🏴🏴🏴
⚫️ اول مظلوم...
در زیارت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام آمده :
«السَلامُ علیْکَ یا ولیَ اللّه انتَ اوّلُ مَظلومٍ...»
مظلومیت حضرت دارای اقسام و ابعادی است ...
ابن ابی الحدید _ که عالم معتبر و مهم اهل تسنن می باشد اما نسبت به امیرالمومنین علیه السلام جداًً محبت و ارادت دارد_ در ابتدای شرحش[ بر نهج البلاغه که بیست جلد است !!!] عباراتی درمورد حضرت دارد که مضمونش این است:
«کسیکه قدرتمندان و زمامداران دنیا افراد را وادار کردند که به او ناسزا بگویند( درخطبه های نمازجمعه و درقنوت نمازها به آن حضرت لعن و ناسزا می فرستادند و نیز در منبرها و سخنرانیها ) و هرکس که می خواست فضیلتی درمورد او نقل کند ، تهدید به قتل می کردند .»
سپس می گوید :
« با وجود همه ی این مسایل آنقدر فضیلت از آن حضرت نقل شده که احمد بن حنبل ( امام حنبلی ها) می گوید:
لم یُنقل لأحدٍ من الصحابة ما نُقلَ فی علی ٍ... درمورد هیچ یک از صحابه ، به اندازه علی علیه السلام فضیلت نقل نشده است .»
وی حضرت را به شیشه عطر تشبیه می کند که وقتی شکسته می شود ، عطرش بیشتر منتشر می شود.
📚نکته ها از گفته ها ج۲
@akhlaghz
▪️تسویف ..❗️
چه بسا افرادی که در طول عمر خویش، بارها تصمیم به توبه ، اصلاح وتغییر خود و ادای حقوق الهی و مردم گرفتند ، ولی با امروز و فردا کردن، بقیه عمر را نیز به گناه گذراندند؛ !! غافل از آن که تسویف ( کارامروز را به فردا سپردن) ، از حیله های نفس و شیطان پلید ، برای جهنمی کردن آدمی است .
🔘 امام علی علیه السلام :
بدرستیکه بیشترین ناله های اهل جهنم از «تسویف» است .۱
۱. جامع السعادات
@akhlaghz
Audio745089.mp3
4.21M
🎵از ادعا تا عمل...❗️
🎧 در خلوت خود گوش کنین ..!
@akhlaghz
▫️بیداری فرزندان درشب قدر
برخی برای اینکه از اعمال شب قدر بهره بیشتری ببرند ، فرزندان خود را از ابتدای شب می خوابانند و این باعث محرومیت آنها از فیوضات این شب مهم می شود ؛ درحالیکه سیره اهلبیت علیهم السلام در این شب ،بر بیدار نگه داشتن فرزندان خویش بوده است.
🔘 ﺣﻀﺮﺕ [ زهرا «سلام الله علیها» ]، ﺩﺭ ﺷﺐ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﺳﻮﻡ ﻣﺎﻩ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﻛﻮﺩﻛﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻴﺪﺍﺭﻱ ﻭ ﻧﺨﻔﺘﻦ ﻭﺍﺩﺍﺭ ﻣﻲکرد...
ﺩﺭ ﺭﻭﺯ، ﺑﭽّﻪﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﻲﺧﻮﺍﺑﺎﻧﻴﺪ ﺗﺎ ﻛﺎﻣﻠﺎً ﺍﺳﺘﺮﺍﺣﺖ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﻤﺘﺮﻱ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻲﺩﺍﺩ ﺗﺎ ﺑﺪﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭ ﻣﻮﻗﻌﻴّﺖ ﺑﻬﺘﺮ ﻭ ﻣﻄﻠﻮﺏ ﺗﺮﻱ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺟﺴﻤﻲ ﻭ ﺭﻭﺣﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﺐ ﺯﻧﺪﻩ ﺩﺍﺭﻱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺍﻭ ﺑﻪ ﺣﺪّﻱ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺟﺪّﻱ ﻭ ﻗﺎﻃﻊ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﻧﻤﻲ ﮔﺬﺍﺷﺖ ﺍﺣﺪﻱ ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﺍﺑﺶ ﺑﺒﺮﺩ ﻭ ﻣﻲﻓﺮﻣﻮﺩ:
" ﻣﺤﺮﻭﻡ ﺍﺳﺖ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺑﺮﻛﺎﺕ ﺷﺐ ﻗﺪﺭ ﻣﺤﺮﻭﻡ ﺑﻤﺎﻧﺪ. "۱
۱ -بانک جامع حضرت زهرا سلام الله علیها
@akhlaghz
💔 ملاک دوستی و دشمنی
امروزه بسیاری از دوستی و محبت ها ، به خاطر منافع و اغراض مادی است؛ دوستی - در بین بعضی افراد - تا زمانی که دنیایشان را تأمین کند، ادامه می یابد ، و بعد تبدیل به نفرت و دشمنی می شود !! حال آن که« ایمان واقعی » ، حکم می کند که تمام دوستی و دشمنی ها ، و محبت و نفرتها ، خالصانه و بخاطر « خداوند » متعال باشد .
🔹 پیامبر صلی الله علیه و آله به یکی از اصحاب خود فرمود :
ای بنده خدا ؛ به خاطر خدا دوست بدار، به خاطر خدا نفرت داشته باش، به خاطر خدا دوستی کن، به خاطر خدا دشمنی ورز، زیرا دوستیِ خدا جز با این ها به دست نیاید و آدمی تا چنین نباشد، طعم ایمان را نچشد هرچند نماز و روزه اش بسیار باشد.
میزان الحکمه
@akhlaghz
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
✅ توجه به امام زمان علیه السلام...
بعضی به زندگی بدون امام زمان «عج» عادت کرده اند ،و جز در هنگام سختی ها ، از ایشان هیچ یادی نمی کنند ‼️غافل از آن که توجه و دعای به حضرت ،موجب گشایش برای خود شخص است و عنایات ایشان را بیشتر به خویش جلب می کند.
🔹حسن بن جهم گوید: به حضرت ابالحسن علیه السلام عرض کردم: مرا از دعا فراموش مکن؛
- فرمود تو می دانى که من فراموشت کنم؟
-گوید: در فکر فرو رفتم و با خود گفتم: آنحضرت براى شیعیانش دعا کند و من هم از شیعیان او هستم (پس براى من دعا کند)
عرض کردم: نه، شما مرا فراموش نمیکنى.
-فرمود: این را از کجا دانستى؟
-عرض کردم: من از شیعیان شما هستم و شما هم که براى شیعیان دعا میکنى (پس مرا هم در ضمن دعا می کنید)
-فرمود: جز این هم چیزى دانستى؟
- گوید: عرض کردم: نه.
-فرمود: هرگاه خواستى بدانى نزد من چگونه هستى بنگر من نزد تو چگونه هستم.
_ اصول کافی ، ج۴ ، ص ۴۷۰
@akhlaghz
🌼🍂🍂🍂🍂
🍂
🍂
🍂
🍂
🔸علت گرفتاری صالحان...
گاهی از خود می پرسیم چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند ؛ درحالیکه این بندگان صالح خدا هستند که عبادت و بندگی او را می کنند؟!
🔺پاسخ :
از آنجا که خداوند اولیای خود را دوست دارد، لذا اگر خلافی کنند، فورا آنان را با قهر خود می گیرد تا متذکر شوند، چنانکه خداوند در قرآن می فرماید:
اگر پیامبر سخنی را که ما نگفته ایم به ما نسبت دهد، با قدرت او را به قهر خود می گیریم:{ لو تقول علینا بعض الاقاویل لاخذنا منه بالیمین}(سوره حاقه،آیه 44 - 45)
و همچنین اگر مومنین خلافی کنند، چند روزی نمی گذرد مگر آنکه گوشمالی می شوند.
اما اگر نااهلان خلاف کنند، خداوند به آنان مهلت می دهد و هرگاه مهلت سر آمد، آنان را هلاک می کند:
{و جعلنا لمهلکهم موعدا } (سوره کهف،آیه 59. )
و اگر امیدی به اصلاحشان نباشد، خداوند حسابشان را تا قیامت به تاخیر می اندازد و به آنان مهلت می دهد تا پیمانه شان پر شود.
{ انما نملی لهم لیزدادوا اثما} ( سوره آل عمران،آیه 178. )
‼️به یک مثال توجه کنید:
اگر قطره ای چای روی شیشه عینک شما بریزد، فورا آن را پاک می کنید.
اما اگر قطره ای چای روی لباس سفید شما بچکد، صبر می کنید صبر می کنید تا به منزل بروید و لباس خود را عوض کنید.
و اگر قطره ای روی قالی زیر پای شما بچکد، آن را رها می کنید تا مثلا شب عید به قالی شویی ببرید.
خداوند نیز با هر کس به گونه ای رفتار می نماید و بر اساس شفافیت یا تیرگی روحش، کیفر او را به تاخیر می اندازد.۱
۱_ پرسشهای مهم و پاسخهای کوتاه
@akhlaghz
✨ تواضع
برخی هنگام ورود ، توقع دارند در بالای مجلس برایشان جایی باز شود ، چرا که غرور و تکبرشان اجازه نمی دهد پایین مجلس بنشینند . در حالی که طبق نقل ، شخصیت اول عالم وجود ، یعنی حضرت محمد «صلی الله علیه و آله» ، هرجای مجلس که خالی بود می نشست !!
🔹امام صادق (ع) فرمود :
از تواضع است که مرد در جائى نشیند که پایین تر از مقام و شرف او باشد.
اصول کافی ، ج ۳ ،ص ۱۸۷
@akhlaghz
🔘 استغفار
استغفار در بین مومنین ، گاهی بعنوان ذکری ساده و لقلقه ی زبان کاربرد دارد ؛ درحالیکه در فرهگ دینی ما ، استغفار - یعنی طلب مغفرت از خدا - بهترین دعا و راه بزرگ ارتباطی بین عبد و معبود محسوب می شود.
🔹 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: خَيْرُ الدُّعَاءِ الِاسْتِغْفَار .
رسول خدا (ص) فرمود: « بهترین دعا استغفار است».
_اصول کافی
@akhlaghz
❌ سوء ظن
برخی دائما نسبت به مردم و حتی اطرافیان خود بینش منفی و گمان بد دارند و به راحتی هر اتفاق ناخوشایندی را به آنها نسبت می دهند .مثلا می گويند : حتما فلانی از من بدگویی کرده که از کارم اخراج شدم و....
درحالیکه آثار منفی سوءظن به دیگران ، قبل از هرکس ، ابتدا گریبان خود شخص را می گیرد !! پیوسته افکارش را درگیر کرده و اجازه لذت بردن از زندگی را به او نمی دهد و هرگز نمی تواند انسانهای اطراف خود را عمیقا دوست داشته باشد.
🔹 قرآن خطاب به مؤمنان می فرماید:
🌷(یا ایّها الذین ءامنوا اجتنبوا کثيراً من الظّنّ إنّ بعض الظّن إثمٌ....)
ای کسانی که ایمان آورده اید از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پاره ای از گمان ها ،گناه است ....
- حجرات 12
@akhlaghz
▪️برداشت ویژه
بعضی سن پیری را برای تهذیب و اصلاحِ نفْس درنظر گرفته اند ؛ غافل از آن که درخت نفس اماره ، اگر سالمند شد ، ریشه کنی آن محال می گردد.
▫️امام خمینی ره :
تا جوانی در دست توست کوشش کن در عمل و در تهذیب قلب و در شکستن اقفال و رفع حجب که هزاران جوان که به افق ملکوت نزدیکترند موفق می شوند و یک پیر موفق نمی شود.
قید و بندها و اقفال شیطانی اگر در جوانی غفلت از آنها شود هر روز که از عمر بگذرد ریشه دارتر و قویتر شوند.
« درختی که اکنون گرفته است پای / به نیروی شخصی برآید ز جای
گرش همچنان روزگاری هَلی / به گردونش از بیخ برنگسلی »
از مکاید بزرگ شیطان و نفس خطرناکتر از آن، آن است که به انسان وعده اصلاح در آخر عمر و زمان پیری می دهد و تهذیب و توبه الی الله را به تعویق می اندازد.۱
۱.صحیفه نور ج۲۲
@akhlaghz
✅ ارزش مشورت
تصور بعضی این است که اگر در امور زندگی ، با دیگران مشورت کنند خود را کوچک کرده و از ارزش خویش کاسته اند؛ درصورتی که خداوند درقرآن ، حتی به پیامبر اعظم (ص) ، دستور مشورت با دیگران را داده (۱) ، و نیز اهمیت آنرا در موارد بظاهر ساده زندگی - مثل از شیر گرفتن کودک - بیان نموده است( ۲) .
‼️ با مشاوره ...
▫️انسان در عقل دیگران شریک می شود ؛
▫️ احتمال خطا بسیار کم می شود؛
▫️ استعدادها شکوفا می شود ؛
▫️استبداد و خودرأیی رخت برمی بندد.
و ...
----------------------------------------
۱.آل عمران ۱۵۹ : و شاورهم فی الامر ...
۲.بقره ۲۳۳ : «...فَإِنْ أَرَادَا فِصَالا عَنْ تَرَاض مِّنْهُمَا وَتَشَاوُر فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْهِمَا... و اگر آن دو (پدر و مادر) با رضايت يكديگر و مشورت بخواهند (كودك را زودتر) از شير باز گيرند; گناهى بر آنها نيست»
@akhlaghz
🕊همنشینی با ملائک
انسان گاهی بخاطر دست یابی به اغراض و امیال نفسانی اش ، خود را به انواع فسادها ، جنایات و معاصی آلوده می کند و به جایگاه پست حیوانیت و حتی پایین تر سقوط میکند ؛درحالیکه او اشرف مخلوقات است ومی تواند به مقام همنشینی با ملائک صعود کند وحتی از آن هم فراتر رود .
🔹 حضرت امیرالمومنین(ع) می فرماید:
حق سبحانه و تعالی ،مخصوص گردانید ملائکه را به عقل و ایشان را بهره ای از شهوت و غضب نداد . و مخصوص ساخت حیوانات را به شهوت و غضب و آنها را از عقل بی نصیب کرد. و مشرِف گردانید انسان را به همه اینها ؛
پس اگر شهوت و غضب را مطیع و مُنقاد عقل گرداند،افضل از ملائکه خواهد بود؛زیرا که خود را به این مرتبه رسانیده با وجود منازع ، و ملائکه را منازع و مزاحمی نیست .
و ازاین معلوم می شود که اگر انسان مطیع شهوت و غضب شود پست تر از حیوانات خواهد بود؛زیرا که اطاعت آنها را نموده با وجود معین و یاوری مثل عقل ، اما سایر حیوانات را معینی نیست...! ۱
۱.معراج السعاده
@akhlaghz
🔸 ﺍﺷﺮﺍﻑ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺑﺮ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ
ﮔﻮﻳﺎ ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻋﻤﻞ، ﺧﺪﺍ ﻧﺎﺩﻳﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮﺩ، ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺖِ ﻛﺎﻓﻰ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ: « ﺩﺭ ﻫﺮ ﺷﻬﺮﻯ ﻋﻤﻮﺩﻯ ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﺪ، ﻭ ﻳﺎ ﻣَﻠﻜﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻭ ﺧﺒﺮ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ...»
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ، ﺍﮔﺮ ﻣﺜﻠﺎ ﭘﺮﺩﻩ ﺍﻯ ﻫﻢ ﺩﻭﺭ ﻋﻤﻞ ﺑﻜﺸﻴﻢ، ﻓﺎﻳﺪﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﺪ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻧﺎﻓﺬﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻴﻦ ﺍﻭ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﺎﻧﻊ ﻭ ﺣﺎﻳﻞ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.
ﻫﻢ ﭼﻨﻴﻦ ﺩﺭ ﺭﺅﻳﺖ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﻭ ﻣﺤﺎﺫﺍﺕ ﺷﺮﻁ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﻫﺮ ﺟﺎ ﻛﻪ ﻧﺸﺴﺘﻪ، ﺑﺮ ﺍﺭﺿﻴﻦ ﺳُﻔﻠﻰ ﻭ ﺳﻤﺎﻭﺍﺕ ﺳَﺒﻊ ﻭ ﻣﺎ ﻓﻴﻬﻦ ﻭ ﻣﺎ ﺑﻴﻨﻬﻦ ﺍﺷﺮﺍﻑ ﺩﺍﺭﺩ.
-در محضر ایت الله بهجت
@akhlaghz
کینه
عده ای به علت ناتوانی از انتقام ، خشم و ناراحتی خود را فرو می خورند ، و در دل کینه طرف مقابل را می پرورانند . در حالیکه مومن اهل کینه توزی نیست ، چرا که خوب می داند کینه ایمان و آرامش قلبی اش را می زداید ؛ لذا اگر با کسی اختلافی پیدا کند ، به سرعت جهت رفع آن می کوشد .
🔹رسول الله صلی الله علیه و آله : مومن از دشمنی پنهانی در دل به دور است .
🔹 و نیز ایشان فرمودند:
در هر شب ماه مبارک رمضان فرشته ای خطاب می کند ؛ گناهان شما بخشیده شد مگر از دو دسته ، یکی آن که افطار به شراب نماید و دیگری کسی که کینه برادر ایمانی خود را داشته باشد .
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz
🌲همت بلند دار ...
برخی تصور می کنند پس از مدت کمی عبادت ، باید حالاتی فوق العاده مثل نزول ملائک یا رویاهای رحمانی و... برای آنها اتفاق بیفتد !! و چون در خود اثری از این امور نمی بینند از ادامه مسیر ناامید و منصرف می شوند. درحالیکه هدف از عبادت و بندگی ، رسیدن به مقامات والای انسانی و شایستگی ملاقات با پروردگار است ، که این مهم جز با اراده قوی و همت بلند ممکن نیست.
🔹ﺁﻣﻮﺧﺘﻦ ﻫﻤﺖ ﺍﺯ ﻛﺒﻮﺗﺮ
ﺟﻨﺎﺏ ﺁﺧﻮﻧﺪ ﻣﻠﺎ ﺣﺴﻴﻨﻘﻠﻰ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﺳﻴﺮ ﻭ ﺳﻠﻮﻙ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﺟﻨﺎﺏ ﮔﻔﺖ :
ﺩﺭ [فکر] ﻋﺪﻡ ﻭﺻﻮﻝ ﺑﻪ ﻣﺮﺍﺩ ﺑﻮﺩﻡ، ﺩﻳﺪﻡ ﻛﺒﻮﺗﺮﻯ ﺑﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﭘﺎﺭﻩ ﻧﺎﻧﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺧﺸﻜﻴﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻘﺎﺭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻧﻮﻙ ﻣﻰ ﺯﺩ ﺧﻮﺭﺩ ﻧﻤﻰ ﺷﺪ، ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺮﻓﺖ ﻭ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﻙ ﮔﻔﺖ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺁﻣﺪ ﺑﺎﺯ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﻮﻙ ﺯﺩ ﻭ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﻧﺸﺪ، ﺑﺎﺯ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﺎﺧﺮﻩ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻨﻘﺎﺭﺵ ﺧﺮﺩ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﻛﺒﻮﺗﺮ ﻣُﻠﻬﻢ ﺷﺪﻡ ﻛﻪ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻭ ﻫﻤﺖ ﻣﻰ ﺑﺎﻳﺪ.۱
۱-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz
آراستگی
بعضی - با این توجیه که به دنیا بی رغبت هستند - به آراستگی ظاهر خود اهمیت نمی دهند و با سر و لباس نامرتب و ژولیده ، در اجتماع ظاهر می شوند ؛ در حالیکه خداوند زیبایی را دوست دارد و آراسته بودن ، نشانه احترام به اطرافیان و از سنت های پیامبر و ائمه علیهم السلام است.
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله وقتی مردی را دید که موهایی ژولیده و لباسی چرکین و وضعی نامرتب داشت ، فرمود :
استفاده از نعمت های خدا و آشکار ساختن نعمت جزء دین است . ۱
و همچنین فرمود :
همانا خدا از بنده اش دوست دارد که هنگام خروج به سوی برادرانش با هیاتی پرداخته و آراسته برود . ۲
۱. کافی
۲. مکارم الاخلاق
@akhlaghz