✍ #تفاوت_امام
امامت، امامت است و تفاوتی ندارد. همه ی ائمه(ع) یک جور امامت نموده اند. آنچه فرق داشته، اوضاع زمان و نیازهای زمان بوده است. آب، آب است، چه در لیوان باشد و چه در کوزه. یک امامت است که در قالبهای زمانی و مکانی مختلف، به صورتهای متفاوتی ظهور می کند. لذا تفاوت در خود امامت نیست، بلکه تفاوت در ظرف ظهور امامت است.
🔰 در کتاب انسان ۲۵۰ ساله به نقل از مولف آمده است: زندگی این بزرگواران، علیرغم تفاوت ظاهری، در مجموع یک حرکت مستمر و طولانی است که از سال دهم یازدهم هجرت شروع میشود و ۲۵۰ سال ادامه پیدا میکند و به سال ۲۶۰ که سال شروع غیبت کبری است، در زندگی #ائمه_علیهمالسلام خاتمه پیدا میکند.
🔰 آستانه ی تحمل نظام در برابر گروههای غیر همسو تا چه اندازه می باشد؟
چرا در اسلام حکم #اعدام وجود دارد؟
(#اعدام_کنید_اعدام_نکنید)
✍اگر کسی کفر خود را اعلام عمومی نمود و به این وسیله دست به تخریب زد، و خواست ابّهت کشور را بشکند و اسلام را دینی سست جلوه دهد، در این هنگام است که #اعدام او لازم می شود؛ و این حکمی است عقلائی که در تمام ممالک جهان مشابه آن در امور اجتماعی اجراء می شود.
🔰برای مثال اگر کسی مبتلا به #ویروس_کرونا شد آیا جامعه به او این اجازه را می دهد که آزادانه به اشاعه ی ویروس بپردازد؟!! اگر کسی به این باور معتقد شد که زندگی، پوچ و فاقد ارزش است پس باید خودکشی نمود، آیا عقلای یک جامعه به چنین کسی اجازه می دهند که باورخود را علنی ساخته، افراد جامعه را تحریک به خودکشی نماید؟!!
🔸روشن است که عقلای یک جامعه چنین اجازه ای را صادر نمی کنند. پس اگر در چنین مواردی که پای سلامتی جسمی یا روانی #جامعه در میان است، قشر غالب جامعه از آرمانهای منطقی خود دفاع می کند و عامل مخرّب را محدود می سازد، چگونه اسلام به کسی اجازه دهد، که نه سلامت جسمی یا روانی، که فراتر از آن سعادت حقیقی و ابدی دیگران را به خطر اندازد؟!!
✍حال شخص منصف قضاوت نماید که با چنین توطئه گرانی چگونه باید برخورد نمود. تنها راه مقابله با این گونه افراد آن است که بدانند که چنین توطئه ای به قیمت جانشان تمام می شود. تنها در این صورت است که جرأت نمی کنند دست به چنین توطئه ی کثیفی بزنند. کما اینکه همین راه حلّ، جلوی مفسدین دیگر را هم می گیرد و به آنها اجازه نمی دهد که بعد از کافر شدن خودشان، جامعه را هم به سوی کفر برانند و دست به اقدام خرابکارانه بزند
🔰 پس حکم #اعدام صرفاً یک نوع روش دفاع از اسلام است در برابر معارضین همان گونه که قوانین راهنمایی و رانندگی عمومی است و مسلمان و غیر مسلمان نمی شناسد. اکثریّت هر جامعه ای برای خود قراردادهایی را پذیرفته و بر اساس آن زندگی می کنند و اخلال به آن را موجب به هم خوردن #نظم_عمومی جامعه ی خود می داند. لذا حتّی اگر کسی از خارج وارد آن کشور شود باید طبق قوانین آن کشور رفتار نماید.
🔸برای مثال در کشور هند کشتن گاو ممنوع است لذا اگر کسی وارد این کشور شد حقّ ندارد علناً دست به کشتن گاو بزند؛ و اگر دست به این کار زد، طبق قوانین آن مملکت مجازات خواهد شد. در کشور اسلامی نیز برخی احکام دینی صورت #قانون_اجتماعی به خود گرفته اند؛ لذا اگر حتّی غیر مسلمانان نیز مرتکب آنها شوند، نه از جنبه ی دینی بلکه از جهت قانونی، مورد مجازات قرار می گیرند.
✍ چرا در اسلام، #ازدواج یک امر مقدس و یک عبادت تلقى شده، با اینکه از مقوله لذات و شهوات است؟
امتداد حکمت
✍ چرا در اسلام، #ازدواج یک امر مقدس و یک عبادت تلقى شده، با اینکه از مقوله لذات و شهوات است؟
🔶 یکى از علل آن این است که #ازدواج، اولین قدمى است که انسان از خودپرستى و خوددوستى به سوى غیردوستى برمیدارد. تا قبل از #ازدواج، فقط «من» وجود داشت و همه چیز براى «من» بود.
🔰اولین مرحلهاى که این حصار شکسته میشود، یعنى یک موجود دیگرى هم در کنار این «من» قرار میگیرد و براى او معنى پیدا میکند (کار می کند، زحمت میکشد، خدمت مىکند نه براى «من» بلکه براى او) در #ازدواج است.
✍بعد که داراى فرزندان مىشود، دیگر «او» ها مىشود، و گاهى آنچنان «او» ها مىشود که کم کم این «من» بیچاره فراموش مىشود و همهاش مىشود «او» ها.و اینها قدمهاى اوّلى است که #انسان از حالت من و خودخواهى خارج میشود و به سوى غیردوستى میرود و «او» هم مورد توجهش قرار مىگیرد.
(مجموعه آثاراستاد شهید مطهرى، ج۲۲، ص۷۷۷)
🌸 با عرض تبریک به مناسبت #عید_غدیر🌸
⁉️ پرسش: آیا تشهد به #ولایت جزء اذان است؟ نظر شما راجع به #اشهد_ان_علی_ولی_الله در اذان و اقامه چیست، آیا بدعت است؟
🔰 آیا در زمان رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم عبارت #اشهد_ان_علیا_ولی_الله در اذان و اقامه گفته می شد؟
امتداد حکمت
🌸 با عرض تبریک به مناسبت #عید_غدیر🌸 ⁉️ پرسش: آیا تشهد به #ولایت جزء اذان است؟ نظر شما راجع به #اشه
✍ #پاسخ: مطلق شهادت به #ولایت_حضرت_علی (ع)، نه تنها بدعت نیست بلکه از واجبات دین اسلام می باشد ؛ و انکار آن ـ چه از سوی شیعه و چه از سوی اهل سنّت ـ مساوی با انکار قرآن کریم می باشد چرا که خداوند متعال فرموده است:« إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاهَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاهَ وَ هُمْ راکِعُون ـــ ولىّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آوردهاند همانها که نماز را برپا مىدارند، و در حال رکوع، زکات مىدهند»(مائده:۵۵)
🔰شیعه و سنّی اتّفاق نظر دارند که منظور امیرمومنان علی (ع) می باشد. پس اصل شهادت به #ولایت حضرتش لازمه ی تصدیق قرآن کریم می باشد؛ و اگر کسی به ولایت حضرتش معتقد نباشد منکر این آیه شریفه می باشد.
🔸گذشته از این آیه، #حدیث_متواتر_غدیر من کنت مولاه فهذا علیّ مولاه نیز ولی بودن حضرتش را اثبات می کند. دقّت شود، که می گوییم ولی نه امام از نظر شیعه، ولی شامل امام نیز می باشد؛ ولی اهل سنّت با اینکه ولایت حضرتش را به معنای محدودی قبول دارند ولی قائل به این نیستند که این آیه دلالت بر امامت داشته باشد.
🔸 سلمان_فارسی در عصر پیامبر در اذان و اقامه بعد از گواهی به یکتایی خدا و رسالت پیامبر(ص ) به ولایت امیرمؤمنان علی (ع ) شهادت می داد. یکی از اصحاب به محضر رسول خدا(ص) رسیده و عرض کرد: ای رسول خدا! امروز موضوعی را شنیدم که قبلا نشنیده بودم
🔰پیامبر فرمود: آن موضوع چیست؟ او عرض کرد: سلمان اذان می گفت، شنیدم او بعد از گواهی به یکتایی خدا و رسالت پیامبرش، به ولایت علی (ع) گواهی داد
پیامبر فرمود: #سمعتم_خیراً ــ چیز خوبی شنیده اید