💠 چند تذكّر در نحوۀ لعن و تبرّى - بخش اوّل
در پايان بحث، بيان چند نكته در مورد نحوه لعن و تبرّى را نيز ضرورى میدانيم:
۱ـ دوست اهلبيت مظهر ادب و حياست و اهلبيت علیهمالسّلام نمیپسندند كه دوستانشان فحّاش و بیادب باشند، گرچه طرف مقابل آنها سزاوار دشنام و ناسزا باشد
از آنجا كه اقتضاء محبّت و دوستى، دوست داشتن چيزى است كه محبوب دوست دارد و میپسندد و كراهت و اجتناب از چيزى است كه محبوب نسبت به آن كراهت دارد و نمیپسندد؛ قابل تصوّر نيست كه دوست اهلبيت علیهمالسّلام لعن و تبرّى را بهانهاى براى خروج از مرز ادب و حيا قرار دهد.
اميرالمؤمنين علیهالسّلام هنگامى كه در جريان جنگ صفّين متوجّه شدند برخى از اصحابشان، به ياران معاويه دشنام و ناسزا میگويند، به شدّت آنها را از اين كار نهى فرمودند و بيان داشتند: اِنِّى اَكرَهُ لَكُم اَن تَكُونُوا سَبّابينَ وَلكِنَّكُم لَو وَصَفتُم اَعمالَهُم وَ ذَكَرتُم حالَهُم كانَ أَصوَبَ فِى القَولِ وَ اَبلَغَ فِى العُذرِ، من خوش ندارم كه شما دشنام دهنده باشيد. اگر به جاى دشنام، اعمال خلافشان را تشريح میكرديد و حالات ناپسندشان را بازگو میكرديد، سخن درستترى بود و اگر كسى هم میخواست به خاطر آن بر شما خرده بگيرد قابل دفاعتر بود. پس آنگاه به آنان آموختند كه به جاى دشنام دادن، براى خوابيدن آن فتنه و به راه آمدن گمراهان، دعا كنند.
پيامبراكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم میفرمايند: خداوند بهشت را بر هر شخص فحّاشِ گويندۀ سخنان ركيکِ كم حيا حرام كرده است.
و امام باقر علیهالسّلام میفرمايند: همانا خداوند دشنامگوى فحّاش را دشمن میدارد.
پيامبراكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم میفرمايند: هرگز فحش در چيزى نبود مگر آن كه موجب زشتى و سرشكستگى آن چيز شد و هرگز حيا در چيزى نبود مگر مايۀ زينت و آبروى آن گشت.
امام صادق علیهالسّلام میفرمايند: هر كس حيا ندارد ايمان ندارد. و نيز میفرمايند: پنج چيز است كه در هر كس وجود نداشته باشد چيز ارزشمندى در او نيست. از آن حضرت پرسيدند آن پنج چيز چيست؟ حضرت فرمودند: دين و عقل و حياء و خوشخوئى و نيک ادبى.
۲ـ قرآن كريم میفرمايد: قُلِ اعمَلوا فَسَيَرَى اللهُ عَمَلَكُم وَ رَسولَهُ وَالمُؤمِنونَ، بگو عمل كنيد كه به زودى خدا و رسول خدا و مؤمنان عمل شما را مشاهده میكنند.
به موجب احاديث فراوانى كه از اهلبيت علیّهمالسّلام رسيده است، مقصود از المُؤمِنونَ در آيۀ مزبور اهلبيت علیّهمالسلام میباشند.
دوست اهلبيت علیهمالسّلام هميشه خود را در محضر خدا و پيامبراكرم و اهلبيت علیهمالسّلام احساس كرده و در نتيجه حيا میكند در حضور آنان مرتكب رفتار زشت و ناپسند و الفاظ و سخنان ركيک و بیادبانه شود. بنابراين، همواره مراقب است كه به بهانۀ لعن و تبرّى، به رفتار و گفتارى كه شايستۀ محضر خدا و پيامبر اكرم و اهلبيت علیهمالسّلام نيست كشيده نشود.
به راستى مرد شيعهاى كه خود را در محضر حضرت زهرا علیها السّلام احساس میكند يا زن شيعهاى كه خود را در محضر پيامبر اكرم و ائمّه اطهار علیّهم السلام احساس میكند، آيا به خود اجازه میدهد كه به بهانۀ لعن و تبرّى، در چنان محضرى زبان به سخنان ركيک و خلاف ادب و عفّت بگشايد يا حركات و اعمال شنيع و ناشايست و مغاير با حيا و تقوى از خود نشان دهد؟
البتّه بزرگوارى اهلبيت علیهم السّلام سبب میشود كه اگر از سر نادانى و بى توجّهى، رفتار يا سخن ناشايستى در مقام اعلام بيزارى از دشمنان اهلبيت علیهم السّلام از شخصى سر زد، بر او سخت نگيرند؛ كما اينكه پيامبر اكرم در جنگ اُحد در برابر بیوفايى و گريزپايى اصحاب و كينهتوزى و آسيب رسانى اعداء، نفرين نكردند و زبان به دعا گشودند كه اَللّهُمَّ اغفِر لِقَومى فَاِنَّهُم لا يَعلَمونَ: پروردگارا قومم را ببخش زيرا آنها نادان و جاهلند.
امّا اين بزرگوارى آنها ما را بيشتر به مراعات ادب و حيا در محضرشان ترغيب میكند و نبايد مورد سوء استفاده و خروج از مرز ادب و حيا در محضر آن بزرگواران شود...
ادامه دارد....
📘 کتاب ره توشۀ دیدار
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری - ۹
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٤٤ بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: بهترين شروع كارها صداقت و راستگويى و بهترين
💠#حدیث ۳۶۴۵
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: نزدیکترین شما به من در قیامت، راستگوترین، امانتدارترین، وفادارترین به عهد، خوش اخلاقترین و نزدیکترین شما به مردم است.
🔅 أَقْرَبُکُمْ مِنِّی غَداً فِی الْمَوْقِفِ أَصْدَقُکُمْ لِلْحَدِیثِ وَ آدَاکُمْ لِلْأَمَانَهِ وَ أَوْفَاکُمْ بِالْعَهْدِ وَ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ أَقْرَبُکُمْ مِنَ النَّاس.
بحارالانوار، ج ٧٢، ص ٩٤
@ahlevela_channel
✔️ با صادقان همراه شوید تا از صدق آنها بهره ببرید و صدق آنها در شما اثر کند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸خداوند فرمود: کُونُوا مَعَ الصّادِقینَ: همراه با صادقان باشید. گویا به کنایه فرموده است حالا که خودتان صادق نیستید، با صادقان همراه شوید تا از صدق آنها بهره ببرید و صدق آنها در شما اثر کند.
🔸خوب یا بد، هر چه هستی، صادقانه خودت را به خدا عرضه کن و بگو خدایا هر چه هستم، مال شما هستم.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#صدق
@ahlevela_channel
shahadate-mohsen-ebne-ali-alayhessalam-911028.mp3
913.4K
🏴 شهادت حضرت محسن علیهالسّلام
▪️سوّمین حمله به خانۀ امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام بعد از شهادت پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم
▪️جسارت به حضرت زهرا علیهاالسّلام
▪️شهادت محسن بن علی علیهماالسّلام در هفتم ربیعالاوّل
#مناسبات_ماه_ربیعالاول
@ahlevela_channel
💠 چند تذكّر در نحوۀ لعن و تبرّى - بخش دوّم
۳ـ دوست اهلبيت علیهمالسّلام در همۀ امور خود، از جمله در شادىِ از پاى درآمدن دشمن يا اندوه غلبه يافتن و جنايتكارى دشمن، از پيامبر و ائمّه اطهار علیّهمالسّلام الگو میگيرد.
قرآن كريم میفرمايد: لَقَد كانَ لَكُم فى رِسولِ اللهِ اُسوَةٌ حَسَنَةٌ، در وجود پيامبر خدا براى شما الگويى نيكو وجود دارد.
بر اين اساس و با توجّه به اينكه پيامبر و اهلبيت بزرگوارش علیّهمالسّلام هرگز در شادى و غم از مرز ادب و حيا خارج نمیشدند، دوست آن بزرگواران نيز بايد به هنگام شادىِ از پا درآمدن دشمنان اهلبيت علیّهمالسلام و عزاى غلبه يافتن ظاهرى دشمنان آن والامقامان و مصدوم و شهيد و اسير شدن آن دُردانگان عالَم هستى، به اقتداى آن بزرگواران، رفتار و گفتار خود را در مرز ادب و حيا تنظيم كند. چرا كه پيامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میفرمايند: همانا شيعۀ ما كسى است كه دنبال ما راه برود و از آثار ما تبعيّت كرده و به اعمال ما اقتدا كند.
۴ـ دوست اهلبيت علیهمالسّلام همچون كوهى استوار است كه تندبادهاى شادى و غم و خشنودى و خشم قادر نيستند او را از ثبات و وقار خارج سازند.
امام صادق علیهالسّلام میفرمايند: منحصراً مؤمن كسى است كه هنگامى كه به خشم میآيد، خشمش او را از حقّ بيرون نمیبرد و هنگامى كه خشنود میشود، خشنوديش او را به باطلى وادار نمیسازد.
و امام باقر علیهالسّلام میفرمايند: منحصراً مؤمن كسى است كه هنگامى كه خشنود میشود، خشنوديش او را در گناهى و باطلى وارد نمیكند و هنگامى كه خشمگين میشود، خشمش او را از سخن حقّ بيرون نمیبرد.
بنابراين، شادىِ شكست و هلاكت دشمنان اهلبيت علیّهمالسّلام و غم و اندوه آزار و شكنجه و اسارت و شهادت آن بزرگواران سبب نمیشود دوستان اهلبيت علیّهمالسلام از مرز شايستگى و ادب و حيا خارج شوند.
۵ـ با توجّه به اينكه برخى اشخاص در بعضى ايّام به بهانه رُفِعَ القَلَم (برداشته شدن قلم از ثبت گناهان) در مقام ابراز نفرت و دشمنیشان نسبت به دشمنان اهلبيت علیهمالسّلام خود را مجاز به اعمال ناپسند و الفاظ ركيک میپندارند، لازم است در پايان تذكّرات بحث لعن و تبرّى، نكاتى نيز براى تنبّه و بيدارى آنها بيان شود:
ادامه دارد....
📘 کتاب ره توشۀ دیدار
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری - ۱۰
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
14030619 hamrahi ba payambar akram s dar hejrat.mp3
16.93M
💠 همراهی با پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم در هجرت
ماه ربیعالاوّل فرا رسید؛ ماهی که شروع آن، با هجرت پیامبراکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم از مکّه به مدینه مقارن است.
هجرت یا بهسوی خدا و الیالله است، یا بهسوی طاغوت، کفر، و همۀ مظاهر دنیا و نفس.
همان اندازه که هجرت بهسوی خدا رشدآفرین و تعالیبخش است، هجرت بهسوی دنیا با چشم پوشیدن از ارزشهای الهی و معنوی، انحطاطبخش است.
هجرت بهسوی خدا در مرتبه به مرتبۀ وجود انسان مصداق دارد.
هجرت ظاهری، حرکت از دارالکفر است به سوی دارالایمان؛ اما هجرت در لایهای عمیقتر، در روحیات و خلقیات هم میتواند اتّفاق بیفتد؛ یعنی هجرت از خلقیات زشت و ناپسند بهسمت فضائل اخلاقی.
مصداق اعلای هجرت، هجرت از خود بهسوی خداست؛ ترک خودبینی و خودپسندی و در مقابل، چشم دوختن بهسوی خدا.
ماه ربیعالاوّل، مقارن با هجرت رسولالله صلّی الله علیه وآله وسلّم است. امیدواریم ما هم در سیر باطنی خود، مهاجر شده باشیم؛ از تعلّقات انحطاطآفرین و از نکوهیدگیها کنده شده و بهسمت سرسپردن به حجّت خدا و ملحق شدن به رسولالله صلّی الله علیه وآله حرکت کرده باشیم و به مدد ایشان وارد مدینۀ توحید شویم.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۶/۱۹
@ahlevela_channel
💠 چند تذكّر در نحوۀ لعن و تبرّى - بخش سوّم
اولاً: به نص قرآن كريم دو فرشتۀ والامقام بر هر شخص مأمورند كه در تمامى لحظات، هر لفظ و سخنى كه از دهان وى خارج میشود و هر عملى كه از او سر میزند را در نامۀ عمل او ثبت كنند تا در روز بازپسين به محضر پروردگار تقديم نمايند. و در روز قيامت گوش و چشم و دل و اعضاى ظاهر و باطن، تماماً در برابر آنچه كردهاند در پيشگاه الهى مورد مؤاخذه قرار میگيرند.
و به موجب حديث شريفى كه به نحو متواتر توسّط شيعه وسنّى نقل شده است حَلالُ مُحَمَّدٍ حَلالٌ اَبَداً اِلى يَومِ القِيامَةِ وَ حَرامُ مُحَمَّدٍ حَرامٌ اَبَداً اِلى يَومِ القِيامَةِ: آنچه پيامبر اكرم حلال نمود تا روز قيامت همواره حلال و آنچه رسول خدا حرام كرد تا روز قيامت همواره حرام است. بنابراين در هيچ روزى از ايّام سال نمیتوان خود را از حلال و حرام پيامبر خدا معاف دانست.
در حديث رفع هم كه از پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده، چنين مسألهاى ذكر نشده است. حضرت در آن حديث میفرمايند: نُه چيز از امّتم برداشته شد: اشتباه و فراموشى و آنچه به اكراه وادار به انجام آن میشوند و آنچه از آن ناآگاهند و آنچه بر انجام آن توانايى ندارند و آنچه به اضطرار به آن مبادرت میكنند و حسدى كه ناخواسته بر دلشان خطور میكند و تفأّل بدى كه به ذهنشان میآيد و فكر وسوسهآميزى كه در مورد خلق به انديشۀ آنها میگذرد و به زبان جارى نمیسازند.
ثانياً: حتّى اگر چنين مطلبى درست بود و واقعاً در روز يا روزهاى خاصّى گناهان ثبت نمیشد و فرد به خاطر آن مورد مؤاخذه و كيفر اخروى قرار نمیگرفت، باز هم دوست اهلبيت علیهمالسّلام در اظهار بيزارى و نفرت از دشمنان آن بزرگواران و ابراز شادى به مناسبت از پا در آمدن آنها، میبايست مراعات ادب و حيا و ورع و تقوى را بنمايد؛ زيرا تقيّد دوست اهلبيت علیهمالسّلام به ادب و حيا و ورع و تقوى، ناشى از ترس او از عذاب الهى نيست؛ بلكه پرهيز او از گناه و پليدى، به اين خاطر است كه خدا و اهلبيت علیّهمالسلام چنين چيزهايى را نمیپسندند و دوست ندارند.
دوست اهلبيت پيرو اميرالمؤمنين علیهالسّلام است كه عرضه داشت: خدايا نه از سر ترس آتش دوزخت و نه به طمع نعمتهاى بهشتیات سر به راه بندگى تو ننهادم، بلكه تو را سزاوار عبادت شدن يافتم و به عبادت تو پرداختم.
و در جاى ديگرى آن حضرت سر به بندگى و فرمانبرى سپردن از ترس كيفر اخروىِ عصيان و گناه را به كار بردگانى كه از ترس تازيانه ارباب فرمان میبرند تشبيه نمودند. و بر همين اساس فرمودند: لَو كُنّا لا نَرجوا جَنَّةً وَ لا نَخشى ناراً وَ لا ثَواباً وَ لا عِقاباً، لَكانَ يَنبَغى لَنا اَن نُطالِبَ بِمَكارِمِ الاَخلاقِ، فَاِنَّها مِمّا تَدُلُّ عَلى سَبيلِ النَّجاحِ، اگر اميدى به بهشت و ترسى از آتش جهنّم نداشتيم و پاداش و كيفر الهى وجود نداشت، باز هم سزاوار بود كه ما در پىِ كرامتها و فضايل اخلاقى باشيم، زيرا شايستگیهاى اخلاقى از جمله چيزهايى است كه انسان را به راه رستگارى رهنمون میشود.
ثالثاً: ارزش در اين است كه انسان از باطن و درون، اهل ادب و حيا و ورع و تقوى باشد، نه اينكه در دل و در درون، طالب بىادبى و بىحيايى و فسق و فجور باشد، لكن از ترس عذاب و كيفر الهى، با تكلّف و فشار، در عملِ ظاهرى، ادب و حيا و ورع و تقوى را مراعات كند. مسأله رُفِعَ القَلَم اگر هم واقعيّت داشت، شايد تمهيدى بود براى فراهم كردن زمينۀ ظهور مكنونات باطنى اشخاص و بيرون ريختن و ظاهر شدن شخصيّت حقيقى افراد و متمايز شدن خوبان واقعى از كسانى كه با تصنّع و تكلّف و زور و فشار، خود را از ارتكاب بدیها و گناهان نگاه داشتهاند، ولى در باطن طالب و تشنۀ گناهان و آلودگیها هستند.
رابعاً: آنچه نشان میدهد مطرح كنندگان رُفِعَ القَلَم خود نيز به آن چندان اعتقادى ندارند اين است كه در ايّام به اصطلاح رُفِعَ القَلَم قطعاً به ديگران اجازه نمیدهند دست تجاوز به مال و دارايى آنها دراز كرده يا فكر تعدّى به ناموس و خانوادهشان را به ذهن خود راه دهند.
از اين اشخاص بايد پرسيد اگر رُفِعَ القَلَم واقعيّت دارد و به استناد آن، ارتكاب گناهان مجاز میشود، به چه دليل آن را شامل همۀ گناهان نمیدانيد؟ آيا فقط از برخى گناهان قلم برداشته شده و يا از همه گناهان؟ و فقط نسبت به بعضى از اشخاص اين رُفِعَ القَلَم جارى گشته يا نسبت به همه افراد؟
گرچه ذكر نكتۀ اخير چندان با حال و هواى اين نوشتار سنخيّت نداشت و نگارنده ترجيح میداد متعرّض آن نشود، لكن به نظر رسيد به سان نيشتر دردآورى كه بر دمل چركينى زده میشود تا شخص از شرّ آن رها گردد، اين نكته نيز گرچه تلخ و گزنده است، شايد بتواند موجب بيدارى و به خود آمدن برخى غافلان شود.
📘 کتاب ره توشۀ دیدار
تألیف استاد مهدی طیّب
#لعن_و_تبری - ۱۱
#ره_توشه_دیدار
@ahlevela_channel
zendegani-va-shakhsiyate-emam-hassan-askari-850117.mp3
12.66M
💠 زندگانی و شخصيت امام حسن عسكری علیه السّلام
▪️مادر بزرگوار امام
▪️کنیه و القاب
▪️خاطراتی از دوران کودکی امام
▪️دوران امامت
▪️همراهی با پدر در نشر معارف و فِقه و فرهنگ شیعی و مبارزه با طاغوتها و حکومتهای ظالم بنیعبّاس.
▪️معجزات امام
▪️کارهای فرهنگی و تربیت حدود یکصد شاگرد برجسته
▪️آثار مکتوب
▪️مقابله با جریان تصوّف
▪️رویارویی با طاغوتهای زمان
▪️تحت فشار بودن توسط دستگاه خلافت
▪️ارتباطات مخفیانۀ امام با شیعیان
▪️شهادت با توطئۀ مسموم شدن توسط معتمد عبّاسی
▪️تغسیل، تدفین و نماز خواندن بر پیکر امام
▪️امامت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و آغاز غیبت صغری....
۸۵/۰۱/۱۷
#مناسبات_ماه_ربیعالاول
@ahlevela_channel
🏴 شهادت حضرت امام حسن عسکری علیهالسّلام را به محضر فرزند بزرگوارشان حضرت حجّت بن الحسن العسکری ارواحنافداه و شیعیان آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حدیث ۳۶۴۵ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: نزدیکترین شما به من در قیا
💠#حديث ۳٦٤٦
بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: انتـظار فـرج از بزرگترين گشايشهاست.
🔅 اِنْتِـظارُ الْفَرَجِ مِـنْ اَعْـظَمِ الْفَـرَجِ.
بحارالانوار، ج ٥٢، ص ١٢٢
@ahlevela_channel
✔️ کسی که غیبت و ظهور حضرت حجّت علیه السّلام برایش یکسان باشد، به حضرت راه پیدا میکند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸کسی که غیبت و ظهور حضرت حجّت علیه السّلام برایش یکسان باشد، به حضرت راه پیدا میکند. تا وقتی شخص میخواهد حضرت بیایند و پدر آدمهای بد را در بیاورند و انتقام از ظالمین بکشند، از دیدن حضرت خبری نیست. هر وقت عبد و تسلیم شدی و فاعلیت خدا را در همهی حوادث دیدی و به آن تن دادی، آنوقت برای ملاقات با حجّت خدا آماده شدهای.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه
@ahlevela_channel
salavat-emam-askari_142 (2).mp3
517.5K
💠 صلوات خاصۀ امام حسن عسکری علیهالسّلام
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ الصَّادِقِ الْوَفِيِّ النُّورِ الْمُضِيءِ خَازِنِ عِلْمِكَ
▫️خدایا درود فرست بر حسن فرزند علىّ بن محمّد (علیهم السّلام)، آن بزرگوار نيكوكار و پرهيزكار و صادق و وفادار، نور فروزنده و خزينهدار علم تو
وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا
▫️و ياد آورندۀ مقام توحيد و يكتايى و صاحب فرمان تو و جانشين پيشوايان دين و هاديان و رهبران خلق و حجّت خدا بر اهل دنيا
فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلاَدِ رُسُلِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ
▫️پس خدايا بر او درودى فرست برتر از هر درودى كه بر احدى از خاصان و بندگان خالص و حجّتهاى خود بر خلق و فرزندان رسولانت فرستادى اى خداى تمام عوالم وجود.
@ahlevela_channel