقهی
🔹ایراداتی که به بازاریابی شبکهای وارد است و سؤال اینجاست که آیا این الزام وجود دارد که شخص بازاریاب، کالایی را که خریداری کرده است حتما بفروشد یا خیر؟ پاسخ اینکه واقعا برای شرکت فرقی نمیکند که بازاریاب کالا را بفروشد یا نفروشد.
🔹به لحاظ شرعی، بیع صورت گرفته بین بازاریاب و شرکت هیچ مشکلی ندارد. در این میان ممکن است بازاریاب دچار ضرر شده باشد که در این صورت بازاریاب حق فسخ دارد. در مرحله بعد، بازاریاب میتواند کالای خریداریشده را خودش مصرف کند یا اینکه آن را بفروشد. اگر خودش مصرف کند، هیچ مشکل شرعی ندارد. اما اگر آن را به شخص دیگری بفروشد و در این معامله، شخص خریدار دچار ضرر شود، برایش حق فسخ وجود دارد. اگر خریدار از حق فسخش استفاده کند اما شخص بازاریاب این فسخ را نپذیرد، درآمدی که از طریق این معامله کسب کرده، حرام است.
🔶 نظر مراجع
🔹در بحث فقهی بازاریابی شبکهای یک بخش آن به خرید برمیگردد و یک بخش هم به پورسانتی که میگیرند، آیا در تعریف کالایی که فروخته میشود مباحث واقعی گفته میشود؟ چند درصد تعریفهایی که از کالاها میشود واقعی است؟ در پاسخ باید گفت بسیار دروغ گفته میشود. ویژگیهایی که در مورد کالا گفته میشود واقعی نیست؛ لذا اجرتی که در مورد پورسانت میگیرد از منظر شرعی ایراد دارد.
🔶 آیا درآمدی که از شبکه سازی به دست میآید حلال است یا خیر؟
پورسانتی که بازاریاب نسبت به سطح بیستم دریافت میکند بابت چیست؟ دو فرض برای آن وجود دارد؛ یا بابت کاری که انجام میدهد و یا هبه از طرف شرکت به بازاریاب. برخی میگویند واقعا کار میکنیم و آموزش میدهیم و گرم نگه میداریم. بنده هم میگویم به اندازهای که کار انجام میدهند گرفتن اجرت ایرادی ندارد.
🔹 اما این سؤال مطرح است که نفر اول نسبت به بیستم کار میکند تا پورسانتی که میگیرد ایرادی نداشته باشد. نفر دوم چی؟ او هم میگوید من بابت نفر بیستم کار میکنم. نفر سوم و چهارم چطور؟ چند نفر به یک نفر. همه میخواهند روی نفر بیستم کار کنند تا اجرتی که میگیرند ایراد نداشته باشد.
🔹نفر اول بابت خرید نفر بیستم که پورسانت میگیرد چه زحمتی میکشد؟ مگر چه اندازه محتوای اموزشی است که نوزده نفر میخواهند به یک نفر تعلیم دهند تا اجرتی که میخواهند بگیرند ایراد نداشته باشد؟
🔹در بازاریابی شبکهای مساله اکل مال به باطل مطرح است و مراجع تقلید به خاطر همین مساله اکل مال به باطل، در آمد بازاریابی شبکهای را صحیح ندانستند. در مرحله بعد که بازاریاب در حال پرزنت شخص دیگری است، اگر در معرفی کالاهای شرکت دروغ بگوید و باعث
شود که آن شخص از شرکت خرید کند، درست است که آن شخص خیار فسخ دارد، اما اعمال یا عدم اعمال خیار فسخ فرقی به حال بازاریاب نمیکند و درآمد حاصل از پورسانت دریافتی از شرکت، حرام است.
http://ijtihadnet.ir/فقها-در-بازاریابی-شبکهای-به-صورت-دقی
#احکام_نموداری (دوره کامل احکام)
⭕️ زمان وجوب پرداخت زکات❓❓
✍️ اگر زکات بهمون واجب شده تا کی وقت داریم پرداختش کنیم؟
💢 توضیحات در فایل صوتی پایین👇
🌺 @shia_ahkam
4_5886486041921062311.mp3
82.6K
#احکام_نموداری (دوره کامل احکام)
⭕️ زمان وجوب پرداخت زکات❓❓
✍️ اگر زکات بهمون واجب شده تا کی وقت داریم پرداختش کنیم؟
💢 توضیحات در نمودار بالا 👆
🌺 @shia_ahkam
🔆💠🔅💠﷽
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠
#پست_ویژه #رسول_اکرم
◾️ شهادت رسول اکرم و امام حسن مجتبی(علیهماالسلام) را تسلیت میگوییم ◾️
⁉️ شخصی از قبیلۀ قریش از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) سؤال کرد:
👌 ای رسول خدا، چگونه برترین انبیا شدی، در حالی که آخرین پیغمبر فرستادۀ خدا هستی؟
👈 حضرت فرمودند: چون من اولین کسی بودم که در عوالم پیشین به ربوبیت پروردگار اقرار کردم و وقتی خداوند از پیامبران پیمان بندگی گرفت، من اولین کسی بودم که پاسخ مثبت دادم؛ به همین خاطر، بر همۀ پیامبران سبقت گرفتم.
🔰 اصول کافی، چاپ اسلامیه، ج۱، ص۴۴۱.
💠 دوستان، تمام خیرات و برکات عالم در بندگی خداست. بندۀ خدا یعنی کسی که در بند خدا و دستورات اون هست؛ یعنی دستورات خدا براش مهمه.
👈 بندۀ خدا وقتی خانه میسازه، لباس میپوشه، مراسم عروسی میگیره و...، نظر خدا و دستورات الهی براش مهمه، نه آنچه مردم میپسندن.
😭 خودمون را بیازماییم و ببینیم چقدر توی کارهای روزمرهمون در فاز بندگی هستیم؟!
👌 بیایید در بندگی خدا از دیگران سبقت بگیریم تا مقرّبتر باشیم.
🔅 @shia_ahkam
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠