💫اَللّٰهُمَّ اجْعَلْنِی مِنَ الْمُجِیبِیْنَ لِلْمَلَکِ الدّٰاعِی فِی لَیٰالِی هٰذَا الشَّهْرِ (الرَّجَبِ الْمُرَجَّبِ) وً اجْعَلْنِی فِیْهٰا مِنَ الذّٰاکِرِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیْهٰا مِنَ الطّٰائِعِینَ.
💫اَللّٰهُمَّ اجْعَلْنِی فِیْهٰا مِنْ جُلَسٰائِکَ وَ کُنْ جَلِیسِی کَمٰا وَعَدْتَ وَ اجْعَلْنِی فِیْهٰا مِمَّنْ أَطٰاعَکَ وَ کُنْ مُطِیعِی کَمٰا وَعَدْتَ وَ اجْعَلْنِی فِیْهٰا مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ لَکَ وَ اغْفِرْ لِی کَمٰا وَعَدْتَ.
💫اَللّٰهُمَّ إِنِّی أَدْعُوکَ فَأَجِبْنِی کَمٰا وَعَدْتَ وَ أَسْأَلُکَ فَأَعْطِنِی کَمٰا وَعَدْتَ وَ أَسْتَهْدِیکَ فَاهْدِنِی کَمٰا وَعَدْتَ وَ اجْعَلْنِی مِنَ الْمُعْتَصِمِینَ بِهٰذَا الشَّهْرِ فَأَوْصِلْنِی إِلَیْکَ کَمٰا وَعَدْتَ.
💫اَللّٰهُمَّ اجْعَلْنِی یَوْمَ الْقِیٰمَةِ مِنَ الرَّجَبِییّنَ وَ اجْعَلْنِی مِنٰ خَیْرِ شِیعَةِ أمِیْرِالْمُؤمِنِینَ.
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
💠✨ #حدیث_ملک_داعی
🔹 عَنِ النَّبِيِّ ص أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي
✨ پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: خدای تعالی در آسمان هفتم فرشته ای منصوب کرده است که به او «داعی» یعنی دعوتکننده گفته می شود. سمت و مأموریّت این ملک آن است که مردم را بهسوی خدا بخواند.
🔹 فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي [نادى] ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِين
َ
✨ پس وقتی ماه رجب فرامیرسد آن ملک هر شب تا صبح ندا می دهد که خوشا به احوال ذاکران و کسانی که یاد خدا هستند؛ خوشا به احوال مطیعان و فرمانبران پروردگار.
🔹 وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي
✨ و خدای متعال می فرمایند من همنشین کسی هستم که با من بنشیند و مطیع کسی هستم که اطاعت مرا بهجا آورد و بخشاینده ی کسی هستم که از من طلب مغفرت و بخشایش کند. خدا می داند این عبارات یعنی چه! فرمانروای هستی و خالق عالم با کسی همنشین شود و از او اطاعت کند!
🔹 الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي
✨ سپس خداوند می فرماید: این ماه، ماه من است؛ و این بنده، بنده ی من است و رحمت از آن من است.
🔹 فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ
✨ هرکس در این ماه مرا صدا بزند، او را اجابت می کنم و پاسخ میدهم و هرکس از من طلب راهنمایی و هدایت کند، راه را به او نشان می دهم؛ دست او را می گیرم و تا مقصد راهبر او می شوم.
🔹 وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ.
✨ و این ماه را ریسمان و رشته ای بین خود و بندگانم قرار دادم؛ پس هرکس به آن متمسّک شود و چنگ زند، به من واصل خواهد شد.
⬅️اگر اوج آرمان سالک، وصول الی الله است؛ این حدیث از زبان خدای متعال راهش را بهروشنی بیان کرده است.
📘 سید بن طاووس، اقبال الاعمال، ج 2، ص 628.
🎤 در محضر استاد مهدی طیب
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
1_4922774743104356520.mp3
4.08M
🟦 #پادکست_روز: نكات مهمی در مورد ثواب عمل و عمل مقبول‼️
🎤 استاد مهدي طيب
⏱مدت: ٩دقيقه
#مراقبات_عبادی #احاديث_من_بلغ
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🤍 حضور قلب ادب باطنی دیگر نمـــاز
نکتهی اساسی دیگری سبب حواسپرتی است. قلب انسان قبلهی وجود انسان است. انسان به چیزی فکر میکند که دلش آن را دوست میدارد و دنبال آن است. اگر خدای ناکرده دل انسان دوستدار دنیا باشد؛ ذهن و فکر انسان هم به دنبال دنیا میرود؛ به دنبال محبوبش میرود. اگر دنیا محبوب دلِ انسان باشد؛ شما در نماز هر قدر تلاش کنید فکرتان را در محضر خدا حاضر نگه دارید؛ فکر و خیال، خود را خلاص میکند و دنبال محبوب خود که دنیاست میرود. لذا با قطع محبّت دنیا و قطع تعلّق از دنیاست که تمرکز و حضور قلب میتواند حاصل شود. این را که چگونه میتوان محبّت دنیا را از دل بیرون کرد؛ در کتاب «شراب طهور» برایتان نوشتهایم.
اگر محبّت خدا بیاید؛ محبّت دنیا میرود: « اِنَّ الْحَسَناتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئاتَ». در رهایی از محبّت دنیا، اصل، معرفةالله است و در پی معرفةالله، محبّةالله. ولی فرعی هم که کمک میکند، توجّه به باطن خبیث، زشت، کَریه، خطرناک و فاسد دنیاست. اینها را در مبحث «محبّت» در کتاب «شراب طهور» نوشتهایم.
مجموعهی از این تمهیدات به ایجاد تمرکز کمک میکند؛ حذف محرّکهای خارجی، بهره گرفتن از عوامل کمککنندهی خارجی، بهره بردن از اذکار کمککار، مراقب ذهن و خیال بودن در نمازها و به محض فرارِ خیال، دوباره آن را به دام کشیدن و در محضر حاضر کردن، توجّه به معنای الفاظ نماز؛ حتّی بعضیها توصیه میکنند اوایل امر صورت الفاظ و شکل کتابت آنها را از مقابل چشمانتان بگذرانید و بگذارید حواستان به آن باشد. وقتی میگویید: «اِیّاکَ نَعْبُدُ وَ اِیّاکَ نَسْتَعِینُ» فکر کنید دارید از روی قرآن میخوانید؛ شکل حروف را تصوّر کنید. بعدها به معنای «اِیّاکَ نَعبُدُ وَ اِیّاکَ نَستَعین» توجّه کنید؛ تا کمکم به حقایق آن راه پیدا کنید. با تمهید همهی مواردی که گفتیم؛ و مهمتر از همه، با ریشهکن کردن محبّت دنیا از زمین قلب، إنشاءالله حضور قلب حاصل میشود و این آن امر گوهرین در نماز است.
همانطور که گفتم؛ اگر حضور قلب نباشد؛ نماز مقبول نیست و اگر نماز مقبول نباشد؛ هیچ عبادتی مورد قبول نیست! لذا حضور قلب بسیار کلیدی است و باید سعی کرد به هر زحمتی شده، آن را تهیّه کرد. وقتی انسان ارزش چیزی که به دست میآید را بالا بداند؛ زحمت تهیّهی آن برایش چندان خستگیآور نخواهد بود. إنشاءالله برای فراهم کردن حضور قلب، اهتمام کافی به خرج دهیم. اینها مقدّماتی بود که گفتیم و اگر خدا توفیق دهد در جلسات بعد وارد مراحل دیگرِ آداب باطنی نماز میشویم.
از خدای متعال میخواهیم به برکت ولایت، که حقیقت نماز است، ما را با حقیقت نماز که امیرالمؤمنین علیهالسّلام است؛ آشناتر و مأنوستر بفرماید و إنشاءالله ما را از نمازگزارانی قرار دهد که نماز، آنها را دعا میکند.
أللّهُمّ صَلِّی عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
💠 اهمّیّت صدقه در ماه رجب 💠
صدقهدادن در اين ماه بسيار فضيلت دارد؛ هزاران برابر ماههای ديگر است. روايتی است كه اگر كسی عذری برای روزه گرفتن يكی از روزهای اين ماه دارد، میتواند از راه #صدقهدادن جايگزين كند.
❇️ حديث اين است: وَ أنَّ الصَّدقتَ عَلي مِسكينٍ بِمُدّ ٍمِنَ الطَّعام يَقومُ مَقامُ يَومٍ مِن مَندوباتٍ صيام:
يعني صدقهدادن به يك مسكين، به اندازهی يك طعام (يك وعده غذا) جايگزين يك روز #روزهی مستحبی اين ماه قرار میگيرد.
بحارالانوار، جلد ٩٧، ص ٤٢.
❇️ وَ رُبيَ عَوَضٌ عَن يوم ٍ صَوم دِرهَم:
يا اينكه اگر يك درهم صدقه دهد، يك روز #روزه حساب میشود.
❇️ از اميرالمؤمنين عليهالسّلام است كه فرمودند: مَن تصَدَّقَ بِالصَّدَقةِ في رَجَب إبْتِغاء وَجهِ الله أكرَمَهُ الله مِن يَومِ القيامَةِ فِي الجَنَّة مِنَ الثواب بِما لا عَينٌ رَأت وَلا اُذُنٌ سَمَعَت وَلا خَطَرَعَلي قلبِ بَشر: كسی كه در ماه رجب فقط بهخاطر جلب رضايت الهی #صدقهای دهد، خدای متعال در روز قيامت در بهشت او را كرامت میبخشد؛ با دادن ثوابی كه آن ثواب را هيچ چشمی نديده، هيچ گوشی نشنيده و بر قلب هيچ بشری هم خطور نكرده است.
بحارالانوار، جلد٩٧، ص ٣٣.
🎤استاد مهدی طيّب
#ماه_رجب #روزه #صدقه
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🎬 #كليپ: دنیا در کلام #امام_هادی عليهالسّلام
📹 در آپارات:👇👇👇
https://www.aparat.com/v/Hw8qQ
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
☀️ امام هادی علیه السلام فرمودند: «الْحِكْمَةُ لا تَنْجَعُ فِی الطِّباعِ الْفاسِدَةِ» دانش و حکمت و معرفت در طبعها و وجودهای فاسد جایگیر نمی شود؛
🔹 یعنی تا انسان وجودش را تطهیر و پاک نکند، این ظرف شایستگی آن مظروف را پیدا نمی کند. اگر انسان بخواهد اهل معرفت و کمالات عارفانه شود، شرطش این است که اوّل ظرف وجودی اش را پاک کند. اگر انسان با لقمه های حرام، سخنان پلید، اندیشه های آلوده، افکار انحرافی و کارهای معصیت آمیز وجودش را فاسد کند، این طبع فاسد، پذیرای حکمت و حقایق نورانی نخواهد بود. هر چند هم شما برایش بگویید، اصلاً به دلش نمینشیند و برایش چیزهای بی معنا و بی مزه ای است.
⬅️ بنابراین اگر کسی بخواهد حکمت در وجودش جایگزین شود، لازمه اش این است که وجودش را تزکیه و پاک و از فساد مبرّا کند.
در محضر استاد مهدی طیّب
#امام_هادی
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
⁉️روز شوم!؟
↩️«قالَ الْحَسَنُ بْنُ مَسْعُودٍ» حسن بن مسعود که از اصحاب امام هادی علیه السلام است، نقل میکند: «دَخَلْتُ عَلَى اَبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ ع» به محضر امام هادی علیه السلام وارد شدم «وَ قَدْ نُكِبَتْ اِصْبَعِی وَ تَلَقّانِی راكِبٌ وَ صَدَمَ كَتِفِی وَ دَخَلْتُ فِی زَحْمَةٍ فَخَرَقُوا عَلَیَّ بَعْضَ ثِيابِی» در حالی که اتّفاقات تلخ متعددی در آن روز برایم افتاده بود؛ انگشتم خراشیده و زخمی شده بود، با سوارکاری برخورد و تصادف کرده بودم و در اثر آن کتفم صدمه و آسیب دیده بود، وارد جمعیّتی شده بودم و به علّت ازدحام یا به دلیل اینکه آن جمعیّت مخالف با من بودند، بعضی از جامه هایی که بر تن من بود پاره شده بود؛ جامههای من در آن جمعیت پاره و مندرس شده بود. با این حال به محضر امام هادی علیه السلام وارد شدم.
↩️ «فَقُلْتُ كَفانِی اللهُ شَرَّكَ مِنْ يَوْمٍ فَما اَيْشَمَكَ» گفتم: خدای متعال مرا از شرّ تو حفظ کند؛ عجب روز شومی هستی تو! «فَقالَ ع لِی يا حَسَنُ هذا وَ اَنْتَ تَغْشانا تَرْمِی بِذَنْبِكَ مَنْ لا ذَنْبَ لَهُ» امام هادی علیه السلام فرمودند: ای حسن! آیا تو اینگونه سخن می گویی؟ تویی که به محضر ما می آیی؛ پیش ما رفت و آمد می کنی؛ تو هم اینگونه حرف میزنی؟ گناه خود را به گردن چیزی می اندازی که گناهی ندارد؟
↩️ «قالَ الْحَسَنُ فَاَثاب اِلَیَّ عَقْلِی وَ تَبَيَّنْتُ خَطَئِی» حسن می گوید با همین هشدار امام هادی علیه السلام یکدفعه به خودم آمدم و عقلم به سرم برگشت و خطا بودن و اشتباه بودن سخن خودم را درک کردم. «فَقُلْتُ يا مَوْلایَ اَسْتَغْفِرُ اللهَ» به #امام_هادی علیه السلام عرض کردم: ای مولای من، از خدای متعال بخاطر حرف بیربطی که زدم و اینکه این روز را شوم خواندم و تقصیر این اتّفاقات را به گردن این روز انداختم، #استغفار می کنم.
⁉️ «فَقالَ يا حُسْنُ ما ذَنْبُ الْاَيّامِ حَتّیٰ صِرْتُمْ تَتَشَأَّمُونَ بِها اِذا جُوزِيتُمْ بِاَعْمالِكُمْ فِيها» امام هادی علیه السلام فرمودند: ای حسن! بگو ببینم گناه روزها چیست که شما روزها را شوم می انگارید؛ و به روزها نسبت شومی میدهید؛ درحالیکه به خاطر اعمال خودتان است که در روزها جزا و کیفر می بینید؟! آنچه در زندگی اتّفاق می افتد، بازتاب رفتارهای خودتان است، به روز چه ربطی دارد؟
↩️ «قالَ الْحَسَنُ اَنَا اَسْتَغْفِرُ اللهَ اَبَداً وَ هِیَ تَوْبَتِی يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ» حسن میگوید به امام هادی علیه السلام عرض کردم: من برای همیشه از چنین حرفی که زدم استغفار می کنم و این توبه ی من از چنین تفکّر، اندیشه و سخنی است ای فرزند رسول خدا.
↩️ «قالَ ع وَ اللهِ ما يَنْفَعُكُمْ وَ لَكِنَّ اللهَ يُعاقِبُكُمْ بِذَمِّها عَلىٰ ما لا ذَمَّ عَلَيْها فِيهِ» امام هادی علیه السلام فرمودند: به خدا سوگند این استغفارها برای شما سودی نمی بخشد و خدا شما را کیفر می کند؛ به خاطر اینکه چیزی را ذمّ و نکوهش کردید و نسبت شومی به آن دادید که جایی برای نکوهش آن و شوم دانستن آن وجود نداشت. شما به این ایّام و روزها ظلم کردید. خدا نمی بخشد و با این استغفار هم از شما درنمی گذرد. به خدا سوگند، خدا شما را عقوبت و کیفر خواهد کرد.
↩️ «اَ ما عَلِمْتَ يا حَسَنُ اَنَّ اللهَ هُوَ الْمُثِيبُ وَ الْمُعاقِبُ وَ الْمُجازِی بِالْاَعْمالِ عاجِلًا وَ آجِلًا» حضرت فرمودند: ای حسن! آیا نمیدانی که این خداست که پاداش می دهد و عقوبت و کیفر می کند و در قبال اعمال و رفتارهای انسان هم در دنیا جزا و کیفر می دهد و هم در آخرت پاداش و عقوبت می دهد؟ هرچه برای انسان پیش می آید بازتاب رفتارهای خود انسان است.
↩️ «قُلْتُ بَلىٰ يا مَوْلایَ» عرض کردم بله این حقیقت را می دانم و فرمایش شما را قبول دارم. «قالَ ع لا تَعُدْ وَ لا تَجْعَلْ لِلْاَيّامِ صُنْعاً فِی حُكْمِ اللهِ» امام هادی علیه السلام فرمودند: حالا که می گویی این حقیقت را قبول دارم، پس، از مسیر درست تعدّی نکن؛ بیراهه نرو؛ حرف بی ربط نزن؛ مسیر خلاف نرو و در آنچه حکم الهی است، نقشی برای روزها قائل نشو.
↩️ آنچه برای تو در زندگی ات پیش می آید، مشیت و اراده ی الهی است و آن هم بازتاب انتخاب ها و رفتارهای خودت است. «قالَ الْحَسَنُ بَلىٰ يا مَوْلای» حسن عرض کرد: بله ای مولای من. این حقیقت را می پذیرم و اطاعت می کنم و دیگر چنین خطایی را مرتکب نمی شوم.
✅ در این حدیث نکته ی بسیار ظریف و لطیفی وجود دارد که غالب افراد به آن بی توجّهند.
استاد مهدی طیب
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝