جلسه سی و چهارم رساله حقوق.mp3
16.25M
✨حق روزه _ جلسه دوم
🍃روایت: روزه سپر آتش است
🌹رابطه حجاب نفس و جهاد
📌رابطه نفس و آتش جهنم
👈روزه و دوری از هواهای نفس
#رساله_حقوق
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
اخلاق عملی
✨حق روزه _ جلسه دوم 🍃روایت: روزه سپر آتش است 🌹رابطه حجاب نفس و جهاد 📌رابطه نفس و آتش جهنم 👈روزه
برای درک مطلب بخش سوم، حتما این صوت کوتاه از جلسات رساله حقوق را گوش نمایید.
🔥تمام اهداف ما، آموزش دقیق مطالب خودسازی و عبودیت است درنتیجه نگاه ما حالت تدریسی و آموزشی دارد و مجبور هستیم پستهای تولیدی داشته باشیم.
💌کپی برداری از ماه مبارک رمضان _ بخش چهارم
⚡️جهاد با مباحات
در کنار ترک گناه که برنامه اول و آخر و اساسی عبودیت سالک الی الله و مومنین میباشد که نباید لحظهای از آن عقبنشینی نمایند و چه در ماه مبارک رمضان و چه بعد آن باید به طور جدی با آن مجاهدت کنند، لازم است جهادی در مباحات نفسانی نیز داشته باشند؛
به بیان دیگر نباید مسئله شکستن نفس در هوای مباح را که ۳۰ روز تمرین کردهاند را رها کنند و با خود بگویند: ماه مبارک تمام شد و لازم نمیباشد به مانند آن ماه جهاد نمایم❗️
💥بلکه لازم است که نسبت به خوردنیها و آشامیدنیها و خواب خود برنامه صحیحی داشته باشد و میتوان برای پله اول دو برنامه کاربردی و موثر را تدبیر نمود:
اول: تلاش کند به نحو درستی در خوردن، آشامیدن و خوابیدن خود اعتدال ایجاد نماید؛ یعنی به اندازهای که بدن و مرکب روح، نیاز به خوردن، آشامیدن و خواب دارد از این سه نعمت استفاده کند و باقی آن که اضافه هستند را از برنامه خود حذف نماید.
دوم: برنامه اول _ اعتدال در خوردن، آشامیدن، خوابیدن _ با نیت رضوان الهی انجام دهد و تلاش کند در امور مباح گفته شده براساس رضوان الهی پیش رود تا این اعمال چهره و وجهه نورانی به خود بگیرند و اینگونه آثار نورانی در نفس او ایجاد کنند که این نورانیت، اسباب کم کردن قساوت قلب او میگردد.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌هنوز فرصت است ...
از امام زین العابدین علیهالسلام نقل شده که این دعا را در شب بیست و هفتم ماه مبارک مکرر مىخواندند:
«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ»
خدایا، دوری از خانه فریب و بازگشت به خانه جاویدان و آمادگی برای مرگ پیش از رسیدن آن را روزیام گردان.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
جلسه نوزدهم رساله حقوق.mp3
20.7M
🌿حق شکم _ بخش دوم
☘گرسنگی فشار آورد چه کنم؟!
🍁جسم مرکب روح برای آخرت
👈پرخوری و دوری از خیرات
📌راهکار غلبه بر پرخوری
#رساله_حقوق
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
برای راهکار پرخوری که معضل اساسی برای عدهای از دوستان میباشد، صوت بالا پیشنهاد میگردد.
💌کپی برداری از ماه مبارک رمضان _ بخش آخر
⚡️پیش بردن لطافت و نورانیت
در جمعبندی مطالب گفته شده باید بگوییم: ماه مبارک رمضان نعمتی بس عظیم و نورانی بود که عدهای قدر آن را دانستند و به اندازه توان و وُسع خود از برکات عظیم آن استفاده نمودند که بزرگترین برکت و نعمت، بیداری دل و ریختهشدن قساوت و سختی آن بوده است یعنی قلب و حقیقت آنان تا حدودی به جوار الهی راه پیدا نموده است.
📮بعد ماه مبارک لازم و واجب است این بهرهها افزایش پیدا کند و انسان آن نورانیت و لطافتی که از طریق جهاد با گناهان و مباحات کسب کرده است را فزونی دهد و توجه کند که ماه مبارک رمضان آمده است تا برکات آن حفظ گردد؛ درنتیجه تنها راه فزونی احیای دل و نزدیک شدن به جوار الهی، ادامه دادن جهادی که در ماه مبارک رمضان در پیش گرفته بود، میباشد.
یعنی در کنار دیگر اعمال عبادی برنامه اصلی خود را در ترک گناه و تنظیم امور مباحیِ خود در رضای الهی قرار دهد تا نفس پرتلاطم انسان با کنترل و پیش رفتن در مسیر رضوان الهی در مسیر ضعیف و شکستهشدن پیش رود.
آنان که اهل عمل هستند و ماه رمضان را در یازده ماه آتی زندگی خود پیاده مینمایند به روشنی و وضوح این نورانیت و برکات عظیم را درک خواهند کرد.
📧 پس ماه مبارک رمضان، الگو و اسوهای برای دیگر ماههای انسان میباشد که لازم است از اول شوال آن جهادها و برنامهها با جدیت پیگیری شود. ( دقت شود)
بعد از این گر شرح گویم، ابلهی است
ز آنکه شرحِ این، ورای آگهی است
ور بگویم، عقل ها را بَر کَنَد
ور نویسم، بس قلم ها بشکند
ور بگویم شرح های معتبر
تا قیامت باشد آن بس مختصر
لاجرم کوتاه کردم من زبان
گر تو خواهی از درون خود بخوان
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
💌حقیقت روزه
قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
مَن مَنَعَهُ الصَّومُ مِن طَعامٍ يَشتَهِيهِ، كانَ حقّا على اللّهِ أن يُطعِمَهُ مِن طَعامِ الجَنَّةِ و يَسقِيَهُ مِن شَرابِها
کسی که روزه او را از غذاهای مورد علاقهاش باز دارد برخداست که به او از غذاهای بهشتی بخورانند و از شرابهای بهشتی به او بنوشاند.
📧بحار الانوار ج ۹۳ ص ۳۳۱
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 روزه؛ مظهر گذشت از خواستهها
✏️ رهبر انقلاب: حدیث صحیح معتبر از پیغمبر اکرم (صلّیاللَّهعلیهوالهوسلّم) این است: «الصّوم جنّة من النّار» روزه، سپر آتش است. .... خصوصیت روزه چیست که تعبیر «جنّة من النّار» دربارهی آن بیان شده است؟ خصوصیت روزه عبارت است از کفّ نفس. روزه، مظهر کفّ نفس است؛ «و نهی النّفس عن الهوی». مظهر صبر در مقابل گناه و غلبهی مشتهیات، روزه است. لذا در روایات، ذیل آیهی شریفهی «واستعینوا بالصّبر و الصّلاة» صبر را به روزه تعبیر کردهاند. روزه، مظهر گذشت از خواستههاست.
🌙 #بهار_معنویت | روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵
💻 Farsi.Khamenei.ir
💌فرصت مانده را قدر بدانیم❗️
دعاهاى شب هاى دهه آخر ماه كه از جمله آنها اين دعاست كه شيخ كلينى در كتاب كافى از امام صادق عليه السّلام روايت كرده: كه در دهه آخر ماه رمضان در هر شب بخوان:
أَعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِكَ الْكَرِيمِ أَنْ يَنْقَضِيَ عَنِّي شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتِي هَذِهِ وَ لَكَ قِبَلِي ذَنْبٌ أَوْ تَبِعَةٌ تُعَذِّبُنِي عَلَيْهِ.
پناه میآورم به عظمت ذات كريمت، از اينكه ماه رمضان از من سپرى شود، يا سپيده اين شب طلوع كند، و از سوى من نزد تو گناهى يا نتيجه كارى مانده باشد، كه مرا بر آن عذاب نمايى.
هدایت شده از اخلاق عملی
💌یا صاحب الزمان❗️
شنیدم عاشقان را مینوازی
مگر من زان میان بیرونم ای دوست
نگفتی گر بیفتی گیرمت دست!؟
ازین افتاده تر کَکنونم ای دوست؟!
✨️عنایتی کن و در این شبهای پایانی، در وجودمان میل به گناه را نابود بفرما❗️
💌حفظ برکات ماه مبارک رمضان _ بخش ۱
⚡️بیانات آیت الله محمد شجاعی (ره):
در ماه مبارک، از یک سو از گناهان اجتناب می کنید و از یک سو از مباحات، [یعنی] کم خوردن و امثال آن ، شکستن نفس در مقابل امر خدا، که [این شکستن نفس] مقابل هواى نفس می شود.[این دو کار] دل را لطیف می کند، یعنى قساوت را از دل برمى دارد و اینجور اثرات را ماه مبارک در دل می گذارد:
” السّلام عَلیکَ مِن مُجاورٍ رَقَّت فیه القُلوب و قَلَّت به الذُنوب “
در دعاى ۴۵ صحیفه سجادیه، در وداع شهر مبارک، ماه رمضان است:
سلام بر توای ماهى که در تو دلها رقت پیدا کرد: قَلَّت به الذُنوب ، گناهان کم شد.
🪧حالا باید طبعاً خیلى مراقبت کرد که انسان یک ماه روزه گرفته است و رقّتى در دل به ظهور رسیده، دل رقیق شده است، قساوتش تا حدودى برطرف شده است. باید مواظبت کرد [که] این را اضافه کرد، کم نکرد. مواظبتش بر این است که:
اولاً انسان ترک گناه را ادامه بدهد.
ثانیاً مراقبت در این که در هواهاى مباح نفسانى، خوردنها و آشامیدنها و آن چیزهایى که شرعاً حلال است مباح است، در آنها انسان زیاد غوطه ور نشود.
به کانال #اخلاق_عملی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2943615170Cc0541e3711