🌹روز #پنجشنبه به نام #حضرت_امام_حسن_عسکرى علیه السّلام است. زیارت آن حضرت :
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللهِ وَ خَالِصَتَهُ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِینَ وَ وَارِثَ الْمُرْسَلِینَ وَ حُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِینَ صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ یَا مَوْلایَ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ أَنَا مَوْلًى لَکَ وَ لِآلِ بَیْتِکَ وَ هَذَا یَوْمُکَ وَ هُوَ یَوْمُ الْخَمِیسِ وَ أَنَا ضَیْفُکَ فِیهِ وَ مُسْتَجِیرٌ بِکَ فِیهِ فَأَحْسِنْ ضِیَافَتِی وَ إِجَارَتِی بِحَقِّ آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطاهرین
☀️اخلاق مهدوی 🌹🌹🌹🌹
http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
هدایت شده از اخلاق مهدوی 🌻
☀️🌹امام صادق علیه السلام در یکی از سخنان نورانی خود دعای غریق را برای نجات شیعیان از شبهات و فتنه های عصر غیبت توصیه کردند.
✅ روایت زیر از کتاب کمال الدین و تمام النعمة است👇👇👇👇
✅عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَال: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع): سَتُصِيبُكُمْ شُبْهَةٌ فَتَبْقَوْنَ بِلَا عَلَمٍ يُرَى وَ لَا إِمَامٍ هُدًى وَ لَا يَنْجُو مِنْهَا إِلَّا مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ الْغَرِيقِ قُلْتُ كَيْفَ دُعَاءُ الْغَرِيقِ قَالَ يَقُولُ يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِك.
✅عبدالله بن سنان از امام صادق(ع) روایت کرد که
فرمود: به زودی گرفتار شبهه شده و بدون امام(حاضر) می مانید و در آن زمان نجات نمی یابد مگر کسی که دعای غریق را بخواند. گفتم دعای غریق چگونه است؟ فرمود بگوید:
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِك.
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
📖كمال الدين و تمام النعمة، ج2، ص 352https://eitaa.com/joinchat/10354782Caeec2836a7
💠⚜💠
✨سلوک مهدوی
3⃣قسمت سوم
🌟... در خیمه را باز کردم و جمال دل آرای امام زمان(ع) را دیدم. جلو رفتم و سلام کردم و امام زمان (ع) جواب داد .
☀️بعد امام زمان (ع) به علی بن مهزیار گفت ؛ ما شب و روز درانتظار آمدنت بودیم ، چه چیز دیدارما را به تاخیر انداخت؟ دلیل این تاخیر چه بود ؟علی بن مهزیار به امام زمان (ع) می گوید : من می خواستم به محضر شما بیایم اما راهنما نداشتم ؛ کسی نبود دستم را بگیرد و به سمت شما بیاورد.
☀️امام زمان (عج) نگاهی به ایشان کرد و گفت کسی را پیدا نکردی که تو را راهنمایی کند آیا واقعا کسی نبود؟بعد امام زمان(عج) با انگشتان خودش روی زمین خطی کشید.(این حالت امام زمان(ع)دربعضی ازتشرفات نقل شده که با دست روی زمین خط و خطوطی می کشیدند یعنی این کار حضرت کنایه ازناراحتی ایشان است)
💢 دلایلی که علی بن مهزیار نتوانست به محضر امام زمان (ع) برسد (ممکن است ما هم به این دلایل به محضر امام زمان (ع) نمی رسیم) امام گفتند : علی بن مهزیار دلیل اصلی که نتوانستید به محضر من برسید این است که شما فقط نشستید اموالتان را جمع کردید؛ پول روی پول گذاشتید و پول هایتان را جمع کردید ؛نه انفاقی کردید ، نه به دیگران کمک کردید.
🔸دلیل دوم ؛ شما بر بینوایان مومنان سختگیری کردید یعنی آن مومنانی که بینوا بودند فقیر بودند, نیاز مند بودند شما به آنها سختگیری کردید و کمک نکردید.
🔹دلیل سومی که دیدار شما از من امام زمان (عج) به تأخیر افتاد این بود که شما قطع رحم کردید و به دیدار همدیگر نمی رفتید وصله ی رحم انجام نمی دادید.
👌🏼 این سه دلیل باعث شد که نتوانید منِ امام زمان (ع) را درک کنید.
👈🏼این را که امام زمان(ع)گفت : علی بن مهزیار دو بارگفت: توبه، توبه، بخشش ، بخشش.
💠 امام زمان (ع) گفتند : که اگر استغفار بعضی
از شما برای بعضی دیگر نبود( یعنی بعضی از مومنین برای بعضی افراد استغفار نمی کردند) اگر این نبود,جزء آن شیعیان خالص که حرفشان با عملشان یکی است، بقیه همه هلاک می شدند( ارزش استغفار دیگران برای دیگران رامی رساند)
⚠️اینجاست که می گویند تا می توانید برای دیگران استغفار کنید ، برای مومنان در نماز شب یا درجاهای دیگر استغفار کنید دلیلش این است که امام زمان (ع)
می گوید اگر استغفار شما برای همدیگر نبود،جزء شیعیان خالص بقیه شما هلاک می شدید. پس همیشه سعی کنید حتما در نماز ها و بعداز نمازها برای همدیگر استغفار کنید برای فامیل ، دوستان ، آشنایان ، دیگر مومنان طلب استغفار کنید.
👈🏼پس نکاتی که از تشرفات علی بن مهزیار به محضر امام زمان(ع) یاد می گیریم این است که ما بهانه نکنیم ،چون الان اگه به یک نفر بگوییم چرا خودتان را تزکیه نفس نمی کنید؟؟ آیت الله بهجت، بحرالعلوم را ببینید یاد بگیرید!! می گویند این ها استاد داشتند و این را بهانه می کنند، ولی این جا امام زمان (ع)به علی بن مهزیار می گوید : عدم توفیق شما استاد و این چیزها نبود!!! عدم توفیق شما رفتار خودتان بود. خودتان قطع صله ی رحم کردید و به فقرا کمک نمی کردید فقط دنبال مال اندوزی بودید، دلیلش این است که شما در سیر و سلوک موفق نمی شوید و مربوط به استاد و... نیست.
🔹🔹ادامه دارد....🔹🔹
💽برگرفته از فایل شماره 1 سلوک مهدوی
🎤استاد عبادی
#سلوک_مهدوی 3
💠⚜💠
_______________
@marefatemahdavi
✳️ سلسله صوت های کوتاه #تفسیر_زیارت_جامعه_کبیره
با محوریت #شناخت_صفات_امام_زمان و #افزایش_معرفت
💠 جلسه بیست و چهار 4️⃣2️⃣
🎤 با سخنرانی استاد عبادی از اساتید مهدویت
🏫 تهیه و تنظیم : 👈 کانون تخصصی مهدویت قائم شهر 👉
💠 نشر این کلیپ ها با هر نام و لینکی ، مجاز است و مشکلی ندارد.
@marefatemahdavi
🌹 عبارت قرآنی «صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا»🌹
⁉️پرسش :
✅ منظور از «صلوات و سلام» بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) چیست؟✅پاسخ: خداى متعال در آیه 56 سوره «احزاب» سخن از علاقه خاص خویش و فرشتگان به پیامبر مى گوید.
✅🌻 و بعد در این زمینه به مؤمنان دستور مى دهد.
✅نخست مى فرماید: (خداوند و فرشتگانش بر پیامبر رحمت و درود مى فرستند)؛
🌹 «إِنَّ اللّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ».
✅مقام پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) آن قدر والا است که،
☀️ آفریدگار عالم هستى، و تمام فرشتگانى که تدبیر این جهان به فرمان حق، بر عهده آنها گذارده شده است، بر او درود مى فرستند،
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
✅اکنون که چنین است، شما نیز با این پیامِ جهان هستى هماهنگ شوید
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
، ☀️(اى کسانى که ایمان آورده اید! بر او درود بفرستید و سلام بگوئید و در برابر فرمان او تسلیم باشید)؛ «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً».☀️☀️☀️
✅«صلات» و «صلوات» که جمع آن است،
✅هر گاه به خدا نسبت داده شود، به معنى فرستادن رحمت است،
✅و هر گاه به فرشتگان و مؤمنان منسوب گردد به معنى طلب رحمت مى باشد.
✅ تعبیر به «یُصَلُّونَ» به صورت فعل مضارع، دلیل بر استمرار است ✅یعنى پیوسته خداوند و فرشتگان، رحمت و درود بر او مى فرستند،
✅ رحمت و درودى پیوسته و جاودانى.
✅در این که میان «صَلُّوا» و «سَلِّمُوا» چه فرقى است؟
مفسران بحث هاى مختلفى دارند، ✅آنچه مناسب تر با ریشه لغوى این دو کلمه، و ظاهر آیه قرآن به نظر مى رسد، این است که:
✅«صَلُّوا» امر به طلب رحمت و درود فرستادن بر پیامبر است،
✅اما «سَلِّمُوا»، یا به معنى تسلیم در برابر فرمان هاى پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) است، ☀️چنان که در آیه 65 سوره «نساء» آمده: «ثُمَّ لایَجِدُوا فِی أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلِیماً»؛ (مؤمنان کسانى هستند که به داورى تو تن دهند و حتى در دل از قضاوتت، کمترین ناراحتى نداشته باشند و تسلیم مطلق گردند).☀️
✅چنان که در روایتى از امام صادق مى خوانیم: «ابو بصیر» از محضرش سؤال کرد،
⁉️ منظور از «صلات» بر پیامبر(صلى الله علیه وآله)را فهمیده ایم،
⁉️ اما معنى تسلیم بر او چیست؟
✅امام(علیه السلام) فرمود: «هُوَ التَّسْلِیْمُ لَهُ فِى الأُمُورِ»؛ (منظور تسلیم بودن در برابر او در هر کار است).🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
✅و یا به معنى سلام فرستادن بر پیامبر(صلى الله علیه وآله)
✅🙏«السَّلامُ عَلَیْکَ یا رَسُولَ اللّهِ» و مانند آن مى باشد، که محتوایش تقاضاى سلامت پیامبر(صلى الله علیه وآله) از پیشگاه خدا است.
✅«ابو حمزه ثمالى» از یکى از یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) به نام «کعب» چنین نقل مى کند: ✅«هنگامى که آیه فوق نازل شد، عرض کردیم:
🙏سلام بر تو را مى دانیم،
⁉️ ولى «صلات» بر تو چگونه است؟
✅☀️فرمود این گونه بگوئید:
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
☀️ «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد کَمَا صَلَّیْتَ عَلَى إِبْرَاهِیمَ وَ آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیْدٌ مَجِیدٌ، وَ بارِکَ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد کَمَا بارَکْتَ عَلى إِبْرَاهِیمَ وَ آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیْدٌ مَجِیدٌ».☀️
✅از این حدیث،
🌹هم چگونگى صلاة و درود بر پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) روشن مى شود،
🌹و هم معنى سلام.
✅گرچه این دو معنى براى سلام، کاملاً متفاوت به نظر مى رسد،
✅ ولى با دقت مى توان آنها را به نقطه واحدى معطوف کرد، و آن
🌹تسلیم قولى
🌹تسلیم عملى
در برابر پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) است.،
✅ زیرا کسى که به او سلام مى فرستد و تقاضاى سلامت او را از خدا مى کند، نسبت به او عشق مى ورزد، و او را به عنوان پیامبرى واجب الاطاعه مى شناسد.
🙏اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌻🌻🌻
https://eitaa.com/joinchat/10354782Caeec2836a7
#کارگاه_خویشتن_داری ۲۳
✦ خداوند واسعِ علیم، مهندسی و معماری خانه و کاشانهمان در قیامت را به خودمان واگذار کرده،
بدین صورت که میزان شادی و آرامش ما در
این دنیا، تعیین کننده سطح کیفیت زندگیمان در آخرت است!
📌خویشتنداری یعنی: مراقبت از شادی و نشاط دائمی قلب.
@ostad_shojae