┄┄┄┅═✧❁معنی ودیعه❁✧═┅┄┄┄
«وَدیعه » نوعی امانت است که در آن شخصی مال خود را نزد دیگری میسپارد تا او به طور رایگان از آن نگاهداری کند.
ودیعهگذار در اصطلاح مودِع و گیرندهٔ ودیعه مُستودَع نامیده میشود.
« مُسْتَودع الحکمة»
یعنی کسی که حکمت در نزد او به ودیعت و امانت گذاشته شده، از اوصاف امام زمان علیه السلام گفته شده و در دعا و زیارت مربوط به ایشان آمده است:
«اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا وارِثَ عِلْمِ النَّبِیینَ وَ مُسْتَوْدِعَ حِکَمِ الْوَصِیینَ»
«سلام بر تو ای وارث علم پیامبران و نگه دارنده حکمت های جانشینان»
#الهم_صلی_علی_فاطمه_وابیهاوبعلهاوبنیهاوسر
#المستودع_فیها
📚 بحار الانوار، ج 99، ص 97
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab6493
از زمان حضرت آدم عليه السلام تا خاتم الانبياء صلى الله عليه و آله همواره چيزهايى به عنوان ميراث نبوّت در بين انبياء الهى عليهم السلام دست به دست مى گشته و به پيامبران بعد مى رسيده و هر پيامبرى آن را به وصى خود مى سپرده و او نيز به وصى خود و نفر بعد هم به وصى خود مى داده و اين ميراث انبياء عليهم السلام دائما در دست اوصياء الهى در گردش بوده، كه علاوه بر اين كه نشان دهنده اتحاد انبياء و اوصياء الهى عليهم السلام است، خود مستقلا دلالت دارد كه اوصياء الهى نبى هستند و بودن ميراث انبياء عليهم السلام در دست ايشان دليل بر اين مطلب است.
📚اثبات نبوت ص۳۹۳
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab649
امام باقر عليه السلام درباره وظيفه انبياء عليهم السلام پيرامون تعيين وصى و انتقال ميراث چنين مى فرمايند:
قال الباقر عليه السلام :... فَلَمَّا انْقَضَتْ نُبُوَّةُ آدَمَ عليه السلام وَ اسْتَكْمَلَ أَيَّامَهُ أَوْحَى اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إِلَيْهِ أَنْ يَا آدَمُ قَدِ انْقَضَتْ نبوّتُكَ وَ اسْتَكْمَلْتَ أَيَّامَكَ فَاجْعَلِ الْعِلْمَ الَّذِى عِنْدَكَ وَ الْإِيمَانَ وَ الِاسْمَ الْأَكْبَرَ وَ مِيرَاثَ الْعِلْمِ وَ آثَارَ عِلْمِ النُّبُوَّةِ فِى الْعَقِبِ مِنْ ذُرِّيَّتِكَ عِنْدَ هِبَةِ اللَّه.
يعنى: هنگامى كه عمر حضرت آدم عليه السلام و نبوّتش به پايان رسيد خداوند بر او وحى كرد كه اى آدم، تو به پايان عمر خود و نبوّتت رسيده اى، پس علمى كه نزدت است به همراه ايمان و اسم اعظم و ميراث علم و آثار نبوّت را براى فرزندانت نزد هبه اللّه (شيث عليه السلام) به #وديعه بگذار.
-📚الکافی،جلد۸،صفحه۱۱۴
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab649
انتخاب #وصی و کسی که #امانت های الهی و #میراث_انبیاء به او سپرده می شود، یعنی تجهیز و تعیین انبياء و اوصیاء به دست پیامبران نیست، بلکه با #وحی و #اراده الهی و انتصاب خداوند است. بدین وسیله ادامه راه برای مردم روشن می شود و پیشوای بعدی خود را می شناسند. هرجای قرآن سخن از #امام و #خلیفه است، خدای متعال می فرماید: خودم قرار میدهم، خودم انتخاب میکنم!
📘اصول کافی: ج3، ص605
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab6493
پیامبر اکرم(ص) به عنوان آخرین سفیر الهی، وارث جمیع کتب انبیا(ع) بوده و تمامی آنچه به عنوان میراث نبوت نزد پیامبر اکرم(ص) وجود داشته، به ترتیب به ائمه(ع) رسیده است، در نهایت این مواریث از جمله کتب انبیای پیشین تماماً به دست مبارک امام مهدی(ع) رسیده است.
روایتی از امام صادق علیه السلام:
«همانا سلیمان از داوود(ع) ارث برد و محمد از سلیمان ارث برد و ما از محمد ارث بردیم. علم تورات و انجیل و همه آنچه در آن الواح بود، نزد ماست.»
📚همان،صفحه۳۲۶
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab649
💢پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نیز بعد از مراسم حج در آخرین روزی که مکه بودند (13 یا 14 ذی الحجه) به امر خدا تمام #میراث_پیامبران گذشته را به امیرالمؤمنین (علیه السلام) تحویل دادند. این #میراث ها بعد از امیرالمؤمنین (علیه السلام) به امام حسن (علیه السلام) و سپس به امام حسین (علیه السلام) و امامان بعد از ایشان یکی پس از دیگری منتقل شد. و اکنون نزد #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشريف است.
💥#میراث_پیامبران (علیهم السلام) مواردی مانند پیراهن حضرت يوسف (علیه السلام) ،عصای حضرت موسی (علیه السلام) ، انگشتر حضرت سلیمان (علیه السلام)، و... است، اما از همه مهم تر #علوم و #اسرار و #حکمت هایی بود که از طرف خدای متعال به آنان داده شده بود. همچنین #اسم_اعظم و آثار و #دانش پیامبران گذشته و چیزهایی که از محدوده عقل و دانش ما، خارج است! پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) در این ایام همه آنها را تحویل امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) دادند!
📘ماه ولایت ص 28
https://eitaa.com/joinchat/926220608C8974ab6493