😀 شوخی
برخلاف تصور برخی - که مومنین را عبوس و غمگین جلوه می دهند - شوخی و مزاح از ویژگی های بارزِ انسان مومن است؛ نور ایمان چنان قلب او را مسرور کرده که می تواند شادی را برای دیگران نیز به ارمغان آورد.
پیامبر «صلی الله علیه و آله» که صاحبِ خُلق عظیم معرفی شده اند ، اهل مزاح بودند و اصحاب را بدین وسیله شاد و مسرور می کردند .
اما منافق ، به دلیل اینکه از ایمان حقیقی بهره ای ندارد، از نشاط و سرور نیز محروم است ، و لذا همیشه اخمو و عصبانی می باشد.
🔹 فضل بن ابی قره روایت کرده که امام صادق علیه السلام فرمودند :
هیچ مومنی نیست که در او دعابة نباشد.
من عرض کردم :دعابة چیست ؟
فرمود : شوخی است.۱
. اصول کافی ، ج ۴
@akhlaghz
⚔ قطع کلام دیگران ...
عده ای طبق عادت و برخی با قصد و غرض ، کلام دیگران را قطع کرده و مشغول سخن می شوند . در حالی که این عمل ، خلاف ادبِ معاشرت و بی احترامی محسوب می شود و طرف مقابل را به شدت آزار می دهد ؛
🔹حضرت صادق (ع) فرمود: رسول خدا (ص) فرموده:
هرکس در میان سخن برادر مسلمانش (که مشغول سخن گفتن است) بدود و سخن او را بِبُرد ، مانند این است که صورت او را خراشیده است.
اصول کافی ، ج ۴ ، ص ۴۸۱
@akhlaghz
✨ حجاب و نقاب دیدار
ﻛﺠﺎ ﺭﻓﺘﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺻﺎﺣﺐ ﺍﻟﺰﻣﺎﻥ - ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ - ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ؟
ﻣﺎ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻴﭽﺎﺭﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻳﻢ ﻛﻪ ﻗﻄﻊ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﻳﻢ ﻭ ﮔﻮﻳﺎ ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ، ﺁﻳﺎ ﺁﻥﻫﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻓﻘﻴﺮﺗﺮ ﺑﻮﺩﻧﺪ؟!
ﺍﮔﺮ ﺑﻔﺮﻣﺎﻳﻴﺪ: ﺑﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺩﺳﺘﺮﺳﻰ ﻧﺪﺍﺭﻳﻢ؟ ﺟﻮﺍﺏ ﺷﻤﺎ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭼﺮﺍ ﺑﻪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﻭ ﺗﺮﻙ ﻣﺤﺮﻣﺎﺕ ﻣﻠﺘﺰﻡ ﻧﻴﺴﺘﻴﺪ، ﻭ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺭﺍﺿﻰ ﺍﺳﺖ؛ ﺯﻳﺮﺍ:
« ﺍﻭﺭﻉ ﺍﻟﻨﺎﺱ ﻣﻦ ﺗﻮﺭﻉ ﻋﻦ ﺍﻟﻤﺤﺮﻣﺎﺕ».
ﭘﺮﻫﻴﺰﮔﺎﺭﺗﺮﻳﻦ ﻣﺮﺩﻡ، ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻯ ﺣﺮﺍﻡ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﺩ.
‼️ ﺗﺮﻙ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﻭ ﺍﺭﺗﻜﺎﺏ ﻣﺤﺮﻣﺎﺕ، ﺣﺠﺎﺏ ﻭ ﻧﻘﺎﺏ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺳﺖ.
-در محضر ایت الله بهجت
@akhlaghz
☑️ ذکر عملی
برخلاف تصور بسیاری از مردم ، « ذکر » فقط محدود و منحصر در ذکر زبانی نیست ؛ بلکه ذکر انواعی دارد که عبارتند از : ذکر قلبی (توجه) ، ذکر زبانی و ذکر عملی ؛ که بالاترین آنها ذکر عملی یعنی« انجام واجبات الهی و ترک محرمات الهی » است .
▪️امام صادق علیه السلام:
ﺳَﺮﻭﺭ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺳﻪ ﭼﻴﺰ ﺍﺳﺖ: " ﺍﻧﺼﺎﻑ ﺑﺎ ﻣﺮﺩﻡ "، ﭼﻨﺎﻥ ﮐﻪ ﺑﻪ ﭼﻴﺰﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺩﺕ ﺧﺮﺳﻨﺪ ﻧﺸﻮﯼ ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻦ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻢ ﺧﺮﺳﻨﺪ ﺷﻮﯼ ، ﻭ "ﺷﺮﻳﮏ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺩﺭ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ "، ﻭ " ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺣﺎﻝ" ؛ﮐﻪ ﻓﻘﻂ ﺳﺒﺤﺎﻥ ﺍﻟﻠّﻪ ﻭ ﺍﻟﺤﻤﺪ ﻟﻠّﻪ ﻭ ﻟﺎ ﺍﻟﻪ ﺍﻟﺎّ ﺍﻟﻠّﻪ ﻭ ﺍﻟﻠّﻪ ﺍﮐﺒﺮ ﻧﻴﺴﺖ. ﺑﻠﮑﻪ ﺫﮐﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﻓﺮﻣﺎﻧﯽ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ عزوجل ﺁﻣﺪ، ﺍﻧﺠﺎﻣﺶ ﺩﻫﯽ ﻭ ﭼﻮﻥ ﻧﻬﯽ ﺍﯼ ﺑﻴﺎﻣﺪ ﺭﻫﺎ ﮐﻨﯽ. ۱
۱-ترجمه اصول کافی
@akhlaghz
🏴🏴🏴
📖 حکایت زیبا و آموزنده
⚫️ نتیجه عهد با امام علیه السلام...
ابو بصیر گوید: من همسایه اى داشتم که مطیع سلطان بود و (از راه رشوه و غصب و حرام) مالى بدست آورده بود، مجلسى براى زنان آوازه خوان آماده مى ساخت و همگى نزدش انجمن مى کردند، خودش هم شراب مى نوشید.
من بارها بخودش شکایت بردم و گله کردم، ولى او دست برنداشت، چون پافشارى زیاد کردم، به من گفت: من مردى گرفتارم و تو مردى هستى برکنار و باعافیت ؛اگر حال مرا بصاحبت (امام صادق علیه السلام) عرضه کنى، امیدوارم خدا مرا هم بوسیله تو نجات بخشد.
گفتار او در دلم تأثیر کرد، چون خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم، حال او را بیان کردم، حضرت به من فرمود: چون به کوفه باز گردى، نزد تو آید به او بگو جعفر بن محمد گوید: تو آنچه را بر سرش هستى واگذار، من بهشت را از خدا براى او ضمانت می کنم.
چون بکوفه باز گشتم، او و دیگران نزد من آمدند، من او را نزد خود نگاه داشتم تا منزل خلوت شد آنگاه به او گفتم:
اى مرد من حال تورا به حضرت ابى عبداللّه، جعفر بن محمد، امام صادق علیه السلام عرض کردم به من فرمود: چون بکوفه باز گشتى نزد تو آید، به او بگو جعفربن محمد مى گوید: آنچه را بر سرش هستى واگذار، من بهشت را از خدا براى تو ضمانت مى کنم.
او گریست و گفت: تورا بخدا امام صادق علیه السلام بتو چنین گفت؟
من سوگند یاد کردم که او به من چنین گفت.
گفت تورا بس است (یعنى همین اندازه بر عهده تو بود و باقى بر عهده من).
سپس برفت و بعد از چند روز نزد من فرستاد و مرا خواست، چون رفتم دیدم پشت در خانه خود برهنه نشسته است، به من گفت: ابا بصیر! هر چه در منزل داشتم بیرون کردم (بصاحبانش رسانیدم و در راه خدا دادم حتى لباسهایم را) و اکنون چنانم که مى بینى.
ابو بصیر گوید: من نزد دوستانم رفتم و پوشاکى برایش گرد آوردم.
چند روز دیگر گذشت، دنبالم فرستاد که من بیمارم، نزد من بیا، من نزدش رفتم و براى معالجه او در رفت و آمد بودم تا مرگش فرا رسید، پس از اینکه بی هوش شد و دوباره به هوش آمد گفت:
امام صادق علیه السلام بضمانت خود وفا کرد و سپس در گذشت رحمت خدا بر او باد.
چون حج گزاردم نزد امام صادق علیه السلام رسیدم و اجازه خواستم، چون خدمتش رفتم، هنوز یک پایم در صحن خانه و یک پایم در راهرو بود که از داخل اتاق بى آنکه چیزى بگویم، فرمود: اى ابا بصیر ما به عهد با رفیقت وفا کردیم.
_ کافی ج۲
@akhlaghz
Audio42994.mp3
5.17M
🎶 چه علمی لازم است؟
🎧 روایتی زیبا و شنیدنی از امام صادق علیه السلام
@akhlaghz
🎖غیرت ...
یکی از خصلت های منفی در برخی از مردان ، بی غیرتی آنان نسبت به محارم خود است .
ایشان نسبت به حجاب و عفافِ نوامیس خود سهل انگارند ، و از جلب نظر مردان نامحرم به آنها اِبا و امتناعی ندارند ، و حتی آن را آزادی و خوش خدمتی به زن دانسته و خود به فساد آنان دامن می زنند . در حالی که مرد بی غیرت ، هرگز روشنفکر و مدافع حقوق زنان نبوده ، و اتفاقا آنچه برای او اهمیت ندارد زن و ارزش والای اوست‼️
✅ مردان《باایمان》براساس معرفت دینی خویش ، زن را گوهری پاک و گرانبها می دانند ، که باید از چشمان آلوده ودزدصفت در امان بماند؛ لذا غیرت می ورزند و از ناموس خود به خوبی محافظت می کنند .
🔹پیامبر اعظم «صلی الله علیه وآله »:
همانا غیرت ورزی از ایمان است و بی غیرتی از نفاق و دورویی .
📚بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz
💠🍀🌸🍀
🍀🌸
🌸
🍀
⚠️ ﻟﻐﺰﺵ ﺯﺑﺎﻥ
ﺁﺩﻣﻰ ﺍﺯ ﻟﻐﺰﺵ ﺯﺑﺎﻧﺶ ﺁﺳﻴﺒﻰ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﺪ ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺰ ﺍﺯ ﻟﻐﺰﺵ ﭘﺎﻳﺶ ﭼﻨﺎﻥ ﺁﺳﻴﺐ ﻧﻤﻰﺑﻴﻨﺪ، ﭼﻪ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﻟﻐﺰﺵ ﺍﻭ ﺩﺭ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﺳﺮﺵ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺑﺎﺩ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻭ ﻟﻐﺰﺵ ﭘﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﻰﺑﻬﺒﻮﺩ ﻣﻰ ﻳﺎﺑﺪ.‼️
-پندهای حکیمانه در اثار استاد حسن زاده املی
@akhlaghz