✅ ارزش مشورت
تصور بعضی این است که اگر در امور زندگی ، با دیگران مشورت کنند خود را کوچک کرده و از ارزش خویش کاسته اند؛ درصورتی که خداوند درقرآن ، حتی به پیامبر اعظم (ص) ، دستور مشورت با دیگران را داده (۱) ، و نیز اهمیت آنرا در موارد بظاهر ساده زندگی - مثل از شیر گرفتن کودک - بیان نموده است( ۲) .
‼️ با مشاوره ...
▫️انسان در عقل دیگران شریک می شود ؛
▫️ احتمال خطا بسیار کم می شود؛
▫️ استعدادها شکوفا می شود ؛
▫️استبداد و خودرأیی رخت برمی بندد.
و ...
----------------------------------------
۱.آل عمران ۱۵۹ : و شاورهم فی الامر ...
۲.بقره ۲۳۳ : «...فَإِنْ أَرَادَا فِصَالا عَنْ تَرَاض مِّنْهُمَا وَتَشَاوُر فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْهِمَا... و اگر آن دو (پدر و مادر) با رضايت يكديگر و مشورت بخواهند (كودك را زودتر) از شير باز گيرند; گناهى بر آنها نيست»
@akhlaghz
🕊همنشینی با ملائک
انسان گاهی بخاطر دست یابی به اغراض و امیال نفسانی اش ، خود را به انواع فسادها ، جنایات و معاصی آلوده می کند و به جایگاه پست حیوانیت و حتی پایین تر سقوط میکند ؛درحالیکه او اشرف مخلوقات است ومی تواند به مقام همنشینی با ملائک صعود کند وحتی از آن هم فراتر رود .
🔹 حضرت امیرالمومنین(ع) می فرماید:
حق سبحانه و تعالی ،مخصوص گردانید ملائکه را به عقل و ایشان را بهره ای از شهوت و غضب نداد . و مخصوص ساخت حیوانات را به شهوت و غضب و آنها را از عقل بی نصیب کرد. و مشرِف گردانید انسان را به همه اینها ؛
پس اگر شهوت و غضب را مطیع و مُنقاد عقل گرداند،افضل از ملائکه خواهد بود؛زیرا که خود را به این مرتبه رسانیده با وجود منازع ، و ملائکه را منازع و مزاحمی نیست .
و ازاین معلوم می شود که اگر انسان مطیع شهوت و غضب شود پست تر از حیوانات خواهد بود؛زیرا که اطاعت آنها را نموده با وجود معین و یاوری مثل عقل ، اما سایر حیوانات را معینی نیست...! ۱
۱.معراج السعاده
@akhlaghz
🔸 ﺍﺷﺮﺍﻑ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺑﺮ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ
ﮔﻮﻳﺎ ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻋﻤﻞ، ﺧﺪﺍ ﻧﺎﺩﻳﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮﺩ، ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺖِ ﻛﺎﻓﻰ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ: « ﺩﺭ ﻫﺮ ﺷﻬﺮﻯ ﻋﻤﻮﺩﻯ ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﺪ، ﻭ ﻳﺎ ﻣَﻠﻜﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻭ ﺧﺒﺮ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ...»
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ، ﺍﮔﺮ ﻣﺜﻠﺎ ﭘﺮﺩﻩ ﺍﻯ ﻫﻢ ﺩﻭﺭ ﻋﻤﻞ ﺑﻜﺸﻴﻢ، ﻓﺎﻳﺪﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﻳﺪ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻧﺎﻓﺬﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻴﻦ ﺍﻭ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﺎﻧﻊ ﻭ ﺣﺎﻳﻞ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.
ﻫﻢ ﭼﻨﻴﻦ ﺩﺭ ﺭﺅﻳﺖ ﺍﻣﺎﻡ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﻭ ﻣﺤﺎﺫﺍﺕ ﺷﺮﻁ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﻫﺮ ﺟﺎ ﻛﻪ ﻧﺸﺴﺘﻪ، ﺑﺮ ﺍﺭﺿﻴﻦ ﺳُﻔﻠﻰ ﻭ ﺳﻤﺎﻭﺍﺕ ﺳَﺒﻊ ﻭ ﻣﺎ ﻓﻴﻬﻦ ﻭ ﻣﺎ ﺑﻴﻨﻬﻦ ﺍﺷﺮﺍﻑ ﺩﺍﺭﺩ.
-در محضر ایت الله بهجت
@akhlaghz
کینه
عده ای به علت ناتوانی از انتقام ، خشم و ناراحتی خود را فرو می خورند ، و در دل کینه طرف مقابل را می پرورانند . در حالیکه مومن اهل کینه توزی نیست ، چرا که خوب می داند کینه ایمان و آرامش قلبی اش را می زداید ؛ لذا اگر با کسی اختلافی پیدا کند ، به سرعت جهت رفع آن می کوشد .
🔹رسول الله صلی الله علیه و آله : مومن از دشمنی پنهانی در دل به دور است .
🔹 و نیز ایشان فرمودند:
در هر شب ماه مبارک رمضان فرشته ای خطاب می کند ؛ گناهان شما بخشیده شد مگر از دو دسته ، یکی آن که افطار به شراب نماید و دیگری کسی که کینه برادر ایمانی خود را داشته باشد .
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz
🌲همت بلند دار ...
برخی تصور می کنند پس از مدت کمی عبادت ، باید حالاتی فوق العاده مثل نزول ملائک یا رویاهای رحمانی و... برای آنها اتفاق بیفتد !! و چون در خود اثری از این امور نمی بینند از ادامه مسیر ناامید و منصرف می شوند. درحالیکه هدف از عبادت و بندگی ، رسیدن به مقامات والای انسانی و شایستگی ملاقات با پروردگار است ، که این مهم جز با اراده قوی و همت بلند ممکن نیست.
🔹ﺁﻣﻮﺧﺘﻦ ﻫﻤﺖ ﺍﺯ ﻛﺒﻮﺗﺮ
ﺟﻨﺎﺏ ﺁﺧﻮﻧﺪ ﻣﻠﺎ ﺣﺴﻴﻨﻘﻠﻰ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﺳﻴﺮ ﻭ ﺳﻠﻮﻙ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﺟﻨﺎﺏ ﮔﻔﺖ :
ﺩﺭ [فکر] ﻋﺪﻡ ﻭﺻﻮﻝ ﺑﻪ ﻣﺮﺍﺩ ﺑﻮﺩﻡ، ﺩﻳﺪﻡ ﻛﺒﻮﺗﺮﻯ ﺑﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﭘﺎﺭﻩ ﻧﺎﻧﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺧﺸﻜﻴﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻘﺎﺭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻧﻮﻙ ﻣﻰ ﺯﺩ ﺧﻮﺭﺩ ﻧﻤﻰ ﺷﺪ، ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺮﻓﺖ ﻭ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﻙ ﮔﻔﺖ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺁﻣﺪ ﺑﺎﺯ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﻮﻙ ﺯﺩ ﻭ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﻧﺸﺪ، ﺑﺎﺯ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﭼﻨﺪﻯ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﺎﺧﺮﻩ ﺁﻥ ﺗﻜﻪ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻨﻘﺎﺭﺵ ﺧﺮﺩ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﻛﺒﻮﺗﺮ ﻣُﻠﻬﻢ ﺷﺪﻡ ﻛﻪ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻭ ﻫﻤﺖ ﻣﻰ ﺑﺎﻳﺪ.۱
۱-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz
آراستگی
بعضی - با این توجیه که به دنیا بی رغبت هستند - به آراستگی ظاهر خود اهمیت نمی دهند و با سر و لباس نامرتب و ژولیده ، در اجتماع ظاهر می شوند ؛ در حالیکه خداوند زیبایی را دوست دارد و آراسته بودن ، نشانه احترام به اطرافیان و از سنت های پیامبر و ائمه علیهم السلام است.
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله وقتی مردی را دید که موهایی ژولیده و لباسی چرکین و وضعی نامرتب داشت ، فرمود :
استفاده از نعمت های خدا و آشکار ساختن نعمت جزء دین است . ۱
و همچنین فرمود :
همانا خدا از بنده اش دوست دارد که هنگام خروج به سوی برادرانش با هیاتی پرداخته و آراسته برود . ۲
۱. کافی
۲. مکارم الاخلاق
@akhlaghz
5ce9b76d87e0522ec1f1984d_956251435479191456.mp3
6.82M
🏴🏴🏴
🎵 به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(علیهم السلام)
@akhlaghz
❌ تغییر خلقت خدا ...
یکی از نشانه های آخرالزمان ، زن نمایی مردان و مرد نمایی زنان به گونه های مختلف است .
عده ای از مردان سعی می کنند در پوشش ، گویش ، روش و منش و گاهی با تغییر جنسیت ، زن نما باشند و عده ای از زنان برعکس سعی می کنند مردنما باشند.در حالیکه خداوند در قرآن کریم ، این رفتارها را از کیدهای شیطان معرفی می کند :
🔹 {وَلَاُضِلَّنَّهُم و ... وَ لَاَمُرَنَّهُم فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلقَ الله} . ۱
(شیطان گفت:) به تحقیق آنها را گمراه کنم و ... و به آنها امر کنم که خلقت خدا را تغییر دهند .
🔹حضرت علی علیه السلام در مسجد النبی مردی را دید که خود را به صورت زن در آورده است .
فرمود : بیرون شو از مسجد رسول خدا ؛ ای کسی که رسول خدا لعنتش کرده است . ۲
🔹حضرت رسالت پناه فرمودند :
خدا لعنت کند مردانِ زن نما را و زنانِ مرد نما را .۳
---------------------------------------
۱. سوره نساء ، آیه ۱۱۹
۲. میزان الحکمه
۳. نهج الفصاحه ، ج ۲
📚 بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz