📒مقاله کلامی | ویژگیهای امامت در دعای چهل و هفتم صحیفه سجادیه
🔅 ائمه علیهمالسلام هر کدامشان با توجه به مقتضیات زمان، روشی را برای تبیین خطِ مشی، اصول و باورهای شیعه در پیش گرفتند؛ لیکن با توجه به جوّ اختناقی که بعد از حادثه عاشورا در دوران امامت امام سجاد علیهالسلام به وجود آمد، این سؤال مطرح است که:
❓ آیا حضرت به موضوع بنیادین امامت و ویژگیهای آن اشاره کردهاند؟
❓ حضرت برای تبیین این مباحث از چه روش و قالبی بهره گرفتهاند؟
🔗 دریافت مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | سیمای حضرت ابوالفضلالعباس علیه السلام در متون اهلسنت
🌙 سیمای حضرت عباس بن علی، ابوالفضلالعباس علیه السلام را همواره از نگاه دانشمندان و شیفتگان حضرتش نگریستهایم و چه بسا این توهم پدید آمده باشد که این همه صفات متعالی و این همه خصوصیات فرا انسانی را ما محبان و دلدادگان آن حضرت، به ایشان نسبت میدهیم.
✍️ در این پژوهش با روش توصیفی _تحلیلی برآنیم که از نگاه محققان و علمای اهل سنت به جایگاه رفیع علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام بپردازیم.
🖇 مطالعه مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | بررسی درستی استناد مناجات خمس عشر به امام سجاد علیهالسلام براساس تکنیکهای سبک سنجی
📝 در جستار حاضر، نظریه یول و چهار نظریه دیگر در زمینه غنای واژگانی، ترکیب شدهاند و با بهرهگیری از روش توصیفی تحلیلی و تبیین دادههای آماری، مقایسهای میان غنای واژگانی مناجات خمس عشر و دعاهای صحیفه سجادیه انجام شده تا درستی انتساب این مناجات به امام سجاد علیهالسلام مورد بررسی قرار گیرد.
📋 نتایج تحقیق، بیانگر دقت بالای محاسبات انجام شده و نیز عدم وابستگی خروجی نظریهها به طول متن است.
✅ همچنین به دلیل عدم وجود اختلاف قابل ملاحظه، میان غنای واژگانی مناجات خمس عشر و دعاهای صحیفه سجادیه، انتساب این مناجات به امام سجاد علیهالسلام تأیید میشود.
📄 مطالعه مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️روزی حلال یا حرام▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
لَيْسَ مِنْ نَفْسٍ إِلاَّ وَ قَدْ فَرَضَ اَللَّهُ لَهَا رِزْقَهَا حَلاَلاً يَأْتِيهَا فِي عَافِيَةٍ وَ عَرَضَ لَهَا بِالْحَرَامِ مِنْ وَجْهٍ آخَرَ، فَإِنْ هِيَ تَنَاوَلَتْ مِنَ اَلْحَرَامِ شَيْئاً قَاصَّهَا بِهِ مِنَ اَلْحَلاَلِ اَلَّذِي فَرَضَ اَللَّهُ لَهَا، وَ عِنْدَ اَللَّهِ سِوَاهُمَا فَضْلٌ كَثِيرٌ.
📄امام باقر علیه السلام فرمودند:
هیچ کسی نیست مگر این که خداوند رزقی حلال برایش مقرر داشته که به سلامت به او میرسد، از سوی دیگر روزی حرام نیز در دسترس او قرار میگیرد، اگر از روزی حرام چیزی بخورد، خداوند از آن حلالی که برایش مقرر داشته کم میکند. [البته] جز این دو، فضل بزرگی نیز نزد خداوند است.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 تفسير عیاشی ج ۱، ص ۲۳۹
#حدیث_کلامی
#توحید #تقدیر
#رزق #روزی
#حلال #حرام
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
34.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 کلیپ تصویری | منبعی قدیمی از تقوای شیعی: الصحیفه السجادیه
❇️ An Early Source of Shi'i Piety: al-Ṣaḥīfa al-Sajjādiyya
🔹مستندی کوتاه از صحیفه سجادیه و نسخه ای از زمان قاجار
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚معرفی کتاب | آئین زندگی و درسهای اخلاق اسلامی
❍• مؤلف: آیتالله میرزا جواد تهرانی
- عناوين اصلی كتاب شامل:
يك هدف مهم از بعثت انبياء؛ اصلاح نيّت؛ شرك ريايی؛ شرك طاعتی؛ شرك به اسباب طبيعی؛ تكبّر و تواضع؛ عجب؛ خودستايی؛ حسد (رشك)؛ بخل؛ حسن خلق؛ صبر؛ توكّل به خدا؛ اغتصام به خدا؛ خوف و رجا و حسن ظن به خداوند متعال؛ راستگویی و دروغ گویی؛ بدترين دروغها؛ وفای به عهد (پيمان) و پيمان شكنی؛ عدالت و ظلم؛ ادای امانت و خيانت؛ كار و كوشش در اسلام؛ آگاهی؛ صنعت؛ دستورات كلی در معاملات؛ دو رويی و دو زبانی؛ خشم؛ كظم غيظ؛ خوش زبانی و بدزبانی؛ دشمنی و كينه جویی، دوریی و جدایی از يكديگر؛ حرص و آز؛ طمع (چشم داشت به ديگران)؛ حيا و شرم، و بیشرمی؛ سوءظن و تهمت به مؤمنين؛ وتجسّس از عيوب و لغزشهای آنان؛ سخن چينی؛ بهتان؛ غيبت؛ مسخره كردن يكديگر، و به نام؛ و لقبهاي زشت يكديگر را خواندن؛ سبك شمردن و اهانت و تحقير؛ و ايذاء و ترساندن مؤمن؛ دشنام دادن و طعنه زدن و لعن كردن؛ وسرزنش نمودن مؤمن و نسبت كفر به مؤمن دادن؛ صلح و سازش؛ اهتمام به امور مسلمين؛ امر به معروف و نهی از منكر؛ خير خواستن برای ديگران؛ اتّحاد در برابر دشمنان؛ برتری تقوا، ايمان و دانش؛ انفاق؛ نيكی به والدين و خويشان؛ محبّت دنيا؛ نمونهای از مدارك دالّ بر مدح دنيا و محبت آن؛ برای تحصيل رضای الهی يا ثوابهای اخروی.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
آئینزندگیودرسهایاخلاقاسلامی.pdf
1.96M
📚معرفی کتاب | آئین زندگی و درسهای اخلاق اسلامی
❍• مؤلف: آیتالله میرزا جواد تهرانی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | صوفیه و مدرن گرایی!
▫️امروزه برخی از گروههای صوفیه تلاش می کنند تا برای جذب سایر افراد به سمت خود، فرقه خود را مطابق با دنیای مدرن به تصویر بکشند.
▫️یکی از این فرقه ها فرقه اویسیه شاه مقصودی است. از ویژگی های این فرقه این است که رهبران آن تلاش می کنند تا خود را با تغییر و تحولات جهان هماهنگ کرده و به نوعی خود را مدرن و امروزی نشان دهند.
▫️آنها تلاش کرده اند تا از غرب و مدرنیسم و مدل های آنان در آموزه های خود بهره ببرند. به همین دلیل گونهای تازه از درویشی و فقر را ارائه داده اند.
▫️ بنابراین « طريقت ايشان آميزه ای از ميراث کهن سنّت عرفان اسلامی و علوم جديد (روانشناسي، فيزيک و ... ) همراه با چاشنیای از جادو، کيميا،يوگا، احضار روح و ....است»
✍️ سید رضا موسوی
▫️ برداشتی از مقاله سیر تطور طریقت اویسیه از گذشته تا امروز، دکتر سیده فاطمه زارع حسینی، هانیه غلامی، دو فصلنامه اديان و عرفان تطبيقي، زمستان ۱۳۹۷
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | گزارش کتاب «وهابیت در ترازوی سلف»
📘کتاب «وهابیت در ترازوی سلف»، از مجموعه کتابهای نقد وهابیت، نوشتهی آقای سید ابوالفضل حسینیپور، به بررسی ادعای سلفیگری وهابیت میپردازد. فصل نخست به تحلیل ادعای وهابیت در پیروی از سلف و فصل دوم به مقایسهی دیدگاه وهابیت با سلف در زمینهی تقسیمبندیهای توحید اختصاص یافته است.
✍️در این بخش از گزارش کتاب «وهابیت در ترازوی سلف»، به محتوای فصل اول و دوم اشاره شده است.
📌ادامه مطالعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
عیسی مسیح از منظر مسیحیت.pdf
699.6K
📒مقاله کلامی | «تحلیل و بررسی ماهیت عیسی مسیح علیه السلام از منظر فرقه های یکتاپرست صدر مسیحیت»
🖊ابراهیم بهادیوند چگینی
(دکتری ادیان و عرفان مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره)
🖊مرتضی صانعی
(استادیار گروه ادیان مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره )
🔖تعداد صفحات: 20
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌چکیده
🔸با بررسی منابع مسیحی و گروههای صدر مسیحیت میتوان مدعی شد که مسیحیت از آغاز، دین توحیدی بوده است که ریشههای یکتاپرستی آن را میتوان از میان آن گروهها مشاهده کرد.
🔹این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی درصدد تحلیل و شناسایی گروههای یکتاپرست صدر مسیحیت و همچنین مسیحشناسی از منظر آنهاست.
🔸یافتههای پژوهش حاضر گویای این مطلب است که فرقههای یکتاپرست صدر مسیحیت، حضرت عیسی علیه السلام را صرفاً یک انسان و پیامبر خداوند معرفی می کردند و در اعتقادات آنها خبری از تثلیث نبود. 🔹آنان ضمن التزام به شریعت موسوی، حضرت عیسی علیه السلام را مخلوق خدا میدانستند و با تعالیم پولس مخالف بودند و به توحیدِ بهدور از تثلیث اعتقاد داشتند.
🔸روشن است که مهمترین دلیل بر صحت اعتقادات یکتاپرستان صدر مسیحیت در مورد عدم الوهیت و ماهیت حضرت عیسی علیه السلام، مهر تأیید عقل بر باورهای آنان است؛ زیرا عقل بههیچوجه نمیپذیرد که خدا جسم انسانی به خود گیرد یا اینکه انسانی دارای الوهیت باشد.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | با وصیت کریم شاه الحسینی، «رحیم آقاخان» پنجاهمین امام اسماعیلیه نزاری شد.
🔹 امشب شاهزاده «رحیم شاه الحسینی» مشهور به آقاخان پنجم، پنجاهمین امام موروثی مسلمانان شیعه اسماعیلی اعلام شد که این انتخاب توسط کریم شاه الحسینی مطابق با سنت و منش تاریخی مسلمانان شیعه امامی اسماعیلی و سنت مردمی تعیین شد.
🔸 این اطلاعیه در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۲۵ در لیسبون و پس از قرائت وصیت نامه مولانا شاه کریم با حضور خانواده امام و رهبران ارشد جماعتی اعلام شد.
💠 نور امامت به ترتیب ارثی ناگسستنی از حضرت مولانا علی (علیه السلام) به پنجاهمین امام مولانا رحیم شاه الحسینی آقاخان پنجم داده شد.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami