امّا به آن نور و تجلّی اعظم با تمامیّتش چه کسی راه پیدا کرده است؟ چه کسی پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم را با آن عظمت شناخت؟ در مبعث پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم باید تصوّری از این مبعوث اعظم، یعنی پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم داشته باشیم. احمقهایی که جلوی پیغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم میایستادند و میگفتند این را که میگوید، حرف خودت است یا خدا گفته؟ اگر حرف خودت است ما به آن تن نمیدهیم و ما بهتر از شما میفهمیم، از پیغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم چه تصوّری داشتند؟ آنها فقط یک بدن جسمانی میدیدند و میدیدند که خودشان چشم دارند، پیغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم هم دارند، خودشان دست دارند، پیغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم هم دارند و ... . ایشان را مثل خودشان تصوّر میکردند و لذا در مقابل نصّ ایشان اجتهاد میکردند و در برابر فرمان ایشان ایستادگی و مخالفت میکردند. آنها اصلاً نمیدانستند پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم یعنی چه! نمیدانستند اینکه همهی انبیاء از شعاع نور ایشان خلق شدند، یعنی چه! عظمت نورانیّت پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم ناشناخته است و به آن راه پیدا نکرده بودند.
↩️ پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم فرمودند: یا علی! من را نشناخت غیر از خدا و تو. علی علیهالسّلام هم که خود و نفس پیغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم هستند که در آیهی مباهله، قرآن فرمود: وَأَنفُسَنٰا و أَنفُسَكُمْ. لذا چه کسی رسولُالله صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم را شناخت؟ پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم در جنبهی نورانیّتشان ناشناختهاند. لذاست که آنگونه با بیادبی و جسارت با ایشان رفتار میکردند؛ نمیفهمیدند؛ آن عظمت اصلاً برای آنها قابل تصوّر نبود و به درک آن عظمت راه نداشتند. این است که با ایشان آنگونه رفتار جاهلانه میکردند.
↩️ مولوی نقل میکند که شخصی گاوی داشت، شبها در تاریکی، به محلّ نگهداری گاوش میرفت و کمی غذا و علوفه برای گاو میریخت که بخورد و دستی هم به سر و گوش گاوش میکشید و نوازشش میکرد. یک شب شیر درندهای آمد و گاو را خورد و در جای گاو خوابید. صاحب گاو هم در تاریکی شب آمد و شروع کرد به نوازش کردن شیر، به گمان اینکه گاوش است. شیر گفت اگر میدانستی من کیام با من اینطور رفتار نمیکردی.
ما نمیدانیم که رسولُالله صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم کیستند. حقیقت نورانی پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم برای ما ناشناخته است و به آن راه نداریم. لذاست كه با آن حضرت رفتارهای جاهلانه انجام شد.
↩️ نمونهاش اینکه پيغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم در ماجرای جنگ اُحد فرمودند: در شهر بمانيم و از شهر خارج نشویم. گفتند نه يا رسولُالله! غيرت ما قبول نمیكند و بايداز مدینه بیرون برويم. و نیز به مدافعان تنگه فرمودند: هر چه هم اتّفاق افتاد، اين تنگه را خالی نكيد. امّا آنها گفتند جنگ تمام شد، برويم غنيمت جمع كنيم و تنگه را خالی کردند. اينكه جلوی پيغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم میايستادند، مال اين است كه نمیدانستند پيغمبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم يعنی چه. به قول مولوی شير را فكر میكنند که گاو است. اميرالمؤمنين نفس پيغمبراکرم عليهماالسّلام هستند. امّا آنها ایشان را با ابوبكر، عمر و عثمان مقايسه میكنند و آن سه را بر علی عليهالسّلام ترجيح میدهند. مال اين است كه امیرالمؤمنین علیهالسّلام را نمیشناسند. به قول مولوی:
تو به تاريكی علی را ديدهای/ زين سبب غيری بر او بُگزيدهای
تو در تاریکی جهل و جهالتت، علی علیهالسّلام را که اسداللهالغالب و شير خدا و شير بيشهی توحيد است، گاوی مثل آن سهتا تصوّر میکنی و آنها را بر او ترجیح دادهای!
لذاست که اينگونه با پيغمبر اکرم و علی عليهماوآلهماالسّلام اينگونه رفتار كردند.
علیایّحال، پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم تجلّی اعظم خدای متعالند. امیدواریم تصويری از این حقیقت، ولو در قالب مفهومی در ذهن، برای ما حاصل شود، در آن صورت ادبمان دربرابر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم خيلی فرق خواهد كرد و خيلی مؤدّبتر خواهيم شد.
(بخش دوم و پاياني)
#جلسات_هفتگي_اهل_ولاء
1_5050875205019239325.mp3
9.05M
🕊 ٩بهمن، سالروز عروج آیت حق، مجذوب سالک، عارف واصل حاج میرزا محمّداسماعیل خان احمد دولابی،
رضوان الله تعالی علیه
#حاج_محمد_اسماعيل_دولابي
سایت | تلگرام | اینستاگرام |آپارات | ایتا | بله
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
✨ همین بس است به مدحش مُحمّد است مُحمّد
حمید و حامد و محمود و احمد است مُحمّد
.
قسم به شوق اویس و قسم به بهت بحیرا
که آفتاب کمالات بی حد است مُحمّد
.
چه کوچه ها که نشستند در مسیر عبورش
به نور و عطر و تبسّم زبانزد است مُحمّد
.
ستاره ی شب مکه ، طلوع صبح مدینه
به یُمن آینه خورشید مشهد است مُحمّد
.
اگر چه بین رسولان سر آمد است سرآمد
به رسم حُسن ختام آخر آمده ست مُحمّد
.
و باز می رسد از جانب حجاز سواری
که هر که دید بگوید محمد است مُحمّد
.
✍🏻 سید محمدجواد شرافت
#پيامبر_اكرم
✨ رسیدن به حقیقت باطنی مبعث
در جنبهی آفاقی، در جهان بیرون و در عالم کثرت، طبیعت و زمان، روز معیّنی روز #مبعث؛ یک روز غدیر، یک روز عاشورا، یک روز روز ظهور ، یک روز رجعت و یک روز هم روز قیامت است. اینها برای جنبهی آفاقی یا جهان بیرون است؛
امّا قبلاً برای عزیزان گفتهايم که جهان درون ما نسخهای مطابق با جهان بیرون است. هرچه در عالم بیرون وجود دارد، در عالم درون هم وجود دارد؛ منتهی در عالم درون، زمان وجود ندارد؛ یعنی در جنبه انفسی هم #مبعث، غدیر، عاشورا، ظهور، رجعت و قیامت انفسی داریم؛ منتهی آنها منوط به زمان نیستند. هر زمان در سیر باطنی خود به آن حال رسیدی، همان لحظه برای شما #مبعث، غدیر، عاشورا، لیلةالقدر، ظهور حجّت خدا، رجعت و قیامت است. در سیر باطنی اینگونه است؛
لذا «کُلُّ یَوْمٍ عاشورا»؛ «کُلُّ یَوْمٍ مَبْعَثٍ»؛ «کُلُّ یَوْمٍ یَوْمُ غَدِیرِ خُمٍ»؛ «کُلُّ یَوْمٍ یَوْمُ ظُهورِ حجّت خدا»، «کُلُّ یَوْمٍ یَوْمُ الرَّجْعَةِ»، «کُلُّ یَوْمٍ یَوْمُ الْقِیامَةِ» و «کُلُّ لَیْلَةٍ لَیْلَةُ الْقَدْرِ». اگر در سیر باطنی خود به آن نقطه برسی، همهی اینها نقد است و امیدواریم به آن برسیم.
حادثهی زمانیِ جهان بیرون، حادثهی بسیار بزرگ و مبارکی است؛ همه ما هم خوشحالیم که سالگرد #مبعث پیامبر بزرگوار اسلام صلواتاللهعليهوآله میرسد و غرق شادی و شعف هستیم؛ امّا انشاءالله دنبال آن باشیم که #مبعث_باطنی را هم درک کنیم.
حقیقت بعثت در باطنمان اتّفاق بیفتد؛ به غدیر باطنی و خلافت ولیّالله در باطنمان هم دست پیدا کنیم؛ حقیقت عاشورا را در باطن خودمان بیابیم؛ به ظهور حجّت خدا و رجعت اهلبیت صلواتاللهعليهماجمعين در باطن خود نایل شویم و نهایتاً قیامت انفسی و باطنی ما برپا شود. آن هنگام همه روزهای ما #مبعث، غدیر، عاشورا، ظهور و رجعت است و دائماً در قیامت به سر میبریم.
امیدواریم عیدی که خدای متعال به برکت بعثت پیامبر بزرگوار صلياللهعليهوآله به دوستان اهلبیت صلواتاللهعلیهماجمعین خصوصاً عزیزانی که در خدمتشان هستیم و به این کوچکترینِ جمع شما عنایت میکند، رسیدن به حقیقت باطنی #مبعث باشد.
استاد مهدي طيّب
#مراقبات_عبادي #ماه_رجب #مبعث
سایت | تلگرام | اینستاگرام |آپارات | ایتا | بله
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
‼️ چقدر دگرگون شدیم؟!
ماه رَجَب، شهر الهی و ماه خدای متعال، روزهای پایانی خود را طی میکند. ماهی که در عظمت، فوقالعاده ممتاز است. ماه خلوت مستغفران و مناجات اهل نَجوا با خدای متعال؛ ماهی که مَدخل ورودی مسیر لقاء و دیدار خدای متعال است.
گام نخستین سالک اِلیَالله در مسیر ورود به ضیافتالله در این ماه برداشته میشود. این ماه با همه نورانيت، لطافت، ساعات و آنات نورانی، معنوی و روحانیِ خود، رو به پایان نهاده است و نمیدانيم، از فرصت فوقالعاده که خدای متعال در اختیارمان قرار داد، چقدر بهره عملی بردهایم!
تأکید بر این نکته را ضروری میدانم که راه دیدار خدا، با سخن گفتن طی نمیشود. اگر سخن مقدّمه عمل نباشد، ما همچنان درجا خواهیم زد. به قول شاعر:
اگر مردِ کاری، درِ دوست باز است
وگر قصّه خوانی، حکایت دراز است
‼️ میشود تا روز قیامت بنشینیم، حرفهای شیرین بزنیم و بشنویم و گمان کنیم که طیّ طریق میکنیم؛ امّا واقعیت این است که تا در راه سلوک، گام عملی نگذاریم و خودمان را مقیّد به عمل نکنیم، راهی طی نمیشود و مقصدی حاصل نمیگردد.
با حرف زدن از عرفان و مقامات اولیای خدا راهی طی نمیشود. سالیان سال گفتیم و شنیدیم، به کجا رسیدیم؟ میبایست عمل کرد. انسان محصول عمل خود است. تا عمل نکنیم، ساخته نمیشویم.
‼️ برای همین عرض میکنم؛ نمیدانم چقدر عمل کردیم، چقدر از فرصتهای گرانبهای ماه رجب در مسیر تعالی و تکامل بهره بردیم؛ امروزِ ما چقدر با روز نخستین ماه رجب تفاوت دارد؛ چقدر دگرگون شدیم؛ چقدر رشد کردیم. اینکه عادت کنیم به مجالس برویم، سخنهای معنوی بشنویم، یا آثار مکتوب اهل معنا را مطالعه کنیم، به جایی نمیرسیم.
اگر دانستهها مقدّمهی عمل باشد، ما را به دارایی میرساند. کمال در دارا بودن کمالات است؛ نه دانا بودن آنها. دانایییی که مقدّمهی دارایی باشد ارزشمند است و الاّ وِزر و وَبال است. هریک از این جملات و کلمات، فردای قیامت حجّتی خواهد بود که علیه ما اقامه خواهد شد.
روزهای پایانی ماه رجب بود. یکی از اصحاب امام صادق عليهالسّلام خدمت حضرت شرفیاب شد. حضرت از او پرسیدند: در ماه رجب چه کردی؟ روزهای آخر ماه است، آیا از روزه های این ماه بهره بردهای؟ آیا از فرصتهای معنوی این ماه برای تعالی مدد جستهای؟ عرض کرد: یَابنَرسولالله! نه. حضرت فرمودند: خدا میداند چه چیزهای عظیم و گرانقدری را از دست دادهای. عرض کرد: یَابن رسولالله! آیا در این چند روز باقی مانده فرصتی برای من وجود دارد تا لااَقَل بخشی از این خسارت عظیم را جبران کنم؟ حضرت فرمودند: بله. اگر در همین حدّ باقی مانده هم تلاش کنی، بهره هايی خواهی برد. سپس رهنمودهایی فرمودند.
🎙استاد مهدی طيّب
#ماه_رجب
سایت | تلگرام | اینستاگرام |آپارات | ایتا | بله
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
⬜️ استاد مهدي طيّب با توجّه به فرارسیدن ایّام ماه شعبانالمعظّم فرمودند: امیدواریم خدای متعال عنایت بفرماید در این ماه خلوتهای عبادی و عرفانی بیشتری داشته باشیم، و روزی از این ماه نباشد که در ظهر، صلوات شعبانیّه با توجّهِ به معانی آن، از ما ترک شود. هم هر روز ظهر و هم شب نیمهی شعبان، از صلوات شعبانیّه بهره بگیریم. در این صلوات هم معارف بسیار عمیق ولایی، هم موعظههای عمیق اخلاقی و هم دعاهای بسیار بلندی هست. اینکه در این صلوات دعا میکنیم: فَأَعِنّٰا عَلَى الْإِسْتِنٰانِ بِسُنَّتِهِ فِيهِ وَ نَيْلِ الشَّفٰاعَةِ لَدَيْهِ، خیلی بلند است. یعنی میخواهیم در ماه شعبان همپای پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم راه برویم. این خواسته چقدر عظیم است!
↩️ بهتوفیق الهی، سالهای قبل، توضیحاتی را، هم دربارۀ صلوات شعبانیّه و هم دربارۀ مناجات شعبانیّه بیان کردهام و در سایت اهل ولاء در دسترس است. توصیه میکنم که به آنها مراجعهای کنید. ولو برای چندمین بار، آنها را گوش کنید.
↩️ همچنین در تمام روزها، همهی شبها و تمام سحرهایی که خلوتی دارید، مناجات شعبانیّه را با توجّه بخوانید و با الفاظ و عبارات آن با خدا مناجات و گفتگوی عاشقانه کنید.
↩️ یکبار عبارتی از دعا و مناجات را از رو میخوانیم، امّا یکبار با آن عبارت با خدا حرف میزنیم. خیلی فاصله است بین اینکه من مناجات شعبانیّه را از اوّل تا آخرش بخوانم و تمام کنم و بگویم الحمدلله، ثواب خواندن آن را بردم، با اینکه در قالب این مناجات با خدا گفتگو کنم و نرد عشق ببازم و با خدا حرف بزنم. انشاءالله با این مناجات، گفتگوی عاشقانه، لطیف و با احساس با خداوند داشته باشیم و بر این امر مداومت کنیم. لااقل روزی یکبار این کار را انجام دهیم. انشاءالله طوری باشد که تا خلوتی پیدا شد، مثلاً تنها پشت فرمان نشستهایم و در خودرو کسی نیست، یا در خیابان پیاده راه میرویم و کسی همراهمان نیست که مزاحم تمرکزمان شود، این مناجات را زمزمه کنیم و به تکرار آن مشغول شویم. آنقدر تکرار کنیم که مفاهیمش به جان ما بنشیند و حتّی عبارات ظاهریش هم حفظمان شود، بهگونهای شود که ماه شعبان تمام نشود مگر اینکه عبارات ظاهری آن هم حفظمان شده باشد. این مناجات محدود به ماه شعبان نیست. درست است در ماه شعبان وارد شده، امّا این جملههای نورانی و بزرگ و عمیق و زیبا، برای همهی روزها و شبهای سال، بهکار میآید. یک عارف عاشق در گفتگوی با خدای متعال، زیباتر و عمیقتر از این، چگونه میتواند حرف بزند؟ چقدر زیباست! حالا که بهانهای فراهم شده است، بهرهگیری از این مناجات را شروع کنیم و با خدا گفتگو کنیم؛ فرصت را از دست ندهیم.
↩️ فرازهای این مناجات، خیلی بلند و عمیق است و هربار که آن را با توجّه و احساس میخوانید، یک پرده کنار رود و با یک لایهی عمیقتر از آن ارتباط برقرار میکنید و نهایتاً میبینید که این اقیانوس تَه ندارد. هرچه در فهم این مناجات جلو روید، باز میبینید چشمانداز بسیار بزرگی پیشارویتان است که هنوز به آنها نرسیدهاید.
اینها را که عرض کردم، اوّل به خودم توصیه میکنم. از خدا میخواهم که به همهی ما این توفیق را عنایت کند که از این فرصت بسیار بسیار نورانی ماه شعبانالمعظّم بهره ببریم تا میهمانهای شایستهای برای خدای بزرگ در ماه مبارک رمضان شویم.
#ماه_شعبان
سایت | تلگرام | اینستاگرام |آپارات | ایتا | بله
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝
💠💫شرح صلوات شعبانيه (بخش اول)
اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
شَجَرَةِ النُّبوَّةِ وَمَوضِعِ الرِّسالَةِ وَمُختَلَفِ المَلائِكَةِ وَمَعدِنِ العِلمِ وَأهلِ بَيتِ الوَحيِ،
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
الفُلكِ الجاريَةِ في اللُّجَجِ الغامرّة يأمَنُ مَن رَكِبَها وَيَغرَقُ مَن تَرَكَها المُتَقَدِّمُ لَهُم مارِقٌ وَالمُتَأخِرُ عَنهُم زاهِقٌ وَاللازِمُ لَهُم لاحِقٌ
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
الكَهفِ الحَصينِ وَغيا ثِ المُضطَرِّ المُستَكينِ وَمَلجَأ الهارِبينَ وَعِصمَةِ المُعتَصِمينَ،
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
صَلاةً كَثيرَةً تَكونُ لَهُم رِضاً وَلِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أداءً وَقَضاءً بِحَولٍ مِنكَ وَقوَّةٍ يا رَبَّ العالَمينَ،
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الطَيِّبينَ الأبرارِ الأخيارِ الَّذينَ أوجَبتَ حُقوقَهُم وَفَرَضتَ طاعَتَهُم وَوِلايَتَهُم،
✨اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
وَاعمُر قَلبي بِطاعَتِكَ وَلا تُخزِني بِمَعصيَتِكَ وَارزُقني مواساةَ مَن قَتَّرتَ عَلَيهِ مِن رِزقِكَ بِما وَسَّعتَ عَلَيَّ مِن فَضلِكَ وَنَشَرتَ عَلَيَّ مِن عَدلِكَ وَأحيَيتَني تَحتَ ظِلِّكَ،
✨و هذا شَهرُ نَبيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِكَ شَعبانُ الَّذي حَفَفتَهُ مِنكَ بِالرَّحمَةِ وَالرِّضوانِ الَّذي كانَ رَسولُ اللهِ (صلّى الله عليه و آله) يَدأبُ في صيامِهِ وَقيامِهِ في لياليهِ وَأيامِهِ بُخوعاً لَكَ في إكرامِهِ وَإعظامِهِ إلى مَحَلِّ حِمامِه ؛
✨ اللهُمَّ فَأعِنَّا عَلى الاستِنانِ بِسُنَّتِهِ فيهِ وَنَيلِ الشَّفاعَةِ لَدَيهِ، اللهُمَّ وَاجعَلهُ لي شَفيعاً مُشَفَّعاً وَطَريقاً إلَيكَ مَهيَعاً وَاجعَلني لَهُ مُتَّبِعاً حَتى ألقاكَ يَومَ القيامة عَنّي راضياً وَعَن ذُنوبي غاضياً قَد أوجَبتَ لي مِنكَ الرَّحمَةَ وَالرِّضوانَ وَأنزَلتَني دارَ القَرارِ وَمَحَلَّ الأخيارِ.
💠💠💠💠💠
#ماه_شعبان #صلوات_شعبانيه
سایت | تلگرام | اینستاگرام |آپارات | ایتا | بله
╔═✿══🌹══✿═╗
🔗 @ahlevela
╚═✿══🌹══✿═╝