🌙 ✨ ليلةالرّغائب، نه شب رسيدن به آرزوها، بلکه شبی است که عبد از جاذبهی آرزوها و رغبتهايش رها میشود و تنها آرزو و رغبت او خدا میشود و همصدا با امام سجّاد به درگاه الهی عرضه میدارد:
💫ای دنيای من، ای آخرت من!
💫ای نعمت من، ای بهشت من!
همهچیز من تويی!
انشاءالله خدا همين ليلةالرّغائب را نصيب ما كند تا همهی رغبتها را كنار گذاریم و تمام تمايلات و عشقها و اشتیاقها و تمنّاهای ما يكسره متوجّه حضرت حقّ شود.
✍🏼 استاد مهدي طيب
#لیلةالرغائب #ماه_رجب
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🌿 مراقبۀ لیلةالرّغائب - صلوات بر فرشتگان
عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رابطه با لیلةالرّغائب در المراقبات مینویسد:
⭐️ بهتر است کسی که حدیث لیلةالرّغائب را میشنود، در این شب زیاد بر فرشتگان صلوات بفرستد تا تکلیفی را که آیۀ تحیّت (نساء - ۸۶) بر عهدۀ ما گذاشته به اندازه توانایی انجام داده باشد.
برای خواندن دعای درود بر حاملان عرش و فرشتگان مقرّب امام سجّاد علیهالسّلام (دعای سوّم صحیفۀ سجادیه) دکمه INSTANT VIEW را بزنید.
yun.ir/Fereshtegan
#مراقبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel
🕛 آثار سازندهی انتظــــار
در خاتمهی بحث انتظار حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل میکنیم که تفاوت بین منتظران راستین و مدّعیان انتظار حضرت ولیّعصرارواحنافداه را میتوان از آن به روشنی پیبرد.
مفضّلبنعمر که از اصحاب امام صادق علیه السلام است میگوید از آن حضرت شنیدم که میفرمود: اِفْتَرَقَ النّٰاسُ فِینٰا عَلیٰ ثَلٰاثِ فِرَقٍ. فِرْقَةٍ اَحَبُّونَا انْتِظٰارَ قٰائِمِنٰا لِیُصِیبُوا مِنْ دُنْیٰانٰا، فَقٰالُوا وَ حَفِظُوا کَلٰامَنٰا وَ قَصَّرُوا عَنْ فِعْلِنٰا؛ فَسَیَحْشُرُهُمُ اللّٰهُ اِلَی النّٰارِ. وَ فِرْقَةٍ اَحَبُّونٰا وَ سَمِعُوا کَلٰامَنٰا وَ لَمْ یَقَصِّرُوا عَنْ فِعْلِنٰا لِیَسْتَأکِلُوا النّٰاسَ بِنٰا؛ فَیَمْلَأُ اللّٰهُ بُطُونَهُمْ نَاراً یُسَلِّطُ عَلَیْهِمُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ. وَ فِرْقَةٍ اَحَبُّونٰا وَ حَفِظُوا قَوْلَنٰا وَ اَطٰاعُوا اَمْرَنٰا وَ لَمْ یُخٰالِفُوا فِعْلَنٰا فَأُولٰئِکَ مِنّٰا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ:
مردم در رابطه با ما به سهگروه تقسیم شدند. یک گروه ما را به چشمداشت ظهور قائم ما دوست دارند تا از دنیاى ما بهرهمند شوند، پس سخن ما را گفته و آن را بخاطر مىسپارند؛ امّا در عمل از کردار ما کوتاهى مىورزند، پس خداوند آنان را به سوی دوزخ محشور مىسازد.
گروهى دیگر ما را دوست داشته و سخن ما را گوش مىکنند و از کردار ما کوتاهى نمىکنند تا بدین وسیله از مردم روزى خورند، پس خداوند درونشان را از آتشی پر میکند که گرسنگى و تشنگى را بر آنان چیره سازد.
گروهی دیگر ما را دوست دارند و گفتارمان را بخاطر مىسپارند و دستورات ما را اطاعت مىکنند و مخالف کردار ما عمل نمیکنند، پس ایشان از ما هستند و ما از آنانیم.
✍️ استاد مهدی طیب، #جان_جهان، ص ٣٢٩ و ٣٣٠
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🔶دعای نوزدهم صحیفهسجّادیه
دعای طلب باران
☔کانَ مِنْ دُعَائِهِ علیهالسلام عِنْدَ الِاسْتِسْقَاءِ بَعْدَ الْجَدْبِ:
دعای آن حضرت به وقت طلب باران پس از خشکسالی:
☔اللَّهُمَّ اسْقِنَا الْغَیثَ، وَ انْشُرْ عَلَینَا رَحْمَتَک بِغَیثِک الْمُغْدِقِ مِنَ السَّحَابِ الْمُنْسَاقِ لِنَبَاتِ أَرْضِک الْمُونِقِ فِی جَمِیعِ الْآفَاقِ.
بارخدایا، ما را به باران سیراب ساز، و رحمتت را بر ما بگستران به باران بسیار از ابری که برای رویانیدن گیاه شگفتانگیز در همه آفاق روان گشته،
☔وَ امْنُنْ عَلَی عِبَادِک بِإِینَاعِ الثَّمَرَةِ، وَ أَحْی بِلَادَک بِبُلُوغِ الزَّهَرَةِ، وَ أَشْهِدْ مَلَائِکتَک الْکرَامَ السَّفَرَةَ بِسَقْی مِنْک نَافِعٍ، دَائِمٍ غُزْرُهُ، وَاسِعٍ دِرَرُهُ، وَابِلٍ سَرِیعٍ عَاجِلٍ.
و بر بندگان خود با به بار آمدن میوه منّت گذار، و سرزمینهای مرده را با شکفتن شکوفهها زنده کن، و فرشتگان بزرگوار خود را به بارانی سودمند گواه گیر، بارانی بسیار و انبوه، و پیوسته با برکات گسترده، بارانی تند و سریع و شتابان،
☔تُحْیی بِهِ مَا قَدْ مَاتَ، وَ تَرُدُّ بِهِ مَا قَدْ فَاتَ وَ تُخْرِجُ بِهِ مَا هُوَ آتٍ، وَ تُوَسِّعُ بِهِ فِی الْأَقْوَاتِ، سَحَاباً مُتَرَاکماً هَنِیئاً مَرِیئاً طَبَقاً مُجَلْجَلًا، غَیرَ مُلِثٍّ وَدْقُهُ، وَ لَا خُلَّبٍ بَرْقُهُ.
تا هر چه مرده است به آن زنده نمایی، و آنچه از میان رفته به ما بازگردانی، و آنچه آمدنی است بیرون آوری و به سبب آن روزیها را وسعت بخشی، ابری در هم فشرده، کامبخش و گوارا و فراگیرنده و خروشان که بارانش دائمِ ویران کننده، و برقش فریبنده (بدون باران) نباشد.
☔اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَیثاً مُغِیثاً مَرِیعاً مُمْرِعاً عَرِیضاً وَاسِعاً غَزِیراً، تَرُدُّ بِهِ النَّهِیضَ، وَ تَجْبُرُ بِهِ الْمَهِیضَ
بارخدایا ما را به بارانی فریادرس و برطرف کننده قحطی سیراب کن، بارانی رویاننده گیاه، سبز کننده - دشت و دَمَن، وسیع و پرمایه، که به سبب آن گیاه روئیده پژمرده را خرم کنی، و آن را برای گیاه شکسته مومیایی قرار دهی.
☔اللَّهُمَّ اسْقِنَا سَقْیاً تُسِیلُ مِنْهُ الظِّرَابَ، وَ تَمْلَأُ مِنْهُ الْجِبَابَ، وَ تُفَجِّرُ بِهِ الْأَنْهَارَ، وَ تُنْبِتُ بِهِ الْأَشْجَارَ، وَ تُرْخِصُ بِهِ الْأَسْعَارَ فِی جَمِیعِ الْأَمْصَارِ، وَ تَنْعَشُ بِهِ الْبَهَائِمَ وَ الْخَلْقَ، وَ تُکمِلُ لَنَا بِهِ طَیبَاتِ الرِّزْقِ، و تُنْبِتُ لَنَا بِهِ الزَّرْعَ وَ تُدِرُّ بِهِ الضَّرْعَ وَ تَزِیدُنَا بِهِ قُوَّةً إِلَی قُوَّتِنَا.
بارخدایا بر ما بارانی فرست که به آن از تپهها آب سرازیر گردانی، و چاهها را لبریز کنی، و نهرها را روان سازی، و درختان را برویانی، و قیمتها را در همه شهرها ارزان کنی، و چهارپایان را قوّت دهی و خلایق را زندهدل و نکوحال فرمایی، و روزیهای پاکیزه را برای ما کامل گردانی، و کشت و زرع ما را برویانی، و پستانها را پرشیر سازی، و نیرویی بر نیروی ما بیفزایی.
☔اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْ ظِلَّهُ عَلَینَا سَمُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ بَرْدَهُ عَلَینَا حُسُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ صَوْبَهُ عَلَینَا رُجُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ مَاءَهُ عَلَینَا أُجَاجاً.
بارخدایا سایه آن ابر را بر ما باد گرم و زهرآگین مساز، و سردی آن را بر ما شوم و ناخجسته منما، و باریدنش را بر ما باران عذاب قرار مده، و آبش را در کام ما تلخ و ناگوار مگردان.
☔اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ ارْزُقْنَا مِنْ بَرَکاتِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، «إِنَّک عَلی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ».
بارالها بر محمد و آلش درود فرست، و از برکات آسمانها و زمین روزی ما ساز که تو بر هر چیز توانایی.
#صحیفه_سجادیه #دعا_نوزدهم
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
💠 در #ماه_رجب، فعل و در #ماه_شعبان، صفات ما خدایی و اصلاح میشود و در ماه رمضان، وجود و قلب و ذات و هستی ما خدایی میشود.
📌در اين سه ماه، اهل سلوک کمربندها را سفت میبندند و خود را آمادهی یک تلاش فوقالعاده در جهت عبادت و بندگی حقّ متعال میکنند. خدا را شاکریم كه امسال هم این فرصت را به ما عنایت كرد. خدا میداند چه نعمت عظیمی است!
💠 به تعبیری #ماه_رجب، ماه ولایت، ماه شعبان، ماه نبوّت و ماه رمضان، ماه توحید و شهرالله است. در ماه رجب که ماه میلاد امیرالمؤمنین عليهالسّلام است، با مدد از ولایت علوی، وجود خود را تخلیه و پاک میکنیم؛ و در ماه شعبان كه پیغمبر اکرم صلیاللهعليهوآله فرمودند ماه من است، خود را به خُلق نبوی میآراييم و زینت میکنیم؛ تا ماه مبارک رمضان برای ما، ماه دیدار و ملاقات حقّ متعال شود.
📌اگر کسی اهل عمل و تشنه و طالب لقاء و وصال حضرت حق است و به رسیدن به مقصد قُصوای راه سلوک اِلَیالله امید بسته است، بِسمِالله.
🎤 استاد مهدی طيّب
#ماه_رجب
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🎶 نداى ملك داعى و جواب آن
يكى از مراقبتهاى مهم در اين ماه به ياد داشتن حديث «مَلَك داعى» مىباشد كه از پيامبر صلىاللهعليهوآلهوسلم روايت شده است. پيامبراكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم فرمودند: خداى متعال در آسمان هفتم فرشتهاى را قرار داده است كه «داعى » گفته مىشود. هنگامى كه ماه رجب آمد، اين فرشته در هر شب اين ماه تا صبح مى گويد: خوشا بحال تسبيح كنندگان خدا، خوشا بحال فرمانبرداران خدا. خداى متعال مىفرمايد: همنشين كسى هستم كه با من همنشينى كند، فرمانبردار كسى هستم كه فرمانبردارم باشد و بخشنده خواهان بخشايش هستم. ماه، ماه من، بنده، بنده من و رحمت رحمت من است. هر كس در اين ماه من را بخواند او را اجابت مىكنم و هركس از من بخواهد به او مىدهم و هركس از من هدايت بخواهد او را هدايت مىكنم . اين ماه را رشتهاى بين خود و بندگانم قرار دادم كه هركس آن را بگيرد به من مىرسد.
‼️ افسوس از كوتاهى ما در طاعت خدا! كجايند شكرگزاران! كجايند تلاشگران! آيا عاقلان توان فهم حقّ اين نداى آسمانى را دارند! چرا جوابى نمىشنوم! كجايند عارفانى كه مىدانند كسى توان شكر اين نعمت را ندارد! كجايند كسانى كه اقرار به كوتاهى و عجز دارند كه در جواب اين منادى آسمانى بگويند: اجابت كرده و ياريت مىكنيم. درود و سلام بر تو اى منادى خداى زيبا و جليل، شاه شاهان، مهربانترين مهربانان، خداى بردبار و كريم، رفيق دلسوز، صاحب عفو بزرگ، تبديل كننده بديهاى انسان به خوبيها، اينان بندگانى گناهكار و طغيانگر، پست و اسير شهوتها و غفلتها مىباشند! اى فرستاده بزرگ خدا مردگان بظاهر زنده را صدا مىكنى كسانى كه قلبهايشان مرده و عقلهايشان جدا و روحهايشان فاسد شده! چرا مردگان را صدا مى زنى! كسانى كه صداى تو سودى به آنان نمىرساند مگر اينكه با نداى تو قلبها زنده شده، عقلها بازگشته و روحها بيدار شود و درباره ارزش و بهاى گران اين نداى آسمانى و بزرگى پروردگار و پستى نفس و سختى آزمايش و بدى حال خود بينديشند. آنان شايسته راندن و دور نمودن و لعنت و عذاب هستند؛ ولى وسعت رحمت پروردگار باعث اين دعوت بزرگ شده است، آن هم با اين زبان و بيان لطيفى كه بالاتر از تصور انسان و خواسته و آرزوى او است. اكنون با واسطه قرار دادن اين نداى آسمانى و لطف بزرگ از خدا مىخواهيم ما را موفق به اجابت اين دعوت و كرامت بزرگ بدارد.
❤️ اى وعدهدهنده سعادت! با خوشآمد گوئى و كمال ميل و جانفشانى نداى تو را اجابت مىكنيم زيرا ما را به تسبيح كردن مالك كريم خود توجه دادى و ما را ترغيب به اطاعت از مولاى مهربان خود كردى و ما را به كرامت پروردگار رساندى. اى منادى! زبان حال افراد پست پاسخت مىدهند كه ما را بهرهمند ساخته و بزرگ داشتى و دعوت به بزرگترين سعادتها نمودى. پستى و فساد و كوچكى ما كجا و تسبيح و تمجيد خدايمان كجا! خاك كجا و خداى خدايان كجا! آلوده به پليديها كجا و مجلس پاكان كجا! و اسير در زنجير كجا و منزل آزادگان كجا؟ ولى لطف پروردگار باعث شده تا به ما اجازه تسبيح خود را بدهد. و حكمت او ما را مشرّف به اين تكليف كرده است. چه رسوايى بزرگى اگر بعد از اين بخشش بزرگ در تسبيح او كوتاهى و در فرمانبردارى او سستى كنيم! چه آقاى كريمى و چه بندههاى پستى، چه خداى بردبار و چه بندگان كم عقلى!
❤️ با گوش دل شنيديم آنچه را از پروردگار به ما رساندى كه «من همنشين كسى هستم كه با من همنشينى كند» در حالى كه بزرگى اين ابلاغ هر زبانى را در عالم امكان و در تكليف جواب آن، لال كرده و عاقلان از زيبايى اين كرامت متحير شدند. اگر هر یک از مشرفشدگان به اين خطاب داراى بدن تمام جهانيان و روحهاى تمام صاحبان روح بودند و تمام آن را در جواب و براى بزرگداشت اين خطاب فدا مىكردند، چيزى از حقوق آنرا ادا نكرده و شكر حتى جزيى از آن را نمىتوانستند بجا آورند. پس چرا انسان بيكاره پست از اجابت اين دعوت غفلت مىكند و در استفاده از اين منزلت و مقام بزرگ كوتاهى مىكند و به اين هم بسنده ننموده و بجاى تمجيد و تسبيح خدا، كسى را تمجيد مىكند كه تمجيدش مستوجب آتش بوده، و به جاى همراهى با فرشتههاى نزديك خدا و پيامبران، در مجلسى كه پروردگار جهانيان حضور دارد، به قرين شدن با جنها و شيطانها در ميان طبقات جهنم راضى مىشود.
ادامه دارد…
✍️ #المراقبات، ميرزا جواد ملكي تبريزي
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
⁉️ پرسش: آیا تفاوتی بین حوادث بوده که خیر و شرّ درست شده است؟
پاسخ: تفاوت بوده است؛ نه به این معنی که یکی خوب و خیر باشد و یکی بد و شرّ. تنها شیرین خوب نیست؛ تلخ هم بد نیست؛ هر دو خوبند و هر دو مؤثّرند. این همان اشتباهی است که در قضاوت کودکانه نسبتبه قضاوت عالمانه وجود دارد. قضاوت کودکانه طعم شیرین را دلیل خوبی میداند؛ درحالیکه طعم دارو اصلاً مهم نیست؛ تأثیر دارو مهم است و اینکه انسان را از مرگ و بیماری نجات دهد. داروی تلخ بههمان میزان خیر است که داروی شیرین؛ سر سوزنی کمتر خیر نیست.
✍️ استاد مهدی طیّب، #طبیب_عشق، ص ١٠٧
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
🔶دعای هجدهم صحیفهسجّادیه
دعا هنگام دفع مکروه و رسیدن به مطلوب
🌼کانَ مِنْ دُعَائِهِ علیهالسلام إِذَا دُفِعَ عَنْهُ مَا یحْذَرُ، أَوْ عُجِّلَ لَهُ مَطْلَبُهُ:
از دعاهاى آن حضرت است هرگاه بلیه اى از او دفع مى گشت یا حاجت او زود برآورده مى شد:
🌼اللَّهُمَّ لَک الْحَمْدُ عَلَی حُسْنِ قَضَائِک، وَ بِمَا صَرَفْتَ عَنِّی مِنْ بَلَائِک، فَلَا تَجْعَلْ حَظِّی مِنْ رَحْمَتِک مَا عَجَّلْتَ لِی مِنْ عَافِیتِک فَأَکونَ قَدْ شَقِیتُ بِمَا أَحْبَبْتُ وَ سَعِدَ غَیرِی بِمَا کرِهْتُ.
بارخدایا، تو را سپاس بر خوبی سرنوشتی که مقدّر فرمودهای، و بر بلایی که از من گرداندی، پس نصیبم را از رحمتت در این عافیت دنیایی که به من ارزانی داشتی منحصر مکن، که به سبب آنچه دوست دارم بدبخت شوم، و دیگری به خاطر آنچه ناپسند من است خوشبخت گردد.
🌼وَ إِنْ یکنْ مَا ظَلِلْتُ فِیهِ أَوْ بِتُّ فِیهِ مِنْ هَذِهِ الْعَافِیةِ بَینَ یدَی بَلَاءٍ لَا ینْقَطِعُ وَ وِزْرٍ لَا یرْتَفِعُ فَقَدِّمْ لِی مَا أَخَّرْتَ، وَ أَخِّرْ عَنِّی مَا قَدَّمْتَ.
و اگر آن عافیت که روز را در آن به شب رسانده، یا شب را در آن به روز آوردهام مقدمه بلایی همیشگی، و وبالی دائم باشد. پس آنچه را برایم به تأخیر انداختهای پیش انداز و آنچه را که پیش انداختهای به تأخیر افکن؛
🌼فَغَیرُ کثِیرٍ مَا عَاقِبَتُهُ الْفَنَاءُ، وَ غَیرُ قَلِیلٍ مَا عَاقِبَتُهُ الْبَقَاءُ، وَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ.
زیرا چیزی که پایانش نیستی است، بسیار نیست و آنچه عاقبتش همیشگی و جاودانی است، اندک نباشد، و بر محمد و آلش درود فرست.
#صحیفه_سجادیه #دعا_هجدهم
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝