📡 خبر | پاپ فرانسیس در مورد قانونی کردن مواد مخدر هشدار داد
فرانسیس در جمع حاضران در میدان سنت پیتر در مراسم هفتگی خود گفت: «کاهش اعتیاد به مواد مخدر با آزادسازی مصرف مواد حاصل نمی شود – این یک توهم است – همانطور که در برخی کشورها پیشنهاد شده یا قبلاً اجرا شده است.»
مطالعه متن کامل 👉
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🗒 یادداشت کلامی | مباهله سند حقانیت اسلام
🔹 مباهله از رویدادهای صدر اسلام است که نشانه حقانیت دعوت پیامبر صلی الله علیه و آله دانسته میشود. این واقعه همچنین بر فضیلت پیامبر صلی الله علیه و آله و همراهان ایشان در مباهله، یعنی امام علی، فاطمه و حَسَنین علیهم السلام دلالت دارد.
🔸 براساس منابع، پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله مطرح شد و قرار بر شد تا دو گروه مباهله نمایند. به این معنا که پس از ادعای حقانیت هر دو گروه و ارائه استدلال و عدم پذیرش سخنان یکدیگر ، درخواست لعن و نفرین الهی کنند.
🔹 «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِینَ»، آل عمران ۶۱.
🔸 اما در روز موعود، مسیحیان نجران، پس از مشاهده اینکه پیامبر صلی الله علیه و آله اهل خانوادهاش را با خود آورده، از مباهله خودداری کردند.
🔹 نقل شده اسقف نجران پس از اینکه پیامبرصلی الله علیه و آله را با اهل بیتش دید گفت:«من چهرههایی را مینگرم که هرگاه دست به دعا بلند کنند، و از خدا بخواهند که کوهی از مکه را از جا بکند، بی درنگ کنده میشود، بنابراین مباهله نکنید، که اگر مباهله کنید، همه مسیحیان هلاک میشوند و در سراسر زمین تا قیامت یک نفر مسیحی باقی نمیماند.»
✍ سیدرضا موسوی
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | بررسی تطبیقی فضایل اهلبیت علیهمالسلام در آیه مباهله
✍سنت مباهله از دیرباز در بین اقوام رایج بوده است، اما مباهله در این آیه یکی از موارد منحصر به فرد و دارای ویژگیهای خاصی است که اختصاص به مناظره پیامبر صلی الله علیه وآله و مسیحیان نجران دارد. همراهی اهلبیت با پیامبر در این حادثه، نتایج مهمی در پی داشت که باعث اختلافاتی بین مذاهب مختلف، به ویژه بین شیعه و سنی در تفسیر از این آیه شریفه شد. جمعی از مفسران اهل تسنن این فضیلت را میپذیرند، ولی برخی دیگر در بیان فضیلت اهلبیت در آیه تشکیک میکنند که پذیرفتنی نیست…
📥دریافت مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | بررسی دیدگاه آلوسی در آیه مباهله از منظر مفسران شیعه
🌸مباهله از برجستهترین آیات قرآن کریم است که منزلت و فضیلت اهلبیت رسول خدا صلی الله علیه وآله را آشکار میسازد. حضرت رسول صلی الله علیه وآله به استناد وحی الهی، علی علیهالسلام را نفس خود دانسته است که به روشنی گویای حقانیت ولایت و امامت خاندان رسالت و به ویژه امام علی علیهالسلام است.
علیرغم این نکته روشن، آلوسی از مفسران اهل سنت در تطبیق «أنفسنا» به علی علیهالسلام مناقشه کرده است. رویکرد این مفسر به این آیه به اندیشههای نظری وی معطوف است.
📥دریافت مقاله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🏙 گزارش تصویری | کنگره علمی غدیر با موضوع «خدا و غدیر» در روز عید مباهله برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی بنیاد فرهنگی امامت، کنگره علمی غدیر با موضوع «خدا و غدیر» از سوی مؤسسه غدیرستان و با همکاری بنیاد فرهنگی امامت با حضور حضرات آیات، حجج اسلام، اساتید حوزه غدیرشناسی و عموم مردم و طلاب خواهر و برادر برگزار شد.
در کنگره علمی غدیر، مقالات اساتید محترم آقایان نظری منفرد، مهدی پور، تهرانی، نبوی، انصاری، صدری، علی احمدی، امیدواری، حائری، شریفی، مشکوری، اوجی، یوسفی، رحیمیان، فرج پور و شیاسی معرفی گردید. و تعدادی از ایشان برگزیده ای از مقاله خویش را بیان کردند.
حجت الاسلام شاهینی افزود: سخنران این جلسه حضرت آیت الله العظمی کریمی جهرمی درباره عظمت احیای غدیر و مباهله بیاناتی ایراد فرمودند. ضمنا به حاضرین در کنگره که برگه خلاصه نویسی از محتوای جلسه را تکمیل کردند، گواهینامه ای از طرف مؤسسه غدیرستان اهدا می گردد.
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📒مقاله کلامی | پایان نامه«نقد و بررسی روش شناسی امامت پژوهی در کتاب عبقات الانوار»
⬅️ بیشک کتاب عبقاتالانوار به عنوان یکی از آثار ماندگار در حوزه امامتپژوهی، منبعی مهم جهت دستیابی به یک روششناسی جامع در این حوزه به شمار میرود.
📌 از این رو استخراج روشهای تبیین، رد و دفاع از گزارههای اعتقادی که درآن به کار گرفته شده است، شاکله اصلی این تحقیق را به خود اختصاص داده است.
▫️لذا در فصلی مستقل به بررسی منهج صاحب عبقات در واکاوی صحت صدور روایات و شیوه وی در تحلیلهای سندی احادیثی که محور مباحث این کتاب راتشکیل میدهند پرداختیم.
▫️در گام بعد روشهای تحلیل دلالت احادیث مذکور بر مطلوب امامیه و راهکارهای دفع شبهات مخالفین دراین حوزه بررسی گردید. در نهایت عواملی که با وجود غنای فراوان این کتاب، اصلاح آن موجب عملکرد بالاتر این کتاب ارزشمند میگردد نیز مورد نقد و بررسی قرارگرفته است.
🌐 برای دریافت و مطالعه این پایاننامه، کليک کنيد
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
📚تازهنشر | کتاب امام مهدی عجل الله فرجه به زبان روسی منتشر شد.
کتاب امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، یکی از مجلدات مجموعه موسوعه معارف شیعه است که به سفارش مؤسسه البیان للتواصل والتأصیل تألیف، با همکاری این مؤسسه و با حمایت بنیاد مطالعات اسلامی ابنسینا مسکو به زبان روسی ترجمه و در دهه ولایت امسال از سوی این بنیاد منتشر شد.
کتاب “امام مهدی علیهالسلام در اندیشه شیعه” (ترجمه روسی کتاب امام مهدی علیهالسلام) به معرفی شخصیت امام زمان، فلسفه غیبت و حکومت حضرت مهدی علیهالسلام میپردازد. این کتاب در یک مقدمه و هشت فصل، به قلم حجت الاسلام والمسلمین روحالامین مجتبی کلباسی تدوین و به زیور طبع آراسته شده است.…
🔍ادامهی مطلب
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
🏙 گزارش تصویری | آیین رونمایی از رتبه علمی پژوهشی نشریه آموزه های نوین کلامی
آیین رونمایی از رتبه علمی پژوهشی دوفصنامه «آموزه های نوین کلامی» و «پژوهشنامه مذاهب اسلامی» صبح امروز سه شنبه 12 تیرماه با حضور حضرت آیت الله سبحانی (زید عزه)، حجت الاسلام و المسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان و جمعی از اساتید و پژوهشگران در محل سالن کنفرانس مدرسه علمیه عالی نواب برگزار گردید.
لازم به ذکر است دوفصلنامه آموزه های نوین کلامی به صاحب امتیازی مدرسه علمیه نواب تاکنون 5 شماره از آن منتشر شده است و بر اساس رتبه علمی اعطای شده، مقالات منتشره در شمارگان 3تا5 آن حائز رتبه علمی پژوهشی گردیده اند.
🔶پژوهش مدرسه علمیه عالی نواب🔶
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️به درک و وصف درنیاید▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلامُ:
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ...اَلَّذِي لاَ يُدْرِكُهُ بُعْدُ اَلْهِمَمِ وَ لاَ يَنَالُهُ غَوْصُ اَلْفِطَنِ اَلَّذِي لَيْسَ لِصِفَتِهِ حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ لاَ نَعْتٌ مَوْجُودٌ وَ لاَ وَقْتٌ مَعْدُودٌ وَ لاَ أَجَلٌ مَمْدُودٌ
📄 امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند:
خداوندى كه حقيقت او را بلندهمتان در نمىيابند، هوشها و زيركيها به او دست نمىيابند، خداوندى كه صفتش را پايانى نيست و اصلا به ظرف وصف در نيايد، او را وقت و زمانى معين نيست كه تعيين شده باشد و نه او را زمانى دراز است.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚 نهج البلاغه خطبه یکم
#حدیث_کلامی
#توحید #توصیف
#لایوصف
#لایدرک
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈┈•••••✾•🍃تقویم شیعه🍃•✾•••••┈┈┈
📅 بیست و هفتم ذی الحجة الحرام
🗒 مرگ مروان
🔹در این روز در سال ۱۳۳ هجری قمری مروان بن محمد بن مروان بن حکم معروف به مروان حمار آخرین خلیفه بنی امیّه کشته شد، و دولت هزار ماهه بنی امیّه منقرض شد.(۱)
🔹بعد از قیام بنی عباس به ریاست سفاح، عبداللَّه بن علی عموی خویش را برای جنگ با مروان فرستاد. مروان به بوصیر که نواحی فیوم در مصر بود گریخته بود، در طول مسیر هر کس از بنی امیّه را که می دیدند می کشتند. در کنار نهر اردن جماعت بسیاری را کشتند و روی آنها سفره انداختند و غذا خوردند. عبداللَّه عموی سفاح گفت: «هرچه انجام دهیم تلافی روز شهادت حسین بن علی علیه السّلام نمی شود».
🔹از آنجا عده ای را همراه با عامر بن اسماعیل برای دفع شر مروان فرستاد. در بوصیر مروان را در کلیسائی سر بریدند و زبان او را قطع کردند و زبانش را گربه ای خورد. جالب اینکه روز قبل مروان زبان غلامی را بریده بود و همان گربه خورده بود. سپس زن و بچه او را اسیر کرده نزد سفاح فرستادند. بعضی این واقعه را در 21 این ماه ذکر کرده اند.(۲)
🗒 واقعه حرّه
🔹در این روز واقعه حرّه در چهارشنبه سال ۶۳ هجری قمری به وقوع پیوست، که تعبیر رواین سه روز به آخر ذی الحجه مانده ۲۷ یا ۲۸ است.(۳)
🔹در این روز بود که به امر یزید ملعون قتل و غارت اهل مدینه صورت گرفت و پس از کشتن بیش از ۴۰۰۰ نفر، مسرف (مسلم) بن عقبه اموال و زنان اهل مدینه را تا سه روز بر لشکر خود مباح کرد. این واقعه مشهور به واقعه حرّه است و دو ماه و نیم قبل از مرگ یزید ملعون اتّفاق افتاده است.
_________________________________________
۱. تتمه المنتهی: ص ۱۴۶. زاد المعاد: ص ۳۰۴. فیض العلام: ص ۱۳۱.
۲. قلائد النحور: ج ذی الحجه، ص ۴۱۳.
۳. بحار الانوار: ج ۱۸، ص ۱۲۵-۱۲۶. قلائد النحور: ج ذی الحجه، ص ۴۴۸. فیض العلام: ص ۱۳۲.
📚 تقویم شیعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈┈•••••✾•🍃تقویم شیعه🍃•✾•••••┈┈┈
📅 بیست و هفتم ذی الحجة الحرام
🗒 وفات علی بن جعفر علیه السّلام
🔹در این روز در سال ۲۱۰ هجری قمری علی بن جعفر علیه السّلام وفات کر(۱)
🔹امامزاده جلیل القدر جناب علی بن جعفر الصادق علیه السّلام سیّدی بزرگوار، شدید الورع، کثیر الفضل و عالمی عامل و یکی از بزرگترین روات موثق شمرده شده است. او امام صادق و حضرت موسی بن جعفر و امام رضا و حضرت جواد علیهم السّلام را درک نموده است.
🔹جناب علی بن جعفر علیه السّلام از سایر برادران خود کوچکتر بود، و پس از فوت پدر بزرگوارش همواره ملازمت برادر خود حضرت موسی بن جعفر علیه السّلام را اختیار کرده بود. معالم دین و احادیث بسیاری از آن حضرت اخد نموده و روایت می کرد که از جمله آنها کتاب «مسائل علی بن جعفر» است. همچنین «مسائل الحلال و الحرام» و «المناسک» منسوب به آن بزرگوار است.(۲)
🔷 احترام علی بن جعفر به مقام امامت
🔹محمّد بن حسن عمار می گوید(۳): مدت ۱۰ سال در مدینه طیّبه محضر علی بن جعفر علیه السّلام را درک کرده احادیثی را که از برادر خود موسی بن جعفر علیه السّلام اخذ نموده بود شنیده و می نوشتم. روزی خدمتش بودم که حضرت جواد علیه السّلام وارد مسجد پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله شد. علی بن جعفر علیه السّلام تا آن حضرت را دید از جای برخاست و بدون کفش و رداء به خدمتش شتافت و دست او را بوسید و او را تعظیم و تکریم نمود. آن حضرت فرمودند: عمو بنشین، خداوند تو را رحمت کند. علی بن جعفر علیه السّلام فرمود: آقای من، چگونه بنشینم با اینکه شما ایستاده اید.
🔹هنگامی که آن حضرت به او اجازه فرمودند، به جای خود باز گشت و در مجلس مشست. اصحابش او را سرزنش کردند که تو عموی پدر او هستی ! چگونه با وی این سان معامله می کنی ؟ علی بن جعفر علیه السّلام فرمود: ساکت شوید ! پس دست را بالا برد و محاسن خود را گرفت و فرمود: حق تعالی مرا با این محاسن اهلیّت امامت نداده، ولی این جوان را اهلیّت بخشیده و امامت را به او تفویض فرموده، با این حال چگونه فضل او را انکار کنم و چگونه به او احترام نگذارم. با اینکه من بنده او هستم؟
🔹از این روایت پیداست که آن جناب تا چه حدّی نسبت به امام زمان خود معرفت داشته و از جمله رواتی است که تمامی علماء رجال ایشان را ستایش بلیغ نموده اند.
🔷 مسافرتهای علی بن جعفر
🔹مسکن آن جناب در قریه عریض در چهار میلی مدینه طیّبه بوده است، و از این جهت به آن حضرت عریضی مدنی گویند، و فرزندان او را عریضیون می خوانند. نسل آن حضرت از چهار پسرش محمّد و احمد و حسن و جعفر است. علی بن جعفر علیه السّلام در عریض یا مدینه بود که اهل کوفه از ایشان درخواست کردند در کوفه نزول اجلال فرمایند. آن حضرت قبول فرموده و چندی در کوفه به نشر معالم دین و احادیث سیّد المرسلین و ائمه هدی علیهم السّلام پرداخت. بعد از چندی مردم قم از ایشان خواستند به قم تشریف فرما شوند. آن بزرگوار از کوفه به قم مهاجرت فرمود و در قم ماند تا به رحمت الهی پیوست و در خارج قم نزدیک دروازه جنوبی دفن شد.(۴)
🔹در دو مکان دیگر قبری منسوب به ایشان وجود دارد: یکی در عریض یک فرسخی مدینه و دیگری در خارج شهر سمنان.(۵)
🔹مسعودی روز وفات آن حضرت را ۲۷ ذی الحجه و سال وفات را ۲۳۳ هجری قمری و عمر آن حضرت را ۷۲ سال می داند.(۶)
_________________________________________
۱. قلائد النحور: ج ذی الحجه، ص ۴۴۸. سبل الرشاد الی اصحاب الامام الجواد ۷: ص ۱۷۵.
۲. سبل الرشاد الی اصحاب الامام الجواد علیه السّلام: ص ۱۷۵.
۳. بحار الانوار: ج ۴۷، ص ۲۲۶. سبل الرشاد الی اصحاب الامام الجواد علیه السّلام: ص ۱۷۹.
۴. اقتباس از کتابهای انوار المشعشعین، فصل الخطاب، عمده الطالب: ج ۱، تاریخ انجم فروزان، ریاض الانساب رجال کبیر، رجال کشی، منتخب التواریخ.
۵. منتخب التواریخ: ص ۲۲۶.
۶. مروج الذهب: ج ۴، ص ۱۲۷.
📚 تقویم شیعه
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami
┈┈•••✾•🍃حدیث کلامی🍃•✾•••┈┈
▪️معرفت حقیقی▪️
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📜قَالَ أَبواَلْحَسَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
...فَلَيْسَ اَللَّهَ عَرَفَ مَنْ عَرَفَ بِالتَّشْبِيهِ ذَاتَهُ وَ لاَ إِيَّاهُ وَحَّدَ مَنِ اِكْتَنَهَهُ وَ لاَ حَقِيقَتَهُ أَصَابَ مَنْ مَثَّلَهُ وَ لاَ بِهِ صَدَّقَ مَنْ نَهَّاهُ وَ لاَ صَمَدَ صَمْدَهُ مَنْ أَشَارَ إِلَيْهِ وَ لاَ إِيَّاهُ عَنَى مَنْ شَبَّهَهُ
📄امام رضا علیه السلام می فرمایند:
...پس كسى كه خدا را به واسطۀ تشبيه ذاتش شناخته، در واقع او را نشناخته و به توحيد و يگانگى نپرستيده است، كسى به كنه و پايان او نرسيده و به حقيقتش راه نيافته است، كسى كه او را تمثيل كرده او را تصديق نكرده است و كسى كه نهايتى براى او قرار داده متوجّه او نشده است و كسى كه به سوى او اشاره نموده او را قصد نكرده، و كسى كه او را مانند خلق دانسته است، براى او خشوع ننموده است.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📚توحيد صدوق ج ۱، ص ۳۴
#حدیث_کلامی
#توحید #توصیف
#تشبیه #معرفة_الله
࿐ྀུ༅༅༅࿇࿇࿇༅༅༅࿐ྀུ
اخبار کلامی ↙️
@akhbar_kalami