🕋🌎 روایاتی در باب مراقبه دحوالارض
🎤استاد مهدي طيب
🗓تاريخ: 20مهر91
⏱مدت: ١٦ دقيقه
http://ahlevela.ir/mp3-sort/mabahese-ebadi-va-aamale-mostahabbi/moraghebate-mahe-zelghaadeh/910720%20revaiati%20dar%20babe%20moraghbe%20dahvolarz.mp3
🕋 🌎 برداشت هاي عرفاني از دحوالارض
🎤استاد مهدي طيب
⏱مدت :١١ دقيقه
#دحو_الارض #ماه_ذیالقعده
http://ahlevela.ir/mp3-sort/mabahese-ebadi-va-aamale-mostahabbi/moraghebate-mahe-zelghaadeh/07%20bardashte%20erfani%20az%20dahvolarze.mp3
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🌖💫 (امشب) شب بیستوپنجم ماه ذیالقعده شب فوقالعاده عظیمی است و روز آن هم روز بسیار مهمّی است.
🕋 شب دحوالارض شب ظهور و گسترده شدن زمین از زیر نقطهای است که امروز در آنجا کعبه بنا شده است. (1) کرهی زمین ظاهراً زیر آب بوده است و نخستین نقطهای که از زیر آب سر برآورده، همین نقطهای است که ابراهیم خلیل و قبل از ایشان، آدم عليهمالسّلام در آنجا خانه ی کعبه را بنا کردند.
💫 شب بیستوپنجم ماه ذیالقعده شبی است که بنابه روایات شب میلاد ابراهیم خلیل علیهالسّلام و همینطور شب تولّد عیسیبنمریم علیهالسّلام است.
💫 شبی است که بنابه روایات رحمت الهی در آن شب نازل میشود (2) و قیام به عبادت در آن شب فضیلت فوق العادهای دارد.
↩️ امیدوارم این شب بزرگ را برای عبادت از دست ندهیم. بخشی از شب را هم که شده، مشغول عبادت باشیم و اوقات نورانی سحر بيست و پنجم ماه ذیالقعده را درک کنیم.
🎤 در محضر استاد مهدی طیّب- جلسه ی ٤ مهر ٩٢.
@OstadMahdiTayyeb
📚 1. کلینی، کافی، ج 4، ص 149.
2. حرّعاملی، وسائل الشّیعة، ج 10، ص 450.
#ماه_ذیالقعده #دحوالارض
💠✨ امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
«أيُّما جَماعَةٍ اجْتَمَعَتْ ذلِكَ الْيَوْمَ فِي ذِكْرِ رَبِّهِمْ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يَتَفَرَّقُوا حَتّىٰ يُعْطَوْا [يُؤْتَوْا] سُؤْلَهُم»*
🔹 هر جماعت و گروهی از افراد که در روز #دحوالارض دور هم جمع شوند و #یاد_خدا کنند؛ متفرّق نمیشوند مگر اینکه درخواستهایشان از خدا به آنها عطا و عنایت میشود.
↩️ بنابراین یکی از مراقبههای روز دحوالارض این است که مؤمنین دور هم جمع شوند و یاد و ذکر خدا کنند و به #یاد_خدا باشند. این کار فضیلت بسیار زیادی دارد و جزء مراقبات روز دحو الارض است.
* 📘 سید بن طاووس، اقبال الاعمال، ج 1، ص 312.
استاد مهدی طیب - 91/07/20
@OstadMahdiTayyeb
37.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ: حاج محمد اسماعیل دولابی، پیر تهیدستان
◻️ ویژگیهای مکتب تربیتی عرفانی حاج محمد اسماعیل دولابی، با بیان شیوای استاد مهدی طیّب
@OstadMahdiTayyeb
🕰 انتظار فرج
🟦 اهمیت و مفهوم انتظار فرج (بخش چهارم)
◻️مدّعیان انتظار دو دستهاند؛ گروهی بهبهانهی انتظار یأس و بیعملی پیشه میکنند و بدون هیچ تحرّکی، دربرابر ظلم سکوت میکنند و تسلیم میشوند و چشم به آیندهای خیالی و اتّفاقی و غیبی و خارقالعاده میدوزند که همهی مشکلات را حل کند. چنین افرادی بهسرعت دچار فساد و آلودگیهای وضع موجود میشوند.
◻️امّا گروه دوم منتظران راه انتظار پویا و سازنده را در پیش گرفتهاند که توأم با مجاهده و تلاش و تحرّک است و اساس آن تسلیم نشدن و مقاومت در برابر وضع موجود و امید به آینده است.
↩️ از منظر دیگر میتوان گفت انتظار متضمّن دو مفهوم است؛ نخست عدم رضایت از وضع موجود و تسلیم شرایط کنونی نشدن؛ دوم چشمبهراه یک وضعیّت مطلوب بودن و خواستن آیندهای آرمانی مطابق آرزوهای والای انسانی. این دو اصل، میوهی انتظار را بر درخت وجود انسان بارور میسازد.
↩️ درمیان افرادی که وضع موجود را برنمیتابند و تسلیم نمیشوند دو نوع نگاه انحرافی دیده میشود که آنها نیز با انتظار سازنده متفاوت است. گروهی از وضع موجود راضی نیستند و به آن تن نمیدهند؛ امّا به گذشتهای باستانی و اساطیری دل خوش کردهاند؛ مانند برخی از ملّتها که گذشتهای اساطیری داشتهاند و به آن اسطورهها دل بسته و افتخار میکنند. این نگاه گریز از زمان حال به گذشته است که بیشتر نقش تخدیری دارد و انسان را به مردهپرستی وامیدارد تا کمکم او را به یک مردار تبدیل سازد. چنین اشخاصی در زمان حال زندگی نمیکنند و طبیعتاً هر روز بیشتر از جریان زمان عقب خواهند ماند؛ زیرا اهل تکاپو و تلاش نیستند و تنها به استخوانهای پوسیدهی نیاکان خود افتخار میکنند. این عقبماندگی آنقدر ادامه خواهد یافت تا سرانجام چرخ زمان آنها را در زیر فشار خود خرد کند و نابود سازد.
↩️ گروه دوم برعکس گروه قبل در آیندهای وهمی و تخیّلی سیر میکنند. اینگونه افراد در افکار و اندیشهی خود یک مدینهی فاضلهی خیالی ترسیم میکنند و منتظر به وقوع پیوستن خیالات خویش در آینده هستند. این گروه نیز در زمان حال زندگی نمیکنند و طبیعتاً در برخورد با واقعیّات زندگی شکست میخورند؛ زیرا با مسائل روز زندگی روبهرو نمیشوند. آنها از زمان حال به آیندهای تخیّلی پناه بردهاند که بیشتر آرمانی و ایدهآلیستی است و تضمینی برای وقوع آن وجود ندارد.
✔️امّا شیعهی منتظر برای تن ندادن به مفاسد و مظالم دنیای امروز نه به گذشتههای باستانی و اساطیری میگریزد و نه به آیندههای تخیّلی و ذهنی پناه میبرد؛ بلکه او به یک واقعیّت تضمینشده و قطعی چشم دوخته است.
@OstadMahdiTayyeb
📑 سلسله مباحث اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر
🔻بخش دهم (۴)
🛑 شیوهها و مراتب امر به معروف و نهی از منکر
❇️ نکتهی دیگر در شیوهی امر و نهی این است که انتظار ما بهعنوان آمر و ناهی، از شخص مقابل باید در حدّ توان و فهم او باشد. گاهي انتظار بيش از حدّ توانايي و سطح فهم و معرفت شخص، او را بيدين ميكند.
❇️ از امام علیهالسّلام نقل شده که فردی رفيقش را كه اهل كتاب بود، به اسلام دعوت كرد و او مسلمان شد. فردای آن روز، قبل از اذان صبح رفت در خانهي او و گفت: مؤمن! بلند شو به مسجد برويم. او را به مسجد برد و گفت هنوز اذان را نگفتهاند. بیا با هم نماز شب بخوانيم. بعد گفت بیا نافلهي صبح و دعاها را بخوانيم تا اذان را بگويند.
❇️ اذان را كه گفتند، گفت: حالا نماز صبح را بخوانيم. نماز صبح را كه خواندند، گفت حالا تعقيبات نماز صبح را بخوانيم. بعد گفت امروز روز شنبه است. نماز روز شنبه را بخوانيم، دعاي روز شنبه را بخوانيم، زيارت روز شنبه را بخوانيم.
❇️ همينطور ادامه داد تا ظهر شد. گفت اذان ظهر را گفتند. بیا با هم هشت ركعت نافلهي ظهر بخوانيم، حالا چهار ركعت نماز ظهر را بخوانيم، حالا تعقيبات نماز ظهر را بخوانيم. بعد اذان عصر را هم گفتند. گفت هشت ركعت نافلهي عصر را هم بخوانيم و بعد هم چهار ركعت نماز عصر بخوانيم و بعد هم تعقيباتش را بخوانيم.
❇️ بعد گفت الآن نزديك مغرب است. پس مينشينيم كمي دعا ميخوانيم تا اذان مغرب را بگويند. اذان مغرب را هم گفتند. گفت حالا نماز مغرب را بخوانيم. بعد هم گفت چهار ركعت نافلهي مغرب را بخوانیم. دعاها و تعقيبات نماز مغرب را هم خواندند. وقت نماز عشاء شد. نماز عشاء و نافله و تعقيبات آن را هم خواندند. تا اينكه آخر شب شد. با هم از مسجد بيرون آمدند و هر كدام به خانهی خود رفت.
❇️ فردا دوباره اين مسلمان رفت در خانهي شخص تازهمسلمان كه او را با خود به مسجد ببرد. در خانهي طرف را زد و گفت مؤمن بيا برويم. نزديك اذان صبح است. مسيحي تازهمسلمان گفت اين اسلامي كه شما داريد، به درد افراد بیکار ميخورد! من يك فرد بدبخت و فقيرم و بايد با كارگري پول در بياورم و خرج زن و بچّهام را بدهم. من از اسلام برگشتم!
❇️ امام علیهالسّلام بعد از نقل این ماجرا فرمودند: همان كسي كه او را به دين وارد كرد، او را از دين بيرون كرد!
🖌 استاد مهدی طیّب حفظهالله
❗️ ادامه دارد ...
#امر_به_معروف_و_نهي_از_منكر
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🌐 www.ahlevela.com
إِلٰهِى بِقُدْرَتِكَ عَلَىَّ تُبْ عَلَىَّ، وَبِحِلْمِكَ عَنِّى اعْفُ عَنِّى، وَبِعِلْمِكَ بِى ارْفَقْ بِى . إِلٰهِى أَنْتَ الَّذِى فَتَحْتَ لِعِبادِكَ بَاباً إِلىٰ عَفْوِكَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ، فَقُلْتَ: ﴿تُوبُوا إِلَى اللّٰهِ تَوْبَةً نَصُوحاً﴾؛ فَمَا عُذْرُ مَنْ أَغْفَلَ دُخُولَ الْبابِ بَعْدَ فَتْحِهِ ؟ إِلٰهِى إِنْ كانَ قَبُحَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ .
خدایا با تواناییات بر من، توبهام را بپذیر و با بردباریات نسبت به من، از من بگذر و با آگاهیات از حال من، با من مدارا کن، معبودم، تویی که به روی بندگانت دری بهسوی بخششت گشودی و آن را توبه نامیدی و خود فرمودی: «ای مؤمنان! به پیشگاه خداوند توبه کنید، توبهای خالص!»؛ پس عذر کسی که از ورود به این در پس از گشوده شدنش غفلت ورزد چه میتواند باشد؟ معبودم، اگر نافرمانی و گناه از بندهات زشت است، پس گذشت از جانب تو زیباست،
#مناجاة_التائبين (قسمت ششم)
☑️ @OstadMahdiTayyeb
☑️ eitaa.com/ahlevela
💠 حضرت امیر علیه السّلام فرمود: اوّلُنا مُحَمَّدٌ و آخِرُنا مُحَمَّدٌ و اَوسَطُنا مُحَمَّدٌ و کُلُّنا مُحَمَّدٌ. کُلُّنا دامن شیعیان و محبّین را هم میگیرد. در رجعت همهی مؤمنین علینما میشوند.
💠 رجعت بزرگتر از ظهور است. در دوران رجعت همه علینما میشوند؛ به هر کس که نگاه کنی، علی علیه السّلام را در او میبینی.
💠 هر چه بشر رشد میکند، ائمّه علیهم السّلام یک سر از آخرت به دنیا میزنند و رجعت میکنند.
💠 دنیا را بعد از آخرت دیدن خوب است. وقتی از دنیا عبور کردی و به آخرت رسیدی و امام را ملاقات کردی و با امام به دنیا برگشتی، اسمش رجعت است. آنوقت به هر کسی نگاه کنی، او را اصلاح و زیبا میکنی. خیر اشخاص در این خواهد بود که به آنها نگاه کنی. نظرت، نظر برکت و رحمت است و دیگران را تکمیل میکند.
💠 دوبار به دنیا آمدن خوب است. احادیث هم همین را میگویند که رجعت واقع خواهد شد. اوایل من به مسجد میرفتم و با علما رفت و آمد داشتم؛ امّا بیست سال رفتم توی خانه و خلوت کردم. حالا خدا دوباره مرا به دنیا برگرداند و با شما نشستهام.
📘مصباح الهدي، ص ١٧١
🎤شرح و توضيح مصباح الهدي مبحث هجدهم: رجعت، استاد مهدي طيّب
🔗فايل pdf كتاب مصباح الهدی
@OstadMahdiTayyebb