📡 خبر | ازبکستان پیشنویس قانون منع تحصیلات اسلامی برای کودکان توسط والدین را تصویب کرد
مجلس قانونگذاری علیای ازبکستان (مجلس عالی ازبکستان) پیش نویس قانونی را به تصویب رساند که والدین را از تحصیلات اسلامی برای فرزندان خود منع می کند تا آنها را «قربانی عقاید افراط گرایی مذهبی، جدایی طلبی و تعصب» نکند.
در متن این لایحه آمده است: «انتقال کودک برای آموزش دینی به سازمانهای ثبتنشده یا بدون مجوز یا افرادی که آموزشهای دینی خاصی ندارند و بدون مجوز از هیئت حاکمه مرکزی سازمانهای مذهبی در ازبکستان به آموزش دینی میپردازند، ممنوع است».
والدین یا سرپرستانی که کودکان را در آموزش دینی «غیرقانونی» ثبت نام می کنند تا ۲۷۰ دلار جریمه خواهند شد و تخلفات مکرر می تواند منجر به بازداشت اداری تا ۱۵ روز شود.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | فعال شدن داعش در آسیای مرکزی
⚡️ به بهانه دهمین سالگرد تاسیس داعش
💣 هرچقدر که اقلیم عمدتاً قارهای و گرم و خشک آسیای مرکزی برای زندگی گیاهان و جانداران شرایط دشواری ایجاد کرده، اما به نظر میرسد زمینه مساعدی برای رشد و تکثیر افکار و ایدهها تکفیری داعش در این منطقه فراهم است.
💣 پس از حمله تروریستی گروه داعش شاخه خراسان (ISKP) به محل برگزاری کنسرت در مسکو در فروردین ماه امسال، که بیش از ۱۴۰ کشته برجای گذاشت، این گروهک فعالیت رسانه ای خود در آسیای مرکزی را با سرعت گسترش میدهد به صورتی که در این بازه زمانی چندین طرحریزی عملیاتی برای فعالیتهای تروریستی در سراسر اورآسیا توسط سازمانهای اطلاعاتی این کشورها کشف و خنثیسازی شده است. تلاشهای تبلیغاتی این گروه اکنون نگرانیها را در مورد احتمال وقایع سوریه و عراق در این منطقه طی سالهای آتی را افزایش داده است.
💣 بسیاری از کسانی که در سال های اخیر در حملات داعش شاخه خراسان نقش داشتهاند، اتباع آسیای مرکزی بوده که برجسته ترین آنها تاجیک ها هستند. با این حال، علیرغم پررنگ بودن عضویت شهروندان آسیای مرکزی در داعش، توجه کمی به تهدید فزاینده این گروه برای خود آسیای مرکزی شده است.
💣 در چند ماه گذشته، انتشار گزارشهایی مبنی بر افزایش تعداد بازداشتهای مرتبط با داعش شاخه خراسان حاکی از رشد این گروه در آسیای مرکزی است. به عنوان مثال، در اواخر دسامبر ۲۰۲۳، دو نوجوان پس از افشای طرحریزی برای انجام چندین عملیات در شهر جلال آباد در جنوب قرقیزستان دستگیر شدند. چند ماه بعد، حادثه انفجار خودروی بمب گذاری شده در منطقه کولیاب تاجیکستان یک اقدام تروریستی مرتبط با داعش عنوان شد.
💣 در اواسط ژوئن، کمیته دولتی امنیت ملی قرقیزستان ۱۵ نفر را در بیشکک و جاهای دیگر به اتهام ارتباط با داعش بازداشت کرد. مظنونان متهم به انتشار ویدئوهایی در اینترنت درباره آموزش تاکتیکهای استفاده از سلاح و مواد منفجره بودند. این دستگیری ها در زمانی صورت گرفت که اعلام شد قزاقستان یک سلول تروریستی که قصد حمله به یک هدف غربی را داشته منهدم کرده است.
💣 این حوادث حاکی از گسترش نگرانکننده نفوذ منطقهای داعش است که با استفاده خارق العاده از شگردهای تبلیغاتی در رسانههای اجتماعی برای مخاطبان در آسیای مرکزی همراه شده است.
💣 در سال 2022، این گروه شاخههای رسمی رسانهای خود به زبانهای تاجیکستانی و ازبکی تحت عنوان «العظیم» برای تولید محتواهای نفرتپراکنی را تأسیس کرد. علاوه بر این، داعش اکنون دارای یک بازوی روسی زبان فعال است و همچنان به یافتن ابزارهای جدید برای انتقال پیام های خود ادامه میدهد چنانکه کمی پس از حمله فرورین ماه در مسکو، مجله جدیدی به زبان تاجیکی منتشر کرد.
💣 داعش شگردهای سابق جذب نیرو و ترویج افراطیگری در آسیای مرکزی را ادامه میدهد که یکی از مهمترین آنها معرفی دولتهای این کشورها به عنوان دستنشانده کفار و قدرتهای ضداسلامی است. این گروه روابط نزدیک دوشنبه و تاشکند با مسکو را به عنوان "دست نشانده روسیه با هدف تحمیل کمونیسم و ریشه کن کردن اسلام از کشور" معرفی می کند.
💣 داعش شاخه خراسان با استفاده از این تبلیغات و انجام حملات پرسروصدای تروریستی در پی نمایش قدرت ستیزهجویانه است تا از این طریق خود را به عنوان تنها امکان در دسترس حامیان اندیشههای تکفری برای به چالش کشیدن دولت های مستقر و احتملاً رویای احیای خلافت معرفی کند.
💣 به عنوان بخشی از این استراتژی، داعش وارد درگیری با اعضای جماعت انصارالله، حزب اسلامی ترکستان و دیگران گروههای افراطی و تکفیری منطقه شده است و خود را به عنوان جایگزینی قدرتمند برای تمامی این گروهها نشان میدهد تا گسترش پایگاه پشتیبانی منطقه ای، جذب اعضا و جمع آوری کمک های مالی را سریعتر پیش ببرد.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | رونمایی از جلد اول دانش نامه اهل بیت علیهم السلام (رسولخدا، امیرمؤمنان، فاطمه زهرا و امام حسن صلوات الله علیهم اجمعین) برگزار گردید.
🔺به همت پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
👨💻 با حضور اساتید ارجمند:
🎙آیت الله محمدهادی یوسفی غروی
🎙حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی
🎙حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی
🎙حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی پور
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️حقیقت بینونت▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلامُ:
دَلِيلُهُ آيَاتُهُ وَ وُجُودُهُ إِثْبَاتُهُ وَ مَعْرِفَتُهُ تَوْحِيدُهُ وَ تَوْحِيدُهُ تَمْيِيزُهُ مِنْ خَلْقِهِ وَ حُكْمُ اَلتَّمْيِيزِ بَيْنُونَةُ صِفَةٍ لاَ بَيْنُونَةُ عُزْلَةٍ...
📄 امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند:
دليل خداوند آيات او است، و وجود او يگانه برهان هستى او است، و معرفت و شناخت او توحيد اوست، و توحيد خداوند تمييز و جدا كردن او از مخلوقات است، و منظور از تمييز و جدا كردن جدائى وصفى و امتياز در صفات است نه جدائى و فاصلۀ زمانى و يا مكانى...
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 احتجاج ج ۱، ص ۲۰۰
#حدیث_کلامی
#توحید #وجود
#بینونت_در_صفات
#بینونت_عزلی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📡 خبر | پاپ فرانسیس در مورد قانونی کردن مواد مخدر هشدار داد
فرانسیس در جمع حاضران در میدان سنت پیتر در مراسم هفتگی خود گفت: «کاهش اعتیاد به مواد مخدر با آزادسازی مصرف مواد حاصل نمی شود – این یک توهم است – همانطور که در برخی کشورها پیشنهاد شده یا قبلاً اجرا شده است.»
مطالعه متن کامل 👉
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | مباهله سند حقانیت اسلام
🔹 مباهله از رویدادهای صدر اسلام است که نشانه حقانیت دعوت پیامبر صلی الله علیه و آله دانسته میشود. این واقعه همچنین بر فضیلت پیامبر صلی الله علیه و آله و همراهان ایشان در مباهله، یعنی امام علی، فاطمه و حَسَنین علیهم السلام دلالت دارد.
🔸 براساس منابع، پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله مطرح شد و قرار بر شد تا دو گروه مباهله نمایند. به این معنا که پس از ادعای حقانیت هر دو گروه و ارائه استدلال و عدم پذیرش سخنان یکدیگر ، درخواست لعن و نفرین الهی کنند.
🔹 «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِینَ»، آل عمران ۶۱.
🔸 اما در روز موعود، مسیحیان نجران، پس از مشاهده اینکه پیامبر صلی الله علیه و آله اهل خانوادهاش را با خود آورده، از مباهله خودداری کردند.
🔹 نقل شده اسقف نجران پس از اینکه پیامبرصلی الله علیه و آله را با اهل بیتش دید گفت:«من چهرههایی را مینگرم که هرگاه دست به دعا بلند کنند، و از خدا بخواهند که کوهی از مکه را از جا بکند، بی درنگ کنده میشود، بنابراین مباهله نکنید، که اگر مباهله کنید، همه مسیحیان هلاک میشوند و در سراسر زمین تا قیامت یک نفر مسیحی باقی نمیماند.»
✍ سیدرضا موسوی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | بررسی تطبیقی فضایل اهلبیت علیهمالسلام در آیه مباهله
✍سنت مباهله از دیرباز در بین اقوام رایج بوده است، اما مباهله در این آیه یکی از موارد منحصر به فرد و دارای ویژگیهای خاصی است که اختصاص به مناظره پیامبر صلی الله علیه وآله و مسیحیان نجران دارد. همراهی اهلبیت با پیامبر در این حادثه، نتایج مهمی در پی داشت که باعث اختلافاتی بین مذاهب مختلف، به ویژه بین شیعه و سنی در تفسیر از این آیه شریفه شد. جمعی از مفسران اهل تسنن این فضیلت را میپذیرند، ولی برخی دیگر در بیان فضیلت اهلبیت در آیه تشکیک میکنند که پذیرفتنی نیست…
📥دریافت مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | بررسی دیدگاه آلوسی در آیه مباهله از منظر مفسران شیعه
🌸مباهله از برجستهترین آیات قرآن کریم است که منزلت و فضیلت اهلبیت رسول خدا صلی الله علیه وآله را آشکار میسازد. حضرت رسول صلی الله علیه وآله به استناد وحی الهی، علی علیهالسلام را نفس خود دانسته است که به روشنی گویای حقانیت ولایت و امامت خاندان رسالت و به ویژه امام علی علیهالسلام است.
علیرغم این نکته روشن، آلوسی از مفسران اهل سنت در تطبیق «أنفسنا» به علی علیهالسلام مناقشه کرده است. رویکرد این مفسر به این آیه به اندیشههای نظری وی معطوف است.
📥دریافت مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🏙 گزارش تصویری | کنگره علمی غدیر با موضوع «خدا و غدیر» در روز عید مباهله برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی بنیاد فرهنگی امامت، کنگره علمی غدیر با موضوع «خدا و غدیر» از سوی مؤسسه غدیرستان و با همکاری بنیاد فرهنگی امامت با حضور حضرات آیات، حجج اسلام، اساتید حوزه غدیرشناسی و عموم مردم و طلاب خواهر و برادر برگزار شد.
در کنگره علمی غدیر، مقالات اساتید محترم آقایان نظری منفرد، مهدی پور، تهرانی، نبوی، انصاری، صدری، علی احمدی، امیدواری، حائری، شریفی، مشکوری، اوجی، یوسفی، رحیمیان، فرج پور و شیاسی معرفی گردید. و تعدادی از ایشان برگزیده ای از مقاله خویش را بیان کردند.
حجت الاسلام شاهینی افزود: سخنران این جلسه حضرت آیت الله العظمی کریمی جهرمی درباره عظمت احیای غدیر و مباهله بیاناتی ایراد فرمودند. ضمنا به حاضرین در کنگره که برگه خلاصه نویسی از محتوای جلسه را تکمیل کردند، گواهینامه ای از طرف مؤسسه غدیرستان اهدا می گردد.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | پایان نامه«نقد و بررسی روش شناسی امامت پژوهی در کتاب عبقات الانوار»
⬅️ بیشک کتاب عبقاتالانوار به عنوان یکی از آثار ماندگار در حوزه امامتپژوهی، منبعی مهم جهت دستیابی به یک روششناسی جامع در این حوزه به شمار میرود.
📌 از این رو استخراج روشهای تبیین، رد و دفاع از گزارههای اعتقادی که درآن به کار گرفته شده است، شاکله اصلی این تحقیق را به خود اختصاص داده است.
▫️لذا در فصلی مستقل به بررسی منهج صاحب عبقات در واکاوی صحت صدور روایات و شیوه وی در تحلیلهای سندی احادیثی که محور مباحث این کتاب راتشکیل میدهند پرداختیم.
▫️در گام بعد روشهای تحلیل دلالت احادیث مذکور بر مطلوب امامیه و راهکارهای دفع شبهات مخالفین دراین حوزه بررسی گردید. در نهایت عواملی که با وجود غنای فراوان این کتاب، اصلاح آن موجب عملکرد بالاتر این کتاب ارزشمند میگردد نیز مورد نقد و بررسی قرارگرفته است.
🌐 برای دریافت و مطالعه این پایاننامه، کليک کنيد
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚تازهنشر | کتاب امام مهدی عجل الله فرجه به زبان روسی منتشر شد.
کتاب امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، یکی از مجلدات مجموعه موسوعه معارف شیعه است که به سفارش مؤسسه البیان للتواصل والتأصیل تألیف، با همکاری این مؤسسه و با حمایت بنیاد مطالعات اسلامی ابنسینا مسکو به زبان روسی ترجمه و در دهه ولایت امسال از سوی این بنیاد منتشر شد.
کتاب “امام مهدی علیهالسلام در اندیشه شیعه” (ترجمه روسی کتاب امام مهدی علیهالسلام) به معرفی شخصیت امام زمان، فلسفه غیبت و حکومت حضرت مهدی علیهالسلام میپردازد. این کتاب در یک مقدمه و هشت فصل، به قلم حجت الاسلام والمسلمین روحالامین مجتبی کلباسی تدوین و به زیور طبع آراسته شده است.…
🔍ادامهی مطلب
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🏙 گزارش تصویری | آیین رونمایی از رتبه علمی پژوهشی نشریه آموزه های نوین کلامی
آیین رونمایی از رتبه علمی پژوهشی دوفصنامه «آموزه های نوین کلامی» و «پژوهشنامه مذاهب اسلامی» صبح امروز سه شنبه 12 تیرماه با حضور حضرت آیت الله سبحانی (زید عزه)، حجت الاسلام و المسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان و جمعی از اساتید و پژوهشگران در محل سالن کنفرانس مدرسه علمیه عالی نواب برگزار گردید.
لازم به ذکر است دوفصلنامه آموزه های نوین کلامی به صاحب امتیازی مدرسه علمیه نواب تاکنون 5 شماره از آن منتشر شده است و بر اساس رتبه علمی اعطای شده، مقالات منتشره در شمارگان 3تا5 آن حائز رتبه علمی پژوهشی گردیده اند.
🔶پژوهش مدرسه علمیه عالی نواب🔶
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami