هدایت شده از احمد نبویان
⛔️ آنچه شما نباید بدانید!!!
▪️این تصاویر و هزاران تصاویر مشابه آن، روایتگر گوشهای از وضعیت اسفبار #بی_خانمان ها در شهرهای مختلف آمریکاست!
▪️معضلی که شما مشابه آن را در ایران تقریباً هیچکجا نمیبینید، اما در آمریکا به صورت یک امر کاملا متداول در آمده است. برای یک آمریکایی بسیار عادی است که فردای یک شب برفی از خانه خود بیرون بیاید و ببیند که چند نفر از جمع هزاران بیخانمان شهر، از سرما یخزده و در کنار خیابانها جان دادهاند.
▪️وضعیتی که تایمز لندن از آن با عناوین «کابوس آمریکایی»، «بحران بیخانمانی» و «شهرهای چادری(کنایه از کمپهای بیخانمانهای چادرخواب)» یاد میکند و زندگی مردی را روایت میکند که در سانفرانسیسکو روزانه دو شیفت و در هفته مجموعاً ۸۰ ساعت کار میکند (تقریباً ۲ برابر ساعات کار یک کارمند در ایران) و ماهانه ۶۴۰۰ دلار حقوق میگیرد اما بیخانمان است.
ادامه در مطلب بعد👇
هدایت شده از احمد نبویان
⛔️ آنچه شما نباید بدانید!!!
ادامه از بالا👆
👈دقت کنید،
تایمز به نکته دقیقی اشاره میکند:
✅ «سانفرانسیسکو در هر مایل مربع بیش از هر جای دیگری در ایالات متحده میلیاردر دارد. همچنین تعداد بی خانمان های بیشتری دارد».
یعنی نظام #اقتصاد_سرمایهداری حاکم بر آمریکا همچنان که اقلیتی را روز به روز پروارتر و ثروتمندتر میکند، اکثریت مفلوکی را نیز بیشتر و بیشتر زیر بار فشار اقتصادی له میکند.
🔹 و این دقیقا نتیجه پیادهسازی تئوریهای علمی #اقتصاد_نئولیبرال است، علمی که در دانشگاههای آمریکا با سفارش و تأمین مالی اقلیت سرمایهدار(و عمدتا صهیونیست) تولید شده و هدف آن نه تدبیر معاش عموم مردم بلکه تئوریزهکردن راهبردهایی است که به افزایش ثروت اغنیا به قیمت فقیرتر شدن فقرا، منجر میگردد.
👈و این همان علمی است که غربشیفتگان ایرانی بیش از ۳۰ سال است تلاش میکنند در ایران هم پیاده کنند و هرجا که موفق به اجرای آن شدند، جز افزایش شکاف طبقاتی و کوچکتر شدن سفره اکثریت مردم در برابر فربهتر شدن اقلیت ثروتمند، نتیجهای در بر نداشته است.
همان تئوریهایی که اساساً تبعیض را عادلانه و عدالت را توزیع فقر برمیشمرد و لهشدن بخشی از جامعه زیر چرخهای توسعه را امری طبیعی تلقی میکند.
❓حال اگر جامعه ایرانی واقعیتهای امروز جامعه غربی در حوزه مسکن، بهداشت، گرسنگی و ... را بداند و متوجه شود که نئولیبرالهای داخلی (دانسته یا ندانسته) با الهام از اندیشههای اقتصاد سرمایهداری و تبعیت از سازمانهای تبهکاری چون بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، چه بلایی بر سر کشور میآورند و چه آیندهای را برای مردم رقم میزنند، آیا باز هم به ایشان اعتماد خواهد کرد؟
👈 بنابراین از نگاه غربزدههای داخلی، هرگونه آگاهی مردم ایران از واقعیتهای فاجعهبار زندگی غربی، بسان سمی مهلک در مسیر پیادهسازی سیاست های توسعهای و تعدیل اقتصادی تلقی شده، لذا با تمام توان رسانهای خود سعی در سانسور، انکار و توجیه آن را دارند.
پ.ن: برای آشنایی کلی با سایر ابعاد زندگی فلاکتبار غربی، مطالبی که با هشتگ #سقوط_۳۰۰ساله در همین کانال قرار گرفته است را مطالعه بفرمایید.
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«۶۵۰۰میلیارد بدون وثیقه جهت خدمت»
جناب محسن رضایی خواهشمندم یکی از این نامههای سفارش برای پرداخت وام ۶۵۰۰میلیاردی بدون وثیقه را برای بنده نیز بنویسید.
قول میدهم «جهت خدمترسانی به ملت شریف ایران» یک شرکت هواپیمایی تاسیس و به عنوان یک کارآفرین موفق به پیشرفت اقتصاد کشور کمک نمایم.
مگر من چه چیزی از آقای «عبدالرضا موسوی در هواپیمایی زاگرس» یا آقای «آزمون در سرای ایرانی» یا آقای «انصاری در بانک آینده و مالک ایرانمال» و هزاران «آقای» دیگر کمتر دارم که باید از این ثروتهای بادآورده محروم باشم؟
برادر محسن!
فکر میکردم فقط برای گرانکردن بنزین توصیهنامه مینویسید و از اندیشکدههای لیبرال اقتصادی کشور تشکر میکنید.
اما ظاهرا به عنوان معاون اقتصادی رییسجمهور اختیارات زیادی دست شما هست.
من و میلیونها جوان ایرانی دیگر که برکت انقلاب اسلامی دارای تحصیلات عالیه هستیم طبق «بند ب اصل ۴۳ قانون اساسی» همین جمهوری اسلامی، نفری ۶۵۰۰میلیارد تومان وام بدون وثیقه، بدون سود و بدون ضامن میخواهیم.
اگر نمیتوانید پرداخت کنید؛ توصیهنامه را لغو، استعفای خود را امضا و برای همیشه از صحنه سیاست محو شوید تا بیش از این خاطر مردم از حضور شما مسئولین ناکارآمد، مکدر نگردد.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🔻#دلارزدایی در هشت بانک عراقی کلید خورد
🔹 عراق هشت بانک تجاری محلی را از معامله با دلار آمریکا به عنوان بخشی از اقدامات این کشور برای محدود کردن کلاهبرداری، پولشویی و سایر استفادههای غیرقانونی از دلار منع کرد.
🔹 این تصمیم در جهت اجرای برنامه گروه بریکس است که قصد دارد از سلطه دلار آمریکا ممانعت کند.
🔹 هدف عراق کنترل نوسان نرخ ارز بازار سیاه است که مدتهاست این کشور را درگیر کرده است؛ ممنوعیت معامله به دلار آمریکا، واحد پول محلی عراق یعنی دینار را نیز تقویت خواهد کرد.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨حکایت تلخ ایران و IMF؛ ۱۳۹۶ تا امروز
دولتهای ایران، فارغ از گرایشهای سیاسی و حتی رویکردهای سیاست خارجی، در عرصه اقتصادی از سال ۱۳۶۸ تاکنون مجری سیاستهای صندوق بینالمللی پول بودهاند.
با توجه به تورمهای هولناکی که از سال ۱۳۹۷ دامنگیر اقتصاد ایران شده، در این تایملاین، اجرای نسخههای IMF صرفا در بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ را با هم مرور میکنیم؛
۱۱ آذر ۹۶| سفر ۱۲ روزه هیئت مشاورهای IMF به ایران
۲۷ آذر ۹۶| گزارش پایان ماموریت هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: ایران ارز را تک نرخی کند
۹ فروردین ۹۷| انتشار گزارش رسمی هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: نرخ ارز رسمی توسط ایران سرکوب شده است. نرخ واقعی ارز که با متغیرهای بنیادین مطابقت دارد نرخ بازار است. ایران باید ارز را تک نرخی کند.
۲۱ فروردین ۹۷| اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز با تبعیت دولت از نرخ بازار. ارز ترجیحی ۳۷۰۰ حذف و ۴۲۰۰ بازار جایگزین شد.
۱۲ اردیبهشت ۹۷| مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه IMF: تصمیم ماه گذشته دولت ایران در یکسان سازی نرخ ارز رسمی و بازار آزاد جهت حمایت از ارزش ریال گامی در مسیر درست است.
پس از فروردین ۹۷| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۳۷۰۰ (در پایان ۹۷ نرخ ارز از ۱۳ هزار تومان عبور کرد).
۱۶ مرداد ۹۷| حذف ارز ۴۲۰۰ برای کلیه اقلام وارداتی بجز ۲۵ قلم
۸ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
۲۲ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پالایشگاهها: پالایشگاهها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
اردیبهشت ۹۸| سفر دو هفتهای هیئت چهارنفره IMF به ایران و ارائه توصیههایی برای اصلاح ساختار بودجه
خرداد ۹۸| انتشار چارچوب اصلاح ساختاری بودجه با تاکید بر حذف کامل ارز ۴۲۰۰ و حذف یارانههای آشکار و پنهان سوخت، تولید، سلامت و کشاورزی.
آبان ۹۸: افزایش قیمت بنزین و شورش اجتماعی
۱۰ تیر ۹۹| سرپرست وزارت صمت دولت روحانی: فقط ۵ قلم ارز ۴۲۰۰ میگیرند. ارز ۴۲۰۰ باید کامل حذف شود. ما قائل به آزادسازی نرخ ارز هستیم.
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱| اعلام حذف ارز ۴۲۰۰ برای ۵ قلم کالای باقیمانده توسط آیتالله رئیسی و اجرای مجدد یکسانسازی نرخ ارز بر اساس ارز آزاد: ارز ۴۲۰۰ کاملا حذف و ارز ۲۵۵۰۰ تومانی بازار جایگزین شد/ رئیسی: برای اصلاح اوضاع باید تصمیمات سختی بگیریم که ممکن است مشکل باشد و حتی لازم باشد آبرویم را میگذارم.
پس از اردیبهشت ۱۴۰۱| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ (در پایان ۱۴۰۱ نرخ ارز از ۶۰ هزار تومان عبور کرد).
۲۴ خرداد ۱۴۰۱| امیرآبادی نماینده قم در مجلس: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هم مسیر رئیسی در اصلاح ارز ترجیحی را تأیید کردند.
۱۸ شهریور ۱۴۰۱| گزارش IMF: حذف ارز ۴۲۰۰ اقدام خوبی بود اما کافی نیست. دولت باید نرخ بهره بانکی را نیز افزایش دهد.
۱۰ دی ۱۴۰۱| ابلاغیه بانک مرکزی و افزایش نرخ بهره بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد (دولت در زمستان ۱۴۰۲ اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ بهره ۳۰ درصد منتشر کرد).
۲۸ تیر ۱۴۰۲| محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: همان دلایلی که در دولت آقای رئیسی منجر به حذف ارز ۴۲۰۰ شد، برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ کفایت میکند.
۱۳ شهریور ۱۴۰۲| ابلاغیه بانک مرکزی و حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای نرخ تسعیر پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۳۹۵۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
۱۶ دی ۱۴۰۲| حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای ۲۰۰ قلم کالا
۷ بهمن ۱۴۰۲| مصوبه مجلس و تعیین سقف ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸۵۰۰
۱۸ بهمن ۱۴۰۲| تاکید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بر حذف کامل ارز ۲۸۵۰۰: با پرداخت ارز ۲۸۵۰۰ هم دولت، هم مردم و هم تولیدکننده ضرر میکنند.
... و این داستان ادامه دارد
@syjebraily
هدایت شده از احمد نبویان
🔹گفت: ارز ۲۸,۵۰۰ باعث رانت و فساد شده وبدست دلالها میرسه نه مردم، پس باید حذف بشه! حذفش هم تاثیری در قیمت کالاها نداره!
🔸گفتم: شما نبودین که میگفتین حذف ارز ۴,۲۰۰ فقط نیمدرصد تورم درست میکنه؟ اما در عمل باعث تورم ۶۰ درصدی شد؟
▪️گفت: طرح ما درست بود، دولت رییسی بلد نبود درست اجراش کنه!
🔸گفتم: شما نبودین که سال ۹۸ نسخه افزایش قیمت بنزین رو میپیچیدین که کشور رو به اغتشاش کشوند؟
▪️گفت: طرح ما درست بود، دولت روحانی بلد نبود درست اجراش کنه!
🔸گفتم: شما نبودین که سال ۹۷ پیشنهاد افزایش نرخ تسعیر ارز از ۴,۲۰۰ به ۱۲,۰۰۰ تومن رو دادین که باعث سه برابر شدن قیمت کالاها شد؟
▪️گفت: طرح ما درست بود، دولت روحانی بلد نبود درست اجراش کنه!
🔸گفتم: شما نبودین که از گرونکردن کالاها به اسم هدفمندی یارانهها حمایت میکردین و حتی میگفتین یارانه نقدی هم نباید به مردم پرداخت بشه و فقط باید کالاها رو گرون کرد تا عدالت برقرار بشه؟
▪️گفت: طرح ما درست بود، دولت احمدینژاد بلد نبود درست اجراش کنه!
🔸گفتم: شما نبودین که اینقدر تبلیغ قیمتگذاری جهانی! محصولات داخلی رو کردین تا سال ۸۶ بالاخره دلار رو بر اقتصاد کشور مسلط کردین و با قیمتگذاری دلاری، منابع ملی رو از دست ملت خارج کردین و باعث جهشهای تورمی ۱۵ سال اخیر شدین؟
▪️گفت: طرح ما درست بود، دولت احمدینژاد بلد نبود درست اجراش کنه!
🔹گفتم: خاک بر سر دولتمردانی که وقاحت و بیشرمی و مسئولیتناپذیری شما #اقتصادخواندههای_نئولیبرال رو میبینن و بازهم عبرت نمیگیرن و گوششون به دهن شماست و نسخههای معیشتسوز شما رو اجرا میکنن!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
⁉️پرسش:
دفعات قبل بهخاطر شما آمدیم و دولت و مجلس انقلابی انتخاب کردیم اما هیچ تغییری ایجاد نشد!
حال به چه امیدی باید در انتخابات شرکت کنیم؟
📌پاسخ:
📚این مکالمات ابتدا ناشی از القای حس ناامیدی رسانه ای است. همیشه از آنها منبع خبری مورد استفاده را بپرسید تا پیش بینی کنید هر آنچه قرار است بشنوید!
یعنی بسیاری از مردم اصلا نمیدانند دقیقا از چه چیزی ناامیدند و دقیقا چه چیزی باید تغییر کند یا دقیقا چه کسی بیاید چه چیزی درست میشود؟
هر وقت در مقام پاسخ قرار گیرند به فکر فرو رفته و از موضع خود عقب می نشینند.
📚فارغ از افراد و انتقادات، واقعا مسیر و مصوبات مجلس ها و دولت ها کاملا در ۴۰سال اخیر متفاوت بوده است.
🔻اینکه وزیر مسکن روحانی به مسکن سازی توهین میکند و ۸سال قدم از قدم برنمیدارد با وزرای مسکن احمدی نژاد و رییسی که زمین رایگان و مسکن ارزان به مردم می دهد فرق ندارد؟!
🔺واقعا یارانه دولت احمدی نژاد و رییسی قدرت خرید برابری با یارانه روحانی داشت؟
🔻واقعا نرخ و دغدغه اشتغال دولت احمدی نژاد و رییسی با روحانی یکسان بود؟
تحقق ۲میلیون شغل طی ۲سال و شکستن رکورد نرخ بیکاری در شصت سال اخیر با عملکرد قبل تفاوتی ندارد؟
🔺واقعا سیاست خارجی این ۳دولت یکسان بود؟
معطل کردن و گره زدن ۸ساله کشور به برجام با عملکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم از پیوستن به بریکس و شانگهای تا خروج از لیست سیاه FATF و.. یکسان است؟
🔻واقعا وضعیت بودجه به ویژه عملکرد بودجههای عمرانی به یک نحو نگارش میشد؟
نرخ رشد اقتصادی ۸درصدی کشور پس از سالها نرخ رشد منفی معنای عملکرد مشابهی در اقتصاد کلان کشور نشان میدهد؟
🔺واقعا شرایط تخصیص و توزیع تسهیلات بانکی یکسان بود؟
گسترش تسهیلات و منابع قرضالحسنه بانکی مثل گذشته بوده است؟
🔻صنایع کشور مثل خودروسازی که در دولت احمدی نژاد نزدیک ۲میلیون خودرو تولید و مصرف میشد و عموم مردم صاحب خودرو شدند با روحانی که به زیر ۷۰۰هزار خودرو و آن هم گرانی عجیب رسید یکی بود؟
۲برابر شدن تولید خودرو در دولت سیزدهم و رسیدن به ۱.۵میلیون تولید خودرو در کشور چطور؟
🔺رتبهبندی فرهنگیان و افزایش ۵۷درصدی دستمزد کارگران در کدام دولت اتفاق افتاد؟
📚در مجلس های مختلف قوانین ازدواج و جمعیت و .. یکسانی تصویب شد؟
این وام های فرزنداوری و سهمیه قرعه کشی خودرو و وام حمایتی مسکن و .. در کدام مجلس تصویب شد؟
📚یا مثلا شهرداری قالیباف و زاکانی با شهرداری نجفی و حناچی یکی بود؟
حتی یک بزرگراه و ایستگاه مترو در زمان آنها افتتاح نشد!
⚠️پس تغییر صورت گرفته و کاملا هم فرق می کند
⛔️اما بحث دوم این است که وضعیت ما نسبت به وضعیت بقیه دنیا چطور است؟
آیا اصلا کشور ما نسبت به کشورهای دیگر، کشور گرانی است؟
نسبت فقرای ما بیشتر از نسبت فقرای سایر کشورهاست؟
مردم بقیه دنیا کمتر کار میکنند و بیشتر درآمد دارند؟
در برابر بزرگترین تحریم تاریخ بشریت قرار دارند؟ مقاومت اقتصاد این کشورها در برابر تحریم حتی نه مثل تحریم های جهانی چند ده ساله بلکه در برابر جنگ دو کشور در یکجای دیگر دنیا که یکسال است خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است قابل مقایسه با اقتدار اقتصادی جمهوری اسلامی است؟
الان تظاهرات و تورم بی سابقه آلمان و فرانسه و آمریکا و سایر کشورهای اروپایی که در شدیدترین سانسور های خبری اتفاق می افتد ناشی از همین نارضایتی هاست.
🇮🇷🇮🇷به جرات می توان ادعا کرد حتی اگر با ارفاق نگوییم جزو بهترین اقتصادها و رفاه نسبی بالا در جهان هستیم ولی از بقیه کشورهایی که برای ما مثال میزنند، وضعیت بدتری هم نداریم.
🔑تازه همین دستاورد هم با وجود لیبرالیسم افسارگسیخته رخنه کرده در اقتصاد ایران و به برکت اقدامات انقلابی در عرصه اقتصاد بوده است.
⚠️همه این جوالدوز به دیگران هم نباید باعث این شود که سوزن بد رای دادن و رای دادنهای فامیلی و قومی و قبیلهای و رفاقتی و شام و ناهاری به جای انتخاب نمایندگان شایسته و فرهیخته را به خودمان نزنیم!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
واردات خودرو، از وعده تا واقعیت:
🔻 قیمت تویوتا کرولا ۱۲۰۰ سیسی، در سامانه یکپارچه خودرو: ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
🔻 قیمت همین خودرو در بازار آزاد: حداقل ۴ میلیارد تومان
🔻 معاون وزیر صمت: «۹۵۰ میلیون یورو ارز به واردات خودرو تخصیص داده شده است»
نتایج:
1⃣ خودروهای وارداتی نه نصیب مردم عادی میشود و نه تأثیری بر قیمت خودرو داخلی دارد (بعلت قیمت بسیار بالا) #تبلیغات_دروغین
2⃣ یک سرمایهدار با هزینهکرد کمتر از ۲ میلیارد، براحتی بیش از ۲ میلیارد تومان سود خواهد کرد! #اقتصاد_دلالی
3⃣ تخصیص ارز از سوی دولت برای واردات خودرو، باعث افزایش قیمت ارز و تاثیر آن بر قیمت سایر کالاها و نتیجتا کوچکتر شدن سفره مردم عادی خواهد شد! #افزایش_تورم
4⃣ حداکثر عایدی مردم از این طرح، امکان اجاره کارت ملی خود به دلالان برای واردات خودرو خواهد بود #زندگی_انگلی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ 14 شاخص برای ارزیابی رویکرد اقتصادی داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم
از همه فعالان سیاسی، تشکلها و کلیه جوانان دعوت میکنم داوطلبان انتخابات مجلس را بر اساس این «۱۴ پرسش کلیدی درباره اقتصاد ایران» ارزیابی کنید و نتیجه ارزیابی خود را با اقوام، دوستان و همکاران به اشتراک بگذارید.
داوطلبان نیز، دیدگاههای خود درباره این ۱۴ پرسش را مشخص کرده و به اطلاع مردم برسانند.
این انتخابات، فرصت عبور از احزاب و گروهها، و انتخاب نمایندگان ملت توسط خود مردم بر اساس شاخصهاست.
فرم ارزیابی رویکرد اقتصادی داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم از طریق لینک زیر در اختیار شماست!
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN
@syjebraily
احمد نبویان
✨ 14 شاخص برای ارزیابی رویکرد اقتصادی داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم از همه فعالان سیاسی، تشکلها و
سلام و احترام خدمت اعضای گرانقدر کانال
دوستانی که به هر نحوی با نامزدهای محترم انتخابات مجلس در ارتباط هستند،
در صورت تکمیل این فرم توسط شخص نامزد محترم (از هر حوزه انتخابیه) و اعلام رسمی آن توسط صفحات مجازی ایشان،
نتیجه جهت آشنایی افکار عمومی با دیدگاههای اقتصادی ایشان در این کانال هم منتشر خواهد شد.
انشاءالله در حد #بضاعت بتوانیم کمکی کنیم به #شفافیت عرصه انتخابات
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
May 11
🔻فرزین: دربسیاری مواقع، «ارز» عرضه شده در مرکز مبادله، مشتری ندارد
🔺اما ارز در بازار آزاد، همچنان مشتری دارد آنهم با قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان بیشتر از مرکز مبادله
▪️پس مشکل در کمبود عرضه نیست، بلکه قیمت بالای ارز در بازار آزاد ناشی از #کشش_تقاضا است
▪️و با توجه به اینکه ارز مورد نیاز برای واردات قانونی در مرکز مبادله با قیمت پایینتر تأمین میشود، تقاضای موجود در بازار آزاد برای امور مخرب اقتصاد مانند تأمین مالی قاچاق، رشوه، خروج سرمایه از کشور، دلالی، فرار مالیاتی، جایگزینی پول ملی، حفظ و افزایش ارزش سرمایه و ... است.
#حذف_بازار_آزاد_ارز
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از بیکران♾️(ﺣﺳﻳناﺑﺭاﻫﻳﻣﻳاﻧـ)/سعیدیسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🇮🇷ما تو جمهوری اسلامی به دنیا اومدیم 🇮🇷
+ببینید و افتخار کنید✌️😍
🔹انتشار بدید
#دهه_فجر
#پهلوی
✅ #حسین_ابراهیمیان |بیـکـران👇
♾️ @bikarran ♾️
.
🔻 سایه تورم ۸۰ درصدی بر سر بازار دارو
🔻گزارش اکوایران از برکات حذف ارز ترجیحی در بازار دارو:
«بیش از یک سال و نیم از اجرای طرح دارویار با هدف #حذف_ارز_ترجیحی میگذرد. در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ارزش مصرف داخلی دارو یعنی اندازه بازار داخلی حدود ۹۸ درصد رشد کرده، یعنی از ۶۲ هزار میلیارد تومان به ۱۲۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. در مقابل حجم مصرف عددی دارو، حدود ۱۸ درصد رشد کرده است. بنابراین میتوان گفت که دارو در سال ۱۴۰۱ تورم بالایی را تجربه کرد.
آزاد سازی نرخ ارز از یک طرف نیاز صنایع دارویی را به #نقدینگی افزایش داده و بسیاری از این صنایع برای تامین سرمایه در گردش با مشکل روبهرو شدهاند و از طرف دیگر واردات دارو هم محدود شد»
پ.ن:
ما که زبانمان مو درآورد از بس گفتیم رشد #نقدینگیخواهی در کشور ناشی از #افزایش_نرخ_ارز است و نه برعکس، حالا که رسانههای نئولیبرال و مدافع آزادسازی نرخ ارز هم به این حقیقت اعتراف میکنند، انشاءالله مسئولین قبول بفرمایند!
#عامل_تورم
+بیشتر بخوانید: تورم ۷۰ درصدی در شیرینیفروشیها در نتیجه حذف ارز ترجیحی
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«۴۰سال #بحران_نیلی»
رسانه منحط تجارتفردا گزارشی خلاصه از ۴۰سال بحران نیلی در اقتصاد کشور را منتشر نموده است.
شاید یکی از مهمترین قسمتهای آن اعترافی است که میگوید انتصاب نیلی به عنوان معاون اقتصادی سازمان برنامهوبودجه و نگارش گزارشی که تحت هدایت مسعود نیلی بود،
منجر به «آتشبس» و نوشاندن جام زهر به امام خمینی(رحمهاللهعلیه) در دوران دفاع مقدس شد.
قبلتر هم مجید قاسمی رییس بانک مرکزی دوران دفاع مقدس و مدیرعامل فعلی بانک خصوصی پاسارگاد عنوان کرده بود که علیرغم نیاز فرماندهان جنگ اما ارز لازم را برای خرید تسلیحات، تخصیص نمیداده است.
بقیه متن هم البته جالب است.
از روابط فعال با اتاق بازرگانی تا حضور در دولت روحانی و نگارش برنامههای توسعه در کشور همه گویای کارنامه بحرانآفرینی نیلی است..
انشالله رییس جمهور دولت سیزدهم بیشتر مراقب جامزهر نیلی و شاگردان او باشد..
نوشیدن جام زهر قبلی، دوسال تورم ۴۵درصدی به همراه داشته است..
مردم رییسجمهور و مسئول و نماینده انقلابی میخواهند نه مجری تصمیمات ساقیان جامزهرهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و دینی!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبلا این پست را گذاشته بودم. یکی از دوستان کلیپی از صحبتهای استاد مطهری فرستادند که دقیقا همین نکته را تاکید کردهاند. لذا مجدد با آن کلیپ بازنشر کردم
"واقعا فهمیدن این منطق سخته؟
بدلیل محدودیت ارزی، باید بخشی از وارداتی که امکان ساخت داخل دارند، را ممنوع کرد.
بدلیل امکان سوءاستفاده تولید کننده از شرایط انحصاری، باید بر قیمتها نظارت کرد تا ضمن ایجاد سود متعارف برای تولیدکننده، مصرف کننده هم آسیب نبیند.
اون وقت، اون باصطلاح کارشناسی که می گوید، بازار را قبول داریم چون اسلام قبول دارد، چه ربطی به این سیاست منطقی دارد.
توجه: ما با دو گروه "باسوادها و بی سوادها" مشکل نداریم. مشکل ما با نیمه باسوادهایی است که از هر رشته، کمی خواندهاند و نهایتأ معلوم نیست در چه حوزهای تخصص دارند."
@DrRezaGholami
امروز بدلیل ضربدیدگی پا به بیمارستان دولتی پنجم آذر گرگان (مجهزترین بیمارستان استان در زمینه شکستگی و ...) مراجعه کردم.
ویزیت: ۱۰ هزار تومان
رادیولوژی: ۱۵ هزار تومان
دارو: ۹ هزار تومان
مجموع هزینه درمان از کرایه اسنپ رفت و برگشت هم کمتر شد!
🙏ممنونم آقای جمهوری اسلامی، بابت #درمان_رایگان مردم
✅ بخاطر حفظ همین زیباییها و تفاوتهای نظام اسلامی با نظامات سرمایهداری هم که شده: #من_رأی_میدهم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
احمد نبویان
امروز بدلیل ضربدیدگی پا به بیمارستان دولتی پنجم آذر گرگان (مجهزترین بیمارستان استان در زمینه شکستگی
#پیام_شما
واکنشها نسبت به مطلب قبلی درباره درمان تقریباً رایگان در بیمارستانهای دولتی:
1⃣ «چرا این دروغ ها رو در کانال کار میکنین
هیچ بیمارستان دولتی عکس رادیولوژی سونو گرافی و غیره تو خود بیمارستان انجام نمیدن وا ارجاع میدن به خصوصی ها
از خدا بترسین و حق الناس رو گردن خودتون قرار ندین بدون تحقیق هر پیامی رو در کانال نگذارید!»
✍ پاسخ: در بسیاری از بیمارستانهای دولتی این خدمات ارائه میشه، از جمله در همین بیمارستان که عرض کردم سیتیاسکن، رادیولوژی، اسکن هستهای و ... انجام میشه.
2⃣ «بیمارستان ولیعصر هم همینطوره ولی برای کسایی هست که هر ماه یک یک و نیم میلیون بیمه واریز میکنن. اما برای کسی که توان واریز بیمه نداره درمان آزاده مثل بیرون البته اگه پذیرش کنن»
✍ تمام قیمتها برای خدمات ذکر شده که چندبار برای حوادث مختلف استفاده کردیم، با بیمه اصلی بوده نه تکمیلی.
3⃣ «چه مغالطه جالبی حاج ---
این بدبخت که داره ماهی ۲ تومن بیمه میده قربان.اون رو توجه نمیکنید....
ما همه رای میدیم ولی نه بخاطر خدمات و ... بخاطر اطاعت از ولی بخاطر ولایت که واجب الاطاعه است
اما با انتشار این مغالطه ها مردم بیشتر زده میشن»
✍ پاسخ: همونطور که عرض کردم، قیمتهای گفته شده بدون اعمال بیمه تکمیلی بود، از حقوق بنده ماهی ۷۰۰ هزار تومان بابت بیمه بازنشستگی و درمان کسر میشود که همانطور که اطلاع دارید بخش قابل توجهی از این کسورات بابت تأمین حقوق بازنشستگی است و بخش کوچکی از آن بابت درمان است. تمام خدمات تقریباً رایگانی که بنده و اعضای خانواده به دفعات از آن استفاده کردیم، صرفاً با همین بیمه اصلی انجام شده است.
4⃣ «بابت مطلبی که درباره هزینه های بیمارستان ۵آذر گرگان گفتید خواستم بگم کاملا درسته. بیمارستان دزیانی هم خدماتش همینطوره با قیمتهای خیلی پایین... مثلا ویزیت متخصص تقریبا زیر ده تومنه. اینایی که باورشون نمیشه احتمالا تا حالا از این مراکز استفاده نکردند ولی ماهایی که درآمد پایین داریم مجبوریم بیشتر از این مراکز استفاده کنیم»
5⃣ «آقا در شهر ما در تمامی بیمارستانهای دولتی و همچنین یک کلینیک تخصصی دولتی واقعا هزینه ها بسیار پایین و رضایت بخش است.
ما آزمایشهای پزشکی هم مجانی انجام میدهیم.
بیمه آموزش و پرورش»
👈 پس #من_رأی_میدهم 😉
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این سخنرانی حالخوبکن رو احتمالا اینروزا زیاد دیدین
ولی بازم ببینید، ضرر نداره
#یا_امیرالمؤمنین
#یا_حسین
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسن عباسی
کسی که بدون اطلاع از نظرات و دیدگاههای اقتصادی نامزدها رأی میدهد
حق ندارد بعداً به شرایط اقتصادی کشور اعتراض کند و از بالا رفتن دلار و پایین بودن حقوقها و ... شکایت کند
📎 @hassanabbasi1374
احمد نبویان
#پیام_شما واکنشها نسبت به مطلب قبلی درباره درمان تقریباً رایگان در بیمارستانهای دولتی: 1⃣ «چرا
دیشب که این چند خط را در تمجید از ارزانی درمان در کشور مینوشتم، تصور نمیکردم که اینقدر واکنش داشته باشد!
لازم شد در اینخصوص بیشتر تبادل نظر کنیم
بقول یکی از مخاطبین گرامی:
«گاهی وقتها اینقدر واقعیت ها و بدیهیات رو نگفتیم که باورش سخت شده... 😉
کشور مشکلات زیاد داره ولی بعضی نعمت ها و امکانات در همین کشور برای حتی اروپایی ها آرزو هستش... این نعمتها اینقدر برامون عادی شده که اصلا به چشم نمیاد..
برای همین رهبر انقلاب سالهاست روی جهاد تببین تاکید میکنند»
عجالتا دوستانی که میفرمایند «چون ما حق بیمه پرداخت میکنیم، پس این خدمات بهداشتی رایگان نیست» مطلب زیر از سلسله مطالب #سقوط_۳۰۰ساله درباره وضعیت بهداشتی مردم غرب را (که خیلی بیشتر از مردم ما مالیات و بیمه و ... پرداخت میکنند) بخوانید تا بعد ...👇
هدایت شده از احمد نبویان
#سقوط_۳۰۰ساله
پیامدهای اجرای #لیبرالیسم_اقتصادی در دنیا
سطح دسترسی مردم به #بهداشت_اولیه
🛑 وزارت بهداشت آمریکا به نقل از سازمان ملل:
حدود ۱.۷ میلیارد نفر در دنیا فاقد بهداشت اولیه هستند، به این معنا که امکان دسترسی به دفع ایمن زبالههای انسانی(ادرار و مدفوع خود) را ندارند.
۲.۳ میلیارد نفر در دنیا فاقد بهداشت اولیه هستند به این معنی که امکانی برای شستن دست با آب و صابون ندارند.
حدود ۳.۶ میلیارد نفر(نیمی از مردم دنیا) به سرویس بهداشتی در منزل مسکونی خود دسترسی ندارند.
نزدیک به ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا، در فضای باز عمومی اجابت مزاج انجام میدهند.
یورواستات(مرکز آمار اتحادیه اروپا):
۱۵٪ خانههای اروپایی فاقد دستشویی و حمام است.
✅ این درحالی است که اساسا مشکلات اینچنینی برای مردم ایران قابل تصور نیست و چالشهای بهداشت اولیه در ایران در سطحی بالاتر و از قبیل موارد زیر است:
روستاها دسترسی به مرکز بهداشت در فاصله نزدیک دارند یا خیر؟
سطح دسترسی مردم به بیمارستان و امکانات بهداشتی چقدر است؟
آیا پزشک متخصص و حاذق در همه شهرها داریم؟
خدمات پرستاری در بیمارستانها مناسب است یا خیر؟
دارو گران است یا ارزان؟
🎤 برگرفته از سخنرانی سیدامیرحسین حسینی در کانال روایت فتح
@ahmad_nabavian