salavat_emam_bagher.mp3
494.4K
💠 صلوات بر امام محمّد باقر علیهالسّلام
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ باقِرِ الْعِلْمِ، وَ إِمامِ الْهُدىٰ، وَقائِدِ أَهْلِ التَّقْوىٰ، وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِكَ. اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ، وَمَناراً لِبِلادِكَ، وَمُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ، وَمُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ، وَأَمَرْتَ بِطاعَتِهِ، وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ وَأَصْفِيائِكَ وَرُسُلِكَ وَأُمَنائِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ.
خدایا درود فرست بر محمّد بن علی، شکافندۀ دانش و پیشوای هدایت و رهبر اهل تقوا و برگزیده از بندگانت. خدایا چنانکه او را قرار دادی برای بندگانت نشانه و برای کشورهایت مشعل نور و محلّ سپردن حکمتت و تفسیرکنندۀ وحیات و به فرمان بردن از او فرمان دادی و از نافرمانیاش برحذر داشتی، پس بر او درود فرست، ای پروردگار برترین درودی که بر یکی از فرزندان پیامبرانت و برگزیدگانت و رسولانت و امینهایت فرستادی، ای پروردگار جهانیان.
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۲۷)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ۲
شیوهی دیگر امر به معروف، با سخن و زبان است. در امر به معروف زبانی، چند قيد مهم وجود دارد:
۱. محترمانه باشد.
۲. متواضعانه باشد.
وقتی میخواهيم کسی را امر به معروف كنيم، از موضع بالا به او نگاه نکنیم و تحکّمآمیز و متکبّرانه با او سخن نگوییم؛ بلكه از پايين با او حرف بزنیم؛ مثل كودكی كه با بزرگتر خود حرف میزند؛ یا مثل شاگردی كه با معلّم خود صحبت میکند.
از او سؤال كنیم؛ بگوییم به نظر تو اين کار از آن یکی بهتر نيست؟ اين خیلی فرق دارد با اينكه با تحکّم به او بگوييم اين كار بهتر از آن كار است.
۳. محبّتآميز باشد.
۴. منطقی و خردپذير باشد.
سطح علمی و فهم او را در نظر بگيریم و با منطق متناسب با انديشهی او با او سخن بگوییم.
۵. با ادبيّات مناسب او، با او صحبت كنیم. اگر جوان است، از ادبيّات جوانان استفاده كنیم. اگر پير است، ادبيّات پيران را به كار بگيریم. اگر دانشگاهی است، ادبيّات دانشگاهیها را؛ اگر حوزوی است، ادبيات حوزویها را؛ اگر فرد عامی كوچه و بازار است، با ادبيّات کوچه و بازار با او حرف بزنیم.
۶. ابتدا غيرمستقيم، بعد مستقيم. مثلاً بهجای اينكه بگوييم تو اين كار خوب را بكن، بگوییم فلانجا كسی را ديدم که اين كار را میكرد. چقدر جالب بود!
قرآن با نقل قصّه، در واقع از همین شیوهی بیان غیرمستقیم استفاده کرده است. میفرمايد قوم هود، قوم شعيب، قوم صالح، قوم نوح اين كارها را كردند، اينطور شدند و ... . بدون این مقدّمات نفرموده شما اينطور باشيد.
البتّه در امر به معروف، اوّل از بیان غيرمستقيم استفاده میشود و اگر لازم شد، میتوان كمكم بیان مستقيم هم به کار برد.
بهطور کلّی، در امر به معروف و نهی از منكر زبانی بايد مخاطبشناسی دقيقی كرد. بايد زبان، سطح فكر و معلومات و حالات روحی مخاطب را شناخت، تا بتوان مؤثّر صحبت كرد.
قرآن هم فرمود: اُدْعُ إِلىٰ سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
post 11.2.mp3
2.48M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱۸)
⚪️ جنبههای اختصاصی امر به معروف - ٢
در امر به معروف زبانی، چند قيد مهم وجود دارد:
۱. محترمانه باشد.
۲. متواضعانه باشد.
۳. محبّتآميز باشد.
۴. منطقی و خردپذير باشد.
۵. با ادبيّات مناسب او، با او صحبت كنیم.
۶. ابتدا غيرمستقيم، بعد مستقيم صحبت کنیم..
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
🕋 باطن مناسک حج - بخش پنجم
▫️حاجی سپس به قربانگاه میآید برای قربانی. این قربانی برای رهایی از حیوانیّت و طبیعت و نفس است. بعد از مبارزهای که کرد، باید به قربانگاه بیاید و جنبههای طبیعی و نفسانی و حیوانی خودش را سر ببُرد.
▫️مستحبّ است که حاجی اگر ذبح بلد است، خودش گوسفند را سر ببرد؛ و اگر هم ذبح بلد نیست، مستحبّ است دستش را روی دست کسی بگذارد که دارد این ذبح را از طرف او انجام میدهد؛ تا از این طریق در این کار، همراهی کند.
▫️این عمل یعنی با دست خودم، نفس خودم را سر میبرم. و این در خود رازی دارد؛ یعنی در سلوک، به هیچ کس تکیه نکن! خودت باید کار خودت را بکنی؛ هیچ کس نمیتواند برای تو کاری کند؛ به هیچ کس چشم ندوز!
▫️این خودت هستی که باید تیغ را برداری و سر نفس خودت را ببری. به این قطب و به آن پیر، به این مرشد و به آن مراد و امثال اینها، امید نبند! آخر کار، باید خودت کار خودت را بکنی. هیچ کس کار ما را نمیکند. لذا گفتهاند حاجی خودش باید گوسفند قربانی را سر ببرد. نفست را سر ببُر، تا دلت زنده شود. اگر میخواهی قلبت زنده شود، دلت زنده شود، باید نفست را سر ببری.
▫️گفتیم که سرزمین مِنا، سرزمین عشق و آرزوست؛ و عاشق، طالبِ قرب و نزدیکی است؛ و تنها راه تقرّب، قربان شدن است. اگر کسی میخواهد به قرب راه پیدا کند، باید قربانی شود. برای رسیدن به قرب، راه دیگری نیست. در واقع راه وصول، قطع تعلّق از غیر است. از هرچه غیر اوست، باید برید.
ز هرچه غیر یار استغفر الله
▪️از هرچه غیر اوست، باید بُرید. وقتی تعلّق از غیر را بریدی و هرچه غیر دوست بود را فدای دوست کردی، آن موقع، آمادۀ وصالی؛ هرچه غیر اوست را.
▫️لذا قرآن، هم به جهاد با اموال دعوت کرد و هم به جهاد با اَنفُس. گفت اوّل بیا با اموالت جهاد کن.
▫️اموال فقط پول نیست؛ پول هم هست. یعنی هم پولت را بده؛ هم آبرویت را. آبرویت هم مال توست. هم پُست و مقامت را بده، آن هم مال توست؛ هم راحتی و رفاهت را بده، آن هم مال توست؛ هم سلامتیت را بده، آن هم مال توست؛ هم جانت را بده، آن هم مال توست. اینها همه، تازه جهاد با اموال است. حتّی آنجا که جان هم داری میدهی، جهاد با اموال است؛ اینها همه مال توست. اوّل باید جهادِ با اموال کرد. اگر میخواهد به وصول، راه پیدا کند و واصل شود، باید اوّل جهادِ با اموال کند؛ باید بتواند اینها را فدا کند؛ باید بتواند بگذرد؛ باید بتواند عبور کند.
▫️اگر هنوز گیر است، بداند که راهی به مقصد و مقصود ندارد. اگر هنوز گیر مال و مقامش است، گرفتار شهرت و آبرویش است، مثلاً نگران است که نکند آبرویم برود، هنوز خیلی راه دارد تا به مقصد برسد. تازه وقتی برای دادن اینها آماده شد، و وقتی لازم شد اینها را داد، جهاد با اموال را انجام داده است.
▫️مرحلۀ بزرگتر، جهادِ با نفس است. همان طور که گفتم، وقتی که گوسفند را در سرزمین منا سر میبُرد، در واقع دارد نفس خودش را سر میبُرد؛ منیّت خودش را، انّیّت و انانیّت خودش را دارد سر میبرد؛ چون گاهی اوقات انسانها به خاطر منیّتشان، به خاطر انانیّتشان حاضرند جانشان را هم بدهند.
▫️منیّت و انانیّت از جان بزرگتر است. این است که باید جهادِ با نفس هم بکنند. اوّل، جهاد با اموال، بعد هم جهاد با نفس. و تا وقتی که این تعلّقات و دلبستگیها هست، راهی به مقصد نیست؛ بیهوده خودمان را معطّل کردهایم.
▪️تعلّق حجاب است و بی حاصلی
▪️چو پیوندها بگسلی واصلی
▫️هر وقت توانستی تعلّقها را بگسلی، آن موقع واصل خواهی بود.
▪️غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود
▪️ز هرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
▫️در واقع در قربانگاه، حاجی آزاد میشود؛ نفس خودش را سر میبُرد.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۸۴/۱۰/۲۲
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات روز هشتم ماه ذیالحجّه
▫️روز هشتم ماه ذیالحجّه روز ترویه است و روزهاش فضیلت دارد و روایت شده که کفاره شصت سال است. شیخ شهید نیز غسل این روز را مستحب دانسته است.
📔 مفاتیحالجنان
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
4_5938362555297695313.mp3
2.28M
💎 هشتم ذیالحجّه - روز ترویه
▪️روز آب برداشتن حاجیان
▪️حركت امام حسين علیهالسّلام از مكّه به سوی كربلا (سال ٦٠ ه.ق)
▪️شهادت هانی بن عروه و .....
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات شب عرفه
▫️شب نهم ماه ذیالحجّه یعنی شب عرفه، برای عبادت و مناجات، شب بسیار عظیمالقدری است؛ شب مناجات اولیای خدا با حضرت حقّ است.
▫️در روایات داریم که توبه در شب نهم ماه ذیالحجّه مقبول است. اگر کسی میخواهد به درگاه الهی توبه کند؛ برگردد و با خدا آشتی کند؛ پیمان شکنیها را کنار بگذارد و با حضرت حقّ تجدید پیمان و عهد کند، در این شب، در به روی توبه کنندگان گشوده است.
▫️کسی که شب نهم ماه ذیالحجّه را به عبادت به سر برد، ثواب یکصد و هفتاد سال عبادت برای او ثبت میشود.
▫️به هر حال شب نهم ماه ذیالحجّه شب بزرگی است و اعمال و عبادات خاصّی دارد. اهل مراقبه، مراقبات این شب را از دست نمیدهند.
🌼 ۱- دعای خاصّی برای شب عرفه وجود دارد که مرحوم محدّث قمی در مفاتیحالجنان نقل کرده و دعای بسیار زیبایی است:
▪️اللَّهُمَّ يَا شَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى وَ عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ وَ مُنْتَهَى كُلِّ حَاجَةٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبَادِ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا جَوَادُ ....... (برای مطالعه متن کامل دعا به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
🌼 ۲- از دیگر اعمال این شب، هزار بار خواندن تسبیحات دهگانهای است که خواندن آن با آداب خاصّ خود در اعمال روز عرفه هم وارد شده است:
▪️سبْحَانَ الَّذِی فِي السَّمَاءِ عَرْشُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْأَرْضِ حُكْمُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْبَحْرِ سَبِيلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی النَّارِ سُلْطَانُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ، سُبْحَانَ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاءَ، سُبْحَانَ الَّذِی بَسَطَ الْأَرْضَ، سُبْحَانَ الَّذِی لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْهُ إِلا إِلَيْهِ.
🌼 ۳- دعایی که در شب و روز جمعه وارد شده است:
▪️اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ.... (به مفاتیحالجنان مراجعه فرمایید)
در شب و روز عرفه نیز خوانده میشود؛ دعای زیبایی است؛ کوتاه و کمتر از یک صفحه است؛ ولی مضامین بسیار زیبایی دارد.
🌼 ۴- زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام از برجستهترین اعمال شب عرفه یعنی شب نهم ماه ذیالحجّه است. گویا در شب نهم ماه ذیالحجّه، سالک الی الله با این زیارت، با امام حسین علیه السّلام که به سمت کوفه میروند، خداحافظی میکند؛ چون عرب هم موقع آغاز ملاقات و دیدار و هم در موقع جدا شدن، سلام میکند. این سلام دوّم به معنای همان خداحافظی ماست. بنابراین گویا سالکِ اهل مراقبه در شب نهم ماه ذیالحجّه، با امام حسین علیه السّلام وداع میکند و عرض میکند:
▪️السَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا عَبْدِالله....
▫️به هر حال شب بسیار فوقالعادهای است و امیدواریم خدای متعال توفیق بهره بردن از مواهب معنوی این شب را به همۀ ما عطا کند.
《استاد مهدی طیّب》
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٢١۷ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: شما را سفارش مىكنم به دعا كردن، زيرا با هيچ
💠#حديث ۳٢۱۸
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: سه چیز از نشانههای یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بیرغبتی به دنیا.
🔅 یُستَدَلُّ عَلَی الیَقین بِقِصَر الأمَلِ وَ إخلاص العَمَل وَ الزُّهدِ فی الدُّنیا.
مستدرک الوسائل، ج ١١، ص ٢٠١
@ahlevela_channel
هدایت شده از دست امید
⭕️ اطلاعیه
💠 عن أبیالحسن موسی (علیهالسلام) قال: قال رسول الله (صلیالله علیه و آله) لامسلمة و قد قالت له یا رسول الله نحضر الأضحی ولیس عندی ما أضحی به فأستقرض واضحی؟ قال فاستقرضی فإنه دین مقضی
🌼 امسلمه به رسول خدا (صلیالله علیه و آله) عرض کرد: ای رسول خدا! عید قربان شده و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم. آیا برای قربانی قرض کنم؟ پیامبر (صلیالله علیه و آله) فرمود: «قرض کن که وام آن پرداخت شدنی است.»
✅ به آگاهی میرسانیم خیریه «دست امید» در نظر دارد به مناسبت فرارسیدن عید سعید قربان و به نیت سلامتی وجود مقدس و مبارک قطب عالم امکان، یگانه منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر (عجلالله تعالی فرجهالشریف) و تعجیل در فرج آن حضرت و همچنین دفع بلا از جامعه و شفای بیماران، گوسفند قربانی کند و طبق سنت سالهای گذشته، گوشت قربانی را بین خانوادههای نیازمند تحت پوشش توزیع کند.
از این رو افرادی که مایل به مشارکت در این امر خداپسندانه هستند میتوانند کمکهای خود را حداکثر تا روز «سهشنبه ششم تیرماه 1402» به شماره کارت زیر (بانک سرمایه به نام عباس ملکی) واریز کنند:
6396-0712-1126-4106
🔹 امید است نیکوکاران عزیز با مشارکت حداکثری، دیگر خیران را هم به این کار ترغیب و در آن سهیم کنند.
📌 فإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ ﴿سورۀ هود/ 115﴾ پس بهیقین خدا پاداش نیکوکاران را تباه نمیکند.
🔺 تذکر مهم: لطفاً از واریز وجه قربانی به کارتهای دیگر جداً خودداری کنید.
♦️@daste_omid
🕋 باور، یاور مؤمن است. به خدا و خوبان خدا خوشباور باشید. خوشباوری به آنها خوب است؛ ولو در اثر آن به ظاهر کلاه سرتان رفت، سجدهی شکر کنید. اَکثَرُ اَهلِ الجَنَّةِ البُلهُ: بیشتر اهل بهشت افراد ساده و زودباورند. کسانی که هر چه خدا به آنها میگوید توبه که کردید، گناهتان را آمرزیدهایم، باور نمیکنند، خود را از آمرزش الهی محروم میکنند و به بهشت راه ندارند. لذا در حدیث داریم تنها کسی از حجّاج که در روز عرفه در عرفات حضور دارد و بخشیده نمیشود، کسی است که شک کند که آیا من هم بخشیده شدهام.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel