حکمرانی هوشمند:هوش مصنوعی/فناوری های نوظهور
یک مقاله جالب که در کنفرانس EMNLP ۲۰۲۴ منتشر شده ، تاثیر شخصیت (Persona) در پرامپت را بررسی کرده
عنوان مقاله با این مضمون: وقتی "یک دستیار مفید" واقعاً مفید نیست: چگونه شخصیتها در پیامهای سیستمی (system prompt) بر عملکرد مدلهای زبانی بزرگ تأثیر میگذارند.
سوالهایی که این مقاله سعی کرده جواب بده:
آیا برخی شخصیتها پاسخهای بهتری میدهند؟آیا چارچوب پیامها بر عملکرد مدل تأثیر میگذارد - آیا بهتر است مدل یک دانشآموز باشد یا با یک دانشآموز صحبت کند؟آیا برخی شخصیتها بهتر از بقیه هستند؟چرا برخی شخصیتها به دقت بالاتر منجر میشوند؟اگر بتوانیم "شخصیت مناسب" را برای پرسیدن سوال انتخاب کنیم چه؟
پیامها نحوه ارتباط ما با مدلهای زبانی بزرگ (LLM) هستند. بسیاری از سیستمها، مانند ChatGPT، از یک پیام سیستم پیشفرض استفاده میکنند: "شما یک دستیار مفید هستید." اما آیا افزودن یک شخصیت واقعاً عملکرد LLM را بهبود میبخشد؟
این مطالعه ارزیابی میکند که چگونه افزودن شخصیتها (مانند دستیار مفید، متخصص، دوست و غیره) بر عملکرد LLM تأثیر میگذارد.
محققان 162 شخصیت را تعریف کردند که شامل 6 نوع رابطه (مانند دوست، مربی) و 8 حوزه تخصصی (مانند علم، مالی) میشوند. هر شخصیت برای بررسی اینکه آیا دقت واقعی را بهبود میبخشد، آزمایش شد.
نتایج: هیچ مزیت روشنی نداشت.
افزودن شخصیتها به پیامهای سیستم به طور مداوم عملکرد مدل را افزایش نداد. LLMها هنگام دریافت سوالات واقعی با و بدون پیام شخصیت، عملکرد مشابهی داشتند.
با این حال، این مطالعه نشان داد که ویژگیهای شخصیت - مانند جنسیت، نوع رابطه و حوزه - میتواند بر نتایج تأثیر بگذارد. برخی از شخصیتها در زمینههای خاص افزایش جزئی دقت را نشان دادند.
تیم استراتژیهای مختلفی را امتحان کردند، حتی نتایج را از "بهترین شخصیت" برای هر سوال جمعآوری کردند. این کار دقت را بهبود بخشید اما همچنان با چالشهایی روبرو بود: پیشبینی شخصیت ایدهآل همچنان به اندازه پرتاب سکه تصادفی است!
در حالی که برخی از شخصیتها مزایای جزئی ارائه میدهند، اثر آن به طور کلی غیرقابل پیشبینی است. افزودن یک شخصیت تضمینکننده نتایج بهتر نیست - یافتن "شخصیت مناسب" یک چالش بزرگ است.
در مجموع، اختصاص شخصیتها در پیامهای سیستم مسیر روشنی برای بهبود عملکرد LLM نیست. ممکن است گاهی کار کند، اما اثر آن تا حد زیادی تصادفی است.
#مقاله
#مقالهخوانی
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
نشست تخصصی
💢 هوش مصنوعی وروند های پژوهشی کشور و دنیا با محوریت سواد رسانه به ميزبانی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار میکند.
🔹اعضای نشست
-دکتر رضا حافظی، مدیر گروه پژوهشی مطالعات آینده علم و فناوری موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور
-دکتر محمد حسن زاده، رئیس پژوهشگاه ایرانداک
-دکتر فرشید رضایی، مدیر کل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
-دکتر محمد هادی زاهدی،رئیس انجمن هوش مصنوعی
-دکتر احمد فاضلی زاده،رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام
-دکتر مرتضی کارآموزیان،رئیس بسیج رسانه
-دکتر صمدنژادابراهیمی،مدیر کل سیاستگذاری و برنامهریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
🔹زمان برگزاری: چهارشنبه ۹آبان ماه۱۴۰۳،ساعت: ۹:۴۵ تا ۱۱:۴۵
🔹مکان برگزاری: موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
46.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 آیتالله میرباقری | تأثیر هوش مصنوعی بر فرهنگ و زبان
🔍 مدیران تمدن کنونی در مرحلۀ هوش مصنوعی بهدنبال آن هستند که فرهنگها و زبانها را بر محور خودشان همسان کنند و زبانهای اختصاصی به خُردهزبان تبدیل شود.
اگر کشور ما فنّاوری هوش مصنوعی را مُسخّر کند و بر آن تفوّق پیدا کند، جامعۀ نخبگی ما میتواند فرهنگ و زبان معنایی جدیدی را در جهان گسترش دهد.
🔗 ما باید بتوانیم بر هوش مصنوعی تفوُّق پیدا کنیم.
https://eitaa.com/AIGovernance/1863
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هوش مصنوعی
لحظه شهادت شهید یحیی السنوار را تشبیه سازی کرد.
ایتا | بله | روبیکا
✅ @AiGovernance
تلگرام
✅ @AiGovernanc
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعیت افزوده در پزشکی
ایتا | بله | روبیکا
✅ @AiGovernance
تلگرام
✅ @AiGovernanc
اخبار هوش مصنوعی و فناوری های نوظهور
سهشنبه ۸ آبان
🔻فناوری هوش مصنوعی و ترس از مرگ: تأملی بر خودکشی یک نوجوان
البته این حرف به معنی نفی هویتهای تاریخی نیست بلکه جوامع انسانی باید بدانند در طبیعت گونهای که قدرت بیشتری دارد، پیروز نمیشود، بلکه گونهای که میتواند خود را بهتر و با صرف انرژی کمتر تطبیق دهد، میتواند ژن خود را گسترش دهد. قدرت یعنی انطباقپذیری و افزایش طول عمر ژنهای گونهی خودمان.
🔻برای درک شوخیهای ایلان ماسک هوش مصنوعی لازم است
هوش مصنوعی «گروک»(Grok) اکنون به قابلیت درک تصاویر مجهز شده است که به آن امکان تجزیه و تحلیل و تفسیر فایلهای تصویری را میدهد.
🔻آمریکا محدودیت سرمایهگذاری هوش مصنوعی و نیمه هادیها در چین را نهایی میکند
وزارت خزانهداری آمریکا از پیشرفت طرحی برای ایجاد محدودیت در سرمایهگذاری در بخشهای مهم و فناورانه در چین را ممنوع میکند
🔻ورود هوش مصنوعی به مدارس آری یا خیر؟
هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین تکنولوژیهای امروزه به سرعت در حال توسعه و رشد است. با توجه به اینکه آینده جهان در دستان نسل جوان است، آموزش دانشآموزان در زمینه هوش مصنوعی میتواند مهمترین ابزار برای آمادهسازی آنها برای آینده باشد؛ با این حال، آموزش در این زمینه نیازمند روشهای مناسب و کارآمدی است
🔻رونمایی هنگکنگ از راهبرد بهکارگیری هوش مصنوعی در بخش مالی
دولت هنگکنگ در راستای تبدیل این شهر به مرکزی برای خدمات مالی در آسیا، راهبرد جدیدی برای استفاده از هوش مصنوعی در بخش مالی و معافیت مالیاتی داراییهای دیجیتال، از جمله ارزهای دیجیتال، ارائه کرده است. این سند سیاستی که طی روزهای اخیر منتشر شد، به دنبال ایجاد چارچوبی مشترک برای تنظیم مقررات در بخشهای مختلف مالی است و از سوی مقامات بلندپایه به عنوان ابزاری برای توسعه آینده اقتصادی هنگکنگ شناخته میشود.
🔻برنامه متا برای ایجاد یک موتور جستوجوی مبتنی بر هوش مصنوعی
شرکت فناوری متا در حال کار بر روی توسعه یک موتور جستوجوی مبتنی بر هوش مصنوعی است که بتواند وابستگی این شرکت به موتورهای جستوجوی گوگل و بینگ را کاهش دهد. این سرویس جدید قرار است پاسخهایی محاورهای در موضوعات روز به کاربران ارائه دهد و از طریق چتبات متا ایآی (Meta AI) در سرویسهای متا شامل واتساپ، اینستاگرام و فیسبوک در دسترس باشد.
🔻هشدار به بیمارستانها درباره استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی
به گزارش وبگاه خبری The Verge، ابزار رونویسی مبتنی بر هوش مصنوعی «Whisper»، که توسط شرکت «OpenAI» توسعه یافته و در حال حاضر توسط برخی بیمارستانها برای ثبت و خلاصهسازی مکالمات پزشکی بهکار میرود، طی روزهای اخیر مورد انتقاد پژوهشگران قرار گرفته است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این ابزار که اکنون توسط بیش از ۳۰ هزار پزشک و ۴۰ سیستم بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد، گاهی اوقات اطلاعاتی تولید میکند که وجود خارجی ندارند.
#خبر
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
دیدگاه خالق لینوکس درباره هوش مصنوعی
یکی از منتقدان برجسته هوش مصنوعی، لینوس توروالدز، خالق هسته لینوکس است.
او معتقد است بخش اعظم این صنعت(هوش مصنوعی) برپایه تبلیغات و بازاریابی بنا شده است و واقعیت موجود، تنها ۱۰ درصد از این هیاهو را تشکیل میدهد.
توروالدز معتقد است که فاصله زیادی بین ادعاهای جنجالی درمورد هوش مصنوعی و کاربردهای عملی آن وجود دارد.
توروالدز اظهار کرد که هرچند هوش مصنوعی قابلیت تغییر جهان را دارد، درحالحاضر بهدلیل تمرکز بیشازحد بر تبلیغات، نمیتوان بهطور کامل به آن اعتماد کرد.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از کاربردهای فعلی هوش مصنوعی، مانند تولید محتوا با ChatGPT، بیشتر جنبه نمایشی دارند.
پدرخواندهی لینوکس در ادامه بیان کرد که هوش مصنوعی برای آموزش و بهبود عملکرد خود، به حجم عظیمی از داده نیاز دارد؛ اما جمعآوری و پردازش این دادهها، هزینههای فراوانی در پی دارد. علاوهبراین، مسئله حریم خصوصی نیز در این زمینه مطرح میشود؛ چراکه جمعآوری دادههای شخصی کاربران، میتواند خطرهای امنیتی و اخلاقی بههمراه داشته باشد. او معتقد است که باید با دقت و هوشیاری به این مشکلات پرداخته شود تا بتوانیم به بهرهوری واقعی از هوش مصنوعی دست پیدا کنیم.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
سازمان «پیشگامان متنباز» یا OSI تعریف رسمی خود از هوش مصنوعی متنباز را منتشر کرد.
طبق این تعریف جدید اکثر مدلهای هوش مصنوعی غولهای فناوری، مانند متا، متنباز نیستند.
براساس اعلام OSI، برای اینکه مدل هوش مصنوعی را واقعاً متنباز تلقی کنیم، باید این ویژگیها را ارائه دهد:
🔶دسترسی به جزئیات دادههای استفادهشده در آموزش هوش مصنوعی فراهم باشد تا دیگران بتوانند آن را دوباره ایجاد کنند.
🔶کدهای کامل استفادهشده در ساخت و اجرای هوش مصنوعی در دسترس باشد.
🔶تنظیمات و وزنهای آموزش که به هوش مصنوعی کمک میکند نتایج خود را تولید کند، منتشر شود.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
نسخه وب جیمیل با هوش مصنوعی در نوشتن ایمیل به شما کمک میکند.
ویژگی «Help me write» گوگل فقط در دسترس کاربرانی است که مشترک Google One AI Premium یا افزونه جمینای برای Workspace هستند.
علاوهبر ایجاد پیشنویس ایمیل، «Help me write» میتواند پیشنهادهایی درمورد نحوه تغییر لحن، توضیح دقیق یا کوتاهکردن پیام ارائه دهد.
اخیراً گوگل دستیار هوش مصنوعی خود را در نسخه iOS اپ جیمیل قرار داده و کاربران اپلیکیشن جیمیل در iOS میتوانند از هوش مصنوعی درباره محتوای صندوق ورودی یا گوگل درایو متصل به جیمیل خود سؤالاتی بکنند. ویژگی پرسشوپاسخ در Gmail میتواند ایمیلهای مربوط به موضوعی خاص را خلاصه کند، پیامهای خواندهنشده یا ایمیلهای فرستندهای خاص را نشان دهد و به سؤالات کلی جستجوی گوگل مستقیم در صندوق ورودی پاسخ دهد.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
تداوم نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه در سایه هوش مصنوعی
کارشناسان سازمان ملل در گزارشی با اشاره به نسلکشی مردم فلسطین اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی از سیستمهای هوش مصنوعی برای افزایش تلفات انسانی در میان غیرنظامیان در نوار غزه و تخریب زیرساختهای غیرنظامی آن استفاده میکند.
راهبردهای جمعآوری اطلاعات در نوار غزه نیز تا حد زیادی به سیستمهای هوش مصنوعی واگذار شده است و تفنگهای خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی بر روی برجهای نظامی و ساختمانهای بلند نصب شده است
بعد از افشای گزارشهای متعدد درباره استفاده مخرب رژیم اشغالگر از هوش مصنوعی برای کشتار غیرنظامیان در باریکه غزه، کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل در گزارشی اعلام کردند که آمار بالای شهدا و گستردگی ویرانی تاسیسات غیرنظامی در باریکه غزه به دلیل استفاده این رژیم از سیستمهای هوش مصنوعی در این جنگ است که از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون ادامه دارد.
این کارشناسان در گزارشی مشترک تاکید کردند که اطلاعات زیادی درباره استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از سیستمهای هوش مصنوعی در کشتار غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای غیرنظامی و خانهها در باریکه غزه وجود دارد.
بعد از گذشت بیش از یک سال از تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، بیشترین تعداد خانه و زیرساختهای غیرنظامی در غزه در مقایسه با دیگر جنگها ویران شده است.
تخریب نظاممند و گسترده خانهها و مراکز خدماتی و زیرساختهای غیرنظامی غزه، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت و نسلکشی است که فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، همه آنها را مستند کرده و به شورای حقوق بشر ارجاع داد.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
هوش مصنوعی چگونه استراتژی را تغییر خواهد داد؟
هوش مصنوعی اساساً نوعی فناوری برای پیش بینی است.
آنگونه که نظریات اقتصادی میگویند با پیشرفت هوش مصنوعی و کاهش هزینههای پیش بینی شده استفاده ما از این فناوری بیشتر و گستردهتر خواهد بود و مکملهای آن مانند قدرت تصمیمگیری انسان ارزش بیشتری پیدا میکنند.
#هوشمصنوعی
#استراتژی
#کتاب
هوش مصنوعی نویسنده: توماس اچ داونپورت
آخرین تفکرات HBR در مورد آیندهی کسب و کار
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
حکمرانی هوشمند:هوش مصنوعی/فناوری های نوظهور
هوش مصنوعی چگونه استراتژی را تغییر خواهد داد؟ هوش مصنوعی اساساً نوعی فناوری برای پیش بینی است. آنگ
بیشتر ماها با خرید از سایتهای آنلاین آشنا هستیم.
🔻به سایتهای آنلاین فروش کالا مراجعه میکنیم
🔻و کالای مورد نیاز خودمون رو انتخاب میکنیم
🔻 به سبد خریدمون اضافه میکنیم
هزینه اون رو پرداخت میکنیم
🔻 و سپس کالا برای ما ارسال میشه.
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
این مدل کسب و کار رو بهش میگن
◀️ اول خرید بعد ارسال▶️
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
خیلی از مواقع شده که خود اون کسب و کارهای آنلاین کالاهایی رو به ما جهت خرید پیشنهاد میدن.
مثلاً موقعی که کتابی رو انتخاب میکنید که بخرید
گزینههای پیشنهادی براتون میاد که دیگران هم این کتاب ها رو خریده اند و یا مرتبط با موضوع شما کتاب هایی رو به شما پیشنهاد میدن.
با ورود #هوشمصنوعی به بحث کالاهای پیشنهادی کسب و کارهای آنلاین، و با پیش بینی دقیقتر ، قطعاً به ما کالاهایی را پیشنهاد میدند که مورد نیاز ما هست.
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
حالا اگر به جایی برسیم که #هوشمصنوعی اطلاعات بیشتری در مورد ما جمع آوری کنه و رفتار خرید ما در کسب و کارهای آنلاین دیگر را هم بررسی کنه و فعالیت ما رو توی رسانههای اجتماعی رصد کنه و رفتار خرید و الگوی رفتار خرید ما رو پیدا کنه.
اون موقع #هوشمصنوعی میدونه چه چیزهایی رو میخریم؟ هم اینکه چه وقت به خرید میریم؟ در چه مکانهایی خرید میکنیم ؟ هزینه کالا را چگونه پرداخت میکنیم ؟و غیره.
اگر فرض کنیم #هوشمصنوعی از این دادهها برای بهبود پیشبینیهای خود استفاده کنه اون موقع وضعیت کسب و کارهای آنلاین چه تغییری میکنه؟
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
اگر بابت موضوع بالا صحبتی دارید باهامون در میان بگذارید .
@AIGovernanceAdmin
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
✅ #فراخوان حمایت از ایده و طرحهای فناورانه در حوزه زنجیره کاربردیسازی هوش مصنوعی
🔰 با محوریت؛
حسگرها و ابزارهای جمع آوری و انتقال داده
پیش پردازش، پالایش و برچسب گذاری دادهها
ابزارهای تولید دادگان آموزشی مناسب
داده کاوی و تحلیل هوشمند اطلاعات
پردازش هوشمند و انتقال امن داده
توسعه مدلهای مختلف هوش مصنوعی
تست و ارزیابی مدلهای مختلف هوش مصنوعی
توسعه روشها و ابزارهای نظارت هوشمند
نرمافزارهای کاربردی هوشمند در حوزههای مختلف
بسترها، روشها و ابزارهای امنسازی هوشمند
پشتیبانی از مدلهای هوش مصنوعی
فنون بهینهسازی مدلهای هوش مصنوعی
پردازش تصویر و بینایی ماشین
پردازش متن و زبان های طبیعی
پردازش صوت و گفتار
⏰ مهلت ارسال ایدهها؛
۲۵ مهر لغایت ۲۵ آبان ۱۴۰۳
🎁 جوایز و حمایتها؛
ورود طرح های برگزیده به دوره های رشد و شتابدهی
راهبری و مشاوره تخصصی توسط اساتید برتر
حمایت مالی کامل برای پرورش ایدهها و طرحها و تولید محصول
حمایت و مشارکت در تجاری سازی محصولات تولیدي
ارائه مشوق های کسر یا جایگزین خدمت سربازی
🌐 اطلاعات بیشتر و ارسال ایده در
idea.ihu.ac.ir
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
▫️دانشگاه جامع امام حسین (ع)
🌐 https://Www.ihu.ac.ir
▫️پیامرسان بله، ایتا و روبیکا:
🆔 @ihu_ac_ir
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
هوش مصنوعی مولد می تواند تا سال 2030 بالغ بر 5 میلیون تن زباله الکترونیکی را تشکیل دهد.
این بخش نسبتاً کوچکی از مجموع کنونی جهانی بیش از 60 میلیون تن زباله الکترونیکی در سال است . با این حال، کارشناسان هشدار می دهند که هنوز بخش مهمی از یک مشکل رو به رشد است.
زباله های الکترونیکی اصطلاحی است برای توصیف چیزهایی مانند دستگاه های تهویه مطبوع، تلویزیون و وسایل الکترونیکی شخصی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ هنگام دور انداختن آنها. این وسایل اغلب حاوی مواد خطرناک یا سمی هستند که در صورت عدم دفع صحیح می توانند به سلامت انسان یا محیط زیست آسیب برسانند. علاوه بر این مضرات احتمالی، وقتی وسایلی مانند ماشین لباسشویی و رایانههای با کارایی بالا در سطل زباله میپیچند، فلزات ارزشمند داخل دستگاهها نیز هدر میروند - به جای بازیافت، از زنجیره تامین خارج میشوند.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
/اخرین اخبار حوزه هوش مصنوعی و فناوری های نوظهور
چهارشنبه 9 آبان
🔶پیشرفت در مدلهای پردازش زبان طبیعی
شرکت OpenAI مدل جدیدی با نام GPT-4 Turbo را معرفی کرده که قابلیتهای ویژهای در زمینه پردازش دقیقتر دستورها و کاهش هزینهها برای توسعهدهندگان دارد. این مدل میتواند بهتر به نیازهای کاربران گوش داده و دستورالعملهای پیچیدهتری را به خوبی اجرا کند. همچنین این نسخه امکان دسترسی به ابزارهای مختلف مانند تولید تصویر و جستجوی اینترنتی را بدون نیاز به انتخاب دستی توسط کاربر فراهم کرده است.
🔶پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی عاملها (AI Agents)
گوگل دیپمایند با معرفی یک عامل عمومی به نام SIMA که قادر به انجام کارهای پیچیده در محیطهای بازی و حتی خارج از آن است، گام بزرگی در ایجاد عاملهای هوشمند برداشته است. این عامل میتواند در سناریوهای مختلف، حتی در بازیهای جدید، با دقت و عملکرد بالا به فعالیت بپردازد. به گفته محققان دیپمایند، این فناوری میتواند کاربردهای گستردهای از جمله استفادههای روزمره را تسهیل کند.
🔶هوش مصنوعی در امنیت و کنترل محتوا
با افزایش نگرانیها درباره پخش محتواهای نامعتبر و آسیبزا، OpenAI پروژهای با نام "سوپرالاینمنت" برای کنترل هوش مصنوعیهای پیشرفتهتر راهاندازی کرده است. این پروژه در تلاش است تا با استفاده از یک مدل ضعیفتر برای نظارت بر مدلهای قویتر، از رفتارهای ناخواسته یا نادرست جلوگیری کند. این تکنیک به عنوان بخشی از تحقیقات در زمینه امنیت و تطابق هوش مصنوعی با اصول اخلاقی توسعه داده شده است.
#خبر
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
ضرورت استفاده حداکثری از هوش مصنوعی برای مقابله با توطئههای دشمن در جنگ شناختی
سردار غلامرضا سلیمانی روز سه شنبه در دوره آموزشی شهید همدانی اظهار کرد: در جنگ شناختی، همه ابعاد زندگی انسانها مورد توجه واقع میشود و ما در این راستا و برای مقابله با توطئههای دشمن در جنگ شناختی باید سعی کنیم استفاده حداکثری را از هوش مصنوعی ببریم.
وی با اشاره به مفهوم جنگ شناختی افزود: در حالی که برخی ابعاد جنگ شناختی برای افراد جامعه شناخته شده ولیکن برخی وجوه آن نیز همچنان مغفول و ناشناخته مانده است؛ لذا بسیج به عنوان یکی از تشکیلات تولید قدرت نرم برای انقلاب اسلامی، باید با همه مختصات جنگ شناختی را برای مردم تبیین کند و بررسی کند که چگونه باید با بهرهگیری از هوش مصنوعی، به مقابله با توطئههای دشمن در این موضوع بپردازد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: بسیج با استفاده از ظرفیت عظیم و مویرگی خود، میتواند مقدمات و دادههای مورد نیاز را برای استفاده در بستر هوش مصنوعی تدارک ببیند.
سردار سلیمانی با اشاره به پیشرفتهای حوزه علم و دانش در ایران اسلامی طی ۴ دهه گذشته و جبران بسیاری از عقبماندگیهای ۲۰۰ سالِ پیش از آن، اظهار کرد: هنوز برای پیشرفت حوزه علم و دانش در کشور، راه طولانی و وسیعی در پیش است که باید با قدرت آن را بپیماییم.
#جنگشناختی
#هوشمصنوعی
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
اخبار هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور
چهارشنبه ۹ آبان
🔶ورود هوش مصنوعی به صنعت نیروگاهی کشور
رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: این پژوهشگاه هم اکنون در حال بهرهبرداری از هوش مصنوعی در حوزه تعمیر و نگهداری و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری نیروگاههای کشور است.
🔶فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب: هوش مصنوعی در آیندهای نزدیک قدرتمندترین سلاح جهان است
فرمانده قرارگاه منطقهای کربلا در جنوب غرب گفت: هوش مصنوعی در صنایع دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی در آیندهای نه چندان دور به عنوان سلاح قدرتمند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
🔶 نگاهی به درون کلوسوس xAI؛ قدرتمندترین سیستم آموزش هوش مصنوعی جهان
ایلان ماسک پروژههای عجیب و گرانقیمت در کارنامهاش کم ندارد. ابرخوشه هوش مصنوعی کلوسوس xAI نیز یکی از این پروژهها است که بهتازگی جزئیات جدیدی از آن در رسانهها منتشر شده است.
🔶بررسی گلکسی S24 FE: بهترین نسخه Fan Edition تا به حال
گوشی گلکسی S24 FE گزینهای جذاب برای کسانی است که بهدنبال گوشی هوشمند با کیفیت بالا هستند اما نمیخواهند هزینه زیادی بپردازند؛ سری Fan Edition به همین منظور طراحی شده است. این گوشی صفحهنمایشی باکیفیت، عملکرد قوی و دوربینهای قدرتمند دارد اما سامسونگ تأکید کرده ویژگی برجسته این گوشی، ادغام هوش مصنوعی پیشرفته در آن است. در ادامه با بررسی گلکسی S24 FE با دیجیاتو همراه باشید
#خبر
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
۶۵ سال پیش، با تلاش متخصصان، اینترنت شکل گرفت؛ بستری که زندگی ما رو متحول کرد و دنیامون رو به هم نزدیکتر کرد. امروز با اهمیت حکمرانی سایبری، میتونیم از این فضا به شکلی امن و پایدار استفاده کنیم
پ.ن:متن و عکس تولید هوش مصنوعی
#حکمرانی_هوشمند
ایتا | بله | روبیکا
✅ @AiGovernance
تلگرام
✅ @AiGovernanc
💢 سومین کنفرانس ملی فضای سایبر
💡ارئه مقاله:
ضرورت ها و چالشهای حکمرانی هوش مصنوعی در سطح جهان
حمید محسنی و کاظم فولادی قعله
🗓 چهارشنبه 9 آبان ۱۴۰۳
⏰ ساعت 15 به بعد
💻نحوه ارائه: به طور غیر حضوری
🌐آدرس نشست قبل از ارائه در کانال کنفراس
https://eitaa.com/joinchat/3452829881Cbd0fc42858
🆔 @cysp_conf
🔆🔆🔆
🌐 کانال «نوروساینس و فلسفه ذهن»:
🆔 @Brain_Mind
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
بیشاز یکچهارم کدهای جدید در گوگل با هوش مصنوعی تولید میشود
گوگل که از پیشگامان هوش مصنوعی بهشمار میرود اکنون از این فناوری برای تولید بخش قابلتوجهی از کدهای مورد نیازش استفاده میکند.
گوگل درحال ساخت تعداد زیادی محصول هوش مصنوعی است و حتی در فرایند توسعهی این محصولات نیز از فناوری مذکور استفاده میکند. سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل در گزارش مالی سهماههی سوم ۲۰۲۴ این شرکت اعلام کرد: «بیشاز یکچهارم از کل کدهای جدید در گوگل با هوش مصنوعی تولید شدهاند و سپس مهندسان آنها را بررسی و تأیید میکنند.» این دستاورد، اهمیت حیاتی هوش مصنوعی برای گوگل را نشان میدهد.
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc
مطالعه نشان می دهد که LLM ها می توانند اشتباهات خود را شناسایی کنند.
محققان مینویسند: «یافتههای ما نشان میدهد که بازنماییهای داخلی LLM بینشهای مفیدی درباره خطاهای آنها ارائه میکند، پیوند پیچیده بین فرآیندهای داخلی مدلها و خروجیهای خارجی آنها را برجسته میکند، و امیدواریم راه را برای پیشرفتهای بیشتر در تشخیص و کاهش خطا هموار کند».
منبع
ایتا | بله | روبیکا
🆔 @AiGovernance
تلگرام
🆔 @AiGovernanc