#احکام_رسانه|حکم شرعیِ ترجمهٔ غیرصحیح صحبتهای دشمن
🔹در دنیای رسانه زیاد پیش میآید که اخبار، نوشتهها یا گفتههای کسی را ترجمه و به مخاطب ارائه کنیم.
🔹ممکن است مطلب اصلی از سمت دشمن ما صادر شده و با روحیات، مواضع سیاسی و باورهای اعتقادیِ ما در تضاد باشد.
🔹در عالم ترجمه، اخلاق حرفهای حکم میکند که مترجم به متن اصلی وفادار باشد و سلیقهٔ خود را وارد ترجمه نکند.
🔹بیایید ببینیم از نظر شرعی «آیا مجاز هستیم سخنان دشمن را بهنوعی ترجمه کنیم که منظور او نبوده اما نشاندهندهٔ عناد او باشد؟»
🔹رهبر انقلاب در استفتایی حکم شرعی این عمل را فرمودهاند که در تصویر آمده است.
https://eitaa.com/ahkamerouzz
💠 #احکام شرعی | خمس مبلغ دریافتی از بیمۀ تکمیلی
❓سؤال: آیا مبلغ دریافتی از بیمه (پس از اینکه هزینه درمان را خود پرداخت کردیم)، خمس دارد؟
✍️ جواب: اگر مبلغ پرداختی بابت درمان از حقوق و درآمدِ بین سال بوده است و بیمه پس از گذشت سال خمسی به شما برگرداند، باید به مجرد دریافت از بیمه، خمس آن پرداخت شود.
https://eitaa.com/ahkamerouzz
💠#احکام_رسانه| حکم شرعی لایک مطالب دشمن چیست
🔹بسیاری از خبرنگاران بهدلیل اقتضائات شغل خود، یا افراد عادی بنا بر دغدغههای خود، اخبار و مطالب رسانههای دشمن یا شبکههای ضدانقلاب را رصد میکنند.
🔹ممکن است گاهی مطلب این رسانهها به نظر مخاطب جذاب باشد یا موضوعی را مطرح کنند که مخاطب هم به آن نقد داشته باشد. اما آیا مخاطب مجاز است این مطالب را لایک کند؟
https://eitaa.com/ahkamerouzz
آیتاللهالعظمی خامنهای به استفتائی پیرامون «تعیین جنسیت جنین» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقهمندان می گردد.
❓سؤال: آیا تعیین جنسیت جنین از طریق انجام عمل IVF و مانند آن اشکال دارد؟
💡جواب: تعیین جنسیت به خودی خود اشکال ندارد؛ ولی باید از مقدمات حرام (مثل نگاه و لمس حرام) اجتناب شود.
https://eitaa.com/ahkamerouzz
💥تغییر فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد قضای نماز پدر تارک الصلاة
س ۵۴۸. پدری که همه اعمال عبادی خود را عمداً انجام نداده است، آیا بر پسر بزرگ قضای همه نمازها و روزه هایی را که پدرش انجام نداده و به پنجاه سال می رسد، واجب است؟
✅فتوای فعلی:
ج. در این صورت هم احتیاط در قضای آن ها است.
❌فتوای سابق:
اگر ترک نماز و روزه بر اثر طغيان باشد، قضاى آنها بر پسر بزرگ واجب نيست.
#تغییر_فتاوا
منبع
https://eitaa.com/ahkamerouzz
📚 واگذاری نوشتن پایان نامه و مقاله به دیگران
💠 سؤال: واگذاری انجام مقاله و پایان نامه به دیگران چه حکمی دارد؟
✅ جواب: به طور کلی کیفیت انجام تکالیف و کارهای پژوهشی و تألیف پایان نامه و امثال آن، تابع مقررات مربوط است؛ اگر طبق مقررات، باید توسط خود دانشجو تألیف شود، واگذاری آن به دیگری جایز نیست.
#تقلب
#پایان_نامه
#واگذاری_مقاله
https://eitaa.com/ahkamerouzz
📚 پس ندادن بیعانه
💠 سؤال: مدیر شرکت باربری هستم و گاهی کامیون دار پس از رزرو بار، برای حمل آن مراجعه نمی کند؛ آیا برای اینکه مجبور باشد که بار را تحویل بگیرد، می توانم با توافق، بیعانه بگیرم و در صورت عدم مراجعه، بیعانه قابل برگشت نباشد؟
✅ جواب: می توانید هنگام رزرو، قرارداد حمل بار را با کامیون دار قطعی کنید و مبلغی را از کامیون دار دریافت کنید و شرط کنید در صورتی که از حمل بار انصراف دهد، مبلغ دریافتی به عنوان جریمۀ تخلف از شرط، عودت داده نمی شود.
#احکام_معاملات
#شرط_ضمن_عقد
#بیعانه
https://eitaa.com/ahkamerouzz
📚 کیفیت نیت نماز در آخر وقت
💠 سؤال: دو دقیقه مانده به پایان وقت، نماز صبح را شروع کردم اما هنگام خواندن نماز، آفتاب طلوع کرد، حکم نمازم چیست؟ باید قضایش را بجا بیاورم یا نمازم صحیح بوده است؟
✅ جواب: اگر یک رکعت از نماز را داخل وقت خوانده باشید کافی است و نماز، ادا محسوب می شود و در صورت شک در این که وقت لااقل به مقدار یک رکعت باقی است یا خیر، نماز را به قصد مافی الذمّه (نه ادا و نه قضا) بخوانید؛ البته نباید عمداً نماز را تا آن وقت به تأخیر بیندازید.
#احکام_نماز
#نیت_نماز
#وقت_نماز
https://eitaa.com/ahkamerouzz
وقتی ابراهیم جمّال که یکی از شیعیان بود، میخواست خدمت علی بن یقطین برسد، از باب اینکه ابراهیم ساربان بود و علی بن یقطین وزیر هارونالرشید و از نظر ظاهر، شأن ابراهیم نبود که در مجلس وزیر مملکت وارد شود، او را راه نداد!
اتفاقاً در همان سال علی بن یقطین به حج مشرّف شد، خواست در شهر مدینه خدمت حضرت موسی بن جعفر (علیهالسلام) برسد، حضرت او را نپذیرفت؛ روز بعد آن حضرت را در بیرون خانه ملاقات کرد، عرضه داشت:
ای سید من، تقصیر من چه بوده که مرا نپذیرفتید؟ فرمود: به خاطر اینکه برادرت ابراهیم جمّال را راه ندادی و خدا امتناع فرموده از اینکه سعی تو را قبول کند، مگر بعد از آنکه ابراهیم تو را ببخشد.
علی بن یقطین گفت: گفتم: ای سید و مولای من در این وقت ابراهیم را کجا ملاقات کنم؟ من در مدینه و او در کوفه است، فرمود: هرگاه شب برسد تنها به بقیع برو، بیآنکه از اصحاب و غلامان تو کسی خبردار شود، در آنجا شتری زین کرده خواهی دید، آن شتر را سوار میشوی و به کوفه میروی.
شب به بقیع رفت، بر آن شتر سوار شد، به اندک زمانی به خانه ابراهیم جمّال رسید، شتر را خوابانید و در زد، ابراهیم گفت کیستی؟ گفت: علی بن یقطینم، ابراهیم گفت: علی بن یقطین بر در خانه من چه میکند؟! فرمود: بیا بیرون که کارم بس بزرگ است و او را سوگند داد که اذن ورود دهد، چون داخل خانه ابراهیم شد، گفت:
ای ابراهیم! آقا و مولا، از اینکه عمل مرا قبول کند امتناع فرموده، مگر آنکه تو از من بگذری! ابراهیم گفت: «غَفَرَاللهُ لَک؛ خدا تو را بیامرزد»، پس علی بن یقطین صورت خود را بر خاک گذاشت و ابراهیم را قسم داد که پای روی صورت من بگذار و صورتم را زیر پایت بمال، ابراهیم خودداری کرد، علی بن یقطین او را سوگند داد که چنین کند. ابراهیم پا به صورت علی بن یقطین گذاشت و روی او را زیر پای خود مالید و علی بن یقطین میگفت: «اللَّهُمَّ اشْهَدْ؛ خدایا گواه باش».
سپس بیرون آمد و سوار بر آن مرکب شد و همان شب به مدینه بازگشت و شتر را بر در خانه حضرت موسی بن جعفر (علیهالسلام) خوابانید، آنگاه حضرت او را اذن داد که بر آن بزرگوار وارد شود و حضرت کار او را پذیرفت.
از دقّت در این روایت معلوم میشود که حقوق برادران دینی تا چه اندازه پر اهمیت است!
https://eitaa.com/ahkamerouzz