هدایت شده از روشنگری آخرالزمان
هدایت شده از تبیین
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهداف و آثار ازدواج (بخش اول)
🔸خداوند متعال در قرآن، خلقت زن و شوهر و محبّت و مودّت ميان آن ها را از نشانه های حکمت خود معرفی ميکند. [۱] پيامبر اکرم (ص) ميفرمايد: هيچ کانونی در اسلام برپا نشده که نزد خداوند محبوب تر و عزيزتر از #ازدواج باشد. [۲] همچنين امام صادق (ع) ميفرمايد: دو رکعت نماز انسان متأهل افضل و بالاتر از هفتاد رکعت نماز انسان مجرّد است. [۳] در خلقت بشر، زن و مرد مکمل نيازهای روحی و روانی يکديگرند، و هريک بدون ديگرى احساس فقر و نياز نموده و در وجود خود خلاء و کمبودی احساس ميکند. انسان به عنوان موجودی طبيعى و با داشتن بعد مادی و جسمانی، ناچار با جهان طبيعت در ارتباط حياتى و وابستگی متقابل میباشد.
🔹 #دختر در ساختار وجودی خويش متمايل به مرد آفريده شده و به دنبال تکيه گاه محکمی است که در فراز و نشيب زندگی يار و ياور و حامی او باشد. او طالب آن است که مردی را متوجه شخصيت و موقعيت عاطفی خود نمايد. خانم جنينا لمب روزو ميگويد: زن چون بوته نيلوفری است که طالب چوب خشک يا ديوار عريانی است تا آن را از گل و سبزه بپوشاند، و اگر چنين چوب خشک و ديواری نيابد خشک و نابود خواهد شد. [۴] #پسر نيز پس از بلوغ، به طور طبيعى سرشار از تمايلات غريزی است و نيازمند روابطی دوستانه و محبت آميز بوده و بدون جنس مخالف، نه در مراقبت از تمايلات سرکش و شهوانی خود تواناست، و نه در رشد استعدادهای اجتماعی موفق است. او در پی کسی است که کمبود روحی و عاطفی او را جبران کند و با نرمی و لطافت، خشکی و خشونت زندگی را هنرمندانه از يادش ببرد.
🔹پس با توجه به نياز طبيعى دختر و پسر به يکديگر، #ازدواج پاسخی درست و کامل به اين نياز است، که در آن زن و مرد زندگی مشترکی را آغاز میکنند و پيمان می بندند که مصاحب و ياور و غمخوار يکديگر باشند. #ازدواج بهترين پاسخ به نيازهای عاطفی و جنسی انسان است و هدف ها و نيازهای بیشماری را تأمين می کند، که از جمله مهمترين هدف ها و آثار #ازدواج، ميل به آرامش و سکون، حركت به سود تكامل دين و معنويت، تأمين نيازهای جنسی، بقای نسل، تکميل و تکامل فردی و اجتماعی، سلامت و امنيت و سرانجام، تأمين نياز های روانی و اجتماعی فرد را می توان نام برد. [۵] در بخش های بعدی این نوشتار به اهداف و آثار ازدواج پرداخته خواهد شد. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] ر.ک به سوره روم، آيه ۲۱
[۲] وسائل الشيعه، ج ۱۴، ص ۳
[۳] همان، ص ۶
[۴] هاشمی رکاوندی، مجتبی، روح زن، شفق، ج ۱، ص ۲۵
[۵] نوابی نژاد، شکوه، مشاوره ازدواج، و...، انجمن اولياء و مربيان، ص ۵
نویسنده: حسن منتظری - مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علميه
#ازدواج
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد