✳️👈 #اطلاعیه
✳️حضرت استاد عابدی در پیامی درگذشت عالم فرزانه مرحوم آقای دکتر احمد فضائلی را تسلیت گفتند
📜 متن پیام استاد عابدی به این شرح است: 👇👇
✳️ بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
📜 خبر تأسف بار رحلت عالم فرهیخته و دانشمند فرزانه مرحوم آقای دکتر احمد فضائلی را دریافت کردم. او که علم و عمل را به یکدیگر آمیخته، و جهاد و تهجد را توأم، و دانش کتاب تدوین و کتاب تکوین را عجین و تزکیه و تهذیب نفس را با تعلیم و تعلّم پیوند داده و به تمام معنی کلمه متخلق به اخلاق الهی بود، اکنون از میان ما رفت و ان شاءالله با فرزند برومند و پدر عالم و هنرمند خود در کنار مأدبه الهی در اعلا علییّن متنعم به بهترین مائده های الهی باشد.
📜 فقدان آقای دکتر فضائلی برای این حقیر بسیار سخت و رنج آور است ولی تقدیر را چاره نیست. اینجانب ضمن عرض تسلیت به خانواده مکرم و اخوی بزرگوارشان و همه دوستان و به ویژه سردار بزرگ اسلام و انقلاب سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی، از حضرت حق متعال برای همه بازماندگان این استاد عزیز، اجر و صبر مسألت دارم.
احمد عابدی
شب شهادت حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها
12 جمادی الاولی 1440 ق
#فضائلی #دکتر_فضائلی
🆔 @Ahmad_aabedi
✅ همایش «فقه امنیت»
🔅سخنرانان همایش
🔶آیت الله عابدی
🔶حجةالاسلام قطبی
🔶حجةالاسلام رهدار
⏰زمان : پنج شنبه ۴ بهمن ۸ تا ۱۱.۳۰ صبح
🕌مکان: اصفهان خ ابن سینا خ کمال خ صاحب الزمان مدرسه علمیه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
dte.bz/feqhamniyat
🆔 @Ahmad_aabedi
مرحوم فضائلی 02 - 11- 1397.MP3
941.2K
☀️ #فضائلی #دکتر_فضائلی
بیانات استاد عابدی درباره مرحوم دکتر احمد فضائلی
✅ شخصیت مرحوم فضائلی
(پیش از درس خارج فقه در حرم مطهر : 2 بهمن 1397)
🆔 @Ahmad_aabedi
Defaa971103.mp3
12.91M
☀️ #درس_خارج #مسائل_مستحدثه☀️
💥 #دفاع #جهاد
97- 11 - 03
جهاد - جلسه 13
✅ بررسی آیات قرآن در رابطه با جنگ در اسلام و یهودیت و مسیحیت
🆔 @ahmad_aabedi
دکتر عابدی_شهادت حضرت زهرا 96.11.29.mp3
12.6M
☀️ #شهادت #حضرت_زهرا (س)
#فاطمیه #فاطمه
✅عزاداری برحضرت زهرا علیها سلام از شعائر دین
✅لزوم عدم اختلاف بین شیعه و سنی
✅ حضرت زهرا(سلام الله علیها) و رهبری دفاع از ولایت امیرالمومنین علیه السلام
✅ مقدمات شهادت حضرت
(29 بهمن 1396)
🆔 @Ahmad_aabedi
☀️ #فقه_امنیت #فقه
#امنیت
👈بازتاب خبری بیانات استاد در همایش فقه امنیت
✅ گزارش خبرگزاری رسا از بیانات استاد عابدی:
👈 قسمت اول
حجت الاسلام والمسلمین عابدی مطرح کرد؛
اهمیت فقه امنیت برای کشور| توجه پیامبر و ائمه به مباحث امنیتی
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی با تبیین اهتمام علما به مسأله امنیت جامعه، گفت: تحقیق در حساب بانکی افراد ورود به حریم خصوصی است که حرمت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی استاد درس خارج حوزه علمیه قم، ظهر امروز در نشست فقه امنیت که از سوی مؤسسه فتوح اندیشه اصفهان در حوزه علمیه ولی عصر(عج) اصفهان برگزار شد، به تبیین مسأله امنیت در فقه و ضرورت توجه به مباحث فقه امنیت پرداخت.
💠 وی با بیان اینکه درباره مسأله امنیت حدودا 600 آیه در قرآن وجود دارد، در حالی که کل فقه 500 آیه در قرآن دارد، گفت: این مسأله نشان دهنده اهمیت امنیت است، در فقه نیز نسبت به همین صورت است. نخستین چیزی که مردم از حکومت انتظار دارند امنیت است، فرقی هم ندارد چه حکومتی باشد، برای علما و مراجع و بزرگان هم امنیت یک اصل است، اینکه فراوان شنیدهاید امام خمینی میفرمایند حفظ نظام از اوجب واجبات است به معنای نظام جمهوری اسلامی نیست، اگرچه حفظ نظام اسلامی واجب است اما منظور امام خمینی از حفظ نظام امنیت مردم است که از نماز و حج هم واجبتر است. همین حج که واجب است اگر امنیت در آن نباشد حرام خواهد بود و این نشان دهنده اهمیت امنیت در زندگی انسان است.
✅✅ قانون ایجاد امنیت میکند
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی در ادامه افزود: قانون امنیت ایجاد میکند ولو اینکه خلاف شرع باشد، برای یک مجتهد امنیت بسیار مهم است، امام خمینی تأکید داشتند مردم به قانون اساسی رأی بدهند با اینکه معتقد بودند برخی قوانین خلاف شرع است، آیت الله اراکی که پس از امام خمینی مرجع تقلید شدند، در کل زمان قبل و بعد از انقلاب اسلامی یکبار اطلاعیه داد و آنهم در خصوص قانون اساسی بود، وی در اطلاعیه خود گفته بود بعضی جاهای قانون اساسی نوشته شده را مطالعه کردم و معمولا خلاف شرع نیست و واجب است همه به آن رأی بدهند، این بیانیه آیت الله اراکی نشان دهنده اهمیت امنیت در دیدگاه یک مرجع تقلید است. دیدگاه همه علما به مسأله امنیت به همین صورت است.
💠 استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به توجه ائمه معصومین(ع) به مباحث امنیتی، اظهار کرد: فراوان در کتابهای تاریخ و سیره رسول خدا نقل شده است که پیامبر اکرم(ص) هر زمان از مدینه حرکت میکرد چه برای جنگ چه برای مسافرت، مردم میدانستند ایشان توریه میکرد به غیر آنچه میخواستند و از این طریق مسائل امنیتی را رعایت میکردند و در تاریخ از این دست مباحث برشمرده و ذکر شده است که همگی نشان دهنده اهمیت امنیت در دیدگاه ایشان است.
✅✅ دقت نظر امام علی(ع) به مباحث امنیتی
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) از همه در مسائل امنیتی آمادهتر بودند، عنوان کرد: امام علی(ع) نیز در حوزه امنیتی دقت بسیار داشتند، در کوفه ایشان افرادی را منسوب کرده بودند برای کنترل ورود و خروجها به کوفه و ارتباطات افراد، ایشان حتی تعداد ورودی و خروجی افراد را کنترل میکردند تا بتوانند اشراف امنیتی به مسائل داشته باشند.
💠 وی با اشاره به روایتی خاطرنشان کرد: شخصی به امام سجاد(ع) گفت: همسر شما دشمن امام علی(ع) است و از خوارج است، امام فرمودند باید تحقیق کنم، من از خانه بیرون خواهم رفت سپس مخفیانه به داخل خواهم آمد و مخفی خواهم شد، شما به خانه ما بیایید و سعی کنید از همسر من حرف بکشید تا حقیقت مشخص شود، این کار انجام شد و مشخص شد که آن زن از خوارج است و امام او را طلاق داد.
💠 استاد درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه اظهار کرد: کلمه امنیت با کلمه ایمان از یک ماده است، کلمه امنیت با اسلام و سلام قریب المعنا است، اینکه میگوییم شخصی مؤمن است یعنی دارای امنیت در برابر آتش جهنم است، اینکه میگوییم ایمان بیاورید یعنی کاری کنید در برابر عذاب جهنم امن باشید.
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی در ادامه افزود: امنیت دو معنی دارد، یکی سلبی و دیگری ایجابی، یعنی امنیت در برابر تردید و خوف و اضطراب قرار دارد، امن بودن یعنی نبود تهدید و خطر و این معنای سلبی امنیت است. نیاز انسان به امنیت بیشتر از نیاز انسان به آب و غذا است، در جنگ نیز این امنیت مهمتر از مسأله غذا است.
💠 وی ادامه داد: اینکه قران میفرماید «الا بذکرالله تطمئن القلوب» به معنای ایجابی امنیت است، اینکه شخصی از دشمن نترسد و حتی با دست خالی در برابر دشمنان قرار بگیرد امنیت ایجابی است، استفاده صحیح از امکانات به معنای امنیت ایجابی است و عدم استفاده صحیح از امکانات به معنای نداشتن امنیت است.
کانال رسمی استاد احمد عابدی:
🆔 http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
☀️ #فقه_امنیت #فقه
#امنیت
✅ گزارش خبرگزاری رسا از بیانات استاد عابدی در همایش فقه امنیت:
👈 قسمت دوم(آخر)
✅✅ تجسس حرام است
💠 استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: گاهی بحث امنیت فردی مطرح است و گاهی بحث امنیت اجتماعی، امنیت اجتماعی موضوعی است که خیلی مبتلابه در آن هستیم، نهادهای حفاظتی و نهادهای اطلاعاتی و ضداطلاعاتی همه در راستای مسأله امنیت فعالیت دارند و همه جای دنیا امنیت به قدری مهم است که زبده ترین افراد را وارد کارهای امنیتی میکنند، کارهای امنیتی خیلی گسترده است و افراد بسیاری را درگیر میکند.
💠 وی با بیان اینکه تجسس امری حرام است، گفت: به عنوان مثال موبایل هرکسی حریم خصوصی او است و تجسس کردن در موبایل اشخاص ورود کردن در حریم خصوصی است و ورود به حریم خصوصی افراد حرام است، در خیابان و مسجد دوربین قرارداشتن به دلیل عمومی بودن حرمت ندارد اما در خانه مردم و حریم شخصی افراد دوربین گذاشتن حرام است چرا که نقض حریم خصوصی است.
✅✅ تجسس در حساب بانکی مردم حرام است
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی در ادامه تحقیق کردن در حریم خصوصی مردم و تجسس کردن در حریم خصوصی افراد حرام دانست و تصریح کرد: متأسفانه تجسسها زیاد انجام میشود و اینها حرام است و انسان باید از این تجسسها پرهیز کنند. تحقیق در حساب بانکی افراد ورود به حریم خصوصی است که حرمت دارد. اینکه در روایات میگوید کتمان کن دینت، پولت و مسافرتت را در همین راستا است، حتی تحقیق کردن پیرامون نسبت افراد با یکدیگر، گناهانی که مرتکب شدهاند و مسائلی از این دست همگی حرمت دارند و ورود به حریم خصوصی و شخصی افراد است.
💠 وی با اشاره به دسترسی آمریکا به حساب های بانکی مردم از طریق fatf گفت: تجسس در حریم خصوصی از نظر دینی به طور کلی حرام است، حتی بحث fatf و بحث های مرتبط مثلا تحت عنوان مبارزه با پولشویی در حقیقت ورود به حریم خصوصی مردم است که حرام است.
💠 استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: در مسأله تحقیق پیرامون افراد باید احتمال و محتمل را در نظر گرفت، مثلا موضوع اقدام تروریستی، ارتباط یک شخص با سازمانهای تروریستی نظیر داعش و منافقین یا کودتا کردن، به خاطر قوی بودن محتمل باید احتمال ضعیف هم مد نظر گرفته شود، چرا که اهمیت محتمل ایجاب میکند که احتمال ضعیف مورد توجه واقع شود، اما اگر متحمل ضعیف بود، یعنی موضوع اهمیت چندانی نداشت، توجه کردن به محتمل ضعیف اشتباه است و ورود به حریم شخصی یا برخورد با افراد به دلیل ضعیف بودن محتمل حرام است.
✅✅ توجه فقه به حقوق مجرم و متهم
💠 وی خاطرنشان کرد: بحث دیگر در زمینه دستگیر کردن و محاکمه افراد است، باید میان متهم و مجرم تفاوت قائل شد، البته دیدگاه ما به این مسأله فقهی است نه حقوقی، از نظر فقهی اگر قاضی حکم به مجرم بودن یک نفر داد به دلیل احتمال خطای قاضی ما باید آن شخص را متهم فرض کنیم اما از نظر حقوقی اگر جرم کسی در دادگاه اثبات شد آن شخص مجرم محسوب خواهد شد.
💠 حجت الاسلام والمسلمین عابدی با اشاره به توجه ویژه فقه به حقوق افراد، عنوان کرد: بیش از یکصد حق برای مجرم در فقه ذکر شده است، مسائل بسیاری در فقه امنیت ذکر شده است که نحوه برخورد با متهم و حتی استیضاح یک وزیر و مسؤول و رییس جمهور را هم شامل میشود، برای کار کردن در حوزه فقه امنیت باید شخص سیره اهل بیت(ع) و تاریخ اسلام را به خوبی بشناسد و آشنا به مباحث فقه باشد.
http://www.rasanews.ir/fa/news/594829/ منبع
کانال رسمی استاد احمد عابدی:
🆔 http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
☀️ #فقه_امنیت #فقه
#امنیت
👈 بازتاب خبری بیانات استاد عابدی در همایش فقه امنیت
✅ گزارش «خبرگزاری حوزه» درباره بیانات استاد عابدی در همایش فقه امنیت:
استاد حوزه علمیه قم در همایش «فقه امنیت»:
💠 FATF و لوایح مرتبط با آن مصداق ورود به حریم خصوصی افراد است
💠 حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که میان تجسس و تحسس فرق است، گفت: موبایل هر کسی حریم خصوصی اوست، ولی تلفن رومیزی حریم خصوصی نیست، تجسس در حریم خصوصی از نظر دینی به طور کلی حرام است، حتی بحث fatf و بحث های مرتبط مثلا تحت عنوان مبارزه با پولشویی در حقیقت ورود به حریم خصوصی مردم است که حرام است.
✳️ به گزارش خبرگزاری«حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، پیش از ظهر امروز در سلسله نشست های فقه مضاف که با موضوع «فقه امنیت » در مدرسه حضرت ولیعصر(عج) اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۶۰۰ آیه درحوزه امنیت در قرآن وجود دارد در حالی که کل آیات فقه در قرآن کریم ۵۰۰ آیه است.
💠 وی با بیان اینکه چنین نسبتی در زمینه امنیت و فقه در روایات نیز وجود دارد، گفت: اولین چیزی که مردم از هر حکومتی می خواهند امنیت است؛ برای مراجع و علما همیشه امنیت اصل است. این که امام راحل می فرماید حفظ نظام از اوحب واجبات است منظور نظام جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه نظام امنیت است.
✳️ استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امنیت مردم از نماز و حج واجب تر است، تصریح کرد: کشور با بی قانونی، بی نظم می شود؛ قانون برای کشور نظم ایجاد می کند و گرچه قانون بد هم باشد از بی قانونی بهتر است.
💠 وی با اشاره به اینکه امام فتوا به واجب بودن رای دادن به قانون اساسی دادند، درحالی که برخی از جاهای قانون اساسی در ابتدای انقلاب خلاف بود، تصریح کرد: این کار نشان از اهمیت امنیت دارد.
✳️ حجت الاسلام والمسلمین عابدی تاکید کرد: در زندگی پیامبر(ص) مسایل امنیتی بسیار زیاد است، به عنوان مثال یکی از زنان پیغمبر می گوید که روزی رسول الله(ص) در خانه دنبال چوب می گشت و علت آن بود ظاهرا کسی از سوراخ دیوار خانه پیامبر را نگاه می کرد و حضرت با چوب قصد تامین امنیت داخل منزل را داشتند.
💠 وی با بیان این که کلمه امنیت با ایمان و کلمه اسلام و سلام قریب معنا به هم هستند، عنوان کرد: حضرت علی(ع) در دروازه کوفه افرادی را قرار داده بود که هر کسی وارد شهرمی شدند، نام، اسم شهر و اسم میزبان او را می پرسیدند.
✳️ استاد حوزه علمیه قم اذعان کرد: وقتی می گویم فردی مومن است، یعنی ایمان دارد و به واسطه ایمان در برابر عذاب جهنم امنیت دارد و وقتی سلام می کنیم در حقیقت سلامت طرفین را تضمین می کنیم.
💠 وی ابراز کرد: امنیت دو معنای سلبی و ایجابی دارد؛ معنای سلبی اش در قرآن زیاد است. امنیت در برابر خوف و ترس را امنیت سلبی می گویند و نیاز انسان به امنیت بیشتر از نیاز او به غذا و آب است.
✳️ حجت الاسلام والمسلمین عابدی خاطرنشان کرد: امنیت ایجابی یعنی آن که « الا به ذکر الله تطمئن القلوب» که یاد خدا امنیت روانی می بخشد، یعنی از امکانات به نحوی استفاده کنیم که صحیح باشد.
💠 استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه همه جای دنیا امنیت به قدری مهم است که زبده ترین افراد را به این بخش می برند، گفت: شاید به جرات می توان گفت که بیشتر از ۴هزار مسئله در توضیح المسایل در باب امنیت وجود دارد.
✳️ حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که میان تجسس و تحسس فرق است، ابراز داشت: موبایل هر کسی حریم خصوصی اوست، ولی تلفن رومیزی حریم خصوصی نیست، تجسس در حریم خصوصی از نظر دینی به طور کلی حرام است، حتی بحث fatf و بحث های مرتبط مثلا تحت عنوان مبارزه با پولشویی در حقیقت ورود به حریم خصوصی مردم است که حرام است.
✳️ وی عنوان کرد: امام فتوایی دارد که می گوید هرگاه محتمل ضعیف است به احتمال قوی توجه نکنید و اگر محتمل قوی است به احتمال ضعیف هم توجه کنید، بنابراین تجسس اطلاعاتی برای محتمل های قوی جایز است.
💠 استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در دین اسلام و از منظر فقه بیش از ۱۰۰ حق برای آدم مجرم ذکر شده، گفت: حفظ آبروی اشخاص جزء فقه امنیت است، بنابراین حتی در باب استیضاح یک وزیر از نظر فقهی اجازه زدن حرفی که باعث رفتن آبروی فردی در جمع شود، نیست.
✳️ وی در پایان تصریح کرد: در بخش فقه امنیت شخص باید آشنا به سیره اهل بیت(ع) و تاریخ اسلام و آشنا به مباحث عمیق فقهی باشد.
انتهای پیام
منبع http://hawzahnews.com/detail/News/476731
کانال رسمی استاد احمد عابدی:
🆔 http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
لینک کانال عمومی استاد احمد عابدی در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
لینک کانال درسهای استاد احمد عابدی در ایتا
با توجه به اینکه تصمیم گرفتیم تبادل با سایر کانالها نداشته باشیم لطفا شما سروان گرامی کانال استاد را به دوستان خود در ایتا معرفی کنید
http://eitaa.com/joinchat/52625411C724082796b
📢 #اطلاعیه
به اطلاع سروران گرامی میرسانیم
نشانی و تلفن دفتر ارتباطات استاد احمد عابدی به شرح ذیل می باشد:
قبل از حضور در دفتر تماس بگیرید.
🏠 آدرس: قم خیابان معلم_ کوچه 10_ پلاک 79
شماره تماس:
09191506090
کانال رسمی استاد احمد عابدی:
🆔 http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
فهم کافی - مدرسه معصومیه 9 - 11 - 1397.MP3
5.43M
☀️ #الکافی #کافی
#کتاب_کافی #حدیث
✅ بیانات استاد عابدی درباره کلینی(ره) و کتاب شریف «کافی» (اصول کافی) و فهم آن
(9 بهمن 1397 - مدرسه علمیه معصومیه)
🆔 @Ahmad_aabedi
04 فاطميه دوم شهادت حضرت زهرا92.1.25.mp3
8.53M
☀️ #شهادت #حضرت_زهرا (س)
#فاطمیه #فاطمه
🔷 وجه تسمیه «ستون ابولبابه»
🔷 شان نزول «فاطمة بضعة منی...»
🔷 آزار حضرت زهرا (سلام الله علیها) در صحیح بخاری و صحیح مسلم
🔷 طبق آیات قرآنی، غضب خداوند درمورد چه کسانی است؟
🔷 وصیت حضرت خدیجه سلام الله علیها
(1392 /1/ 25)
🆔 @Ahmad_aabedi
آشنایی با بحار الانوار .PDF
3.14M
#آشنایی_با_بحارالانوار
🔷 دانلود کتاب بسیار ارزشمند "آشنایی با بحارالانوار" نوشته استاد احمد عابدی حفظه الله:
🔷 با توجه به اهمیت این کتاب و نیز تقاضای اکثر دوستان عضو کانال و طلاب و روحانیون گرامی، و همچنین بعلت عدم تجدید چاپ کتاب
🔷 با کسب اجازه از استاد، نسخه pdf ای از آن، تهیه و در اختیار محققین، طلاب و علاقه مندان قرار می گیرد.
🔷 لازم به ذکر است استاد در حال بازنگری این کتاب می باشند.
🆔 @Ahmad_aabedi
Defaa971110.mp3
13.88M
☀️ #درس_خارج #مسائل_مستحدثه☀️
💥 #دفاع #جهاد
97- 11 - 10
جهاد - جلسه 14
✅ شاهد دیگر بر اینکه قتال و جهاد به معنای جنگ نیست. بیان مقدمه ای در مبانی جنگ.
🆔 @ahmad_aabedi
Defaa971124.mp3
14.14M
☀️ #درس_خارج #مسائل_مستحدثه☀️
💥 #دفاع #جهاد
97- 11 - 24
جهاد - جلسه 15
✅ تبیین مبانی جنگ
🆔 @ahmad_aabedi
TAFSIR 10 1397 - 9 - 19.MP3
4.27M
☀️ #قرآن #تفسیر☀️
💥 #تفسیر_قرآن
بسم_الله_الرحمن_الرحیم
تفسیر؛ استاد عابدی
🔵 جلسه 10
💠 استعاذه
💠 از چه چیزی به خدا پناه ببریم؟ (قسمت سوم)
🆔 @ahmad_aabedi
لینک کانال عمومی استاد احمد عابدی در ایتا
👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/72613891C1fde7e4ca3
لینک کانال درسهای استاد احمد عابدی در ایتا👇👇👇
با توجه به اینکه تصمیم گرفتیم تبادل با سایر کانالها نداشته باشیم لطفا شما سروان گرامی کانال استاد را به دوستان خود در ایتا معرفی کنید
http://eitaa.com/joinchat/52625411C724082796b
Defaa971208.mp3
12.29M
☀️ #درس_خارج #مسائل_مستحدثه☀️
💥 #دفاع #جهاد
97- 12 - 08
جهاد - جلسه 16
✅ اصول و قواعد جنگ
🆔 @ahmad_aabedi
💠💠💠 نظر استاد احمد عابدی در باره شب #لیله_الرغائب:
✅ یکی از نمازهای مستحب صلات الرغائب است(رغائب یعنی خیر کثیر و عطای کثیر) که در شب جمعه اول رجب خوانده میشود. (وسائل الشیعه ج۸ ص۹۹ حدیث ۱)
💠 طبق این روایت حضرت پیامبر فرموده اند :از شب جمعه اول رجب غافل نباشید زیرا ملائکه آن را لیله الرغائب گویند؛
💠و ثواب هایی که در مفاتیح الجنان ذکر شده در کتاب منازل الآخره از کتاب اربعین شیخ بهائی نقل کرده که ضرورت مذهب شیعه بر آن است.
💠کیفیت نماز ۱۲ رکعت (۶ نماز ۲ رکعتی)
و پس از نماز ۷۰ مرتبه صلوات و سه سجده که تفصیل آن در مفاتیح ذکر شده است.
🆔 @Ahmad_aabedi
✳️امام هادی علیه السلام و مسائل کلامی
💠 امام هادی علیه السلام در سال 212 متولد شدند و در سال 254 به شهادت رسیدند و قبر مطهرشان در منزل خود امام(خانه امام عسکری (ع) و خانه حضرت صاحب الامر سلام الله علیه) قرار دارد.
انشاء الله خداوند به همه شیعیان آنحضرت توفیق دهد در این ایام به زیارت این دو امام عزیز مشرف شوند.
📌 نکاتی در خصوص مسائل فرهنگی در زمان امام هادی علیه السلام
✳️ تحولات فرهنگی و اجتماعی بسیار زیادی در زمان امام دهم علیه السلام در شیعه و در جامعه اسلامی رخ داد. مسائل کلامی جدیدی مطرح گردید که امام هادی علیه السلام به آنها جواب می دادند، مانند:
💠 مسئله جبر و اختیار
📌 شاید مهمترین مسئله اعتقادی در زمان امام هادی مسئله جبر و اختیار بود و حکومت عباسی به واسطه اغراض سیاسی مروج تفکر جبری گری بود،که متاسفانه هم اکنون نیز در بسیاری از کشورهای اسلامی سایه افکنده است. تفکر جبری گری نوعی مجوز فرار از مسئولیت بود
📌 تفکر جبری یعنی اینکه هر کاری که انجام شود بگوییم کار خدا بوده است. و خود را تبرئه کنیم.
👈 امام هادی علیه السلام بود که در این شرایط این مساله را بیان کرد که: "لا جبر و لا تفويض بل امر بين الامرين" یعنی جبر اشتباه است و اختیار نیز اشتباه است و کارهایی که انجام می دهیم، نه صد درصد مختاریم و نه صد در صد مجبور بلکه در کارها هم ما نقش داریم و هم خدای متعال.
💠 حادث یا قدیم بودن قرآن
📌 مسئله دیگری که بنی عباس مطرح کرد بحث حدوث یا قدیم بودن قرآن بود. بنی عباس بواسطه اغراض سیاسی اهل سنت را به دو دسته تقسیم کرده بود، عده ای می گفتند قرآن حادث است و عده ای می گفتند قرآن قدیم است و اهل سنت را به جان یکدیگر انداخته بود
👈 امام هادی علیه السلام فرمود: فایده این بحث چیست؟ و فرموند: تلفظ ما به قرآن حادث است، و با این روش شیعه را از وارد شدن به جریان نجات دادند و نگذاشتند تفرقه بین آنها بیافتد. امام خمینی نیز در کتابهایش فرموده است که قرآن قدیم است ولی تلفظ ما به قرآن حادث است.
💠 مسئله رزق
📌 لقمه حرام آیا رزق انسان است، یا خیر؟ و یا اینکه بعضی ها اینقدر ثروت اندوزی می کنند و می گویند رزق من بود آیا درست است یا خیر؟ از دیگر مسائل بود
👈 امام هادی علیه السلام به آن پاسخ داد و فرمود: رزق چیزی نیست که در اختیار شما است اگر کسی نانی در دست او است، رزق او نیست، آن چیزی رزق او است که از گلویش پایین برود و حلال باشد. امام علیه السلام با بیان این مسئله به مردم یاد می داد که حرص و طمع نداشته باشند و ثروت اندوزی نکنند و قناعت داشته باشند.
💠 تشبیه خدا
📌 خلفای عباسی به شدت طرفدار تشبیه بودند یعنی خداوند متعال را به صورت انسان، فرض و معرفی می کردند همانند تفکر مادی گرا ها . البته اصل این تفکر برای زمان بنی امیه است و بنی امیه طرفدار و مروج جبر و تشبیه بودند و این موضوع به بنی عباس نیز رسید. یعنی بنی عباس می گفتند خدا مثل انسان است، دست دارد، راه می رود و ...
👈 در حالی که امام هادی به ما یاد داد که خدا شبیه ندارد، لیس کمثل شیء ) سوره شوری آیه 11(، خدا جسم ندارد و تشبیه شدنی نیست
📌 (سخنرانی استاد احمد عابدی در حرم امامین عسکریین 4/3/91)
..........................................
کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🔹ارسال به دوستان فراموش نشود.
🆔 @Ahmad_aabedi
Defaa971215.mp3
11.7M
☀️ #درس_خارج #مسائل_مستحدثه☀️
💥 #دفاع #جهاد
97- 12 - 15
جهاد - جلسه 17
✅ اصول و قواعد جنگ: تبیین معنای الحرب خدعه.
🆔 @ahmad_aabedi
4_5992068591598437066.mp3
5.5M
🔹🔹بررسی کتب لغت🔹🔹
📚 بیانات استاد احمد عابدی دامت برکاته پیرامون معجم های لغت عربی و بررسی آنها
💥کتاب های لغت عربی
✅ بررسی ویژگی های مجمع البحرین، مقایس و.....
🆔 @ahmad_aabedi
4_297442363742093819.MP3
2.21M
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
📚📣 فایل صوتی بیانات استاد احمد عابدی مدظله العالی، در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها درباره ماه رجب و ادعیه آن
📎
✅ شنبه 21 فروردین 1395
📚 بیان یکی از تعارضات ظاهری در یکی از ادعیه ماه رجب و حل آن
📚 بیان مسأله از کتاب «الاخبار الدخیله» مرحوم شوشتری
📚 میلادهای برخی ائمه علیهم السلام در رجب المرجب
📚 سفارش اهتمام به ادعیه ماه رجب
🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷
@Ahmad_aabedi
4_297442363742093859.MP3
2.73M
📚📣 فایل صوتی بیانات استاد احمد عابدی در در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها درباره «#دعای بعد از هر فریضه #رجب
📚 توضیحی درباره نحوه تلاوت دعای بعد از هر فریضه در ماه رجب المرجب
📗 آیا دست به محاسن گرفتن در دعای ماه رجب، باید از ابتدای دعا باشد یا از عبارت "یا ذالجلال والاکرام..."
📗 معنی عبارت «ثمّ مدّ أبو عبد اللّه عليه السلام يده اليسرى فقبض على لحيته و دعا بهذا الدّعاء و هو يلوذ بسبّابته اليمنى، ثمّ قال بعد ذلك..»
📗 آیا در مورد امامان معصوم ، عبارت "انگشت مسبّحه" درست است یا "انگشت سبّابه"؟
📗 معنی صحیح «يلوذ بسبّابته اليمنى» در حدیث چیست؟
@Ahmad_aabedi
✅پاسخ 30 هزار مسأله در یک جلسه؟
💠 در روایات آمده است که امام جواد (ع) در یک جلسه 30 هزار مسأله را پاسخ دادند، این روایات مورد سوال و بلکه اعتراض واقع شده. بعضی گفته اند: 30 هزار مساله را در یک جلسه نمی توان مطرح نمود تا چه رسد به جواب دادن.
💠 در روایات فراوانی آمده است که حضرت امام جواد علیه السلام در یک جلسه 30 هزار مسأله را پاسخ دادند(اختصاص، ص 2) فهم این روایات برای عده ای مشکل شده و مورد سوال و بلکه اعتراض واقع شده است. بعضی گفته اند: 30 هزار مساله را در یک جلسه نمی توان مطرح نمود تا چه رسد به جواب دادن. و بعضی گفته اند اگر هر سوال و جواب به اندازه یک سطر باشد 30 هزار سوال و جواب باندازه 3 ختم قرآن می شود و این چگونه در یک جلسه انجام شده است.
💠 برای پاسخ دادن به این سوال، سوالات و جواب امام جواد علیه السلام را می آوریم:
💠 وقتی مامون تصمیم گرفت دختر خود را به ازدواج امام جواد علیه السلام درآورد برای آنکه شخصیت علمی امام را به اطرافیان خود نشان دهد، یحیی بن اکثم را نزد امام فرستاد و از او خواست چند مساله مشکل فقهی از امام سوال کند، شاید امام در پاسخ آنها درمانده شود.
✅ یحیی بن اکثم از امام سوال کرد اگر مُحرِم صید را بکشد چه حکمی دارد؟
✅ امام جواد علیه السلام در پاسخ فرمود:
🔹آیا مُحرمی که شکار کرده در حَرم بوده یا خارج حرم.
🔹در هر دو صورت آیا عالِم بوده یا جاهل
🔹و در هر دو صورت عامِد بوده یا غیر عمد.
🔹و در همه صورتها آیا عبد بوده یا آزاد،
🔹 صغیر بوده یا کبیر؟
🔹دفعه اول بوده یا مکرر
🔹از کار خود پشیمان شده یا خیر
🔹در شب بوده یا روز
🔹در حج بوده یا عمره
🔹 علنی بوده یا مخفی
🔹توانگر بوده یا فقیر بوده؟
🔹 کفاره را دارد یا خیر
🔹 شکار را کشته است یا خیر بلکه تنها آنرا گرفته و یا تنها راهنمایی به آن کرده است؟
🔹شکار، شکار بزرگ بوده یا خیر، - به عبارت دیگر شکار تخم پرنده بوده یا جوجه یا کبوتر، یا شترمرغ یا روباه یا آهو یا گاو و یا الاغ بوده است-؟
🔹 شکار اهلی یا وحشی بوده است؟.
(2 بتوان 15) 32768 = 2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2×2
💠 بنابر این مجموعه صورتهای مساله حدود 32 هزار فرض می شود.
✅ و امام حکم آنها را نیز فرمود:
💠 اگر مُحرم صید را در بیرون حرم بکشد و آن صید از پرندگان بزرگ باشد کفاره آن یک گوسفند است و اگر در حرم باشد کفاره آن مضاف است.
💠 و اگر جوجه ای را بیرون حرم صید کند کفاره آن شتر است و اگر در حرم بوده علاوه بر آن قیمت جوجه را نیز باید بدهد.
💠 اگر حیوان وحشی یا شتر مرغ را شکار کند باید شتر بدهد و اگر نتوانست باید شصت فقیر را اطعام دهد وگرنه هیجده روز روزه بگیرد.
💠 اگر شکار گاو باشد باید یک گاو به عنوان کفاره دهد و اگر نتوانست باید 30 فقیر را اطعام داده وگرنه 19 روز روزه بگیرد.
💠و اگر آهویی یا روباهی شکار کند باید یک گوسفند دهد
💠 و اگر در حرم بوده باید قیمت آنرا نیز بدهد.
💠 و اگر کبوتری را شکار کرد باید یک درهم صدقه دهد
💠و اگر جوجه ای را شکار کرد نصف درهم و اگر تخم پرنده ای را شکار کرد ربع درهم دهد.
💠 در تمام موارد فوق اگر جاهل بود چیزی به عهده او نیست و گناه نکرده ولی در بحث شکار کفاره وجود دارد حتی گرچه جاهل باشد یا عالم و فرقی نمی کند خطا باشد یا عمد.
💠کفاره عبد بر عهده مولای اوست.
💠و کفاره ای بر طفل صغیر نیست.
💠 کسی که برای دفعه دوم شکار کند کفاره نداشته و در آخرت عذاب می بیند.
💠کسی که خودش شکار نکرده و تنها راهنمایی برآن کرده باید فدیه دهد.
💠کسی که اصرار بر کار خود دارد علاوه بر کفاره، عقوبت اخروی دارد. ولی اگر پشیمان شود عقاب ندارد.
💠 اگر در شب از روی خطا پرنده ای را بکشد کفاره ندارد مگر آنکه تعمد داشته باشد که در اینصورت شب یا روز بودن تفاوتی ندارد.
💠 در همه این صورتها اگر در احرام حج بوده باید کفاره را در منی ذبح کند و اگر در احرام عمره بوده باید آنرا در مکه ذبح کند.
✅ آنچه ذکر شد مجموع 32 هزار سوال با پاسخ آنها بود که امام جواد علیه السلام در یک مجلس جواب داده است.
🆔 @ahmad_aabedi