پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری
(قسمت اول)
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
احوال حوزه
پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری (قسمت اول) کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید 📌@ahvaalehowze
📖 پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری
🔸 (قسمت اول)
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر گرامی جناب آقای شهابالدین حائری
سلام علیکم
مطالب شما در فضای مجازی باعث شد نکاتی را از باب وظیفۀ برادری یادآور شوم. امید آنکه مصداق فانّ الذکری تنفع المؤمنین باشد.
مشکل است بتوان برای گفتههایتان حد و حصری قائل شد. اشکالاتی که میکنید بعضاً و به ندرت، درست و وارد است. ولی در میان آنها موارد نادرست بسیار بیشتر است. در مورد اهم این موارد، توضیحاتی عرض میکنم:
به مسئلۀ حجاب اشکال میکنید و آن را با تعبیر «حجاب اجباری» و به عنوان یک امر نامشروع مورد حمله قرار میدهید. درحالیکه به لحاظ منطقی این سخن، نوعی مغالطه و لذا مردود است. کار، آنگاه اجباری است که شخص را با قهر و غلبه و مسلوبالاختیار به آن وادار کنند. مثل اینکه به زور دهان شخص روزهدار را باز کنند و در آن آب بریزند. یا دست زن بیحجاب را بگیرند و به زور، روسری به او بپوشانند و او را محجبه نمایند. کاری که نه مشروع است و نه معقول و نه هیچگاه در نظام جمهوری اسلامی ایران رخ داده است. تعبیر صحیح در این مورد «حجاب الزامی» است. و به تعبیر ما طلاب، نسبت میان «اجبار» و «الزام» به حمل اولی، تباین و به حمل شایع، عموم و خصوص مطلق است. و به تعبیر دیگر اجبار، مربوط به اراده است و حال آنکه الزام، یک مفهوم حقوقی و مرتبط با عمل و رفتار است. به هر حال الزام به معنای گفته شده، نه تنها در مورد حجاب، بلکه در مورد همۀ واجبات شرعی حتی نماز و روزه و حج صدق میکند. با این تفاوت که حجاب، امری اجتماعی است و بنابراین با نظام حاکم بر جامعه ارتباط پیدا میکند. زیرا هرچند حجاب و کم و کیف پوشش در خانه و محیطهای شخصی، امری شخصی است (البته آن هم برای خود احکامی دارد)، ولی بیتردید خارج از خانه و در فضاهای عمومی امری اجتماعی است. چراکه نوع پوشش و کم و کیف آن، در صلاح و فساد جامعه و در نوع تربیت مردمان و در تباهی یا تعالی یک فرهنگ، تاثیری آشکار دارد. تا جایی که حتی کشورهای لائیک هم در این مورد، قوانین و مقرراتی دارند و به هیچ وجه رهایی مطلق آن را برنمیتابند. و بر همین اساس، نهتنها بیحجابی و ولنگاری، از مصادیق آزادی مشروع نیست، بلکه تعدی به حقوق کسانی است که میخواهند در جامعهای سالم و عاری از فساد زندگی گنند و باورهای دینیشان آسیب نبیند. حتی به فرض آن که حجاب مسئلهای شخصی محسوب شود، لازمۀ آن این نیست که ارتباطی با دولت اسلامی ندارد. مثال روشن آن نماز است که بر اساس برخی روایات، پیامبر(ص)، مصلحت دید در برههای از زمان، همسایگان مسجد را تهدید نماید که اگر برای اقامۀ جماعت در مسجد حاضر نشوند ممکن است دستور دهد خانههایشان را آتش بزنند.(وسائل/ ج5/ ص376) یا مثل حج که بر اساس روایت منقول از امام صادق(ع): «اگر مردم حج را تعطیل کردند بر امام واجب است آنان را به گزاردن حج وادار کند. خواه بخواهند خواه نخواهند.»(کافی/ ج4/ ص272)
از همۀ اینها گذشته، مگر معنای حکومت اسلامی غیر از این است که حاکمان چنین حکومتی موظفند تلاش کنند همۀ احکام اسلامی (به خصوص احکام اجتماعی آن) اجرا شود و به منصۀ ظهور برسد؟ رسول خدا(ص) آنگاه که معاذ بن جبل را برای تعلیم احکام اسلام روانۀ یمن نمود به او فرمود: أمِت أمر الجاهلیه و اظهر أمر الاسلام صغیره و کبیره (تحفالعقول/ ص25) «کار مربوط به جاهلیت را بمیران و امر مربوط به اسلام را چه کوچک و چه بزرگ آشکار نما!»
و در نامۀ امام علی(ع) به کارگزارش عثمان بن حنیف آمده است: فاعلم أنّ أفضل عباد الله عند الله امام عادل هُدی و هَدی فاقام سنة معلومه و أمات بدعة مجهولة. (نهج البلاغه/ خطبۀ 164) «بدان که بهترین بندگان خدا پیش او، پیشوای عادلی است که هدایت شده باشد و هدایت نماید. سنت شناخته شده را به پای دارد و بدعت ناشناخته را بمیراند.»
بر اساس همین واقعیت است که علامه طباطبایی مینویسد: «احکام حکومتی تصمیماتی است که ولی امر، در سایۀ قوانین شریعت و رعایت موافقت آنها به حسب مصلحت وقت میگیرد و طبق آنها مقرراتی وضع مینماید و به اجرا درمیآورد. این مقررات لازمالاجرا و مانند شریعت دارای اعتبار است. (ولایت و زعامت/ ص83-85)
حاصل آنکه رعایت حجاب، از احکام الزامی اجتماعی است. پس دولت اسلامی میتواند بلکه باید متخلفان از آن را در وهلۀ نخست ارشاد و راهنمایی کند و در مراحل بعد، مورد مؤاخذه قرار دهد و برابر مقررات جریمه نماید. درست همان کاری که مثلاً در مورد تخلف ار مقررات راهنمایی و رانندگی انجام میشود.
🖊 علیاکبر کلانتری
نمایندۀ فارس در مجلس خبرگان رهبری
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
والله برای شخم زدن اسرائیل، منتظر چنین اشارهای هستیم...
#طوفان_الأقصی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 شهید مهدی زین الدین:خداوند امروز از ما همت ، اراده و شهادت طلبی میخواهد
♻️#انتشارش_با_شما👇🏻
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
هدایت شده از حوزه انقلابی
🔴 #علامه_مصباح: اگر قرار است #حکومت_اسلامی، احکام اسلام را رعایت نکند،پس چرا مردم صدها هزار #شهید دادند،شاه هم که همین رویه را داشت،می گفت هر کس می خواهد #حجاب داشته باشد هر کس نمی خواهد نداشته باشد.۷۹/۶/۲۹
🌹 حوزه انقلابی
╭┅───────────┅╮
🕌 @howzehenghelabi
╰┅───────────┅╯
نفسهای آخر دشمن است ...
پیروزی نهایی نزدیک است ....
آمریکا تمامشدنی است، به همین زودیها...
#پایان_شیطان
"اندکی صبر سحر نزدیک است"
#طوفان_الأقصی
#فلسطین
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
احوال حوزه
🔴 منحرف توطئه گر در بیت آیت الله ⬅️ از راه برگشتگان - سید مهدی هاشمی (قسمت نهم) محور سوم مسئله ای ک
🔴 منحرف توطئه گر در بیت آیت الله
⬅️ از راه برگشتگان - سید مهدی هاشمی (قسمت دهم)
در روند رسیدگی به اتهامات مهدی هاشمی وی از بازجوی خود تقاضا می کند تا با وزیر اطلاعات دیداری داشته باشد
هدف او از این دیدار این بود که وی را قانع کند که همه گفتنی ها را گفته و دیگر سخنی
ندارد.
دیدار رخ می دهد و آقای ری شهری در پاسخ میگوید : وعده من مشروط به بیان همه نادرستی ها بود و تو هنوز درباره چند موضوع مانند قتل - آدم ربایی و ارتباط با بیگانگان سکومت کرده ای
ما مدارکی در اختیار داریم که دست کم آگاهی تو از ماجرای ناپدید شدن حشمت و فرزندانش را اثبات می کند.
نکته دیگر اینکه وقتی حضرت امام نوار مصاحبه تو و گریه و ندبه آخر آن را شنیدند فرمودند : فریب نخورید او دروغ می گوید .
اینجا مهدی هاشمی چهره اش به شدت دگرگون شد و با اضطراب پرسید امام فرمودند که دروغ می گویم؟ گفتم بله
اینجا بود که هاشمی در سکوت فرو رفت آماده بود که حرف ها را بزند اما باز هم مقاومت کرد و چیزی نگفت.
ادامه دارد …
#اطلاعات
#سید_مهدی_هاشمی
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
از این آقای معلومالحال که قبلاً از واژه نفله برای شهدا استفاده کرده بود، انتظار نداشتیم که نسبت به خانواده شهدا جوانب احترام را رعایت کند.
اما جا دارد از ایشان بپرسیم: آقای حقوقدادن، آیا دخالت امثال ولایتی در پروندههای قضایی، مسائل حقوقی_شرعی را مورد بازیچه قرار میدهد یا درخواست محاکمه عادلانه یک پدر شهید برای قاتلان فرزندش؟!
#وکیل_مدافع_شیطان
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
احوال حوزه
پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری (قسمت اول) کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید 📌@ahvaalehowze
پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری
(قسمت دوم)
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
احوال حوزه
پاسخ به اظهارات آقای شهابالدین حائری (قسمت دوم) کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید 📌@ahvaalehowze
جوابیه به اظهارات آقای شهابالدین حائری
علیاکبر کلانتری
(قسمت دوم)
آمریکاستیزی و غربگریزی ایران را مورد حمله قرار میدهید و شعار «مرگ بر آمریکا» را نامشروع، غیرعقلانی و غیر عقلایی میشمارید! بسیار جای تعجب است که چشم بر جنایات بیشمار آمریکا میبندید! مگر جنایات این کشور مستبد، زورگو و جهانخوار در حق مردم ایران قابل احصا است؟! سازماندهی کودتای 28 مرداد در سال 32، تحکیم پایههای حکومت استبدادی شاه، کمک به تشکیل سازمان مخوف ساواک، تحمیل قانون استعماری کاپیتولاسیون، صحنهگردانی کودتای نوژه، تحریک و تشویق عراق به جنگ 8 ساله با ایران، ورود مستقیم به جنگ و کمک به صدام، سازماندهی و هدایت مخالفان نظام، اختصاص بودجههای کلان برای براندازی نظام، جنگ رسانهای و نرم، تهاجم فرهنگی، سرنگونی هواپیمای مسافربری حامل 290 نفر و اعطای نشان لیاقت به فرماندۀ این عملیات، تاسیس القاعده و داعش به اعتراف خود این کشور و... همۀ اینها تنها بخشی از جنایات این کشور است که هنوز هم به اشکال دیگر ادامه دارد.
لابد میگویید همۀ اینها، معلول اشغال سفارتخانۀ آمریکا در سال 58 است. قطعا چنین نیست. چراکه این کار –درست یا نادرست- در آغاز انقلاب واقع شد و به هر حال حل و فصل گردید. و پس از آن ایران، بارها اعلام کرده است اگر آمریکا حسن نیت نشان دهد، مثلا اموال بلوکه شدۀ ایران را آزاد کند و از موضع برابر وارد گفتگو شود، حاضر به مذاکره است. چیزی که هیچگاه آمریکا به آن تن نداده است. همه میدانند مشکل اصلی آمریکا با ما، استقلال خواهی ایران، نفی غارتگری و نفی وابستگی به قدرتها است و البته حمایت از مسلمانان مظلوم که نص قانون اساسی است. (اصل 154) و خواستۀ قرآن کریم: ما لکم لاتقاتلون فی سبیل الله و المستضعفین من الرجال و النساء و الولدان (نساء/ 75) و اقتضای مسلمانی: قال رسول الله(ص): من سمع منادیاً ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم (کافی/ ج2/ ص164)
میفرمایید: ایستادگی بر این آرمانها، هزینهساز است و مشکلات عدیدهای بر مردم تحمیل میکند. بله درست است. پافشاری بر استقلال خواهی، نه گفتن به قدرتهای زورگو، کنار نیامدن با اسرائیل و کمک به مظلومان فلسطین و به طور کلی پیمودن راه عزت و حرّیت و آزادگی و یاری دین خدا، پرهزینه و مشقتبار است و بدون بذل مال و جان امکانپذیر نیست. ولنبلونّکم بشئ من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین.
شما در اینجا پای تقیه را پیش میکشید و از ضرورت آن سخن میگویید. از جنابعالی میخواهم همۀ روایات باب تقیه را ببینید تا برداشت گزینشی و ناصواب نداشته باشید. با اندکی مرور بر این روایات معلوم میشود موارد تقیه مختلف و احکام آن گوناگون است. به تعبیر امام صادق(ع): للتقیه مواضع. من أزالها عن مواضعها لم تستقم له (کافی/ ج2/ ص168) همان امام صادقی که در یک جا میفرماید: لا دین لمن لا تقیة له (وسائل/ ج10/ ص131) در جای دیگر، چنان از روحیۀ انقلابی خود پرده برمیدارد که جز از سلحشوران آمادۀ جهاد انتظار نمیرود. سُدیر صیرفی میگوید: به امام صادق(ع) عرض کردم: به خدا سوگند! روا نیست که شما نشستهاید و (بر حاکمان جور) قیام نمیکنید. حضرت دربارۀ تعداد حامیانش در صورت قیام سؤالاتی کرد و سپس فرمود: همراه ما تا ینبع بیا! امام مرا به منطقهای برد که چوپان نوجوانی بزغالههایش را برای چرا آورده بودو آنجا نگاهی به چوپان کرد و به من فرمود: «سدیر! به خدا سوگند! اگر به تعداد این بزغالهها، شیعه و پیرو داشتم روا نبود یک لحظه در برابر حکومت ظلم و جور بنشینم و برای گرفتن حقم قیام نکنم.» سدیر میگوید: از مرکبها پیاده شدیم و نماز خواندیم. پس از نماز رفتم بزغالهها را شمردم. فقط هفده رأس بودند. (کافی/ ج2/ ص242)
شما بر چه اساس احکام تقیه در آن زمان پرخفقان را به این زمان که عصر بیداری است تعمیم میدهید؟ عصری که دهها میلیون جوان سلحشور و شهادتطلب در ایران و عراق و لبنان و یمن و دیگر نقاط جهان، گوش به فرمان رهبری شجاع، حکیم و محبوب از سلالۀ پیامبرند. قیاس این زمان با آن زمان، بسیار معالفارق است.
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze