کینه
عدهای به علت ناتوانی از انتقام، خشم و ناراحتی خود را فرو میخورند ، و در دل کینه طرف مقابل را میپرورانند؛ در حالیکه مومن اهل کینه توزی نیست، چرا که خوب میداند کینه ایمان و آرامش قلبیاش را میزداید؛ لذا اگر با کسی اختلافی پیدا کند، به سرعت جهت رفع آن میکوشد .
🔹رسول الله (صلی الله علیه و آله) :
مومن از دشمنی پنهانی در دل به دور است .
🔹 و نیز ایشان فرمودند:
در هر شب ماه مبارک رمضان فرشتهای خطاب میکند: گناهان شما بخشیده شد مگر از دو دسته؛ یکی آن که افطار به شراب نماید و دیگری کسی که کینه برادر ایمانی خود را داشته باشد .
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz
دلم میخواد... !!
یک سخنی که، به أسَف، به صورت فرهنگ حاکم شده است این است که هرکسی در انجام هر کاری، دل و خواست خود را بهانه میکند، و میگوید: #دلم_میخواهد! چنین دلی، به خداوند سوگند گِل است، و با اشاره ای از هم پاشیده و فرو خواهد ریخت.
تنها دلی که دل است و میماند و حریم و حرم خداوند میشود، آن دلی است که قربانی حق شود. و چنان محو او باشد، که از خود بی خود، و همه «او» شود. و تا انسان به این منزلت راه نیابد، از دربار رحمت و عنایت حق مسافتها فاصله دارد.
آن یکی آمد درِ یاری بزد
حلقه زد بر در به صد ترس و ادب
آری، تا آدمی خود را از خودیت دور نساخته، و خواست و خواهش خداوند را بر دل حاکم نسازد، البته از ورود به حریم حق که سراسر رحمت است و مهر، محروم میماند.١
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
خداوند عز و جل مى فرمايد: سوگند به عزّت و جلالم... كه هيچ بنده اى دلخواه مرا بر دلخواه خودش ترجيح ندهد، مگر اينكه فرشتگانم را به نگهبانى از او بگمارم و آسمان ها و زمين ها را ضامن روزى او گردانم و از پسِ تجارتِ هر تاجرى به فكر او باشم (بيشتر از تجارت هر تاجرى به او سود رسانم) و دنيا به رغم ميل خود [ذليلانه] سوى او آيد. ٢
١.اخلاق خوبان ص٢۴٣
٢.میزان الحکمه ١٨١٨
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
⛔️ یک باور غلط و نادرست‼️
❓آیا ما فقط به خوردنیها و نوشیدنی های مادی نیاز داریم و فقط باید مراقب جسم خود باشیم؟!🧐
💢امام حسن (ع) این طور این باور غلط را اصلاح کرده اند...👆
#قلب
#تفکر
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/joinchat/449839258C828ed35f93
امکانات نیست...!
بسیار میشود که افراد ناکامیهای خود را به گردن نبود امکانات میاندازند. این سخن تاحدّی قابل قبول است، زیرا شرایط مساعد و امکانات نقش مهمی در پیشرفت انسان دارند، اما مهم تر از امکانات، اراده و تصمیم خود انسان است.
💠 قرآن میفرماید:
دو دریا یکسان نیستند: «ما یَستَوِی البَحران» یکی شیرین و گوارا، «هَذا عَذبٌ فُرات» و دیگری شور و تلخ است: «هَذا مِلحٌ اُجاج» ۱
🐠اما اگر انسان صیّاد ماهری باشد، در هر دو دریا ماهی برای صید او وجود دارد: «وَ مِن کُلٍّ تَاکلونَ لَحماً طَرِیّا»
💎اگر انسان غوّاص واردی باشد، از هر دو دریای شور و شیرین لؤلؤ و مرجان استخراج میکند: «و تَستَخرِجونَ حِلیَة»
⛴اگر انسان ناخدای خوبی باشد، در هر دو دریا میتواند کشتی براند: «و تَرَی الفُلکَ فِیه مَواخِرَ»۲
👌آری! در شرایط شور و شیرین، شهرت یا گمنامی، غنا یا فقر، سلامتی یا بیماری، افراد لایق و توانمند بهترین استفاده را میبرند.
🔻ادامه دارد...
@akhlaghz
🔺... ادامه مطلب
چه بسیارند کسانی که با خواندن کتابهای امانی و قرضی و عاریه ای، به درجات علمی رسیده و دانشمند شده اند و در مقابل افرادی هستند که با داشتن مجهزترین کتابخانه ها، بهره لازم را از علم نبرده اند. چون جوهر و اراده و پشتکار تحقیقی نداشتند.
📚 فرزند امام خمینی (ره) مرحوم حاج احمد آقا میگفت: هیچ وقت کتابهای امام از ۲۰۰ جلد بیشتر نشد، ولی بخاطر اخلاص و اراده و جوهری که داشت دنیا را تکان داد.۳
۱. فرقان، ۵۳.
۲. فاطر، ۱۲.
۳.اخلاق آموزش ص ۸۶
@akhlaghz
ملاک تقدّم
بعضی معتقدند تقدّم و برتری افراد را جنسیت آنها، مشخص میکند؛ لذا برخی، آقایان را بر بانوان مقدم میدارند و برخی بالعکس؛ درحالیکه معیارِ تقدّم، تشخیص حق، ایمان آوردن به آن و عمل بی چون و چرا و به موقع طبق آن است.
همانطور که میبینیم یک زن همچون حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، درست زمانی که بسیاری از مردان در تشخیص حقانیت اسلام مردد هستند، حق را تشخیص داده و در گرایش به اسلام و ایمان به خدا و رسولش پیشتاز میشود، و تمام دارایی عظیم خود را صَرف دین میکند.
✅ « ﺍﮔﺮ ﻛﺴﻲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺳﻨّﺖ ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﻓﺮﺳﻮﺩﻩ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﭘﺎ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺣﻖّ ﺟﺪﻳﺪ ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻫﻢ ﻧﺒﻮﻍ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﻃﻠﺒﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺷﻬﺎﻣﺖِ ﺳﻨّﺖِ ﺑﺎﻃﻞ ﺷﻜﻨﻲ.
ﺩﺭ ﺷﺮﺍﻳﻄﻲ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﻫﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ، ﻭ ﻳﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺧﺪﻳﺠﻪ (ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠّﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ) ﻭﺍﺟﺪ [و دارای] ﻫﺮ ﺩﻭ ﺍﺻﻞ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺧﺎﻃﺮ ﺍﺯ ﻧﺜﺎﺭ ﻣﺎﻝ ﺩﺭﻳﻎ ﻧﻜﺮﺩ » .
📚 زن در اینه جلال و جمال
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
هدایت شده از برداشت های نادرست اعتقادی
نقش انقلاب اسلامی
برخی از افراد ظاهربین، در مواجهه با نظم و مدرنیته غربی، لب به ستایش گشوده و مجذوب آن میشوند؛ در حالی که هدف از رعایت آداب و مدرنیته غربی، صرفاً برای هرچه بیشتر برآوردن میلها و هوسهای دنیایی است، اما محتوای حقیقی ندارد...
غرب داراي نظم چشمگيري است اما بايد از خود پرسيد هدف از اين نظم چيست؟ نظم براي اهدافي متعالي، يا نظم براي هرچه بيشتر برآوردن ميل ها و هوس ها؟
افراد سعي مي کنند سر وقت از خواب بلند شوند، موهايشان را منظم شانه بزنند، كراواتشان را ببندند و به اداره روند و بعد از ظهر خيلي منظم و سر وقت به خانه برگردند، ولي اين همه نظم براي هيچ. ادب غربي؛ ادبي است بدون محتواي حقيقي.
«جنتلمن»بودن، يعني تمام قواعدِ پذيرفته شده ي جامعه ي غربي را محترم بشماريم و اين در برخورد اول هرکس را جذب مي کند مگر اين که متوجه شويم اين نوع ادب غير از ادبي است که دين الهي بر آن تأکيد دارد.
⚠️ اگر اميرالمؤمنين(ع) در وصيت خود امام حسن و امام حسين «عليهماالسلام» را به تقواي الهي و نظم در امورشان دعوت مي کنند، جهت و آرمان آن نظم، به سوي هرچه بيشتر قدسي شدن است و غفلت نکنيم که در حال حاضر در تمدن غربي، ادبِ دنيايي جاي ادب ديني را گرفته است؛ همان طور که قوانين بشري جاي احكام الهي نشسته و لذا هر قدم كه به اين تمدن نزديك شويم، چون رويکردش دنيا است، به همان اندازه از عالَم ديانت فاصله مي گيريم.
‼️بر اين مبناست که تأکيد مي کنيم انقلاب اسلامي نه تنها ما را به ادبِ مدرنيته دعوت نمي كند، بلكه ما را به عالَمي متضاد با عالَمي که مدرنيته بشر را به آن مي خواند، دعوت مي نمايد.
📚انقلاب اسلامی، برون رفت از عالم غربی
🔸کانال برداشت های نادرست اعتقادی ⛔️
@eteghadz
🌲همت بلند دار ...
برخی تصور می کنند پس از مدت کمی عبادت ، باید حالاتی فوق العاده مثل نزول ملائک یا رویاهای رحمانی و... برای آنها اتفاق بیفتد !! و چون در خود اثری از این امور نمی بینند از ادامه مسیر ناامید و منصرف می شوند. درحالیکه هدف از عبادت و بندگی ، رسیدن به مقامات والای انسانی و شایستگی ملاقات با پروردگار است ، که این مهم جز با اراده قوی و همت بلند ممکن نیست.
🔹ﺁﻣﻮﺧﺘﻦ ﻫﻤﺖ ﺍﺯ ﻛﺒﻮﺗﺮ
ﺟﻨﺎﺏ ﺁﺧﻮﻧﺪ ﻣﻠﺎ ﺣﺴﻴﻨﻘﻠﻰ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﺳﻴﺮ ﻭ ﺳﻠﻮﻙ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﺟﻨﺎﺏ ﮔﻔﺖ :
ﺩﺭ [فکر] ﻋﺪﻡ ﻭﺻﻮﻝ ﺑﻪ ﻣﺮﺍﺩ ﺑﻮﺩﻡ، ﺩﻳﺪﻡ ﻛﺒﻮﺗﺮﻯ ﺑﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﭘﺎﺭﻩ ﻧﺎﻧﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺧﺸﻜﻴﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻘﺎﺭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻧﻮﻙ ﻣﻰ ﺯﺩ ﺧﻮﺭﺩ ﻧﻤﻰ ﺷﺪ، ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺮﻓﺖ ﻭ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﻙ ﮔﻔﺖ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺁﻣﺪ ﺑﺎﺯ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﻮﻙ ﺯﺩ ﻭ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﻧﺸﺪ، ﺑﺎﺯ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﺎﺧﺮﻩ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻨﻘﺎﺭﺵ ﺧﺮﺩ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﻛﺒﻮﺗﺮ ﻣُﻠﻬﻢ ﺷﺪﻡ ﻛﻪ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻭ ﻫﻤﺖ ﻣﻰ ﺑﺎﻳﺪ.۱
۱-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
اوج درجه پرهیزکاری.mp3
3.56M
🛤آیا کسی هم هست که به دنبال راهی برای عاقبت بخیری نباشد🤔⁉️
🎧این قطعه صوتی ، حاوی نکات ظریف قرآنی، پیرامون عاقبت بخیری و رسیدن به اوج درجه پرهیزکاری است.
#قرآن
#اسلام
🟣 سرای حکمت را با دوست داران قرآن به اشتراک بگذاریم👇
🆔 @sarayehekmaatt
حلم
معمولا مردم در برابر اهانت و جسارت دیگران برآشفته شده و از خود عکس العمل جدی نشان می دهند؛ گاهی جسارتش را زبانی و گاهی عملی جبران می کنند. درحالیکه حلم و بردباری در چنین شرایطی باعث حفظ کرامت و بزرگی انسان و حقارت شخص توهین کننده خواهد شد، و اثرش در تربیت و اصلاح طرف مقابل ، بسیار بیشتر از مقابله به مثل است.
💠 مختصر تاریخ دمشق ـ به نقل از مردی از اهل شام ـ :
وارد مدینه شدم ، مردی را دیدم که زیبایی او مرا خیره کرد .
پرسیدم : این مرد کیست ؟
گفتند : حسن بن علی .
من بر علی به داشتن چنین فرزندی حسادت کردم . پس نزد او رفتم و گفتم : تو پسر ابو طالب هستی ؟
فرمود : من نوه او هستم .
گفتم : نفرین بر تو و پدرت ؛ نفرین بر تو و پدرت . اما او سکوت کرد و چیزی در جوابم نگفت .
سپس فرمود : فکر می کنم غریب هستی . اگر مرکبی از ما بخواهی در اختیارت می گذاریم ، اگر عطیه ای بخواهی به تو می دهیم ، و اگر یاری بخواهی یاری ات می کنیم.
من از نزد آن حضرت رفتم در حالی که محبوبترین فرد روی زمین نزد من بود .۱
۱.میزان الحکمه ۱۳۵
@akhlaghz
🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿🕊🌿
فخرِ فانی!!
گاهی انسان موهبتهایی که خداوند از لطف خویش به او عطا نموده را نتیجه همت خود دانسته و با آنها به دیگران فخر میفروشد. گاه به پست و مقامش میبالد، گاه به مال و ثروت و حتی گاهی به پست و مقام فرزند يا اقوام خويش!!
‼️ اما هیچ چیز در این دنیای فانی ارزش فخر فروشی ندارد؛ چرا که انسان و آنچه به او افتخار می کند در چشم بهم زدنی از بین می روند؛ همانطور که قرآن می فرماید:
« کلُّ شيٍ هالکٌ الّا وجهه ».۱
💠 مولای متقیان علی(ع)ميفرماید:
انسان را چه به فخرفروشی!
ابتدايش نطفهای است و فرجامش مرداري! نه می تواند خود را روزی دهد و نه میتواند جلوی مرگ خود را بگیرد!! ۲
۱. سوره قصص آیه۸۸
۲.نهج البلاغه موضوعي
http://eitaa.com/joinchat/2698182658C64254aab05
قرآن
برخی قرآن را در شب قدر به سر می گیرند ، اما در طول سال هیچ ارتباطی با آن ندارند ؛ درحالیکه انس با قرآن برای انسان ، سراسر خیر و برکت است.
🔹امام على عليه السلام :
كتاب خداوند تبارك و تعالى را بياموزيد؛ زيرا كه آن نيكوترين سخن و رساترين اندرز است و قرآن را بفهميد؛ زيرا كه آن بهار دلهاست و از نور آن شفا جوييد؛ زيرا كه آن شفابخش بيماريهاى سينه هاست و آن را نيكو تلاوت كنيد؛ زيرا كه آن بهترين داستان (تاريخ) است.۱
☑️ ﺩﺭ ﻟﻴﺎﻟﻰ ﻗﺪﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺩﻝ ﻛﻦ، ﻧﻪ ﻓﻘﻂ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﺮ، ﻛﻪ ﺍﻭﻟﻰ ﺟﻮﻫﺮ ﺫﺍﺕ ﺗﻮ ﮔﺮﺩﺩ ﺩﻭﻣﻰ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﮔﻮﻫﺮ ﺗﻮ ﺍﺳﺖ.۲
۱.میزان الحکمه
۲-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
امیدبخشترین آیه قرآن_۲۰۲۳_۰۴_۱۱_۲۲_۲۵_۵۲_۴۳۲.mp3
3.5M
این آیه برای کسی که در ته باتلاق ناامیدیست😰،نهایت نجات و امیدواریست☺️ ...
🔅اِنَّ اَلحَسَنات یُذهِبنَ اَلسَّیئات
⭕️وقتی پیامبر(ص) به شخصی که مرتکب چنین جنایتی شده ، امید نجات و بخشش می دهد، قطعا برای تو هیچ بن بستی وجود نخواهد داشت...‼️
#شب_قدر
#دعا
#امید
🆔 @sarayehekmaatt
صدهزار برابر برای خودت🤲
برخی از افراد گمان می کنند اگر برای دیگران دعا کنند، خودشان محروم می مانند و هیچ بهره و نصیبی ندارند؛ به همین دلیل، در مواقع استجابت دعا و ایام خاص مناجات، مثل شب قدر و... فقط به خود و اطرافیانشان دعا می کنند؛ درحالیکه نمیدانند دعای به دیگران، صد هزار برابر در حق خود شخص دعاکننده به اجابت می رسد!
🔹امام صادق علیه السلام فرمودند: چون كسى در غياب، برادر خود را دعا كند، وى را از فراز عرش ندا دهند كه: و براى تو صد هزار برابر آنچه براى برادر خود خواستى مقرّر است، و چون براى خود دعا كند همان يك چيز كه خواسته است به او داده خواهد شد، بنابراين آن صد هزار ضمانت شده از اين يك كه اجابتش معلوم نيست بهتر است!
📖إِذَا دَعَا الرَّجُلُ لِأَخِیهِ بِظَهْرِ الْغَیْبِ نُودِیَ مِنَ الْعَرْش،ِ وَ لَکَ مِائَةُ أَلْفِ ضِعْفِ مِثْلِه وَ إِذَا دَعَا لِنَفْسِهِ کَانَتْ لَهُ وَاحِدَةٌ. فَمِائَةُ أَلْفٍ مَضْمُونَةٌ خَیْرٌ مِنْ وَاحِدَةٍ لَا یَدْرِى یُسْتَجَابُ لَهُ أَمْ لا !
📚 شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج۲، ص۲۱۲ و و نیز در الکافی، ج۲
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
💁چه جالب و زیبا... ❣
🧐 تا بحال از این زاویه به قضیه انفاق کردن فکر کرده بودی...⁉️
#انفاق
#ثروت
https://eitaa.com/joinchat/449839258C828ed35f93
دلت پاک باشه کافیه‼️
⛔️برخی افراد مخصوصاً جوانها، پاک بودن دل را برای خوب بودن کافی می دانند و با این بهانه، نسبت به دستورات دینی مثل رعایت کردن حجاب، حفظ حیا و شوخی نکردن با نامحرم و ... بی توجهی و کاهلی می کنند!
⚜در حالی که اگر بپذیریم که با داشتن دل پاک و عشق به خدا می توانیم برخی اعمال را انجام ندهیم، اعتبار همه اعمال دینی ساقط می شود و این توجیه، صرفاً راهی برای فرار از عمل به دستورات دینی است و هر کسی می تواند این توجیه را در مورد هر حکمی از دین که باب میلش نیست بکار ببرد.
🔅خداوند در خصوص این رفتار و عملکرد، در آیه ۱۵۰ سوره نساء می فرماید:
«إِنَّ الَّذینَ یَکْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ یُریدُونَ أَنْ یُفَرِّقُوا بَیْنَ اللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ یَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَکْفُرُ بِبَعْضٍ وَ یُریدُونَ أَنْ یَتَّخِذُوا بَیْنَ ذلِکَ سَبیلاً؛ کسانى که خدا و پیامبران او را انکار مى کنند، و مى خواهند میان خدا و پیامبرانش تبعیض قائل شوند، و مى گویند: به بعضى ایمان مى آوریم، و بعضى را انکار مى کنیم و مى خواهند در میان این دو، راهى براى خود انتخاب کنند…»
🔹آیت الله ناصری (ره) نیز در این خصوص می فرمودند: «کسی نیست بگوید من خدا را دوست ندارم؛ همه دوست دارند، اما شرط دوست داشتن تبعیت است.»
✅ بنابراین وقتی برخی می گویند ما در دل و قلب خود ایمان به خدا داریم و عاشق خدا هستیم اما ضرورتی برای حجاب نمی بینیم، در جواب باید گفت: پرروردگار مهربان خواسته است شما زنان با ایمان را با حجاب ببیند و اگر واقعاً خدا را دوست دارید، باید به دستوراتش هم عمل کنید ...
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
هدایت شده از برداشت های نادرست از احکام
💢 ضمن عرض سلام و قبولی طاعات
لطفا کانالهای ما را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایید و در ثواب نشر معارف دین سهیم باشید. 👇
💠 کانال برداشت های نادرست از احکام
@ahkamz
💠 کانال برداشت های نادرست اعتقادی
@eteghadz
💠 کانال برداشت های نادرست اخلاقی
@akhlaghz
💠 کانال سرای حکمت( متن، کلیپ و صوتهای ناب)
@sarayehekmaatt
⛔️حب دنیا، مانع تقرب الهی است!
🔻اغلب افراد در پی مقامات عالیه و قرب الهی هستند، بدون اینکه توجه داشته باشند رسیدن به آن مقام و جایگاه، شرایطی دارد و مستلزم این است که انسان، بار سفر ببندد و در مسیر رسیدن به قرب الهی قدم گذاشته و موانع را کنار بزند تا به آن مقصد و مقصود عالی دست یابد.
🔸یکی از مهمترین موانع، حب دنیاست؛ چرا که دو محبت در یک قلب نمی گنجد.
🔅در حدیث معراجیه آمده است که خداوند به پیغمبر(ص) خطاب فرمود: «… یا أحمَد، لَو صَلَّی العَبدُ صَلاةَ أهلِ السَّماءِ وَ الأَرضِ، و صامَ صِیامَ أهلِ السَّماءِ وَ الأَرضِ، و طَوی حدیث مِنَ الطَّعامِ مِثلَ المَلائِکَةِ، و لَبِسَ لِباسَ العاری، ثُمَّ أری فی قَلبِهِ مِن حُبِّ الدُّنیا ذَرَّةً أو سُمعَتِها أو رِیاسَتِها أو حِلیَتِها أو زینَتِها، لا یُجاوِرُنی فی داری، و لَأنزِعَنَّ مِن قَلبِهِ مَحَبَّتی...؛ ای احمد! اگر بنده به اندازه نمازهای اهل آسمان و زمین نماز بخواند، و به اندازه روزههای اهل آسمان و زمین روزه بگیرد، و چون فرشتگان غذا نخورد، و مانند برهنگان جامه بپوشد، امّا در دل او ذرّهای حبّ دنیا یا شهرت آن یا ریاست آن یا زر و زیور آن ببینم، هرگز در خانهام به جوار من در نخواهد آمد، و محبّت خود را از دل او برخواهم کَند! » ۱
🔹 پس تا دنیا در چشم انسان حقیر و بی ارزش نشود، راهی به مراتب قرب پیدا نخواهد کرد؛ اما سؤال مهم این است که راه بیرون راندن حب دنیا از قلب چیست❓
🔅امیرالمؤمنین علیه السلام در این خصوص می فرماید:«عِظَمُ اَلْخَالِقِ عِنْدَكَ يُصَغِّرُ اَلْمَخْلُوقَ فِي عَيْنِكَ؛ عظمت خالق هستى نزد تو، آفريده شده را در نظرت كوچك مىكند». ۲
بنابراین در ابتدا باید عظمت خدا به جان انسان بنشیند، سپس غیر خدا در نظرش کوچک خواهد شد و وقتی انسان حقارت و کوچکی دنیا را درک کند، راهی به مراتب قرب پیدا خواهد کرد ...
۱. بحارالانوار، ج۷۴، حدیث۶، ص۳۰
۲. حکمت ۱۲۹ نهجالبلاغه
@akhlaghz
هدایت شده از سرای حکمت
🦹♀ چگونه کسی که غرق در توهّم است، میتواند برای درمان توهّم نسخه بپیچد‼️
بدبختی بشر امروزی این است که خودمحور شده و میگوید : خودم میدانم باید چه کنم، به خدا چه نیازی دارم؟! که این دیدگاه ،آغاز هلاکت و فلاکت و عین بدبختی است...! بشر امروزی واقعا فکر نمیکند و دائما در توهم و خیالات به سر میبرد!
الان ،غرب آمده و انواع کتابهای روانشناسی، اعم از روانشناسی رشد، عمومی ،تربیتی و انواع قرص و دارو و خدمات روانپزشکی را با هزاران منّت در اختیار ما قرار داده است که بسیار عجیب است و سوال اینجاست؛
چه کسی برای ما نسخه های درمانی میپیچد؟! آیا کسی که خودش غرق در توهم شده است میخواهد نسخه درمانی بپیچد!؟ آیا انسان متوهم میتواند نسخه درمان توهم را بپیچد؟! قطعا او نیازمند یک درمان است که بیاید و وهم خودش را درمان کند...!
🧶جالب است که غرب کنونی، گرفتار کلاف سردرگمی شده است که حتی خودش هم نمیداند که چه میکند !و جالب تر اینکه، ما میخواهیم از همین غرب متوهّم، نسخه درمانی بگیریم و از او الگوبرداری و تبعیت کنیم... !!
📚 گزیدهای از بیانات حجت الاسلام والمسلمین محمد طاهری
#غرب
#خدا
#جهاد_تبیین
🆔 @sarayehekmaatt
شغل یا عبادت
برخلاف تصور بسیاری از مردم، استادی و معلمی شغل و حرفه نیست.!! چرا که برخی از کارها از چنان ارزش و قداستی برخوردارند که واژه "شغل" برای آنها سبک و کوچک می نماید.
استادی و معلمی، کار خدا جبرئیل و انبیا علیهم السلام است؛ پس نه تنها یک شغل عادی محسوب نمی شود، بلکه جلوه ای از طاعت و عبادت الهی است.
💠 {الرَّحْمن* عَلَّمَ الْقُرْآنَ} ؛«خداوند رحمان، قرآن را تعلیم فرمود. »١
💠امام زين العابدين عليه السلام :
حق استاد تو اين است كه به او احترام گذارى، محضرش را موقّر دارى، با دقت به سخنانش گوش بسپارى، رويت به او باشد و به او توجّه نمايى، صدايت را بر صداى او بلندتر نكنى، هرگاه كسى از او سؤالى كند تو جواب ندهى، بلكه بگذارى خودش جواب دهد. در محضر او با كسى سخن نگويى، در حضور او از كسى غيبت نكنى، اگر پيش تو از او بدگويى شود، از وى دفاع كنى. عيبهايش را بپوشانى، خوبيها و صفات نيكش را آشكار سازى، با دشمن او همنشينى نكنى و با دوستش دشمنى نورزى. هر گاه اين كارها را كردى فرشتگان خدا درباره ات گواهى دهند كه تو براى رضاى خداى بلند نام، نه براى مردم، نزد آن استاد رفته اى و دانش او را فرا گرفته اى.٢
🔻ادامه دارد...
@akhlaghz
🔺... ادامه مطلب
✍معلم کار پنج گروه از مهندسان را میکند:
🚖 ماشینی که سوارش میشویم، نتیجه کار پنج گروه از مهندسان است:
- مهندسانی که مسئول کشف معدن هستند؛
- مهندسانی که مسئول استخراج مواد هستند؛
- مهندسانی که مسئول ذوب مواد هستند؛
- مهندسانی که مسئول قطعه سازی و طراحی قطعات ماشین هستند؛
- مهندسانی که مسئول مونتاژ قطعات و نظارت بر آن هستند.
اما یک معلم باید "به تنهایی" ، کار این پنج گروه را روی #انسانها انجام دهد:
🌱 استعدادهای شاگردش را کشف کند؛
🌱 شاگرد را از انحرافهایی که به آن گرفتار شده است، خارج کند؛
🌱 با اخلاق و رفتار و محبت، شاگرد را به درس علاقه مند کند؛
🌱 با تدریس و تعلیم و تربیت، شاگرد را بسازد؛
🌱 با سعۀ صدر، تربیت شدگان را به هم متصل کند و جامعه را تشکیل دهد.
‼️ بنابراین، معلم یک تنه باید کار پنج گروه مهندس را انجام دهد؛ آن هم نه بر روی جمادات، بلکه بر روی «انسان» که صاحب روح است و کار با او، ظرافت و دقت خاصی را میطلبد.۳
١.الرحمن١_٢
٢.میزان الحکمه١٣۵٢
٣.مهارت معلمی ص٢٠
@akhlaghz