29.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍁 عالم برزخ کجا و چگونه است؟ حقایق جهان آخرت چگونه است؟ 🍁
قشنگ و اثر گذاره. حتما گوش کنید.
🎙 حجت الاسلام مسعود عالی
کانال سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://eitaa.com/ahlebit110
۲۵ فروردین
اندیشه ساحل
گول زرق و برق زر را می خوری ای دل چرا
زندگی را می کنی بر خویشتن مشکل چرا
غنچه گل شد،گل خزان گردید و بلبل شد خموش
مانده ای ای باغبان،حیران و پا در گِل چرا
عمر طی شد، نوجوانی رفت و پیری سررسید
حبّ دنیا را نمی سازی برون از دل چرا
چهره پرچین گشت و قامت دال و موی سر سپید
از مکافات عمل بنشسته ای غافل چرا
کاخ ها گردید کوخ و کوخ ها گردید کاخ
زاد راهی برنمی داری از این منزل چرا
نوح رفت و کشتی اش بشکست و طوفان شد تمام
غافلی ای بی خبر زاندیشه ساحل چرا
کاروان مرگ هر دم می زند کوس رحیل
برنمی خیزی برای بستن محمل چرا
عمر چون رفت از کفت دیگر نمی آید به کف
این سخن حقّ است،حق را می کنی باطل چرا
مزرع کشت است دنیا از برای آخرت برنمی داری از آنچه کشته ای حاصل چرا
مرگ مأمور است و معذور از برای بردنت راحت و آسوده خوابیدی در این منزل چرا
از من « ژولیده » بشنو ای به دنیا بسته دل
حب دنیا را نمی سازی برون از دل چرا
ژولیده نیشابوری
کانال سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://eitaa.com/ahlebit110
۲۶ فروردین
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌خشم زائر ترکیهای از بازخواست سعودیها در مسجدالحرام بخاطر سربند فلسطین
زائر ترکیهای مسجدالحرام:
ما به عنوان مسلمان باید از خجالت آب شویم. ادعای حمایت از غزه توسط این دولت را کنار بگذارید.
آنها تحمل یک سربند را هم ندارند. گفتند اگر یکبار دیگر با این سربند اینجا بیایی ویزایت باطل و دیپورت خواهی شد.
با هر نشانهای از فلسطین و غزه اجازه حضور در مسجد و عبادت را نمی دهند. اینجا نمیتوانم با شال فلسطینی نماز بخوانم.
https://eitaa.com/westanews
۲۹ فروردین
❤️ رهبر انقلاب: اینها که امروز در سوریه جولان میدهند، یک روز زیر پای مؤمنین لگدمال خواهند شد
🔹رهبر انقلاب در مراسم پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی:
✏️ این را هم بدانیم ما که اساساً در قرآن، در فرهنگ قرآنی، هر خونی که در راه خدا ریخته بشود، بجا ریخته شده، هدر نمیرود. هیچ خونی هدر نمیرود.
✏️ حتی اگر چنانچه پیروزی حاصل نشود، خونی که ریخته شد هدر نمیرود. خون جناب #حمزه در احد ریخته شد، هدر رفت؟ نه. بالاتر از همه، خون سیدالشهداء(سلام اللّه علیه) در کربلا ریخته شد، هدر رفت؟ نه.
✏️ خونی که در راه حق ریخته میشود، هدر نمیرود. قرآن هم ناطق به این معناست. قرآن میفرماید: «وَ مَنْ يُقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْراً عَظِيما». فرق نمیکند چه پیروز بشوید، چه کشته بشوید، شکست بخورید، پیروز نشوید. نفس این حرکت پیش خدا ارزش دارد، این جهاد پیش خدای متعال ارزش دارد، اهمیت دارد.
✏️ و البته پیروزی هم قطعی است. حالا به این جولان باطل نگاه نکنید، بدانید اینهایی که امروز جولان میدهند، یک روز زیر پای مؤمنین لگدمال خواهند شد. ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
🖼 #بسته_خبری | جهاد نظامی | شهید | پیروزی مؤمنین
💻 Farsi.Khamenei.ir
۲۹ فروردین
سیرهی فرزند ابوتراب
در نجف، صدای "آی دزد! آی دزد!" بلند شد. به کوچه رفتم. دزدی را دیدم که قالیچهای از منزل سید علی اکبر را زیر بغل داشت و به دام مردم افتاده بود. مرحوم ابوترابی با عجله خود را به کوچه رساند. دست سارق را گرفت و گفت: "آقا جان! چرا بدون خوردن صبحانه رفتی؟!" سپس رو به مردم کرد و گفت: "این شخص مهمان ماست و من خودم قالیچه را به او دادم. کاری به او نداشته باشید." با هم به منزل آمدند. سارق شرمنده نشسته بود و منتظر بود که...
منتظر بود که آقای ابوترابی او را تحویل پلیس دهد. همسر سید، صبحانهای از بهترین سرشیرهای نجف تهیه کرده بود. اما خبری از پلیس نبود. موقع رفتن، آقای ابوترابی قالیچه را زیر بغل سارق گذاشت. سارق قبول نمیکرد. گفت: "اگر نبری همسایهها میفهمند که شما صاحب این قالیچه نبودهاید." سارق با شرمندگی قالیچه را برد. صبح روز بعد با گریه و شرمندگی به در خانه سید آمد. توبه کرده بود و میگفت: "شما هدایتم کردید. میخواهم دستم را بگیرید."
🌹 خاطرهای به یاد سید آزادگان، حاج سید علی اکبر ابوترابی فرد
راوی: آقای اسماعیل یعقوبی قزوینی
📚 کتاب "فرزند ابوتراب (ع)"، (برگهایی از زندگی مرحوم سید علی اکبر ابوترابی)
کانال سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://eitaa.com/ahlebit110
۲۹ فروردین
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عطر بندگی، شکوه محبوبیت
قال رسول الله(ص):«مَنْ أرَادَ أن یکوُنَ أعَزَّ النَّاسِ فَلْیتَّقِ اللهَ عَزَّ وَ جَلّ؛ هر کس می خواهد عزیزترین مردم باشد، باید از خدای عز و جل پروا داشته باشد. »( تحف العقول، ص۲۷)
هنگامی که انسان با تمام وجود و در تمامی ساحتهای زندگی، گام در مسیر رضایت الهی میگذارد، اندیشهها و رفتارهایش رنگ و بوی خدایی به خود میگیرد و هدفی جز خشنودی پروردگار و خدمت خالصانه به بندگان او در سر نمیپروراند، آنگاه خداوند متعال چنان عزتی به او میبخشد و محبت او را در دلهای پاک جای میدهد که دیدن نشانهای کوچک از او، همچون چفیه یا انگشتری، سیلاب اشک شوق را جاری میسازد.
جانها از عمق وجود به سرور میرسند، آن نشانهها را با اشتیاق میبویند و به تبرک میجویند، و در پرتو آن آرامش مییابند. برای طول عمر و سلامتیاش دعا میکنند، آرزوی دیدار چهره نورانیاش را در دل میپرورانند، در برابر عظمت روحش سر تعظیم فرود میآورند و برای سلامتیاش دست به آسمان برمیدارند. او را مایهی فخر و مباهات و تکیه گاه خود میدانند. به راستی که بندگی خالصانه خداوند، آدمی را به اوج عزت و محبوبیت در زمین و آسمان میرساند. این است پاداش دلهایی که جز برای خدا نمیتپد و قدمهایی که جز در راه او برداشته نمیشود.۱۴۰۴/۱/۲۹
✍️ علی اسدی
@ali_asadi_zanjani
۲۹ فروردین
ریشه های وحشی: تحریف و جنایت در عهد عتیق
🔹دین، رحمت و سعادت: ادیان الهی مظهر رحمت خدای یگانه هستند و هدف آنها هدایت و تأمین سعادت دنیا و آخرت انسان است. تجربه زیست مؤمنان نشان میدهد هر کس و هر جامعهای که دین الهی را درست فهمیده و به آن عمل کرده، به سعادت دنیا و آخرت دست یافته است.
🔹موانع تحقق اهداف ادیان: یکی از موانع تحقق کامل اهداف ادیان الهی، کجفهمیها، برداشتهای نادرست، تفسیرهای انحرافی و التقاطی، بدعت، تحریف و استفاده ابزاری سودجویان و دنیاگرایان از دین بوده است. به گواهی تاریخ، ادیان الهی همواره با این آسیبها و آفتها مواجه بودهاند.
🔹پیامدهای ناگوار کجفهمیها:آسیبها و آفتهای یادشده، ضربات سختی بر دینداری مؤمنان، جامعه و زندگی آنان وارد کرده و پیامدهای ناگوار فکری، فرهنگی، دینی، اجتماعی، سیاسی و نظامی فراوانی به بار آوردهاند. از جمله، زمینهساز درگیریهای خونین و کشتارهای وسیع و فجیعی شدهاند. جنگهای صلیبی، پیدایش خوارج، وهابیت و داعش و جنایتهای آنان نمونههایی از این دست در تاریخ مسیحیت و اسلام است.
🔹هشدار پیشوایان دینی: با توجه به آسیبها و آفتهای یادشده، ادیان الهی بهویژه اسلام و پیشوایان دینی، بهشدت با تفسیرهای نادرست، انحرافی و التقاطی از دین، بدعتگذاری و تحریف در دین و استفاده ابزاری از آن و آموزههایش برخورد کرده و درباره پیامدهای ناگوار آن در دنیا و آخرت هشدار دادهاند.
🔹یهودیت و تحریف: در میان ادیان بزرگ، یهودیت بیش از همه بهوسیله عالمانش دچار تحریف و تفسیرهای انحرافی شده و به همین سبب، آسیبهای سخت و ویرانگری پدید آورده است.
براساس گزارش قرآن، کتاب دینی کنونیِ یهودیان، موسوم به عهد عتیق، به دست عالمان یهود نوشته شده است، اما نویسندگان به دروغ و با انگیزههای دنیاگرایانه و مادی آن را کتاب و سخن خدا معرفی کردند. خداوند به سبب این کار، آنان را بهشدت توبیخ و تهدید میکند: «فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَٰذَا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا ۖ فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَكْسِبُونَ» (بقره/ ۷۹).
🔹 ریشه های جنایات اسرائیل:
کشتار بیرحمانه و فجیع زنان، مردان و کودکان، نسلکشی، تخریب خانهها و از بین بردن باغها و مزارع فلسطینیها یک سیاست راهبردی اسرائیل از آغاز پیدایش تا کنون با هدف نابودی و کوچاندن اجباری فلسطینیان بوده است. این جنایتهای بیرحمانه و ددمنشیها ریشه در آموزههای عهد عتیق دارد.
عهد عتیق از یک سو وعده مکرر خداوند به ابراهیم(ع) و اسحاق(ع) مبنی بر دادن سرزمینهایِ میان نیل تا فرات به نسل آن دو را گزارش میکند و اینکه سرزمین یادشده منحصراً از آنِ یهود به عنوان قوم برگزیده خداست. از سوی دیگر به عنوان یک قانون جنگی تاکید میکند که بنیاسرائیل نباید هیچکس را در شهرهای سرزمین موعود (فلسطین) زنده بگذارند. باید هر موجود زندهای را به کلی نابود کنند! این فرمان خداست! (تثنیه 20: 16-17)؛ بر همین اساس عهد عتیق موارد زیادی از کشتار بیرحمانه ساکنان سرزمین فلسطین توسط بنیاسرائیل را گزارش کرده و به دروغ آن را فرمان الهی میخواند. برای نمونه:
🔳کشتار مدیانیها: بنیاسرائیل پس از خروج از مصر و در مسیر حرکت به سوی فلسطین بهوسیله زنان «مِدیان» به انحراف کشیده و بتپرست شدند؛ برای همین خداوند به موسی(ع) دستور داد تا از مدیانیها انتقام بگیرد و بنیاسرائیل به فرمان موسی(ع) همه مردان و زنان و بچههای مدیان را کشتند، همه گلهها و داراییهای آنان را به غنیمت گرفته و همه شهرها، روستاها و قلعهها را آتش زدند.(اعداد31: 1-17)
🔳کشتار سیحون: سیحونِ پادشاه اجازه عبور از سرزمین خود به سوی فلسطین را به بنیاسرائیل نداد و آنها وی و همه پسران و سپاهیان او را کشته و پس از تصرف شهرهایش، همه مردان، زنان و کودکان را از دم تیغ گذراندند.(تثنیه 3: 26-36)
🔳 نابودی اریحا: طبق گزارش عهد قدیم، بنیاسرائیل پس از پایان سرگردانی چهلساله در بیابانهای پیرامون فلسطین، به دستور یوشع بن نون، جانشین موسی(ع) شهر اریحا را تصرف کرده و زن، مرد، پیر، جوان، گاو، گوسفند، الاغ، همه را از دم تیغ گذراندند و تنها طلا، نقره و ظرفهای مسی و آهنی را برای خزانه خداوند جمع کرده و شهر را به آتش میکشند.(یوشع 6: 17-25)
♦️تحریف دین و تاریخ: نویسندگان عهد قدیم با هدف تاریخسازی برای یهود و با اثرپذیری از لشگرکشیهای بسیار خونین و ویرانگر رایج در آن زمانها، چنین گزارشهایی را به عنوان تاریخ قوم خود نوشتهاند که امروزه به عنوان مستند برای توجیه دینی جنایت های بی مانند اسرائیل به شمار می روند،در حالی که چنین جنایتها و بیرحمیها هرگز نمیتواند به فرمان خدا، پیامبر الهی یا جانشین اوباشد.۱۴۰۳/۷/۳۰
✍️ علی اسدی
@ali_asadi_zanjani
۳۰ فروردین
راز یک تغییر
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ غلامرضا فیروزیان نقل می کند:
تابستان سال ۱۳۲۳ در «ونک مستوفی» منبر میرفتم. امام جماعت آنجا سید بزرگوارى بود که الان با گذشت چندین دهه، نامش را فراموش کردهام. این سید بزرگوار بین گفتگوهایى که با هم داشتیم، تعریف کرد:
که یک روز صدای در منزل بلند شد، وقتی آمدم در را باز کردم، خانمى نیمهبرهنه و بیحجاب و آرایش کرده و دست و سینه باز را مقابل خود دیدم. خواستم درب را ببندم و به او بیاعتنائی کنم. فکر کردم همین که در خانه یک روحانی با این قیافه آمده، شاید معایب بیحجابی را نمیداند و شاید بتوانم نصیحتش کنم.
سرم را پایین انداخته و گفتم بفرمائید. داخل اتاق شده نشست و مسئلهای در مورد ارث از من سؤال کرد. من گفتم: خانم! من هم از شما میخواهم مسئلهای بپرسم، اگر جواب دادید من هم جواب میدهم. گفت: شما از من؟ گفتم بله. گفت بفرمائید؟
گفتم: شخصی در محلی مشغول غذا خوردن است. غذا هم بسیار خوشمزه و خوشبو است. گرسنهای از کنار او میگذرد، پایش از حرکت میایستد، جلوی او مینشیند، شاید تعارفش کند، ولی او اعتنا نمیکند.
شخص گرسنه تقاضای یک لقمه میکند، او میگوید: غذا متعلق به من است و نمیدهم. هر چه التماس میکند، او به خوردن ادامه میدهد. خانم، این چگونه آدمی است؟
گفت: آن شخص بیرحم، از شمر بدتر است.
گفتم: گرسنه دو جور است، یکی گرسنه شکم و دیگری گرسنه شهوت.
جوان مجرد و گرسنه شهوت، خانم نیمهبرهنه و زیبایی را میبیند که همه نوع عطرها و آرایشهای مطبوع دارد. هر چه با او راه میرود، شاید خانم توجهی به او بکند و مقدارى روی خوش به او نشان بدهد، جوان به او اعتنا نمیکند.
جوان اظهار علاقه میکند، زن محل نمیگذارد، جوان خواهش میکند، زن میگوید: من نجیبم و حاضر نیستم با تو صحبت کنم. جوان التماس میکند، زن توجه نمیکند. این خانم چگونه آدمی است؟
خانم فکری کرد و از جا حرکت کرد و از خانه بیرون رفت.
فردا درب منزل صدا کرد، رفتم در را باز کردم، دیدم سرهنگی دم در ایستاده و اجازه ورود میخواهد. وقتی وارد اتاق شد و نشست، گفت: من شوهر همان خانم دیروزی هستم. وقتی که با او ازدواج کردم، چون خانوادهای مذهبی بودیم از او خواستم با حجاب باشد، گفت: بعد از ازدواج. ولی هر آنچه به او گفتم و خواهش کردم، تهدید کردم، زیر بار نرفت. ولی دیروز آمد و از من چادر و پوشش اسلامی خواست. نمیدانم شما دیروز به او چه گفتید. ماجرا را به او گفتم. او با خود عبایی آورده بود. به من داد و تشکر کرد و رفت.
پیام داستان
داستان "راز یک تغییر" که روایتی از یک ماجرای واقعی است، پیامهای چندلایه و آموزندهای را به مخاطب منتقل میکند.
پیامهای اصلی داستان عبارتند از:
اهمیت حجاب و عفاف: داستان به روشنی نشان میدهد که حجاب و عفاف نه تنها یک واجب و الزام دینی، بلکه یک عامل مهم در حفظ کرامت و ارزش زن است. تغییر نگرش زن در داستان پس از گفتگو با روحانی، نشان از تأثیر عمیق این ارزشها بر زندگی فردی و اجتماعی انسان دارد.
خطرات بیحجابی: داستان با نشان دادن عواقب بیحجابی برای زن و جامعه، اهمیت این موضوع را نشان می دهد. بیحجابی نه تنها باعث تحریک شهوت جنسی و ایجاد مشکلات اخلاقی میشود، بلکه میتواند به روابط خانوادگی نیز آسیب برساند.
تأثیر گفتگو و نصیحت: گفتگوی روحانی با زن بیحجاب و تأثیر آن بر تغییر نگرش او، نشان از اهمیت گفتگو و نصیحت دلسوزانه و حکیمانه در هدایت افراد به سوی ارزشهای انسانی و دینی دارد.
نقش روحانیت در جامعه: روحانیت در این داستان به عنوان راهنمایی دلسوز و آگاه معرفی میشود که با استفاده از حکمت و منطق، میتواند افراد را به سمت سعادت هدایت کند.
✍️ علی اسدی
@ali_asadi_zanjani
۳۰ فروردین
13.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌روایتی از مردانگی و غیرت یک فرمانده..
🔸مسعود منفرد نیاکی سال ۱۳۰۸ در آمل متولد شد. کارنامه امیرسرلشکر نیاکی در دفاع مقدس سرشار از افتخارات است.
🔹او از سوی امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به جانشینی فرماندهی نیروی زمینی ارتش در جنوب منصوب شد در اوج گرمای تابستان ِخوزستان، کولر روشن نمیکردو بیشتر وقتها فقط با یک زیرپیراهن در داخل کانکس به کارها رسیدگی میکرد.
▪️میگفت: «سربازان من توی خط کولر ندارن! چطور وجدانم را به داشتن کولر راضی کنم؟!»
▫️در جریان عملیات «بیتالمقدس» به سرلشکر نیاکی خبر میدهند که «دخترت بر اثر سرطان فوت شده، برای تشییع به خانه برگرد»،
□برای همسرش نوشت: «همسر عزیزم! این سربازانی که هم اکنون در مصاف با دشمن بعثی قرار دارند همه فرزندان ما هستند.
●من وظیفه دارم که در کنار آنها حضور داشته باشم و همراه با آنها بجنگم و پیروزی را برای اسلام و مردم فداکار خود به ارمغان بیاورم.آنجا کسی هست که تابوت فرزند را بلند کند، اما اینجا پیکرهای شهدا روی زمین مانده!»
○امیر نیاکی بعد از پایان عملیات به منزلش میرود. نیمههای شب به خانه میرسد و به اتاق دخترش میرود و تا اذان صبح اشک میریزد.
🔻همیشه کارتی در جیبش بود که روی آن نوشته بود: «اگر زمانی در حین خدمت، جانم را از دست دادم و قرار شد ارتش مرا به خاک بسپارد، هرجا که برای ارتش راحتتر و ارزانتر است مرا خاک نماید.»
#شهید_مسعود_منفرد_نیاکی
#سیرهی_شهدا
#روز_ارتش
🆔 @salambarebraHem
۳۱ فروردین
پیامدهای منفی مسئولیت افراد متهم
گاهی مسئول و مدیری در معرض اتهام جدی مالی، اخلاقی و مانند انها قرار میگیرد و به دنبال آن، استعفا میدهد یا برکنار میشود. در این حالت، بدون اینکه در مراجع ذیصلاح اتهام وی بررسی و ثابت یا رد شود، او بار دیگر به مسئولیت دیگری گمارده میشود. گاهی نیز بدون استعفا یا برکناری به کار خود ادامه می دهد.
فارغ از درست یا نادرست بودن اتهام، چون چنین مسئول و مدیری دست کم در میان بخشی از افکار عمومی متهم است و گاه در فضای مجازی به آن ضریب داده می شود، واگذاری مسئولیت به وی یا ادامه مسئولیت او میتواند پیامدهای منفی گوناگون و جبران ناپذیری داشته باشد. از جمله:
۱-کاهش اعتماد عمومی:
اعطای مسئولیت جدید به فردی که تحت اتهام است یا ابقای او، میتواند باعث شک و تردید در افکار عمومی شود. مردم ممکن است احساس کنند که در نظام حقوقی عدالت برقرار نیست و مسئولان به راحتی از عواقب عمل خود فرار میکنند. این حس بیاعتمادی ممکن است به آسیب به انسجام اجتماعی و اعتماد عمومی منجر شود.
۲-تضعیف نهادهای قانونی:
اگر افراد متهم به مسئولیتهای جدید گمارده شوند یا به مسئولیت خود ادامه دهند، این امر ممکن است به تضعیف نهادهایی که وظیفه نظارت و کنترل بر رفتار مسئولان را دارند، منجر شود. مردم ممکن است به این نتیجه برسند که نهادهای قانونی نتوانستهاند به طور مؤثر با موضوعات مربوط به فساد و تخلف برخورد کنند.
۳- ایجاد فضای حاکمیت نادرست:
گمارش افراد تحت اتهام به سمتهای جدید یا ادامه مسئولیت انها میتواند این پیام را به جامعه منتقل کند که نظام در برابر فساد و تخلف و تعهدات اخلاقی و قانونی مسئولان کم توجه است. این امر ممکن است فرهنگ پاسخگویی را در جامعه تضعیف کند و باعث گسترش فساد و بیاخلاقی شود.
۴- ضربه به اخلاق عمومی:
واگذاری مسئولیت به فردی که به طور عمومی متهم است، میتواند به چالشهای اخلاقی منجر شود. مردم ممکن است احساس کنند که معیارهای اخلاقی در نظام نادیده گرفته شده و افراد تنها به خاطر موقعیتهای سیاسی و اجتماعی خود مورد توجه قرار میگیرند و تخلفات آنها نادیده گرفته می شود.
۵- اختلال در مدیریت اجرایی:
افرادی که در معرض اتهام هستند، معمولاً با فشار افکار عمومی مواجهاند و نمیتوانند بهطور مؤثر عمل کنند. این وضعیت، موجب میشود که آنان بهجای تمرکز بر وظایف خود به پاسخگویی به اتهامات و نگرانیهای عمومی بپردازند و در نتیجه، از کارایی آنها کاسته میشود.
راهکار:
در چنین شرایطی، بهترین راهکار شفاف سازی و رسیدگی به اتهام افراد و تعیین تکلیف آنها است. اگر فردی از اتهام خود تبرئه شود، میتواند به کار خود ادامه دهد و در این صورت، باید با افراد واردکننده اتهام بهطور جدی برخورد شود. اما اگر اتهام ثابت شود، مسئول و مدیر متهم باید برکنار و مجازات گردد.
این رویکرد دقیقاً مشابه کاری است که حضرت یوسف (ع) انجام داد. پیش از اینکه آزادی خود از زندان ودعوت پادشاه و مسئولیت پیشنهادی او را بپذیرد، حضرت یوسف گفت که باید ابتدا تکلیف ماجرای زنان مصری روشن شود. او می خواست با این کار پاکی خود را ثابت کند و چنین هم شد.( یوسف/۵۰-۵۳)
کسی که هرچند به ناحق در افکار عمومی متهم شده باشد، نمیتواند بهطور موفق در مسئولیت خود عمل کند و این موضوع قطعاً برای مجموعه مرتبط با وی هزینههای سنگینی را به همراه خواهد داشت.
نتیجهگیری
انتخاب و گمارش افرادی که در افکار عمومی تحت اتهام قرار دارند یا ادامه مسئولیت آنان، نه تنها به نفع شخص متهم نیست، بلکه به اعتبار و اعتماد و اخلاق عمومی نیز آسیب میزند. برای حفظ سلامت نهادها و اعتماد مردم باید اقداماتی جدی و شفاف در رسیدگی به اتهامات و ساماندهی مسئولیتها صورت گیرد. این مسئله نیازمند هوشیاری و مسئولیتپذیری از سوی تمام نهادها و مسئولان است تا امید و اعتماد مردم به سیستم حاکمیت حفظ شود. ۱۴۰۴/۱/۳۱
✍️ علی اسدی
@ali_asadi_zanjani
۳۱ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅داستان جالب علامه امینی و مستجاب نشدن دعای وی
🎙حجت الاسلام مسعود عالی
کانال سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://eitaa.com/ahlebit110
۱ اردیبهشت
آوازه بخشش پیامبر (ص)
«ساره» زنی خواننده و ساکن مکه بود که گاهی در مجالس عزا نوحه هم مىخواند. عمرو بن هاشم و برخی دیگر از مشرکان هجویههایی علیه رسول خدا (ص) به او مىآموختند و ساره آنها را در مجالس مىخواند. پس از کسادی کارش در مکه و دچار شدن به بیپناهی و مشکلات معیشتی، به مدینه نزد پیامبر (ص) آمد و ماجرای زندگیاش را بازگو کرد.
نقل ماجرا از زبان مفسران و مورخان چنین است:
«ﺯﻧﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺳﺎﺭﻩ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺟﻨﮓ ﺑﺪﺭ ﺍﺯ ﻣﮑﻪ ﺑﻪ ﻣﺪﯾﻨﻪ ﺁﻣﺪ ﻭ ﻧﺰﺩ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺍﮐﺮﻡ ﺭﻓﺖ. ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
- ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﺷﺪﻩﺍﯼ؟
- گفت: ﻧﻪ !
- در ادامه رسول خدا از ایشان پرسید، ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﺒﻮﻝ ﺩﯾﻦ ﺍﺳﻼﻡ ﺑﻪ ﻣﺪﯾﻨﻪ ﺁﻣﺪﻩﺍﯼ؟
- پاسخ منفی بود!
- پیامبر سوال کرد: ﭘﺲ ﺑﺮﺍﯼ ﭼﻪ منظور ﺁﻣﺪﻩﺍﯼ؟
- ساره ماجرای خود را چنین شرح داد: شما اصل و عشیره ما بودید، ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﭘﻨﺎﻩ ﻭ ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻥ ﺑﻮﺩﯾﺪ، سرپرستان من همه رفتند، اموال و آقایی من از دست رفت و شدیداً محتاج شدهام. ﺍﮐﻨﻮﻥ ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻥ ﻧﺪﺍﺭﻡ ﻭ ﺑﻪﺳﺨﺘﯽ ﻧﯿﺎﺯﻣﻨﺪ و درماندهﺍﻡ. ﺁﻣﺪﻩﺍﻡ ﺑﻪ ﻣﻦ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺟﺎﻣﻪ ﻭ ﻣﺮﮐﺐ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﺪﻫﯿد».
- پیامبر با توجه به حرفه قبلی ساره که زنی نوحهگر و خواننده بود فرمود: شما ﮐﻪ ﺁﻭﺍﺯﻩﺧﻮﺍﻥ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﻣﮑﻪ ﺑﻮﺩﯼ ﭼﻄﻮﺭ ﻣﺤﺘﺎﺝ ﺷﺪﯼ؟
- ساره بیان کرد: ﭘﺲ ﺍﺯ شکست مشرکان در جنگ بدر و کشته شدن تعدادی از آنها و بروز مشکلات اقتصادی و روحی_روانی که برای اهل مکه پیش آمد، دیگر ﮐﺴﯽ ﺑﺮﺍﯼ آوازهخوانی از من دعوت نمیکند.
- ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺧﻮﺩ (اولاد عبد المطّلب) ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩ ﺑﻪ وی ﮐﻤﮏ ﮐﻨﻨﺪ. ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺟﺎﻣﻪ، ﻣﺮﮐﺐ، آذوقه و ﭘﻮﻝ ﺩﺍﺩﻧﺪ.
محمدرضا حکیمی در کتاب «الحیات» که از این اقدام پیامبر متأثر شده بود ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺍﯾﺖ را «ﻏﺮﯾﺐ» توصیف کرده و به سه مطلب اشاره میکند:
«نخست ﺍﯾﻦﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺯﻥ ﻣﻮﻗﻌﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﮑﻪ ﺧﻮﺍﻧﻨﺪﻩ ﺑﻮﺩﻩ ﻫﻢ ﺍﺯ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﮐﻤﮏ ﻣﯽﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ملجأ و پناه او بوده است؛
ﺩﻭﻡ اینکه پیامبر ﻧﻔﺮﻣﻮﺩ ﻗﻮﻝ ﺑﺪﻩ ﺧﻮﺍﻧﻨﺪﮔﯽ را رها کنی ﺗﺎ ﮐﻤﮑﺖ ﮐﻨﻢ، ﺑﻠﮑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩ ﮐﻤﮑﺶ ﮐﻨﻨﺪ؛
ﺳﻮﻡ اینکه ساره ﻫﻨﻮﺯ ﻣﺸﺮﮎ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻧﻤﯽﺧﻮﺍﺳﺖ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﺷﻮﺩ و پیامبر هم از وی نخواست که مسلمان شود تا به وی کمک کند».
ماجرای ساره به همینجا ختم نشد. ایشان تا سال هشتم هجری که اوضاع برای وی بهگونهای دیگر رقم خورد، در مدینه ماند. پیامبر عزم فتح مکه داشت و در صدد بود اخبار ایشان مخفی بماند. یکی از یاران حضرت به نام «حاطببن ابی بلتعه» در اقدامی شگفتانگیز، پیش ساره آمد و نامهای مخفیانه حاوی اخباری از آن حضرت، برای برخی از سران قریش ارسال کرد. ساره در قبال گرفتن اجرت، نامه را لای گیسوان بافتهاش پنهان کرد و روانه مکه شد. پیش از آنکه حامل نامه به مقصد برسد، رسول خدا از ماجرا آگاهی یافت. رسول اکرم به علىبن ابىطالب و زبیر بن عوام مأموریت داد خود را به آن زن برسانند و نامه حاطب را از او بگیرند.
زمانی که به ساره رسیدند، بار و اثاثش را جستوجو کردند، چیزى نیافتند. علىبن ابىطالب او را تهدید کرد که به خدا سوگند مىخورم رسول خدا هرگز به ما دروغ نگفته است اکنون یا نامه را بیرون آور یا بهناچار به شیوهای دیگر متوسل خواهیم شد. ساره که على را مصمم دید گفت: کنار برو! علىبن ابىطالب به یکسو رفت. ساره گیسوانش را باز کرد و نامه را از میان آن بیرون آورد و به على داد.
نزد پیامبر که آمدند حاطببن ابی بلتعه برای کاری که انجام داده بود، عذر خواست و گفت قصدی جز حفظ جان خانواده و اموال خویش در مکه نداشته است. عمر قصد جان او کرد، اما پیامبر(ص) مانع شد.
پیامبر پس از فتح مکه ساره را بخشید. وی که آوازهخوان بود اینک با حکایتش آوازهخوان بخشش پیامبر شد.
منابع:
1. مغازى تاریخ جنگهاى پیامبر(ص)، محمد بن عمر واقدى (م 207)، ترجمه محمود مهدوى دامغانى، تهران، مرکز نشر دانشگاهى، چ دوم، 1369ش ، ص 658
2. طبرسى، فضل بن حسن مجمع البیان فی تفسیر القرآن مصحح: یزدى طباطبایى، فضلالله و هاشم رسولی :تهران ، ناصر خسرو ، 1372 ، چ 3.ج 9 ص405
سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://chat.whatsapp.com/LFxSN2voNPx19J5q0S492T
https://eitaa.com/ahlebit110
۱ اردیبهشت