💥 اطلاعرسانی | محتوای علمی سایت موسسه جهانی ولیعصر در خصوص "معارف مهدوی"
🔺 حدیث «خلفائي إثنا عشر» و امام زمان
🔺 روایت نیابت و وكالت عثمان بن سعید
🔺 گذاشتن دست بر سر
🔺 زنان در ۳۱۳ نفر
🔺 کیفیت بهره مندی در عصر غیبت
🔺 روايات صحيح السند اهل سنت
🔺 روایات پیشبینی غیبت
🔺 روایت نهی توقیت
🔺 امام زمان و ذوالقرنین
🔺 شجرهنامهای که به امام زمان میرسد!
🔺 حدیث ثقلین و وجود امام زمان
🔺 غسل و کفن امام با کیست؟
🔺 روایات مدح مردم آخر الزمان
🔺 وظیفه شیعیان در زمان غیبت
🔺 رجعت اصحاب کهف هنگام ظهور
🔺 برکات ظهور در کتاب اهل سنت
🔺 مهدویت و وحدت مذاهب
🔺 فراوانی نعمتها در زمان ظهور
🔺 انتظار فرج، برترین عمل شیعیان
🔺 مهدی، همان صاحب الزمان
🔺 دلیل غیبت امام چیست
🔺 علت تأخیر ظهور
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
4_5899751447846717329.pdf
1.12M
📚معرفی کتاب | مهدویت از دیدگاه دین پژوهان غربی
🔹سید رضی موسوی گیلانی
🔸از جمله ویژگى هاى کتاب، تبیین اندیشه ها و پژوهش هاى برخى فیلسوفان غربى؛ از جمله هانرى کربن، جیمز دارمستتر، فان فلوتن، ایگناتس گلدتسیهر، ادوارد برون، مارگولیوث، ژزف کنت دوگوبینو، همیلتون گیب و آنه مارى شیمل است.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
نقدی بر انتساب لقب و کنیه ای ناسازوار به اما عصر عج.pdf
1.69M
📒مقاله کلامی | نقدی بر انتساب لقب و کنیهای ناسازوار به اما عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
✍️دکتر هادی حجت
استفاده از القاب، کنیهها یا اوصاف غیر مشهور امامان معصوم از شیوههای رایجی بوده که راویان شیعه بیشتر به دلیل شرایط تقیه از آن بهره بردهاند. از این رو، برخی از رجالیان، درایه نویسان و یا شارحان روایات، بخشی از اهتمام خود را صرف تعیین معصوم مورد نظر در اینگونه موارد نمودهاند. در این بین، بروز عواملی همچون تصحیف و تحریف اسناد یا متون روایی، عدم دقت کافی در طبقه راویان سند و قراین موجود در متن، عدم بررسی تعابیر مشابه و نیز اکتفا به گزارش پیشینیان یا شهرت غیر مستند از جمله عواملی است که تعیین مصداق برخی از این القاب و اوصاف را گاه با مشکلات جدی مواجه ساخته است. از جمله این نمونهها انتساب لقب «علیل» در برخی از کتب درایه به امام عصر علیه السلام است. همچنین انتساب بی اساس برخی از کنیهها، مانند «ابو صالح» به آن حضرت، پدیدههایی هستند که در این پژوهه کوشیدهایم تا منشأ و زمینههای بروز آن را روشن سازیم.
📕📕📕📕📕📕📕📕📕
این مقاله در مجله علوم حدیث، شماره63، سال1291 چاپ شده است.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | چرا امام زمان عجلاللهتعالیفرجه در غیبت به سر میبرند؟
💡شما میدانید چرا؟
☑️ این سؤال به خودی خود عاری از اشکال بوده و پرسشی است که باید در میان روایات و متون دینی به دنبال پاسخ آن گشت اما از آنجا که مخالفان همیشه برای ضربه زدن به اعتقادات شیعی از هر خدعه و روشی استفاده نمودهاند، نسبت به این مقوله مهم نیز بیکار ننشسته و شبهاتی مطرح کردهاند.
💢 مخالفین شیعه برای از بین بردن این اعتقاد مهم که سبب پویایی و امید شیعه است، از ابتدا به دنبال یکی از پاسخهای چرایی غیبت امام عصر عجلاللهتعالیفرجه رفته و آن را به عنوان علت اصلی غیبت نشان داده و از غیبت حضرت به فرار حضرت به دلیل ترس از کشته شدن، تعبیر کردهاند.
👈 آنان در حقیقت با این بیان انتظار فرج را یک امر بیهوده که نهایتی ندارد جلوه داده و خواستار ناامیدی شیعیان نسبت به فرج و در آخر کنار گذاشتن این امر مهم شدهاند.
❓آیا به راستی علت غیبت امام زمان عجلاللهتعالیفرجه همین است؟
❓معنای غیبت چیست؟
❓آیا معنای غیبت همان فرار است؟
❓اهل بیت علیهمالسلام دلیل غیبت امام زمان عجلاللهتعالیفرجه را چه چیزی بیان نمودهاند؟
🔍 پاسخ علمی به قلم حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدصادق قماشی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | پاسخ تفصیلی به شبهات «مهدویت»
🔸 اعتقاد به منجی موعود بر دو پایه عقلی و نقلی استوار است: نخست، نیاز فطری انسان به راهبر الهی که ضرورت وجود منجی و ظهور او را ایجاب میکند؛ دوم، تأکید آموزههای دینی بر اندیشه نیکفرجامی و انتظار آمدن منجی موعود در پایان تاریخ. این اعتقاد، از مبانی مشترک ادیان الهی است.
🔹 در این شماره از ضمیمه فصلنامه پاسخ(دفع و رفع 13)، ضمن تحلیل جایگاه حضرت مهدی علیه السلام در تعالیم دینی و روایات اسلامی، شبهات حول موضوع مهدویت بررسی و با ارائه ادله مستند، پاسخ داده شده است.
🔸 "دفع و رفع"، تاملی در شبهات جاری است که تلاش میکند ضمن ارائه پاسخ تفصیلی، موضعی تهاجمی و پیشگیرانه به مسائل و موضوعاتی داشته باشد که زمینهساز بروز شبهه یا شبهه افکنی در فضای فکری جامعه است.
🔸 در این شماره از دفع و رفع که به مناسبت نیمه شعبان، سالروز ولادت امام زمان علیه السلام منتشر میگردد به شبهات و سوالاتی در موضوعات ذیل پاسخ داده شده است:
♦️ موعودگرایی
🔹 مهدیباوری
♦️ وجود و امامت حضرت مهدی علیه السلام
🔹 سیره حضرت مهدی علیه السلام
♦️ علائم و زمینههای ظهور
🔹 مباحث عصر ظهور
♦️آسیبشناسی مهدویت
🖇 مطالعه و دریافت فایل
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🎙نشست | کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند؛
❇️ نشست علمی معرفی و بررسی کتاب مهدویت در اندیشه اصلاح دین نوشته سیدمقداد نبوی رضوی
🎙ارائه دهنده:
👤 استاد حسن حکیم باشی
📝 دبیر علمی:
👤 هادی مکارم
🌐 لینک ورود به جلسه:
dte.bz/ici
🗓 زمان: دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳
⏰ ساعت: ۱۰
لینک ثبت نام جهت اخذ گواهی
events.isca.ac.ir/sama/1484
📗 نمایشگاه مهدویت از ۲۷ بهمن ماه تا ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ تا ۱۹ نیز در این مکان برگزار می گردد.
🏢 مکان: مشهد- دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی- کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی- طبقه چهارم
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | نقد و بررسی دیدگاه ابن خلدون در رد آموزه مهدویت
⬅️ نوع مقاله : مقاله پژوهشی
🖋نویسندگان: خانم سکینه رستگار مقدم ابراهیمیان، حمید پارسانیا، صدیقه محمدی
🔰مهدویت یکی از مهمترین آموزههای اعتقادی ادیان بزرگ، بهویژه اسلام است که روایات بسیاری از طریق شیعه و اهلسنت بر آن وجود دارد و این آموزه جزو معتقدات شیعه و بسیاری از اهلسنت است و شماری بسیاری از عالمان اهلسنت، آن را جزو مسائل اعتقادی شمردهاند. با این حال، در قرون اخیر، برخی از دانشمندان اهلسنت، به انکار مهدویت پرداخته که مشهورترین و متقدمترینِ آنان، ابنخلدون است. ابنخلدون، این آموزه را بر اساس علم عُمران و نظریۀ عصبیتِ خود انکار کرده و البته در ضمن آن کوشیده است به نقد و ردّ روایات مهدویت نیز بپردازد. این نوشتار با روش تحلیلی _ انتقادی، به نقد دیدگاه ابنخلدون پرداخته است
🌐 برای دریافت مقاله وارد سایت فصلنامه امامت پژوهی شوید👇🏻
B2n.ir/f93660
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️آشنایی قدیمی▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى أَخَذَ مِيثَاقَ اَلْعِبَادِ وَ هُمْ أَظِلَّةٌ قَبْلَ اَلْمِيلاَدِ فَمَا تَعَارَفَ مِنَ اَلْأَرْوَاحِ اِئْتَلَفَ وَ مَا تَنَاكَرَ مِنْهَا اِخْتَلَفَ.
📄 امام صادق عليه السّلام فرمودند:
خداوند تعالى در عالم در از تمامی مردم عهد و ميثاق گرفت در حالى كه همه آنها اشباح بودند (مانند ذرات غبار) و هر كدام از ارواح مردم كه در آن روز با یک ديگر آشنا شدند و الفت پيدا كردند در دنيا هم با یک ديگر آشنايند (و قلب آنها به یکديگر مايل مىشود و محبت و دوستى بين آنها پديد ميگردد) و هر یک از ايشان كه آشنا نشدند در دنيا هم آشنا نيستند.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 علل الشرایع ج ۱، ص ۸۴
#حدیث_کلامی
#توحید #فطرت
#عالم_ذر #میثاق
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | دهمین تغییر فرهنگی در سوریه
🔹وزارت تعلیم سوریه در بخشنامه جدید خود اعلام کرد که تمامی دانشجویان اویغور از پرداخت شهریه در دانشگاه های سوریه معاف هستند. این تغییر، به پشتوانه ترکیه و در راستای حمایت سوریه از آمریکا در قبال چین تفسیر می شود.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 کلیپ تصویری | رونمایی از یک نسخه خطی از روضه الصفا در روسیه
🔹 اخیرا یک نسخه خطی از کتاب ارزشمند تاریخ عمومی «روضة الصفا فى سيرة الانبياء و الملوك و الخلفاء» نوشته ميرخواند (م ۹۰۳) در روسیه رونمایی شد.
🔸 در گزارشی از این کتاب درباره انتظار مردم کاشان در قرن هفتم آمده است که: «کاشانیان، جمعه ها اسبی را آماده و بیرون از شهر منتظر ظهور امام مهدی علیه السلام بودند. اینگونه مردم با اخلاص و جدیت تمام خود را آماده می کردند و منتظر ظهور آن حضرت بوده اند.» در سریال سربداران این واقعه به تصویر کشیده شده است.
🌸 به امید تحقق هر چه سریعتر وعده الهی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | آیا امام مهدی علیه السلام همان سوشیانت (منجی زرتشتیان) است؟
▪️ طبق اسناد زرتشتی، زرتشت، در پایان زندگی، نطفه خود را درون دریاچـه کیانسیه (احتمالا دریاچه هامون) ریخت. طبق باور زرتشتی، سه هزار سال پس از زرتشت میبایست یک دختر باکره وارد این دریاچه شده، نطفه زرتشت در بدن او وارد شود. این دختر از زرتشت باردار شده، فرزندی متولد میشود که همان سوشیانت منجی موعود زرتشتیان است.[۱]
هنگامی که سوشیانت، به سن جوانی برسد، خورشید ۳۰ روز در وسط آسمان متوقف میشود و این علامت ظهور منجی زرتشتیان است. در ابتدای ظهور سوشیانت، یکی از پیروان او به نام بهرام ورجاوند، به یاری لشکری از هند و چین، به ایران میتازد و مَزگِتها (مسجدها؟) را ویران و به جایشان آتشکده بنا میکند.[۲]
قرار بود سوشیانت هزار سال پس از سقوط ساسانیان ظهور کند. یعنی چهارصد سال پیش، در زمان صفویه... [۳] این وعده، دروغ از آب درآمد و ضربهای سخت بر پیکره دین زرتشتی وارد شد.
در اعتقادات شیعه درباره امام مهدی علیه السلام آمده: «السَّلاَمُ عَلَى الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ بِهِ الْأُمَمَ». خداوند، مهدی علیه السلام را به همه امتها وعده داده است. یعنی ممکن است سوشیانت موعود زرتشتیان همان مهدی آل محمد باشد، ولی قطعاً سران دین زرتشتی، در توصیف سوشیانت (سِئوشیانس) به دروغ و تحریف اقدام کردند.
🔻 پینوشت:
[۱]. ابراهیم پورداود، یشتها، تهران: نشر اساطیر، ۱۳۷۷، ج ۲، ص ۱۰۰-۱۰۱.
[۲]. بنگرید:
Dhabhar, Ervad Bamanji Nusserwanji. THE PERSIAN RIVAYATS of Hormazyar Framarz And others, Published by the K.R. Cama Oriental Institute, Bombay, 1932, Chapter 447.
[۳]. مری بویس، زرتشتیان باورها و آداب دینی آنها، تهران، نشر ققنوس، ۱۳۹۱، ص ۲۱۴-۲۱۶.
Dhabhar, Ervad Bamanji Nusserwanji, THE PERSIAN RIVAYATS..., Ch 447.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami