✅ چند #استفتاء از دفتر #رهبر معظم انقلاب.
✳️ ۱- در بعضی مناطق ایران مرسوم است که مرد و زن #نامحرم با هم #دست می دهندو اعتقاد دارند چون بدون #قصد_لذت است از نظر شرعی اشکال ندارد و همین زنها مقداری از #موی سرشان را بیرون می گذارند طبق رسومات خودشان و می گویند چون قصد لذتی در کار نیست آیا چنین کارهائی صحیح است و شرعا اشکال ندارد؟
✳️ ۲- آیا #نماز بر #فاقد_الطهورین واجب است یا #مستحب، #قضای آن چطور؟
✳️ ۳- شخصی می خواهد #جنسی را بخرد #نقد آن یک میلیون است و #اقساطی آن بیشتر می شود و شخص سومی به خریدار می گویدمن نقدا پول این جنس را می دهم و شما سودی را که بابت اقساطی می خواهی بدهی را به من بده آیا شرعا این معامله صحیح است؟
✳️ ۴- مدتی نماز را با اختلاف سی درجه از قبله می خواندم اشتباها آیا حالا باید قضا کنم؟
❤️ @ahkamerouz احکام روز
جواب سوالات در پست زیر👇👇👇👇
✅ تعیین روز یا وقت #سال_خمسی.
✳️ سوال : سال خمسی چگونه مشخص و تعیین می شود؟
✳️ در این مورد مراجع عظام دو مبنا دارند.
1_ با #اولین_درآمدی که انسان کسب کرد همان روز را باید سال خمسی انتخاب کند.این نظر اکثر علماء می باشد، از جمله #امام(ره) #رهبر معظم انقلاب، #بهجت، #فاضل، #صافی،
2_ #اولین_روز_کاری، یعنی اولین روزی که سر کار رفت را باید به عنوان روز اول سال خمسی انتخاب کند ولو اینکه حقوق او را چند وقت بعد بدهند. این نظر آیت الله #سیستانی می باشد.
🔻نکته اول : طبق هر دو مبنائی که ذکر شد وقتی انسان درآمدی کسب کرد اگر تا رسیدن سال خمسی اش خرج موونه و زندگی کرد که هیچ اما اگر از مخارجش اضافه آمد و مورد استفاده قرار نگرفت باید خمس آن را بپردازد.
🔻نکته دوم : طبق نظر اول (اولین درآمد) به هر دلیلی اگر دریافتی با #تاخیر به دست انسان برسد سال خمسی از همان لحظه دریافت مشخص و شروع می شود.مثلا اول برج مهر رفته سر کاری ولی دستمزد او را آخر آذر اگر پرداختند همین آخر آذر اول سال خمسی او می شود که اولین در آمد را کسب کرده.
🔻نکته سوم: اگر درآمد یا طلبی که داریم #قابل_وصول هست اما خودمان نمی رویم بگیریم سال خمسی از همین لحظه می باشد گر چه ما شش ماه دیگر برویم آن مبلغ را بگیریم.
🔹منابع : 👇👇👇
رهبری https://b2n.ir/83913
مکارم https://b2n.ir/51875
سیستانی https://b2n.ir/86890
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم #تقدیم_و_تاخیر در حساب سال، و حکم لزوم #شمسی بودن یا #قمری بودن آن.
✳️ طبق نظر #مشهور شمسی بودن یا قمری بودن سال خمسی فرقی نمی کند هر چند سال قمری استحباب دارد.
🍃 #وحید: به احتیاط واجب سال قمری باشد.
🍃 #بهجت : به احتیاط واجب سال خمسی را قمری قرار دهند، اگر در آمد طبق سال شمسی باشد مثل کشاورزان سال شمسی قرار دهند.
✳️ #مکارم : براى دادن خمس مىتوان معيار را سال شمسى يا قمرى قرار داد.
آیا می توان اول سال خمسی را تغییر داد؟پاسخ :نمىتوان با قصد و نيّت اول سال خمسی را جلو يا عقب انداخت و اگر بخواهد اوّل سال را جلو بيندازد راهش اين است كه حساب سال خود را زودتر از موعد معيّن برسد و خمس خود را بپردازد، همان وقت اوّل سال او خواهد شد. البته عقب انداختن سال خمسی با اجازه مرجع، اشکال ندارد.
✳️ #سیستانی: انسان میتواند سال خمسی را شمسی یا قمری قرار دهد و نیز میتواند سال خمسی را تغییر دهد؛ به این ترتیب که اگر بخواهد آن را عقب بیندازد به طور مثال سال خمسیش اول فروردین بوده و حالا میخواهد آن را اول تیر ماه قرار دهد وی باید اول فروردین، خمس مالش را پرداخت كند، سپس اول تیر ماه هم كه رسید خمس درآمد سه ماه اخیر را بپردازد؛ با این کار، سال خمسی فرد عوض میشود و اگر بخواهد سال خمسیاش را زودتر قرار دهد مثلاً از اول فروردین به اول دی ماه تغییر دهد، باید اول دی ماه یعنی سه ماه زودتر خمس مجموع درآمدهایش را بپردازد تا سالش عوض گردد.
✳️ #رهبری : در مرد شمسی یا قمری مکلف مخیر است هر کدام را انتخاب کند، تقديم و تأخير سال خمسى جايز نيست مگر با اجازه ولى امر خمس و بعد از حساب مدت گذشته و مشروط است به اينکه موجب وارد شدن ضرر به صاحبان خمس نشود، و در مورد اجناسى که پول پرداختى بابت خريد آن از درآمد سال قبل بوده است، بايد خمس آن پولها پرداخت شود.
🔹منابع: 👇👇👇
رهبری https://b2n.ir/887840
مکارم https://b2n.ir/863234
مکارم https://b2n.ir/732019
سیستانی https://b2n.ir/86890
وحید https://b2n.ir/337662
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند حکم در مورد #رقص_زن_و_مرد از مقام معظم #رهبری
✳️ سوال : آیا رقص محلی در #عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست و شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأیید کار حرام دیگران محسوب شود و یا مستلزم کار حرامی باشد جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.
✳️ آیا رقص در #مجالس_زنانه بدون آهنگ #موسیقی_حرام است یا حلال؟ و در صورتی که حرام باشد، آیا ترک مجلس بر شرکت کنندگان واجب است؟
✳️ پاسخ : رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که #جلسه_زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یا ترتّب مفسده ای باشد، حرام است و تَرک آن مجلس به عنوان اعتراض بر کار حرام، چنانچه مصداق نهی از منکر محسوب شود، واجب است.
✳️ سوال : #رقص_محلی_مرد برای مرد و زن برای زن و یا مرد در بین زنان و زن در بین مردان، چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است.
✳️ سوال: مشاهده #رقص_دختران خردسال از #تلویزیون و غیر آن چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : نگاه کردن به آن اگر موجب تحریک شهوت شود و یا باعث تأییدِ فرد گناه کار و تجرّی او و یا ترتّب فساد گردد، جایز نیست.
🔹منبع : https://b2n.ir/886933
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ حکم #دست_زدن در مجالس شادی از نظر مقام معظم #رهبری .
✳️ آیا دست زدن برای زنان در #مجالس #شادی زنانه مانند #ولادت ها و #عروسی ها جایز است؟ و بر فرض جواز اگر، صدای آن به بیرون از مجلس برود به طوری که به گوش مردان بیگانه برسد، چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : دست زدن به نحو #متعارف اگر #مفسده ای بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد حتّی اگر اجنبی صدای آن را بشنود
🔹منبع :https://b2n.ir/886933
❤️ @ahkamerouz احکام روز