🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 8️⃣ - حرف ح .
🔰# حلال و حرام
https://eitaa.com/ahlebet1/135 https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 9️⃣ - حرف خ ❇️موضوع خیانت https://eitaa.com/vigenameh/26. https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 🔟 - حرف د 🔰#دعا ✅نسبت به مسئله دعا
✳️رهبر بزرگوار امام خمينى (رضوان الله تعالی عليه) و دعا 👈يادم است يك وقت امام از من مفاتيح ، خط درشت خواستند، براى ايشان تهيه كردم . يك روز مانده به رحلت ايشان ، يكى از خانم ها به من گفتند: ((شما بياييد بالاى سر امام دعا بخوانيد)). من هم دعاى عديله را خواندم ، يك وقت متوجه شدم كه امام در يك جاى مفاتيح نشانه اى گذاشته اند. نگاه كردم ديدم دعاى عهد حضرت مهدى ((عج )) است كه چون مستحب است چهل روز خواند شود. ايشان روى كاغذ تاريخ شروع را از هشتم شوال مرقوم فرموده بودند و تا آن روز خوانده بودند! تا اين اندازه امام به دعاها، آن هم با انجام خصوصيات و شرايط مقيّد بودند.
📚 مختارى ، رضا، سيماى فرزانگان ، ص 159 https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 1️⃣1️⃣ - حرف ذ ✅ذکر و گوینده آن
https://eitaa.com/ahlebet1/207 https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 2️⃣1️⃣ - حرف ر 📒خاطره ای از امام رضا (ع) ❇️موضوع حسب و نسب حضرت
👈چه کسی به پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نزدیک تر است؟
مأمون به امام رضا علیه السلام گفت: «من درباره ی نسب خودم و شما فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که ما و شما یکی هستیم؛ جدّ ما عباس؛ عموی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بود و مادر شما؛ فاطمهB، دختر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و اختلافاتی که بین پیروان ما هست ناشی از هیجان و تعصب بی دلیل است».
امام فرمودند: «در این جا مطلبی هست که اگر دوست داشته باشی می گویم و اگر نه، نمی گویم».
گفت: «این حرف را زدم که نظر شما را بدانم!»
حضرت فرمودند: «اگر همین حالا پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم از پشت این پرده ظاهر شود و از دختر تو خواستگاری کند، آیا دخترت را به ایشان می دهی؟» گفت: «سبحان الله! آیا کسی هست که دخترش را به پیغمبر ندهد؟»
امام فرمودند: «خوب آیا پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم می تواند دختر مرا خواستگاری کند؟»
جواب روشن بود؛ چنین چیزی امکان نداشت.
مأمون سکوت کرد، لحظاتی بعد سرش را بلند کرد و گفت: «به خدا قسم شما از ما به رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم نزدیک ترید!»(1)
1- . بحارالانوار، ج 12، ص 56
. https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 4️⃣1️⃣ - حرف ژ . 5️⃣1️⃣ - حرف س 🔰#سخن بایدها و نباید های سخن گویی 1️⃣ - کامل بیان کردن مطلب ❇️ دو لنگه مطلب را بیان کن
👈استاد سخن مرحوم فلسفی <که همه گروه های سنی تحصیلی و ... را جزب کرده بود> می فرمود :
مطلب را سنجیده و حساب شده و به اصلاح دو لنگه مطلب را بیان کنید.
سپس خاطره ای از تعریف کرد که در باره حقوق زن در خانه اشاره داشتم که زن در قبال زحمات در خانه می تواند از شوهرش مطالبه حقوق کند!
پس از پایان منبر مردی آمد گفت: با این سخنانت من را بیچاره کردی زنی دارم ....
گفتم فردا شب حتماً او را بیاور تا درستش کنم
پس ار مطرح کردن مسئله تعدد زوجات و ... آمد گفت خدا خیرت دهد تعادل برقرار شد
این است که گفته شده : مردم را بین خوف و رجاء نگاه دارید.!
2️⃣ - در نظر گرفتن موقیت زمانی و ....
https://eitaa.com/ahlebet1/108
🔰#سفر
. https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی ❌خاطره بد سفر 👈در علت گرفتاری به #بیماری قند و #دیکس و #آرتورز و #سیاتیک می گفت :
📙 ... سفرهایی داشتم به مناطق... از جمله خاطرات بد این سفرها؛ سر سفره ای نشستم که توسط افراد متمول غذای فراوانی تهیه شده بود مثلا «موقع افطار چند ظرف آوردند، شبیه در دیگی بزرگ، که چند دسته داشت را چند نفر آوردند محتوای یک گوسفند بزرگ پخته شده «کم آب با کله و دنبه» روی برنگ گذاشته و بر سر این سینی ها تعداد محدودی نشستند یکی زبانش را در می آورد و می خورد دیگری راستا، را چنگ می زد و ...»
من که در خانواده معمولی تقریباً ده نفری سر سفره مقدار کمی گوشت به اصطلاع «آب گوشت ستاره نشان» بزرگ شده بودم، بیش از اندازه معمول از این غذا خوردم و در جایی دیگر دیدم غذاهای اضافی را می ریختند آخه اسراف می شود و ...
اوائل، از نظر محل استراحت امکانات بود لیکن بر اثر ... این امکانات از دست رفت بطوری که موقع خواب دست زیر سر می گذاشتم، این کار عادت شده بود و در خانه هم ادامه داشت برای مطالعه هم تکیه روی یک سمت بدن داشتم ،این بود که گرفتارم کرد.
❌عوارض اضافه خوری از نظر کیفیت و بدی نشستن و استراحت
👈در اثر اضافه خوردن، از نظر کیفیت دچار قند خون شدم .
خوشبختانه بخت مرا یاری کرد و سوزش و آفت زدن زبان یاد آور کنترل قندم می شود و ...
بناچار از خوردن شیرنی جات پرهیز کردم و با خوردن میوه جات خود را تقویت می کردم که یکی از میوه ها «خیار» بود که من را گرفتار کرد.
در اثر «خوردن سردی» که یکی از علت ها بود، گرفتار بیماری #قند و #دیکس کمر و #آرتورز و #سیاتیک شدم :
هر چند درمان اطبا و فزیوترابی مسکن درد ها، بود اما علاج واقعی #توسل به اهلـبیت علیهم السلام بود.
👈در حال ... #توسل از خدا خواستم، در نماز طبق معمول بتوانم بایستم و بنشینم تا اینکه ظاهراً #الهام شد، که «خیار » خوردن را تعطیل کن. دوم : یاد خاطرت بیماری آیه الله العظمی فاضل لنکرانی (ره) کردم👇آن دستو ر هم عمل شد، از برکت این راهنمائی هر سه بیماری بحمد الله برطرف شده.
جریان این بود که دکتر ایشان گفته بود:
https://eitaa.com/ahlebet1/13
لذا چگونگی محل مطالعه و استراحت را نیز عوض کردم، البته شفادهنده خداست ابتدا باید از او طلب شفا کرد، چرا که اینها نمونه تجربه های شخصی بیمار و طبیبان 👇است و ممکن است سازکار همه مردم نباشد. ❇️دستور العمل «عملی» دکتر حبیبی ساکن امریکا
https://eitaa.com/jadid6/10 https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات 6️⃣1️⃣ - حرف ش 🔰# شيعه ✅عوامل مهم در گسترش شيعه ✳️مناظره علاّمه حلّى (حاضر جوابی)
👈زمانى كه، به سلطان محمد خدابنده، نوه هلاكوخان مغول، اطلاع دادند : علاوه بر چهار مذهب اهل تسنن، مذهب ديگرى بنام شيعه، در بين مذاهب اسلامى وجود دارد؛ و رهبر آنان علاّمه حلّى،(1) يكى از مجتهدين و نامداران اين فرقه در شهر حلّه عراق، زندگى مى كند؛ او تصميم گرفت كه علاّمه حلّى را به سلطانيه قزوين كه مركز حكومت وى بود دعوت كند. مجلس و محفلى تشكيل داده و علاّمه را با بزرگان اهل تسنن، مواجه ساخت. هنگام مباحثه، علاّمه بر همه علما غلبه يافت و در نتيجه شاه و تمامى درباريان به مذهب شيعه گرويدند و اسامى ائمه معصومين عليهم السّلام را بر سكّه ضرب نموده و در خطبه ها قرائت كردند. روزى علاّمه حلّى، در مجلس سلطان و در پايان مناظره با علماء، خطبه بليغى در بيان اثبات مذهب شيعه اماميه، ايراد نمود و چون به نام هاى مقدس چهارده معصوم عليهم السّلام رسيد؛ علاوه بر پيامبر (ص) بر همه آن بزرگان صلوات فرستاد. در اين موقع سيّدى از اهل موصل- كه شخصى ناصبى و از دشمنان خاندان رسالت بود،- برآشفت و خطاب به علاّمه گفت : شما شيعيان، چه دليلى داريد كه بر غير پيامبر، صلوات و درود مى فرستيد؟ علاّمه بدون تأمل فرمود : دليل ما اين آيه قرآن است كه خداوند مى فرمايد : اَلَّذينَ اِذا اَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا اِنّا لِلّهِ وَ اِنّا اِلَيْهِ راجِعُونَ، اُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ اُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (2) : كسانى كه هرگاه مصيبتى به آن ها مى رسد، مى گويند : ما از آنِ خدائيم و به سوى او بازگشت مى كنيم، درود و رحمت خداوند بر آنان باد و آن ها هدايت يافته گان هستند، سيد موصلى، با ناراحتى گفت : كدام مصيبت برخاندان پيامبر و امامان شما رسيده است كه طبق اين آيه شايسته درود و صلوات خداوندى باشند؟ علامه فرمود : كدام مصيبت دردناك تر و دشوارتر از اين مى تواند باشد كه مانند تو، فرزند نا اهلى، از ميان آن ها پيدا شده و ديگران را بر آل رسول (ص) مقدم داشته؛ تا آن جا كه حاضر نباشد، اين همه فضائل و مناقب پدران پاك خويش را بشنود، حاضران مجلس، همگى از پاسخ به موقع علاّمه خنديده و حاضرجوابى و كلام زيباى آن دانشمند فرزانه را، تحسين كردند.(3) (4)
1حسن بن يوسف بن على بن مطهّرحلّى، معروف به علاّمه حلّى، يكى از چهره هاى درخشان و از اركان مهمّ مذهب اماميه مى باشد. وى در فقه و اصول و كلام و منطق و فلسفه و رجال و غيره كتاب نوشته است. در حدود صد كتاب از آثار خطى يا چاپى او شناخته شده كه بعضى از آن ها (مانند تذكره الفقهاء) به تنهائى در اثبات نبوغ او كافى است. علاّمه كتب زيادى در فقه دارد كه غالب آن ها همانند : كتاب هاى محقق حلّى در زمان هاى بعد از او از طرف فقهاء شرح و حاشيه شده است .
كتب معروف فقهى علامه، عبارت است از : ارشاد، تبصره المتعلمين، قواعد، تحرير، تذكرة الفقهاء، مختلف الشيعه، منتهى، علاّمه اساتيد زيادى داشته است. در فقه شاگرد دائى خود، محقق حلّى و در فلسفه و منطق، شاگرد خواجه نصيرالدين طوسى بوده است، فقه عامّه را، نزد علماى اهل تسنن تحصيل كرده است . علاّمه در سال 648 متولد شده و در سال 726 در سن 78 سالگى درگذشته است.
2 بقره / 156 و 157.3 روضات الجنات، 284 / 2.
4 در يكى از كتاب هاى معتبر اهل سنت از پيامبر اكرم (ص) چنين روايت شده : لا تصلوا علىَّ الصلوة البتراء، فقالوا : و ما الصلوة البتراء؟ قال : تقولون : اللّهم صلّ على محمد و تمسكون، بل قولوا اللهم صل على محمد و على آل محمد، يعنى درود ناقص بر من نفرستيد. گفتند : درود بدون دنباله و ناقص چيست ؟ فرمود : اين كه بگوئيد :خداوندا بر محمد درود فرست و ساكت شويد، بلكه بگوئيد : خداوندا بر محمد و آل محمد درود فرست.
مقدمه الاتقان، ص 17. الصّواعق المحرقه، 78)
https://eitaa.com/ahlebet1
🔰فهرست موضوعی خاطرات #اخلاق #تربیتی 7️⃣1️⃣ - حرف ص 🔰# صلوات ✅ اهميت صلوات
https://eitaa.com/ahlebet1/105 . https://eitaa.com/ahlebet1