سلام دوستان ظاهرا جوابها برای اعضاء کانال باز نمیشده دوباره درخواست کردند این پست رو دوباره گذاشتم👆👆
هدایت شده از احکام روز
#احکام_مکاسب
📌 حکم #بازار_یابی_شبکه_ای.
🔹سوال : فعالیت های #اقتصادی به صورت بازار یابی شبکه ای که با عناوین جدید و تغییراتی در روش اجرا، رایج گردیده و بعضا مدعی اخذ مجوزهای قانونی هستند، چیست؟
🔹آیت الله #مکارم : تنها در صورتي که بازاريابي به صورت شبکه اي و زير مجموعه اي نباشد و سود حاصله فقط به بازارياب اول تعلق گيرد اشکالي ندارد و غير آن جايز نيست. البته ممکن است در طرح هاي جديد، بعضي از اشکالات اين کار برطرف شده باشد ولي هنوز اشکال اصلي که استفاده بازارياب هاي بالواسطه مي باشد و نوعي اکل مال به باطل است وجود دارد.
✳️ سوال ؛ همانگونه که مستحضر هستید آیین نامه ای توسط وزارت صنایع، جهت فعالیت شرکتهای بازاریابی شبکه ای تنظیم شده است، خواهشمند است نظر فقهی مقام معظم #رهبری(مدظلّه العالی) را در مورد این آیین نامه و فعالیت طبق آن اعلام فرمایید.
🔹جواب مقام معظم #رهبری چنانچه فعالیت اقتصادی مذکور بر طبق آیین نامه ای باشد که به تأیید شورای محترم نگهبان رسیده است، فی نفسه اشکال ندارد
🔸 حضرت آقای #سیستانی (مد ظله) اینگونه معاملات را اجازه و تصحیح نمی فرمایند.
🔹 آیت الله #نوری_همدانی: بازاریابی شبکه ای جایز نیست.
🔹 آیت الله #وحید خراسانی: بازار یابی شبکهای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست و در این احتیاط واجب نمیتوانید به کسی دیگر رجوع نمائید.
🔹آیت الله #صافی : به طور کلّی دادن پول در مقابل دلالی فردی که مشتری را به صورت مستقیم معرفی میکند تحت عنوان جعاله اشکال ندارد اّما چنانچه اینگونه پرداخت حّق دلالی به صورت هرمی باشد به این صورت که در هنگام معّرفی مشتری توسط نفرات بعدی به نفرات اول هم مبلغی بدهند٬ محّل اشکال و اکل مال به باطل است.
🔸آیت الله #زنجانی:
#بازاریابی_شبکه ای تنها در صورت وجود همه شرائط ذیل جائز است:
1) معامله در آن واقعی و واجد شرائط صحت باشد.
2) سود در مقابل کار حلال مثل معرفی مشتری – هر چند با واسطه – پرداخت شود.
3) تمام مراجع قانونی آن را مجاز بدانند و در عمل هم شرکت، قوانین را رعایت کند.
4.) فاقد هرگونه مفسده اقتصادی باشد لذا بازاریابی شبکه ای اگر شبیه معاملات شرکت های هرمی مانند گلدکوئیست باشد اشکال دارد. با توجه به توضیحات فوق، شاید مورد کمی از شرکت های این چنینی پیدا شود که ضوابط فوق در مورد آنها موجود باشد لذا توصیه اکید می شود، حتی در فرض جواز هم از چنین معاملاتی اجتناب شود بنا بر این، احتیاط در ترک است.
📚 منابع ؛
سیستانی https://b2n.ir/24887
مکارم ؛ https://b2n.ir/56204
وحید ؛ https://b2n.ir/74773
رهبری ؛ https://b2n.ir/80294
رهبری ؛ https://b2n.ir/17638
همه ؛ https://b2n.ir/99577
❤️ @ahkamerouz احکام روز
ای بنای حرم عدل و امان را بانی
وی ز رخسار تو آفاقْ همه نورانی
که گمان داشت که با آن همه تشریف و جلال
یوسف فاطمه یک عمر شود زندانی؟
#یا_باب_الحوائج_ع🏴
#شهادت_امام_موسی_کاظم(ع)🥀
#تسلیٺ_باد🏴
هدایت شده از احکام روز
#احکام.
#احکام_بانوان.
📌 ( #نقاء_متخلّل ) #پاکیهای بعد از #سه روز تا قبل از #ده_روز حیض.
🔹 سوال ؛ خانمی #عادت شده مرحله اول خون هم خروج از بدن داشته اما در روز چهارم تا قبل از ده روز بعضی اوقات پاکی داشته وظیفه او چیست ؟
🔹 پاسخ ؛ آیات عظام#مکارم، #زنجانی، آن زمانهائیکه پاک است حکم طاهر وپاکی دارد لذا اگر وقت دارد #غسل کند و نمازش را بخواند حالا اگر بعد از این دوباره خون دید حیض است.
🔸آیات عظام #گلپایگانی، #سیستانی، #صافی، در آن زمان پاکی به احتیاط واجب غسل کند اعمال را انجام دهد (مثلا وقت نماز نمازش را بخواند) بعدا هم قضای آن را دوباره انجام دهد.
🔸مشهور مراجع : این زمانهایی را که پاک بوده حیض می دانند.
📚 منابع :
مکارم https://b2n.ir/91354
مشهور👇👇
https://b2n.ir/79960
(وحید) https://b2n.ir/22780
فاضل https://b2n.ir/51567
❤️ @ahkamerouz احکام روز