💥موانع خودسازی
🔻ریشه: مشکلات زندگی روزمره
💌راهکار دوم: نگاه ابزاری به مال
دومین راه برای رهایی از دلبستگی به مال این است که به اموالی که در اختیار داریم نگاه ابزاری داشته باشیم، یعنی بدانیم که اموال فقط در جهت پیش رفتن چرخ زندگی دنیوی در اختیار ما قرار گرفته است زیرا حیات مادی نیاز به مادیات دارد و زمانی که از عالم ماده خارج شویم کاربردی ندارد جز آنکه ورثه از آن استفاده مینمایند.
✨اما نگاه بالاتر به مسئله اموال این است که بدانیم مال فرصتی برای ایجاد آخرت نورانی میباشد؛ به بیان اخری اهل تقوا مال را ابزار رسیدن به رحمت الهی میدانند و تلاش میکنند از اموال خود به بهترین وجه ممکن که آن انفاق در راه خدا میباشد استفاده کنند زیرا میدانند انفاق در راه خدا بهترین ذخیره آنها برای یوم فاقه و سختی قیامت و اهوال برزخ میباشد.
در سوره مبارکه بقره آیه ۲۵۴ آمده است: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ. اى كسانى كه ايمان آوردهايد، پيش از آنكه آن روز فرا رسد، كه نه در آن خريد و فروشى باشد و نه دوستى و شفاعتى، از آنچه به شما روزى دادهايم انفاق كنيد. و كافران خود ستمكارانند.
و اهل تقوا به این مسئله چنان پایبند هستند که در اموال خود برای سائل و محروم حقی را معین نمودهاند: وَ فِيٓ أَموَٰلِهم حَقّٞ لِّلسَّآئِلِ وَٱلمَحرُومِ. و در ثروتهايشان حقّى براى سائل و محروم بود.
📌پس زمانی که معرفت انسان نسبت به مال درست شود آهسته آهسته گرههای موجود در دل انسان نسبت به مال باز میشود تا جایی که در قلب خود هیچ حبّ مذمومی به مال احساس نخواهند کرد و چنین قلبی محل تابش نور الهی خواهد شد...
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
🌹حدیث انفاق
امام صادق علیهالسلام فرمودند: إِذَا بَعَثَ اللَّهُ الْمُؤْمِنَ مِنْ قَبْرِهِ خَرَجَ مَعَهُ مِثَالٌ یقْدُمُ أَمَامَهُ کلَّمَا رَأَى الْمُؤْمِنُ هَوْلًا مِنْ أَهْوَالِ یوْمِ الْقِیامَةِ قَالَ لَهُ الْمِثَالُ: لَا تَفْزَعْ وَ لَا تَحْزَنْ وَ أَبْشِرْ بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَةِ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَتَّى یقِفَ بَینَ یدَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَیحَاسِبُهُ حِسَاباً یسِیراً وَ یأْمُرُ بِهِ إِلَى الْجَنَّةِ وَ الْمِثَالُ أَمَامَهُ فَیقُولُ لَهُ الْمُؤْمِنُ: یرْحَمُک اللَّهُ نِعْمَ الْخَارِجُ خَرَجْتَ مَعِی مِنْ قَبْرِی وَ مَا زِلْتَ تُبَشِّرُنِی بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَةِ مِنَ اللَّهِ حَتَّى رَأَیتُ ذَلِک فَیقُولُ: مَنْ أَنْتَ؟ فَیقُولُ: أَنَا السُّرُورُ الَّذِی کنْتَ أَدْخَلْتَ عَلَى أَخِیک الْمُؤْمِنِ فِی الدُّنْیا خَلَقَنِی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْهُ لِأُبَشِّرَک؛
✨وقتی خداوند، مؤمن را از قبرش [در روز قیامت] بر میانگیزاند، همراه او [شخص] مثالی خارج میشود که پیشاپیش وی حرکت میکند و هرگاه مؤمن هولی از اهوال قیامت را ببیند. آن مثال به وی میگوید: نگران و محزون مباش، تو را از جانب خداوند بشارت باد به کرامت و خوشحالی. تا اینکه در برابر خداوند جلیل ایستاده و حقتعالی از او حسابی آسان کشیده و او را به بهشت امر میکند؛
در حالیکه [شخص] مثالی در جلو او [در حال حرکت] است. مؤمن به او میگوید: خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و دائماً مرا به شادی و کرامت از ناحیه خداوند بشارت دادی تا اینکه آن را دیدم. پس مؤمن میگوید: تو کیستی؟ آن مثال میگوید: من همان شادی و سروری هستم که تو آن را بر قلب برادر مؤمنت در دنیا داخل کردی. خداوند جلیل مرا از آن سرور خلق کرده است تا تو را خوشحال کنم.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💥موانع خودسازی
🔻ریشه: مشکلات زندگی روزمره
📮مشکلات مختلف زندگی
قطعا در طی زندگی هر مومنی مشکلاتی وجود دارد به نحوی که زندگی هیچ مومنی بدون مشکل و بدون معضل نمیباشد، گاهی اوقات مریضیهایی در زندگی ایجاد میشود که اسباب مشغولیت دل و فکر انسان میگردند؛ گاهی نیز مشکلات مالی ایجاد میشوند و دل انسان را به اضطراب و اضطرار دچار میکنند و راه تفکر و تذکر قلبی انسان و نتیجتا راه عبودیت بر روی انسان را میبندند؛ گاهی نیز مشکلات روزمره زندگی حادث میشوند و نمیگذارند درون انسان خالی از دغدغه شود و این مسائل گفته شده و مسائل گفته نشده در این نوشتار، کاری میکنند که انسان از خیر حیات اخروی میگذرد و با خود میگوید آنقدر گرفتار هستم که وقتی برای عبودیت ندارم، یا میگوید کسی باید عبودیت کند که قلبا دارای آرامش و آسایش باشد❗️
⚡️با خود میگوید: من که مریضم و نمیتوانم عبادتها را انجام بدهم یا اینکه بدهی دارم و باید برای پرداخت آن دائم کار کنم، یا آنکه به فکر تهیه فلان وسیله باشم تا بتوانم کار خانه و زندگی را جلو ببرم، امکان تزکیه را ندارم زیرا اینها نمیگذارند به سوی تزکیهای که مئونه آن آرامش است بروم.
درحقیقت شیطان رجیم و نفس خبیث دائم با وسواس دقیق و باهدف، مشکلات را بزرگ و بزرگ مینمایند تا جایی که در مقابل انسان مشکلات دنیا را آنقدر عظیم جلوه میدهند تا حیات اخروی، ابدی و دائمی انسان را از او بدزدند و او زیانکار و خاسر از دنیا برود. اگرچه این افراد به هنگام مرگ و ورود به برزخ به حسرت و پشیمانی وحشتناک دچار میشوند اما همان لحظه نیز مییابند که پشیمانی هیچ سودی نخواهد داشت و آن فرصتی که از دست رفته است، دیگر باز نخواهد گشت.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌ذات دنیا در بیان امیر بیان
🌹و من خطبة له (عليه السلام) في التَنفير من الدنيا:
دَارٌ بِالْبَلَاءِ مَحْفُوفَةٌ وَ بِالْغَدْرِ مَعْرُوفَةٌ؛ لَا تَدُومُ أَحْوَالُهَا وَ لَا يَسْلَمُ نُزَّالُهَا؛ أَحْوَالٌ مُخْتَلِفَةٌ وَ تَارَاتٌ مُتَصَرِّفَةٌ؛ الْعَيْشُ فِيهَا مَذْمُومٌ وَ الْأَمَانُ مِنْهَا مَعْدُومٌ؛ وَ إِنَّمَا أَهْلُهَا فِيهَا أَغْرَاضٌ مُسْتَهْدَفَةٌ، تَرْمِيهِمْ بِسِهَامِهَا وَ تُفْنِيهِمْ بِحِمَامِهَا.
از خطبه هاى امام عليه السلام است كه در #متنفّر ساختن از #زرق و #برق دنيا ايراد فرموده است.
سرايى است كه بلاها از هر سو گردش را گرفته و به غدر و بيوفايى شهرت يافته. نه خود همواره بر يك حال باشد و نه ساكنانش در امان و سلامت به سر برند. حالاتش گونه گون است و هر روز نوبت به يكى دهد. در آنجا شادمانى نكوهيده است و امن و آسودگى نتوان يافت. مردم دنيا در دنيا چون هدفهايى هستند كه تيرها بر آنها مى بارند. دنيا تيرهايش را بر مردمش مى افكند و به مرگى كه بر سرشان مى فرستد، نابودشان مى كند.
📧خطبه ۲۲۶ نهجالبلاغه
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
🌹احیاء سنت رسول خدا
✍فردا ۶ جمادیالثانی #پنجشنبه_اول ماه قمری و از روزهایی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آن را روزه میگرفتند.
✨رسول خدا صلی الله علیه و آله: در هر ماه سه روز را روزه میگرفتند؛ پنجشنبه اول و آخر ماه و چهارشنبه وسط ماه و تا #آخر_عمر این سنت را انجام میدادند.
👌عزیزانی که توانایی دارند جا نمونن.
#مع_رسول_الله
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
با سلام خدمت دوستان محترم
ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان در پیش است و سالیان قبل بنده با استفاده از بیانات بزرگان معرفت و اخلاق کتابی کاملا #کاربردی و #روان و #قابل_فهم برای استفاده علاقهمندان به این سه ماه نورانی یادداشت کردم که الحمدلله بازدهی بسیار عالی بین مخاطبین داشت.
این کتاب به دلیل اینکه به صورت گفتوگوی یک استاد اخلاق و یک طالب راه (استاد اخلاق و طالب راه فرضی میباشند) نوشته شده است به شما در فهم مطالب کمک چشمگیری مینماید.
(بیانات و دستورات مهم بزرگان را به نحو عالی جمعبندی و توضیح دادیم )
چاپی این جلد موجود نیست و دوستان علاقهمند میتوانند این جلد را از نرم افزار کتابراه تهیه کنند.
👌ابتدا باید نرم افزار کتابراه نصب شود و سپس کتاب را تهیه نمایید.
این کتاب جلد سوم کتابهای سلوک آسمانی هست که بدون داشتن دو جلد اول نیز کارایی خودش را در حد عالی حفظ کرده است.
این کتاب برای ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان بسیار کاربردی میباشد.
روی لینک جهت تهیه کتاب بزنید:
http://ketabrah.ir/go/b51696
💥موانع خودسازی
🔻ریشه: مشکلات زندگی روزمره
📮راهکار اول: دنیا اینگونه است❗️
سوالی که از خودمان باید بپرسیم این است که آیا روزی در دنیا فرا میرسد که هیچ مشکلی نداشته باشم تا آن هنگام برای تزکیه و خودسازی قدم بردارم یا خیر؟!
💯در جواب باید بگوییم: ذات دنیا بر تزاحمات و مشکلات و بلا چیده شده است و هیچ انسانی از این قاعده مستثنی نمیباشد یعنی من و شما و هر انسانی که میبینیم دارای یک سری مشکلات، گرفتاریها و مصایب است درنتیجه دنیا اینگونه چیده شده است و به نظر هیچگاه زمانی فرا نمیرسد که من در آسایش کامل باشم و آن موقع به خودسازی بپردازم پس باید به خود بقبولانم که باید در همین بلاها و مصایب و مشکلات موجود به سوی بالندگی حرکت کنم زیرا زمان راحتی هیچگاه ایجاد نمیشود.
حتی اگر زندگی نامه بزرگان معرفت و اخلاق را مطالعه نمایید به وضوح میبینید که آنها نیز با هزاران مشکل اعم از مریضی، گرفتاری مالی، مشکلات معیشتی و امثال آن روبرو بودند لکن به مراتب کمال نیز دست یافتند زیرا دنیا را آنگونه که هست قبول نمودند و تلاش کردند تا از فرصت دنیا برای تزکیه قلب خود استفاده نمایند.
👌اما اکثر ما انتظار داریم دنیا از اصل و ذات خود عدول کند و شود همان دنیایی که ما میخواهیم، دنیایی که هیچ مشکلی در آن نداشته باشم و به راحتی و بدون دغدغه به سوی کمال بندگی و عبودیت پیش روم و بنده صالح خدا گردم.
پس دنیا را آنگونه که هست باید بپذیریم و زندگی معنوی خود را در آن پیش ببریم.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
⚡️انسان در دنیا[نهایتا] به ده درصد خواستههای خود میرسد. کمتر کسی پیدا میشود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا با هزار تلخی و نیش همراه است.
اگر کسی دنیا را اینگونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و… کمتر ناراحت میشود؛
زیرا از دنیا، بیش از اینکه خانه بلاست، انتظار نخواهد داشت!
💌در محضر بهجت، ج۲، ص۳۰۲
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
آیت الله حائری شیرازی قدس سره:
عمر ما میگذرد و دیر یا زود به صف گذشتگان میپیوندیم و این، زندگی بزرگ ماست. من چیزی مهمتر از این مطلب نداشتم که به شما بگویم.
🌹امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند:
💥وَ أَنْتُمْ فِي دَارِ مُسْتَعْتَبٍ، عَلَى مَهَلٍ وَ فَرَاغٍ، وَ الصُّحُفُ مَنْشُورَةٌ وَ الْأَقْلَامُ جَارِيَةٌ وَ الْأَبْدَانُ صَحِيحَةٌ وَ الْأَلْسُنُ مُطْلَقَةٌ وَ التَّوْبَةُ مَسْمُوعَةٌ وَ الْأَعْمَالُ مَقْبُولَة.
🌎اكنون در سرايى هستيد كه در آن براى كسب رضاى خداوندى #آسودگى و #فرصت داريد. نامه ها #گشوده است و قلمها جارى است و تنها دست و زبانها آزادند. توبه ی توبه كنندگان شنيده می شود و اعمال پرستندگان پذيرفته مى آيد.
📚خطبه ۹۴
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💥موانع خودسازی
🔻ریشه: مشکلات زندگی روزمره
💌راهکار دوم: نگاهت را عوض کن
زمانی که یافتم ذات دنیا بر سختی، اذیت و امثال آن است به جای آنکه انتظار داشته باشم زمانی فرا رسد که مشکلاتم تمام شود که آن موقع هیچگاه نمیآید، لازم است مشکلات را با خود همراه کنم یعنی به مشکلات به عنوان مانع خودسازی نگاه نکنم بلکه بدانم این مشکلات ذاتی زندگی دنیایی است و تمام اولیاء و انسانها با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده و میکنند درنتیجه با این نگاه به مشکلات میگویم: من میخواهم به سوی خدایم پیش بروم و شما نیز باید با من همراه شوید و نمیتوانید مانع حرکتم شوید‼️
از طرفی نیز باید بداند تمام مشکلات نوعی بلاء هستند و بلاء _ همانگونه که قبلا گفته شد_ برای مومنین شفاءدهنده صدور میباشند اگرچه ظاهری تلخ دارند.
امیرالمومنین علی علیهالسلام در روایتی فرمودند: ولكِنَّ اللّه َ يَختَبِرُ عِبادَهُ بِأنواعِ الشَّدائدِ و يَتَعَبَّدُهُم بِأنواعِ المَجاهِدِ و يَبتَليهِم بِضُروبِ المَكارِهِ إخراجا لِلتَّكَبُّرِ مِن قُلوبِهِم و إسكانا لِلتَّذَلُّلِ في نُفوسِهِم و لِيَجعَلَ ذلكَ أبوابا فُتُحا إلى فَضلِهِ و أسبابا ذُلُلاً لِعَفوِهِ.
ليكن خداوند بندگان خود را به انواع سختيها مى آزمايد و به واسطه كوششهاى گوناگون به بندگيشان مى كشد و به اقسام ناخوشايندها و ناملايمات مبتلايشان مى كند تا بدين وسيله كبر را از دلهايشان بيرون بَرد و فروتنى را در جانهايشان جاى دهد و آن را درهايى گشوده به سوى فضل خود و وسايل آسانى براى بخشش خويش قرار دهد.
📝نهجالبلاغه خطبه ۱۹۲
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
🌹اسم اعظم خدا
آیت الله ناصری اصفهانی رحمه الله علیه:
✍يكي از دفعاتي كه به ديدار ايشان [آیت الله سید محمد کشمیری] رفته بودم، از ايشان اسم اعظم را خواستم.
گفتند: اگر اسم اعظم را مي خواهي به در خانه امام زمان (ع) برو و از اين اسم شريف: «يا صاحب الزمان أغثني يا صاحب الزمان أدركني» نگذر.اين اسم اعظم حق است، به آن توجه داشته باش!
👈و بعد دنبالش اين ماجرا را براي بنده تعريف كردند كه سفري به خراسان رفته بودم. در مسير برگشت از تهران به قم رفتم تا يكي از آشنايان و بستگان را ببينم و بعد به عراق بازگردم. در نيمه شبي كه هوا سرد بود، اتوبوس مرا جلوي صحن حضرت معصومه (س) پياده كرد. من هم پياده شدم. اما من پيرمرد هشتاد و پنج ساله با چمدان و ساك كجا بروم؟ من كه آدرس را بلد نيستم و كسي هم نيست كه از او نشاني را بپرسم. مقداري ايستادم، ديدم خبري نشد. با خود گفتم ما كه صاحب و ملجأ داريم. بهتر است از ايشان استمداد كنم. مي گفت ساك را به يك دست گرفتم و عصا و چمدان را هم به دست ديگر.
🗝چشمانم را بستم و در پياده رو به طور مرتب مي گفتم: «يا صاحب الزمان أغثني يا صاحب الزمان أدركني» مكرر اين اسم را تكرار مي كردم و را ه مي رفتم. يكدفعه سنگين شدم و بعد از آن ديدم بر در يك خانه ام! نگاه كردم! ديدم نام آن فاميل ما بر در نوشته شده است. در زدم، آمد در را باز كرد و متحيرانه از من پرسيد، چطور آمدي؟ گفتم: آمدم ديگر و به داخل خانه رفتم.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711