▪️علم و کمال و حکمت و توحید جان گرفت
از نطق جان فزای تو یا باقرالعلوم
▪️یک لحظه وا کند گره از کار عالمی
دست گره گشای تو یا باقرالعلوم
▪️ دردا که صبح و شام هشام از ره ستم
کوشید بر جفای تو یا باقرالعلوم
▪️ دردا که شد نهان به دل خاک در بقیع
روی خدانمای تو یا باقرالعلوم
◼️شهادت جانسوز امام باقر _علیه السلام_ را به پیشگاه امام عصر _عجل الله تعالی فرجه الشریف_ و همراهان کانال اهل القرآن تسلیت عرض می نماییم.
https://eitaa.com/ahlalquran
#همسران_قرآنی
💠 اگر از فردی که دارد در میدان مبارزه با دشمنان خدا و در رکاب امام زمانش نبرد و جهاد میکند سوال شود در دنیا چه آرزویی داری و او در جواب بگوید: "آرزو دارم مدرک تحصیلی دکترا بگیرم و یا فلان شغل را داشته باشم و یا بگوید کاش درآمد خوب و ثروت زیادی داشتم!"
☝️ حتماً به او خواهیم گفت چه ارزشی بالاتر از جهاد در راه خدا؟
چه گوهری نابتر از همین کاری که داری انجام میدهی؟
و اگر بخواهد از موقعیّت خود گلایه کند که چرا به جایی نرسیدهام مورد سرزنش عقلا قرار میگیرد.
💠 گاه در زندگی مشترک جنس گلایهی زن یا مرد این است که چرا مشغلهی من در زندگی بابت همسرداری، فرزندداری و خانهداری مانع رشد و پیشرفت من شده و نتوانستم از لحاظ تحصیلی، معنوی، شغل و درآمدزایی به جایی برسم.
💠 ریشهی اینگونه توقّعات، ملاک غلط ما در معنای پیشرفت است و فکر میکنیم پیشرفت یعنی شغل، درآمد، ثروت، مدرک تحصیلی و جایگاه اجتماعی ویژه
👈 در حالی که ملاک پیشرفت و ارزش در دین (که در روز قیامت نیز همان ملاک مورد بازخواست قرار میگیرد) چیزی جز انجام تکلیفِ متناسب با شرایط فرد نیست.
💠 وقتی روایت داریم که "جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است" یعنی بالاترین ارزش و پیشرفتی که در نزد خدا برای یک زن خانهدار وجود دارد خوب همسرداری کردن است و ارزش و وظیفهای بالاتر از آن برای او وجود ندارد و مانند یک مجاهدی است که دارد در وسط معرکه، مبارزه و نبرد میکند و در حال حاضر چیزی باارزشتر و بااولویتتر از این وجود ندارد تا در حسرت آن باشد.
https://eitaa.com/ahlalquran
#رسم_زندگی
امام باقر _عليه السلام_:
نگهدارى عمل، از خود عمل دشوارتر است. عرض شد: منظور از نگهدارى عمل چيست؟ حضرت فرمود: آدمى براى خداى يگانه بى انباز( بی شریک) بخشش و انفاقى مى كند و اين عمل پنهانى برايش نوشته مى شود، اما سپس كارش را به زبان مى آورد كه در نتيجه آن، ثواب نهانى[كه بيشتر است] پاك مى شود و برايش[ثواب عملِ ] آشكار مى نويسند، بار ديگر آن را به زبان مى آورد، كه در اين بار عملش پاك مى شود و عمل ريايى نوشته مى شود
ميزان الحكمه جلد4 صفحه338
🔹🔸🔹
مراقب اعمال و نیت هامون باشیم!
https://eitaa.com/ahlalquran
#مهارت_های_معلمی
✅ چگونه تشویق کنیم❓
👈 در سال ۱۹۹۸ دانشگاه استنفورد مقالهای منتشر کرد که در آن مولر و همکارانش «مکانیزم اثر تشویق» بر کارآیی دانشآموزان بررسی کرده بودند.
🔹در این تحقیق کودکان و دانشآموزان به سه گروه مختلف تقسیم میشدند و در هر گروه، زمانی که دانشآموزان در حل یک مسئله موفق میشدند به شیوهی متفاوتی تشویق میشدند.
✔️ شیوهی اول این بود که به آنها میگفتند: «آفرین. تو خیلی تیزهوش هستی».
✔️ در روش دوم زمانی که مسئله حل میشد میگفتند: «آفرین. مسئله را خوب حل کردی» و زمانی که مسئله نادرست حل میشد میگفتند: «نه! مسئله را اشتباه حل کردی».
✔️ در سومین روش، به عنوان تشویق گفته میشد: «آفرین. تو تلاش خودت را کردی».
💠 این آزمایش بارها و در شرایط مختلف تکرار شد و نتیجه بسیار جالب بود.
⬅️ کسانی که به عنوان تشویق از «استعداد و تیزهوشی» آنها تعریف میشد، به تدریج توانمندی «حل مسئله» آنها کاهش یافت. همینطور در صورتی که در حل یک مسئله با شکست مواجه میشدند، توانایی آنها در حل مسائل بعدی نیز تحت الشعاع قرار میگرفت.
✅ اما بهترین نتیجه زمانی حاصل شد که همواره در تشویق، از «میزان تلاش» دانش آموز صحبت میشد.
👈 مولر دربارهی دلیل تاثیر منفی تعریف از «هوش» بر روی کارایی و عملکرد انسانها مینویسد: «ما هرگز همیشه برنده نیستیم. همیشه مشکلاتی وجود دارند که حل نمیشوند و نبردهایی هستند که در آنها شکست میخوریم. آنکس که احساس کند موفقیتاش ناشی از هوش بالاست، پس از هر بار شکست، اعتماد به نفس و باور خود را کمی از دست خواهد داد. اما آنکس که احساس میکند موفقیتاش ناشی از تلاش است، هر موفقیت به او انرژی بیشتر میدهد و هر شکست به او یادآوری میکند که باید تلاش خود را افزایش دهد».
https://eitaa.com/ahlalquran
8.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ تنها امید روزگار
با یاد #مولای_مهربان 💐
https://eitaa.com/ahlalquran