🗒 یادداشت کلامی | غدیر در کلام علامه میرحامد حسین(۱)
❓چرا مسلم و بخاری حدیث غدیر را روایت نکردهاند؟
علامه میرحامد حسین رضوان الله علیه:
⬅️ اگر مسلم و بخارى حديث غدير را در صحيحين خود روايت مىكردند، باز هم حضرات متعصّبين و جاحدين و معاندين را كه آب در ديده ندارند كى مانع از قدح و جرح، و انكار و ابطال آن مىگرديد، چه عن قريب مىدانى كه حديث منزلت را با وصفى كه شيخين در صحيحين خود روايت كردهاند، باز اكابر سنيّه دست از قدح آن نكشيدند، و نقاب حياء در ابطال آن از رخ بركشيدند.
▫️(اینان) حديث مهاجرت حضرت فاطمة عليها السلام أبى بكر را تا وفات و عدم مكالمه با او كه در صحيح بخارى و مسلم مذكور است باطل پندارند، كه اثبات رضاى آن حضرت از أبى بكر به اهتمام تمام نمايند.
📚عبقات الأنوار، حديث غدیر، ج۲، ص۲۸۲
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | غدیر در کلام علامه میرحامد حسین(۲)
⬅️ اعتراف بفضائل و مناقب هرگز دلیل نفی عداوت و بغض نمیتواند باشد...
مرحوم میرحامد حسین رضوان الله علیه:
▫️بر آحاد ناس فضلاً عن أوساطهم و أکابرهم ظاهر است، که به مجرّد بیان فضائل، انتفاء عداوت لازم نمیآید، چه در بعض اوقات اعداء، با وصف کمال عداوت و بغض، اعتراف بفضائل و مناقب کسی که به او عداوت دارند میکنند و این اعترافشان هرگز دلیل نفی عداوت و بغض نمیتواند شد، بلکه این اعتراف اعداء دلیل کمال ثبوت و تحقق آن فضائل و نهایت جلالت و عظمت آن میباشد، و به این اعترافشان غایت شناعت عداوتشان ظاهر میگردد، "و الفضل ما شهدت به الأعداء" نهایت مشهور و معروف است.
📚عبقات الأنوار، حديث غدیر، ج ۳، ص ۲۱۱
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | غدیر در کلام علامه میرحامد حسین(۳)
💠 حدیث غدیر، حجت واضحه و برهان مسفر است.
غزالی مینویسد:
⬅️ از خطبههای رسول اسلام خطبه غدیرخم است که همه مسلمانان بر متن آن اتّفاق دارند. رسول اکرم فرمودند: هرکس من مولای او هستم، علی مولای او است. عُمَر پس از این، به علی اینگونه تبریک گفت: «افتخار، افتخار، ای ابوالحسن، تو اکنون مولا و رهبر من و هر مولای دیگری هستی.» این سخن حکایت از تسلیم او در برابر فرمان پیامبر و رهبری علی(علیهماالسّلام) و نشانه رضایتش از انتخاب علی به رهبری امت دارد، امّا پس از گذشت آن روزها، عمر تحت تأثیر هوای نفس و علاقه به ریاست و رهبری خودش قرار گرفت...
علّامه میرحامد بعد از نقل این کلام مینویسد:
«...از آن به صراحت تمام ظاهر است که حدیث غدیر حجّت واضحه و برهان مسفر است، و جمهور انام بر آن اتّفاق دارند، و نصّ است بر خلافت جناب امیر المؤمنین علیه السّلام، و ابن الخطاب که تهنیت آن جناب نموده، تسلیم و رضا به خلافت آن جناب کرده و آن جناب را بر خود ساخته، و بعدِ آن غالب گردید هوای (نفس) به سبب حبّ ریاست ....
به حیرتم که چگونه بعد این تصریح صریح امامالانام و حجةالاسلام و مایۀ مباهات سرور رسل کرام بر انبیاء عظام ( یعنی غزالی _ کما سیجیء) خیال محال قیل و قال (إشکال کردن) در نصّ نمودن جناب رسالت مآب صلی اللّه علیه و آله بر امامت جناب امیر المؤمنین علیه السّلام در سر خواهند کرد؟! و بعدِ چنین شگرفکاری علوّ حق، چه سان هوس باطلِ ابطال استدلال اهل حقّ به حدیث غدیر بخاطر خواهند؟! »
📚عبقات الأنوار، ج ١٠ ص ٣٣٩
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | نقد دیدگاه سید ابوالفضل برقعی در تفسیر آیه مباهله
✍سیدابوالفضل برقعی از قرآنیون معاصر ایرانی است که بر مبنای قرآن بسندگی، کتاب تفسیر «تابشی از قرآن» را به رشته تحریر در آورده است و در مقدمه کتاب خویش چنین ادعا دارد که با تکیه بر آیات قرآن و پذیرش سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به عنوان تفصیل دهنده آیات مجمل قرآن، بدون تعصبات مسلکی به بیان حقائق خواهد پرداخت؛ اما بررسیها نشان میدهد در آیه مباهله که یکی از آیات ولایت است، وی تابع قواعد تفسیر قرآن کریم نبوده و سنت نبوی را نیز نادیده انگاشته است.
📥دریافت مقاله
❇️برای آشنایی بیشتر با سلفیگری ایرانی و نقد آن، به پایگاه جامع امامت بپیوندید.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🎓دوره آموزشی | ثبتنام دومین اعتکاف علمی طلاب و فضلا در حرم مطهر رضوی
✔️مدرسه تابستانی دارالعلم با بهره گیری از حضور آیتالله سبحانیو ۶۰ نفر از علما و اساتید برجسته جهان تشیع
🔻مدارس علمی:
📗قرآن و حدیث
📔فقه و اصول
📘علوم عقلی
📙ادبیات و زبان شناسی
📕منطق و روش شناسی
🔻اولویت پذیرش:
🔹طلاب برادر و خواهر سطح ۴
🔸مدرسین دروس سطح ۱ و ۲
🔹نخبگان و پژوهشگران مراکز و موسسات تخصصی
⏳مهلت ثبت نام: ۲۰ تیرماه
🌐پیوند ثبت نام طلاب حوزه علمیه خراسان: https://portal.hozehkh.com/registers
☎️کسب اطلاعات بیشترطلاب خراسان:
📱برادران: 32008218
📱خواهران: 32008262
📱شماره همراه: 09388362725
📱ادمین ایتا: @montazerz
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚معرفی کتاب | دلالت آیه مباهله بر خلافت بلافصل امیر المؤمنین
🖋 نویسندگان:
سید علی میلانی
اصغر غلامی
🌐 برای دریافت مقاله وارد سایت فصلنامه امامت پژوهی شوید👇🏻
B2n.ir/d48374
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | برگزاری نشست مجمع جهانی رهبران اسماعیلی (LIF) برای نخستین بار در تاریخ اسماعیلیان نزاری
دیروز نخستین نشست بین المللی اعضای مجمع جهانی اسماعیلی برگزار شد. در نشست دیشب که نخستین جلسه این مجمع بود اعضا برای تبادل نظر در مورد موضوعات مهم استراتژیک برای رفاه جماعت جهانی نزاریان گردهم آمدند. همفکری برای توسعه فعالیت های بین المللی بنیاد آقاخان، تلاش ها برای از بین بردن فقر در جماعت اسماعیلیه و برنامه های استراتژک بلند مدت نهاد امامت در این نشست تصویب شد.
✍ پانوشت:
۱. این مجمع یک نهاد جدید التاسیس است که با حکم کریم شاه الحسینی امام چهل و نهم نزاریان تشکیل شده است. این نهاد مشورتی مهمترین بازوی فکری تصمیمات نهاد امامت معرفی شده است.
۲. این نشست بین المللی در کاخ سه هکتاری Mendonça لیسبون پرتغال برگزار و قرار گرفتن پرچم جمهوری اسلامی ایران در این کاخ حایز اهمیت است. هر چند از قرار گرفتن پرچم ایران در کنار پرچم آمریکا نمی توان گذشت.
۳. با توجه به اعلام رویکرد بازگشت به شریعت بجاست مجمع تقریب مذاهب و مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام زمینهٔ تعامل بیشتر با رهبران اسماعیلیه آقاخانی را در مجامع علمی و دینی داخلی فراهم کنند.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️پرستش حقیقی▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜عَنْ أَبِي عَبْدِاَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ:
مَنْ عَبَدَ اَللَّهَ بِالتَّوَهُّمِ فَقَدْ كَفَرَ وَ مَنْ عَبَدَ اَلاِسْمَ دُونَ اَلْمَعْنَى فَقَدْ كَفَرَ وَ مَنْ عَبَدَ اَلاِسْمَ وَ اَلْمَعْنَى فَقَدْ أَشْرَكَ وَ مَنْ عَبَدَ اَلْمَعْنَى بِإِيقَاعِ اَلْأَسْمَاءِ عَلَيْهِ بِصِفَاتِهِ اَلَّتِي وَصَفَ بِهَا نَفْسَهُ فَعَقَدَ عَلَيْهِ قَلْبَهُ وَ نَطَقَ بِهِ لِسَانُهُ فِي سَرَائِرِهِ وَ عَلاَنِيَتِهِ فَأُولَئِكَ أَصْحَابُ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ حَقّاً
📄 امام صادق عليه السّلام فرمودند:
كسى كه خدا را از روى خيال خود پرستد كافر است، كسى كه تنها نام خدا را بدون صاحب نام پرستد كافر است كسى كه نام و صاحب نام را با هم پرستد مشرک است، كسى كه صاحب نام را پرستد و با صفاتى كه خود را به آن ستوده، نامها را هم بر آن تطبيق كند و دل بدان محكم سازد و در نهان و آشكارش به زبان آورد ایشان اصحاب حقيقى امير المؤمنين عليه السّلام میباشند.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 کافی شریف ج ۱، ص ۸۷
#حدیث_کلامی
#توحید #اول
#آخر #ازلی #سرمدی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈┈•••••✾•🍃تقویم شیعه🍃•✾•••••┈┈┈
📅 بیست و چهارم ذی الحجة الحرام
🗒 روز مباهله
🔹این روز از یک سو روز مباهله اهل بیت علیهم السّلام با نصاری نجران است و از سوی دیگر نزول آیه تطهیر در شأن اهل بیت علیهم السّلام در این روز بوده است.(۱)
🔹هنگامی که این آیه نازل شد پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم صلوات الله را فرا خواند و فرمود: «اللهم هؤلاء اهلی» «بار الها اینان اهل من هستند».(۲)
🔷 نامه پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به نصارای نجران
🔹در سال دهم هجری پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله نامه ای به نصارای نجران فرستادند، به این مضمون که خداوند یکتا را عبادت کنند و مسلمان شوند، یا به مسلمین جزیه بدهند و به مذهب خود باشند وگرنه آماده جنگ باشند.
🔹بنی نجران در کلیسای بزرگ خود به مشورت پرداختند، عده ای مانند سیّد که از بزرگان قوم بود و عاقب که اسقف نجران بود مخالفت خود را با تسلیم در برابر خواسته پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله اعلام کردند. در مقابل عده ای مانند ابوحارثه اسقف اعظم نجران که ۱۲۰ سال عمر داشت و در باطن مسلمان بود با امر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله موافق بودند. بعد از دو روز مشورت قرار شد کتاب «جامعه» را که صفات پیامبر بعد از حضرت عیسی علیه السّلام را ذکر کرده بود، و صحیفه حضرت شئت علیه السّلام را بخوانند. در حضور جمع مسیحیان و فرستادگان پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فصلهای جامعه قرائت شد و با اذعان به آنچه در جامعه آمده بود تصمیم گرفتند هفتاد نفر از جمله سیّد و عاقب و ابوحارثه را برای تحقیق به مدینه بفرستند.
🔷 نجرانیان در مدینه
🔹آنان به مدینه آمدند و خدمت پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله شرفیاب شدند. هرچه آن حضرت دلیل و برهان آورد آنان قبول نکردند و امر به مباهله واگذار شد. جبرئیل علیه السّلام نازل شد و این آیه را آورد:
«فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أبْناءَنا وَ أبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أنْفُسَنا وَ أنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ»(۳)
«اگر کسی با تو مجادله کند بعد از علمی که نزد تو آمده، بگو بیاید تا فرا خوانیم پسران خود و زنهای خود و کسی که به منزله جان ماست. آنگاه نفرین کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم».
🔹لذا قرار بر مباهله شد و سیّد و عاقب به محل ارروی خود در خارج مدینه رفتند. آنان با یکدیگر مشورت کردند و بعضی از علمای آنها گفتند: «اگر فردا محمّد با اصحاب و جمعی کثیر برای مباهله حاضر شود این روش پادشاهان است و ترسی به خود راه ندهید. ولی اگر خواص اهل بیت خود را آورد این کار انبیاء است».
_________________________________________
۱. مسار الشیعه: ص ۲۲-۲۳. العدد القویه: ص ۳۰۷-۳۰۸. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۶۰۱. بحار الانوار: ج ۹۷، ص ۱۶۸، ۳۸۴. فیض العلام: ص ۱۲۷-۱۲۹. زاد المعاد: ص ۲۸۷.
۲. تاریخ الخلفاء، ص ۱۶۹.
۳. سوره آل عمران، آیه ۶۱.
📚 تقویم شیعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈┈•••••✾•🍃تقویم شیعه🍃•✾•••••┈┈┈
📅 بیست و چهارم ذی الحجة الحرام
🗒 روز مباهله (ادامه)
🔷 مراسم مباهله
🔹روز دیگر هنگام بالا آمدن آفتاب، پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله دست علی بن ابی طالب علیه السّلام را گرفت و از حجره بیرون آمد. امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام را پیش رو روانه فرمود و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها از پشت سر آمدند، تا بین دو درختی که قبلاً تعیین شده بود رسیدند. قبلاً به دستور حضرت زیر آن دو درخت را جارو زدند، و به عنوان سایه بان عبای سیاهی بالای درخت قرار دادند. مسلمانان مدینه هم آمدند، بنی نجران هم با فرزندان خود آمدند. پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله کسی را نزد سیّد و عاقب فرستاد که ما آماده ایم.
🔹اسقف با همراهان آمد و گفت: به چه کسانی با ما مباهله می کنید؟ پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «با بهترین اهل زمین و نیکوترین جهانیان نزد خداوند متعال زیرا که از طرف خداوند متعال امر شده ام که آنها را بیاورم»، و اشاره به آل عبا علیهم السّلام فرمودند.
🔹سیّد و عاقب و اسقف همین که چشمشان به پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و آل عبا علیهم السّلام افتاد، وحشت کردند به حدّی که چهره هایشان زرد شد. ابوحارث که میل به اسلام داشت فرصت را مغتنم شمرده، پا پیش گذاشت و دست سیّد و عاقب را گرفته پس کشید و آنها را نصیحت کرد و از عواقب این مباهله مطلع کرد و گفت: صفات او و اهل بیت او را در کتابها خوانده اید. این محمّد همان پیامبر است، مگر نمی بینید ابرهای سیاه را، و دگرگونی آفتاب را، و شاخه های درختان را که خم شده، و صدای مرغان، و دود سیاه اطراف و آثار زلزله را که در کوهها نمودار شده است. آن بزرگواران منتظرند که دست به دعا بردارند. به خدا قسم اگر سخنی گویند از ما نشانی نمی ماند. برویم و با او صلح کنیم.
🔷 پرهیز نجرانیان از مباهله
🔹او را فرستادند و ابوحارث مسلمان شد و عرض کرد: مردم نجران پشیمان شده اند. حضرت فرمود: اسلام بیاورند. گفت: قبول نمی کنند. فرمود: آماده جنگ باشند. گفت: قدرت این کار را ندارند، ولی حاضرند جزیه را قبول کنند.
🔹پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به أمیرالمؤمنین علیه السّلام فرمودند: «شرائط ذمّه و مقدار آن را به آنها بگوئید». بعد از معیّن نمودن جزیه و شرائط آن، أمیرالمؤمنین علیه السّلام آنها را نزد پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله آوردند، و پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمودند: «اگر با من و این جماعت اهل بیت من مباهله می نمودید، به صورت میمون و خوک می شدید و این وادی بر شما آتش می شد و یک سال نمی گذشت که تمامی نصاری نابود می شدند».(۱)
_________________________________________
۱. تفسیر برهان: ج ۲، ص ۲۸۷-۲۸۸. قلائد النحور: ج ذی الحجه، ص ۴۲۷، ۴۳۸، ۴۴۱.
📚 تقویم شیعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | شیوهها و روند گسترش معنویتهای جدید در ایران
واقعیت این است که این معنویتها به شکل مدیریتشده و متمرکز، بیش از سه دهه است که در کشور ما در حال تبلیغ و ترویجاند. بنده برای اثبات مدعای خود شواهد زیادی در اختیار دارم...
مطالعه متن کامل 👉
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | گروهک تروریستی انصارالفرقان مسؤلیت حمله به خودروی حامل صندوق های اخذ رأی را در جکیگور راسک برعهده گرفت
پس از اتمام رأی گیری در مسیر بازگشت صندوقها به فرمانداری، اشرار مسلح ناشناس به یکی از خودروهای حامل صندوق اخذ آرای مردم در محور راسک به جکیگور حمله کردند که بر اثر این حمله دو نفر از مأموران بدرقه صندوق شهید و تعدادی از اعضای صندوق مجروح شدند.
سرباز وظیفه فرهاد جلیل و گروهبان یکم مرزبانی مرمزی در این درگیری به شهادت رسیدند.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🏙 گزارش تصویری | کارگاه غدیر شناسی در قشم
✍کارگاه غدیر شناسی به همت نماینده ولیفقیه در قشم و همکاری معاونت فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت با حضور طلاب و اساتید حوزه و دانشجویان و اساتید دانشگاه از خواهران و برادران در سالن همایش شهرداری قشم برگزار شد.
در این کارگاه پس از مدیحه سرایی نخست حجت الاسلام سیدحسن سبزواری به جایگاه مسأله امامت در منظومه معرفتی و تلازم نبوت و امامت اشاره نمود. سپس نماینده ولیفقیه قشم حجت الاسلام حاجبی ضمن خوش آمدگویی، تأکید بر استمرار اینگونه کارگاهها و ضرورت تبیین مسأله امامت برای طلاب و دانشجویان نمود.
در انتها حجت الاسلام دکتر احمد فاضلپور مدیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در استان به ابعاد مختلف این امر مهم پرداخت.
ادامهی مطلب…
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚معرفی کتاب | «نفس نفیس خاتمیت»
{ عنوان کتاب ، برگرفته از ماجرای مباهله است }.
🎙 مشتمل بر ۱۹ جلسه از بيانات آیت الله شیخ حسین وحید خراسانی درباره حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام
📥 لینک دانلود PDF کتاب
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚معرفی کتاب | «احمدالحسن بصری (کسی که خودش را یمانی و جانشین امام زمان علیهالسلام میداند)»
کتاب الکترونیک
✅ بخش مکتوب و رسانهی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، در موضوع مدعیان دروغین مهدویت، کتاب الکترونیک با عنوان «احمدالحسن (بصری، کسی که خودش را یمانی و جانشین امام زمان علیهالسلام میداند)» تولید و منتشر کرد.
✳️ در این کتاب به ده پرسش کلامی، پاسخ داده شده است.
mmps.ir/bookahmadalhasan
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️عبادت، معرفت و نفی صفات▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜قَالَ أَبوالْحَسَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
أَوَّلُ عِبَادَةِ اَللَّهِ مَعْرِفَتُهُ وَ أَصْلُ مَعْرِفَةِ اَللَّهِ تَوْحِيدُهُ وَ نِظَامُ تَوْحِيدِ اَللَّهِ نَفْيُ اَلصِّفَاتِ عَنْهُ
📄امام رضا علیه السلام می فرمایند:
اول عبادت و بندگى خداى تعالى معرفت و شناخت او است و بنياد معرفت خداوند توحيد و اقرار به يگانگى او است و رشته توحيدش نيستى صفات زائده بر اصل ذات از او است.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 توحید صدوق ج ۱، ص ۳۴
#حدیث_کلامی
#توحید #عبادت
#معرفت
#نفی_صفات
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈┈•••••✾•🍃تقویم شیعه🍃•✾•••••┈┈┈
📅 بیست و پنجم ذی الحجه الحرام
🔻 اولین نماز جمعه امیر المؤمنین علیه السّلام
🔹این روز مقارن است با اولین جمعه ای که أمیرالمؤمنین علیه السّلام بعد از بیعت مردم با آن حضرت نماز جمعه خواندند.(۱)
_________________________________________
۱. منتخب التواریخ: ص ۱۵۹.
📚 کتاب تقویم شیعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚معرفی کتاب | دوره تکمیلی نقد عرفانوارهٔ حلقه، امین شمشیری
🔹 جلد نخست این اثر با رویکردی کلامی به معرفی تشکیلات حلقه بنیانگذار آن و نیز ماهیت شبهدرمانی و شبهعرفانی این سازمان و نیز پارهای مبانی عقیدتی عرفان واره حلقه پرداخته است.
🔸 در این جلد به تبار عرفان واره حلقه و سیر سازمانی این تشکیلات و همچنین مبانی فکری این عرفان واره در ساحت خداشناسی راهنماشناسی و معادشناسی و نیز راهکارهایی به جهت مقابله پرداخته شده است.
🔹 در بخش نخست تبار عرفانواره حلقه بررسی شده است و با کنکاش در الهیات مسیحی و با تمرکز بر دانشهای فلسفه دین و کلام جدید، سیر پیدایش معنویتهای نوین و تأثیرات علم جدید بر الهیات، مطالعه شده است. آنچه در این بخش مهم به نظر میرسد، شکلگیری گونهای از دینپژوهی در ایران است که توسط مهندس «مهدی بازرگان» بسیار ترویج شده است.
🔸 در بخش دوم کتاب سیر حلقه از پیدایی تا تبدیلشدن به یک سازمان منسجم و نیز دوران اوج و افول آن بررسی دقیق شده است تا ابهامات فراوان پیشآمده دررابطهبا این تشکیلات را پاسخ دهد.
🔹 در بخش سوم کتاب به مبانی فکری عرفان واره حلقه دررابطهبا سه اصل «توحید»، «نبوت» و «معاد» پرداخته شده است و به مسائلی چون توحید ذاتی و صفاتی، استعانت از اولیای الهی، نقش ائمه معصومین در هِرَم هستی، مرگ، سؤال و عذاب قبر و تناسخ اشاره شده است.
🔸 در بخش چهارم و پایانی کتاب راهکارهایی برای مقابله با عرفانوارهٔ حلقه ارائه شده است.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
فایل pdf👇🏻