بانک جامع اشعار امام محمد باقر (ع).pdf
629.2K
#پیشنهاد_دانلود
#کتاب
#مداحی
📚 بانک جامع اشعار امام محمد باقر علیه السلام ( pdf )
✍ مهدی سروری
https://eitaa.com/ahlalquran
#صوت_و_لحن
❓چگونه صدای بم و پری داشته باشیم ؟
نخستین تمرین صوت همان ترتیل خوانی قرآن کریم با صدای متوسط است . رمز تمرین در نفس گرفتن مناسب با قطعات و بیرون فرستادن صدا از سینه است.
⏪ برای شروع ابتدا وضعیت نشستن خود را بگونهای تنظیم کنید که سر و پایین تنه در یک خط عمودی قرار بگیرد. میتوانید روی یک صندلی که پشتی صاف دارد بنشینید یا به صورت چهارزانو روی زمین نشسته و به پشتی تکیه دهید.
✅ این تکیه دادن سایر عضلاتی را که درگیر در تلاوت نمیشوند آزاد میکند. و این کار موجب آزاد شدن دیفراگم شکمی نیز شده و تنفس بیشتر و راحتتر انجام میشود. حالا با همین وضعیت راحت با شماره 1 نفس را فرو برید ( دم ) و با شماره 2 شروع به تلاوت نمایید.
اگر بطور صحیح ترتیل را شروع کرده باشید ( با صدای بم و آرام ) وقتی دست را بر روی سینه قرار میدهید، لرزش حاصل از پیچیدن صدا در سینه را حس میکنید. تا پیشرفتهترین مرحله تمرینات و تلاوت این تمرین را ترک نکنید .
این تمرین علاوه بر تنظیم نفس ، افزایش قدرت تارهای صوتی ، میتواند روان خوانی شما را نیز تقویت نماید.🌺
https://eitaa.com/ahlalquran
#وقف_و_ابتدا
✅ وقف بین علت و معلل
این نوع وقف نوعا حسن است.
مثال ها
👈 فوَلّوا وجوهَکم شطره * لئلا یکون للناس علیکم حجة (بقره/١۵٠)
👈 و ما النصر إلا من عند الله العزیز الحکیم * لیقطع طرفا... (آل عمران/١٢۶و١٢٧)
👈... و ابن السبیل * کی لا یکون دولة بین الاغنیاء منکم (حشر/٧)
🔰 اگر تعلیل با حرف «لام» باشد قطعا بین جمله تعلیل و معلل، ارتباط لفظی و معنوی وجود دارد.
لذا وقف بر جمله معلل اگر معنادار باشد و معنایش مقصود نیز باشد وقف حسن خواهد بود.
🔰 اما گاهی اوقات جمله تعلیلیه با «انّ» شروع می شود، در این صورت بین دو جمله تنها رابطه معنوی برقرار خواهد بود و لذا وقف بر جمله معلل وقف کافی خواهد بود.
مثل
👈 و لو شاء الله لذهب بسمعهم و أبصارهم * إنّ الله علی کل شیء قدیر
https://eitaa.com/ahlalquran
▪️علم و کمال و حکمت و توحید جان گرفت
از نطق جان فزای تو یا باقرالعلوم
▪️یک لحظه وا کند گره از کار عالمی
دست گره گشای تو یا باقرالعلوم
▪️ دردا که صبح و شام هشام از ره ستم
کوشید بر جفای تو یا باقرالعلوم
▪️ دردا که شد نهان به دل خاک در بقیع
روی خدانمای تو یا باقرالعلوم
◼️شهادت جانسوز امام باقر _علیه السلام_ را به پیشگاه امام عصر _عجل الله تعالی فرجه الشریف_ و همراهان کانال اهل القرآن تسلیت عرض می نماییم.
https://eitaa.com/ahlalquran
#همسران_قرآنی
💠 اگر از فردی که دارد در میدان مبارزه با دشمنان خدا و در رکاب امام زمانش نبرد و جهاد میکند سوال شود در دنیا چه آرزویی داری و او در جواب بگوید: "آرزو دارم مدرک تحصیلی دکترا بگیرم و یا فلان شغل را داشته باشم و یا بگوید کاش درآمد خوب و ثروت زیادی داشتم!"
☝️ حتماً به او خواهیم گفت چه ارزشی بالاتر از جهاد در راه خدا؟
چه گوهری نابتر از همین کاری که داری انجام میدهی؟
و اگر بخواهد از موقعیّت خود گلایه کند که چرا به جایی نرسیدهام مورد سرزنش عقلا قرار میگیرد.
💠 گاه در زندگی مشترک جنس گلایهی زن یا مرد این است که چرا مشغلهی من در زندگی بابت همسرداری، فرزندداری و خانهداری مانع رشد و پیشرفت من شده و نتوانستم از لحاظ تحصیلی، معنوی، شغل و درآمدزایی به جایی برسم.
💠 ریشهی اینگونه توقّعات، ملاک غلط ما در معنای پیشرفت است و فکر میکنیم پیشرفت یعنی شغل، درآمد، ثروت، مدرک تحصیلی و جایگاه اجتماعی ویژه
👈 در حالی که ملاک پیشرفت و ارزش در دین (که در روز قیامت نیز همان ملاک مورد بازخواست قرار میگیرد) چیزی جز انجام تکلیفِ متناسب با شرایط فرد نیست.
💠 وقتی روایت داریم که "جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است" یعنی بالاترین ارزش و پیشرفتی که در نزد خدا برای یک زن خانهدار وجود دارد خوب همسرداری کردن است و ارزش و وظیفهای بالاتر از آن برای او وجود ندارد و مانند یک مجاهدی است که دارد در وسط معرکه، مبارزه و نبرد میکند و در حال حاضر چیزی باارزشتر و بااولویتتر از این وجود ندارد تا در حسرت آن باشد.
https://eitaa.com/ahlalquran
#رسم_زندگی
امام باقر _عليه السلام_:
نگهدارى عمل، از خود عمل دشوارتر است. عرض شد: منظور از نگهدارى عمل چيست؟ حضرت فرمود: آدمى براى خداى يگانه بى انباز( بی شریک) بخشش و انفاقى مى كند و اين عمل پنهانى برايش نوشته مى شود، اما سپس كارش را به زبان مى آورد كه در نتيجه آن، ثواب نهانى[كه بيشتر است] پاك مى شود و برايش[ثواب عملِ ] آشكار مى نويسند، بار ديگر آن را به زبان مى آورد، كه در اين بار عملش پاك مى شود و عمل ريايى نوشته مى شود
ميزان الحكمه جلد4 صفحه338
🔹🔸🔹
مراقب اعمال و نیت هامون باشیم!
https://eitaa.com/ahlalquran
#مهارت_های_معلمی
✅ چگونه تشویق کنیم❓
👈 در سال ۱۹۹۸ دانشگاه استنفورد مقالهای منتشر کرد که در آن مولر و همکارانش «مکانیزم اثر تشویق» بر کارآیی دانشآموزان بررسی کرده بودند.
🔹در این تحقیق کودکان و دانشآموزان به سه گروه مختلف تقسیم میشدند و در هر گروه، زمانی که دانشآموزان در حل یک مسئله موفق میشدند به شیوهی متفاوتی تشویق میشدند.
✔️ شیوهی اول این بود که به آنها میگفتند: «آفرین. تو خیلی تیزهوش هستی».
✔️ در روش دوم زمانی که مسئله حل میشد میگفتند: «آفرین. مسئله را خوب حل کردی» و زمانی که مسئله نادرست حل میشد میگفتند: «نه! مسئله را اشتباه حل کردی».
✔️ در سومین روش، به عنوان تشویق گفته میشد: «آفرین. تو تلاش خودت را کردی».
💠 این آزمایش بارها و در شرایط مختلف تکرار شد و نتیجه بسیار جالب بود.
⬅️ کسانی که به عنوان تشویق از «استعداد و تیزهوشی» آنها تعریف میشد، به تدریج توانمندی «حل مسئله» آنها کاهش یافت. همینطور در صورتی که در حل یک مسئله با شکست مواجه میشدند، توانایی آنها در حل مسائل بعدی نیز تحت الشعاع قرار میگرفت.
✅ اما بهترین نتیجه زمانی حاصل شد که همواره در تشویق، از «میزان تلاش» دانش آموز صحبت میشد.
👈 مولر دربارهی دلیل تاثیر منفی تعریف از «هوش» بر روی کارایی و عملکرد انسانها مینویسد: «ما هرگز همیشه برنده نیستیم. همیشه مشکلاتی وجود دارند که حل نمیشوند و نبردهایی هستند که در آنها شکست میخوریم. آنکس که احساس کند موفقیتاش ناشی از هوش بالاست، پس از هر بار شکست، اعتماد به نفس و باور خود را کمی از دست خواهد داد. اما آنکس که احساس میکند موفقیتاش ناشی از تلاش است، هر موفقیت به او انرژی بیشتر میدهد و هر شکست به او یادآوری میکند که باید تلاش خود را افزایش دهد».
https://eitaa.com/ahlalquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ تنها امید روزگار
با یاد #مولای_مهربان 💐
https://eitaa.com/ahlalquran
029_menshavi.mp3
1.01M
#الحان_قرآنی 🌸
تلاوت #ترتیل
🔆سوره بقره
🔺آیات ۱۸۷ تا ۱۸۸ مقام #رست
🔺آیات ۱۸۹ تا ۱۹۰ مقام #بیات
https://eitaa.com/ahlalquran
تين - شعيشع.mp3
1.02M
فراز تلاوت #تحقیق
🔸سوره تین
🔸استاد شعیشع
🔸در مقام #رست
🔹بسم الله الرحمن الرحيم
وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ (1) وَطُورِ سِينِينَ (2) وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ (3) لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ (4) ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ (5) إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ (6)
https://eitaa.com/ahlalquran
Tartil-Ahmad-Dabbagh-J(8).mp3
6.85M
🌹 #ختم_قرآن
🌿 تلاوت #ترتیل #جزء_٨
🎙استاد دباغ
https://eitaa.com/ahlalquran
#مشاوره
#پرسش_١٨٧
#شبهات_قرآنی
... استادبسیاربسیارزیادسپاسگزارم
فقط یه سوال!
ابن ملجم چی کار کردکه حفظ قرآن وبال گردنش شدنه چراغ هدایتش!مگه قرآن هادی نیس؟!اگرقرارباشه مااول مومن باشیم بعد قرآن هادی اونوقت قرآن چیرومیخوادهدایت کنه، ماکه مومن هستیم....اگرهم مومن نباشیم که قرآن هدایت نمیکنه....
دورپیش میاد
کلااینجور سوالات خیلی ذهنم رومشغول میکنه
💠⚡️💠⚡️💠
سلام علیکم و رحمت الله
✅ مطلب صحیح این است که قرآن کریم مطلقا هدایتگر است و هادی بودنش مقید و وابسته به هیچ چیز دیگری نیست. «هدی للناس» است و جنسش چیزی جز هدایت و روشنگری نیست.
☝️اما در برابر این هدایت انسان مختار است.
«إنا هدیناه السبیل إما شاکرا و إما کفورا»
👈 قرآن کریم مسیر هدایت و ضلالت را روشن می کند اما انسان مختار است که از این میان مسیر زندگیش را انتخاب کند و به همین خاطر هم مسئول است و باید در برابر این انتخاب پاسخگو باشد.
❌ شرط این که قرآن کریم هدایت کند، ایمان نیست.
مگر کسانی که پیش از اسلام، مشرک و بادیه نشین و... بودند و بعد به نور قرآن هدایت شدند و اسلام آوردند مؤمن بودند؟!
💠 پس حتی افراد مشرک هم از هدایت قرآن بهره مند شده اند.
شرط این بهره مندی برداشتن حجاب ها و موانع است.
باید روزنه ای باشد تا نور قرآن به قلب شخص بتابد.
📖 قرآن کریم در هر حال هدایتگر است اما کسی که در برابر این هدایت برای خود مانع ایجاد میکند قاعدتا خود را از این هدایتی که میتوانست شامل حالش شود محروم کرده است.
☀️خورشید هم قطعا نورانی و روشنی بخش است اما اگر کسی تمام پرده های خانه اش را بکشد و همه روزنه ها را ببندد حتی اگر خانه اش در معرض نور خورشید هم باشد نوری به درون خانه اش نمیرسد و هیچکس هم در روشنایی و روشنگری خورشید تردید نمیکند بلکه همه عقلا می دانند که این شخص با موانع و حجاب های خودساخته خودش را از نور محروم کرده است.
✅ مَثَل ابن ملجم و امثال او هم همین است، به ظاهر با قرآن کریم در ارتباط بوده اند یا حتی به نقل تاریخ حافظ قرآن بوده اند اما نور قرآن را به درون خانه دلشان راه نداده اند و در مسیر هدایت پذیریشان مانع ساخته اند.
🍂 درست مثل کسانی که وجود حی و مبارک رسول اکرم _صلی الله علیه و آله_ را درک میکردند، در کنار ایشان بودند، پای صحبت حضرت مینشستند و حتی احادیث و سخنان حضرت را حفظ میکردند اما در عمل خلاف امر و رضای حضرت حرکت میکردند و نور هدایت به قلب هایشان نرسیده بود.🍂
❓آیا هیچکس در «هادی بودن» وجود مقدس حضرت رسول تردید میکند؟!
خیر،
آن چه این افراد را از هدایت پذیری محروم کرد موانع و حجاب هایی از جنس تعصب، جهل، دنیادوستی و... بود که در قلب هایشان خانه کرده بود.
✅ «هدایت» به تعبیر قرآن کریم امری دارای مراتب و درجات است.
«والذین اهتدوا زادهم هدی و آتاهم تقواهم»
🔺و به فرموده امیرالمؤمنین _علیه السلام_ برای فرد همنشین قرآن، در هر مجالست با قرآن کریم زیادتی در هدایت یا کاستی در گمراهی خواهد بود.
🔺یعنی هرکس با قرآن همنشین شود و دریچه های قلب خود را به روی نور قرآن باز کند هربار به مراتب بالاتر هدایت خواهد رسید.
فرد مؤمن هم از این قاعده مستثنی نیست و هرگز از هدایت قرآن بی نیاز نمیشود.
بلکه همراهیش با قرآن کریم هربار مراتب هدایتش را بالاتر میبرد.
💢 و قاعدتا آن کس که مثل ابن ملجم در معرض این نور باشد، آیاتش را بداند و بخواند اما خود را در تاریکی محبوس کند خسرانش دوچندان است.
🌸 «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا»
🌿 حتی بلعم باعورا با وجود آن که به تعبیر قرآن کریم آیات الهی را دریافت کرده بود اما به دو دلیل از آن جدا و به دام شیطان گرفتار شد:
1⃣ اخلد الی الارض(تعلق به دنیا و مادیات)
2⃣ و اتبع هواه (پیروی از هوای نفس)
🌸 وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ
✍ مشاور حفظ اهل القرآن
https://eitaa.com/ahlalquran
#مهارت_های_معلمی
✅ قاطعانه صحبت کنید، نه تهاجمی
⛔️ داشتن روحیه ی پرخاشگری نشان دهنده ی اعتماد به نفس نیست؛ بلکه زورگویی شما را نشان می دهد.
👌سعی کنید در اظهار نظر های خود، بدون اینکه تهاجمی عمل کنید و شخصیت دیگران را زیر سوال ببرید قاطعانه سخن گفتن را تمرین کنید.
قاطع بودن مساوی پرخاشگری و خشونت نیست!
☝️ بخاطر داشته باشید هیچگاه نمی توانید بدون اینکه روی خودتان کنترل داشته باشید، اعتماد به نفستان را افزایش دهید.
👈 همواره با صدا و لحن مناسب حرف بزنید و نسبت به طرز ایستادن خود حساس باشید.
https://eitaa.com/ahlalquran
#رسم_زندگی
💠امیرالمؤمنین _عليه السلام_:
أكبَرُ العَيبِ أن تَعيبَ غَيرَكَ بِما هُوَ فيكَ
بزرگ ترين عيب آن است كه بر ديگرى عيبى بگيرى كه در تو نيز هست.
📚غررالحکم ؛ 3167
🔹🔸🔹
گاهی خیلی موجودات عجیبی میشویم.
ذره بین دست میگیریم و دنبال عیب و ایراد دیگران میگردیم.
بعد هم شروع میکنیم سرزنش و بدگویی کردن...
که فلانی چقدر تنبل است...
دیگری اصلا وظایفش را درست انجام نمیدهد...
آن یکی آدم بداخلاق و ترش رویی است...
و...
از خودمان غافلیم
قدری هم برای یافتن و رفع عیوب خودمان وقت و انرژی صرف کنیم❗️
https://eitaa.com/ahlalquran
0062 baghareh 165-167.mp3
9.88M
#لالایی_خدا ۶۲
#سوره_بقره آیات ۱۶۷ - ۱۶۵
https://eitaa.com/ahlalquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 تلاوت #تحقیق ماندگار
🔆 سوره مبارک قدر
🎤شیخ محمد صدیق منشاوی
https://eitaa.com/ahlalquran
#کلید_بهشت
💐 شب نهم ذی الحجة از شبهای متبرك و شب مناجات با قاضى الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است.
عبادت در این شب، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد.
🌷براى شب عرفه چند عمل وارد شده است:
1⃣ قرائت دعای
اَللّهُمَّ یا شاهِدَ كُلِّ نَجْوى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوى وَ عالِمَ كُلِّ خَفِیَّةٍ وَ مُنْتَهى كُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً...
كه روایت شده هر كس آن را در شب عرفه یا در شبهاى جمعه بخواند خداوند او را بیامرزد.
2⃣ [به نقل كفعمى ] تسبیحات عشر كه در اعمال روز عرفه آمده است هزار مرتبه خوانده شود .
3⃣ قرائت دعای اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَیَّاَ...
كه در روز عرفه و شب و روز جمعه نیز وارد است.
4⃣ زیارت امام حسین _علیه السلام_
🔹🔸🔹
در این شب و روزهای پرفضیلت از همه شما همراهان عزیز التماس دعا داریم. 🌹
#شبتان_خدایی
https://eitaa.com/ahlalquran
Tartil-Ahmad-Dabbagh-J(9).mp3
6.62M
🌹 #ختم_قرآن
🌿 تلاوت #ترتیل #جزء_٩
🎙استاد دباغ
https://eitaa.com/ahlalquran
#مولای_مهربان
جز وصل تو دل به هرچه بستم، توبه
بی یاد تو هر جا که نشستم، توبه
در حضرت تو، توبه شکستم صد بار
زین توبه که صد بار شکستم توبه
از بس که شکستم و ببستم توبه
فریاد همی کند ز دستم، توبه
دیروز به توبهای شکستم ساغر
و امروز به ساغری شکستم توبه
از هر چه نه از بهر تو کردم توبه
ور بی تو غمی خوردم از آن غم توبه
و آن نیز که بعد ازین برای تو کنم
گر بهتر از آن توان از آن هم توبه
https://eitaa.com/ahlalquran