بند چهل و هشتم: اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ تَجَهَّمْتُ فِیهِ وَلِیّاً مِنْ أَوْلِیَائِکَ
مُسَاعَدَهً فِیهِ لِأَعْدَائِکَ
أَوْ مَیْلًا مَعَ أَهْلِ مَعْصِیَتِکَ عَلَى أَهْلِ طَاعَتِکَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در آن به جهت کمک به دشمنانت، یا خوش آمد گناهکاران و مقدّم داشتن آن ها بر اهل طاعتت، با یکی از اولیایت، رو ترش کرده و اخم نمودم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام ٤٨
✅@OstadMahdiTayyeb
🌷امیدوارم خدای متعال این توفیق را به ما بدهد که از ماه رجب که مقدّمهی ماه شعبان و ماه شعبان که مقدّمهی ماه رمضان است، بهره ببریم. در این ماه رجب به مدد ولایت امیرالمؤمنین عليه السلام و با بهرهگرفتن از روح ولایت، قلبمان را از هر بتی که در دل ما جای گرفته و هرچه که جای خدا را در دل ما اشغال کرده، تخلیه کنیم.
🌷امیدوارم در ماه شعبانالمعظّم هم بتوانیم به مدد عنایات نبوی آن ویژگیها و خصوصیّات مثبتی را که سمبل تامّ آن، وجود مقدّس پیامبراکرم صلوات الله عليه صاحب خلق عظیم است، کسب کنیم و این دو، ما را برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده کند که ماه دیدار خدا و ضیافت خداست؛ ماه مهمانشدن بر خدا، ماه لقاء خدا و ماه راهیافتن به خلوتگاه وصال الهی است. به قول حافظ:
نگویمت همه ساله می پرستی کن
سه ماه می خور و نه ماه پارسا میباش
🌷امیدوارم این مِی محبّت الهی، می مراقبات و انس با خدای متعال را با همهی غلظتی که در این ماه دارد، بچشیم! به قول حافظ که میگوید:
شراب تلخ میخواهم که مردافکن بود زورش
که تا یک دم بیاسایم ز دنیا و شر و شورش
این شراب تلخ را در این سه ماه میدهند. درِ میخانهی الهی باز است و خوشا به سعادت آن کسانی که بروند و از این میهای بیمثال و بیمَثیل، مست عشق الهی شوند و به وصال حضرت حق نائل شوند. فرصت، فرصت خاصّی است و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که امثال بنده سال آینده، دوباره این فرصت در دسترسشان قرار گیرد. ممکن است آخرین فرصت درک ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان برای ما باشد. خدا نکند که ما حسرتزده بیرون برویم و این فرصت از کف ما برود.
🎙 استاد مهدي طيب، جلسه ١٢ بهمن ١٤٠٠
@OstadMahdiTayyeb
📕مصباح الهدى، در نگرش و روش عرفانی اهل محبّت و ولاء
حاوی چکیده ی مطالبی که استاد مهدي طيب، طیّ قریب ۲۰ سال، از محضر عارف بزرگ معاصر شیعی، مرحوم حاج میرزا محمّد اسماعیل خان احمد دولابی، استفاده نموده و اولین مجلّد آن را ذیل قریب ۸۰ عنوان، که در برگیرنده ی اساسی ترین موضوعات در شناخت جهان بینی عرفانی شیعه و نحوه ی سلوک الیالله به شیوه اهل محبّت و جذبه است، تنظیم و دسته بندی کرده اند.
🔗شیوهای که رعایت آن میتواند سبب گردد مطالعهی این مجموعه بیشترین بهره را در سیر الیالله و طی طریق کمال نصیب خواننده سازد، مطالعهی مکرّر هر نکته است، به نحوی که هم معانی عمیقتر عبارات درک شود و هم آموزههای مزبور در دل و جان نفوذ کند و جزئی از وجود مطالعه کننده شود؛ زیرا به فرمودهی خود ایشان [حاج محمد اسماعیل دولابی] مشکل ما در ندانستن نیست، کمبود و کاستی ما در باور و یقین است و راه نیل به یقین و باور، تکرار و تلقین به خویش است .
↩️ لذا باید از سریع خواندن کتاب با هدف تمام کردن آن جدّاً پرهیز نمود. جا دارد خوانندهی طالب کمال، پس از یک بار مطالعهی دقیق تمام کتاب، به منظور دستیابی به یک تلقّی کلّی از مجموعهی مطالب، چند فراز از هر مبحث را با تأمّل و دقّت مطالعه کرده و در مورد مفاهیم آن به تفکّر و اندیشه بپردازد و این کار را در مورد همین فرازها، روز بعد و روزهای بعد، تا ده روز و حتّی چهل روز، تکرار کند، به نحوی که کاملاً بر جان و روح و قلب و فکر وی بنشیند. پس از آن، چند فراز دیگر از کتاب را به همین ترتیب مورد مطالعه قرار دهد.
✍️ استاد مهدی طیب
#تأليفات_استاد #مصباح_الهدی
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
حاج محمد إسماعيل دولابي:
💫 روزی با یکی از روحانیون که سابقهی دوستی با او داشتم، در مجلسی به هم برخورد کردیم. او به عنوان شوخی به من گفت: از آن غیبهایی که میگویند شما از آنها صحبت میکنید، یک مقدار برای ما هم بگویید. من هم به او گفتم این شما هستید که غیب میگویید. یک عمر که سر منبرها از خدا و پیامبر و ائمّه علیهم السّلام و بهشت و دوزخ و ملائکه صحبت کردهاید، آیا هیچ یک از آنها را دیدهاید؟ پس هر چه گفتهاید، غیب گفتهاید. امّا من هر چه میگویم، میبینم و میگویم؛ لذا اصلاً غیب نگفتهام و نمیگویم.
💫 من هیچ ظلماتی نمیبینم؛ هر چه هست، نور و خوبی است.
💫 همه جا خلوت است. در شلوغیها هم جز خلوتی نمیبینم.
💫 بشر خدا را میپوشاند و خودش را ارائه میدهد. مردم چشم که باز میکنند، زمین و آسمان و خلایق را میبینند و دائم از آنها میگویند، ولی من هر چه چشمهایم را میمالم که بلکه خدا را نبینم و آنچه را مردم میبینند ببینم، باز هم نمیشود و هر جا نگاه میکنم فقط خدا را میبینم.
📘 #مصباح_الهدي، ص ١٦٧
🎤شرح و توضيح مصباح الهدي مبحث شانزدهم:
غيبت خوبان ناشي از شدّت ظهور آنها و غفلت ماست ٣/ استاد مهدي طيّب
@OstadMahdiTayyebb
امام کاظم علیه السلام فرمودند: «اِيّاكَ اَنْ تَمْنَعَ فِی طاعَةِ اللهِ فَتُنْفِقُ مِثْلَيْهِ فِی مَعْصيَةِ اللهِ» * برحذر باش که از خرج کردن در مسیر طاعت خدا دریغ ورزی، چرا؟ چون در آن صورت دو برابر چیزی که قرار بود در راه خدا خرج کنی و نکردی را در مسیرِ معصیت خدا هزینه خواهی کرد. فکر نکن آن پول دستت می ماند. مسیری جلویت باز شد، کار خیری بود که رضایتِ الهی در آن بود و تو می توانستی این مبلغ را هزینه کنی؛ امّا خسّت به خرج دادی و این پول را در راه رضایت الهی خرج نکردی؛ فردا ناچاری دو برابرِ همین پول را در مسیر معصیت خدا خرج کنی، گفت:
هر که گریزد زِ خرابات شام بارکش غول بیابان شود
🔹 نه تنها معادلش بلکه دو برابر آن را، آن هم نه در مسیر طاعت بلکه ناچار است در مسیر معصیت هزینه کند. پس چرا وقتی کار خیری پیش می آید، دستمان در جیبمان نمی رود؟
«اِيّاكَ اَنْ تَمْنَعَ فی طاعَةِ اللهِ فَتُنْفِقُ مِثْلَيْهِ فِی مَعْصيَةِ اللهِ»
↩️ این فقط پول نیست. انسان می تواند توانایی و قدرتش را خرج کند، آبرو و وجاهتش را در مسیر رضایت الهی خرج کند. فقط پول نیست که بعضی ها بگویند ما اصلاً پول نداریم پس این حدیث راجع به ما نیست. نه، گاهی اوقات انسان می تواند آبرویش را برای جلب رضایت الهی، برای عملی که مورد پسند خدا و طاعت پروردگار است خرج کند. اینجا آبرویت را خرج نکردی، فکر نکن آبرو محفوظ می ماند؛ تو به ناچار فردا در مسیر معصیت خدا دو برابر این آبرو را هزینه میکنی. پست و مقام و قدرت سازمانی داری که می توانی از این موقعیت شغلی در مسیر طاعت خدا خرج کنی، نکردی؟ صبر کن دو برابر آن را در مسیر معصیت خدا خرج می کنی.
🔹 ترسیدی این پست و مقام از دستت برود؟ حالا ببین چه برسرت می آید؟ و همین طور برو جلو، علم و دانش داری و دریغ کردی؟ نگفتی؟ نگه داشتی برای اینکه مشتری جلب کنی و بعداً بگویی؟ با قیمت بیشتری بگویی؟ صبر کن و ببین مجبور می شوی دو برابر آن را در مسیر معصیت خدا هزینه کنی. «اِيّاكَ اَنْ تَمْنَعَ فی طاعَةِ اللهِ فَتُنْفِقُ مِثْلَيْهِ فِی مَعْصيَةِ اللهِ».
*ابن شعبه ی حرانی، تحف العقول، ص 408.
در محضر استاد مهدی طیب - جلسه ی 89/03/27
@OstadMahdiTayyeb
📹 #کلیپ:چگونه زيستن در زندان دنيا را از #امام_كاظم عليه السّلام بياموزيم
مدت: تقریبا ۷ دقیقه
🔵🔵 در آپارات:👇👇👇
https://www.aparat.com/v/zFQgf
@OstadMahdiTayyeb
▪️امام کاظم علیه السلام اسوۀ صبر و ایستادگی و پایمردی و مقاومت و رضا و عبادت و عرفان است.
▪️وقتی کسی به حضرت عرض کرد که این چه وضعیتی است؟! حضرت فرمودند: «من مدت ها بود از خدای متعال خلوتی را برای انس و عبادت می خواستم و حالا خدای متعال در گوشۀ این شکنجه گاه های مخوف و نمور و تاریک حکومت هارونی این خلوت انس و عبادت را به من داده است.» شکنجه گاه هایی که هیچ پنجره ای به بیرون نداشت و نور آفتاب به آنجا نمی تابید و وقتی که آن دژخیم از بالای دیوار نگاه کرد و دید در آن اعماق یک تکه پارچه افتاده، گفت موسی بن جعفر کجاست؟ پاسخ دادند همان است که نحیف و رنجور شده و در حال سجده به سر می برد. خلوت های انس و عبادت امام کاظم سال های طولانی (چهارده یا پانزده سال) به درازا کشید و حضرت از این زندان به آن زندان، از این شکنجه گاه به آن شکنجه گاه منتقل می شدند. اما خدا می داند این روح رضایت و معنویت و عرفان چه می کرد!
▪️وقتی آن حکومت پلید زن بدکارۀ رقاصه ای را فرستاد به گمان این که این گونه حضرت را شکنجه بدهد و او با عشوه گری ها و طنازی ها به گمان آن کوتاه فکران حضرت را از راه معنویت و یاد خدا منحرف کند، بعد از یکی دو روز که به سراغ آن سلول آمدند دیدند آن زن هم به سجده افتاده و در حال عبادت و گریه است! و وقتی که او را خواستند و توبیخ کردند گفت خدا می داند جز خدا و یاد خدا هیچ چیز در امام کاظم اثرگذار نیست! و این روح معنویت او من را هم منقلب کرد و من دیگر آن زن بدکارۀ رقاصه نیستم. من هم به یمن انوار ولایت امام کاظم توبه کردم و از این پس راه ایمان و تقوا را در پیش خواهم گرفت.
▪️به هر تقدیر این مقاومت حیرت انگیز امام کاظم در این شکنجه گاه ها زیر شکنجه های طولانی همه را از پا در می آورد؛ هر زندانبانی بعد از مدتی درهم می شکست! تا این که آخرین زندانبان حضرت در بغداد، سندی بن شاهک، این یهودی پلید و خبیث شکنجه های پی در پی ای که به حضرت داد بالاخره منجر به دستور شهادت حضرت و به قتل رساندن حضرت شد. حضرت را در زندان مسموم کردند و بنا به نقل حتی صبر نکردند که سم کار خود را به پایان ببرد! دژخیمان آمدند و در حالی که دست و پای حضرت در غل و زنجیر بود زیر ضربات به شهادت رسید... بعد هم برای این که امید را از شیعیان بگیرند و تحقیر بکنند دستور دادند پیکر مطهر امام کاظم علیه السلام را در حالی که هنوز غل و زنجیر به دست و پای حضرت بود روی تخته پاره ای بیندازند و چهار غلام سیاه پیکر حضرت را بردارند و در کوچه و خیابان ندا دهند که «هذا امام الرّفضة» «این امام رافضیان است!» و بعد هم پیکر مطهر امام کاظم را در کنار جسر (پل) بغداد سه روز گذاشتند تا از این طریق شیعیان را شناسایی کنند. یعنی ببینند چه کسی به سمت آن می آید و ادای احترام می کند.
▪️ امیدواریم خدای متعال توفیق بدهد که درس کظم غیظ و حلم و درس پایداری و صبر و معنویت و عبادت و عرفان را به شایستگی از محضر این امام فرابگیریم.
ا🎤 در محضر استاد مهدی طیب 90/03/19
#سيره_و_تاريخ #امام_كاظم
☑️ @OstadMahdiTayyeb